BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Sabtu, November 07, 2009
Cerpen : Badai cinta pertama
Nama Pena : gadis timur

intro...

biarlah aku memperkenalkan diriku sebagai nana.aku berusia 20 tahun..kisah hidupku amat berbeza dengan kisah hidup orang lain.agaknya kot...aku dilahirkan dalam keluarga yang sederhana mewahnya.aku mempunyai kembar..ya kembar yang bernama nini..status kembar hanya pada luaran sahaja.tetapi secara dalamya kami bukan seperti mana-mana kembar di dunia ini.bertuahnya jadi aen dan ekin!!!kembar yang sehati sejiwa...kalaulah aku jadi macam diowang,pasti hidup aku aman bahagia..malangnya...

*************

5 tahun dahulu...

"nana,ada orang bagi surat nih..wah dalam diam2x dah ada secret admirer nih."tegur mona tiba-tiba.
"issh kau ni mona kalau tak buat aku terkejut sehari tak boleh ker?dahlah suara kau tu mengalahkan suara penyanyi pujaan kau tu!errr...sape ek...err,isshh aku tak ingat r.sape ek??"katAKU sambil menggarukan kepalaKU yang tidak gatal itu.

"kau ni dah berjuta-juta kali aku beritahu kau!ADIBAH NOR!ADIBAH NOR! kau kena ingat tuh!aku tahulah kau peminat setia siti nurhaliza."
"hehehe...tau takpe.haa berbalik kepada tujuan utama topik kita nih.sape bagi surat ke aku?mane surat tuh?"tanyaKu seperti orang tidak sabar lagaknya.

"ishhh gelojohnya!lelaki malang manalah yang dapat kau nih.hehehehe.."
"ke situ pulak kita nih...kita sekarang kan ada satu misi besar dalam hidup kita.pmr dah nak dekat nih.kita kenalah belajar dahulu baru bercinta,"terang nana panjang lebar..

"malaslah aku layan kau nih..buat serabut kepala otak aku je.ni ha surat kau.wangi betul!!!hehehe..ok r aku nak pergi toilet,chow,"
aku hanya mampu tersenyum melihat telatah temannya itu.
aku menilik surat yang berwarna pink itu.macam tau-tau aje aku minat warna pink!!!hehehehe...
lantas aku membuka surat itu...

kepada nana,

saya sudah lama berminat nak berkenalan dengan lebih rapat dengan awak.saya harap awak sudi berkenalan dengn orang biasa macam saya nih.maklumlah awak pelajar yang terkenal dengan kecemerlangan dan kecantikkan awak.kecantikkan awak tidk dapat ditandingi oleh mana-mana perempuan di sekolah ini termasuklah kembar awak,nini.akan tetapi tujuan saya mahu berkenlan dengan bukan sebab paras rupa.niat saya ikhlas untuk mengenali awak dengan lebih rapat.

salam perkenalan dihulurkan
daripada,
shah...

"err...shah?oh my god...mimpi ke aku nih?lelaki paling popular kat sekolah ni nak berkawan dengan aku?
nana mencubit pipinya beberapa kali.ishh bukan mimpi!!!aku tersenyum sendirian.
tanpa disedari ada sepasang mata memerhatikan gelagatnya dengan perasaan cemburu yang meluap-luap.

*********************************************

nini menghempaskan badannya ke katil sebaik sahaja baru pulang dari sekolah.dia asyik memikirkan tentang kejadian yang baru sahaja disaksikan di sekolah tadi.
NANA dapat surat daripada secret admirer??oh no..no...NEVER!!!dia tak boleh kalahkan aku!!!selama ni aku selalu aje menang!!!aku mesti siasat sape secret admirer dia tuh!!!nini menrecanakan sesuatu...

nini masuk secara curi-curi ke bilik kembarnya nana..dia cepat-cept mencari surat yang diberi oleh seseorang kepada kembarnya itu.ishhh mana dia letak surat tuh.mane!mane!!!
nini sudah mula berputus asa apabila pencariaanya tidak ada nokhtahnya..tiba-tiba..
"yes,"jerit nini kecil..terus sahaja dia membaca surat itu..

sebaik siap membaca surat...
"kurang ajar nana!kau amek pakwe aku!!no...dia tak boleh.aku dah lama minat kat shah."kata nini sendirian.

********************************************

"nana,kau mai cni..aku nak ckp cket,"kata nini dengan kasar sebaik sahaja melihat nana baru keluar dari bilik .nana terkejut..apahal kembar aku nih..

"ada apa nana pnggil nih?nana ada keje nak buat nih!,"balas aku acuh tak acuh...
"ak bagi warning kat ko,kalau kau berani rampas shah aku,siap kau.tak kira la kau ni darah daging aku ke..aku akan buat apa yang mampu aku buat!"kata nini dengan kasar.

"weh,kenapa nini baca surat nana!berdosa tau!
"itu aku tak kira.ni last warning aku!ingat tuh,"lantas nini beredar meninggalkan aku terkulat-kulat sendirian.

tetapi aku terus juga meneruskan perhubungan dengan shah.biarla nini marah pun.aku hanya berkawan sahaja walaupun bibit-bibit cinta mula berputik dalam hatiku.adakah ini cinta pertamaku???

sudah sebulan perhubungan aku dengan shah berjalan lancar..tiba-tiba...

"weh nana,shah bergaduh teruk dengan kimi!cepat!!!"kata mona dengan nada serius..
aku terkejut..lantas terus berlari ke padang bola.aku terkejut melihat mulut kimi berdarah dengan teruk.

"shah!!stop!!i say stop!!kenapa dengan awk ni?kecian kimi,"jerit nana dengan kuatnya.

"owh,,kimi punya pasal,awak siap tengking saya!!!"marah shah.
"kenapa dengan awak ni shah.awak tak sihat ker?
"banyaklah kau punya sihat!!aku tak percaya kau perempuan sundal!!!sundal!!

aku terpana.sundal!air mataku menitis dengan laju..sampai hati shah.di saat aku mula jatuh sayang kepadanya..

aku berlari dengan selaju-lajunya.tanpa disedari nini ketawa berdekah-dekah menyaksikan kejadian itu.
"hahaahha,padan muka!rasakan!kau tak tahu apa telah aku buat!hehehe..aku telah bagi gambar kau terpeluk dengan kimi.aku tahu memg kejadian itu tidak sengaja..bijak kan aku!!"kata nini sendrian tanpa disedari mona mendengr setiap patah perkataan yang keluar dari mulutnya itu.

*******************************************

mona terkejut!lantas memberitahu perkara sebenar kepada aku.lantas aku berjumpa dengan nini!!!

"kenapa dengan nini!sanggup memfitnah nana!"kata aku sambil menangis..
nini hanya diam sahaja sambil tersenyum sinis..

*********************************************

begitulah berakhirnya cinta pertama aku.di saat aku mula suka padanya,gara-gara kembarku,cintaku hancur musnah di tengah jalan.kenapa dia buat aku macam ini??kembarnya sendiri...kenapa????adakah aku tak layak menerima cinta??cinta bagiku sesuatu perasaan yang sukar diungkapkan dengan kata-kata.sudah lima tahun peristiwa itu berlalu,tetapi ingatan aku masih segar.aku tak dapat lupakan peristiwa itu.

sekarang cinta tiada dalam kamus hidupku.no time for love!!!nak kata fobia tu ade la sket.
haa nak tahu apa yang berlaku kepada nini dan shah??sekarang mereka bahagia bersama.aku redha!!!aku tahu semua yang berlaku ini ada hikmahnya..YA ALLAH! sekiranya ini kesudahan hidupku..aku redha...

tapi perjalanan aku semakin jauh.manalah tahu suatu hari nanti aku akan bertemu dengan lelakiku..AMIN!!!
posted by Penulisan2u @ 7:04 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
94 Comments:
  • At 7/11/09 9:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni pengalaman sendiri ke???
    cara awak sampaikan cerita ni x menarik langsung...
    tp novel awak best la pulak...
    anyway....gud job..

     

  • At 7/11/09 12:39 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    ok la.. :)

     

  • At 7/11/09 1:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hurm....kurg mnarik la...
    truskan usaha k...

     

  • At 7/11/09 6:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    terima kasih atas komen anda,i admit that this story is not enough good.maybe i'm very focus to my novel 'cinta si teruna dan dara'.tambahan pula novel ini sudah mempunyai peminatnya yang tersendiri..teruskan menyokong karya saya.maklumlah saya masih baru dalam dunia penulisan yang mencabar ini.

    ikhlas dari,
    gadis timur:)

     

  • At 8/11/09 1:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knpe ckp x best?..best je sy bace..mybe pandangan org len2..sy x pandai menghayatinye..tpi dr pe yg sy bace..best..heheh..keep it up..

     

  • At 8/11/09 12:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ntah la...
    bleh la thn...
    tp cam pndek sgt...
    anyway,gud try....

     

  • At 8/11/09 2:24 PTG, Blogger saffiya said…

    ler..nie je...nanti sambung lagi ye.. pendek sangat
    tapi best je..hehehe

     

  • At 8/11/09 2:29 PTG, Blogger saffiya said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

  • At 8/11/09 8:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    TIDAK DINAFIKAN DENGKI MENDENGKI TETAP ADA, WALAUPUN SEDARAH SEDAGING...TAHNIAH, CITER MENARIK MELALUI PENYAMPAIAN YANG AMAT BERSAHAJA.

    SAFFIYA

     

  • At 9/11/09 2:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm..

    buat saffiya- kalu penyampaian cerita yang bersahaja, kita dpt merasai diri berada di tempat watak bukan seperti kita membaca kisah..k..itu penyampaian bersahaja..blaja dlu sblm memberi ulasan...

    buat gadis timur- sebaiknya awak memberi tumpuan..sayang..sebab jalan cerita awak da kuat..ade point of view..cume kurang dari segi penyampaian n plot x berkembang...boleh hasilkan yang lagi menarik..

    harap awak try baiki cerpen ni sbb sayang idea ni dibiarkan cmni jer..post yang new ea..gud try...

    -usop sontorian- =p

     

  • At 9/11/09 2:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eleh..kecoh je saffiya tu...mcm pndai wat cerite...kalu ko tgk penyampaian ni bnyk kekurangan..setuju dgn yang lain..cerita menariik tp x diolah dgn baik...

    -aku bukan penulis-

     

  • At 9/11/09 2:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    korang semua wak kecoh r kat cni...

    cter ni ok la.tapi kena wak panjg r cket..
    tapi novel karya gadis timur ni best gler...
    x sabr nk tau kesudhn novel hasil krya dye...huhuhuhu

     

  • At 13/11/09 12:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie memang best pon...tp sy nampk kesudhn dalam citer nie xder...

     

  • At 13/11/09 1:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Saya bagi 3 bintang drpd 5. Good try.

     

  • At 13/11/09 5:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xsngka lak ad kembar cm 2...
    ish2...
    xbaiklah nini wat nana cm 2...

    ap2 pun thniah pd penulis..walaupan ceritanya hanya singkat...tapi cukup menarik...

    nOr_1804

     

  • At 14/11/09 12:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahhh,hebat!!!!
    karya mu mendapat perhtian pnuh dari pmbaca
    sampai terkluar debat!!!
    mmg pjaan rmai r karya mu ini...

    ..^v^..

     

  • At 14/11/09 1:30 PG, Anonymous raHasia aMn said…

    nape pendek sgt??
    bru nk feel tetiba da abish..
    n nape ending cmtu..

     

  • At 15/11/09 12:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nama da best...tp citer bg sy tak brape menarik
    takpe2 truskan usaha anda

     

  • At 16/11/09 9:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada sambungan ke x citer nier???
    xbez ar lau xda smbungan...
    sambung ar..
    -syada-

     

  • At 18/11/09 3:43 PTG, Anonymous zaitackey said…

    haaa?? cte ni ok la,tp ayat die 2,hmmm..

     

  • At 21/11/09 1:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hyeee..gadis timur,,bg sya ne pecubaan yg baek..tak de la bosan sgt,tp kesudahan nya...mcm pelik ckit tetibe je shah bahagia ngan nini...shah tu plak jd laki tak reti nk siasat lu...men sergah je,camana plak cinta dye bole beale ara kat nini lak tkkan sebab pras rupa sama kot huhuhu pape pun tahnia k

     

  • At 3/12/09 5:31 PTG, Blogger ^aku CiNTakaN uNgu^ said…

    sy ase ok...xp sy x sngke c nini 2 bsuk aty....prangai c nini 2 sbijik cm kwn sy....ske hncurkn idop owg......

     

  • At 4/12/09 5:42 PTG, Anonymous eima Azim said…

    best gk..nnt i pn nk cbe gk r menulis kt cni..

     

  • At 10/12/09 4:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    asl bnyk novel pkai nme kimi ea?
    plik akuwh~
    huhuhu~
    bru nk feelng tbe2 dh abes..
    huhuhu~
    btw,congratz
    walapun cter dier rngkas...


    viOLetviOLin~

     

  • At 11/12/09 8:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sdayh nyer cter..adoiii

     

  • At 22/12/09 10:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan cerita yg menarik tp memerlukan extra touch-up agar jalan cerita menjadi lebih dramatik dan memberi kesan kepada pembacaan...

     

  • At 14/1/10 10:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emmm...
    dri mula2 mcm boring je tp tgh2 tu best plak..good try ok

     

  • At 18/1/10 5:49 PTG, Blogger Hotto said…

    ayt cite neyh mcm budak baru blaja mnulis. huhuh..tp ok la bleh fhm.

     

  • At 5/2/10 12:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    akhir cite ade jugk cite pasal nini bersama dgn shah. nana apa yg berlaku???at least cite la nana sekarang ni buat ape,tgh tumpukn pelajrn ke keje ke.umo pn muda lg....coz cite kisah cinta 5thun dulu zmn sklh lg.....lgpun nana kn pandai..apa2 pn taniah dkt penulis ada idea yg menarik .....
    tq..
    ...murni...

     

  • At 21/2/10 8:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni kurang menyengat la...

     

  • At 21/2/10 9:50 PTG, Blogger Iqah said…

    sdeh cerite ni..hope Nini xkekal gn Shah,,cbb dy ptt trime itu bb fitnah kemba dy sndri

     

  • At 23/2/10 9:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la.....tp nini nie jht sngt la.....gud job

     

  • At 25/2/10 3:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm ni ke penulis novel buat cerpen? x feeling langsung baca. sigh~

     

  • At 9/3/10 3:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok..adakah ini berdasarkan pengalaman anda?
    tapi saya suka...cuma....nak tahu apakah kesudahan
    nana adakah dia fobia untuk bercinta? mungkin sekarang
    cerita hidup nana lebih menarik? saya tunggu cerita anda

     

  • At 10/3/10 4:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    actly, haqu un ad ske at sowank snior haqu (2009)
    nme die un sHah jGak. . but haqu xbrani nk tros trg bb haqu tkot. . coz haqu tkot die kate haqu `peigi crik timbe` ;(

     

  • At 17/3/10 9:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alahaii...xsmpt nk feel r cte ni..
    try lg ea..cyayok=)

    -ekiNa-

     

  • At 18/3/10 1:31 PTG, Anonymous sweet said…

    cerita ini agak ok pi dia cerita 2 mcm tergantung...but anyways keep it up...pas ini jgnla terlampau buat ayat yang xda maksud begitu...ok!!!!!!!

     

  • At 26/3/10 12:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aduhh sedih deh ,,moga u dpt lelakimu very soon ,,,amin

     

  • At 26/3/10 8:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite best...tapi lagi best kalau ada kesinambungan slepas tu..gadis timur tulis la pula apa yg blaku pd nana..

     

  • At 28/3/10 2:54 PTG, Anonymous anggur_violet (^_~) said…

    cter best tp pndek sgt..
    ckp la shah thu perbuatan nini ke pstu shah mntk maaf ke..
    ape2 pn nice job..

     

  • At 30/3/10 4:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad...trus kn usaha

     

  • At 1/4/10 4:06 PTG, Anonymous mieya1402 said…

    hmm..jln critanya mnrik

     

  • At 28/4/10 2:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Citenye terlau pendek la....tp...ape2 pon.....gud job........;)n wish u luck......

     

  • At 10/5/10 9:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la mana lagi? nie mesti nak cepatkan? pendek sangat la. walaupun shah dan nini bahagia. shah patut tahu hal yang sebenar baru padan muka si nini tu. jalan citew yang menarik tapi pendek. apa-apa pun tahniah kepada penulis. gud job.....

     

  • At 11/5/10 10:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la ni ker akhirnye..
    pendek sangatlah..
    klu boleh sy nak kan kebahagiaan utk nan juga dan
    shah tahu ape yg berlaku..

    pasni buat yg best lagi k..
    ~~ green88~~

     

  • At 27/5/10 9:02 PG, Anonymous syasya said…

    ok cite bagus tapi x de kesudahan
    teruskan usaha

     

  • At 15/6/10 12:32 PTG, Anonymous miss garfield said…

    hm sedih r baca cter ni..cian nana.Biasa r cnta ptama kan,susa nk lupa..cter yg best tuk d kongsi bsama2.Well god luck to gdis tmur k ;)

     

  • At 15/7/10 1:36 PTG, Anonymous Aain said…

    citer yg menarik wlupun penympaiannya brshj.. tidak semua punya nasb yg sama.. malah.. tdk semua punya nasb yg berbeza.. tabahlah.. anyway.. good job.. trus kn berkarya... hope can be a bttr then this.. hehehe.. good luck, gadis timur...

     

  • At 17/7/10 1:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best karya ni
    moga bejaya dlm penulisan2u ni.....
    good luck

     

  • At 6/8/10 11:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter nie xbez glew k0t..
    buang mse je bcer..

     

  • At 7/8/10 9:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ya, penyampaian x menarik.....

     

  • At 12/8/10 6:20 PTG, Anonymous alya said…

    cuba lagi....pasti berjaya...

     

  • At 13/8/10 2:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    singkat la.. bru je nk layan...

     

  • At 29/8/10 5:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good effort,cite nie mcm agak bored,bace setengah je dah bosan,sebab u kene lebih belajar cara menggunakan ayat yg lebih cantik dan membuat org lebih interested untuk bace lagi.watever it is,good job,=)

     

  • At 8/9/10 10:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best per...

     

  • At 30/9/10 5:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x sangka sorg kembar sanggup wt kembar dia cm2..
    pape pn..
    nice story..
    sy ske..!
    truskn usaha!

     

  • At 4/10/10 10:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ??????....xsuka la ending die...huhu..but awk punye story ok..klu awk kembang kn die punye point,sy ase lg menarik..gud luck k...(^_^)

     

  • At 29/10/10 11:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x best.mcm budak sekola je bt cerpen ni

     

  • At 14/11/10 4:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu... ak pon ad kembar gak..
    tp kembar ak ok r...
    dy ley simpan rahsia ak...
    hahaha...
    bg ak best gak crite nie..
    tp lg best kot klaw shah 2 tau siape nini 2 yg sbenarnya...

     

  • At 25/11/10 7:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbest,, serius

     

  • At 26/11/10 9:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bole thn.. bole diperbesarkan lg bkt yg ad uh. anyway ngud job.. truskan berusaha. chaiyok!! chaiyok!!

     

  • At 30/11/10 5:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok jerk...tapi lau awak panjang kan lagi cerita ni mesti lagi best....

     

  • At 1/12/10 4:31 PTG, Blogger diana adilla said…

    best walaupun cite ade gantung ckit...hehhehe
    ni ada kena mengena dgn kisah hidup ke?
    but ape2 pun, i like the story...

     

  • At 9/12/10 2:36 PTG, Blogger Gugusan Rindu said…

    menarik cume pengakhiran nya sedih sket..
    n ptot nyer nana akn menang dalam cerita ni..
    BTW..do again ya.. =)

     

  • At 30/12/10 12:14 PTG, Blogger "Just Open It" said…

    em cita ne mcm tergantung jer huhu mcm xda ending xkan malang la shah silap pili wanita n nini ndak berubah lgsung tup2 trus bhgia plak...i hope u write crpen beter than ths cerpn la ok...anywy gud try...wish u luck...

     

  • At 13/1/11 2:37 PTG, Blogger adioscinta said…

    pd pndgn sy..cite bez tp t'gntung..sy br nk m'dlmi tup2 da biz da cite die..ape yg sy t'kezut kt cnie ade laa knp kmbr leh uat kt kmbr cm2?bkn kmbr s'ati ke?

     

  • At 19/1/11 12:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    setiap perbuatan ader pembalasan..kebahagian nini cuma sekejap jew..dia akan terima pembalasan apew yg dia wt dlu..antara lmbt gan cpt jew..so wait n see jew..

     

  • At 9/2/11 11:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm...ad kureng ckit lar...tp papepun keep it up k!!

     

  • At 29/3/11 2:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    biasa jer.....

     

  • At 2/5/11 2:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ek elee... citer cm tu je..
    mcm syok sendiri..
    cara penyampaian x best langsong..
    mcm citer nan mbr2 je..

     

  • At 18/5/11 4:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak bepa nak faham...but still okla...

     

  • At 11/6/11 1:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Pnulis nie cam ade pnglaman lak... He3,anyway bezzz r gak citer nie...

     

  • At 14/8/11 10:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    teramat skit ati r....ak pon dh rase cam nie.....huhuhu...but not twin but cousin yg plg rapat..!

     

  • At 23/8/11 3:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lorh..gitu jerk? jalan citer da ok dah,naper x sambung jerk lg,wat lar si nini tu akhirnyer terkantoi ker whatever lar kan.. paper pon i like..

     

  • At 8/9/11 2:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pengalaman sendiri ker???
    kurang menarik tapi blh usaha agi..
    gud luck..

     

  • At 15/9/11 12:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm terlalu biasa but that was a good try
    keep moving forward

     

  • At 27/9/11 12:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmmm, bolehlah, ni aku baca first berbanding yang lain-lain... tak nak komen banyak....tapi kena banyakkan menulis lagi,sebab bakat memang dah ada...

     

  • At 2/10/11 6:34 PTG, Blogger Mizz emy said…

    kuang ajar punya pompuan kalu aku jumpa aku sepak-sepak dia,,,

     

  • At 20/10/11 1:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    endingnya xmnepati cita rasa lar...u can do more better...

     

  • At 26/10/11 2:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gak cter ne..

     

  • At 26/10/11 3:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knpe cerpen nye ckit sgt x smpai 5 minit pun bace tapi xpe good job.....

     

  • At 6/11/11 3:34 PG, Blogger kRistALaNgGuN'91 said…

    sorry 2 say..boring la cte ni.hrmm..

     

  • At 9/11/11 7:42 PTG, Blogger Naila Eeenie Menie said…

    kureng mnarik lh..tp jln crite da ok..kalo d pnjang kn agy mungkin better.

     

  • At 11/11/11 4:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la..tapi nape short sngat..baru nak feeling...anwy,good try...really like ur story..^_____^

     

  • At 17/12/11 1:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm cerita bawang putih, bawang merah lah pulak...

     

  • At 20/12/11 3:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    baguslah anda sudah mencuba gadis timur...teruskan usaha.cuma kadang-kadang bahasa yang bersahaja dalam karya secara tidak langsung mungkin akan menyembunyikan estetika bahasa dalam sesebuah karya dan terlalu bersifat klise.akan datang cuba pelbagaikan teknik mengolah bahasa dalam karya...selamat maju jaya.

     

  • At 2/2/12 12:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ending yg tergantung..hope after this dpt perbaiki...

     

  • At 3/2/12 4:37 PTG, Blogger سيتي روحاني بنت شعاري said…

    sepatutnye buat la mona tu gtaw shah yang nini plan sume tu... baru la shah back pada nana...geram tgk ending cmni...hu

     

  • At 13/2/12 10:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    walaupn story ni pndek,tp ttap best..
    good job..smbung lg tkpe cter ni,lg mnarik..
    usha lg...

     

  • At 19/2/12 5:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boring story ni ... kesudahan ye pn sma ... :S

     

  • At 5/3/12 12:23 PTG, Blogger zulaikha said…

    ok la ..

     

  • At 8/5/12 3:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nie bukan novel lagi..
    nie macam bagi" cerita aje..wkwkwk
    tp good jobb...:)

     

  • At 22/5/12 8:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbest langsung...rasanyer pengalaman sendri kot..

     

  • At 11/7/12 2:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    terima kaseh atas pekongsian

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group