BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, November 15, 2009
Cerpen : Diari Seorang Lelaki
Nama Pena : Ayumi Afiqah

Ayumi AfiqahNama aku Kamal. Tapi, kawan-kawan biasa panggil aku Kame je. Tau kenapa? Sebab diorang kata muka aku ni macam Kamenashi Kazuya, artis Jepun yang hot tu! Aku bukanlah nak perasan tapi kalau orang dah cakap macam tu... takkan aku nak nafikan, ya tak? Aku selalu cakap macam ni kat dorang, "Mungkin aku hensem lebih sikit kot dari dia..." Tau dorang balas apa? "Lebih sikit, kurang banyak!" Hmm... hampeh betul!
Aku ni sebenarnya ramai peminat kat kolej. Bukan nak bangga ke apa tapi hakikatnya memang macam tu. Boleh dikatakan, sume awek cun kat kolej aku tu minat kat aku. Yang tak cun pun ada juga. Tapi, aku tak pernah layan pun. Walaupun aku ni dilahirkan untuk menjadi lelaki yang hensem, aku tak pernah bangga diri. Aku tak pernah layan awek-awek gedik tu sume. Dorang je yang selalu kacau aku. Kadang-kadang tu kan... rimaslah juga. Tapi apa nak buat? Dah hensem...
Aku sebenarnya ada minat satu group ni. Nama group tu... KAT-TUN. Kamenashi tu juga ahli group ni. Aku pun tak tau kenapa aku suke sangat group ni. Mungkin sebab dorang rock and cool! Walaupun ada sesetengah orang anggap dorang ni pondan. Kat manalah pondan tu ya? Aku tak nampak pun. Nak buat macam manakan... hati dah suka. Sumenye elok ajelah...
Masa aku duduk kat kafe hari tu, Lina datang dekat aku. "Kamal... jomlah pergi rumah I. Kita tengok movie terbaru Kamenashi. Mesti You sukakan?" Dengan gaya gediknya, Lina menyoal. Aku senyum je dan cakap, "Sorry... I ada hal. Next timelah, ya?"
"Alah... You ni! Selalu ngelak dari I. You tak suka I ke?"
Memang tak suka pun! Terus terang aku cakap yang aku tak minat minah gedik macam ni. Tapi kalau aku cakap nantikan, dia kecik hati pula!
"Bukan tak suka. Tapi I memang ada hal penting ni. Next timelah ya?" Lepas tu, aku cepat-cepat blah!
Petang tu, aku main gitar sambil nyanyi lagu My Angel, You Are Angel kat halaman rumah aku. Lagu sape lagi kalau bukan lagu KAT-TUN! Tiba-tiba sorang lagi peminat istimewa aku datang kacau. Nama dia ni, Amira. Kalau tak silap aku, budak ni baru form 3. Isy... peminat cilik pun aku ada? Hebat betul!
"Abang Kamal buat apa tu?"
"Masak nasi! Nak join ke?" Amira dah muncung. "Abang Kamal ni teruklah!"
Yang teruk ni jugalah yang kau suka kan? "Abang nyanyilah lagu untuk Mira. Suara abang bestlah! Kalah Kamenashi tu tau!"
Mak... dia dah tunjuk gedik dialah! Aku tau suara aku memang lagi best daripada ‘abang kembar’ aku tu! Tapi, tak naklah bangga kan? "Sorrylah Mira. Abang Kamal ada hal ni. Next time ya?" Aku terus lari masuk rumah. Hmm... itulah aku. Asyik lari je dari perempuan...
Hari minggu macam biasa aku akan lepak kat shopping complex ngan member-member aku. Ijad, Pian dan Mat memang kawan sejati aku. Ke mana je pasti berempat. Cewah... kira macam friends forever la ni...
Masa aku tengah jalan-jalan tu kan, aku terlanggarlah sorang awek ni. Nasib baiklah tak tersungkur. Kalau tak, hilang macho aku! Tapi, ada benda lain pula yang tersungkur. Tau apa? Hati aku! Mak... aku dah jatuh cinta ke? Awek tu... memang cun! Tak kelip mata aku tengok dia. Tapi, dia jeling aku macam nak telan! Apasal? Aku ni tak hensem ke di mata dia? Hisy... mustahil tu! Aku kan memang jejaka hensem? Awek tu blah macam tu je! Frust betul!
Esoknya pula, aku pergi kedai CD. Aku ingat nak beli DVD KAT-TUN live in concert. Sekali ternampak awk cun tu lah! Dia tengah jaga kedai. Kedai dia ke? Tak pernah nampak pun! Ceh... macamlah aku selalu datang sini...
"Dik, DVD KAT-TUN live in concert ada?" Dengan machonya aku bertanya pada awek tu. Awek tu pun bagi pada aku DVD yang aku nak. Lepas bayar, aku terus blah. Isy... apasallah aku tak usha dia? Bodoh betullah! Macho konon!
Malam tu, aku duk termenung sambil dengar lagu KAT-TUN, On My Mind. Aku asyik teringat-ingat je kat awek tu. Hisy... apa dah jadi kat aku ni? Takkan aku dah sangkut kot? Baru jumpa dua kali dah tangkap cintan? Mustahil! Tapi, kalau bukan cinta, apa yang sedang melanda aku ni, ya? Love? Kan maksudnya sama je dengan cinta? Arghhh!!!!!
Balik dari kolej, aku terus mainkan DVD yang aku baru beli tu. Masa aku tengah layan lagu Gold, mama beritahu aku, "Kamal, anak Datin Senah kirim salam!" Hah? Aku memang terkejut tahap maksimalah! Anak Datin Senah yang playgirl tu kirim salam kat aku? Apa kes?!
"Mama rasakan, dia syok kat kamulah..." kata mama. Aku geleng kepala. "Mama tok sah nak ngarut!"
"Ngarut apa pula? Kamu tak suka dia ke?"
"Langsung tak! Bukan taste Kamal lah seksi macam tu! Gedik pula tu!"
"Dah tu... Kamal suka yang macam mana?"
Yang macam awek cun tu! Walaupun cun, tapi tak gedik. Cuma... sombong sikit!
Esoknya pula, aku pergi makan kat gerai mamak ngan member sejati aku tu. Tiba-tiba awek cun tu melintas depan aku. Aku pun terus kejang. Tak bergerak langsung. Member sejati aku dah gelak-gelak. Ijad cabar aku, "Pergilah usha awek tu!"
"Jangan cabar aku! Aku usha betul-betul karang!"
"Baguslah!" balas Ijad selamba. Pula dah? Aku tak naklah dipandang rendah oleh member sejati aku tu. Lalu, aku dengan gaya machonya pergi dekat dengan awek tu.
"Hai... sorang je?" Ayat standard bila nak ngurat awek. Awek tu jeling aku macam nak telan.
"Taklah. Sepuluh orang! Tak nampak yang bertanduk kat sebelah awak tu?"
Hui... ayat! Memang bisa! Tak pasal-pasal aku kena ‘ceramah’! lupa yang kat sebelah aku ni ada ‘makhluk’ yang tengah menghasut. Kantoi! Awek tu terus blah macam tu je. Member sejati aku dah pecah perut kat meja sana. Hisy... malu betul! Kalau loghat Terengganu, konyong giler!
Aku dapat tahu yang awek cun tu sebenarnya belajar kat oversea. Ni dia balik cuti semester. Sume ni berkat usaha member sejati aku yang siasat. Dorang cabar aku usha awek tu. Aku ni sebenarnya pemalu. Yalah... walaupun muka hensem, aku tetap mengekalkan adat timur. Tak gitu?
So, sebagai langkah pertama, aku tulis surat cinta untuk dia. Member sejati aku pula jadi spy, intip reaksi dia bila baca surat tu. Tau tak, dia boleh koyak surat tu kemudian campak dalam tong sampah! Sedihnya! Sampai nak tercabut otak aku nak siapkan surat tu, elok aje dia buang! Kurang asam betul!
Langkah kedua, aku hantar bunga. Dia bersin pula. Rupanya, dia alah dengan bunga. Isy! Langkah ketiga, aku bagi coklat. Dia dengan selambanya bagi kat orang lain. Alasannya, "Saya tak suka makan coklat. Manis!"
Adui... sedihnya hati aku ni! Nak nangis pun ada. Mana taknya, selama ni aku aje yang tolak awek. Sekarang ni awek pula tolak aku. Rasa macam nak sorok je muka aku ni kat dalam almari...
Pagi tu, aku bawa motor aku pergi kedai CD tu. Tapi aku tengok dari jauh je la... Alangkah terkejutnya aku tengok awek cun tu duk berpeluk ngan sorang mamat tu! Hui... daring betul! Bukan setakat peluk, diciumnya pula mamat hitam tu! Kalau nak banding ngan aku, aku seribu kali lagi hensemlah! Nyampah betul! Minat aku pada dia, terus merudum seratus-peratus! Rasa menyesal pun ada. Yalah... dah banyak duit aku habis untuk awek yang dah tak cun tu! Rupanya, perangai dia lagi teruk dari Lina, Farah, Amira, Aimi, Atiqah, Sarah dan lain-lain.... Walaupun dorang gedik, tak adalah sampai berpeluk, bercumbu!
Sejak hari tu, aku dah stop ‘operasi’ aku nak ngurat dia. Buang karan aje! Baik aku teruskan hidup aku tanpa minat pada siapa-siapa pun. Baik aku sorang-sorang je. Tak rugi apapun! Iman pun terjamin! Tak gitu? Hmm... inilah diari aku. Diari seorang lelaki......
(p/s: percubaan pertama jadi ‘lelaki’)
posted by Penulisan2u @ 5:11 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
200 Comments:
  • At 15/11/09 9:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lah..cmtu je ke..ingtkn ada lg smbngn psl die n that girl..mgkn yg die cium tu ayh die ke abg die ke adik die ke..hmm..anyway bleh ar..hehe

     

  • At 15/11/09 12:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha....
    lwk cter nie....
    kcian kat dia....
    anyway,bes cter nie....
    truskn brkarya...
    gud luck!!!

    ~~~syu90~~~
    siti_syhd@yahoo.com

     

  • At 16/11/09 12:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pening kepalalah bce..x da mood nk bce..
    sorry.

    =(

     

  • At 16/11/09 11:43 PG, Anonymous Ayumi Afiqah said…

    sebenarnya, nak buat cite ringkas yg muke die ada iras-iras kamenashi. tu jer...

     

  • At 16/11/09 5:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bolehlah.... best gak cuma saya rasa awak ni nak cakap yg awak ni hensem jelah

     

  • At 17/11/09 6:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lorh..pape lah korg nie..citer camni sweet ape..like it...diary pun satu karya penulisan gak..

    betul ckp penulis..x smua yg nmpak sopan tu baik..n x sumer yg gedik tu jahat..maybe pandangan org lain2..tp kenyataan yang sy tgk skrg..even tudung labuh pun da pndai date...kalah sy yg hny tudng biase ni..(sbb xde pakwe kot)
    selain dr nk bgtau die ensem..ade gak nasihat lain kan..

    biase la..tjuk pun diary die..so ..xkan die nk ckp die x ensem kot..mustahil..kikiki..
    diarikan tempat kite meluah segala keperasanan..perasaan dan segala2..=P

    -miss_purple-

     

  • At 17/11/09 6:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bezz..
    ayat sekamba jer...
    bce pun enjoy...

     

  • At 18/11/09 11:32 PG, Anonymous blev said…

    cmtu jek ker...adess...pape pum gud job...

     

  • At 18/11/09 2:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad gak cite ni simple but nice..gaya penulisan pon menarik..tak ramai pe laki yg ske tulis diari..hehe..

    -gUrLz'pG-

     

  • At 18/11/09 6:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha..
    anti guRl..
    oKey gaKk..
    hehe..

     

  • At 18/11/09 10:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bley la than...
    not bad...
    keep it up writer...

     

  • At 19/11/09 12:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu.. not bad..
    lawak2..
    bez gak.. dlm prasan si penulis..
    keep it up ya! =))

     

  • At 19/11/09 5:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okay lar..
    simple tp jgn la asyik memuji diri je
    gedik plak..

     

  • At 20/11/09 9:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    laki pun minat menulis yek..diari plak tue..
    -alinz-

     

  • At 22/11/09 12:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alahai..x puas baca la sebab pendek sgt.tp citer ni menarik gak la

    -puteri-

     

  • At 22/11/09 6:01 PTG, Anonymous lieyza said…

    salam..
    kui3..
    cam pnglamn sdri j 2..
    good job..jaln cter pn xbring..

     

  • At 22/11/09 7:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yg itam 2 org afrika..
    kn skrg rmai gurl ske laki afrika..
    aku ske yg itam mnis je..
    org kg aku gak...huhu
    luv u mubin..

    -atien-

     

  • At 23/11/09 9:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte die best..ayt pown slambe je..good job..

     

  • At 23/11/09 5:09 PTG, Blogger farah said…

    salam!!!ni GD!!!hohoho diari lelaki??!!GD se2ju ngan orang yg der komen ni!!!!citer ni pndek ngat tau la cerpen tapi wa ah panjang skit!!!!pepe pn citer ni bleh ah tahan!!!

     

  • At 24/11/09 2:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter yg mnrk x brng...
    gud luck

     

  • At 24/11/09 5:08 PTG, Blogger merpati merah putih said…

    huhu..nice....
    klaka pon ade gax..ekeke....
    enjoy jew bce...
    gud luck! ;)

     

  • At 25/11/09 10:37 PG, Blogger nuoi87 said…

    ak elah..punya semangat aku baca last2 x dek ending yang best...wat suspen jerk.pepun aku stuju ngan pendapat penulis...syaitan ada dimana2...huhuhu...pepun..tahniah pada penulis yang dah berjaya menimbulkan rasa suspen dalam diri aku tok baca citer ni smpai habis...usaha lg eik...

     

  • At 25/11/09 11:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha..klaka laa plak aku tgk gune name kazuya tuh..aku xpenah dgar name tuh...aku google la..then..adoyaiii,tepuk dahi aku dibuatnyer...jambu la muke die,bkn hensem tuh...
    aku suggest kalo hensem sket, letak la name mcm Ito Hideaki ker, Eguchi Yosuke ke xpun Takeshi Kaneshiro...baru bole kate hensem, masculine style lg tuh...

     

  • At 25/11/09 11:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    woowwww
    pengomen kat atas nih mmg gempak laa...mamat2 yg die list sumernye hensem2 belaka...hot giler, i like them so much..haha

    pelik gak kenape sikap girl tuh mcm tuh...x feminine lgsung...

     

  • At 25/11/09 5:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tah pepe tah tadek mood nk bace..

     

  • At 26/11/09 1:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha..
    lwk arr citer ni..
    try arr wat smbungn citer ni..huhu
    bes tol arr klo bce citer bab2 diari ni..haha

     

  • At 26/11/09 9:47 PG, Anonymous Ayumi Afiqah said…

    kazuya mmg x hensem tp cute! tp, x kan lah nk wat hero ni jambu plak... x macholah.. dan sebenarnya, sy ni mnat ngan kazuya tu. itu yg sebenarnya. hehe.. jgn mrh! :)

     

  • At 28/11/09 3:31 PTG, Anonymous intansuhaila said…

    citer tergantung...nieyh mesti dax skool yg tulis cite nieyh..gaya bahase yg dye gne poon leeyh tau dah...story dah ade cume kne kembangkan lg..teruskan usaha ye..

     

  • At 29/11/09 4:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okei utk kali pertamakan...keep it up.mayb much better next tym =)

     

  • At 3/12/09 2:47 PG, Blogger Amir' said…

    adei apa punya taste la minah tu..
    heh smbung la pnjag2 lagi, sronok plak bca diari yg x cam diari yg sempoi ni hahaha

     

  • At 3/12/09 11:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestla.....
    teruskan usaha
    takda sambungan ke??????????????

     

  • At 3/12/09 10:39 PTG, Blogger Al Humaira said…

    assalamualaikum.

    penulis ni minat KAT TUN ya?
    sy rasa org lelaki JARANG minat kat KAT TUN, sbb diaorg ni hensem dan lg lawa dr pompuan (kekadang). so, rs terkejut lak coz ada gak manusia lelaki yg minat KAT TUN (walaupun dlm story)

    anyway, cter ni bole thn la.

     

  • At 4/12/09 10:58 PG, Blogger Ayumi Afiqah said…

    salam Al humaira..

    kenal KAT-TUN ke? sy memang minat ngan dorang ni. betullah tu, JARANG org lelaki minat KAT-TUN. tapi sy teringin nak masukkan kumpulan ni dalam cerita yang pendek tapi sweet. dan, idea utk wat cite ni dtg masa sy tgh layan lagu KAT-TUN. lepas tu terus buat. hehe...

     

  • At 4/12/09 11:54 PG, Anonymous ma la (shah alam) said…

    salam
    Gd job. karya pertama ke? bahasa yg simple dan mudah difahami. Teruskan berkarya semoga menjadi penulis yang disegani satu hari nanti

     

  • At 6/12/09 9:59 PTG, Anonymous nur91 said…

    2je ke ngatkan bertemu jdoh ngan sapa2 ke...emmm...wlapapun not bad crta awk bleh di usahakan lg..k cayo2

     

  • At 15/12/09 5:52 PTG, Blogger beruka makino said…

    eh nama aku LINA
    kecik ati tau
    asal si gedik tu bername LINA
    cari name lain lah
    letak name ayumi pon ok gak
    btw.....tape-tape
    aku tak minat kamenashi kazuya

     

  • At 16/12/09 12:23 PTG, Anonymous ayumi afiqah said…

    nama LINA tu kebetulan je...
    lgpun LINA dlm cite ni x wujud...
    sorilah kalau terasa yek...

     

  • At 18/12/09 10:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ler cite nie.salu novl banyak pasal pompuan,cite ni lain dari yg lain.

     

  • At 20/12/09 5:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mm....best jugak citer ni..........cian kat laki tu.....ya x ya jugak,mungin dia cium ayah atau abang die ke ....hihihihihi....

     

  • At 20/12/09 10:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kelakar la cita nie..
    bez..

     

  • At 22/12/09 2:51 PTG, Anonymous Niekie said…

    lain daripada yg lain, jalan cerita yg ringkas tp sgt menghiburkan hati...cuba buat part kedua spt yg dicadangkan oleh pembaca yg lain. mesti gempak

     

  • At 6/1/10 4:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..mcm real je..hee..
    seronok gak bc citer mcm ni...
    x la serius sgt..not bad..
    teruskan usaha utk cerpen yg seterusnya...

     

  • At 6/1/10 11:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jugak laa..tapi kalau dia salah faham tentang pompoan 2..rasanya lagi best..apa2 pun mmg best la hihi..

     

  • At 23/1/10 6:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cte nie...
    ringkas dan menarik...
    len dr yg len...
    gud job!!

     

  • At 25/1/10 5:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sonok la..tp nape sampai c2 jer?myb yg die pluk 2 ada talian ker...papepun mmg best..

     

  • At 3/2/10 6:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes da??
    huhu...
    baru nk syok layan.....
    pasni smbung g erk....

     

  • At 4/2/10 2:15 PG, Anonymous deqnamalu said…

    best..wat la sambungan..

     

  • At 5/2/10 5:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2...tp jarang r jpe laki yg tolak pompuan..hehehehe....sarah

     

  • At 9/2/10 2:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menarik juga kerana penulis cuba menyelami hati lelaki...

     

  • At 11/2/10 1:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x best langsung citer ni.... tgk tjuk bapak gempak tp isi... zero...kemane awk try nak bawak pembace sbnrnye...? cerita ni pada saya akan menjadi lebih menarik jika saudara atau saudari ni tingkatkan sedikit gaya olahannya.. permulaan cerita tu terlalu panjang... n saya x dpt lihat ape yang awak nak try kabarkan pada pembaca...tingkatkan mutu penulisan awak..

     

  • At 12/2/10 4:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer standart je le..tp ok le..arap perbaiki lagi..
    citer terlampau mudah sangat..good luck..

     

  • At 15/2/10 1:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    simple n sesuai baca utk santai2 xla asik bca kisah cintan je truskan mnulis

     

  • At 20/2/10 7:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tulis ni bukan nk komen kat cerpen ni tapi cerpen ni ok la. sebenarnya nk tujukn kpd miss purple tu bukan org pakai tudung labuh tu x baik yerk,diaorg dr sklh agama je tau tp family diaorg ni lain tu jadi mcm tu.sebab ak pun pakai tudung labuh ok je cuma bahasa sikit kasr ok.
    from:bdak baek... punya

     

  • At 23/2/10 7:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la.......kelkr pn ade..........gud job

     

  • At 23/2/10 12:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    prcubaan yank baek..!
    ermm..de pngajarn dlm cite niy..
    biarp0n bnyk pminat..tp utk cinta kt sse0rank 2 ta smudh yunk tite sngke..
    ble ati da syg lak,len lak jadinye.
    ekyn_pinky

     

  • At 3/3/10 5:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite x abis la...sptutnya last 2 gthulah pe sbnrnya hbgn awek n laki die peluk 2..mb hsbnd die ke.pepun,cite ni best la gak..pepun teruskan usaha..

     

  • At 11/3/10 5:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mula2 dah best..ayat boleh tahan lawaknya...kalau sambung boleh kembang lagi nehhh...pe pun, good try!!

     

  • At 12/3/10 11:36 PTG, Anonymous mas said…

    wau..not bad..jalan citer ko santai lah.Aku rasa mcm betul2 dah 'terbaca' diary ko...Ada pngalaman ke?? mana ko dapat idea ini??

     

  • At 17/3/10 3:09 PTG, Blogger ayie;pashi said…

    good writing
    loveeeee...

     

  • At 18/3/10 7:12 PTG, Blogger miss jaja said…

    sebgal je minah tu
    ngat kan jual mahal tapi
    upenyer murah hehehe
    pape pown good job

     

  • At 18/3/10 11:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni best tpi simple sangat. tapi ending dia cam tergantung arr...tapi,,, apa yang penting....you done d good job...

     

  • At 28/3/10 4:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha.. klakar masok lif tekan sendri

     

  • At 1/4/10 2:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Penat je aku baca....ending ntah apa2....motif penulisan untuk nak bagi tau dia hensom je..

     

  • At 1/4/10 9:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu ok je cite nie...bgus,,teruskn usha anda...ok leee laki encem tp xmdh cair ngn mne2 awek yg 'gatal'...betoi r tuhhh,org laki jgn r crik tgok rupa je,,crik r yg baik budi pkertinye gak,,,(",)

     

  • At 6/4/10 1:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    enjoy laa bile baca..tapi ko pn gedik gak..sampah 20-30 kali ko kte ko hensem.skit -skit sudah

     

  • At 6/4/10 2:31 PTG, Anonymous nina mazlan said…

    erkkkk???apakah??-.-"

     

  • At 9/4/10 9:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Salam...bagus cerita ni..All The Best untuk hasilkan karya2 yang lebik baik selepas ni.
    Cerita ni kan nama pun diari..takkn panjang2 kot..
    Tp better atau lg best kalo ader sambungannya...
    last2..buatjerlah novel..hehe
    apa2 pun...good job..
    :-)
    -Bintang-

     

  • At 9/4/10 1:27 PTG, Blogger Zek said…

    huish... ade Kame plak dlm citer ni...memang tergelak la baca cerpen ni...lepas ni kalo tulis cerpen lagi masukkan nama the hottest guy in KAT-TUN named AKANISHI JIN plak ye...haha...
    anyway, gud job la girl... at least bole wat I tergelak time sorang2 kat opis ni...

    p/s: i'm a big KAT-TUN fan too (^___^)V

    ~Jinjin Fan~

     

  • At 14/4/10 4:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BEST AYATNYA..AYAT SELAMBER DAN CITER YANG MENARIK.
    PAPE PON JANGAN PUTUS ASA

     

  • At 14/4/10 4:46 PTG, Blogger nurul hidayah said…

    KAT TUN tu sebenarnya apa ek? budak baru belajar.. tak biasa dengar..so mesti nak tanya kan?

     

  • At 16/4/10 1:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menarik jge cite nie=)

     

  • At 20/4/10 4:57 PTG, Anonymous anum said…

    not bad...
    ok gak..bahasa sempoi..
    truskan usaha tuk jd penulis yg baik...

     

  • At 22/4/10 2:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahaha...

    percubaan tuk jd lelaki ker?
    ptut la pmpn cun 2 tolak die...

    die pn pmpn rupenye..

    hampeh tul...

    pmpn emsem....

     

  • At 23/4/10 7:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    rase2 lah.. pompuah tuh baik..tetap baik..mybe die dah ade husband.. kalau die gedik..lame dah die gedik... ni cite pompuan tomboy ke??

     

  • At 26/4/10 7:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best best best citer nieee

     

  • At 27/4/10 2:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okey la....=)

     

  • At 27/4/10 10:46 PTG, Anonymous danz said…

    erm...
    ni mcm diary sy jek.ahaha...anyways, nice story.

     

  • At 27/4/10 11:04 PTG, Anonymous bunga kertas said…

    good try......ngt kan panjang lg cte dier..huhu

     

  • At 3/5/10 6:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape laa..mule2 ske pastu x..memang bagus pun..kalau kite nak bercintan kena pilih yg best & sesuai

     

  • At 4/5/10 4:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emmmm...ok je cite ni...tapi smbung la ckit lg...bia jd epy ending...bru best bace

     

  • At 4/5/10 11:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok gak la cite ni..

     

  • At 6/5/10 11:49 PG, Blogger facchan said…

    cool ah ade kame~!! kyaa kame!!!XD

     

  • At 6/5/10 2:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite y kelakar.. nice la... kame.. i love him so much... sambung lah lagi masukkan nama jin lak ker..

     

  • At 6/5/10 3:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kat-tun tu group dr Jepun.

     

  • At 10/5/10 8:20 PG, Anonymous anisah said…

    em...boleh tahan citew ni,kelakar die.. buat la diari berepisod.. mesti best. apa-apa pun sy ucapkan tahniah la..

     

  • At 12/5/10 11:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ceh bajet ensem...
    tp tulah kalu macho mcm KITA ni...
    ramai lah awek tersangkut....betol idak....
    ak pon dh bosan dh.....

     

  • At 25/5/10 9:32 PG, Anonymous syasya said…

    kelakar tul cite ni
    hahaha.....
    tapi best

     

  • At 2/6/10 3:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boleh le,tp jln cite kureng and cre penlisan kene dprbaiki...truskan usaha

     

  • At 4/6/10 4:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sorila 2 say diz..frankly speeking kureng sgt la..sori again k..but, yg bgs nye u ade smgt nk menulis..byk sgt kelemahan nie..kne bljr lbh byk ttg penulisan..n 1 more, sblm start menulis refer tips2 penulisan dlu k..bahasa rojak sgt la..taw la diari..tp spatunya blh dikembangkan lg utk jd lbh menarik..sy bce nie umpama bace karya penulisan adik sy yg drjah 4 2...diari dia cmni la..sori k..take it positive..truskan usaha..dlm penulisan yg pntg rs nk bljr n jgn lpe, bykkan pembacaan n idea kne mantap untuk dikembangkan..gud luck k..

     

  • At 6/6/10 6:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...
    kelakor gile laa cerita nii
    n best writing...
    standard ayat pon ok jee.
    itu bagi saya,x tau laa org lain ...
    lain org lain citarasanya n lain pendapatnye...
    sy cerita ni kene kot ngan llk yg 'macho'skrg...
    ermmmm
    maybe kot :P
    wakakak
    apapon tahniah
    good luck :)
    salam

     

  • At 12/6/10 12:02 PG, Blogger jita said…

    apa maksud ngan (p/s : percubaan pertama jadi 'lelaki')
    Ni yg tulis citer ni perempuan ke laki2?

     

  • At 12/6/10 10:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    orait laa..len kali smbong pnjg ckit..

     

  • At 15/6/10 12:45 PTG, Anonymous miss garfield said…

    hahaha lawak r cter ni,pandai pnulisnya wat pmbca ttnya2 n tertawa sndiri.Apa2pun smga pnulis cter ni mhasilkan citer lg hot k,;)

     

  • At 15/6/10 1:14 PTG, Anonymous jann said…

    hahahahah~~
    mcm nk pcah perut pon ade...
    lwak giler...
    bajet no hensem....haha
    what ever pon...
    congrates to the writer....
    anyway...
    taip pnjg2 sket...
    hehehehe~~~

     

  • At 27/7/10 8:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klaka r jugak..tp klu ad smbungan lg syok kot..
    huhu...

     

  • At 31/7/10 4:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la...not bad

     

  • At 2/8/10 3:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alalala sedeynya.. pepe pun bek xyoh bercinta n tggu bcinta dr allah huhuhuhu leh tahan laa gaya bahasa dye tpi kurang menarik laa

     

  • At 7/8/10 5:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte nie best.........
    tp mslhnyer abis gitu jew...
    wat r smbgn kn best....... mesti dpt smbutan.....
    n gud luck pd owg yg karang citer nie......
    hilang rse stress ak...........

     

  • At 8/8/10 1:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    actually dpt tau ni gayer penulisan seorg perempuan dari strtg lagi..teruskan mencuber menjadi lelaki..haha

     

  • At 11/8/10 2:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ayat yg banyak diguna saya hensem...
    cam puji diri sendiri..je

     

  • At 14/8/10 10:12 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alar....ingt kn ad ag cite dgn gurl 2 but nothing....
    cm tgntng jer ag... teruskn usaha ag erk..

     

  • At 16/8/10 1:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    umm banyak guna monolog...kurang dialog..apa motif dn unsur cerita ni??apa yg nk disampaikn sebenarnya??nway syabas dn tahniah krn berani mencuba...chaiyok2!!1 :D

     

  • At 20/8/10 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Lawak! HAhahahahaha!

     

  • At 23/8/10 12:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penulis mesti sek men lg ni kn.. hehe. sma gaya pnulisan je ngn adek sy..=) ley tahu lenggok ayat tu.. haha..
    neway.. olrite la jagk kn.. ade jgk ideanya nk menulis.
    n sy ske part dimana- x smstinya gedik tu x baek sgt, n yg x gedik tu terrr sangat la baek. tp,,x bmkna sy ske pmpuan gedik! huuhu. k,usaha lg. chaiyok2!=)

    -A.N.A-

     

  • At 23/8/10 12:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    http://www.google.com/images?hl=en&rlz=1G1GGLQ_ENMY342&q=kamenashi+kazuya&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=EE1xTPOZOoySuwPk7plB&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CEQQsAQwAw&biw=1280&bih=562

    sowey.. xmnt lelaki 'feminin'

     

  • At 29/8/10 8:25 PG, Anonymous aisar said…

    best la jgk.....

    tp ending die kurg best ar......

     

  • At 31/8/10 1:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bst la gak..gye bhse sempoi...tp,ending x bpe bst..but keep it up..

     

  • At 2/9/10 1:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lwk la cite ni..,biar pun angkat bakul msk sdiri tapi tu memang tidak lari jauh dari kehidupan kita kan..so good luck!!!!!

     

  • At 7/9/10 11:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala...nape xder satu pon watak positif kt smua girl dlm cerpen ni..
    smua girl perangai xcntik ker?????

     

  • At 8/9/10 12:41 PTG, Anonymous mas said…

    cter cm best...
    tp npe t'sangkut...huhuhu

     

  • At 15/9/10 8:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cuti ni best...
    kalo leh pnjgkn ckit...
    kelako giler...
    tp bst, keian kat laki tu..

     

  • At 15/9/10 10:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    n0t bad gk r cter ney.. gud j0b..!! cter yg simple tp mnarik.. keep it up..
    WELL DONE...!!!

     

  • At 22/9/10 3:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gitu jek?? cepat nye mengalah?? asal xtanya?? ke mls nk pikir n mls nk tulis?? xbest lgsg...story dh mcm cite korea..aduuuussssss ten si on sy bace citek ni...buang karen sungguh la...huh!

     

  • At 26/9/10 12:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerpen ni mnarik...tp crite trakhir ap??
    xknla tergantung mcm 2 je...

     

  • At 7/10/10 7:41 PTG, Anonymous mira95 said…

    cyter ny lwk jgk ... tp ader ker laki cm 2 ???.......... thinking ....,,,,

     

  • At 8/10/10 6:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hye cemuw ika x sempt nk bce lah tp ika bce dh separuh bes n lawak ooooo........ ad kw laki mcm 2 kt dunia nie ek hek4.....atoyai... np lina nk trsa lak hal nme 2 lina mcm 2 kot hek3 jgn mrh just grw je... oky lh wlpape pun cter ni bes n lwak gler lah terus kn penjuwagn anda k.... lw leh bt lh smbgn cter ine.. xpuas aty ckt bhgian akhir 2....... k gd luck k da...........

     

  • At 20/10/10 10:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    babe, buat sambungan la. mcm tkda jln cerita je.
    pnt eden baca. tak puas baca.

     

  • At 24/10/10 3:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm pengalaman sebenar jer... saya suka ..

     

  • At 25/10/10 5:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawak sih~

     

  • At 25/10/10 5:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bleh thn r,, best gak~

     

  • At 6/11/10 12:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu... lex jer... tink positive ye...
    biasa lah.... bagi aku crita ni da pengajaran nak sampaikan....
    tp ending jelaskan situasinye k... keep it up...
    thums up 4 u... truskan berkarya...

     

  • At 10/11/10 4:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok aja laa..cerita syok sendiri mmg kdg2 best..

     

  • At 15/11/10 3:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    konyong gle 2 nape? ak org ganu tp x pnoh dgo pn...

     

  • At 19/11/10 12:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestla cerita nie.mcm lawak pun ada jugak,
    tapikan apasal hero dia mcm syok sendiri je yek?

     

  • At 20/11/10 5:41 PTG, Anonymous Paul Tim said…

    hei,i understand this story and i like it.so,do the best key.the story funny,i think.my sister make me angry but,your story make me happy.

     

  • At 30/11/10 6:18 PTG, Anonymous shazwani salwa said…

    best jgk cite ni..wat i tersenyum sorang2..ayat sempoi n x melalut panjang...well done..terus kan berkarya...:)

     

  • At 2/12/10 1:33 PTG, Blogger chai yunk said…

    i'm lurvin it..kselamberan wtk wat citew ni klaka la....anyway,gud try mis 'feminin guy' a.k.a ayumi.dey is a msg tru ur story...bez juga ar...break a leg..:D

     

  • At 7/12/10 4:35 PTG, Blogger yana said…

    huhu...cian ngan mamat ni...sbar je la ye...hehe

     

  • At 12/12/10 11:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok,not bad..
    cume x puah ati coz x tau kesudahan ape hubungn senenr laki tu dgan awek cun td tu..
    huhuhuuu :)

     

  • At 14/12/10 2:26 PG, Blogger PiScEs GuRlz said…

    hahaha~
    nice story writer..
    good job..
    adat melayu msti d'kekalkan..
    walaupun suami x manis kalau d'peluk d'cium depan orang ramai..
    ada motif..good luck in your stories..

     

  • At 21/12/10 10:29 PG, Blogger "Just Open It" said…

    hahaha saya bca story ne sambil senyum2 hahaha lawak btol sapa la gerangan lelaki machoo tu hahaha setiap perbuatan pasti ada pembalasan hehe so fikir dulu sebelum buat....

     

  • At 26/12/10 1:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nk sambungannyer..
    best lar

     

  • At 31/12/10 1:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahh best2 ~~ ehh awak pon pmnat kattun ke ??
    bleh bg email x ??

     

  • At 1/1/11 12:43 PG, Blogger qrieya said…

    kelakar la tapi apsal tak da awek pada akhirnya.tak baik tau anti pompuan.teruskan usaha utk wat karya yg lebih best dari ni

     

  • At 6/1/11 10:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung r.. buat hepi ending, mane tau laki tuu abg die ke yg lame x jmpe.. hehe..k, all d best.. salam..

     

  • At 24/1/11 9:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jer...simple n bt kte senyum... hmmmm...

     

  • At 30/1/11 3:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha....

     

  • At 1/2/11 9:40 PTG, Blogger me and you said…

    haha.... penuh dengan suspen... dan tak mustahil berlaku dalam hidup seseorang ne...hahaha

    http://kenchenys.blogspot.com

     

  • At 1/2/11 9:43 PTG, Blogger me and you said…

    lau ada ceta len jgn lupa beri tau kepada saya..huhu

    http://kenchenys.blogspot.com

     

  • At 10/2/11 3:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ensem ker.....
    Hehe...pe pun citer ni santai jer..n enjoy..
    Gud job..^_^
    -tulip-

     

  • At 1/3/11 11:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    skit2 hensem,,,, skit2 hensem...
    hensem sgt ke??????
    rsenye... ade g hensem...
    hehehhe...
    ape2 pown just ok r...
    n cume tahap memuaskan...
    keep it up n baiki smapai jd yg terbaik..... =D.
    ~@!n~

     

  • At 1/3/11 11:43 PTG, Blogger nadia said…

    cam nak citer dia hensem jer lebey...tapi boleh lah..

     

  • At 2/3/11 1:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ha'ah....asyik nak puji diri tu ensem aje...tp okey ar..boleh lagi tu mendalami ati nurani sorang lelaki.. haha..gud luck...hope to c u in another better job!!

     

  • At 7/3/11 1:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xde feel la bca nvel ni...ap y writer nk smpaikn tk jls...brusha ag..

     

  • At 16/3/11 12:05 PTG, Blogger wanted xx said…

    terbaek!!! haha, i love kame!!!! sonok giler, slalunye asyik citer pasal korea je. bowink, akhirnye ade pon citer pasal kat-tun

     

  • At 26/3/11 10:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    biasa aja kok.. lumayan.. um, overal agak jelek :)

     

  • At 26/3/11 10:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    AYO TEMPOG !!!! :* :* :*

     

  • At 26/3/11 6:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    agak best... kurang menarik

     

  • At 31/3/11 8:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    awak punye tulisan x real la...mana ada lelaki minat group Kattun.....

     

  • At 4/4/11 3:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    simple nyer... amat x puas aty..

     

  • At 15/4/11 9:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    orang malaysia ya...kenal upin ipin donkkkkk

     

  • At 2/5/11 1:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Apapun, Tahniah kepada penulis; seorang perempuan yang cuba menulis diari seorang lelaki, bukan senang. Kalau diikutkan, perjalanan cerita sangat menarik pada peringkat permulaan dan di pertengahan cerita. Cuma, dari segi kesudahan cerita seolah-olah anti-klimaks. Kalau boleh, kembangkan lagi isu yang sedia ada dan digarap dengan lebih baik lagi untuk karya seterusnya.

    Ridz,
    ridz_1205@yahoo.com.my

     

  • At 6/5/11 3:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klaka la cte nih~

     

  • At 11/5/11 1:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm...buat smbungn la dik...tgh semgt2 bace habiz...aduih..haha...by the way..good job..

    dija_jb

     

  • At 18/5/11 2:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahah..xblh bla,asik puji dri j..
    tp enjoy gk..wt la smbgan..dadaa

    aien^m^

     

  • At 27/5/11 2:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syok beno memilih,,,amik kaw...!kertu la jwabnye..anyways nice story

     

  • At 2/6/11 2:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mamat ni macam poyo ada , bajet ada.
    ingat semua ppn tego nk ngurat ke?

     

  • At 23/6/11 2:46 PTG, Anonymous bdk nakal said…

    hehehe...gtu jk kA???...ADUI..TP NDA PA..bez jgk bca..hahahhaa....

     

  • At 24/6/11 3:57 PTG, Anonymous anamija said…

    hahahaa!!!

     

  • At 24/6/11 4:28 PTG, Anonymous yaya said…

    pd sye,byk lagi yg kurang..sbb ble bce,sye xdpt rse diari tu dri seorg lelaki.anywy,good luck..n try da best.. ^_^

     

  • At 2/8/11 4:13 PTG, Blogger Kembara Seantero Zaman said…

    kalau nak bagi markah,saya bagi 5/10...teruskan berkarya walau apa pn kritikan,jadikan ia sbg pendorong...

     

  • At 4/8/11 2:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Kamenashi Kazuya...mengingatkan saya memori masa belajar di jepun dulu..mmg femes group ni dan peminatnya of course la gurlz sbb jambu sgt.tapi saya minat dia sbb lagu2 dorang yg best.btw, not bad la citer ni..layannn

     

  • At 19/8/11 1:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ctnue aa ag .
    apee sparuhh jln ajee cteenyee ?
    ta best aa .

     

  • At 2/9/11 3:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Besst la jgak.
    Biar dia sedar sikit.

     

  • At 4/9/11 12:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    macam tu lah baru gentlemen !! tapi pengakhiranya sungguh melucukan !!!!! nak pecah perut rasenye gelak.....buat lagi tau cerite macam nih...tapi rase macam pendek larh cerite nih....

    - peminat novel cinta dan misteri -

     

  • At 4/9/11 11:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best yak cite nie..
    Teruskn berkarya..

     

  • At 10/9/11 9:37 PTG, Blogger ilhambrothers said…

    stail... nice.. :)

     

  • At 30/9/11 12:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gler,tkder yg bru ker

     

  • At 1/10/11 5:02 PTG, Blogger daya hidaya said…

    salam..cubaan yg bgs sbb susah klau seorg prmpn nak bwak dri menjadi seorg laki..tp good job..saye mampu tersenyum dgn ayat2 diatas..klakar..tp klau pnjgkan lg n tau kesudahan siape lelaki yg dipeluk oleh awek cun 2 lg bgs.

    thniah...<3<3<3

     

  • At 6/10/11 6:17 PTG, Anonymous sukabaca said…

    betul la...just nak kata dia hensem....citer cam budak sekolah jahhhh

     

  • At 11/10/11 9:25 PG, Anonymous farah said…

    best sgt cite ni,,
    klakar la sbb die slalu larikan diri die dari perempuan,,
    haahahahahaha
    tpi jarang lelaki ade diary,,
    tu yang pelik......
    good job....
    =) =) =)

     

  • At 21/10/11 12:52 PG, Blogger Iman said…

    dok best

     

  • At 5/11/11 10:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lha,,cam tu je,,klo pnjg lagy nie msty best kan,

     

  • At 9/11/11 2:58 PTG, Anonymous naila eenie menie said…

    nice story:)..

     

  • At 14/11/11 10:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez..........
    bhs sempoi jer...

     

  • At 21/11/11 3:11 PTG, Anonymous purple_gurlz said…

    stiry ne simple je ..n borink mw baca .. =[

     

  • At 29/11/11 11:25 PG, Blogger ..penCinta rOses.. said…

    salam..
    mule2 bace semangat da...
    pastu...makin bosan..
    ni pendapat saya la ye..
    kalau diari..bg sy..elok letak tarikh,mase n tempat die...
    then kene kembangkan cte..bg detail sikit... :D
    plus..kalau laki..bahase die lain skit..kasar skit...senang cte...sblom tulis cerite about lelaki..rase2nye..kene wat kaji selidik sikit..tnye membe2 laki..contoh.. 'kalau korg jumpe awek gedik korg wat ape?' 'dak laki suke lepak kat mane?' dsbgainye..
    papepon,ni hanya pandangan sy je... ^-^....

     

  • At 3/12/11 6:33 PTG, Anonymous meera_cullen said…

    gedik gile nk muntah aq klu cium budak laki baik aq ciom bantal busuk hahahaha

     

  • At 10/12/11 2:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pening bila asyik sebut psl kat tun..
    cete simple...
    xthu ar psl pe cete ni sbnr nyer..sori...

     

  • At 14/12/11 8:37 PG, Anonymous rozlan said…

    teruk betul lah citer ni.. hahaha.. klakar sungguh.... mula2 baca ok jer... lama2 tu.. buat aku senak perut nak gelak.. hahaha.. hadui.... good job....

     

  • At 14/12/11 9:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syabas kpd anda... teruskn usaha.. menjadi bahan gelak aje.. tulis banyak2 dairi lagi ye..

     

  • At 14/12/11 9:58 PG, Anonymous mohantam kumar said…

    langsung xsesuai dijadikan cerpen.. by mohantam kumar..

     

  • At 20/12/11 8:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita lawak..teruskan usaha:)

     

  • At 5/1/12 7:00 PTG, Anonymous yayakusayang said…

    hati seorg lelaki...truskn usaha anda...

     

  • At 6/1/12 1:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alaaa...gtu jew kew kesudahan cter,igtkn awq nk siasat agi kot tentang dye,maklumlah cinta baru nk berputik...lelaki sejati truskn usaha anda...^_^...

     

  • At 6/1/12 8:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sebijik cam diari...endng...kureng cket laaaa...good try...mantopkn lg pnulisn anda

     

  • At 21/1/12 10:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gak la bca citer ni.. hehe.. ringkas tpi sng fham..

     

  • At 27/1/12 6:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala.....npew xda smbungan...sdh nye.....

     

  • At 7/2/12 2:36 PTG, Blogger senja lurve said…

    bez2..tpi tgin gk nk taw pe ending cte ney,,

     

  • At 13/3/12 4:24 PTG, Blogger Ain said…

    deh,sedihnya crita.ksian lelaki tu.prempuan tu peluk siapa ah ?

     

  • At 15/3/12 5:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ngape dia x main je

     

  • At 19/3/12 11:35 PTG, Blogger [AYUMI AFIQAH] said…

    mekasih atas sume komen2 yg positif + negativ + pedas + berbisa tu.. sy hargai sumenya..mmg cerpen ni byk kurang.. ye laa, bdk form4 tulis.. mmg ntah pape sgt.. sy akui tu.. giler x matang kan? huhu... tp sy dah cuba buat yg terbaik.. kalo sudi ke blog sy ye, http://ayumiafiqah.blogspot.com/ . korang sume boleh nilai penulisan sy kt sana.. dr sorg penulis brumur 16 tahun, from 4 (mcm yg ditulis pengomen2 kt atas ni).. sy skg dh 19 tahun.. makin matang. dan harapnya pun penulisan sy dh makin matang. pape pun, terima kasih sgt2 bg yg masih sudi bg komen tu... terima kasih byk2 x terhingga... :)

     

  • At 26/4/12 9:27 PG, Blogger irruhila said…

    haha... serious lawak... cute lak tu perangai.
    :))

     

  • At 28/4/12 11:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la sgt!!

     

  • At 23/5/12 4:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pnulis cepen ni laki la. Papepon, cepen ni best. Baik awk siri yg kdua. Bru best.

     

  • At 14/6/12 11:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kesian nya lelaki tu.. y not laki tu ayah ke atau abang dia..
    hehhehhehheh... best nya.

     

  • At 7/7/12 9:13 PG, Blogger memey puaka said…

    mne taw die nk cium ayh die je kot bkn owng laen pon kn die blik cuti semete nie hahahhahhahahha

     

  • At 19/9/12 4:28 PTG, Blogger juicy X said…

    nice try! bahasa santai, x jemu

     

  • At 28/9/12 9:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hurm..citer patutnya ada sambungan lg..bru best

     

  • At 12/10/12 9:50 PG, Anonymous Pekomen_Negatif said…

    LOl.....Xde sMbungan pon????x best pun!!!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group