BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Sabtu, November 07, 2009
Cerpen : Cinta lagi?
Nama Pena : Hafizul 1028 a.k.a Shah

Pepohon menghijau yang rendang menghiasi taman yang sedia indah itu. Dia terpesona dengan keindahan alam ciptaan Allah s.w.t.. Subhanallah, maha suci Allah, pencipta seluruh alam beserta isinya. Dia terus mengucapkan rasa syukur kerana masih lagi berpeluang menikmati keindahan alam fana ini. Dalam keasyikan melayani keindahan taman yang indah itu, tiba-tiba bayangan seseorang melintasi kalbu matanya. Gadis itu terkesima. Terkejut dengan apa yang baru sahaja melintas di hadapannya. Sesusuk tubuh yang amat dikenalinya. Ya, seseorang yang amat dia dambakan kehadirannya. "Nizam!!!..." Nurin berteriak memanggil nama itu. Ya, dia baru saja melihat Nizam. Wajah bersih Nizam yang baru dilihatnya tadi begitu ceria. Nizam berpakaian lengkap serba putih. Namun, Nizam hilang dari pandangan matanya dalam sekelip mata. Nurin kehilangan arah. Apa yang didengar olehnya kini hanyalah suara seseorang memanggil namanya.
"Aisya, bangun sayang…mummy ada kat sini." Lantaran itu Nurin tersedar. Dia tidak lagi berada di taman yang indah dan permai sebaliknya di suatu tempat yang asing baginya. Dia kini berada dalam satu bilik yang serba putih serta sejuk. Tubuhnya terkujur di atas katil ditemani ibunya, Auni Natasya dan Zahlia
"Mummy, Aisya ada kat mana nie?"
"Aisya ada kat hospital sayang…Aisya pengsan semalam. Ingat tak? Aisya pengsan kat pusara Nizam."
"Pusara? Maksud mummy, kubur?...Nizam…..? Kenapa dengan Nizam? Nizam masih hidup la mummy. Baru je tadi Aisya jumpa dia." Otak Nurin mula memikirkan sesuatu yang di luar batasan pemikirannya. Dia seakan tidak dapat menerima hakikat kematian Nizam.
"Nurin Aisya, itu hanya mimpi sayang. Mimpi itu mainan tidur. Nizam dah tak ada.Aisya kena terima hakikat tu."
"Tidak….tidak…Aisya tak percaya….mummy tipu.."
Auni Natasya dan Zahlia terpaksa memanggil doktor untuk menenangkan Nurin yang sudah mula meracau. Nurin diberi ubat penenang dan tertidur semula.



5 bulan kemudian….
"Alia, jom kita ke kantin. Aku lapar la" Nurin merengek kelaparan mengajak Zahlia menemaninya makan.
"Jomlah, kesian aku tengok kau nie. Dah makin kurus pun. Berapa hari kau tak makan hah? Zahlia sengaja mengusik Nurin. Dia tahu kawannya itu memang lapar kerana tidak menyentuh makanan dari semalam.
Setelah Auni Natasya berjaya melanjutkan pelajaran ke universiti, Zahlialah yang selalu menemani Nurin ke hulu dan ke hilir. Zahlia faham benar dengan perangai Nurin yang susah hendak mencari kawan. Dulu, kalau bukan dia yang mengajak Nurin menjadi kawan, mungkin mereka tidak akan menjadi sahabat karib seperti sekarang. Sebab itulah Zahlia menolak untuk ke Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) sebaliknya memilih untuk ke matrikulasi bersama-sama Nurin. Dia bimbang jika Nurin tidak dapat menyesuaikan diri. Tambahan pula, igauan ngeri kematian Nizam masih lagi menghantui Nurin.
Dalam perjalanan ke bilik tutorial, Nurin dan Zahlia berbual-bual sambil bergurau senda. Dan kerana keasyikan mereka bergurau, Nurin tidak sedar dirinya telah terlanggar seseorang. Alamak, lelaki!!!
"Er…er…awak tak apa-apa? Maafkan saya ek.." Nurin sedikit menggelabah
"Tak ada apa-apa..saya ok je. Awak tak sakit ke?" lelaki itu pula yang bertanya.
"Tak...tak…saya tak sakit pun. Sekali lagi, saya minta maaf sangat-sangat." Nurin sekali lagi meminta maaf. Dia menundukkan kepala dan merendahkan badannya untuk mengambil bukunya yang jatuh akibat perlanggaran tadi.
"Nama saya Nurin Aisya. Praktikum H8P5" Nurin memperkenalkan dirinya sambil tangannya ligat memungut buku. Namun dia hampa. Tiada balasan perkenalan dari lelaki itu. Nurin mendongakkan kepalanya. Lelaki itu sudah tiada di situ. Hanya Zahlia yang ada di situ sambil menghamburkan tawanya.
"Eh...eh…pandai plak kau nak berkenal-kenalan ek..."
"Mana ada ler. Aku just nak minta maaf dengan dia je."
"Apa? Aku salah dengar ke apa nie? Minta maaf? Dah dua kali kau minta maaf tadi. Nak cukupkan tiga kali ke hah?" Zahlia terus mengasak Nurin sambil ketawa.
"Argh, malas aku nak layan kau Alia. Layan jiwang lagi best." Kata Nurin lantas mula mengorak langkah ke bilik tutorial.



HARI ini, Nurin ke kuliah lebih awal. Masih ada satu jam sebelum kuliah bermula. Entah mengapa dirinya begitu bersemangat hari ini. Sedang asyik mengelamun, terlintas di fikirannya untuk meronda-ronda di sekitar kolej matrikulasi itu. Sudah lama dia tidak melakukan rutin itu. Setelah penat berjalan-jalan, Nurin singgah berehat di Anjung Impian. Di situ dia terlihat sekeping notis yang tertampal di papan kenyataan.
"SESIAPA SAHAJA YANG BERMINAT UNTUK MENYERTAI SIDANG REDAKSI MAJALAH SEDETIK KOLEJ MATRIKULASI PULAU PINANG, SILA ISIKAN NAMA, NOMBOR TELEFON, NOMBOR MATRIK BESERTA PRAKTIKUM ANDA DI KERTAS YANG DILAMPIRKAN DI SEBELAH. SEKIAN HARAP MAKLUM!!!" -ENCIK MAHFUZ
Itulah kandungan notis yang tertampal di situ. Tanpa melengahkan masa, Nurin terus mengisi namanya di situ. Dia sememangnya sudah lama berminat untuk menyertai sidang redaksi penerbitan majalah. Semenjak di SMK Mulong lagi dia telah mencuba nasib untuk menyertai sidang redaksi namun nasib tidak menyebelahinya. Melalui majalah sekolahlah dia berjaya mengetengahkan hasil penulisannya. Karyanya yang bertajuk "ADAKAH MENTARI KAN BERSINAR KEMBALI" begitu digilai oleh para pelajar malah karya itu juga telah disiarkan di akhbar tempatan.
Petang itu Nurin dikehendaki ke sekolah untuk sesi ujibakat. Sebelum dia ke sekolah, dia telah melakukan solat hajat dan berdoa untuk memohon kejayaan daripada Allah. Dan mungkin kerana berkat doanya itu, dia terpilih untuk menyertai sidang redaksi malahan sebagai Penolong Ketua Redaksi. Petang itu juga satu kejutan menimpa dirinya.
"Assalamualaikum semua. First of all, saya nak ucapkan selamat datang kepada ahli baru sidang redaksi.Semoga kalian semua dapat bekerjasama dengan baik demi menerbitkan majalah kolej yang lebih mantap dan berkualiti." Encik Rosli selaku guru penasihat memberikan sedikit kata perangsang.
"Baik encik"
"Ok! Sekarang saya ingin memperkenalkan Ketua Sidang Redaksi kita iaitu Ahmad Fikrey Bin Muhammad. Fikrey, sila bagi ucapan." Kata Encik Rosli seraya memberi peluang kepada Fikrey memberi ucapan.
Nurin ketika itu hamper terjatuh dari kerusi apabila melihat lelaki yang menjadi ketua redaksi itu. Lelaki yang dilanggarnya semalam. Bodohnya dia apabila tidak menyedari yang dia akan berkerjasama dengan lelaki itu. Okay jugak namanya, Ahmad Fikrey!
Selesai sahaja Ahmad Fikrey memberikan ucapan, sidang majlis diarahkan bersurai. Nurin mengambil peluang tersebut untuk berjumpa dengan Ahmad Fikrey. Kali ini, Ahmad Fikrey tidak dapat mengelak dan terpaksa berhadapan dengan Nurin. Namun tiada apa yang dipinta oleh Nurin melainkan kemaafan yang ikhlas dari mulut Ahmad Fikrey dan dia lega apabila Ahmad Fikrey memaafkannya.
Kini bermulalah episode baru dalam hidup Nurin. Nurin semakin mesra dengan Ahmad Fikrey. Ahmad Fikrey juga semakin rapat dengan Nurin. Nurin dengan terbuka menceritakan hal peribadinya termasuklah kenangannya dengan arwah Nizam. Ahmad Fikrey turut bersimpati mendengarkan hal tersebut.
Nurin kini dapat merasakan sesuatu perubahan dalam dirinya. Timbul satu perasaan aneh yang tak dapat dibendung dalam dirinya-cinta. Ya, cinta! Hatinya sudah mula belajar untuk menyintai Ahmad Fikrey. Nurin bertekad untuk berterus-terang dengan Ahmad Fikrey. Dia tidak boleh menipu diri sendiri lagi. Biarlah dikata perigi mencari timba, dia sudah tidak kisah semua itu. Kali ini, dia mahukan cinta yang tulus dan ikhlas serta akan kekal selamanya.
Alhamdulillah, Nurin tidak bertepuk sebelah tangan. Ahmad Fikrey juga ada menyimpan perasaan terhadapnya. Alangkah bahagianya Nurin ketika itu. Nurin bertekad tidak mahu menjadi seperti pasangan bercinta yang lain. Di alam percintaan memanglah hebat tetapi pelajaran lingkup. Nurin dan Ahmad Fikrey berjanji untuk sama-sama menjejakkan kaki ke menara gading.
Awan yang berarak tenang tiba-tiba berubah menjadi ribut yang maha dahsyat. Kemesraan antara mereka mula terencat apabila Nurin mula menjauhkan diri daripada Ahmad Fikrey. Nurin tidak mahu Ahmad Fikrey menaruh harapan yang tinggi terhadap hubungan mereka. Semuanya bermula apabila dia dikerahkan oleh Dr. Haikal untuk ke hospital. Apa yang dikhabarkan oleh doktor muda itu masih lagi terngiang-ngiang di telinganya. "Semasa awak pengsan kira-kira setahun yang lalu, kami telah mengambil sampel darah awak untuk diuji dan sekarang hasilnya……" Dr. Haikal tidak dapat meneruskan kata-katanya. "Hasilnya apa Dr. Haikal?" Nurin cuba meminta kepastian
"Final stage of leukemia.." Dr. Haikal memberitahu Nurin dengan suara yang sedikit perlahan. "What? Nonsense! I don’t believe a word of it. Maybe Dr. Haikal tersilap." Nurin cuba untuk menafikannya. "Sorry to say but that was the fact. Pihak kami dah ulang proses ini berkali-kali and…the result is still the same. I’m so sorry." Ujar Dr. Haikal tenang.
"Tapi mengapa mesti sekarang doktor? Kenapa bukan dari dulu lagi?"
"Maafkan pihak kami saudari Nurin. Sampel darah cik telah lama kami uji. Cuma keputusannya lambat diketahui. Ada kesilapan di sebelah pihak kami. Maafkan saya."
Hati Nurin kini dirudum keresahan. Jika mengikut perkiraan Dr. Haikal, tempohnya di dunia yang fana ini hanya tinggal tiga bulan sahaja lagi. Ini bermakna dia tidak akan sempat menghabiskan baki pelajarannya di KMPP yang berbaki empat bulan lagi.Hal penyakitnya terpaksa dirahsiakan. Bimbang menyusahkan orang lain. Ibunya sendiri tidak diberitahu tentang hal itu apatah lagi Ahmad Fikrey. Nurin hanya berjumpa Ahmad Fikrey apabila merasakan dirinya sihat. Apabila ditanya mengapa kerap menjauhkan dirinya, dia akan mengatakan kesibukan mengatasi segalanya.Setelah Nurin kerap menjauhkan diri daripadanya, Ahmad Fikrey selalu ditemani Zahlia, teman rapat Nurin. Ahmad Fikrey merasakan dirinya bertuah memiliki seorang kawan yang memahami seperti Zahlia. Seorang kawan yang memahami kekecewaan dirinya.

3 BULAN KEMUDIAN……
Setelah pengkebumian Nurin selesai, Ahmad Fikrey pulang ke rumah dengan langkah yang lesu. Ahmad Fikrey menangis kerana terkenang saat bahagianya dengan Nurin Aisya. Tiba-tiba dia teringat akan surat yang diberi oleh ibu Nurin di tanah perkuburan tadi. Ahmad Fikrey membuka lipatan surat itu dengan hati-hati.
Ahmad Fikrey,
Terlebih dahulu kemaafan yang Nurin pinta kerana merahsiakan penyakit Nurin dari pengetahuan Fikrey. Bukan maksud Nurin untuk merahsiakannya tetapi apakan daya, Nurin tidak mahu Fikrey menanggung kesedihan bila mengetahuinya. Nurin ingin lihat Fikrey gembira.
Kegembiraan Fikrey adalah kegembiraan Nurin. Kesedihan Fikrey adalah kedukaan bagi Nurin. Sebenarnya, Nurin menghidap leukemia dan ianya dikesan amat lambat. Diakhir kata, janganlah menangis di atas kepergian Nurin. Tolong habiskan pengajian hingga ke akhirnya. Buktikan segulung ijazah itu menjadi genggamanmu. Jaga Zahlia sebaik mungkin.
SEKIAN….
Ahmad Fikrey menangis sepuas-puasnya ketika membaca surat itu. Janjinya bersama Nurin untuk ke menara gading hancur lebur. Tangannya erat menggengam erat transkrip keputusan peperiksaannya. Dia dan Zahlia memperoleh keputusan yang cemerlang.
Keesokannya, Ahmad Fikrey dan Zahlia ke pusara Nurin. Nurin disemadikan di sebelah pusara Nizam atas permintaannya. Setelah membaca surah Yassin dan Al-Fatihah, Ahmad Fikrey terus meninggalkan tanah perkuburan.
HIDUP MESTI DITERUSKAN!!!!!

Al-fatihah….
posted by Penulisan2u @ 6:12 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
68 Comments:
  • At 7/11/09 8:51 PG, Anonymous Awanama said…

    ko bdk kmpp ke???
    batch bper???
    nape sedey cter ni???
    tp usaha yg baek..
    try lg.

     

  • At 8/11/09 4:50 PG, Anonymous Awanama said…

    lol..aku betul2 xpaham..nizam..fikry?hmm..name2 yang pernah muncul dlm hidup aku...tp cerite ni keliru n xpaham lgsg..

    -aku bukan penulis-

     

  • At 8/11/09 10:25 PG, Anonymous Awanama said…

    lor...
    cite sedeh lagi...
    huhuhu..
    nape lah buat ending dy cm nih...
    mggu nih sume cerpen2 y kua sedeh2 belake..
    but...
    nice job..

     

  • At 8/11/09 11:54 PG, Anonymous Awanama said…

    erm..xbrape nk fhm
    nizam 2 sape?
    sape2 leh explain kt ak

     

  • At 10/11/09 12:29 PG, Blogger Daniera said…

    kalo ikut pemahaman sy,nizam tu someone special to nurin before die dengan fikrey tu.then nizam meninggal, nurin smbg ke matrik blaja n jumpa fikrey.

     

  • At 10/11/09 8:23 PG, Anonymous Awanama said…

    bg sy cerita nyerr simple jerr..
    mcm kurg rencah...
    tmbahkan lg usaha...
    ape2 pun jgn mengalah...
    chayok2

     

  • At 10/11/09 9:03 PG, Anonymous Awanama said…

    salam hafizul 1028 a.k.a shah..
    ok..
    keep on writing..
    niya1501@yahoo.com

     

  • At 10/11/09 12:56 PTG, Anonymous katty_cute said…

    citer yg ringkas...
    but ok la...
    do your best...

     

  • At 13/11/09 11:00 PTG, Anonymous Awanama said…

    nice stry....

    nOr_1804

     

  • At 14/11/09 4:58 PTG, Anonymous Awanama said…

    ADEI..crita ni kn..hurmmm...
    napa penulis ketengahkn sikap nurin yg pemalu pd mulanya then tup2..dah boleh da bgaul mesra??
    hoho..keep it up writer..
    wacana xbtul tu...

     

  • At 15/11/09 3:35 PG, Anonymous Awanama said…

    ad part yg mborinkkn..
    dak mtrik tp cm xad selitan cinte remaje..
    anyway..
    it's ok..
    =)

     

  • At 15/11/09 11:16 PG, Anonymous Awanama said…

    omg! hari ni baca suma sad story. :'(

     

  • At 20/11/09 3:40 PTG, Anonymous Awanama said…

    waarghh..borink :0
    buat la cite yg semangat skit..
    ni sume lebih kureng jek..

     

  • At 20/11/09 3:41 PTG, Anonymous Awanama said…

    waarghhh...borink giler
    buat la cite yg bertamadun skit
    ni x,sume lebih kureng je :0

     

  • At 25/11/09 11:51 PG, Anonymous amka said…

    citer ape nie?? xpamlah..xde klimaks pn..tetibe je nurin 2 mati..

     

  • At 8/12/09 3:23 PTG, Anonymous Awanama said…

    a'ah r.. citer ape ni?? xfhm r.. pastu laju semcm je..
    pape pun bagus r berani cube...


    ~aku ttp aku~

     

  • At 11/12/09 1:52 PTG, Anonymous Awanama said…

    kte nurin 2 pemalu~
    abes 2 nape tbe2 ble senang sgt bknalan ngan fikrey 2?
    ish3..
    musykil2..
    huhuhu..

     

  • At 14/12/09 5:48 PTG, Anonymous sya said…

    apesal cpt sgt abes???
    nape x wat yang panjag ag....
    sume citer same jew...
    sad blake....
    sdey tol aku bacer............
    adus......
    smoga bleh wat citer yang ok dan x sad lagi ok.
    keep it up....
    writer........

     

  • At 22/12/09 8:10 PTG, Anonymous sya88_methionine said…

    bagi saya citer ni kureng skit....
    x der pengajaran disebalik citer ni..
    cam x der motif pun ada gak..
    klu ditambah unsur2 prosa cam saspen, metafora n nilai maybe akan bertambah menarik..
    too short.. so leh add lg to make it more intresting..
    anyway gud luck in future

     

  • At 23/12/09 10:08 PG, Anonymous Awanama said…

    inilah yang saya tunggu2 selama ini.....
    ending yang bukannya selalu menggembirakan....
    menyentuh hati......
    keep it up....
    try to make it more interesting k.....
    nice job

     

  • At 17/1/10 2:17 PTG, Anonymous Awanama said…

    sdihnye cite ni...tp anyway ok la...
    bdak kmpp ke??

     

  • At 3/2/10 11:10 PG, Anonymous Awanama said…

    citer sedey agie....syik sedeeh jer...apa2pun citer yg best.

     

  • At 6/2/10 11:29 PTG, Blogger chamyra said…

    x konsisten.. tadi cakap nurin pemalu.. sekali die plak yg lebey2 approach fikrey.. cam plek jek.. nway good try

     

  • At 12/2/10 2:40 PTG, Anonymous Awanama said…

    cdey nyer citew ney... but oky n nice...
    try 2 do btter k...

     

  • At 23/2/10 9:18 PG, Anonymous Awanama said…

    Nape cerpen sekarang semua sedih2? Tak de ke cite hepi ending?? Reader pun dah boring baca cerita sedih. Anyway,congrats... Keep it up..Karang cerita yang hepi ending plak lepas ni ye

     

  • At 1/3/10 7:47 PTG, Anonymous Awanama said…

    ending yg x teratur cuba lagi

     

  • At 2/4/10 11:01 PTG, Anonymous Awanama said…

    eeemmm..sdey cite nie.

     

  • At 6/4/10 1:24 PG, Anonymous Awanama said…

    x brapa nk suspen dan menarik olahan cerita..lagi satu knapa lokasi x dekat kmpk..kolej tercinta ak..cantik skit.bru banyak idea

     

  • At 10/4/10 10:31 PTG, Anonymous Awanama said…

    novel n tuh kebanyakan nya sgt romantis.....

     

  • At 15/5/10 12:34 PG, Anonymous Awanama said…

    okla..
    best gak..
    tp mcm de something missing jer...
    kalo diolah kasi lg mnarik mst lg best...
    but papepn gud try....

     

  • At 2/6/10 8:58 PG, Anonymous syasya said…

    bestlah gak cite ni

     

  • At 7/6/10 3:55 PG, Anonymous missy izza said…

    boleh thn lar...jalan cite tu ade tp maybe need to add up something la..supaya lebih kompleks n m'narik..keep it up..

     

  • At 15/6/10 1:45 PTG, Anonymous jann said…

    bnyk kli ak bce citer yg same jalannyer...
    adoiyai...
    tpi xper....
    tingkatkan prestasi penulisan anda...
    dan terbitkan idea yg lebih menarik...^_^

     

  • At 5/7/10 12:45 PTG, Anonymous Awanama said…

    salam..pada pendapat saya,ayat yang digunakan di dalam cerpen initerlalu skema..jalan cerita yang tak bersemangat..
    sedey betul le crita ni..
    kenapa buat watak nurin tu berubah-ubah??
    jalan cerite ni mcam pernah baca..
    ni cerita benar ke palsu??
    kenapa banyak sangat orang yang mati??
    penceritaan terlalu detail dan takde suspen..
    apa2 pun gud job dan slmt brkarya..

     

  • At 1/8/10 8:40 PTG, Anonymous Awanama said…

    x best langsung

     

  • At 7/8/10 6:08 PTG, Anonymous Awanama said…

    lah..... npe citer nie sdh sgt......
    wat ak nk nangis jew

     

  • At 25/8/10 3:27 PTG, Anonymous Awanama said…

    nkau bdak kmpp erk???? btch pe??? ermm....ok la ..mgkin blh cba prbaiki ag...ape2 pn....thniah cz brani mncba... ;-)

     

  • At 8/9/10 6:06 PTG, Anonymous Awanama said…

    n0t bad... jrg 0wg wat cter sad ending...
    st0ry dye bese2 jerk.. but nex time,
    create m0re interesting story s0 that
    every0ne w0uld attract to read ur st0ry,
    ok,, keep it up.. a very great j0b..
    well d0ne...!!!

     

  • At 15/9/10 2:44 PTG, Anonymous Awanama said…

    no komen`

     

  • At 3/10/10 11:31 PG, Anonymous just smile said…

    x bestsangat,but..teruskan mencuba

     

  • At 13/10/10 12:02 PG, Blogger myNAME said…

    semua cerita cinta sedih jer

     

  • At 13/11/10 3:04 PTG, Anonymous Awanama said…

    umm , niizam sapee ?
    nwayy , okee lhaa . keep iit up :')

     

  • At 16/11/10 5:30 PTG, Anonymous nokono said…

    pendek sgt...

     

  • At 18/11/10 2:37 PTG, Anonymous akulah pembaca said…

    ok gak =) i like it but kurang rencah la... byg kan maggie kari tanpa kari? what the taste??? ok, but still ok, good job :)

     

  • At 22/11/10 4:27 PTG, Anonymous peah kedah said…

    Maaf saya betoi2 x paham.....so,saya xtau nk komen apa?

     

  • At 23/11/10 12:56 PTG, Anonymous ara_hana said…

    sdey criter..bst.. tp x ckup rencah...
    keep ur gud work n try do more better k...

    -risya qistina-

     

  • At 19/12/10 9:01 PG, Anonymous Awanama said…

    cte ni bsn r....
    x tau pape pn.....
    n stu ag dia ni bljr kt kmpp ke kt sklh...???
    :(-H33 Yn6mT-

     

  • At 16/1/11 11:24 PTG, Anonymous Awanama said…

    cerita ni no bad...sedih la..

     

  • At 24/1/11 4:54 PTG, Anonymous Awanama said…

    adeh....xphm la...
    knp sume mati?hurm....

     

  • At 2/2/11 9:59 PG, Anonymous Awanama said…

    merepek jew uat ctew~
    hahaha

     

  • At 2/2/11 10:00 PG, Anonymous Awanama said…

    uat yg lebey bek ek len kali
    chayok3x!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 5/3/11 3:07 PTG, Anonymous Awanama said…

    sedeh lee..

     

  • At 13/3/11 8:24 PTG, Blogger _siti noraien_ said…

    menarik cerita neh....

     

  • At 23/3/11 10:58 PTG, Anonymous Awanama said…

    xboleh copy ke???

     

  • At 5/5/11 6:35 PTG, Anonymous Awanama said…

    1 percubaan yg bgus tp msih byk klemahan... boleh la

     

  • At 3/6/11 4:45 PTG, Anonymous Awanama said…

    hmm..tak banyak yang saya nak ckp ..gud job keep it up gurl .Hwaiting!!!

     

  • At 24/6/11 12:19 PG, Blogger bibikmeon said…

    huh! btol2 cerpen da,,cam nek keta api,,,laju sampe owg x pham,,,hahaha bibik stuju ngn komen2 diats,igtkn bibik sowg jer yg x puas ati,,rupa2nya rmai lagi,,,hahaha apepon,,bibik ucpkn slamat maju jya kpd pnulis ny,,krn tjukkn afford yg bek nk mnulis cerpen,,,t d msa hdpan perbaiki larh pnulisan tu,,lawak pon ad bca cerpen ny,,,bkn sbb citer dye,,tpi pnulisanya,,cam da x ad idea,,

     

  • At 24/6/11 12:19 PG, Blogger bibikmeon said…

    huh! btol2 cerpen da,,cam nek keta api,,,laju sampe owg x pham,,,hahaha bibik stuju ngn komen2 diats,igtkn bibik sowg jer yg x puas ati,,rupa2nya rmai lagi,,,hahaha apepon,,bibik ucpkn slamat maju jya kpd pnulis ny,,krn tjukkn afford yg bek nk mnulis cerpen,,,t d msa hdpan perbaiki larh pnulisan tu,,lawak pon ad bca cerpen ny,,,bkn sbb citer dye,,tpi pnulisanya,,cam da x ad idea,,

     

  • At 19/7/11 1:48 PTG, Anonymous Awanama said…

    Bila tertulis nama En Mahfuz, hati ni kuat mengata kan. mesti di KMPP..

     

  • At 19/7/11 5:31 PTG, Anonymous Awanama said…

    ok la
    try again....:)

     

  • At 22/7/11 8:47 PTG, Anonymous Awanama said…

    bosannnn

     

  • At 13/9/11 3:51 PTG, Blogger lyeahassan said…

    sdehhhhhhhhhhhh...

     

  • At 24/11/11 3:52 PTG, Anonymous Awanama said…

    如何倒霉!我不明白这个故事的所有

     

  • At 10/12/11 2:20 PG, Anonymous Awanama said…

    hattoi..ak xphm cerita ni..hheheh..igt kn happy ending..hattoi...

     

  • At 13/12/11 10:35 PG, Anonymous Awanama said…

    CEDIHNYERRR...TP KNAPE LAK NURIN TIBE2 JE AD PENYAKIT BUT PE2PON OK JER.

     

  • At 22/4/12 4:01 PG, Anonymous Awanama said…

    bosan la, cube y terbaek lgi k...:)

     

  • At 29/5/12 3:00 PTG, Anonymous Awanama said…

    cerita ni langsung tdk tersusun...cuba perbaiki lagi k...

     

  • At 25/7/19 3:16 PTG, Blogger JPS POKER said…

    J P S P O K E R adalah situs judi online dan agen judi online terpercaya yang di layanin oleh CS yang sangat ramah dan cepat dalam memproses Depo dan WD member J P S P O K E R
    dan di J P S P O K E R tersedia permainan Poker Judi Online Seperti Berikut : (Poker, Capsa, DominoQQ, Ceme, Super Teen, Ceme Keliling, Omaha) dan dapatkan promo dari JPSPOKER sebagai berikut:

    - Bonus New Member Rp. 10.000
    - Minimal Deposit / Withdraw Rp. 15,000.-
    - Bonus Refferal 10%
    - Bonus Rollingan Mingguan 0.3% - 0,5%

    Baca Juga Di Tonton Video jav dan Video Semi kami :
    jpspoker,me(pakai titik ya)

    - Pelayanan Dari Customer Service Yang Cantik Tentunya Sopan Dan Ramah, Hanya di jpspoker dan , Online 24/7 Jam
    - Dijamin Tidak Ada Robot Di Dalamnya 1000% Player VS Player
    Kalau Ada Yang Bisa Berikan Lebih Kenapa Harus Cari Yang Lain!!

    Contact Us
    - Livechat : JPSPOKER.LIVE
    - LINE : jpspoker
    - Whatsapp : +82370836863
    - YM : JPSPOKER

    POKER UANG ASLI
    POKER ONLINE TERBAIK
    JUDI POKER INDONESIA
    AGEN POKER TERBAIK
    AGEN POKER TERPERCAYA
    AGEN JUDI POKER
    JPSPOKER
    BANDAR CEME
    GAME OMAHA
    AGEN DOMINO

     

Catat Komen

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group