BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Sabtu, November 07, 2009
Cerpen : Aku, Dia Dan Pantai
Nama Pena : xy_yx

Aku memandang wajah sahabatku itu. Kasihan Wawa. Dari raut wajahnya dapat ku telah kesedihan yang dialaminya.

" Sabarlah Wawa." Itu sahaja yang dapat aku katakan. Aku memang tak tahu menahu langsung soal cinta. Hanya beberapa teori yang aku buat mengenai cinta. Yang lain, sungguh, aku memang tak tahu. Sebab tuh aku susah sikit nak nasihat.

" Entahlah Ziya. Aku rasa rindu sangat dengan dia. Aku rasa menyesal sangat mintak putus dengan dia. Dah la aku rasa selalu aku sorang-sorang. Aku dah tak tahan la. Weh, kita gi jalan-jalan nak? Aku tak boleh la dok bilik. Rasa semacam jeh."

Wawa merenungku. Muka memang mintak belas kasihan aku. Aduhai... sahabat...

" Nak pergi mana?" tanyaku.

"Aku teringin gi pantai la. Boleh la. Kita pergi Batu Feringghi nak?"

Aku memandangnya tidak percaya. Tak pernah aku buat pergi pantai malam-malam macam nih. Dah la sekarang ni pun jam dah menunjukkan 11.15 malam.

"Kita ajak la Fifi. Diakan boleh drive. Pastu kita ajak Sarah dengan Huda. Amacam?"

" Kau nak pergi semua perempuan? Biar betul. Kalau betul nak pergi sana, ajak 2 orang lelaki pergi sana. Kang jadi apa-apa kang? Bahaya la. " sungguh-sungguh aku memujuk Wawa. Kena ulam kang, sapa susah? Mereka dan keluarga mereka jugak. Eh, kami dan keluarga kami jugak. Dah la Fifi kurang cekap dalam pemanduannya. Nak ke pulau pulak tuh. Dah la tempat sunyi. Macam-macam boleh jadi.

Wawa sengih kelat. "Kita ajak Mat dengan Farid? Diorang pun dah tau aku clash. So, aku tak kisah sangat dengan diorang. Lagipun Mat kan ada keta. Tak payah la kita sewa keta lagi." sungguh-sungguh Wawa nampaknya. betul jugak katanya. Tapi...

********************************

Tension betul aku sekarang ni. Apsal la diorang selalu sangat match making kan aku dengan Farid? Aku tau la hari tu aku ada buat ’drama’ dengan dia. Tapi, takkan sampai macam ni effectnya.

Farid... Orangnya tinggi, berkulit cerah, sedap mata memandang bagi aku. Kalau tak, takkan lah coursemate aku pernah minat dia kan? Berwajah tenang, dengan janggut sejemput, ramai boleh mengagak dia ini seorang yang agak kuat pegangan agama. Tapi kalau di start merapu, memang boleh tahan jugak la.

Setiausaha MPP merangkap pelajar tahun 3 Pusat Pengajian Aeroangkasa. Aku kenal dia sejak tahun lepas lagi. Waktu tu sama-sama join baktisiswa. Dan kebetulan, mamat ni tukang ambik gambar. So selalu gak la aku buat request tangkap gambar dengan dia. Paling aku ingat, first time aku tegur dia sebab muka dia blush sebab panas. Kebetulan, kawannya, Din satu group dengan aku masa BTN, so sambil tegur Din, aku tegur jeh mamat tuh. Entah macam mana, leh rapat gak la.

Balik dari baktisiswa, aku jumpa dia dekat kafe. Aku tegur dia. Baru perasan, waktu kat sana memang tak pernah bertegur nama. Aku tau nama dia sebab dengar orang lain yang panggil. Hampehnya, dia memang tak tahu nama aku. Lepas tu, aku mintak YM dia. Tolong jangan fikir bukan-bukan, eh. Aku mintak YM dia sebab aku nak gambar masa kat baktisiswa tuh. Memang tak ada perasaan langsung dengan mamat blushing tuh. Hehehe...

Rupanya kisah kami tak terhenti di situ. Dia akhirnya jadi MPP kat tempat aku. Setiausaha lagi. Aku pun jadi pembantu exco bagi MPP sebab besfren aku, Dayah, pun jadi MPP juga. Pernah aku bergurau dengan Farid, jadikan aku pembantu exconya, walhal, setiausaha sebenarnya tidak memerlukan pembantu exco. Nak dijadikan cerita, dia betul-betul mengotakan gurauannya. Maka, secara percuma aku mendapat gelaran ’setiausaha sulit kepada setiausaha MPP’, yang aku terima sebagai gurauan semata-mata.

Tak lama selepas itu, tibalah minggu orientasi, minggu untuk menyambut siswa baru. Semua MPP terlibat, termasuklah lebih 30 orang lagi yang sukarela untuk membantu universiti. Aku juga tak terkecuali. Maklumlah, tahun lepas aku telah pun membantu universiti menyambut siswa baru.

Di situlah cerita kami bermula. Aku dan dia. Kebetulan lagi, kami di bawah exco yang sama. Aku sebagai ketua exco dan dia di bawah excoku. Sangat kebetulan. Sepanjang bertugas, sengaja kami melakonkan ’drama cinta sebabak’ di depan rakan-rakan apabila mereka mempersoalkan kebetulan itu. Yalah, dalam MPP, aku anak buahnya. Dalam minggu orientasi pula, dia anak buahku.

Di situlah juga aku mengenali sifatnya. Banyak juga cerita yang aku dengar dari dia. Yalah, aku ni agak kepoh sikit. Suka sangat buat ’open table’ di mana semua hikayat orang akan terkeluar. Ramai jugak yang menjadi mangsa aku. Dia juga tak terkecuali. Barulah aku tahu prinsipnya sama seperti aku, tidak sukakan gejala ’couple’.

*********************************

’Weh, nak gi pantai tak? Kami tengah tensen. Nak kuar jalan-jalan.’

Mesej aku hantar pada Din dan Farid. Berdebar jugak nak tunggu reply diorang ni. Yalah, anak dara ajak anak teruna pergi pantai pagi-pagi. Nasib baik aku dah biasa dengan diorang. Setakat keluar makan tu memang no hal punya.

Aku tak kesah. Farid pon xkesah. Yang penting duit minyak dengan tol kita kongsi! Tapi lepas abes AGM ni jap.

Begitu balasan dari Mat. Tapi.....

************************************

Aku dah rasa resah gelisah. Apasal la mamat ni suka buat lawak cekodok? Masalah betul. Yang senior pulak, tak abes-abes mengusik. Senior Farid, Zack, memang rapat dengan aku. Aku selalu mintak pendapat dengan dia. Tapi satu jeh masalah dia ni, suka jadi match maker! Dan dialah yang bertanggungjawab memulakan dan menyebarkan fakta palsu itu! Aku awek Farid!

Aku tak kesah nak gosipkan aku dengan sapa pun. Sebelum ni pun aku pernah kena gosip dengan coursemate aku, Naim. Dengan senior skul Awam, Faizal pun pernah. Tapi benda tu tak melekat pun dalam jiwa aku. Sebab kami langsung tak layan kata-kata mereka. Bagi aku, seorang bagai abang, seorang sahabat. Itu sahaja.

Dengan mamat ni lain. Dah la digosipkan sekali. Pastu kami pernah acting couple. Aku dah give up acting bila gossip ni makin menjadi-jadi. Yer la, coursemate aku dah tau, coursemate dia pon tau, satu MPP dah tau, satu organisasi minggu orientasi tahu. Memang tak larat kena sakat dah. Tapi Farid ni pun satu kes. Suka menyakat aku. Saja-saja dia layan usikan diorang, walhal aku dah tak larat dah nak melayan.

Sebab dah tak larat sangat, aku YM dia.

Aku -Weh, nak tnya ag bleh?

Dia -Tanya la. Apahal?

Aku berfikir sebentar, bagaimana nak menerangkan apa yang terjadi.

Aku -Ag tau tak beza bercakap dengan lelaki n perempuan?

Lambat baru dia membalas.

Dia -Tau kot. Napa?

Aku -Cara ag bercakap dengan aku. Ag ckp sesuka hati ja. Aku kan perempuan.

Selalunya bila aku ckp aku perempuan, mesti dia tanya aku balik, aku perempuan ke? Kalau dia wat lawak cekodok tuh, siap dia! Belasah baru tau!

Dia -Aku pun tak tau la.

Dia dah masuk mode serius. Baguslah.

Aku - Ag suka gurau ngn aku benda2 yg ag xpatut gurau. perasan x?

Dia – hahahahhahahahhaahahhaa. Yaaaa. x tau pasal. tuh la bahaye bile aku dekat ngan ko

Aku - huhh.. mknanya kena jauhkan diri dr ag la?

Soalanku tak berjawab.

Dia - ko da jadik spesis yang len dari yg len. spesis nadir. Huhuhu..

Aku - nadir?

Dia - tau x nadir tuh ape?

Aku - gas nadir aku tau la

Dia – rare. nadir = rare

Aku – ooooo.. uhhuhuuh

Dia – hmmmmmm. aku akan jage mulut aku.. bahaye nih

Aku - juz aku da start rasa menakutkan. Tu jeh. uhhuuhhu

Dia - okeh~ aku kne jage sket

*************************************

Baru semalam cakap camtu dengan dia. Alih-alih, aku pulak yang ajak dia keluar. Macam segan, tapi itu ja pilihan yang ada. Yang mamat ni pon satu, he never say NO! Aduhai! Susah nak compute dengan mamat ni.

" Ko masuk kanan.. kiri.. terus.. " arah Wawa.

" Mana jeh ko bawak kitorang ni? Tak leh masuk dah ni. " kata Mat.

" Patah balik la. Kita berhenti dekat kedai makan tadi la. Amacam? " Usul Fifi.

Aku hanya diam. Menurut sahaja ke mana mereka pergi. Sesekali terasa seram sebab tak ada orang sangat walaupon dekat kedai makan tuh. Farid pun sama. Hanya menurut.

Kami berhenti di tepi kedai makan tersebut. Betul-betul tepi pantai. Kami melintasi kedai makan itu.

" Puas hati sekarang? " tanyaku pada Wawa. Dia mengangguk. Mula bermain-main di gigi air.

" Meh la Ziya. "ajaknya.

" takpe lah. Terima kasih ja. Aku tak suka kaki aku basah air laut. Nanti susah nak naik keta. " Wawa sedikit kecewa. Dia terus berjalan bermain air di gigi air. Mat turut mengikut jejak langkah Wawa. Aku, Fifi, Farid juga mengikut, tapi hanya di pasir pantai.

Penat berjalan, kami berhenti di kawasan yang cerah. Rupa-rupanya sebelah dengan hotel, patut lah ada lampu jalan. Wawa dan Mat masih berjalan. Sempat ku hantarkan mesej pada Mat.

Jangan pergi jauh-jauh. Kang tak pasal-pasal ada yang kahwin free.

Tak lama kemudian, mereka berdua mendapatkan kami. Wawa masih bermain air. Makin lama makin ke tengah.

" Jangan pergi dalam sana. Main tepi-tepi ni sudah. " tegur Farid. Sengaja aku membalas.
" Papa dah marah weh, " Tanpa diduga dia membalas. " Mama nak main air jugak ke? " aku mencebik walhal dalam hati dah berdegup pantas. Siot jeh wat lawak cekodok dengan aku.

Fifi dengan Wawa sibuk mengambil gambar, Mat pula tak habis-habis menyakat mereka. Aku hanya tergelak. Farid pula dah terlentang menghadap langit. Tangannya didepakan. Sengaja aku mencampakkan pasir sedikit ke atas tangannya, bergurau. Dia hanya statik di situ. Makin lama, makin banyak, hingga sebelah tangannya tertimbus. Sempat Fifi usik aku, juga dengan lawak cekodok, konon tengah bermesra. Memang tak ada maknanya.

Pasir yang kutimbus dah jadi macam bantal pulak.

" Meh sini, tidur sebelah papa. " dia dah wat muka gatal. Jantung ku dah macam drum dah rasanya. Masalah. Kata nak jaga bila cakap dengan aku, hampeh! Aku hanya mencebik. Malas nak layan dia lebih-lebih.

Sejam lebih jugak kami menghabiskan masa di tepi pantai ni. Aku memang suka angin pantai. Seronok. Dengar bunyi ombak. Sesekali kami berbual. Mataku masih tertancap pada Wawa, Fifi dengan Mat yang asyik bermain di gigi air. Bila Fifi join sekali main air, aku pun tak tahu.

Pukul 4 pagi kami meninggalkan pantai apabila guruh berdentum. Alamak! Sempat kami membuat perjanjian untuk datang lagi dan tempat ini telah menjadi tempat rahsia kami. Apa yang terjadi malam ini adalah RAHSIA!

*********************************

"Ziya, Farid nak kat ko, ko tak mau. Buat-buat jual mahal. Macam la diri tu laku." usik Zack bila kami tengah menikmati makan malam bersama. Aku, Zack, Farid dengan Mat. Bila pulak mamat tuh propose aku? Gurauan kasar itu langsung tidak terkesan di hatiku. Maklumlah, kami bergurau memang begitu.

" Tak ada maknanya." makin pendek aku jawab, makin seronok pulak diorang mengusik. Masalah. Farid ni pulak panas ke sejuk ke muka tak habis-habis blushing. Sabar je la aku. Mungkin sebab batas kesabaran aku ni tinggi sangat kot, sebab tu diorang suka mengusik aku. Sabar salah, tak sabar salah. Karate baru tau!


*********************************

Weh, jom pergi pantai lagi. Nak? Aku tensen pasal study la. Tak best betul.

Mesej dari Mat aku terima. Kebetulan aku memang tengah berborak dengan Wawa. Aku pandang Wawa, mesejnya aku tunjukkan. Mata Wawa dah bersinar. Tanda tak sabar. Aku tersenyum. Mesej Mat aku balas dengan jawapan ya.

Ah, aku kembali lagi ke sini. Pantai ini. Cantiknya malam ni. Eh, pagi dah pun. Pukul 1.15 pagi. Macam hari itu jua, kami berlima. Aku masih tak mahu bermain air laut. Begitu jua Farid. Hanya duduk di tepi. Yang lain dah sibuk bermain-main di gigi air.

" Ziya…" panggil Farid perlahan. Aku pandang ke arahnya. Matanya masih dihalakan ke atas langit. " Yup?"

" Tunggu aku boleh?" aku terkedu. Sungguh tak menyangka ayat itu akan keluar dari mulut lelaki itu. Yang setiap katanya yang keluar sebelum ini tentang kami hanyalah gurauan semata. Bermimpikah aku? Atau dia yang bermimpi? Adakah maksudnya sama dengan apa yang aku fikirkan? Dia masih tenang. Memandang langit walaupun aku terdiam membisu.

" Tunggu aku. Tahun depan kita grad. Lepas kewangan aku stabil, InsyaAllah aku pinang kau. Sebelum masa tu, aku harap kau tunggu. " aku makin terkedu. Janji apa yang dia cuba meterai ni? Dadaku makin berdebar. Berdegup pantas. Macam nak tercabut dari tangkainya. Namun aku masih cuba berlagak tenang.

" Kau jugak cakap sebelum ni kan? Orang lelaki ada 6th sense pasal jodoh kan?" ah, itu memang salah satu teoriku. " Aku rasa berkat doa semua orang la. Sampai aku berani suruh kau tunggu aku. Tapi kalau kau jumpa yang lebih baik, jangan lupa beritahu aku. Aku terima. InsyaAllah. "

" InsyaAllah, aku tunggu kau. Kalau betul kau jodoh aku. InsyaAllah. " hanya itu dapat aku jawab. Dia kelihatan masih tenang memandang langit. Aku masih memandang sahabat-sahabatku yang sedang bermain air, yang langsung tidak perasan ada janji yang dimeterai.

Ya Allah, jika dia yang terbaik untuk aku, aku redha.


p/s kisah aku dan dia.. masih tiada penamatnya. Segalanya benar, kecuali penamatnya. Aku mengharapkan penamat itu, tapi dia? Adakah rasanya sepertiku? Adakah rasa yang aku ada ini benar-benar untuk dia? Ataupun mainan nafsu semata-mata? Doakan saya ya! Jika dia yang terbaik untukku!
posted by Penulisan2u @ 6:00 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
69 Comments:
  • At 7/11/09 1:45 PTG, Blogger ~terataibungaindah~ said…

    kisah benar ke ni?

     

  • At 7/11/09 5:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm......................insyaallah klau ada jodoh xkemana.

     

  • At 7/11/09 9:46 PTG, Anonymous xy_yx said…

    benar at the beginning..
    xpernah lg pergi pantai tu 2nd time mlm2..
    heehehhe..
    juz khayalan je~~
    tq 4 reading..

     

  • At 9/11/09 2:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermmm.....klau da jdoh xkn kmana...insyallah!!!

     

  • At 10/11/09 1:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes cter nie...
    cter yg bnr plak 2...
    insyaAllah,klau ad jdoh,xkn kmana2...
    so,dun worry....
    doa byk2 n tggu dia msuk minang...
    gud luck!!!

    ~~~syuhada_salleh a.k.a syu90~~~

     

  • At 13/11/09 8:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    All da best.... bastlah cita nih.... InsyaAllah kalo dia yang jadi jodohnya..... x kan ke mana.... nanti dah ada penamat... sambunglah.... nak tahu... huhuhu

     

  • At 13/11/09 11:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kisah cinta berputik...
    pantai menjadi saksi...hehehe....

    bgus..sebuah penulisan cerpen y menarik...

    nOr_1804

     

  • At 15/11/09 2:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmm..dak usm engin cmpus nie..

     

  • At 20/11/09 11:23 PG, Anonymous isha said…

    salam..aq doakn yg trbaik untk ko,aq pn ade kwn cam gini tp aq dh mmbtskn dri aq untk die..aku msih rmaja..apa2 pn aku doa kn pnamatnya adalah hepi ending..

     

  • At 24/11/09 6:52 PTG, Anonymous LIEYZA said…

    FIFI,FARID..?
    MACM NAME BUDAK COURSEMATE AKU JER...
    XKN KBTLAN KOT..
    APE2 PN MGA KLIAN BHGIA..
    LAU XDER JDOH TIME AH NGAN REDHA..
    HEHEHE...

     

  • At 24/11/09 11:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahaa..
    segala nama, watak dan beberapa scene ditambah sbgai penyedap cerita..
    that's it~~~ hahahaha..
    kebetulan je yer~
    moga kita sama2 dapat happy ending.. insyaAllah~~

    xy_yx

     

  • At 7/12/09 3:53 PTG, Blogger Leeya Hezlin said…

    i'allah..klu jodoh xkemana kn??
    sy doakn kalian bhgia..
    wish u best of luck..
    anyway,cite yg menarik..best lepak2 tepi pntai.. :)

     

  • At 12/12/09 2:54 PG, Blogger "starlover" said…

    alamak, kisah benar ke? sweetnye..

    kalau ada jodoh tak kemana..

    so sweet xD

     

  • At 18/12/09 12:55 PTG, Blogger arika said…

    hmmm...
    hoping for a happy ending...

     

  • At 23/12/09 1:53 PG, Anonymous intan suhaila said…

    amin...sy doakan awk bahagia disamping dia..

     

  • At 18/1/10 5:53 PTG, Blogger Hotto said…

    wawawawa..cite neyh menarik ati lah.. mcm btol2 plk blaku. mcm ble rase plk tiap2 watak tu..huhuh -ako plk yg lebeyh- anyway..sronok cite ni. hrp dpt bca sambungannya xlama lg. ^_^

     

  • At 22/1/10 1:22 PTG, Anonymous xy_yx said…

    tq pada yg komen.. i dunno la akan ada sambungan atau tak.. ilham xsampai lagi, so tak dapat nak tulis apa2.. tunggu ilham jatuh dr langit nih... huhuuhuh~

    n thanks 4 da prayer~ =))

     

  • At 22/2/10 4:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...citer niey besh..n hope ziya n farid 2 2 adeepy endng r...INSYAALAH..gud job!!

     

  • At 4/3/10 5:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lebih krg cam cite sy..tp versi mse sek ren...tp x da jodoh kot..huaa
    tp, cite ni mmg bes, cuz pengalamn pnulis, sy pun alami semasa di Uni ni...
    sonok, bile di Uni, esp join2 progrm2 spt nih..kbtln2 untuk bjumpa2 n bertemu org yg same, pasti ad..
    btw, sy doakan yg terbaek untuk kamu..
    syang zaman kampus,,mangajar mcm2 prkara...
    peljran, kepimpiminan, cinta, saat stress , kegembiraan ..pendek kata,,,,,luv dat all beloved moment..

     

  • At 14/4/10 4:27 PTG, Blogger nurul hidayah said…

    Macam best jer pengalaman cinta di tempat belajar..tak pernah ada pengalaman, xpernah juga ada kesempatan..

    Apapun..semoga harapan awak menjadi kenyataan.. :)

     

  • At 23/4/10 7:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hai

     

  • At 23/4/10 4:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bile nk desmbungn cite nie???bestla....

     

  • At 2/5/10 2:34 PTG, Blogger d@r1 h@t1 y@ng tulus d@n suci said…

    bestnya.. amin. moga jodoh kalian bertemu..

    dan sy mengharap detik itu juga.. ingin menikmati rasa dicintai dan ada yg menanti...

     

  • At 4/5/10 5:49 PTG, Anonymous biey said…

    emmmmmmmmmm...enteresting..........tpi tak elok la g pntai mlm2,,,hehehe...bace je jgan amal kn.........huhuhu

     

  • At 15/5/10 2:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweetla..
    true story lak 2..
    kalo ade jodoh xkemane...
    insyaAllah...
    papepn mmg best this story...
    kalo dh de ending smbgla ye cte ni...
    nk taw gak...
    :)

     

  • At 27/5/10 11:54 PTG, Anonymous dandelion said…

    sweet...
    tp law citenye dihabiskan,kan bgus...

     

  • At 2/6/10 10:40 PG, Anonymous syasya said…

    true story ke ni?
    kalau tul doa banyak2 semoga ade jodoh!!!

     

  • At 3/6/10 1:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...
    insyaalah...
    jodoh d tgn allah

     

  • At 21/7/10 4:37 PTG, Blogger Suesaari_Violet said…

    best - tapi macam tergantung lah - nak tau ending nye macam mane ?? bahagia atau sebaliknye -

     

  • At 8/8/10 11:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    romantiknya tapi bak kata org2 kalo ada jodoh x kemane

     

  • At 16/8/10 3:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SWEET SWEET SWEET......

     

  • At 22/8/10 2:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hubungan yg ikhlas akan direstuiNya..insyallah...

     

  • At 25/8/10 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wawa?? kbetulan...my name....n....suka gak ngn pntai...tmbh2 bile pts cnta...best cite nie

     

  • At 25/8/10 6:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yeke ksah bnr???lau btul,hope u hpply wth him

     

  • At 28/8/10 12:34 PG, Blogger nazrul_nalo said…

    hope ada kesinambungan citer nie ape2 pown best ada jodoh xkemana kalu sama2 jujur n pegang pada prinsip masing2 insyallah amin

     

  • At 3/12/10 3:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gak r citer nih...smbg la lg...

     

  • At 11/12/10 9:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestlah ctenya...jgn lupa sambung tau

     

  • At 13/12/10 9:32 PG, Anonymous wanie said…

    best cite ni....
    klu d jodoh xg kemana pun pun...
    insylllah.......................

     

  • At 16/12/10 4:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte yg swit...heehee...truskan usaha...

     

  • At 18/1/11 12:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Sweetnyer...tingin cinta yang mcm nie..

     

  • At 23/1/11 2:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xpaham macam mana da tengah malam boley nk pergi pantai?dengan lelaki pulak tu...x takut ke lau jadi pape? macam da xde hari siang lagi ke?

     

  • At 25/1/11 12:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet glew....:D
    best nyew cinta cam ni...huhu

     

  • At 3/2/11 1:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah... bt ferrighi... ku pernh lepak sna mlm smpai ke pg.. mmg best.. tp masa tu bulan penuh... so, kawasan terang... tima putus cnta mmg best g pantai... rasa tenang jer.. papehal pun best cite ni... sweet wat perjanjian kt tepi pntai... tul kate sume, klu jodoh x ke mana an... hope de happy ending... InsyaALLAH... amin...

     

  • At 1/3/11 9:38 PTG, Anonymous gadis blurrr said…

    ta bpe pham ah story ni ....
    tp sbb kisah benar na bce lg skaly la ..
    huhu

     

  • At 18/3/11 10:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ahah!!
    dak usm KEJUT ni...
    duk aero2 bagai..ni bwula mntp..da msok u..klu na confess pong sok2 leh tros kawen...hahah..tp kn..xmnis la jln pnti mlm2 gn laki..(dun feel offended k,skdr tgurn)


    btw,keep it up!!
    mge berbahagie=)

     

  • At 29/3/11 11:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe...best tol citer nie...lau da jdoh x kemana...sabarlah ye..

     

  • At 9/4/11 4:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice story....=)

     

  • At 12/4/11 3:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eeee , sweetlah citer nie . ziya tu mcm open je . best giler . dri scrip pun dh thu cm mne dy ckp .. cm lecturer at college ak lak ! bapak best :) lepak at pantai tgh2 mlm ? bapak bestt ! tmbh lak nan mmbe2 .. ee , sweet ! hah ! HOPE ADE SMBNGN :)XPE , kite org akn tnggu idea ko tu jatuh dri langit .. demi CINTA ZIYA and farid :) hahahaha .

     

  • At 5/5/11 5:11 PTG, Anonymous Noryanti Zainuddin said…

    kisah yg sangat menarik dan menyentuh hati..kisah benar @ tak semoga jodoh mereka Allah redha..amin.

     

  • At 17/5/11 11:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    this true!
    i don't believe it
    but good luck ok!!!!
    cerita ini sangat menarik
    i like !!!
    tolong sambungye !

     

  • At 31/5/11 1:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best betul.... mcm menjiwai watak

     

  • At 31/5/11 1:24 PTG, Anonymous purple said…

    cerita yang menarik n seolah2 realiti.....menarik...

     

  • At 22/6/11 1:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Tggu dia ah~...tp klu dah xda jdh..tima jk k..best of luck!...cta yg bez...

     

  • At 1/7/11 9:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    insyaallah, smoge jdoh anda berkekalan..

     

  • At 6/8/11 2:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alahai terkenang plak cinta ktorg yg termentrai
    kt pantai...tp 2 sume kenangan...dia dah tggl kn aku..
    never trust a men!!!!!!!!

     

  • At 11/8/11 5:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hmm... smoga dapat yang terbaik... lau lar dye da tercipta untuk anda,InsyaALLAH.. :)

     

  • At 30/9/11 6:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite btul ke ni...??klu btul tggu la si die tu ea...hehe
    "semoga bahagia di samping yg tersayang"..
    adilahaziz37@yahoo.com ^_^

     

  • At 8/10/11 2:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kisah di tpi pntai..cm kisah aq ngan si dye..memori yg x mgkin ku lupakn..

    4 writer..smoge kalian b'temu jdoh..best of luck..

     

  • At 18/10/11 10:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oke..ni first time taw kite bace novel un9..so yg ni dah story ke 2.
    but i think..this is much3 better dr 1st story that i've read just now..thanks for sharing ur true story!

     

  • At 5/11/11 3:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best ! Sama terjadi pada diriku, dekat pantai. Waahhh. Tapi, aku dah jadi kenangan. Cerita ni baru nak bermule.

     

  • At 25/12/11 1:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    assalammualaikum..eheheh, bdk usm induk ke enginering?? anyways best cita tue. insyallah semoga jodoh berkekalan. amin

     

  • At 27/1/12 12:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    moga die rase ape yg awk rase....best sgt cite ni....

     

  • At 15/2/12 2:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    juz nice..keep it up dude..

     

  • At 19/3/12 1:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Klau dah jodoh tak kempen n jangan lupa sambung cite ni lgi,wa nak tahu ahir cte ni.he.he..

     

  • At 20/4/12 12:57 PG, Blogger Lyisha said…

    so sweet .. sy suke cerpen ni.. part yg best bila si truna lamar si dara.. mmg itu yg setiap wanita nantikan dr mulut kaum Adam.. " Tunggu aku... " .. Hope bahagia n hepi ending.. storry dia mmg sweet giller.. btw, sambung le ceta dia g next tym k..

     

  • At 2/7/12 5:16 PG, Blogger nomina terbilang said…

    bukan mula2 ziya 2 ajak din dgn farid ker tp nape last2 yg kuarnye mat pulak..confius la..bile masa mat 2 muncul??

     

  • At 3/12/12 12:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besttt

     

  • At 29/5/13 5:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hey I know this is off topic but I was wondering if
    you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
    I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    Also visit my page; gregshin.pe.kr

     

  • At 10/10/13 5:43 PTG, Anonymous Miss_White said…

    Aminn . semoga end citer tue btl2 brlaku . Insyaallah ..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group