BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Oktober 25, 2009
Cerpen : Cinta Terlarang
Nama Pena : Nuril Bahanudin

Prolog

Cinta itu suci, tapi itu yang orang kata, cinta itu indah, tapi itu orang juga yang kata, cinta itu macam manisan, yang bila dinikmati walaupun sekali, tetapi manisnya tetap terasa selamanya, betul ke?? entah aku tak tahu, sebab cinta bagi aku sebuah mimpi ngeri, sebuah nightmare, walaupun hanya mimpi tetapi tetap menyeramkan.

Aduilah adui, kenapa semua ni harus terjadi pada aku? cinta yang kurasa suatu nikmat kini jadi sebaliknya? kalaulah boleh ku padamkan memori tentang sebuah kisah cinta milikku ini, telah lama ku berbuat begitu, tapi itu semuanya jika wujudnya sebuah "kalau".

Ceh barang yang lepas usah dikenang Zetty, kelak nanti kau yang merana, pujuk hati kecilnya, bukan aku yang nak sangat kenang, tapi otak aku ni asyik sangat nak fikir pasal benda ni, tak faham, tak faham isk..., siapa-siapa tolonglah fahamkan otak aku ni, degil yang amat..

*************

Jalan-jalan cari pasal... hari minggu yang cukup membosankan, keluar berjalan seorang diri ibarat akulah makhluk yang paling sepi di muka bumi ni... huhu dia mengeluh melepaskan keluhan yang berat teramat berat ibarat mengandungi bebanan batu bertan-tan je gamaknya, isk orang tua-tua kata tak baik mengeluh nanti muka cepat kedut, isk macam-macamlah orang tua-tua ni, semuanya tak boleh, tapi betullah tu kot...

Kakinya melangkah mata melilau fikiran melayang entah kemana dan akibatnya..... jeng.. jeng..
Bukkk...!! dia terlanggar tubuh seseorang... tulah padah dan akibatnya berjalan sambil berangan cik Zetty oii... hati kecilnya memarahi dirinya.

Habis tin coke yang dipengangnya memuntahkan isinya kepada mangsanya tadi.. ops mulutnya melopong ternganga... alamaknya aku...

"Tutup mulut tu cik, nanti termasuk lalat.." teguran dari suara yang separa lembut menyebabkan dia kembali ke dunia realiti.. Gosh.. apalah aku ni tak senonoh.. dia memarahi diri sendiri. Mata dialih ke arah pemilik suara yang menegur tadi......

Owh... kacaknya dia, putera kayangankah dia...? bermimpikah aku ni? dia cubit wajahnya perlahan, benarkah atau sekadar anganan jiwa ku yang separa mengong ini?...

"Cik are you ok?" tegur insan dihadapannya kini, apabila melihat Zetty masih lagi seolah-olah dalam mamai, macam orang baru bangun tido, betul ke tidak minah ni

"ops so... soryyy encik i\'m sorry, saya tak sengaja, yelah tak pasal-pasal insan di hadapannya ini lencun dengan siraman cokenya, isy Zetty kau ni memang cuai kan? tu sebab mama selalu pesan berhati-hati, kalau tak macam nilah jadinya.. dahlah depan mamat hensem..

"It\'s ok, takpa-takpa saya tau cik tak sengaja, lagipun cuaca panas, bagus gak kena siram macam ni, sejuk sikit rasanya," sempat lagi berjenaka insan itu.

Wajah Zetty dah memerah, malu oi.. jadi tontonan orang ramai.. alahai... hah tiba-tiba dia teringat sesuatu, tergopoh-gapah dia mengeluarkan sapu tangan yang berada didalam tas tangannya, dan spontan dia mengelap wajah insan dihadapannya, siap tolong lap sekali tubuh badan insan itu konon-kononnya nak membantu mengeringkan tumpahan air itu... hingga membuatkan insan itu tergamam...

"Cik... its ok...tak perlu buat begitu.." dia menegur, tak selesa..

"Maafkan saya encik, saya betul-betul tak sengaja.." Zetty serba salah, belas melihat lelaki, hisy mesti melekit badan dia, kesiannya..

"Takda apa-apalah cik, awak tak sengaja, cuma lain kali berhati-hati tau.." lelaki itu tersenyum menampakkan lesung pipit di kedua belah pipinya..

Oh kacaknya.... mama Zetty dah jatuh cinta... huh tu dia perangai gedik dia dah mai dah.. dia mengomel sendiri.. control yourself Zetty..

Tiba-tiba lelaki itu menghulurkan tangan, ingin berjabat dengannya, hampir seketika dibiarkan tangan lelaki itu terbiar sepi tak bersambut....

"I am Zack...Zakry.." lelaki itu memperkenalkan diri setelah tangan mereka berjabat.

"Boleh saya mintak no fon cik...."

"Saya Zetty.." pantas dia memotong cakap lelaki itu, memberitahu gerangan namanya.

Wow dia mintak no fon aku, beraninya dia... sedikit teruja hatinya kini..yelah siapa tak teruja bila tiba-tiba seorang jejaka yang kacak meminta nombor telefon peribadi kita..

"Itu pun kalau cik sudi beri..." sambung lelaki itu, apabila melihat agak lama Zetty mendiamkan diri..

*************

Hati berbunga riang punya kekasih hati yang teramat memahami... Zetty tersenyum, tak sangka peristiwa memalukan menjadi takdir terindah buat dirinya... Zack dan Zetty, macam ada jodohkan?? hehehe...

Zack yang baik Zack yang pernyayang... Zack yang istimewa, yup dimatanya Zack baik belaka... yelah tengah angau semuanya indah belaka.. itu lumrah... sayang- sayang aduhai sayang, bila benci segalanya melayang.

Senyum lebar masih tak lekang bergayut di bibirnya, sambil memeluk teddy bear warna pink pemberian Zack.. lamunan tersentak bila tiba-tiba telefon bimbitnya berbunyi pertanda ada mesej di terima...

Baby, i miss you....

Bertambah lebar senyumannya bila membaca mesej itu, Zack memang begitu...suka mengirimkannya mesej-mesej yang romantis..

I miss you 2 syg... butang send ditekan.. dan tak lama kemudian...

Baby i love you... Zack sayangkan baby sgt2 n xnk bpisah dgn baby...

Baby pun sma mcm syg, x mau bpisah dgn syg... blsnya..

Gud nite baby, sweet dream... kiss u 2 the fon...muahhh...:-*

Hatinya bertambah berbunga ceria membaca mesej itu...

Gud nite syg...muahhhz 2...

************

Zack tersenyum gembira, semenjak kenal dengan Zetty terasa hidupnya yang sepi sedikit terisi, hujung minggu sentiasa dihabiskan bersama gadis itu...

Zetty Amani, seindah namamu secantik budi perketimu sayangku... andai aku mampu mengubah takdir hidupku ini... kan bagus... dia mengeluh benci... kadang-kadang dia geram, kenapa tiap kali kegembiraan yang ingin di kecapinya hadir, pasti akan terselit sekali bayangan kenyataan hidupnya yang perit..

"Bilalah kamu nak berubah ni? Usia kamu ni bukan makin lama makin muda, mummy teringin sangat tengok kamu jadi macam anak-anak orang lain sebelum mummy menutup mata...." Tegur Puan Sri Nelina suatu pagi, kita mereka sama-sama menikmati sarapan.

"Nanti-nantilah mummy, saya memang akan berubah, tapi bukannya serta merta mummy, saya perlukan masa.." Sungguh memang dia ingin berubah, yelah tiada siapa pun minta dilahirkan dan dijadikan seperti dia..

"Kalau boley Daddy teringin nak tengok kamu berkeluarga, punya anak, hidup macam orang normal yang lain" Sambung Tan Sri Zakaria penuh mengharap.

Dia menghempaskan keluhan berat... memang kadang-kadang dia kesiankan Mummy dan Daddynya... tapi... 27 tahun cara hidupnya begini, hingga dia dah terbiasa, dan agak sukar baginya mengubah cara hidupnya itu... dia ibarat terperangkap dalam satu tubuh yang bukan sepatutnnya menjadi miliknya.

***********

"You.....I ada benda nak cakap sikit ni.." Zetty memandang wajah Zack yang agak muram sedikit hari ni...

"Hurm apa dia??" soal Zack acuh tak acuh..

"You... family I tanya, bila you nak hantar keluaga you datang rumah I? yelah dah setahun lebihkan kita kenal,?" agak riang wajah Zetty tika menyatakan perihal familynya pada Zack..

Zack menelan air liur... gulp.. hantar family pergi rumah Zetty? God... Nampaknya Zetty dah terlalu mengharap pada hubungan ini dan aku tak sanggup nak kecewakan Zetty, satu-satunya insan yang paling aku sayangi ini... Macam mana ni.. dia mengeluh gusar, ah aku kena hentikan juga benda ni.. tak sanggup memberikan sebuah harapan yang tak pasti...

***********

Kenapa Zack akhir-akhir nampak muram jea ek? aku ada buat dia terasa hati ke? Zetty tertanya-tanya, sungguh, Zack yang dia kenal dulu dengan Zack yang dia kenal sekarang agak berbeza, Zack yang dulu periang, tapi Zack yang sekarang sangat diam, kurang bercakap dan yang paling ketara, dah kurang mesej-mesej romantis ucapan sayang, rindu dan cinta kepadanya sebelum tidur.... agak pelik di situ....hurm...

Dia ada perempuan lain ke? ah tak mungkin, aku tau hanya aku sahaja yang Zack sayang... hati kecilnya cuba menyedapkan dirinya sendiri... mungkin... Zack ada masalah kat pejabat kot... tapi.. kenapa dia tak ceritakan kat aku?? ah mungkin dia taknak merisaukan aku kot...

Ah baik aku call Zack.. hari ni dia diam jea, dari pagi tadi tak dengar khabar beritanya. Telefon bimbitnya di capai, nombor Zack didail tapi ..... hampa, hanya jawapan dari peti suara je yang menyambutnya menyuruh dia meninggalkan pesanan jika pentig... dia tak putus asa, di cubanya lagi sekali dan jawapannya tetap sama... Hisy ke mana pulak si Zack ni, telefon tak berangkat.. merisaukan aku jea.. sungut hatinya.. hurm try cal nombor rumah dia lah.. putus hatinya.

Didailnya nombor tersebut.. dengan sabar dia menanti sehinggalah talian di angkat.. suara wanita, mungkin orang gajinya atau ibunya kot, duga hatinya..

"Hallo, Zack ada??" tanpa memberi salam Zetty terus bertanya, terlupa seketika tentang budi dan adab yang sepatutnya..

"Zack?? Zack mana ni? takda orang nama Zack dalam rumah ni.." jawab wanita itu.

Zetty tersentak.. takda orang nama Zack? isk musykil... takkan aku salah nombor kot.. dikerlingnya sekali lagi nombor telefon yang tertera pada phone booknya... 03-33010101 rasanya sama yang seperti yang aku tekan tadi... dia mengerutkan dahinya...

"Maafkan saya puan, may be wrong number.." lemah dia memutuskan talian.

Hai ke manalah pulak mamat ni... biasa tak pernah begini.. merisaukan hati perut aku jea dia ni.. hisy mintak-mintak dia ok lah.


************

Zack berjalan perlahan-lahan, sesekali kakinya menendang batu-batu kecil yang terdapat di jalanan... sebuah keluhan berat dilepaskan... bangkai gajah kalau ditutup tetap akan mengeluarkan baunya juga, dan aku, walau pun seteguh mana aku menyimpan rahsia diri ni... tetap akan terbongkar juga suatu hari nanti.. aku tak boleh menolak fitrah hidup aku ni, siapa aku ni.. tapi aku sayangkan dia sangat-sangat...

Ya ALLAH kenapa seteruk ini aku diuji di dunia ini? sehingga terkadang aku merasa lelah dan penat, sehingga ku rasakan terkadang ingin menamatkan segalanya... tapi aku masih waras ya ALLAH, tak mahu ku tergolong dalam golongan penghuni neraka jahanam itu ya ALLAH...

***********

"Baby... tolong pegangkan my wallet.. I nak pergi toilet kejap..." pinta Zack tiba-tiba ketika mereka sedang menikmati makan malam tika itu..

Dan Zetty dengan senang hati menerima pemintaan kekasih hatinya itu... dalam menanti Zack kembali dari toilet.. terbuka hatinya untuk melihat isi wallet lelaki itu..

Senyumannya melebar bila melihat foto mereka berdua tersimpan elok dalam wallet Zack.. lega hatinya.. taulah dia, yang selama ini hanya dia di hati Zack.. perlahan tangannya menyelongkar isi perut wallet Zack... tiba-tiba dia terpandang ic lelaki tu.. perlahan di keluarkan dari tempatnya, teringin melihat wajah Zack ketika belasan tahun..

Hurm... cutenya dia..Zetty tersenyum... perlahan matanya melirik pula pada nama di ic.. pelik.. beberapa kali dia menggosok matanya.. gambar memang gambar muka Zack... tapi kenapa nama dia ZAKIAH NIRINA BINTI ZAKARIA...?? takkan adik dia kot? setahu aku Zack anak tunggal... dahinya mula berpeluh.. takkanlah...ah mustahil... dia menafikannya walaupun hatinya berat mengatakan ya..

Zetty cepat-cepat menyembunyikan raut wajah terkejutnya apabila melihat Zack menghampirinya... dan Zack seperti biasa wajahnya tetap bersahaja...

"Sayang, boleh I tanya sedikit?" soal Zetty tiba-tiba..

"Yup baby, nak tanya apa?"

Perlahan-lahan Zetty mengeluarkan ic Zack yang masih di genggaman.. di sorong perlahan kepada Zack, dan dilihatnya wajah Zack berubah pucat...

"Siapa Zakiah ek??" soalnya perlahan.

Zack terkelu.. sungguh dia belum bersedia menghadapi situasi ini... tapi.. segalanya telah terbongkar..

"Jawablah I tanya ni?? kenapa you diam?" kali ni nada suaranya bertukar keras sedikit

"I am sorry baby....I tak ad..." belum sempat dihabiskan bicaranya, Zetty sudah bangun..

"I hate you...!! " keras suaranya.. benci kerana berasa diri tertipu... dia bingkas bangun meninggalkan Zack..

"Baby wait... we need to talk..." Jerit Zack, pantas dia bangun mengejar langkah Zetty yang semakin menjauh..

"Nak cakap apa lagi Zack? ops lupa Zakiah..owh patutlah I call rumah you, mereka kata tiada orang nama Zack kat rumah you.."

"Baby I am sorry, I minta maaf sangat-sangat, I takda niat nak tipu you, memang I nak beritahu perkara sebenar ni pada you tapi tak sempat sebab you dah tahu dulu..

"Oh alasan...! you.. kalau I tak selongkar your wallet tadi, entah-entah sampai bila-bila pun I tak tahu apa-apa kan? kenapa mesti tipu I? you tahu tak berdosa besar??? you tahu tak? kenapa mesti libatkan I dalam perasaan songsang you hah?? kenapa?... sampai hati you..." teresak-esak Zetty meluahkan bicaranya. Hatinya terasa hancur berkecai, laksana berderainya sebiji gelas kaca yang dicampak dari ketinggian 25 tingkat...

"Baby..." dicubanya menghampiri Zetty, tersentuh sungguh hatinya melihat insan kesayangan berjujuran air mata. Jari jemarinya menyentuh perlahan wajah Zetty, ingin menyeka air mata yang gugur itu.. tapi pantas di tepis oleh gadis itu..

"Dont call me baby...! you tahu tak Nabi saw tak mengaku umatnya, golongan macam you ni Zack.." lemah nadanya, kecewa teramat sangat, tak sangka selama ini kekasihku kaum sejenis seperti diriku ini juga.

"I tak mintak pun dilahirkan macam ni baby, you ingat I suka ke macam ni, kadang-kadang I rasa sangat tersiksa, terperangkap dalam tubuh yang sepatutnya bukan menjadi milik I, tapi takda siapa pun nak faham.. I cuba nak berubah, tapi I perlukan masa." beritahunya lemah...

"Dah lah... I tak nak dengar apa-apa lagi, I nak balik... mulai hari ini I harap you jangan call I lagi, jangan jumpa I lagi, anggap kita tak pernah kenal, dan tak pernah ada apa-apa.. I harap you berubah.."

"Takkan kita tak boleh berjumpa sebagai kawan lagi baby?? Zack sayangkan baby sangat-sangat..." pohonnya..

"No.. I rasa ini yang terbaik untuk kita, tipulah kalau I kata I tak sayang you...tapi.. kita memang tak perlu ada apa-apa hubungan lagi lepas ni... selamat tinggal Zack.. I am sorry..." lemah suaranya, selemah aturan langkahnya...

Kalau ini yang Zetty mahu...aku rela, asalkan dapat melihat Zetty gembira dah terlalu cukup bagi aku...bisik hati kecilnya, maafkan Zack...

***********

Zetty menangis lagi, semenjak pulang tadi, air matanya tak henti-henti mengalir.. patutlah selama ni aku dengar suara Zack kadang-kadang lembut macam perempuan, patutlah selama ni aku lihat wajah Zack bersih tak ada kesan bulu-bulu misai dan janggut seperti lelaki lain... ya ALLAH terima kasih kerana akhirnya menggerakkan hatiku untuk melihat walletnya tadi.. dan Ya ALLAH maafkan aku dalam perhubungan ini... aku tak sengaja dan bukan niatku..

Dahlah Zetty, jangan menangis, benda dah jadi, kau menangis air mata darah sekalipun untuk kesalkan benda yang dah sedia terjadi ... tu macam kau tak redha je dengan ujianNya Zetty, kau kena ingat yang setiap yang terjadi tu mesti ada hikmahnya... pujuk hati kecilnya.

Ya.. aku tak perlu nak kecewa dengan benda ni, anggap aku hanya bermimpi ngeri dan esok bila aku bangun dari tidur, segalanya kembali kepada normal.

**********

Epilog

Suasana hiruk pikuk manusia membuatkan dia sedikit sebanya berasa tak selesa, yelah bayangkan tiap kali dia berjalanan pasti berselisih bahu dengan orang lain.. yelah ingat sikit kau sekarang di mana cik Zetty oi.. kat airport memanglah ramai orang, semua orang tertumpu kat sini... Zetty tersenyum kecil dengan omelan hatinya sendiri.

Dia melangkah perlahan-lahan berhati-hati membawa barang-barangnya, tak mahu peristiwa lalu berlaku kembali. Hampir 3 minggu meninggalkan tanah air.. membuatkan rasa rindu yang teramat pada udara Malaysia ni.. 3 minggu dia di Australia kerana tuntutan kerja... 3 minggu jugalah dia merindui makanan Malaysia.. hey memang aku tak boleh duduk luar negara, sebab tekak aku tak boleh terima masakan barat...

Sedang asyik melayan fikiran... tubuhnya terasa tiba-tiba dirempuh dan menyebabkan dia terdorong ke arah seorang wanita... tu dia... alahai..tak aku langgar orang, mesti orang langgar aku..hai nasib badan.. dia mengeluh.. Dia tunduk perlahan mengutip buku yang terlepas dari pegangan wanita tadi.. hurm.. " Dont be Sad" sempat matanya melirik pada tajuk buku itu.. nice tajuk...getus hatinya..

Dihulurkan buku itu pada pemiliknya...

"Maafkan saya cik.."pohonya perlahan..

"It\'s ok, saya pun cuai, jalan sambil baca buku... eh baby??" tiba-tiba wanita itu terjerit kecil

Zetty tersentak mendengar panggilan itu.. takkan "DIA" mustahil...!! perlahan dia mengangkat wajahnya, memandang wajah wanita itu..

"Siapa awak? takkan awak Zack??" terkejut lantas dia bertanya.

"Nama Zack dah lama berkubur.. sekarang I ialah Nirina.." beritahunya dengan wajah terukir manis, sungguh Zetty lihat wajah Zack lebih berseri-seri... lawanya dia bila jadi perempuan betuk-betul..

"Ya ALLAH Zack, ops Nirina... you dah berubah.. syukurnya ya ALLAH.." spontan dia memeluk tubuh Zack..

"Alhamdulillah semua ni sebab kehendakNYA, I lebih tenang dan gembira sekarang..." manis sekali senyuman itu di mata Zetty.

"Eh tu family I dah sampai, meh I kenalkan diaorang pada you.." selamba dia menarik tangan Zetty.. bukannya haram pun kan..

"Mummy, daddy, she is Zetty Amani, ala.. girl yang Nirina pernah ceritakan dulu.."

"Oh nilah dia Zetty .. auntie dah lama teringin nak jumpa Zetty yelah, sebab Zettylah anak auntie ni berubah..terima kasihlah banyak-banyak.." Puan Sri Nelina gembira, akhirnya impian ingin bertemu Zetty termakbul.

"Uncle pun sama macam auntie kamu..terima kasih banyak-banyak kat kamu.." Tan Sri Zakaria menyambung.

"Eh terlanjur kita berjumpa ni, apa kata kita lunch sama-sama, macam mana??" cadang Puan Sri Nelina

"Hurm molek gak tu auntie.. saya pun dah gian nak makan masakan Malaysia.. yelah dah 3 minggu tak makan...dah terliur ni" dengan nada jenaka dia menyutujui cadangan Puan Sri Nelina itu.
posted by Penulisan2u @ 7:09 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
105 Comments:
  • At 25/10/09 10:24 PG, Blogger loveiscinta said…

    ta bapa besh la
    sory
    keep on writing

     

  • At 25/10/09 10:49 PG, Blogger ~terataibungaindah~ said…

    best2~!! =p
    lain dr yg lain.. tp sedeynye kala0 jd se zetty tu.. huhu..mintak simpang la.. bercinta bagai nak rak sekali sama jantina...

     

  • At 25/10/09 10:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alaaa...npa wat zack tu pompuan..
    tak best ar..

     

  • At 25/10/09 11:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    selamber je cite ni...xbesh...ntah pape..cik writter...smblm nk wat citer psal penkid..ape kata wat research dulu...

     

  • At 25/10/09 12:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer beshh laa....
    len dari yg len...( bg sy laa )

     

  • At 25/10/09 12:59 PTG, Anonymous syada said…

    erm best ler jugaj..
    len dari yg len..

     

  • At 25/10/09 1:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    writer ni xder jln cerita lain ker??mcm nk perli golongan tertentu je

     

  • At 25/10/09 1:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best..
    sedih..
    lain drpd yg lain..

     

  • At 25/10/09 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    well, pd pndpt sy...criter ni best..len dr yg len....nama tajuk pun criter terlarangkan...so, mstilah yg betul2 terlarang, betul tak?

    sy tak rasa yg penulis nk perli mana2 golongan sbb ceriter ni tak de unsur2 perli golongan tersebut pun...

    apa yg tercatat dekat c2 cuma zack tu sebenarnya pompuan tak lebih dr itu....dn sy asa penulis tak sangka pun bila dia menulis dia akan menyinggung mana2 pihak, betul tak? it's just a story...

     

  • At 25/10/09 2:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Betul... its just a story... ni kira untuk pengetahuan kita bersama gak kan... bru kite tau... apa yg golongan ni rasa... jgn sisihkan diorang... diorang pon ader perasaan cam kiter gak... so... apa salahnya kita saling menghormati perasaan orang lain... tak kirala dia tu tomboy ke... pengkid ke... mak nyah ke...

     

  • At 25/10/09 5:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i love it.
    teruskan usha k.
    tak ramai sgt yg berani nak wat cerita camni.
    setiap org der perasaan.
    n luahan tu myb leh diterjemahkan melalui novel.
    keep writing.

     

  • At 25/10/09 5:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lain dari yang lain...gud job..

     

  • At 25/10/09 6:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok aper citer nie..lain dr yg lain

    cinta x semestinya berakhir dgn kegembiraan

    bagus pd penulis yg cuba smpaikan mesej pengajaran

    keep writing...

     

  • At 25/10/09 6:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok aper citer nie..lain dr yg lain

    cinta x semestinya berakhir dgn kegembiraan

    bagus pd penulis yg cuba smpaikan mesej pengajaran

    keep writing...

     

  • At 25/10/09 6:50 PTG, Anonymous NuRiL Bahanudin said…

    Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..
    Many thanks 2 u'll yg bce n leave komen..

    Hurm..
    Idea nk mnulis cite ni hadir wktu sy mlihat sorg adik sy mnolak sorang gurl yg mahu mngajak kapel dgn dia..
    Sy x mghina glongan bgini, n still mghrmati mreka, sbb kwn2 sy jga ada dri klagn ini.. sy thu mrk pon x mnta jdi bgini..:) mrka mghrmati sy sbgai tmn dan sy mghrmati mrk sbgai shbt.. jgn sisihkan mrk, bukan niat mrk mlwn fitrah manusia, apa yg prlu now doakn mrk kmbli pada asl..

    Oh yea sblm mnulis crita ni sy ada juga btanya pd mrk pndgnnya, then mrk kta ok..

    Sy xda niat nk sndir golongn2 trtntu.. n sblm ni sy juga prnh buat crpen llki lmbut n gadis tomboy (blh cek kat my blog klau nk bca) alhmdulillah byk komen mmbina sy dpt..

    Terima kasih cik Loveiscinta, cik terataibungaindah, cik syada dan tanpa nama sklian..

    Next time sy cba lgi prbaiki mna yg kurg, sbb nak puaskn hti smua mmg pyh.. sya insan biasa..:D tlnjur bhsa tkasar bicara, sy dhulukan dgn pmohonan maaf..

    -salam n syukran-

     

  • At 25/10/09 11:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Kte br jew bc, so give me
    CAM GEDIK2...
    KELAKOR:)...
    ADA PNGAJRN UNTK KTE SUME...
    tkpe mncube itu lbh bek dr mmndam jew kn?!
    teruskan lagi. slmt maju
    SEMANGAT!!!

    _i'm gurlz_

     

  • At 26/10/09 2:04 PG, Blogger asyekin said…

    x syok....
    ending camtu.,..
    sedih..
    kna ader pngganti untuk zetty..
    huhuhuhu..

     

  • At 26/10/09 10:44 PG, Blogger najwa said…

    kire ok jgk r citer ni.best.tp klu bleh smbg la citer zetty 2 jd cm ner akhirnyer.cm zack akhirnyer brubah jd dr die sndr.n citer ni ade pengajarannyer, bkn nk mnyntuh sape2 pon..trskan usaha anda.cayok2..

    najwa rawi
    adriena_25@yahoo.com

     

  • At 26/10/09 12:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Emm....mula2 dah best tapi kenape wat wtak zack tue mcm tue ek....kecian lak aku kat watak zetty tue... tapi jalan cete ok...cuma kalau leh jangan wat cete orang confius ek...

     

  • At 26/10/09 1:02 PTG, Anonymous ara said…

    citer mcm ni memang jarang dipaparkan... tp kisah mcm ni memang wujud.. semoga ada keinsafan yg terbit pada golongan terlibat... kpd penulis, teruskan berkarya krn anda menyumbang nasihat berguna melalui karya anda!...

     

  • At 26/10/09 1:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    npe bkn zack 2 lelaki kalo laki kn best....

     

  • At 26/10/09 2:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan cter ada..cuma kena feel tu kureng ckit..
    x tau nk cakap cm gud kuck on ur writing..

     

  • At 26/10/09 4:43 PTG, Blogger yasmin said…

    cite ni best crazy

     

  • At 26/10/09 8:00 PTG, Anonymous dee said…

    best..lain daripada yg lain..keep it up..huhu

     

  • At 27/10/09 11:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bukk!
    asek kne langgar jer...
    isk3....

    nape style cerpen kat sini same jer?

     

  • At 27/10/09 8:51 PTG, Blogger ♥ QaseH ♥ said…

    best gak,,,len dr len,,,

     

  • At 27/10/09 10:57 PTG, Anonymous darkcomel said…

    tahniah kpd penulis..
    criter yg memberi pengajaran n peringatan kpd kiter sesame manusia agar tidak terjebak dgn cnta sonsng..

     

  • At 28/10/09 1:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    rase cite ni ade plot yg mnarik
    tapi x kan sekejap sgt boleh brubah...
    tapi pape pun citer ni kre best lar
    lain dari yang laen

     

  • At 28/10/09 4:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok aper cter ni
    best..
    aper blog writer???..ley gtau x?
    thanx..~~

    -dr munir-

     

  • At 28/10/09 6:05 PTG, Blogger Nuril Bahanudin said…

    Salam..
    salam uhkwah, slm btaut, slm silaturrahim..
    thanks.. byk2 yg komen n bce..
    awk bley klick kat my name ni dr munir utk terus ke my blog..
    -tq-

     

  • At 28/10/09 10:09 PTG, Anonymous nur said…

    mmg best tp perlu tingkatkan lg gaya penulisan...hehe sdp mulut je komen,sory.pengkid ni dah lama wujud,dah saya juga hampir gak la terjerumus sbb engtkan dia ni lelaki.sekali pandang mmg macho...mmg bg pengajaran la..

     

  • At 28/10/09 10:30 PTG, Anonymous kedahmari said…

    aik??
    skali terlanggar dah mntak no fon ke???
    hehe
    anywy..
    cite nie bgus
    wat pengajaran..
    mmg kdng2 pengkid bapak macho tau!
    hehe...

     

  • At 29/10/09 2:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok..jln cter yg menarik...len dr yg len...teruskan menghasilkan karya yg lbh gempak..

     

  • At 29/10/09 12:26 PTG, Anonymous bidadaricinta said…

    citer yg byk pengajaran.
    buat hati sy tersentuh..
    golongan ini x mintk dilahirkan begitu.
    cuma kadang2 kita sbg manusia seringkali
    hina mereka.mereka juga perlukan sokongan
    utk berubah.jgn dihina golongan ini..mereka
    juga punya perasaan untuk berubah cuma masa
    yg blh tentukan..

     

  • At 29/10/09 1:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sangat2 suke ur writing style=)

     

  • At 29/10/09 4:14 PTG, Blogger Daniera said…

    2 thumbs up :)

     

  • At 29/10/09 7:12 PTG, Anonymous budu belacan said…

    cter ni agk best, bolehlah..
    lain dr yg lain. tu yg bgus...
    x sgka ad org boleh buat crpen mcm ni
    stu kelainan dr crpen2 yg slama ini dsiarkn
    penulis, truskan usaha anda
    hsilkn karya yg lebih gmpak lg..

     

  • At 30/10/09 12:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak best pun.. tp aq pena gak merasa sal cinta terlarang ni..pa pun next time wat yang best2 cikit..hehe

     

  • At 30/10/09 1:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yup, citer ni mmg menarik. x sangka plak zack tu pompuan. syabas penulis!

     

  • At 30/10/09 1:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knpe zack 2 mcm 2... glinyeee....

     

  • At 31/10/09 2:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah...thumbs up penulis..citer yang berani..bagus..xmo bnyk komen sbb takut...jgn la bende ni berlaku pada gurl di luar sne kan..sesungguhnya gurl diciptakan untuk melengkapi kehidupan lelaki..bukan gurl dgn gurl..k..

    nice story..

    -miss_purple-

     

  • At 31/10/09 11:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    REALITI KEHIDUPAN YANG HAKIKI...SETIAP KELEBIHAN ADA KELEMAHAN...NAMUN SETIAP KELEBIHAN TU ADALAH ANUGERAH TUHAN DAN SETIAP KELEMAHAN PULA ADALAH DATANG DARI DIRI KITA SENDIRI...WALLAHUALLAM...

    SAFFIYA

     

  • At 31/10/09 2:24 PTG, Anonymous sakurayaki said…

    cite yg best...huhuhu

     

  • At 31/10/09 9:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Asalamualaikum
    Sebuah cerita yang menarik. Cuma ingin berkongsi rasa dan nikmat apabila berkarya mestilah memberi keutamaan kepada pendidikan. Jika dilihat karya anda tidak berhati-hati dalam penggunaan bahasa. Kadangkala pecampuran bahasa menjadikan karya anda seperti rojak. Sedap tetapi hanya sementara. Melacurkan bahasa ibunda dengan bahasa SMS dan sebagainya menjadikan penulis muda seperti anda dipandang rendah oleh penulis yang sejati memperjuangkan bahasa ibunda. Elakkan penggunaan bahasa yang kasar. Selamat berkarya.

     

  • At 31/10/09 11:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hurm,citenye bez..
    tp dri segi pnggunaan bhsa 2..
    usaha lbih ckit ye...
    keep on writing...=)

     

  • At 1/11/09 4:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Terlalu terikat dengan bahasa, mnybbkan karya menjadi statik, bukan semua mampu menerima sbuah krya yg bbunga indah, lenggok rentak pnyampaian yng gemalai tulisannya..

     

  • At 2/11/09 10:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lah criter nie! penuh dgn pengajaran.

     

  • At 3/11/09 3:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ok la tu...

     

  • At 3/11/09 3:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Setiap penulis punya identitinya yg trsendiri. Biarlah penulis berkarya dengan lenggok bahasanya yg tersendiri kerana kelainan di dlm berkarya merupakan identiti seorg penulis dan harus menjadi hak miliknya.

     

  • At 7/11/09 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ayen..keep it up!
    no matter what people say...they dont have a right to judge u...u kan penulis baru..so mst la de kureng sane sini sket...not perfect cam penulis yg real..what eva it is,try to work harder...i will support u,always..hehehe komen membine tok luvly ayen!muahx!!!

    =the gojez=

     

  • At 8/11/09 4:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu.... bes......

     

  • At 10/11/09 5:00 PG, Blogger NuRiL said…

    Adeyss...
    Anen... ur cmmnt.. mke me touching...
    Thanks dear...
    n thanks kpd smua yg bca n tgglkan komen..

     

  • At 11/11/09 1:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    one of a kind
    mmg jrg org nkak wat citer mcm ni
    susah nak jumpa
    congrats wat penulis

     

  • At 13/11/09 12:33 PG, Blogger *naziela said…

    to the writer,
    nice story
    sy x puas ati r ade org komen 'jgn wat org compius'
    ape je
    ok ape,bukan kompius sebenarnya, but full of suspen.

    pstu ade yg komen, sekali terlanggar dh mtk no fon n kejapnye zack berubah.hey guys, tu la namenya cerpen.C.E.R.P.E.N. okay! no need to berjela-jela

    then dri aspek bahasa lak, setiap penulis ada gaya masing2. so suke hati diorang laa. tak kan nak tiru gaya orang plak kn?
    betul x?

    hehe.

     

  • At 20/11/09 2:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bley r cite ni. teruskan usaha .
    -gigi_vampire-

     

  • At 11/12/09 1:05 PG, Blogger Arisa Nakamura said…

    best!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 11/12/09 1:15 PTG, Blogger Hani Aryani said…

    memang boring sikit
    tp ok la

     

  • At 25/12/09 2:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best r cter ni...
    ok..truskn brkrya..

     

  • At 23/3/10 4:16 PTG, Anonymous hilabeetle said…

    even the story simple, but meaning mendalam tu..
    konflik dalaman serta masalah sosial yg boleh memesongkan segelintir pihak
    namun, syukur Zack@Nirina dh kembali kejalan yg benar..

     

  • At 2/4/10 9:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sory.. x brapa best la... try again..

     

  • At 18/4/10 10:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    biasenyer penkid ni ssh nk kmbli ke pngkl jln..
    tp ni...
    maby dpt hdayah cpt kot...=)
    ap pn..
    2stengah bintang utk pnulis...
    try again..

     

  • At 18/4/10 11:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan citer dah besh.. tapi cepat tul si zack tu berubah.. patutnya penulis wat lama skit la..2 tahun ke si zetty merantau luar negara mengubat ati yg luka n then after 2 years jumpa blik.. ni 3 minggu kejap jer tu.. hehehe..
    pe pun teruskan usaha..

     

  • At 20/4/10 2:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan cerita bagus,dapat memberi keinsafan pada kita semua..apapun tahniah pd penulis.lain dr yg lain.......

     

  • At 10/5/10 7:58 PG, Anonymous anisah said…

    not bad la, nasib baik la tak kawen. kalau dah kawen. aje giler jadinya

     

  • At 27/5/10 3:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best!!!thumb up....same with my life story....hmmm....cuma bezanya...zetty menolak...but i accept...i luv her so much...yayyyyy....

     

  • At 9/6/10 2:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbes laa..sori

     

  • At 13/6/10 11:48 PTG, Anonymous mas aidil said…

    agak unik certa ni.
    nice try.
    urm..klau lebih elok wat cite zetty
    berjumpa cinta sebenar.lagi best..
    anyway,gud try..

     

  • At 20/6/10 11:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bezh cte ny....len dr yg len....tahniah

     

  • At 26/6/10 2:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aq fhm ape prasaan zack uh.. kdg2 kte ta mnx bnde nih berlaku, tp itula yg terjadi..

     

  • At 7/7/10 10:55 PTG, Anonymous Aida... said…

    I love this story...
    something different...
    klu jadik pd I la...
    cmner 'ek?...huhu

     

  • At 22/7/10 2:55 PG, Anonymous Alya said…

    sorry...kureng sikit lah..apapun gud try ah...

     

  • At 21/8/10 9:01 PG, Anonymous suriati said…

    cte nie dpt di jd kn pengajaran...jgn menilai sstu based on the cover jew,kena jugak ambik tahu isinya..

     

  • At 24/8/10 8:45 PG, Blogger Wawa Zolkepli said…

    ewm...
    tetibe ase xtaw nak komen ape..
    eheheheh.
    writer, jln cerita owkay. ade pngajaran. tapi lebih bagos klo wat watak zetty tuh tenang sket wlaupun da kne tipu. bg zack/nirina tuh terangkan,gune ayat2 sedih. bwu terase sket. tp ini pun da owkay..i luv the name. nirina,dpt ilham dr cite My Heart ker? ehehhe.

     

  • At 30/8/10 2:49 PG, Blogger luna said…

    cara penulisan yg baru ni lah baru x boring..fun utk dibace..ape salahnye campurkan bahase2 sikit2..daripada bace novel yg jiwang x ingat! huhu..zaman dah moden..setiap penulis ade cara masing2..bg sy x salah pun nk campurkan bahase2 sms ni..ini lagi melekat dalam jiwa pembaca sekarang..anyway, novel2 berbunga2 ni boringlah..sorry ea.. peace..=)

     

  • At 31/8/10 5:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt......1st time bca cita mcm ni......truskn usaha.....

     

  • At 19/9/10 6:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow..gud job..x rmai writer yg sggup wat cite psal penkid.apa2 pown teruskan usaha k???

     

  • At 2/10/10 6:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    plot yg cliche... but good job sbb mencuba utk melakukn perubahan...

     

  • At 6/10/10 4:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    It's a nice story, hope ada sambungan dpd citer ni...

     

  • At 6/10/10 10:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter ringan yg menarik..

     

  • At 7/11/10 4:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ciannya zetty.....
    tapi best ar
    keep on writing

     

  • At 26/11/10 10:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermmm...best la...tp ade yg something wrong...

     

  • At 30/11/10 12:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cian kt zetty... huhu!!
    dsyat2..mcm2 r rgam mnusia skrg nie...
    thnk to writer.. bst criter nie..
    der pgajarn...

    -risya qistina-

     

  • At 5/12/10 11:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jgk ar......

     

  • At 21/1/11 8:19 PTG, Anonymous aries said…

    crita yg bguz,tpi bkin ckit hti......

     

  • At 5/3/11 2:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wat suspenn jer...

     

  • At 13/3/11 4:15 PTG, Blogger Smoker Haven said…

    best2x,,..........

     

  • At 1/4/11 1:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saat awk tergerak nk tulis cite mcm ni itu tandanya awk prihatin memandangkn isu homoseksual skarang pn mkin berleluasa. Jln cite kurang tp teruskn usaha!

     

  • At 7/5/11 12:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..
    0k pe..
    takkan setiap ending nak kena ada lelaki dan perempuan bersatu..
    ini soal persahabatan..
    well done buat kak penulis cerita ni..

     

  • At 19/6/11 7:48 PTG, Anonymous cik yuyu said…

    erm,.bgos jln cita ny wlupun cdeyh tp leh ilangkn tension ngn exam esk,..hehe ,..slmt maju,.gud job,.

     

  • At 29/6/11 4:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni ade kena menggena ngan aku...aku hrp dia juga berubah.....best...keep it up..

     

  • At 13/7/11 7:40 PTG, Blogger nazzatul tiara yaya said…

    cerita ini sungguh unik
    saye suke cite ini
    kalau ade lelaki sebaik zack yng pompan saye x kan lepas kan peluang....teruskan mencube...

     

  • At 25/7/11 11:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sangat menarik dan terdapat kelainan cerita...good job...semoga maju jaya ye;-)

     

  • At 1/8/11 6:50 PG, Anonymous D' Black Writer said…

    Boleh jugak la best nya.. lain daripada yang lain
    just kecewa sikit yang Zack tu perempuan!
    hehehe...
    apa-apa pun, best, dan teruskan usaha yep!

     

  • At 9/9/11 4:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sangat1000 sronok!!!! Alhamdulillah zetty mmpunyai k'imanan yang mntp..m'jadikn story ni nmpk islamic & the ending nmpk interestng sgt! i luv it! may Allah bless u!

     

  • At 22/9/11 4:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klakar la. good luck btw :)

     

  • At 3/10/11 8:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    heheheh ap laa len kali wat cte boy n gurl ok bkn gurl n gurl borink..sooryyy

     

  • At 27/10/11 8:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wlopon penulis nk perli glongan tertentu rasanya tek salah sebab glongan2 itu ptot nya mmg tahu perbuatn mereka tak mendapat keredaan allah.jdy kita sebagai hamba nape ppndai na lawan hukum atau myokong mereka. ,,,,,,lala,,,,

     

  • At 29/1/12 7:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hsnt la... ne first cita ak bca kat i'net.. bez sgt.. sbb cita ne ak jd lebi ska membca .. :D .. chayok2.. apa pun ini hnya skdr crita.. buat ape nak trsa.. lg pun.. jka nak d bnding gan realiti hdupp ada yg lebi trukk dr ni lg.. bkn nak memperli o what,, tp KENYATAAN..

     

  • At 2/2/12 10:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...........

     

  • At 29/2/12 6:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    HA..HA..HA..HUA..HUA..HUA...
    LESBIAN RUPANYA 'MAMAT' TUH...
    TP MEMANG BETOL PON....PENGKID MEMANG NAMPAK HENSEM..
    HAHAHAHAHA

     

  • At 14/6/12 10:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya adalah baca komen yang membina dan kurang membina.. tapi bagi saya cerita ni bagus dari sudut jalan ceritanya yang membuat kita tertanya-tanya apabila sudah sampai di klimaksnya. malah, penyampaian pengajarannya juga baik.. saya ras cerita ni berakhir dengan ending yang baikkk.. SELAMAT BERJAYA!!

     

  • At 21/7/12 12:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerpen ini bagus openningnya n endingnya juga sangat menarik

     

  • At 16/8/12 8:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ne sweet gila

     

  • At 13/9/12 4:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok cerita ni..lain dr yg lain..unexpected ending..klu citer lain..mcm kita dh awal2 dh tahu penghujung dia macam mana..ni ok.bagus!

     

  • At 29/10/13 1:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kok bisa ya Zety di tlp sayang2,love,miss, pada jack padahl secara naluriah jack cewek berarti ke 2 nya lesbi dong krn ada rasa cinta, ihhh ngeri jg ya ,wlaupun ini crita tp ada lho nyatanya di dunia ini,

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group