BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Oktober 25, 2009
Cerpen : Kantoi, Jodoh atau kebetulan?
Nama Pena : silent_girl

Fikiranku kusut. Perasaan aku tak tenteram. Aku rindukan seseorang. Aku dah tak tahan. Arghhhhhhh..!!!
"Woi mimi." Serentak dengan itu bantal dibaling kepda mimi.
"Adoi..woit, sakit la. Ape baling-baling ni?"
"Ko la. kenapa tetiba menjerit hah? Kena histeria ker? Ko jangan, lagi esok lusa je nk exam ni. "Tika menegur kwan sebiliknya.
"Sori ..hehe. rileks la Tika. Aku Cuma bosan la. Aku taktau nk watper. Nk study malas. Macam dah tepu otak aku ni Ape idea ko untuk mengatasi masalah aku ni?"
"Idea ape lg. study je la cik kak oi. Kite nk exm ni. "
"Tapi aku takleh concentrate la. Makan tak lalu. Tdo tak lena. Aku mcm rindukan sseorang. Adakah ini namanye cinta?" Mimi bertanyer disulami senyuman nakal.
Cewahh. Jiwang la plak.
"Ko cinta kat sape? Bagtau aku? Leh wat gossip ni. ko tak penah cite ape pn kat aku pasal lelaki."
Ces, gossip no satu. Mimi mencebik dalam hati. Tiba-tiba die terfikir satu idea nakal.
"hmm.aku rase aku nk jumpa die la. Aku nak luahkan segala yang terpendam dalam hati ni pada dia." Mimi berkata kepada Tika
"Nk jmpa kat mane? bgatau la."
"Skang kul bpe ek? "Mimi berpura bertanya. Bukan die takde jam pun nak tengok.
"Br masuk asar.4.30. Nape?"Tika bertanyer kembali.
Mimi membiarkan pertanyaan Tika itu. Dia bersiap-siap untuk menunaikan solat dan bersedia meneruskan perancangannya itu.

……

"Woit, ko bersiap nk g mane ni?"
"Kan aku ckp aku nk jmpa si dia td."
"Kot ye pn biar betol? Die duk mane? Dh petang ni? Ko betol ke nak jmp die ni?"
"Betol la. Watpe nak memain plak. Aku takleh study la macamni kalu selalu teringat kat die."
"Ko jangan wat aku takut. Ko kena guna-guna ke ape ni hah?" Tika menunjukkan riak muka penuh kerisauan. Kesian plak mimi tengok.
"bubye Tika. Aku mungkin tak balik ari ni. Taktau bila nak balik. Tapi kita akan jumpa sebelum paper pertama.". Mimi berkata seraya tersenyum.
"Wei, mimi, ko jangan wat pasal. Aku repot kat mak kau karang. "
Nk repot? Repot la. Mimi menjawab dalam hati. Lantas memeluk kawannya untuk meminta diri.
Haha. Setau aku ko takde no familiy aku. Ah..tak sabar nk jumpa die. Sayang I’m coming..




Aku berlari2 ank menuju ke bus stop. Alamak, nk dekat 5,30. sempat ke tak ni nak beli tiket? Argh.tidak. Bas br je bertolak ketika mimi sampai ke bus stop..adui, lame la plak nak tunggu bas lain ni.
Mimi yang tidak senang duduk kerana ketinggalan bas memandang kiri dan ke kanan. Dari jauh die terlihat kelibat seorang lelaki menuju ke arahnya dengan sebuah beg pakaian.nak balik kampung la tu.
Eh, apehal sengih2 kat aku lak ni? Kenal ker? Atau nak ngorat aku. Kirim salam la.
Woi mimi, yang ko g tengok die apehal? Malu la die woi. Hati Mimi berbalah sesame sendiri.
Baru mimi tersedar yang dia asyik mengutuk lelaki yang tidak dikenalinya itu. Lantas mimi berpaling ke tempat lain apabila lelaki itu sudah duduk di bangku sebelahnya.
"assalamualaikum"
ceh, macam ayat bese nak ngorat jer.
Mimi membiarkan sahaja salam tidak dijawab dan bersikap seperti tidak mendengar.
"tak jawb dosa". Lelaki itu berkata lagi.
Mimi mencebik dalam hati. Die memandang ke kiri dan ke kanan seolah-olah untuk memastikan salam itu ditujukan kepda dirinya.
"waalaikumsalam." Mimi menjawab perlahan namunmasih boleh didengari oleh lelaki itu.
"awak nak g maner?" Lelaki itu bertanye lagi.
"Changlun". Jawab Mimi endah tak endah. Sibuk nak tau sangat ni apesal?
"Sorang jer?"
"Tak la, bertiga."
"Mane lagi dua?"
"Ade kat seblah kiri dan kanan saya."Mimi menjawab acuh tak acuh.
Lelaki itu memandang dengan penuh tanda tannyer? kemudian die tergelak sendiri. faham maksud gadis itu.

Yes, bus dh datang..malas aku nak menjawab soalan yang entah ape2 lagi yang akan kuar dari mulut lelaki itu.
ala, penuh la plak bas ni..ah, takpe..misi mesti diteruskan.

"Senyum la skit. Masam2 ni naper? Gaduh ngan pakwe ker?"
suara sape lak tegur tu? Macam terkena kat batang hidung sendiri jer ni.
Berpandaukan cermin hadapan bas aku tau memang ayat itu untuk aku. Aku lihat endik drebar tu asik menjeling dan tersengih kea rah aku jer. Aku cuba membelek muka aku. Memang masam pun. Mane tak msam, bas penuh. Kena berdiri.
"nak g mane ni?Alamak, nape la pakcik drebar bas ni terlampau peramah sangat? Konduktor bas lum pun sampai lagi nk bagi tket.
"Pakcik bawak je la bas tu leh tak?" tapi aku hanye bertanye dalam hati. huhu
Aku hanya menjawab soalan itu dengan memberikan senyuman yang paling manis aku rase. Tak baik sombong. Nak plak die kate muka aku masam tadi. Amacam pakcik, tergoda tak tengok aku senyum? Haha.

Sampai di changlun ramai pelajar turun. Memang hamper 100% penumpang bas itu terdiri dari pelajar UUM.

Yes, dpt tmpt duduk. Letih wo berdiri dengan keadaan bas sesak macam ikan sardin..

"Awk nk g maner?kate nk ke changlun? Changlun dah lepas."
eh, mamat tadi la plak duk kat seblah aku ni. Alamak. Ape aku nak kelentong ni ek.
"Nk balik umah."
"Awk ni orang sini ker?" Lelaki itu bertanye sedemikian kerana die tak ternampak pun beg untuk balik kampong seperti dia bawak.
"A’ah. Dalam nada nak tak nak aku jawab juga. Nati dicop sombong lak.
"Owh, kat UUM amik kos aper?"
Adui..nape byk sangat tanyer. Aku ni bukan peramah sangat ngan orang tak kenl. Lagi-lagi plak lelaki..
"Awk nk kemana? Shahab ker?" Mimi menjawab pesoalan dengan persoalan jugak.
"A’ah nape?"
"Er awk, sy penin pale la. Maaf yer. Nanti leh tlong kejut sy tak? Nak tdo jap. Saya pun turun sane jugak nanti."
Huhu..alasan yang bgs. Walaupun tak bgs tdo sblah laki. Pedulik haper aku, aku dh besa duk dlam bas sebelah laki. Ape malang nasib aku selalu dapt partner seat laki..huhu. tapi nasib baik ini perjalanan dekat je. Orangnyer pun ok la. Maksud aku takdela besar sangat macam aku penah duduk dulu. Sempit wo nak duduk. Die sorang conquer 2 seat. Mane aci. Aku bayar jugak la. Ade yang tdo jenis buas. Slumber badak die je wat bahu aku jadi bantal. Bajet aku ni awek diorang ker? Boleh blah. Seram aku nak mengingatkannye semula.
"Ok la…" lelaki itu menjawab.
Eleh, mcm la aku nk ngorat die. Tak hingin la orang sombg mcm ni. Kalu tak bosan, aku tak tgur. Bisik hati Kimi. Teringat kembali peristiwa petang td..

………

"Dah lame kimi tak datang sini. Jom la balik. Leh mak masak kat kamu." Terdengar suara sayu di hujung talian.
"Maaf mak. kimi ade exm tak lame lg." Kimi menjawab.
"Elok la tu. Mak pun nk wat kenduri tunang farah. Leh wat doa selamat untuk kamu skali."
Farah nak tunang?


"Wei,cmner ek. Sian plak aku ngan orang tua tu." Kimi meminta pandangan rumatenyer, Hadi.
"Balik je la. Ko kat sini bkn study jugak aku tengok. Lgpun paper ko lg seminggu kn? Ade masae lagi tu."
"Tapi aku tak selesa la ngan si farah tu."
"Sape farah?"
"Anak mak angkat aku la."
"Nape plak ngan die?"
"Die tu gedik semacam je. Sape la lelaki malang yang dapat die tu.
"Yang aku dengar nak tunang tu sape?"
"Dia la."
"Hah, elok la tu. Nak kawen dh. Mane tau die dah ubah perangai. Tak baik ko cakap die macam tu."
"Ntah la. Budak tu bukan leh jangka perangai die."
"Ala, rileks la. Dah nak kawen pun budak tu. Untung2 ko jumpa jodoh ko kat sane.
Ko ni, bukan takde orang nak, tapi memilih sangat."
"Hello, aku nak cari perempuan untuk dibuat bini. Bukan betina ok. So terpaksa la memilih sket."
Uish, pedas statement tu.
"Macam kat sini takde perempuan. Banyak je aku tengok."
"Ko tengok luaran je. Kalu dah kenal, bukan semua same macam di luaran. Hancus.."
Kimi berani menjawab begitu kerana die sudah ade pengalaman berkaitan pelajar perempuan di kolejnye itu.
Tapi bukan sume macam tu ok. Bajet die bagus sangat ker?

……

"Awkk!!!" Kimi meninggikan lagi volume suaranya.
"Ye adik balik skang.."mimi melatah terkejut apabila tidornyer diganggu sseorang.
"haha.." Kimi menahan perut ketawa.
Mimi memandang pelik muka yang dilihatnyer.
"Wei, ko ngigau aper hah?Adek? Dah bsr panggil adek?"
Muka mimi merah. "Suka ati aku la. Ko jerit kat aku pesal?"
"Pesal? Td ko jgk pesan kat aku suh kejut,.kite dh smpi ni. Turun la. Orang dh sume turun."
Mimi tersedar. Die dlm bas nk balik jumpa sesorang yang begitu penting dalam hidupnyer.
"Jam kul bpe skang?" Mimi lantas bertanye.
"5 mint kul 7." Jawab Kimi.
Alamak..aku terlepas bas kul 6.30.adui.
"Apesal lambt sangat ko kejut aku?" Mimi meninggikan suaranya.
"Wei, kte br smpi la.".
"Iyer ker?" Mimi bertanye tak percaya.
"Jem td. Dh la aku nk turun. Aku nk bli tket."
Mimi terpinga2. aku nk naik bas ape ni? Bas aku bese naik dh jalan.
Ahh perut plak memulas. G toilet dulu.



Nasib baik bas kul 7.30 malam ade.
Lagi 15 minit. Adui, lapa la plak. Bas pun takde lagi. Cr roti dulu la..
Sedang membelek tarikh luput pada pembungkus roti, bas yang akan Mimi naik sudah sampai.
Mimi bergegas ke pintu bs. Mencari seat 31..eh ,mcm knl jer…alamak,die.
Mane nk sorok muka ni..
"Eh awk, watper kat dalam bas ni?" Kimi bertanya.
Mimi hanye tersengih.
Lantas duduk
"Awk ikut sy ek?"
Mimi yg sedang meneguk air kerana dari td asik berlarian tesredak.
"Ape kes sy nk ikut awk?"
"Mane la tau. Awk dh jatuh hati kt sy ker. Kite ni nak blk Pahang. Sy tgk awk langsung tak bawk beg pakaian td. Awk ni betul ke tdk?"
"Hello, muka sy ni cam org tak betul ker?"
"Awk ni pans baran ek? Asik nk marh orng je. Td pn pakcik bs dh tgur muka awk masam jer. Nanti cepat tua tau. Tak laku padan muka."
Amboi. Sedapnyer bahasa. Mane ko tau aku laku ke tak? Bajet ko hensem sangat ker?
"Muka sy. Suka hati saya la." Mimi menjawab tegas.
Huh, ape la nsb aku jmp die ni. Mimi membebel lagi di dalam hati.
Setelah bas berjalan Mimi mengambil peuang untuk tdo. Tapi..
"Asik tdo jer. Malang sungguh kalu dapt bini mcm ni." Kata Mimi perlahan namun dapat didengari oleh Mimi.
Hati mimi dh panas, mahu jer dicekik orang di sebelahnya itu. Tp die masih waras. Die mendiamkn diri jer. Malas nak layan orang yang perasan bagus.

..

Alamak, sejuknyer..
Br mimi ingat die langsung lupe membawa sweater krn excited nk jmp orang yang dikatan dirinduinya itu..namun disebkn keletihan die membiarkan saja kesejukan yang mencekam..tp, dirasakan badannyer terasa sedkit hangat. Dicuba juga untuk membuka mata yang seperti digam itu.
"Awk watper ni?"Dalam nada suara yang serak2 basah die berntanyer.
"Err,,sori.sy nampak awk sejuk. Sy tolong selimutkan. Sy ade bawk towel. Awk pkai la sweater sy ni." Kimi menjawab dalam nada serba salah. Entah kenapa dia gatal sangat nk selimutkan perempuan garang itu.
Mimi tersa malu. Betapa die kurang ajar ngan laki itu td tp lelaki itu perihatin kepada dirinya.
"Hm..trime kasih.." hanya itu yang mampu Mimi jawab lantas mimi menyambung tdonyer semula.



"Awk..awk.."
Ish..sape plak panggil aku ni..dirasakan bas behenti..dh sampai ker?
"Err, kite benti makan skang ni. Sy nk turun. Awk taknak turun ker?" Kimi bertanye.
"Hmm takpe la. Ngantuk." Mimi membalas.
"Kalu macam tu takpe la, tp sy nk turn. Tolong bagi laluan ye."Kimi berkata penuh diplomasi namun penuh sindiran.
"Owh..sori." Pantas Mimi bangun memberi laluan pada Kimi.
"Err ape kate awk tdo sebelah tingkap. Td nmpk awk mcm nk jatuh jer mase lalu selekoh tadi. Air liur awak pun laju je meleleh. Malu kalu orang sebelah awak tengok."
Alamak. Ye ker?..aku terus mengesat mulut yang dikatakan keluar air liur basi tapi takdepun.
Mimi lihat lelaki itu dah sakit perut menahan gelak. Mimi menghadiahkan satu jelingan maut.
Tipu ye..ah tp takpe la. Ok gak duk tepi tgkap ni. Takde la tergolek jatuh kalu tido nanti. Aku ni dh la tdo mati.Takdela trejatuh nati kalu syok sangat tdo. Huhu..

…….

"Terminal Jengka.."Kedengaran satu suara kuat menyebut nama terminal yang baru sahaja mereka sampai.
Lantas mimi terjaga. Dh sampai.
"Saya turn sini. Awk turun maner nanti?" Kimi di sebelah sudah bersedia nak turun apabila dilihat Mimi terjaga.
"Er..sini jgk." Sambil tersengih ala-ala kerang busuk.
"Sini?awk betul2 ikut sy ker?" Kimi bertanye dalam nada terkejut.
"Eh, takde la, sy memg org sini la. Eh, turn cpt. Nanti bs jalan plak." Pantas Mimi menjawab. Dalam hati die hanya tuhan je yang tau.

Mimi berehat sebentr di kerusi menuggu bas. Begitu jugak Kimi. Aku tenung die, die tenung aku.
"Awk nk balik maner ni?" Serentak mereka berdua bertanya.
Masing2 ketwa.
"Ok, ladies first."
Ceh, gentleman la konon.
"Aku balik .."Hmm..nk tpu ke ckp betul. Nanti kantoi lagi.
"Awk jangan tipu sy. Nanti kantoi lg." Kimi pantas menyambung.
Alamak, die dpt baca hati aku ke? Ahli nujum pak belalang ke ape ni? Huhu.
"Aku naik bas ke maran." Jawapan yang aku rasa bernas walaupun tidak begitu menjawab pertanyaannya tadi.
"Awk?"tanye Mimi plak.
"Same la.Takpe, kalu awk tak nak bgtau yang betul. Eh, bas kite dh sampai. Jom." Balas Kimi.
Aku menurut dr blakang.Mustahil die turun maran. Mesti die turun dulu ni. Ape la malang nasib aku. Nak tipu asik kantoi je.uhukk.
"Eh, awk nk g maner. Duk je la sini." Kimi pantas memanggil Mimi yang terus menonong mencari seat di belakang.
Ntah kenapa Mimi menurut saje katneyr.
Sepanjang perjalanan Mimi dan Kimi tak bercakap.
Aku dan die saling memandang. Apbila aku nampak simpang kekampngku aku menekan loceng. Die memandang aku pelik.
"Saya dah sampai." Mimi memberikan senyuman yang paling manis pada Kimi dan dirasakan sungguh ikhlas di hati Kimi. Mane taknyer, die dh sampai ke tempat yang dituju. Sume kejadian die ngan Kimi die sudah lupa.
Kimi hanya tersenyum.
"Ahkirnye aku dudah hampir dengan seorang yang aku rindu selama ini. Ah, rindunya." Dr jauh Mimi sudah nampak kelibat ayahnya. Eh, pakcik Ali pn ade?

"Hah, kamu balik same ker?" pak cik Ali bertanya Mimi.
"Hah?balik same? Sape?" Mimi terpinga-pinga.
Aku menoleh ke blakang.
"Awk?"
Die tersengih. Kimi..
"Tak knl ker? die blaja same ngan kamu kt uum."
"Hah Kimi, tak jumpa dalam bs?Tak berkenaln ker?" Soalan dituju pada Kimi kini.
Kimi hanyer tersenyum
"Nk knl macamaner, orang tu sombong sangat." Jawab Kimi.
Aku tersipu malu. Kantoi lagi. Adui. Cop-cop. Aku tak penah nampk pn muka die kt sini.
"Sape ni?" Mimi bertanya.
"Owh, lupe. Ni ank aku Kimi."
"Ank?"
"Setau mimi, Mimi knl sume ank pakcik"
"Anak angkt aku.Hensem tak?Nk jd mnentu aku boleh la?jdh la ni balik skali. Name pun lebih kurang same. Kimi. Mimi. Hah sedap orang dengar tu kalu letak dalam kad jemputan kawen." Sakat pak cik Ali. Suka dilihatnyer muka Mimi merah menahan marah atau malu. Cukup comel pada pandangannya.
Wei, ape ke situ plak.aku balik nk jmp orang yang aku syang. Bukan sebab die..jawab Mimi dalam hati je lah. Ayat ni tak bape sesuai untuk diluahkan kepada orang yang lebih tua darinya.
"Ye la tuh. Leh jer. Masuk je la meming." Mimi menjawab berani. Die tau orang tua itu hanya menyakatnya. Hajat aku nk cpt2 balik umah.
"Mak watper ayh?" Aku cuba mengubah topic.
"Ade kt umah tu. Jom la balik.." Yes, ayah aku dah menjawab.
"ye la ..g la balik. Macm aku tak knl mu ni ank mak." Balas pak cik ali.
Aku hanye tersengih.
Die pn turut sengih. Sape lagi? Kimi la.Mesti ingat aku ngigau semalam. Uwaa,malu.
……..

Sesampai di rumah aku meluru ke arah mak aku. Orang yang paling aku syg dn rindu yang telah membuat hidup aku bagai tak kena di sana.
"Mak, adik rindu kat mak. Mak tak rindu adik ke?" Mimi bertanya penuh nada manja dan mengada-ngada.
"rindu. Tapi nak wat macamaner. UUM tu bukan dekat." Mak menjawab.
"Yela. Mak, adik balik ni nak makan mak masak. Tak selera la nak makan kat sane. Adik nak makan puas-puas balik umah ni. Minggu dpn pekse."
"La, kejap sgt balik. Mak ingat kamu dah habis pekse."
"Lum lagi la mak. Kalu dah pekse mesti mimi cakap."
"Ye la. Ari ni nak masak aper? Suh ayah kamu bli. Nanti mak masak."
Yea2 sayang mak.

..
"Adek..bangun. kawan adek nk jumpa ni." ak mengejutkan mimi yang masih tido di bilik.
Anak dara ape ni bangun lewat.
Kawan? Sape? Su kot. Die pun rajin menjenguk aku kat umah tiap kali aku balik kampong.Yes, dah lame tak jumpa su
Dengan muka tak berbasuh, mimi terus ke depan dengan hajat nak jumpa su.
Mak hanya mengeleng kepala.
Tapi..eh..
Kimi tersengih memandang mimi yang masih berbaju tdo. Dengan muka serabainyer.
Terus mimi masuk smula ke bilik. Mencapai tuala dan mebasuh muka.
Huh, kurang la saham aku die dah nampak aku.uwaa mak ni pun naper tak cakap yang datang tu laki. Adui la.

Usai bersiap ala kadar, mimi ke depan. Menghadap Kimi yang masih lagi tersengih memandang mimi. Hati lelakinya seakan terusik melihat gelagat mimi tadi.
"Ko datang pagi2 ni apehal? Ganggu orang tdo je."eh, jap..aku bahasakan diri dengan die semalam aku ke saya? Ah, lantak la..
"Hello, ni dh tengahari cik kak oi." Kimi menjawab.
Mimi mnegerling jam di dinding.Wat muka tak bersalah dan bertanyer.
"Tak kesah la. Ni naper datang umah ni?"
"Amboi, tak boleh ker? Kimi bertanye kembali."
Mimi mebuat muka
"Ye la. Aku datang ni pun ayah angkat aku suh." Jawab Kimi lagi.
"Nape ko tak dtang mase farah tunang ari tu?" Kimi menyambung.
"Penting ker? Mmi menjawab balik."dalam nada yang kurang enak didengar.
Memang pak cik ali ade jemput tapi mengenangkan kimi ade di sana, terbantut hasrat itu. Dia bimbang takut disakatnye lagi oleh pak cik Ali. Huhu.
"Bangun2 nk marah ni apesal? K la, terus ke pada tujuan aku. Ayah aku nk kite balik skali. Ayah ko pun dh stuju. So, ptg ni aku nk cr tket. Nk ikut skali tak?"
Hmm. ..
……….

"Hah, cmner?best x jumpa pakwe? Tanyer Tika. Tak nyempat aku nk hilangkan lelah naik tangga tadi.
"Sape kate aku jmpa pakwe?" jawab Mimi bersahaja.
"Habs tu?" Tika mnejawab pelik. Ari tu bukan main lag ink luahkan perasaan. Nank jumpa orang yang dirindui.
"Aku balik jmpa mak aku la." Jawab Mimi seraya tersengih.
"Wei, biar betol?Watletih jer balik. Bukan dekat Pahang dengan kedah."Tika membulatkan biji matenyer yang sedia bulat itu.
"Kenapa? Tak percaya?" mimi ketawa dan menjawab dalam nada sperti iklan bcb dalam tv beberapa tahun dahulu.
Ltih..hmm. namun penuh kenangan. Haha. Betul ke tidak aku ni? Bayangan wajah Kimi bermain di fikiran.



"Wei kimi, aku tegok muka ko dari sampai tadi sampai skang senyum memanjang, dah jumpa calon ke macam yang aku cakap?" hadi bertanye.
"Hmm..ye kot." Balas Kimi pendek.
"Wei, citer la." Tanyer Hadi tak sabar.
Malas aku nak citer panjang. Yang pasti maybe ni jodoh aku. Macam kau kate tuh. Jawab Kimi.


The end.
posted by Penulisan2u @ 4:47 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
227 Comments:
  • At 25/10/09 7:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boleh la..penulis ni org pahang ker..sama ler..keep works..best tapi byk sgt perkataan sms...truskan menulis
    ~anahraf~

     

  • At 25/10/09 8:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bleh buat sambungan kot

     

  • At 25/10/09 10:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    rasenye bleh bwt sambongan kot...

     

  • At 25/10/09 11:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bwat smbgn!
    tak puas nierh...!

     

  • At 25/10/09 1:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambungan? Ok. Saye cube. Skang ni bz sket sb minggu last sblm final. Bayk projek nk kna siapkan n present. huhu
    ~silent_girl~

     

  • At 25/10/09 2:09 PTG, Blogger miz ruha said…

    smbg yer....

    mesti lg best...

    yg ni bkn xbest...
    tp kalu tau akhir nye lg best...

    hehehe...

     

  • At 26/10/09 8:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..,
    kalau sambung mest lg best..
    ku tunggu.............=>

     

  • At 26/10/09 9:46 PG, Blogger HaYisA neeRzA said…

    sambungan.......best

     

  • At 26/10/09 9:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yeah2..
    aknku tunggu smpie hjung citer..
    smbung erk..
    plis3x..
    huhu..

     

  • At 26/10/09 10:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syok!!!!!!

     

  • At 26/10/09 11:54 PG, Anonymous syada said…

    sambg ler..
    msti lgi best..
    yg ni pin best jugak..

     

  • At 26/10/09 3:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah...best gak cete nie...kalau ada sambungan yang kedua lagi....selamat berjaya....

     

  • At 26/10/09 9:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sempoi.. bestnye,..bile la ak nk ktemu saat seperti ini..
    huhuhu.. sambung lg la.. masih boleyh disambung nie.. yea..yea

    ~ penantianku ~

     

  • At 26/10/09 11:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler kowt..kalau ada sambungan lagi best.Caiyok2^^

     

  • At 27/10/09 12:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la...pa ni!

     

  • At 27/10/09 8:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer ni....kalu smbg lg syok.....he3
    smbg ek...aq tggu smbgnnye

    -kelly-

     

  • At 27/10/09 9:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak trpk nk wat smbgn sb citer ni diolah berdasarkan pengalamn, bukan rekaan semata-mata untuk menulis. tkt nanti tak menjadi. Sy cube wat smbgn kalu ramai yg minta tp jangan kutuk lak pasni. hehe
    ~silent_girl~

     

  • At 27/10/09 11:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambunglah citer nie..nnti mesti best..lagi2 bercinta kat uum..sy pn bdk uum gak!! ilmu, budi dan bakti hehehe...

     

  • At 27/10/09 1:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung cter ni..bez punyer..

     

  • At 27/10/09 2:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    OKIE LAH CITE NIH...
    CITER ZAMAN2 BELAJAR...
    BEST!!

     

  • At 27/10/09 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbg la...nk tau gk kesudahannye...eh btul ker pnulis ni bdk uum? aku pn sme gk..real siot suasana naik bus 2..mmg sesak...he3

     

  • At 27/10/09 4:06 PTG, Blogger lurunharima said…

    erk? macam bosan jer citer nie.. pening nak baca.. kejap kimi kejap mimi sampai tersasul2.. aper2 pon keep it up!

     

  • At 27/10/09 11:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    plizzz smbung errk?!!!!
    plizzzz.>.....hehehe...


    (fatihah_aah@yahoo.com)

     

  • At 28/10/09 1:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bnyak ejaan salah...ada stu part..tertukar nama kimi jd mimi...

     

  • At 28/10/09 1:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh2...
    sambung eh...

     

  • At 28/10/09 10:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    npe trgntung??da la msa bca swonk tpi.tiba2 abs...but the story.....best,.!!smbung lsrh ctewr dya erk....
    -farisha95-

     

  • At 28/10/09 4:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbung ek cite nih
    x puas baca....
    demi peminat
    heeeeeeeee

     

  • At 28/10/09 7:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tergantung? tak perasan lak. sy cuma nk citer perjalanan balik umah jer sebnarnyer. dh balik kampus habis la. hehe. ok la. sy dh sambung tp....tgk la nanti. dalam proses. maybe next week upload kot.

     

  • At 28/10/09 11:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...
    org maran yer????
    bgs2...
    same la kiter....:)
    keep it up....

     

  • At 29/10/09 12:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    teruskan sambungan yek!! walaupun ssh tul nak bace.. disbb kan kesalahan ejaan.
    ape2 pun.. BEST!!!!

     

  • At 29/10/09 1:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah..best la..

     

  • At 29/10/09 2:54 PTG, Blogger Daniera said…

    turun maran kt maner??hehe... lau turun kg new zealand best gak kan...hehe
    (rindu gler jengka....uhuhuhuhu)

     

  • At 29/10/09 3:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet sgt cerita nie....pompuan tu sempoi btl

     

  • At 29/10/09 3:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh2..
    wt smbungan taw..
    xsbr nk tggu..

     

  • At 30/10/09 3:24 PTG, Anonymous tEmpoYAK said…

    bst la crpen ni..
    bt la smbgan k.....
    go go chayuk!!!!!

     

  • At 30/10/09 4:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    crita ni mcm btul je....sbb sy tahu ne maran yg pnulis tulis tu sbb sy ddk kat chenor..jalan sblum smpai ke maran and kak kwn sy pun ada study kat uum..........pnulis ddk kat pahang ke????daerah mane

     

  • At 30/10/09 5:30 PTG, Anonymous farra said…

    menarik....
    tp lgi mnarik lau sambung

     

  • At 30/10/09 9:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hah..tgah syok bca, ttiba je abes..tekezutt aku...

     

  • At 30/10/09 9:46 PTG, Anonymous ika said…

    best la...
    tabik spring!

     

  • At 30/10/09 11:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    simple n sweet..
    ~am~

     

  • At 31/10/09 1:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lar..sweet jer..aku pun penah knal mamat yang terlebey peramah time nek bus balik matrik kat mlaka dulu..sepanjang jalan berborak jer..aku yang ngantuk ni layan gitu2 jer pun die xpasan..siot jer kot..trun kat pudu pun dok sibuk tny aku nk balik mane...nasib baik smpi kl sentrl die blah..n aku meneruskan perjalanan balik umah..huhu

    best sgt penulis..idea baru..memag unik..kebetulan yang jarang berlaku..tp sweet..hope smbg lg ea..cume nk tegur..elakkan gune bnyk bhse sms ea..tu jer..

    -miss_purple-

     

  • At 31/10/09 4:27 PTG, Anonymous sakurayaki said…

    urmmm...
    cite agk mnrik tp xpuas lh..
    cite cm tergantung jek..
    anyway,keep writing..

     

  • At 31/10/09 9:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung rasa lbih best kot.usaha lagi untuk berjaya dan kalau boleh jadilah penulis yang berjaya

     

  • At 1/11/09 12:19 PTG, Anonymous ny said…

    best cite..
    klu smbg lagi best!!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 1/11/09 12:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok..sy dh upload sambungan. Tunggu je la ek. pasni nk concentrate ngan pekse. harap korang enjoy. jangan kutuk lebih2 lak nanti. huhu..adios
    ~silent_girl~

     

  • At 2/11/09 10:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice..perangai mimi 2 gile2..
    sy ske org gile2 ni..
    gud luck 4 the next st0ry..
    4 stars..
    tq erk..

     

  • At 2/11/09 11:21 PTG, Blogger Flip Flap said…

    nice story..kami menuggu karya seterusnya dari penulis..

     

  • At 5/11/09 9:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aslkm...hai penulisan...
    best lah cita nie..
    ngah khusus2 sy bce...tup2....upenya cita nya separuh...hope penulis dapat dambung citanya...
    cita nya best sgt2...

    thniah kpda penulis..
    rmai pmbca y memberi komen yang memberangsangkan...
    hope usaha lagi...
    god job...

    nice story...

    nOr_1804

     

  • At 6/11/09 12:54 PTG, Anonymous budu belacan said…

    hbis dh ker? smbungan? mcm tergntung jer cter ni..
    x syok lah klu mcm ni
    crita ni bleh lah thn
    tp x thn pnggunaan sngkatan
    nape x tulis full jer
    xsyok lah bce sngktn2 ni..
    cter nk klakr kn?
    hahahahha...
    pnulis, hsilkn krya yg lebih gmpak lag
    buktikn Malaysia boleh!!!@

     

  • At 8/11/09 3:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    malaysia boleh...cerite ni memg real la kan..miss purple penah ade pengalaman cmni..tp aku kalo ade gurl dok seblah memg aku ayat abis r...nk lak yang sweet2 ni..

    putra86

     

  • At 8/11/09 12:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermmm....
    bes jgk cter nie...
    xtau nk komen ape dah...
    hahaha....
    gud luck~~~

     

  • At 9/11/09 4:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..mmg npk cam leh smbung..

     

  • At 10/11/09 1:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saye org phang n blajar kat uum...rase cm menarik jer pasl leh byangkan cm ner cite dye..rase leh smbung ag cite 2

     

  • At 10/11/09 12:34 PTG, Anonymous zairien83 said…

    memeang sy setu ju kena smbung lg................
    bru best.............

     

  • At 10/11/09 3:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm tergantung..tapi best..ade part 2 ke???????????????

     

  • At 11/11/09 9:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x payah sambung la. selalu cerpen yang pembaca2 suruh sambung mesti jadi x best. anti-klimaks. baik x payah ye. jika ada idea bagus, sila buat cerpen baru. :)

     

  • At 14/11/09 5:04 PTG, Anonymous ZueAhmad said…

    Plot yang ringkas namun mempunyai olahan yang menarik. Walau bagaimanapun, terlalu banyak menggunakan ejaan pasar seperti 'wat', 'dh', 'cr','tket' dan lain-lain. Sedikit sebanyak merosakkan penggunaan Bahasa Malaysia.

    Namun, teruskan usaha dalam dunia penulisan. Semoga boleh menghasilkan karya yang lebih bermutu pada masa depan.

     

  • At 17/11/09 7:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ala,nape cite nie macam tergantung jer??
    ape jadi lepas kimi ngan mimi berkenalan??xkn comfirm2 jer kimi ngan mimi 2 bertemu jodoh??
    tapi ape2 pown semoga berjaya k
    buat lah cerpen yg end dia hepy ending
    gerenti ramai yg suka baca

     

  • At 19/11/09 11:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    crita ni mmg lwak bg aku..ada kbetulan cam gini ka klau realiti?..klo bleh 2..smbg la,cm best klo ko smbg lg

     

  • At 19/11/09 4:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam.. sori ya! idea yang menarik..
    but klu utk penulisan cerpen or novel klupun suka2 better guna perkataan penuh. usahlah pendek2kan perkataan tu.. kecualilah ada part2 tgh sms ke atau emel.. leh la mcm tu..

    teruskan berkarya

     

  • At 20/11/09 3:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    terima kasih.. segala komen anda semua saya hargai. Saya sudah cuba wat yang terbaik untuk sambungan cerpen ni tapi masih tak keluar. Tak tau dimana silapnyer..=(

    ~silent_girl~

     

  • At 21/11/09 9:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alah knp x abeskn je tros...
    pape pon nice story..
    troskn bkrya...

     

  • At 22/11/09 6:31 PTG, Anonymous awekz86 said…

    best klu de sambgn si kimi ni nk tackle mimi kat uum..fehhh..best gile la..hope leh le de sambgn dia..
    congrats..puas hati le wlpn suasana crt ni agak simple tp
    padat n jelas jln crt dia..gud luck..

     

  • At 25/11/09 9:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    fuh . .best arh ctew nie . .xdew sambunhgan ker . .nk tahu gak pew ksudahannyew . . i hope adew k .
    i wait . .n arap2 biar kimi pat tackle mimi tuh . n wat citew nie lbh romantis . .haha
    chauu lu . !

     

  • At 26/11/09 11:06 PG, Blogger niza said…

    salam,,,yup,,boleh wat smbgn lg,,
    ejaan jg,,tkot2 ad owg yg xble fhm,,law salah
    eja,,

     

  • At 27/11/09 12:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambongla........best nie......

     

  • At 6/12/09 5:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jgk crta nie..ktwa skan aku dbuatnya...p kalo ada smbangan lg best..sbb mnpk mcm tgntng je crta nie...trus kan usha cayo2

     

  • At 9/12/09 2:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    idea cukup baik..cuma cara penulisan tu, cuba elak guna bahasa penulisan sms...barulah cerpen ini jadi lebih baik dan seronok untuk dibaca. Teruskan usaha.

     

  • At 10/12/09 6:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer citer nie...
    i like it...
    same mcm org lain gak..
    nak sambungan citer nie..
    ~faznie~

     

  • At 12/12/09 1:59 PG, Blogger "starlover" said…

    sakit perut gelak. suka dengan watak cerita ni xD

    eh ade sambungan ke? best2!

    cuma..kalau boleh jgn byk sgt singkatan.huhu

     

  • At 12/12/09 4:14 PTG, Anonymous .anira nurailiz. said…

    Tergant0ng r citer ni!!! best tp ending dye tergant0ng...

     

  • At 14/12/09 12:19 PTG, Anonymous ainanaruto said…

    bleh tahan jgklah citer ni
    olahan y ringkas...tp menarik..
    ~~~keep it up~~~

     

  • At 18/12/09 1:20 PTG, Blogger arika said…

    ni skrip ke msj???
    hahaha...
    tp x puas r tba2 the end...

     

  • At 19/12/09 7:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala..npe smpai 2 jer..
    smbg la lg..

     

  • At 21/12/09 4:46 PTG, Anonymous petani_moden said…

    sambung laaa...cter ni cam tergantung jer..jln cter da best dahh...menarikk~~~~~

    truskan usahaa..aja!!

     

  • At 27/1/10 5:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x puas lor...wat smbngan ea.........

     

  • At 29/1/10 5:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm..wart r smbgn nyer..x puas r bcer...

     

  • At 17/2/10 4:19 PTG, Anonymous MJ said…

    cerita memang o.k, sedikit tergantung jer.. kesudahan antara Kimi dan Mimi. Tak tau dia orang bercinta ke tak?

     

  • At 23/2/10 2:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la...best jln crta d..tpi kal smbung,lgi best...

     

  • At 1/3/10 8:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..best ceter tp tngah2 syok bc..dh abis..trpranjat bila ada nama Maran..saya org Paya bungor..khe3..maran kat mana kg Berkat or Taman Maran jaya..teringat memories di SMKM..ok..gud luck n teruskan berkarya..

     

  • At 12/3/10 6:11 PTG, Anonymous niniy said…

    the end??
    alahai,x best la .ttibe je the end.
    wt la novel..

     

  • At 15/3/10 4:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ai ak sndri pening mmbcenye kimi mimi kimi mimi x de beza langsung ak pun pening turn sape yg ckp, mimi ckp mimi dengar mende ko tulis ha?ha?ha?..
    from:bdk baek... punya

     

  • At 15/3/10 4:48 PTG, Anonymous mimie said…

    citer nie mcm citer aq...

     

  • At 15/3/10 9:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Jalan cerita yang menarik...teruskan usaha anda dalam menghasilkan seni penulisan yang menarik...kurangkan penggunaan tulisan sms...harap jalan cerita ini dapat disambung bagi menarik lagi minat pembaca...sekian,terima kasih...

     

  • At 18/3/10 4:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni best gak.takde part 2 ke?buat la lagi...

     

  • At 20/3/10 8:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xske la...dh sdp2 bc...trgntung...1 lg,lain kali nk taip ayt 2 btul2 cket ye...ada yg sy xfhm..trpksa bc bnyk kali...tp ape pn thanks bnyk2 sbb brani mncuba kluarkn idea bt citer...chaiyok2

     

  • At 3/4/10 5:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sesangat..pandai ekk main emosi..tgh syok2 bace,tetiba dh abis...so, aku sokong kt sume pbaca yg nk tgok sambungan...typing error besela kann..kdg2 x sedar..tp pape pon mmg bes laa..cpt wat sambungan citer nihh..4 stars

     

  • At 4/4/10 11:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad la..leh smbg ending tuh..confem dak uum ni..haiii...hehehe

     

  • At 10/4/10 4:41 PTG, Blogger Hakuna Matata said…

    bole la nie,,juz sambung la lagi.wat mcm ade gaduh2 cket.hehe.pastu kawen2.haha

     

  • At 18/4/10 4:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jgk jalan cerita nie.... ermm lain kali kalau nak tulis cerpen bleh tak guna bahasa melayu yang betul.. bkn guna bahasa basahan dan bhs slaga...kadang orang baca tak brpa faham sangat.. dan dalam cerpen bleh tak jgn guna shortform..kalau bleh tulis penuh perkataan tuu..
    wht evr it is.. not bad
    good jod

     

  • At 22/4/10 4:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ok la jugak tp nama tu xkan nk kebetulan jugak kot mimi kimi..pening ak bc...ape2 pn ak bdk uum gak...
    teruskan usaha

     

  • At 29/4/10 8:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung...adoiii...xpuas den membacanya

     

  • At 1/5/10 12:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CITER BEST TAPI TAK ADA SAMBUNGAN TAK BEST SANGAT.CITER NI PUN BOLEH DIKATEGORIKAN KELAKAR JUGAK RUGI KALAU TAK SAMBUNG..................

     

  • At 3/5/10 9:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    crite yg besh..
    klu leh,wt smbungan die..
    keep writing..yehh

     

  • At 4/5/10 4:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez cita nih..tp kalo leh jgn la kejap sy kejap ak..keliru daaa..pape pon keep it up!!

     

  • At 4/5/10 5:56 PTG, Anonymous biey said…

    cite slambe n klakar..........teruskm

     

  • At 5/5/10 11:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eh2.........best nye
    i like it.....
    klaka laaa..tergelak...sesorg tau

     

  • At 8/5/10 10:05 PG, Anonymous liyana said…

    hahaha...eeii bestnye..
    suke tau...same cam berangan
    kite..kite pun teringin nk
    jmpe org cam2 dlm bas..
    hahaha..tp smpi skrg..
    nek bas pun x reti hahah..:P

     

  • At 9/5/10 4:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jangan gunakan banyak bahasa sms..
    boleh perkemaskan dr segi ejaan..
    satu percubaan yang bagus.. :)

     

  • At 10/5/10 12:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dr segi plot cerita dh ok tp tergantung..skopkan ayat2 sms just dlm mesej tel..watak mimi seorang yg simple n lucu..tp nama kimi n mimi ad mkne k?..sesuai nama L (Hakimi)..

     

  • At 11/5/10 6:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best n kelakar cita ni........
    klu ad smbgn mst lg best......
    tp kurangkan guna bahasa sms yea......
    good luck.....

     

  • At 12/5/10 3:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bosan....bukan kerana jalan cerita..tp sbb ayat-ayat terlalu bersahaja sampai mengenepikan tatabahasa melayu yang betul...nak jadi penulis yang baik mesti pandai olah ayat supaya seninya tetap terpelihara...tak semestinya ayat berbunga atau jiwang...yang penting jangan terlalu terpengaruh dengan ayat pasar sepertimana perbualan harian / sms.

     

  • At 18/5/10 1:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dh abess???...
    ala...cam tergantung plak cter nie....

     

  • At 20/5/10 11:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehehehe............kelaka la cite nih...........
    tp nape last dia camni,,,,???????
    sambungla cite nih,,,,,,,,,,,,,mesti best.................
    coiyok2

     

  • At 7/6/10 3:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu...
    best.. but kalo ade sambungannye lg bagus kot.
    apapon tahniah

    good luck
    :)

    **** lyn ****

     

  • At 9/6/10 6:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cantikkk punyer citer,tpi kalo ade smbungan lgi best!!! teruskan citer..gud luck all da best..

     

  • At 14/6/10 12:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best3...
    cm tergantung je...
    wat r sambungan
    syok niiiiiii

     

  • At 18/6/10 10:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    asal x de ending.......

     

  • At 26/6/10 3:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung..sambung..sambung...!!!!..smbung la..bst tol.ap ending dy xkn cm tu j....smbung!!!
    _fyezza liyanna_

     

  • At 28/7/10 11:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la crite ni..
    tpi nk smbungan..
    smbung la...
    nk smbung...
    hehehehe...

     

  • At 30/7/10 11:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung r cter ni.....
    kmi tggu ni....
    besh ni lo smbung.....
    sambung ea...
    smbung ea....
    taw3....huhuhu...

     

  • At 2/8/10 3:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gak...baru nmpak real gune perkataan sms.. keep it up....kawe tggu smbungan nyer tp jgn lmbat sgt ea...

     

  • At 4/8/10 11:02 PG, Anonymous peach gurl said…

    hukhuk~ bes la cta nih plees smbg ekk...dmee pmint yg always follow ur writting...3thumbs up 4 u...keep it up..pEaCe(^_^)

     

  • At 11/8/10 4:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    npe xder smbungan pun.....
    huhuhuhu.....
    smbungla.....:(

     

  • At 11/8/10 4:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    keep on your work... best arh cita nie

     

  • At 12/8/10 4:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambunglah cita ni best gile
    do the best for writing
    (hasanah)

     

  • At 16/8/10 5:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    terbaiklah!!!sempoi habes...kip it up gurl..!!

     

  • At 24/8/10 6:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh..
    tpy kalo smbung ckit mcm dorg dh jdi kapel..
    lagi beshhhh..kip it up..

     

  • At 28/8/10 11:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni citer dr pengalaman kerr... huhuhu

     

  • At 31/8/10 7:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnye...so sweet

     

  • At 1/9/10 8:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet sgt2.... wt la smbungn die,,, syok wo!!!!<3

     

  • At 2/9/10 3:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan cerita da best tp banyak kesalahan ejaan,pengunaan ayat sms amat banyak skali...klu bleh jgn gunakan ayt sms lagi utuk penulisan seterusnya.pastikan ejaan btul sbb ada part yg watak kimi jd mimi..ending pun cam tergantung jer...cerpen awak da best...teruskan usaha...hehehe

     

  • At 4/9/10 4:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez
    tp better klaw sambong lg.

     

  • At 9/9/10 6:04 PTG, Blogger Aku_diriku said…

    cter mmg best..mmg len dr cter2 len..cma byk sgt bhsa sms..tkot rmai pembca xfham..pas2, klo bleh bhsa u pakcik ali 2 jgn ksar sgt..anyway, can be improve..buat lh smbungan..msti menarik..

     

  • At 15/9/10 9:30 PG, Anonymous norira said…

    ala takkan smpai cni je.. smbungla lgi.. pmulaannya mmg bez. lnjutkanlah lagi critanya...

     

  • At 17/9/10 9:12 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bowink nye..
    mcm xda plot je citer ni..
    tp brani..

     

  • At 17/9/10 6:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalau panjangkan sikit lagi best..kurangkan perkataan sms..dan tahniah sebab citer tu best!!!

     

  • At 26/9/10 9:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha.. lucoo.. natural cam ni lagi best!!

     

  • At 25/10/10 1:25 PTG, Anonymous whatever~ said…

    agak2 la kot kalau ya pun nak buat cerita guna bahasa sms...kau bajet ko tengah message dengan kawan kau ker ha???..............cerita pun tergangtung semacam..menyampah aku!!

     

  • At 26/10/10 5:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ending nya xbpe mnarik larh n t'gntg..Anyway p'cbaan y baik..Truskan lagi usaha ye..

     

  • At 27/10/10 4:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    inilah cete paling best sya pernah tngok

     

  • At 28/10/10 10:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawok

     

  • At 31/10/10 3:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    camtu je ending dia?? smbg la lg..

     

  • At 2/11/10 2:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    keep in touch...coba lagi..awk kna wat smbungan...sbb
    sya x puas bce!!!

     

  • At 4/11/10 10:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung lagi ...best ^^

     

  • At 11/11/10 10:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knp brenti kat c2 jew....kan syok klu ade smbungn.....^_*

     

  • At 11/11/10 11:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nothing to say.. but hope writer keep on writing to improve the writing skill n dont forget to continue this story???:)

     

  • At 19/11/10 6:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite yg best!!brdasarkan pnglman
    penulis sndiri ker?klau wat smbungan jgn
    trsasul lg kimi dgn mimi tu... ^_^

     

  • At 21/11/10 2:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez l0rh...

     

  • At 21/11/10 5:52 PTG, Anonymous damia_balqis said…

    besz2 tapi nape tergantung...nati sambunglah ceritanya

     

  • At 22/11/10 10:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    naper cm trgntung ek citer nie..butt still best..truskn usaha..

     

  • At 23/11/10 11:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm t'gntg jer..smbg la lg..cter dh best nie..

     

  • At 25/11/10 8:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbong pelis....

     

  • At 26/11/10 12:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ntahapehape

     

  • At 30/11/10 12:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nk bca smbungn dier.. plz erk.. hehe..
    keep u gud job..

    -risya qistina-

     

  • At 30/11/10 12:38 PTG, Anonymous biEla said…

    law wat smbngan or novel pown best.......

     

  • At 30/11/10 5:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    blh r,tp lg bgus wt kt nvel..

     

  • At 1/12/10 12:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    short,,,,
    x fham sngat....
    klu sambung msti best..

     

  • At 9/12/10 2:29 PTG, Anonymous salwa said…

    pendek sgt,mcm x de ending jer....

     

  • At 10/12/10 11:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt..
    tp pendek sgt..
    wat lagi so ending lg best pe jadi
    kt dyorg...

     

  • At 14/12/10 3:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbung plz.......citew nyew best

     

  • At 14/12/10 7:41 PTG, Anonymous cikmie said…

    ape ni ceter tergantung.....

     

  • At 23/12/10 11:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg pengalaman penulis nie kot....
    sbb real la.....
    maybe dye la pompuan tu...
    btol x????

     

  • At 27/12/10 10:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x puas la bace...
    smbg ar lgi...

     

  • At 29/12/10 12:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter nyer best... tp tergantung.. hee.. sbb nk suh u cont aa cter nih.. smbung yerk.. n elakkan laa bhs short form tuh.. heh.. yg penting menarik..

    SHA_;D

     

  • At 1/1/11 10:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaaah,style giler.HAHA
    best arh! ter0skan prjuangn k. :)

     

  • At 7/1/11 4:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best r..nk tw smbgn nye..

     

  • At 13/1/11 9:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah best2 he3 smbg la buat mcm nvel pun ok story line dia dah cntek dah smbg la pleaz............

     

  • At 17/1/11 8:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cerpen ni...wat movie pon best gak...hehe

     

  • At 9/2/11 10:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besttt... tpiii buatla smbungan mimi n kimi.. tkkn tak cnct dah lpas tu...

     

  • At 15/2/11 4:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best......budak uum terbaik...penulis dh grad ke....dpp mna....cter dia fresh n x boring....good job.....

     

  • At 26/2/11 7:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wat sambungan pls .. penat je bace tibe tibe ending tersangkut ...

     

  • At 3/3/11 3:48 PTG, Anonymous meera said…

    nak sambungan!!!!!! jalan cerita dah best dah...... bila nk wat smbungn plak?? tunggu lama nie... citer best and x boring....
    buat ending yng lagi best ekk... cin=ta lepas kahwin lg ok!!!

     

  • At 7/3/11 2:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez...tp ad 1 part kimi jd mimi...
    bez...
    keep it up...

     

  • At 9/3/11 2:30 PTG, Blogger d'Yana N@tasha said…

    best~!!! keep up the good work yea~!! <3

     

  • At 15/3/11 4:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suka sgt baca ni =p

     

  • At 17/3/11 10:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sangat,,,,,,,,,,,,,,,
    tp klaw ad sambundanyew
    mesty lg best.....
    huhuhu~~~

     

  • At 10/4/11 3:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    plz cntnue..mngingatkn aku pd bumi sintok y kucinta

     

  • At 10/4/11 6:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung lg cite ni.. xpuas bace.. congratz penulis

     

  • At 14/4/11 2:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    plot cerita yg menarik.....
    tp bnyk sgt perkataan yg singkat dan pendek...
    seperti...cr , wat...
    jalan cerita agk menarik....

     

  • At 14/4/11 8:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    blog nie wujud ke x sbnrnyer nie?
    plik lar...smue penulis blh dikatekan karang tahun 2009 skunk nie 2011...jauh beza...
    papepom...smbg lar blik cerpen nie...pndk sngt xpuas bce...buat pjg ckit...bru best!!!!

     

  • At 18/4/11 10:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite yg menarik!!!
    tp kurangkan guna prktaan singkatan..
    sbb nmpk kurang best...
    kpd penulis -(sambungan cite nie tajuk apa?)

     

  • At 29/4/11 9:46 PTG, Blogger Nurul Haana said…

    asal ending die cam2,citer daa ok klu dpat buat ending 2 emang lengkap, papepun best emang terhibur dgan pnggunaan kata y santai....syabas writer......

     

  • At 3/5/11 1:50 PG, Anonymous fari said…

    unik.. jarang dgr org jupe jodoh dalam bas..(hehehe) sambungan, sambungan,sambungan.....

     

  • At 16/5/11 12:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    urm cm de yg x kene jew ngn cite nie..cyenye best tp de part yg kne bce 2 x bru fhm....papepun tahniah...

     

  • At 16/5/11 4:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cita best..tp kalau smbung g lg besstttttttttttt.....

     

  • At 24/5/11 5:13 PTG, Blogger sharifah syuhada said…

    cite best tp cm tergantung je...pape pn terbaik!!!!

     

  • At 25/5/11 10:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite best,idea gler2,
    sambunglaaaa............
    x puas ending mcm tu...huhu

     

  • At 28/5/11 5:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jln cite best tp bleh kembangkan lg tak cite ni

     

  • At 3/6/11 11:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perbaiki bhasa,,,,,,,,,,
    wat smbungnnyer k,,,,,,,,,,,,
    bes,,,,,,,,,,
    keep it up............

     

  • At 5/6/11 11:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nk smbngan!!!
    best deeeee........

     

  • At 10/6/11 11:54 PG, Blogger fatin asyikin said…

    cter niy best..ayat2 pown dramatik giler..tapy ending mcm trgantung je..tak kesah lah papew pown..tapy uat smbngan okay?

     

  • At 12/6/11 5:41 PTG, Blogger NurFahz said…

    xder sambungan ke..

     

  • At 13/6/11 10:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    INDAHNYE KEBETULAN......................

     

  • At 16/6/11 4:59 PTG, Anonymous c'bintang pencuri hati said…

    hbat.......

     

  • At 5/7/11 2:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adooiiii....tgh2 syok bce...ending mcm 2 je...
    mn ley mcm nie...conti la weiiii....best 2...
    :(

     

  • At 8/7/11 11:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uat la smbngan..mcm tergntung ja cetanya...lau uat smbungan rasanya lg best kut...

     

  • At 10/8/11 11:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah kpda pnulis.. crta best... nnt wt smbungn ye...

     

  • At 13/9/11 11:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best:)

     

  • At 30/9/11 3:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie best la~~~lau boleh wt la smbungan k:D

     

  • At 11/10/11 6:32 PTG, Anonymous farah said…

    mmang best sgt,,
    saya suke sikap kimi yg prihatin,,
    good job..
    nnti buat cite yg best mcm ni bleh...
    hihihihihihihi

     

  • At 6/11/11 12:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung ...^^

     

  • At 6/11/11 11:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez...but byk gune bahasa sms...

     

  • At 12/11/11 4:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ah macm mane die kawen die terime minang ..??smbung ah lagi!!

     

  • At 19/11/11 5:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    siot tol la.....potong stimmm je........smbung la lg cite ni.......mmg best......

     

  • At 24/11/11 8:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tu je...? alahai

     

  • At 7/12/11 12:43 PTG, Anonymous yayakusayang said…

    best jln citanya...truskan usaha anda...

     

  • At 8/12/11 9:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer langsung x best,,,,boring,,,plot x menarik...ejaan pun bnyak salah..tapi xpe tahniah ats usaha,,,

     

  • At 13/12/11 12:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SY RSE CITE NI JODOH BKN KEBETULAN.KALO AD SAMBUNGN MSTI BEST...TP KN BAHASE X BAPE SESUAI LA...TP PE2 PON KEEP IT UP YER...

     

  • At 15/12/11 11:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bleh smbg x??? jln cite dh mnrik..

    (menanti pasti)

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group