BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Disember 07, 2009
Novel : Semurni Kasih Humairah 2
Nama Pena : ixora_xlory

"Masuk"

kedengaran sahutan dari dalam setelah Maira mengetuk pintu di hadapannya.

"Duduk Maira.Kita tunggu yang lain sampai dulu.Irfan.Kamu ada bawa fail yang saya pesan tadi?"

serentak Madam Syara bertanya apabila melihat muka Irfan yang baru sahaja melangkah masuk ke dalam biliknya.

"Ni Madam.Before that, tadi Madam Fauziah pesan,transport kita actually nak guna service dalam ke service luar?Dia dah nak buat letter permission for it."

Irfan yang baru sahaja meletakkan punggungnya di sebelah Maira terus melontarkan pertanyaan sambil sempat menghadiahkan satu senyuman yang macho kepada gadis di sisinya itu.

"Hurm.Saya pun tak decide lagi.Later i`ll call her."

Maira yang hanya menjadi pendengar ketika itu terkejut apabila tiba-tiba mendengar satu suara yang di rasakan baru sahaja dikenalinya.

"Sorry madam.I`m late.Baru habis lunch tadi.Hehe"

"It`s okey Zarith.Kita orang pun tak start lagi ni.Come"

Lebar senyuman Zarith apabila melihat Maira yang sedang duduk di sebelah Irfan ketika itu.

Duh!Macam mana pula mamat sengal ni boleh sesat kat sini gak.Adui.Bala apa pula ni.Ish!

gerutu Maira sambil sempat menjeling Zarith yang sengaja duduk di sebelahnya walaupun terang-terangan kerusi di sebelah Irfan lebih hampir dengannya sebelum itu.

Irfan yang dapat menangkap perlakuan Zarith mula merasakan sesuatu. Sesaat kemudian, barulah dia tersedar bahawa kini,dia telah mempunyai pesaing yang sepadan.

Irfan Iskandar, tidak kurang hebatnya kalau hendak dibandingkan dengan Zarith.Jika Zarith telah diklasifikasi sebagai first ranking oleh para siswi, Irfan pula telah dinobatkan sebagai second ranking.Pemuda yang dikatakan Lee Dong Wook Malaysia oleh para gadis bukan sahaja di senaraikan sebagai top student di sebabkan kepintarannya, malah keaktifan melibatkan diri di dalam sukan dan aktivit-aktiviti di universiti juga melonjakkan saham Irfan.Walaupun keluarga Irfan tidak sehebat keluaga Zarith, dia juga boleh di kategorikan sebagai anak orang berada.

Buku bertemu ruas. Itulah yang boleh di gambarkan oleh hati Irfan ketika itu.

"Okey.Let\'s we start our discussion. Irfan.Maira.For both of your information, students engine pun akan join kita punya trip ni.So, kita akan buka 15 vacation for chemical students and 15 vacation for engine students.Zarith as a leader for engine students.Irfan. You will cooperate with Zarith to handle our project.And you Maira, I just select only 1 person as a co-leader.Thats mean,no co-leader for the engine students.So, you just not a right-hand for Irfan only but also for Zarith.You must help Zarith as long as he need your help"

panjang lebar Madam Syara memberikan sekali penerangan kepada 3 orang anak didik di hadapannya itu.

Okey!Ini memang betul-betul bala!Nape perlu dia yang mesti aku kena tolong??Duh!!

rengus Maira di dalam hati sambil menjeling Zarith yang sedang tersenyum kambing di sebelahnya.

Memang sengal punya mamat.Tak sudah-sudah menyengih.Sakit betul hati aku.Heh!

Irfan yang sedang maintain cool walaupun terkejut dengan kenyataan yang baru di keluarkan oleh Madam Syara sebentar tadi, sempat memerhatikan reaksi Maira dan Zarith.

Nampak macam Maira tak berkenan je dengan mamat ni.Hehe.Nasib baiklah.Well Zarith.Start from now I will declare as a competitor with you to win Maira`s heart.Aku takkan mudah mengaku kalah Zarith.

tekad Irfan dalam diam.

"Maira.Ada bawa report yang saya pesan tak?"

"Ni madam.Saya pun dah edit apa yang madam suruh betulkan tu."

Terkejut Maira apabila di sergah dengan tiba-tiba oleh Madam Syara.

"Maira.Nanti awak discuss dengan Zarith pasal nak buka vacation for engine students okey.For chemical students, saya rasa tiada problem.Okey Maira?"

serentak Maira mengangguk kepalanya seperti burung belatuk walaupun sememangnya dia tidak berpuas hati dengan kenyataan Madam Syara yang menyuruhnya berbincang dengan Zarith.Dalam erti kata lain,dia perlulah selalu menemui pemuda sengal itu dan itu satu-satunya perkara yang sememangnya tidak ingin dia lakukan sekarang.

"Irfan.Nanti awak bincang dengan Sir Aiman pasal our sponsor.I think we need to mention them as soon as possible.Takut nanti terlepas pula even kita dah dapat green light for our sponsorship.And you Zarith, don’t forget to arrange our accommodation dekat sana nanti.Kita pilih accommodate ikut bajet kita je.But if your dad nak sponsor sikit pun,tak apa.Di alu-alukan ye.Haha"

"Okey madam.Dont worry about that."

Tersenyum Zarith sambil memandang Maira di sebelahnya.

Minah ni.Dari tadi asyik jelling aku je.Ni mesti kes tak puas hati lah ni.Puas hati ke tak,kita kena juga berganding bahu wahai cik Hana Humairah oiii.Haha.

sempat lagi Zarith berdialog sendirian dan mencuri memandang Maira yang hanya beberapa inci di sebelahnya sahaja.

"Okey guys.Kalau tak ada apa-apa, you can go now."

***


Laju sahaja Maira membuka langkah selepas keluar dari bilik pensyarahnya itu. Akan tetapi tiba-tiba,

"Cik Maira.Lajunya jalan.Kalah lipas kudung haa.Hehe.Saya nak bincang sikit dengan awak pasal projek ni"

Aku tak tengok muka kau pun aku dah tahu sape yang akan cakap camtu.Sengal!

sambil memusingkan badan menghadap arah datangnya suara itu, Maira sempat menahan Irfan yang berjalan beriringan dengannya.

"Ir.Tunggu aku jap.Mamat ni nak apa entah.Aku tak biasa sorang-sorang.Tunggu jap ek"
belas Maira mengharap Irfan akan menunggunya.

"Baiklah tuan puteri.Hamba akan setia menunggu tuan puteri di sini"

sambil mengenyitkan sebelah matanya, permintaan Maira itu sedikit sebanyak melegakan kegelisahan hati Irfan dan menguatkan lagi anggapan bahawa gadis idamannya itu tidak menaruh minat dengan pesaingnya itu.Berlainan pula dengan Zarith, aksi Irfan membuatkan hati lelakinya berdetik seketika.

Dia orang ada pape ke? Tapi Kamal cakap si Maira ni single lagi.Alamak.Parah lah camni.Mamat ni pun boleh tahan juga heronya.Adui!

"Yes mr..?"

Dia tak kenal aku ke minah ni?Punyalah hangat aku ni,takkanlah dia tak kenal?? Kalau tak kenal pun,bukan madam dah cakap nama aku kat dalam ke tadi. Ke buat-buat tak kenal ni??Ish.Saja je minah ni lah.

"Mr.Zarith Zafran.You can call me Zarith atau nak yang lagi pendek Ith je.Lupa nak buat ice-breaking masa dekat kafeteria tadi.Kat dalam tadi pun tak sempat nak sembang-sembang.Asyik laju je jalannya.Ye tak cik Maira?Hehe"

Ceh.Sukalah kau dapat perli aku.Sengal!

"Awak nak bincang ape? Saya nak cepat ni.Ada kelas sekarang."

mendatar suara Maira mengisyaratkan dia tidak senang dengan pemuda di hadapannya itu.

Hati Irfan semakin berbunga-bunga apabila melihat Maira seakan tidak menyukai pemuda yang di cop sebagai first ranking itu.

Semakin kuatlah azamnya untuk merebut hati gadis yang berjaya mencairkan hatinya semenjak pertemuan mereka pada kali pertama semasa sesi orentasi pelajar-pelajar baru sarjana muda kimia Universiti Kebangsaan Malaysia.

Ketika itu, Maira yang menyangka dia adalah salah seorang senior yang mengorganisasi orentasi pelajar-pelajar baru,telah meminta izin untuk berehat kerana diserang demam panas semasa mereka sedang melakukan hiking.Melihat Maira pada pertemuan pertama telah menjentik hati lelakinya untuk mendekati Maira.

Ya.Tidak diragui bahawa Hana Humairah memang cantik. Kelembutan yang terserlah diwajahnya membuatkan Maira menjadi kegilaan siswa di situ.Walau begitu, sikap Maira yang menjadi daya tarikan utama yang telah mencairkan hatinya yang pernah bertekad untuk tidak akan terjebak dengan dunia percintaan selagi cita-citanya untuk menjadi seorang pakar kimia belum tercapai.Tetapi, seorang gadis yang bernama Hana Humairah telah menjadikan dirinya berpaling tadah terhadap azam yang menjadi prinsip hidupnya selama ini.Itulah yang di katakan kuasa cinta pandang pertama.Kini, Irfan mengakui ungkapan tersebut.

"Saya rasa lebih better kalau kita exchange number.Ye lah.Nanti senang kalau kita nak bincang pasal project ni kan"

tersengih Zarith selepas menuturkan kata-katanya itu.

"Hurm.Saya rasa tidak perlu kot dalam waktu terdekat ni.Lagipun awak kan pandai cari saya.Macam awak cari saya kat kafé tadi.Berjaya je kan awak cari saya.So,I don’t think we need to exchange our phone number.Okeylah.Saya jalan dulu.Assalamualaikum"

segera Maira berlalu meninggalkan Zarith yang terpinga-pinga untuk kesekian kalinya.

Dia buat lagiiii..Susahnya nak tackle anak dara sorang ni.Ish!

keluh Zarith spontan.

"Dia nak apa Maira?"

soal Irfan setelah pasti muka Zarith tidak kelihatan lagi.

"Minta tukar number.Senang kalau nak discuss pasal project katanya"

"Then, you give to him??Tapi..Aku rasa okey juga kalau korang exchange.Senang kot nak bincang nanti"

segera Irfan meng\'cover\' keterlanjuran ayatnya yang dirasa berunsurkan cemburu.

"No lah.Mengarutlah kau ni.Takkan tak kenal aku kot.Bukan senang-senang aku nak bagi number kat orang.In case kalau betul-betul aku rasa kena exchange number dengan dia,baru aku akan tukar.But right now, aku tak rasa mesti beri kot."

sempat Maira menghadiahkan sebuah senyuman selepas menghabiskan kata-katanya.Tiba-tiba, terngiang kembali ayat Atie di pendengaran Maira

"Aku rasakan Maira, Ir tu ada hati kat kau lah weh.Kau tak perasan ke cara dia pandang kau tu lain sikit.Even Irfan tu cool je aku tengok,tapi dia dengan kau memang ada lain sikit lah.Kau tak perasan ke weh?"

Atie..Kalau betul pun apa yang kau cakapkan tu, kau pun tahukan aku takkan fikir dulu pasal ni..Aku takut Atie..sangat takut..

***
posted by Penulisan2u @ 6:50 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
2 Comments:
  • At 7/12/09 6:03 PTG, Blogger exxa kah?! said…

    I think I can expect what the story will goes on.
    But still nk tahu dan tertanya2 apa jalan cerita sebenar.

    Bijak mmbuat pembaca terus meneka. teruskan usaha anda.:)

     

  • At 8/12/09 2:01 PG, Anonymous toyol said…

    keep up good work girl..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group