BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Sabtu, November 07, 2009
Cerpen : Kata terakhir darimu is love u
Nama Pena : Goody-goody

3.05 petang, hari ini kerja di office tidak banyak. Semuanya telah aku bereskan di awal pagi tadi. Sekarang ini aku hanya menunggu kerja yang akan diberikan. Sementara menunggu kerja yang datang aku menghabiskan masa terluang aku dengan membaca cerpen di penulisanu2. Penulis-penulis cerpen diruangan blog penulisanu2 nie hebat-hebat belaka bisik hatiku. Setelah habis aku membaca satu demi satu cerpen diruangan blog ini, aku menyandarkan badanku dikerusi. Masih belum ada kerja yang diberikan mengomelku seorang. Pandanganku beralih ke kalender yang terletak di mejaku. 8 haribulan ini hari lahir Meqna. Meqna merupakan kawan baik aku ketika aku menuntut di Universiti dulu. Tiba-tiba kenangan aku ketika diploma mengimbau kembali dalam anganku dan satu nama yang aku takkan lupakn juga turut menyingah dalam ingatanku, Mohd Adrian Mohd Adam

Hadirnya tanpa dipinta, perginya juga tanpaku direla. Mohd Adrian Mohd Adam

atau Rian, nama yang aku takkan lupakan sepanjang hidupku. Pengenalan bersamanya berbeza dengan pengenalan aku bersama teman-teman yang lain. Pengenlan aku dengan dia bermula ketika aku di cuti semester 3. Ketika itu aku berada dirumah, tiba-tiba tit..tit.. bunyi message telefonku berbunyi. Lalu aku mencapai hansetku dan membuka pesanan ringkas yang ku terima. " Aiii..boleh berkenalan ".. Aiik siapa ni bisik hati ku, yang tidak mengenal pengirim yang mengirim pesanan ringkas kepadaku kerana nombor yang terpapar juga tidak ada dalam senarai di dalam hanset ku. " Sapew niew??"..balasku lalu menekan terus butang send. Pada masa itu dia memperkenalkan dirinya sebagai Rizky yang kononya budak FSPU dan mengenali diriku melalui seorang kawannya budak Masscom yang juga kononya kawan kepada aku juga yang sama kolej dengan ku iaitu di Puncak Perdana. Sedangkan kalau nak diikutkan pada masa itu aku langsung tidak mempunyai kawan dari budak Masscom. Pelbagai alasan yang diberikan dan pelbagai juga soalan yang aku ajukan kepadanya untuk mendapat kepastian dari mana dia boleh mendapatkan nombor telefonku, juga nama penuhku serta tempat aku tinggal. Pada malam itu aku tidak sunyi kerana sepanjang malam itu kami bermessage. Akhirnya selepas bertalu-talu aku menanyakan pertanyaan akhirnya message terakhirku tidak dibalasnya. Pada malam itu banyak persoalan bermain difikiranku. Siapa budak niew??


Selepas message terakhir yang aku berikan kepadanya tidak dibalas, sejak dari itu aku tidak menerima apa-apa kiriman sms daripadanya. Namun pada malam itu selepas sebulan lebih tanpa kiriman sms darinya, aku yang tidak tahu mengapa gatal-gatal menghantar sms ringkas gud nite kat dia. Tanpaku duga dia membalas dengan picture message gud nite. Entah mengapa aku tidak meleret-leretkan lagi hanya sekadar message gud nite sahaja begitu juga dia.

Semester 4, aku yang baring diatas katil memandang kosong syiling diatas aku. Perasan ketika aku mula masuk semester baru tidak begitu seronok ini kerana aku terpaksa ditukarkan rumah. aku tidak lagi duduk bersama kakak-kakak yang sudah biasa dengan diriku selama setahun setengah. Namun aku tetap bersyukur kerana kau masih ditempatkan bersama kawan-kawan yang sama sekelas dengan diriku serta bebarapa pelajar yang lain yang belum aku mengenali. Aku mencapai hansetku. Nak message siapa niew??. Entah mengapa pada malam hari pertama aku disemester baru itu aku berasa sunyi sekali. Aku menekan-menekan hansetku, menaip apa yang aku rasa pada malam itu lalu aku tekan send dan nombor yang ku hantar adalah Rizky. Bisik hatiku buang tebiat ape aku niew..ehe..Tidak lama selepas itu tit..tit.. message dihansetku berbunyi menandakan ada message yang masuk. Laluku buka terpampang nama Rizky yang membalas message ku sebantar tadi. Tidak tahu mengapa aku yang tadinya berasa sunyi kini tidak lagi.

Sejak dari itu Rizky lah tempat ku bercerita dan tempat mengadu segala masalahku walaupun kami tidak pernah berjumpa. Sehinggalah pada saat itu dimana pada malam itu aku ade meeting bersama kumpulanku di mana kami perlu membuat projek akhir kami disemester 4. Setelah selesai meeting aku menghampiri Ezam. " Ezam brape nombor telefon Ezam? Nanti kalau apa-apa masalah Riana call Ezam. Lalu Ezam menyebut nombor telefonnya satu per-satu. Ketika aku khusyuk menekan butang hanset ku untuk menyalin nombor telefon Ezam. Aku seperti kenal nombor ini tapi arhhgg salin jewla bisik hatiku. Tiba-tiba Ezam gelak.." ahaha..itu nombor telefon Rian.."..Pap..aku tersentak baru aku perasan nombor yang diberikan oleh Ezam itu sama seperti nombor Rizky. Rian merupakan kawan Ezam yang paling rapat sekali. Mereka itu seperti adik beradik. Rupa mereka pun seakan-akan sama. Sejak pada malam itu lah aku mengetahui bahawa Rizky adalah Rian. Rian memang kawan aku namun kami tidak lah serapat mane. Kenal pun kenal-kenal macam itu sahaja. Namun sejak Rian menyamar jadi Rizky kami menjadi rapat dan sehingga sekarang aku masih tidak mengetahui mengapa Rian perlu menyamar sebagai Rizky. Sedang kan kami memang mengenali antara satu sama lain.

Keakraban kami mula dapat dihidu dikalangan kawan-kawan kami. Aku dan Rian belajar di Fakulti yang sama namun kami berlainan jabatan dan bidang sahaja. Aku dari Jabatan Skrin dalam bidang Penulisan Artistik, manakala Rian dari Jabatan Teater dalam bidang Pengurusan Seni. Dikalangan kawan-kawan yang rapat dengan Rian menyatakan bahawa Rian menyukai aku. Aku sahaja yang tidak percaya selagi ia tidak keluar sendiri dari mulut Rian. Namun dari segi layanan Rian berikan kepada ku, aku seakan mengiyakan juga apa yang mereka nyatakan. Layanan Rianl terhadap aku tidak menghampakan dari pandangannya kepadaku, cara dia memanggil nama ku.." Riana..", berbeza dengan cara kawan-kawan lelaki yang lain memanggil nama ku. Mungkin kerana dia sudah menjadi seorang yang istemewa dalam hatiku. Sejak bila aku sendiri pun tidak tahu.

Sepanjang semester 4, 5 dan 6 banyak kenangan aku dengan dia. Kami pergi menonto wayang ketika waktu kami sedang praktikal, kami menonton cerita SEPI, dia bagi kat raya istemewa untukku yang masih ku simpan dengan rapi sehingga kini, kami berjalan dalam hujan ketika itu aku yang memayungi dia dengan payung, dia selalu datang kat gerai tempat aku bekerja part time di kolej serta turut membantuku jika ada kelapangan, disitu juga lah tempat dia bermanja mengada-ngada denganku..ade sahaja yang dia ingin suruhku buat untuknya, disitu jugalah dia selalu mencuri pandang aku,.Bisik hatiku dia ingat aku tak perasan..ehe..Sepanjang itu juga lah aku tidak jemu menunggu dia mengucapkan perkataan love u kepada ku..

Hari yang ditunggu tanpa ku duga. Pada malam terakhir kami di semester akhir. Rian yang akan pulang dulu di rumahnya di Melaka. Ketika dia bersalam-salaman dengan rakan-rakannya untuk mengucapkan selamat tinggal sempat juga dia berteriak dekat aku " Riana yang last sekali" pintanya yang mahu aku menjadi orang yang terakhir bersalaman dengannya pada malam itu. Saat itu perasaan sayu menyusuk dilubok hatiku. " Ok Riana plak " jeritnya. Kami bersalaman, dia mengengam erat tanganku begitu juga aku. " Mintak maaf jika ada salah silap " katanya. " Sama lah kita " sahutku.. "Jaga diri baik-baik " pintaku padanya..Akhir sekali dia mencium tanganku dan menyatakan Love U..Itulah kata terakhir yang dia berikan kepadaku..perkataan yang aku tunggu selama ini dan kini dia telah meluahkannya. Hanya tuhan sahaja yang tahu perasaan aku ketika itu..Namun segala rase bahagiaku terhenti disitu. Rian mendiamkan diri setelah lafaz cinta diucapkan. Aku tergantung tak bertali selama itu. Sehingga aku sambung pengajianku diperingkat Ijazah, Rian menghantar pesanan ringkas dengan menyatakan yang dia hanya mahu kami menjadi kawan sahaja. Tanpa banyak soal aku menerimanya dengan redha. Sehingga kini aku tidak tahu apa salah aku padanya. Rian hanya memberi alasan yang dia perlu memikirkan banyak perkara tentang kakaknya serta masa depanya kelak, dia belum bersedia lagi untuk bercinta. Dia tinggalkan aku sendirian.

Kini aku dan Rian kekal sebagai kawan. Janji kami " Kita kawan sampai mati ". Betul kata Aziz yang merupakan kawan baik ku. Mungkin tuhan lebih sayangkan ikatan persahabatan diantara kami. Namun satu kata terakhir yang tak akan aku lupakan dari Rian adalah Love u.

Tit..tit .bunyi hansetku mematikan lamunan ku, lalu ku terus mencapai hansetku yang berbunyi." i.. love.. u.." terdengar suara orang yang aku sayang kini di talian.
posted by Penulisan2u @ 4:53 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
171 Comments:
  • At 7/11/09 1:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pning2...

     

  • At 7/11/09 6:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape moitif?
    confused...
    hmmmmm

     

  • At 7/11/09 6:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ini sewiusss..xbest lgsg...bodek je lebey..kire nk tergolong dlm penulis2 penulisan2u yg hebat2 la?kiki..xlayak lgsg...nape la ske eje ni-niew??membazir hurup je..bhs sms nk sgkatkn..yg gatai2 pnjang kan tu nape?

    -aku bukan penulis-

     

  • At 7/11/09 10:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahaha..adess kejamnyer kater2 aku bkn penulis uh..
    ha3..tp btol gak per yg dier kater uh..btw cter nyh mmg x besh langsung....dah arr x paham....

     

  • At 8/11/09 1:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku bukan penulis..sokong ko..hehe..biopun kejam tapi penulis citer ni lg kejam sbb bg aku tensen n nyesal bace..memg xyah wat cerpen da la..dok diam2 ea..ha3..

    -aku nak jadi penulis-

     

  • At 8/11/09 5:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    elok2 otak aku tgh dok relax,dh berserabut bc cite ni...
    cb wat cite yg org len fhm,
    bkn sndri wat,sndri fhm...

     

  • At 8/11/09 8:05 PTG, Anonymous _w@NhAR_94^ said…

    salam
    maaf, citer nih agak tergantung
    tapi kalu dipikir balik
    memang sebati dengan tajuknye
    ape2pom, arap lepas nie
    penulis dapat hasilkan yang interesting lagi
    tapi bagusla mencube;-)
    salam...

     

  • At 14/11/09 5:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh dah lah tergantung
    buat orang tertanya - tanya
    intro dah best dah tapi ending cite ni
    tah pape

     

  • At 14/11/09 6:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh
    janganlah tulis komen yang kejam2
    kesian kat penulis cite ni
    kite sepatutnya bagi sokongan bukan kutuk macam tu

    buat penulis=
    berusaha lagi ye
    walaupun cite ni memang memeningkan

     

  • At 16/11/09 9:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xsngka bahasa melayu pn tuggak laggang
    mcm mne bleh mnat mnuls cerpn ni..
    hehe..
    cite yg penig,
    pe2 pn bleh berusha lg
    klau itu dh hobi
    cayuk2..

     

  • At 16/11/09 4:11 PTG, Blogger syu.cute said…

    hukhuk....aku skong korang!...sowy penulis (goody-goody) cerpen awk, kurang memuaskan...but try again na...dont give up...

     

  • At 16/11/09 10:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    seyes...saye pn sokong org2 yg comment b4 diz..... byk perkataan yg salah eja....
    cth: pengenalan.... suppose to be is perkenalan....
    sorry ye writer.... mmg cter nih sgt bosan n pening kpale nk bace.... mnambahkan stress jer bace cter nih...

     

  • At 18/11/09 4:33 PTG, Anonymous light90 said…

    i think..writer blh tgkat kan lg usaha..
    mgkin writer nie maseh remaja so byk ejaan salah..
    ap kate b4 buat cerite, listkan dulu sinopsis..

     

  • At 24/11/09 7:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    assalamualaikum...
    korang ni klu nk komen,komen la elok2..
    cuba baca apa yg diorang tulis kat bawah catat ulasan tu..
    "komen dan ulasan anda memberi semangat kepada penulis untuk terus menulis karya"
    so,bgilah writer ni peluang..
    dia pun msih baru lagi..
    aku rasa cerita ni,si perempuan tu teringat masa silam dia kot..
    cuba korang baca blik elok2...

    jgn marah,aku cuma harap lepas ni korang jgn sesedap hati kutuk org,nnti korang sendiri yg akan terima balasan..

     

  • At 24/11/09 7:56 PTG, Anonymous LIEYZA said…

    SALAM..
    HAA,AKU SKONG SRATUS PRTUS COMENT ATS 2..
    HUHU..PADN MUKE KORG..CUBA KORG PQ LAU KORG YG TULIH CERPEN 2..APE YG KORG RASE?
    SO..LOM NAK COMENT 2 CUBE PQ ELOK2 LU..
    PUNCAK PERDANA?
    EMM..DKAT NGAN TMPT AKU STDY 2..
    PUNCAK ALAM..

     

  • At 25/11/09 7:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite pe nih???????????? tak phm lngsng

     

  • At 26/11/09 1:12 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ak phm gak la..
    tp x bpe best sgt la...
    keep it up k...
    nh mst dak uitm..
    hehe..
    same la kite...

    -miss-

     

  • At 1/12/09 1:39 PG, Blogger charlieangel said…

    writer mac baru lae 2..
    kalo kite pon lum tntu lae dpt wat cerpen...

     

  • At 3/12/09 12:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    berlambak salah ejaan...yg xtahan nyer
    kat raya...
    patut nyer kad raya....hahhahahaaahaha

    -citerpalingbosandanmemeningkanmacambudaktadika-

     

  • At 3/12/09 5:10 PTG, Blogger ^aku CiNTakaN uNgu^ said…

    best pew....korang jeq yg x bce tol2...klo x npew ak ley fhm?? ak ase citew ney best....kirenyew starting jtuh cnte ble maen sms la yerk....ok jeq....

     

  • At 6/12/09 2:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape lak kta cita ni x best???
    writer cm nak cita bout diri dya je.....
    xkan 2 pun x pham...
    klau slah ejaan....standard r menaip....
    owg yg mnulis pun leh slap x kan yg mnaip x dak silap...
    good job...


    cup_cake

     

  • At 8/12/09 1:23 PTG, Anonymous adia said…

    ntah..aper la..komen ntah pe2..bg la semangat untk writer baiki kelemahan dia..jgn asyik kutuk jer..yg kutuk pedas2 tu terer sgt ker menulisnyer????mcm maner nk maju???

     

  • At 8/12/09 10:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku ase cter nih best jerk..tade la teruk sgat mcm yg korg kta..myb ade slap ejaan sket..tpi biase la tuh..mcm la korg xpnah wat slap..ape2 pn..keep it up..gud job~! :-)

     

  • At 10/12/09 3:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oi bodo,klau nk kutuk orng tu pade2 la..
    kau ingt kau tu blh tulis lbh baik ke?
    klau ckp je blh la..
    ape kate kau branikn diri tu,tulis cter kau plak
    kau ingt kau bgs sgt ke huh?
    cter ni dh ckp bgs dh..
    ade penghayatan..
    klau xphm,g la sklh rndh blik..
    bm pn xlps..
    ni gagal spm la ni..
    sian...
    huhuu

     

  • At 11/12/09 4:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    astaghfirullahalazim....buat org yg mnulis komen di ats...cuba igt Allah cket...yg ko 2 ringan2 jew mlut ko nk kta kt org 'bodo' 2 pe kez...cuba ko cermin diri ko 2 dlu sblm nk mrh kt org...diorg ggal spm pon,2 diorg pnyer psl lar...yg ko 2 nk cbuk2 jga tepi kain diorg pe kez...komen crpen cam nk cr gdoh jew...apedaaaa

    pe2 pon,buat pnlis,,truskn usha anda...gud job babeh...ahaks,...

     

  • At 13/12/09 3:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    . . .tRy agAin lAteR. . . .

     

  • At 17/12/09 9:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apsal nak kutok trok2 sgt..
    org yg kutok2 2 try ar hantor krya kat cni
    kalo dah bgos sgat..
    spatotnya bg komen yg mbna..bkan mghna..
    kpd cik penulis..troskan usha k..
    jgn berhnt brkrya..
    bkn smua org de bkat menulis..:)

    --persoNa Algebra..--

     

  • At 21/12/09 12:39 PG, Anonymous saya-natural~ said…

    hahaha..lawak!!jd medan perang komen lak kat cne..ekeke..

     

  • At 21/12/09 3:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x best................

     

  • At 15/1/10 9:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    serius sy confius dgn ceta ni!!!

     

  • At 30/1/10 1:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ap pnya cite da??
    lngsung xbest...
    aku bkn men smangat ag bca..
    last2 xbrkesudahan......

     

  • At 31/1/10 5:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    like this story,..ble laki 2 luahkan prasaan,..saya bleh phm jew cite ni,..pompuan 2 teringat kan laki 2 n tbe2 laki 2 call dye n cakap i love u,..sweet ctew dye,..juz kne perbetulkan bahasa n jalan penceritaan yang kemas,..mungkin penulis x ckup masa,..anway, gud luck 2 penulis,..keep up ur writing,..

     

  • At 1/2/10 12:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    confius2...
    kne fhmkn btl2..
    walauapepn,trskn usahe anda...

     

  • At 5/2/10 2:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xdela konfius mne tp x bpe nk best
    hurm.....
    cmne erk.....

     

  • At 6/2/10 10:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah kepada penulis kerana berani berkarya.
    Ambil semua komen2 yg diberi sebagai pemangkin semangat untuk terus berkarya. InsyaAllah akhirnya akan terhasil karya yang bermutu.

    ~p/s : aku tak rasa cerpen ni seteruk macam komen2 kejam yang dilemparkan. Jujur cakap saya faham jalan cerita penulis ni.

    -Aerull-

     

  • At 14/2/10 4:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aduih.....
    npe peng sgt nieyh...anyway ctewr nieyh x bgtu trk...
    n wt ag yg terbik k...
    -azura95-

     

  • At 18/2/10 12:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not kutuk, just want give some advised n komen..kite yang membaca ni rata2nya dri golongan kaki novel.. so pe salahnya bg komen.. hope writer boleh jadikan sbgai teladan or some news idea..caiyokk penuliss.. (baka rose)

     

  • At 19/2/10 2:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pening~~~!

     

  • At 19/2/10 9:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best!!!!!!!!!

     

  • At 19/2/10 9:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suke ending dia.....teruskan usaha anda...
    perbaiki lagi ape yg kurang....chaiyok!!!

     

  • At 19/2/10 9:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes la ending dia....huhu
    keep up da good work!!

     

  • At 21/2/10 9:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bahasa kureng,endingnte x kan mcm tu je kot.
    kureng fahm.satu je name hero dgn heroin tu jgn la
    nk dekat same pening ek mmbacenye.ok la jugak...
    from:bdak baek... punya

     

  • At 23/2/10 8:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    what story about???
    i don't understand....
    but...congratulation to writer..
    at least he/she has try the best...
    keep it up!!

     

  • At 26/2/10 8:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kpd sape2 yg kate xfhm...memg die tergolong dlm org yg buta huruf ataw pon xtawu bce lgsg...sbb bhse nye walaupon cmpur2 ngn bhsa sms xkn la xleh fhm kan??ala korg pon bukn ckp bhsa melayu baku pon...ckp byk lak...try tulis tgk..rse lak sndri kalau org kutuk hasil karya ko...buduh!!

     

  • At 4/3/10 11:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kpada penulis...crita ni ble than gak la...
    pape pon terus kan usaha...

    dan..

    kepada pembaca yang bagi komen pedas2...nmpak sangat korang tak reti nak membaca...k..TIADA YANG SEMPURNA DALAM HIDUP kita ni..^_^

     

  • At 11/3/10 2:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni same ngan kisah hidup sy...huhu..
    adekah ade org laen berkgsi kisah begini??

     

  • At 15/3/10 12:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cinta lgi.......klise la cerita...ni mcm tulis diary ja...bored...sori ni hak untuk bersuara..

     

  • At 19/3/10 3:54 PTG, Anonymous miss uyun said…

    citer ni mmg mmningkn...
    sye x phm sgtlah...
    serabut otak..
    tp xpe r...
    blh cube yg lbh baik lg len kali....
    usha yg lbh krs lg ok...
    gud lark...=)

     

  • At 24/3/10 5:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ending yg xdpat d phami dgn jelas, hrap de smbungan n pembaca leh tahu kesudahannya dan dpat memahami. d c2 lah org akn memahami cerpen anda....

     

  • At 25/3/10 1:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yea ke xbest??
    malasla bce..hahha

     

  • At 25/3/10 4:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penceritaan kurang menarik endingnya...tak ape usaha tangga kejayaan...

     

  • At 31/3/10 11:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klimaks cite,gaya bahasa dh best dh..tp anti-klimaks die pndek sgt..mmbuatkn ending cite ni tergantung n hilang motif..mungkin bley diperkemaskn lg ending ni..

    -saya tidak pernah mnjadi penulis-

     

  • At 3/4/10 12:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    try again okey
    usaha lg

     

  • At 12/4/10 5:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam kepada penulis
    citer tu dah ok cume klau panjangkanckit citer tu
    comfirm citer ni akan jadi menarik...

     

  • At 12/4/10 7:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku rsew korg yg bangang(pade sape yg kutuk cite nie)
    bangang gile lau x fam cite nie...asl aku leh jek pam..
    xyah nk kutuk2...mcm la korg pndai pon tulis cerpen..

    papepon...nice try ek author...jgn layan kat pngkrtik2 x profesional nie..

     

  • At 12/4/10 7:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ops.....nk btolkm...ayt "bangang" kat ats ni pde spe yg kutuk..bkn pde spe yg mmberi komen membina..

     

  • At 14/4/10 9:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Bakat penulis masih ada, cuma perlu kembangkan idea n fikir apa yg pembaca nak bukan fikir apa yg kita nak...
    pendek kata, bentuk la citer yg dpt mhiburkan org lain dan jgn buat citer yg syok sendiri...
    pape pon...citer ni mrupakan pmulaan yg baik buat anda...guna kritikan org sbg perangsang smangat n tuk tingkatkan mutu penulisan...good luck...

     

  • At 20/4/10 3:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ap yg ko merepek ni ???

     

  • At 22/4/10 12:39 PTG, Anonymous mira_berry said…

    hm.. law citer ny dikmbangkan cikitkan bgus.. mslnya wat lah si rian ue mati ke n ptmuan dyowng ue ptmuan trkhir..

     

  • At 24/4/10 12:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klu kata xphm, xbes @ pening bla bc 2 hnya komen pribadi
    xmasuk lam kategori kutuk, rsnya xslh ckp cm2 klu itu yg kita rs, lgpn ayt yg dgunakn msh bleh dterima...
    stiap orang ada hak untuk bg pandangn..
    yg pliknya mereka yg puji 2 plak dok kutuk org yg bg pndangn dgn kutukn yg pedas spt "buduh" dsbgainya..
    e2 lg PEDAS beb...pk2kn lah

     

  • At 27/4/10 2:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x ok sgt pown

     

  • At 27/4/10 6:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tajuknya mmg best..! tp...cerita ni xda la best sgt. tp aku phm cter dier. anyway,improve k. chaiyo

     

  • At 6/5/10 7:23 PTG, Anonymous kattycomel said…

    best la citer ni cuma perlu diperbaiki lagi pada masa akan datang...good job..

     

  • At 6/5/10 9:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xphm lo.................
    cita psal pe nie???

     

  • At 9/5/10 9:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    FSPU..Masscom and Puncak Perdana..sume tempat ni aku tau..dekat dgn tempat aku blaja..

    actually sy tak fhm ape yg u nak sampaikan..
    penguasaan bhs juga kurang..
    before publish check dulu kesinambungan ayat sama ada sesuai atau tidak...
    but good trial and hope u don't be give up k :)

     

  • At 12/5/10 4:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    intro dah best...tp at the end, tiba2 dah habis... mungkin idea dah takde kot..anyway, keep it up...

     

  • At 22/5/10 2:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..
    x paham la cerpen ni... baca berkali2 pon x paham juga...
    hope, penulis amik iktibar dr komen2 di atas spaya x mnyusahkan pembaca utk memahami sesuatu..
    jgn mudah putus asa, tingkatkan persembahan..

    ~amanda~

     

  • At 25/5/10 10:55 PTG, Blogger pearl witch said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

  • At 29/5/10 12:06 PG, Blogger musfirah nabilla said…

    rase cm bce komen2 lg menarik..hehe
    dear writer,
    gambate!!..

     

  • At 29/5/10 3:24 PG, Blogger karya agungku said…

    assalamualaikum,all the best 4 u kerana mencuba k

     

  • At 4/6/10 10:09 PG, Anonymous syasya said…

    cite ni memang exciting
    tapi kalau dipanjangkan lagi best
    ape2 pon cayo2

     

  • At 12/6/10 12:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la cerpen ni.. tapi kurangkan sikit niat tu untuk konpiuskan orang bila bace cerpen ni.

    -peace-

     

  • At 12/6/10 5:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak faham la...tp good job

     

  • At 12/6/10 10:45 PTG, Anonymous sape2 je said…

    pe citer ni..xphm doe..

     

  • At 12/6/10 11:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jeeeeeee
    apa2 pon usaha lagi ye pda pnlis
    goog story



    bdak smle

     

  • At 22/6/10 10:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boring la

    -megat akashah-

     

  • At 29/6/10 2:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ahahah..ak pun pning.xphm dow pe motif cte ni..yg gurl tu pun 1,terhegeh2..ahaha

     

  • At 7/7/10 1:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoyai..busan siot cite nih...pening aku bc,,
    cm xd motif je...hoho~~~

     

  • At 22/7/10 2:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    crita berbentuk diari...interesting.at least u ada hint u bley jadik writer yg baik suatu hari nanti.cuma grammar n spelling kena perbaiki lagi.

     

  • At 27/7/10 11:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good...

     

  • At 27/7/10 12:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerite pe nie...
    xfhm la...
    tpi ape2 pun..
    thniah penulis..
    skrg2nya penulis buat yg t'baik..
    aja aja...

     

  • At 28/7/10 10:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni agak kalut dan ringkas... perlu banyak belajar lagi...

    -Q-

     

  • At 31/7/10 4:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmm....best gak....

     

  • At 6/8/10 2:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    korang nie nk kutuk2 pasai pe lak.. at least die try dowh.. kalo nk cite yg best sgt, wat sendiri la weyh..
    to writer. jgn dgr dorg yg kutuk2 nieyh.. jeles la tuh x diberi kelebihan tuk berkarya.. wat xphm jek.. nway gud attempt... huhuhu

     

  • At 21/8/10 4:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok lar...
    mmm..=))

     

  • At 24/8/10 3:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermmm..bley la...

     

  • At 26/8/10 6:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uhhh!!!xbesh lgsg..rugi jep baca...huk3

     

  • At 5/9/10 11:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aduh ahuh sakitnyer otak aku ni...
    nape gini cternyer..

     

  • At 6/9/10 11:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie okey jerk...yg korang tu komen yg xokey nyer....uhuhu

     

  • At 7/9/10 6:55 PTG, Anonymous awex cun said…

    hahahahahaha..!!!!!!!!!!!!!!! lwak r ble
    bce komen2 kt ats ney.. mcm medan pprngn utk komen
    jerk.. hehe.. in my opinion, cter ney
    mmg agk mmeningkn tp bley r phm gak
    cket2.. pape p0wn, tr0skn usehe kpd
    pnulisnye agr wat cter yg lg mnarik biar
    png0men2 kt ats 2 trcrngang ble bce cter yg
    str0snye.. well d0ne....!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 28/9/10 2:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape yg writer try nk bgtau nie??
    huhu..

     

  • At 24/10/10 12:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ish bru nk phm...pe cite yg nak di smpai kn nie...continue ke the end?huk huk....

     

  • At 24/10/10 3:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape ni? pening kepala tau baca!! baik tak payah buat karang cter mcm hampeh je!!

     

  • At 27/10/10 11:12 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apa la cita nie...
    langsung x der penghujung...
    tergantung canm 2 je...
    memang boring....

     

  • At 30/10/10 10:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pengupasan cerita ni agak hambar.penulis kene bijk bermain ayat dan susunan nyer..mmg dalam sesebuah cerpen kita boleh menggunakan ayat yang ringkas..tetapi, susunan dan kesepaduan antara ayat hndaklah bersesuaian..satu lagi, kslhn ejaan amatlah dititik beratkan..pa pun, cubaan yg bgs..

     

  • At 2/11/10 4:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x pe cuba lagi....mcm karangan ja...~~ayat dak f0rm 3~~
    hurm..n0t bad...

     

  • At 4/11/10 11:22 PG, Anonymous nat deqa said…

    apela...sthu aq korg yg komen kt cnie msti suke bace cerpen..so its mean korg msti pham ape yg penulis nk smp kn..xbek la kritik trok2...memg cite nie besa jerk...tp lau bace btol2 xde la pening sgt...yg aq pham die teringt sal zaman die study dlu coz dh nk dkat bzday member die(meqna)...so bile dh tringt zaman study,die pn flashback blek la sal die ngn smeone...n lastly kn dpt msg,tue dri lelaki yg die ngah tringt la...means mse die tringt sal lelaki tue(time die dh keje) tetibe lelaki tue muncul n ckp luv u...so ending nye,die ngn lelaki tue la..

     

  • At 7/11/10 11:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bg sy cte nie mmg biasa je tp bley je nk phm..
    tp xtaw la klu sy slh phm=p
    ttg imbas kembali..ending nye pompuan tu dgn laki lain..dia n rian kkl sbgai kwn..
    tuk penulis...truskn usaha tuk jd lebey baik..gud luck^_^

     

  • At 10/11/10 11:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..cte ne mmg pening tp jika besa dah bc cerpan or novel senang je nak phm..

    4 penulis : trus'n usha anda..sebrg komen y ngtf adlh pendorong ke arah kejayaan..insyallah..gud luck..

     

  • At 10/11/10 11:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg fening.! but so far ok je,kpd y komene nie bkn ye kowg xsuka tp tiap kita y baca t nk Nding y best2 je br syok nk baca kn.?? huHu..

    To : penulis gud job..trus'n usha..sekurang2 nya anda try..hehe

     

  • At 11/11/10 2:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sanGaT meNgAyAt aTy
    tApI SeDiKiT FeNInG....
    HeHe....
    x pA YaNg PenTiNg dApAt sOkOnGaN YaNg bAiK

    TO:pEnUlIs sEMoGa sUcsEs....

     

  • At 13/11/10 11:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tensyen r bce.... png2...
    nyesalnye bce... "=,=

     

  • At 22/11/10 3:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    enth pape je crta nya...tak menarik lgsung

     

  • At 26/11/10 3:37 PTG, Blogger umaira said…

    herm...sya pun ade kwan yg mcm watak dlm cite nie...very comlicated...tp cam poyos lak kan...sma2 syg tp xmo lak terikat...pelik...
    ...apa2 pun...teruskn usaha anda...

     

  • At 27/11/10 6:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sebenarnye xbpe pham...tp ok lah..sbb die berani tunjuk kan bakat die....gud luck!

     

  • At 2/12/10 11:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbek taw ktuk2 org ni... berdosa!
    jd insaf2 la...
    ok ape cte ni..
    2 pnulis = berusaha, gudluck, gambatte, aja aja, chaiyok taw..

     

  • At 2/12/10 12:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hello penulis..dis isnt a kutukan but kritikan drpd pmbaca yg amik brat psai cerpen dvlopmen k.so take a deep breath....wpun i bukan ler penulis but i think u don get ur grammar right n ssunan ayat pun cam org malas.whats d point of ur love story??sorry to say it's pathetic....ermmm is diz a tru story...coz i think it's like teengrs who owez tlibat wit SMSlurv aint they.but tq 4 ur idea keep tryin n holdin on..k lurv u

    -chai yunk

     

  • At 2/12/10 12:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    refering to nat deqa's komen tu....i think i agree wit part whre she's flashbck... but the ending part of her opnion i'm truly disagre coz we ol hav our own mind right...so in my version i can conclude tht gurl myb had another bf[which is not rian]n tex her'i love u' tu..coz de 2 promise to jaz b fren. n so what is de writer up to?to let reader tentukn her/his story end.hei wat a suck???
    =uchiha's gurl=

     

  • At 3/12/10 9:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    caiyyokk....wt lg cerpen byk2.....leh ilang boring...::))

     

  • At 5/12/10 1:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedihlh cite nie...cinta tergantung...mmg slalu berlaku dlm rmaja skrg nie...gud luck penulis..

     

  • At 6/12/10 3:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weyh..yg aku bkan pnulis uh..koe bjet pndai bwat je..kmen pdas sngat..koe lar plak yg wat crpen..bleh..?huhu..then bg aku kutok koe puas2 nak..!:)sian la owg yg mnulis..ok..pape pon..kte bg lar smngat..xbek ktuk2 neyh..huhu..aku bkan nye reti na tlis crpen..

     

  • At 14/12/10 1:11 PG, Blogger PiScEs GuRlz said…

    tak faham apa yg nk d'smpaikan..
    apa2 pon harap anda akan terus berusaha dan baiki
    apa yg kurang...
    gud luck in your stories..

     

  • At 23/12/10 12:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer fokus nyer pew?
    tpi pa pe pown...
    gud luck 2 de writer..

     

  • At 23/12/10 2:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    agak kurang ajar sape2 yang komen ntah pape tuh...pkir lah cket hati owg jgn ikut sdap mulut longkang kowang tuh..kowang tuh lau pandai sgat menulis cerpen kowang wat then hantar lah..tgok orang komen kowang nye lak...jg mulut tuh sket eh..jgn nak sakitkan ati owg jew..xde pale otak ke ape korang nih..kutuk je tahu,,,

    penulis: teruskan usaha k..jgn amik hati ngn mulu2 longkang tu k..!!!

     

  • At 1/1/11 2:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uRmM....GoOd StoRy..tErUsKn uSaHa yEr!!JgN pIkIr pSl kOmEn2 tUeH....bUaY PeNiNg kEpAlErr n sAkIt aTi jEr....n tAhNiAh sBb bRaNi mEnCuBeR`!!Go gO cHaIyYoKk!!

     

  • At 26/1/11 12:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    paa cer ni ??
    c0mfusee . btw .. nice st0ry .

     

  • At 26/1/11 12:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xde yg mnarik sgt..slow laa.....sptutnye bleh dkembang k lg cite nee,,perlu dperbaiki,,,yee

     

  • At 1/2/11 11:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good effort...!!!
    ;) ;) ;)
    but still need much correction

     

  • At 2/2/11 11:12 PTG, Blogger Echa:) said…

    SAYA HANYA AKAN MEMBACA CERPEN TU DARI A-Z KALAU INTRONYA MENARIK .. TPI SAYA RASA INTRONYA BORING .. CERITA YANG TERLALU BIASA ..TPI USAHA YG BAGUS .

     

  • At 9/2/11 1:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tajuk mcm best...tp hampeh...nyesal je ak baca...lain kali wt la cte leklok ckt...x de bakat langsung...cmane alaf 21 leh trime...nsib lerrr...ak sokong komen2 y lain...cite ni mmg hampeh....

     

  • At 9/2/11 1:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memeningkan kepala ku....sakit ati ak bce (ladies sempoi)

     

  • At 15/2/11 1:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter pe la ni... pening2....... aiyooo
    x da motif pn.........

     

  • At 2/3/11 3:41 PG, Anonymous gadis blurrr said…

    akuh paham jep cte ni ...
    pape jep ah owg yg ta pham ni an.,..
    t0o la ta rti mghayati ta yah ah bce doe ..
    good job spe yg tulis cte ni ...
    wat la smbungan doe ..
    hehe

     

  • At 14/3/11 1:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah2....sweetnye....huh

     

  • At 18/3/11 2:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm luahan ati je.. x mcm cerpen pun.. herm...

     

  • At 18/3/11 2:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oit...
    apasal tergantung??
    pening btol la....

     

  • At 23/3/11 5:46 PTG, Anonymous erniey said…

    apasal cam tak best je ni.. x faham sangat2... sori :)

     

  • At 24/3/11 9:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jgn perbaiki cite nie.. bgi aku dh rosak... klo smbung pn xguna... bgi pening kpala ja..huhu... payg perlu kita buat ngn cite nie??? kita bakor2x.....hahaha

     

  • At 2/4/11 12:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Salam...niela orang melayu kutuk orang nmbor satu...mcm mner orng melayu nak maju...nak tegur pun tegur la secara bhikmah..Islam mlarang kita mnjatuhkan air muka orang..harap maklum...Allah tidak menyukai perkataan buruk,yang diucapkn secara terus terang kecuali oleh orng yg dzalimi....(An-Nisa' ayat 148...syukran

     

  • At 7/4/11 3:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    org yg kutuk citer ni memang sangat2 kurang ajar..korang yg sedap2 je mengutuk writer tu ingat korang pandai sgt ke menulis..setakat cakap je besar baik x pyh..kalau rasa diri dh hebat sgt korang tulislah citer..aku nk tengok apa yg org lain komen..baru korang rasa perasaan writer tu bila korang duk kutuk dia habis2..
    to witer: good job! sy suka citer awk!

     

  • At 23/4/11 12:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku geram ngn owg yang suke kutuk org nih,,,at least bg la dyer peluang,,,aku rasa korang y kutuk n blum tentu dapat hasikn cerpen kn,,,jd......

    p/s: gud luck kat ko ea pnulis,,,ignore je manusia y ske jtuhkn orang tue...

     

  • At 24/4/11 3:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sori beb tp sax phm crpen nie..cm trlmpau byk yg melalut..but kep it up..go gurl...

     

  • At 30/4/11 12:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boleh x mrtababtkan ckit bhasa melayu??? kan melalui penulisan adalah salah satu medium membudayakan bahasa..ni x..."sapew niew"...ayt gedik...

     

  • At 20/5/11 11:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    npe sek2 mg ea...psl cerpen xdap pn nk kcoh gk...rlex r...aq pn xphm gk...wk snyp jew...huhuhu..cian lop hok tls crpen ni...xpe awk eh...jgn cdey eh...go on goody2..kah521

     

  • At 25/5/11 10:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak memeningkan pon hehe

    tapi aku pikir kisah ne pesal seorang lelaki yang melafaskan kata i love you saat-saat meninggalnya..ermm anyway teruskan usaha

     

  • At 28/5/11 9:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x best ar!!!!!!!!cite bodoh!!!!!!!

     

  • At 3/6/11 4:01 PTG, Anonymous fyna said…

    best aper..

     

  • At 3/6/11 9:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Emm..firstly i want to say sorry.If u want create a story please use the correct words...and try to gives a new idea for te next cerpen ,k?Hmm..tat all but it still a good effort.Keep writing,fightin!!!

     

  • At 5/6/11 8:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbest lngsng..

     

  • At 6/6/11 2:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak baik kutuk2,,,,,kesian penulis...
    ape2pon,tahniah mencuba ya

     

  • At 13/6/11 4:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    woiiiiiiiiiiii,,,,,,,,,........agk2 r nk ckap cerpen owg ctew bdow...y kmen lbey2 2 pndy kea na tlis??????ppew pown gd job

     

  • At 22/6/11 3:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    congrats n gud job...try the beshhh ok...

     

  • At 27/6/11 5:53 PTG, Anonymous norini abdullah said…

    tak faham lah jalan cerita..pening je baca....apa lah

     

  • At 5/7/11 11:49 PG, Anonymous Van_Dal_Ism said…

    pada mula nya aku sonok dah baca..tp last² spoil sikit la. .arr. .kepada penulis cerpen ni,arr,kalo boleh,panjang kn lagi cete dia k. baru best baca kalo panjang. .huhu. .kalo mcm ni,boleh la 2** star tu . . haha. .dua je,jgn lebih. .jalan ceta da best,cuma tak panjang. .huhuh. .gud luck! ;)

     

  • At 30/7/11 6:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BeSt Aper CiTeR Ni .. xpyh la kutuk lebey lebey...yg penting, dye punyer karya OkEy.. cube korang buat cerpen.. confirm HaNcUr...

     

  • At 6/8/11 4:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    korang ni kan kutuk lebih2 pulak.. oke ape dye buat cerpen.. 4 pnulis: buat yg lebih trbaik oke!

     

  • At 7/8/11 1:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..korg jgn la k0men cm2..xbaik la..mgkin pnulis sbuk k0t..tp ok da cite nie..perlu perbaiki ckit je lg..

     

  • At 22/8/11 2:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bosan nye baca cite ni....memeningkan kepala je baca..huhuhu.

     

  • At 5/10/11 5:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apasal citer ni tergantung???!!pening la....

     

  • At 27/10/11 1:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    PENING DOWH BACENYE.....TPI XPE TERUSKAN USAHA!!!BUAT YG LBH TERBAIK OK........

     

  • At 29/10/11 12:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gosh....saye rasa lah...penulis nie seperti tegah mencatat diary kehidupannya pada zaman sekolah....
    pengunaan ayat yg salah tidak lah menjadi isu sangat tp masalah si penulis ialah penggunaan perenggang yang sangat lah sedikit....

    ~tak habis baca~

     

  • At 29/10/11 7:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good intro...but the ending...never mind...don'y give up...try again...good job

     

  • At 22/11/11 9:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ingat kan watak hero 2 mati..
    rupenye tak plak.. :)
    teruskan usaha untuk berkarya yerk :)

     

  • At 26/11/11 1:31 PG, Blogger aQustiQue said…

    AQ TAU, KO MSTI DA TKDE IDEA KN..HAHAH PAPEPON...KLO NIE INTRO CITER BEST, TPI TMBAH LGI , JGN NK CPT ABIS JER....TULIS RILEK2,HEHE GOOD LUCK

     

  • At 1/12/11 9:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knp g' bs d' copy ???

     

  • At 3/12/11 6:23 PTG, Blogger Cileya Tentang Ashiqa said…

    ok..jngan putus asa.biarlah org kata apa..janji kta taw ap yg good tuk diri kta..make urself strong

     

  • At 24/12/11 12:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suka cerpen nie . but kalau dipanjangkan lagi , lagi bertambah baik. hope selepas ini penulis dapat menulis cerpen yang bagus2 lagi. teruskan usaha anda! good luck

     

  • At 29/12/11 9:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerpen nie berkaitan dngn kenangan diri sendiri and imbas kembali terlalu cepat ... masa x menentu n menyebabkan agk keliru ckit ....so berusaha lg kerna hnya yg ad pengalaman je manpu menulis seperti cerpen ini .....gd luck 4 next story....

     

  • At 6/2/12 9:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job dear,,,
    awak telah berjaya menarik minat semua orang untuk meng'komen'kan cerpen awak ni,,,
    walaupun tak best,,,awak still dapat perhatian orang,,,
    hehehehe,,,
    saya tak pernah baca cerpen yang di'komen' sebanyak ni,,,
    jangan putus asa ok,,,

     

  • At 8/2/12 8:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...,kpd pmbce,jgn mdah mngutuk org,,,kte smue mnusia biase,sring wt clap,,,kte sbg pmbce mstila bg smngat kt pnulis crpen ni..,bkn mngutuk..k??sye fham j bce cter ni,,cbe bce btul2,slah ejaan 2 biase la,kte pn prnh wt clap gtu kn....kpd pnulis,tngkatkn lg ushe,,jgn cpat ptus ase...cayok2.,,,,

     

  • At 16/2/12 10:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam sume .... cerite nie best cume cite nie tergnatung ..kemungkinan cite ada hikmah disebliknya ..tk perlu lah kita mengta , korang pndai ke wat cerpen ?
    semua manusia tk de smpurna nthen manusia juga adawat kesilapan ..
    so pada penulis cerpen nie , usaha lagi k ,,, cite ni best cume awak bt lagi smbungan cite yang kedua bg cite nya nmpk ada penmatnya ..

     

  • At 9/3/12 4:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wehhhh...
    korg nie kn tak baek lha..
    mulut korg x ley bla lha..
    x yah ejek2 cm tuh..
    aq nk tanye skitt..
    korg punyer cerpen best keww..(tangan dibahu mate di atas..)
    perfect sngt dha keww..??
    ape celoopp..
    cube lha hayati skitt..
    elehh..
    klu nk mrah die face2face lha..
    bongok toll..

     

  • At 13/3/12 6:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bg aq..aq fham sesangat cerpen ko..orang yg komen kat ats2 tu dieorang tak tahu bace memang ar..cuba dieorang buat cerpen sndiri..orang lain fham ker..ape2 pun berusaha lagi buat yg terbaik..

     

  • At 26/3/12 1:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Crte mmg fhm...tp kuang feel.....

     

  • At 26/3/12 2:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni tulis diari ke?

     

  • At 7/5/12 1:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku baca sekali pn dh pham..xkn korg kaki cerpen/novel xbleh phm..apa2pn penulis truskn menulis..pasti satu hari nti anda mempunyai cop mohor tersendiri..

     

  • At 31/5/12 8:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hrm .. knapa crita dya tgantung..syok2x dh kita bca .. sklai ending dya !! apapun gud luck ..

     

  • At 3/6/12 10:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    it's okay..gud luk!!crite ni x lah truk sngt.

     

  • At 16/7/12 12:14 PTG, Anonymous haera said…

    sweetnyer
    rasa tak smpai ati nak dibiarkan begitu
    kenapa dan mengapa?
    ??????????????????

     

  • At 24/10/12 11:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Nmpk merepek disitu

     

  • At 17/2/13 11:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okee larr .
    bolee cuba lagi .
    hrm ,, knapa ending dye cam tuhh ?
    pape pon , keep it up and i wish you luck ! fighting !

    ~miss hong ki~

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group