BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Oktober 11, 2009
Cerpen : Cintaku, dia, dia dan kamu
Nama Pena : pwincess bowink

Suasana sekolah Dato' Haji Mohd Nor Ahmed sangat riuh kerana loceng yang menandakan tamat waktu sekolah telah berbunyi. Zamiah dan sepupunya Syeirah berjalan menuju ke bilik displin, kerana telefon bimbit Zamiah di rampas oleh pengawas yang membuat 'sportcheck'. Dalam perjalanan mereka berdua bertemu Izad serta rakannya Ezal. Ezal bertanya pada Zamiah "weyh, handset ang kena rampas ka?" bicara Ezal dalam loghat penang. "A'ah." Bls Zamiah. "Lepas seminggu handset ampa baru boleh ambik." bicara Izad iaitu bekas teman lelaki Zamiah. "Ang diamlah, jangan dok sibuk hal aku." Balas Zamiah dengan nada yang agak kasar. Zalina mengingati kembali peristiwa yang tidak akan pernah luput dari ingatannya. Pada hari itu adalah hari rabu, pada waktu petang ada kokurikulum. Izad memulas tangan Zamiah sehingga tegeliat dan setelah itu mereka bertentantang mata begitu lama. 'iz, kmi sayang sangat kat ampa tapi kami sakit hati gak ampa mempermainkan perasaan kami.' Bermonolog Zamiah didalam hati sambil mengeluarkan air mata.

"Zamiah!!" Zamiah terkejut dengan panggilan yang mengejutkan dia dari lamunan. " jap mama." sahut Zamiah. "ni ada call untuk Zamiah." Zamiah mengambil telefon bimbitnya. "Hello, ni sape?" "Ini aku Zamiah." Suara itu mengejutkan Zamiah. "Hadi." "Iya aku." Hadi adalah seorang lelaki yang berkelahiran indonesia, dia adalah seorang lelaki gilaan setiap gadis. Kulitnya yang putih mulus dan mempunyai budi bahasa yang baik. "Kamu masih nangis lagi?" Zamiah memulakan bicara. Tapi tiada sahutan dari Hadi. "Sayang, kamu masih simpan kalung yang aku kasi?" Awon sudah mulakan bicara. "Ya aku masih lagi menyimpannya." Setelah beberapa lama panggilan dimatikan mesej dari Izad terpampar di skrin telefon Zamiah.

'Manis gula dari tebu,
Manis madu dari bunga,
Manis pandang dari matanya,
Tapi yang paling manis
Adalah senyuman daripada
Orang yang terima mesej ini
eeee comelnya..'

Setelah membaca mesej itu Zamiah terus senyum. 'Kan copmel ampa senyum. Jangan marah kat kami. Kami takkan pernah lupakan ampa.' Satu lagi mesej yang dihantar oleh Izad. Zamiah sangat sedih melihat mesej itu. Dia tak mahu dipermainkan lagi. Walaupun dia sangat sayang kat Izad.

"Zamiah, ada orang nak jumpa ang kat tangga." seorang rakan Zamiah berkata. "Sapa dia?" "Tak boleh bagi tau." Rakan Zamiah berkata sambil menunjukkan wang berwarna hijau. "Laki ke perempuan?" tanya Zamiah. "Lelaki lah." Zamiah pun terus pergi. Jantung Zamiah berdengup kencang apabila melihat Izad yang berada disitu. "Ceh.. Zamiah, nak dating pun kat sini ke? berpada lah sikit. ang tu banyak peminat nanti tak pasal-pasal mamat ni kena belasah." Kata salah seorang rakan Zamiah yang baru naik dari tangga. Zamiah hanya menjeling kepada rakannya. "Zamiah, tolonglah terima pemberian kami." Izad memulakan bicara sambil menyerahkan sesuatu. Zamiah mengambil dan mengucapkan terima kasih. "Dan selepas ini jangan kacau kami dah." Izad menggelengkan kepalanya. "Susah untuk kami lupakan ampa. kami sayang sangat kat ampa." Zamiah terus pergi dan tidak mempedulikan kata-kata Izad. Didalam kelas Zamiah terus memandang keychain berbentuk hati dan kunci. "Apa kes ang jumpa lelaki igauan perempaun di skolah ni? dah lah handsome, baik lak tu." 'Baik.. Baik ada makna tu.' Zamiah bermonolog didalam hati. "Hmmm mana ang tau aku jumpa dia sedangkan ang mai awal?" "Cerita ang dah tersebar lah sayang oii.." Zamiah mencebikkan muka. "Bak kata orang dari mata jatuh ke hati. Dari situ jatuh lah cinta." Puteri bercakap dan terus mencubit Zamiah.

Khabar angin yang menyedihkan hati Zamiah telah menjatuhkan airmata Zamiah yang jernih. "Sudah lah Zamiah. Izad couple dengan Najwa pun bukan ada kena mengena dengan ang." "Yew lawh Puteri macam mana aku tak sedih, dia kata dia sayangkan aku tapi ternyata dia couple dengan Najwa. Tak sangka dia masih lagi mempermainkan aku." Zamiah bicara sambil tersedu. 'Hello Nurul Zamiah binti Zainudin.' Zamiah terkejut dengan deringan bunyi mesej dan terpampang nama dan mesej yang dia taip. Zamiah tidak membalas mesej itu. Pada malamnya, Angah Mirol mesej Zamiah. Dia menyatakan dia sayang pada Zamiah. Angah Mirol adalah sepupu kepada Zamiah dan juga bekas teman lelaki Zamiah. Zamiah termenung di koridor depan kelas. "hai." satu sura mengejutkan Zamiah. Zamiah terkejut dan tidak berkelip matanya memandang seorang lelaki yang sangat dia sayang berada di depan mata. "Termenung jauh nampak." "Hmm.. mana ada termenung. just menikmati pemandangan udara yang segar ni. Kak Najwa tak marah ke ampa datang sini?" Balas Zamiah. "Disini kan tempat terlindung mana boleh dia nampak." 'Ishh mamat ni mmang tak ada perasaan langsung. ingat perempuan ni apa? anak patung? boleh buat sesuka hati je.

Dlam pejalanan pulang Zamiah pengsan di tengah jalan. Seorang pemandu yang terjumpa Zamiah terus membawa Zamiah ke klinik. Apabila Zamiah sedar dari pengsan dia mendengar perbualan doktor dan secara tiba-tiba airmata Zamiah mengalir di pipinya yang mulus tu. "Puan, terima kasih kerana hantar saya ke sini." "Biar saya hantar awak balik. Dan saya pasti awak dah dengar perbualan saya dan doktor." Zamiah mengangguk. "Zamiah ke mana ni petang macam ni baru balik dan siapa dia ni?" bicara ibu Zamiah. "Saya Aliana dan saya tadi membawa Zamiah ke klinik kerana dia pengsan di tengah jalan." "Zamiah tak apa-apa ke sayang. Mama risau tau." "Dia tak apa-apa puan. Mungkin penat kot" Aliana bicara kembali. Zamiah menghantar mesej kepada Hadi, Angah Mirol dan Izad. Mesej yang Zamiah hendak hantar adalah mesej yang dihantar Izad kepadanya.

'Jika matamu berat memandangku,
Ringankanlah kakimu pergi dariku,
Jika bibirmu terpaksa senyum padaku,
Relakanlah relakanlah mukamu untuk berpaling dariku,
Jika susah untukmu melupakan kesilapanku,
Senangkanlah lidahmu untuk menghinaku,
Tapi andainya suatu hari nanti,
Telingamu mendengar berita kematianku,
Izinkanlah tanganmu mengusung jasadku
&
Bisikkan padaku yang kau telah memaafkan aku,
Moga kalimah terakhirmu itu menjadi pelita dikubur gelapku,
Menjadi bantal dilena panjangku.

Zamiah menekan butang menghantar. Mama memanggil aku dan Aliana pun ada sekali. Zamiah kelihatan hairan kenapa Aliana datang. "Kenapa Zamiah rahsiakan dari mama?" Zamiah bertambah hairan dengan soalan yang mamanya berikan. Zamiah mengesyaki yang mamanya sudah tahu tentang penyakitnya. "Tak payah buat muka heran sebab mama dah tau pasal penyakit kakak." Mama Zamiah berbicara sambil menangis. "Mama Zamiah nak balik indionesia nak jumpa dengan family kat sana." Zamiah menyatakan hasratnya pada suatu malam. Mama Zamiah hanya mengangguk. "Cucu aku udah pulang." nenek Zamiah mejerit kegembiraan. Tapi hasrat di hati Zamiah hanya ingin berjumpa Hadi dan ingin meminta maaf. Zamiah membalas pelukan neneknya itu. Pada malamnya Zamiah berjumpa dengan Hadi, dan Hadi kelihatan gembira ertemu Zamiah yang sangat dicintainya. Begitu juga Zamiah.

Zamiah kini berada di hospital dan menunggu mautnya saja. Kelihatan ramai yang berada di sekelilingnya. " Nurul tak apa-apakan? banyakkan berzikir ya. ingat pesan tok." Tok kepada Zamiah bicara. Ketika Zamiah sedang menikmati makanan, Zamiah telah di kejutkan dengan kehadiran seorang lelaki yang dia sayang iaitu Angah Mirol dan keluarga. "Nurul apa khabar?" tanya bapa saudara Zamiah yang begitu menyayangi Zamiah. "Baik je Pak Icik. Tak tengok ke sihat je ni." Jururawat yang memberi Zamiah makan keluar dan juga Pak icik serta isterinya. "Amboi, kena orang suap ye. Manjanye. Kasi abg suap nak?" Bicara Abg Amin iaitu Abg kepada Angah Mirol dan anak kepada Pak icik. "Tak mau lah abg suap nanti secara automatik jadi tak sedap." Bicara Zamiah. "Tak pe Nurul. Abg suap lah tak sedap kena Angah juga suap. Dah lah Abg nk keluar nak ngurat nurse tadi. cun gile semua nurse kat sini." 'Abg Amin, Abg Amin. Memang tak penah hilang sifat plaboy dia.' Zamiah bermonolog di dalam hati. "Nurul ok ke?" Angah Mirol memulakan perbicaraan antara mereka. "Ok je, nape? Nampak tak ok ke?" "tak adalah, Nurul makin cantik je lah patut lah semua terpikat." Ada satu ketukan yang menghentikan mereka. Zamiah dan Angah Mirol pandang ke arah muka pintu dan yang masuk adalah Izad, Syeirah, Puteri dan beberapa orang rakan sekelas Zamiah yang lain. Tiba-tiba ada Abg Amin dibelakang. Izad hanya memandang Zamiah yang sekarang sedang terlantar di katil. "Hai girl, apa khabar? Awak cantik lah." Bicara Abg Amin kepada rakan Zamiah bernama Afiqah. "Weyh, jangan kacau aku lah." "Nak kacau gak." Semua di dalam bilik Zamiah tergelak dengan telatah Abg Amin dan Afiqah. "Betoi.. Awk cantik sangat. Awak akan cantik kalau awk senyum. Tadi awak senyum menawan hati kalbu saya lah. Malam ni saya pasti Tak boleh makan, tak boleh mandi dan tak boleh nak tutup mata. Nak tau sebab apa sebab awak setiap saat di depan mata saya mulai sekarang." abg Amin mengenyitkan matanya. "EEE muka serupa mamak tosai ada hati nak nak ngurat aku. Lepas tu duk kenyit mata. skang dah ada kat hospital lebih baik ang pi check mata. Aku takut berjangkit. Dan lagi memang aku ada kat depan mata ang sekarang. Zamiah tolong nasihatkan mamat tosai ni." bicara Afiqah dengan nada geram. "Apa awak kate saya muka macam mamak Tosai. hmmm tosai pun tosai lah asalkan saya sayang awak. dan kalau awak tak nak senyum pun tak pe sebab muka awak macam beruk tu pun dah boleh saya terima." "Dah lah korang, aku sakit perut duk gelak. Lagipun ni hospital bukan circus. And Afiqah jangan dilayan sangat playboy dunia ni." Zamiah bicara dengan masih ada lagi sisa gelaknya.

"Zamiah?" Zamiah melihat Izad dan Angah Mirol masuk. "Nape ampa x bagitaw kami pasal ni?" "Ampa tak payah tau lah." Zamiah membalas bicara Izad. Angah Mirol hanya melihat Zamiah dan Izad berbual. "Hai-hai my girl, mish lah kat girl abg ni." Abg Amin masuk dan terus mencium pipi Zamiah. Ada tetamu lah untuk Girl Abg." "Sape abg?" Zamiah gembira apabila melihat pintu dikuak dan nenek,atuk, dan lain sudaranya dari Indonesia datang ke arahnya. Tapi yang tidak disangka oleh Zamiah ialah Hadi juga turut datang. Dia bagai merasakan ajalnya akan tiba x lama lagi kerana semua berkumpul untuk melepaskan dia pergi. Esok Zamiah akan jalankan pembedahan dan itu pun tidak akan menentukan dia hidup kerana jangka hayatnya 50/50.

Zamiah akan menjalani pembedahan dalam beberapa jam lagi. Hadi jika aku pergi kamu usah nangis lagi ya. Kerna aku akan sentiasa berada di sisi kamu dan hati kamu. Aku sangat sayang sama kamu." bicara Zamiah sama Hadi. Angah, Nurul pun sayang sama angah. Terima kasih kerna selalu memahami nurul. Nurul sayang Angah gak. Dan Izad, kami x pernah benci ampa, kami selalu sayang ampa and kami tak kisah pun ampa mempermainkan kami. I luv u sayang." "I luv u too Honey." balas Izad. "Walaupun kami dah pi kami tetap sayang ampa semua." Semua ahli keluarga Zamiah mengikuti Zamiah hingga ke depan pintu bilik pembedahan.
Bapa kepada Zamiah asyik berulang alik. "Sudah lah bang duduk dan bawa bertenang, Insya'allah Zamiah selamat." Mama keda Zamiah berbicara untuk menenangkan bapa Zamiah. "Camne dengan anak saya doktor?" Bapa Zamiah bicara setelah doktor keluar dari bilik pembedahan. Doktor yang melakukan pembedahan itu menggeleng kepala dan beberapa saat kemudian muka Zamiah sudah ditutupi kain putih. Semua menangis.

Setahun kemudian, Hadi sudah menemui pengganti tempat zamiah. Tapi Zamiah masih lagi bertakhta di hatinya. Begitu juga Izad telah mempunyai ratu di hatinya. Baginya sukar untuk melupakan Zamiah yang begitu cantik dan sangat ikhlas mencintai orang. Izad menyesal pernah mempermainkan perasaan Zamiah. Dan Angah Mirol tidak langsung mencari pengganti Zamiah kerana Zamiah sahaja yang berada di hatinya dan tak boleh diganti dengan mana-mana perempuan.
posted by Penulisan2u @ 4:37 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
84 Comments:
  • At 11/10/09 6:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahahahaha.......nyesal aku bce.....adoiiii...nk kutuk pon xsampi ati daa....semoge org yg bg komen pas aku ni blh la kutuk puas2....kakakakakaka......

     

  • At 11/10/09 7:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kpd tanpa nama di ats..
    aku p0n da xtw nk
    k0men pew,aku
    bg jew 0rg lain k0men..
    huhuhuhu..

     

  • At 11/10/09 9:07 PTG, Blogger iriz said…

    nothin to say
    -.-"

     

  • At 11/10/09 9:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ptot pon pnulih dier nme pwincess bowink...
    mmg bowink pown citer nieh...

     

  • At 11/10/09 9:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoii..nyesal lak bce...hmm..btw,improve ur bahasa..chayokk..

     

  • At 11/10/09 10:16 PTG, Blogger kiWiE said…

    aku x abis bc pun....
    bru 1 perenggn....
    nasib aku bc x abes...
    klu x aku pun nyesal cm korg kat atas....

    hehehe....
    try again.....

     

  • At 11/10/09 10:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Untuk org2 yg bg komen kat atas tu....aku pun x tau nak komen apa....He2..

     

  • At 11/10/09 10:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku yg kat bawah nie lg la xtau nk komen ape..bce sket jer trus tgk komen..n da agak da..huhu

    so aku yg x bce xlyk komen..tp korg yg komen wat aku x nyesal x bce..erk..merepek lak..

    k aku pas tanggungjawab mengomen ni kat org yg nk komen lpas aku k

    -miss_purple-

     

  • At 11/10/09 11:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    npe la ad gak penulis tulis cite sedih cm nie?cian kt ak..nyesal ak baca cite nie..walaupn cite nie best...knp ye ak nyesal..ye la dh ak benci kat org 2..klu dia mati cm ne?x sempat ak nk minx maaf..nauzubillahminzalik..

     

  • At 12/10/09 11:36 PG, Blogger a.s.m.a said…

    haha gila lawak la cta ni..
    aku bc pn sbb nampak ada nama sek yg macam dikenali..
    ceh aku tertipu sampaikan baca abis
    ternyata aku rasa heroin nya sangat gatal..banyak betul orang yang dia sayang..heroin ni boleh aku simpulkan memang player=playgirl..patutnya takyah tulis pun,buat malu org penang jah..

     

  • At 12/10/09 12:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adik ni kene improve lg ur skills
    mcmmaner nk wat ur story better n interesting
    org bace pn x bowing
    improve bahase n ur story should have value...
    baru org suke bace sbb ade kesan
    watever pn,try again
    heheheehheehhehehe
    cite sdey yg x seday
    dun b so childish

     

  • At 12/10/09 12:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoyaii..cte nie ngarot btol la...
    btol 2 a.s.m.a heroin nie mmg plygirl..
    xyh la nk tulis cm 2...huhuhu
    slow gle la cte nie...
    cm x logik pon de gk...
    tah pape je...huh angn btol ak,
    bce cte yg slow cm nie....
    pape pon taniah sbb mencuba!!!

     

  • At 12/10/09 4:42 PTG, Blogger iera_kimie said…

    hahaha...
    memang penat baca cite ni...
    pe2 pown....
    usaha lagi ye writer...=)

     

  • At 12/10/09 6:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eh!sbnrnye cerite nie ade trselit
    maknanya yang tersendiri tau.
    pe yang boleh jadi pngjarn dlm cerita ni
    ialah jangan suka mempermainkan perasaan
    seseorang kerana maybe 1 hari nanti
    kita akan mnyesal atas perbuatan kita.
    n lagi 1 hargai lah orang yang mencintai
    diri kita setulus hati kerana nanti bila
    seseorang itu sudah pergi jauh meniggalkan kita
    baru kita akan mengerti makna cinta yang sebenarnye..
    kpd pnulis,truskan usaha anda
    n try buat yang lebih baik lagi..ok :)

     

  • At 12/10/09 8:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhuhu -,-

     

  • At 12/10/09 9:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ak nk komen gak..K O M E N..hahahhah

     

  • At 13/10/09 2:26 PTG, Anonymous sakura said…

    sama mcm diatas2 x tau nak komen apa

     

  • At 13/10/09 2:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku pun heran bin ajaib kenapalah Allah gerakkan hati aku untuk baca crpn ni.....hehe....maaf ye pnulis...truskan ush anda...

     

  • At 14/10/09 11:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penulis ni budak skola ker?
    nyesal aku baca...

     

  • At 14/10/09 4:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    naseb baek aku ni suka bca komen dlu..
    xde la nyesal sgt..
    2 writter,truskan usaha..

     

  • At 16/10/09 12:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wawwawaa..byaknye komen..pape pom, aku pening giler bace ang, ampa..pe kes? xpaham..em..truskan usaha..

     

  • At 16/10/09 4:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    zamiah meninggal woo...tp rmai btol pmninat zamiah eh..
    kpd pnulis..cter ok la tp cuba buat prenggan baru sng di baca..teruskan usaha..jdkn komen sbgai pnduan tuk wat yg lg baik..okeyy....dun give up..

     

  • At 16/10/09 4:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    agak bosan..
    x phm lgs0ng...

     

  • At 17/10/09 8:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kpd yg komen yg ats2 2 ak kat bwh pun xtau nk komen ape2...
    bosan tahap gaban...kpd penulis sori 2 say....

     

  • At 19/10/09 9:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez lg bce komen dr cerpen nie.....huahuahua

     

  • At 22/10/09 1:01 PG, Blogger AnaNurFiras said…

    sory to say...
    hang p blajaq lagi la...

     

  • At 23/10/09 8:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku bca sikit..
    trus tgk komen..
    nsb bek tgk,xyah buang masa bca..
    hehehe..

     

  • At 24/10/09 6:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best pew

    ley thn ctew nie

    logik la...............

    laki bnyk awek ley

    sso gurl
    xley la

    huhuxxxxxxx

    jgn na pmain kan prsaan gurl jeeeeee

     

  • At 25/10/09 11:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    so bored..pening bila baca..x phm lgsung..kpd penulis teruskn berusaha k..

     

  • At 2/11/09 6:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menyesal bace.. huhu

     

  • At 8/11/09 2:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    trok aq rse...... sowey 2 say..... huhu

     

  • At 14/11/09 6:23 PTG, Anonymous kiddo[zoey] said…

    saya cakap; cerpen ni mcm oke..
    tp,, skill writer dlm expend kan cte kureng la.. bahasa pown ta bape nk up.. so, jgn la berhenti menulis sbb komen yg kt atas ni.. tp jd kan sbg dorongan utk lbih maju,, improve urself! i believe, u can do it well.. keep it up oke!

    sincerely,
    zurliana

     

  • At 5/12/09 6:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apa laaaaaa cter...
    nyesal ak bce.......huhuhu
    patut xyah publish ni????
    hohohohoho~

    eclaz from,
    sweetz sassy

     

  • At 14/12/09 3:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x taw pe nk ckp...
    x dpt nk selami makne..

     

  • At 15/12/09 2:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pening ar bce story nie...
    1 perenggan pnjg gler...
    kalu skdar pncritaan jew xpe...
    nie,brdialog2...
    blh mngelirukn pmbce...
    ape2 pn,gud luck k...

     

  • At 9/1/10 4:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    em.......
    boring

     

  • At 27/1/10 4:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weiii...aku dhla tgh tension ngn bos...igtkan bleh hlg tension aku..ermmm..br+ tension adala...arggghhhh..bosan..

     

  • At 10/2/10 6:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    what the fish..

     

  • At 13/2/10 6:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite paling xlogik pnah aku bce..

     

  • At 21/2/10 4:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nasib bek ak x bace smpai abez..
    bace skt tros tgok komen,,
    kalo x msty myesal giler jugk la yer..
    kpd yg da tbce abez 2, sabo jela yer..

    -yentan

     

  • At 22/2/10 10:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pening la cite nih....org indon ke???ooo ade sedare kat indon yerk???skolah kat indon ke kat pineng...hero yg mane 1 heroin pilih sebenarnya ni???

     

  • At 3/3/10 10:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bosan tahap cipan...ada jg cite cm nih..ngantuk daaa...

     

  • At 6/3/10 1:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha~ bce komen korg lg besh dri bce cter nih..bosan..xpham pape lak tuh..sume laki die syg..pmpn ape camtuh?? nak mati pn xreti nak taubat ke?? ptutnye cter nih xyah nak publish pn tape..sowy k??

     

  • At 22/3/10 4:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xtau nak ckap pe...tp mmg borink citer nie......

     

  • At 2/4/10 2:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy suka cite ne...
    ada best jg...
    tp tingkt kn usah ka... :)

     

  • At 16/4/10 5:12 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aishh. rase nyer adek aku tulis karangn lagi best dr cerpen nie.. jujur nie, x tipu pon.. sorry ye princess bowink.. in my opinion, maybe u should attend some classes to improve ur writing skill.. jln citer da nmpk da, cume care citer tu move x lawa lgsg. chaiyokk!!

    =kaki novel=

     

  • At 3/5/10 8:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oh god....
    citer dah syok...
    tpi...
    need to improved....
    maybe dialog kena asing2, structure kena buat cantik cikit...
    juga guna ayat utara 2 aduh sakit gak la pala nak baca, wlaupun sy ni org utara hehehe..
    but over all citer dier ok la...^-^

     

  • At 31/5/10 2:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aq x la kejam sgt nak kutuk....tapi.....aq rsa aq prlu kutuk gak...cite nie bosan giler...lu wat tuk exam paper bm...mang konfem la...pmeriksa tue tdo...heheheeheheheee...

     

  • At 9/6/10 5:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni bosan yang teramat sangat..
    sorry.. bukan nak kutuk....
    teruskan berusaha

     

  • At 18/6/10 9:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak kutuk tak boleh.....tak kutuk ...pun tak boleh..entahlah taktau nak komen ape..tapi ada bosan sikitlah ..teruskan usehe anda..sorylah ini bahase orang kampong ..

     

  • At 18/6/10 10:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    taktaulah nak komen ape...komen..tak boleh...tak komen ...pun tak boleh ...tapi ade sikit bosan..mungkin mood saye tak baik kot...takpe terusan usehe anda...ok..camtulah..

     

  • At 28/6/10 4:31 PTG, Blogger Alimaz-Kembara Terasing said…

    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nyesal baca.... punah bahasa utara....

     

  • At 24/7/10 10:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bosan sgt crite ni..buang ms jer bc!!

     

  • At 12/8/10 8:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penggunaan bahasa yg sgt lemah.semua aspek asas bahasa Melayu gagal dikuasai.kebudak-budakan dan menggambarkan watak zamiah yg langsung tidak matang.dinasihatkan supaya membaca tulisan penulis-penulis lain terlebih dahulu sebelum memulakan penulisan.keseluruhannya, agak menghampakan.tp cuba lg ye...jgn putus asa

     

  • At 27/8/10 10:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kpd penulis..jdkn sume comment ni dorongan tuk jd lbih baik lg...yela nk jd pnulis bkn sng...improve ur writing skills..org len jgn ar over sgt underestimate org..kpd pnulis juz look 4ward..gud luck.

     

  • At 6/10/10 5:53 PTG, Anonymous elyna said…

    bukn nk tnjuk pndai..tp bg pndapat je la ye...
    cita ni menarik sbnarnya..tp jln cita lmbt sgt..pastu mcm ada yg trgantung ja..mula2 kat msia pastu kat indon..tp masa bila dia balik masia smula?? pmbca leh kompius ni...dlm 1 perenggan tu cmpur aduk dgn dialog..asingkan ekk..baru org senang nak paham...apa2 pon...tahniah sbb mncuba..improvekan lagi ye...

     

  • At 14/11/10 12:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaaa.... aq xsggp bce bolew bce komen2 bdk2 ni...hihi

     

  • At 25/12/10 9:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    errr....bosan glew glew la...pening aq bace..

     

  • At 13/1/11 10:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy bdk utara...
    cm dibuat2 jerrr loghat neyh!!
    serius boring..
    sory terpaksa lontarkn komen kejam lak!!
    heee!!

     

  • At 19/1/11 9:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahaaa....no komen..

     

  • At 27/1/11 9:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sorry to say..
    but boring.. serabut.. x faham..
    sorry to writer.. =)

     

  • At 22/2/11 3:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak paham langsung la citer nie.......... adoiyai...... tak per... teruskan usaha....kekekeke..

     

  • At 1/3/11 1:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku bca @ bermimpi?
    xtaw pala ekoq(bhsa kedah)
    skit kpla bila bca...
    Bm dpt kedit x?hahahah

     

  • At 15/3/11 8:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm pelik je....
    dia suke sape sbnrnyer...
    dia nie playgirl ke..sume org di love n syg...

     

  • At 18/3/11 11:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    surely .mmg aq xfhm ngn cter niem .
    kami, ang, ampa! .adoii .
    bcew pon dop abih ,.borim tep .
    bez bcew coment diorg agih .
    sory to say writer .
    ~afie

     

  • At 9/4/11 4:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gler ke pe cter tah pape..

     

  • At 11/4/11 6:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    langsung xfaham..menyesal gler ar..adoii..nk kutuk, mmg sume mnusia xperfect..pape pon, penulis boleh brusaha lg k..

     

  • At 17/4/11 1:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ahaa..bca perenggan frst pn x ase plik...sory la ea...

     

  • At 30/4/11 12:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoi...pening kapalo oden .nakbaca ..nyesal tol bacer...mmg boringgggggggggggg

     

  • At 17/5/11 11:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best,tp jalan cerita dia agk keliru.tlg improvekan lg skill writter u.all the best!

     

  • At 10/6/11 2:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku baca perenggan atas je... pastu..arghhhh......fenin2. terus tgk komen... heh! dah agak dah... tapi x pelah dik non oi... teruskan usaha

     

  • At 26/6/11 1:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tiga2 dy suka..tbur kta syg la...i luv u la....dy kta izad mainkn dy...tp dy pon cinta at bnyk org..i mean 3 org....sakit on x nyatakan...tba2 mati trus...try to improve urself.....komen jdkn sbgai smgt kita utk mmbuat yg trbaik buat yg akn dtg....truskn usaha

     

  • At 26/6/11 1:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    *pon

     

  • At 26/6/11 6:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    zamiah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

     

  • At 14/8/11 2:37 PG, Blogger Achik SYIDA said…

    tak tahu nak komen apa -.-

     

  • At 27/9/11 4:37 PTG, Blogger Zara AnasTasya said…

    wish u luck :)

     

  • At 20/10/11 12:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xfhm apa bnda pown yg penulis nk bgtau.. boring gler.. warghhhhhh...........

     

  • At 17/2/12 11:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoyyy....sng cerita la kn...usaha lg ye,pwincess bowink..;)

    _eyla^^_

     

  • At 11/5/12 4:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    maaf saya kurang mengerti alur ceritanya..
    bhsa ny aneh bgt...


    tpi ttap smngat utk penulis..
    smga dpt menghasilkn karya yg lebih menarik..

    :D

     

  • At 26/5/12 1:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ceita ni pasal apa sebenarnya.....tak faham la..... lagipun nampak macam watak heroin tu playgirl.......semua lelaki dia suka....

     

  • At 6/6/12 4:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    MEMBOSANKAN.... SIYES AKU RASE CAM NAK LIKE JEW KOMEN2 KAT ATAS... KLU DORANG BUAT BUTTON LIKE MMG AKU NAK LIKE JEW...MMG CERPEN NI NTAH HAPE2...

     

  • At 14/7/12 8:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    seriously!SAYA TAK PAHAM!!ABIS BACA PUN STILL TAK PAHAM!!ADOIII!!TETIBE JE MATI!!

     

  • At 27/10/12 6:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter ni....hmm usann laa..hoho.. maap

     

  • At 26/12/12 10:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni very xbest,..! tak faham langsung. what the hell?

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group