BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Oktober 25, 2009
Cerpen : Pelangi Cinta
Nama Pena : dania zahra

Suasana di perpustakaan pada hari itu agak tenang. Aku segera meletakkan begku di tempat khas lalu menuju ke rak-rak buku. Mataku meliar-liar mencari buku rujukan management seperti yang disyorkan oleh lectureku. Dan akhirnya mataku memfokus kepada buku tersebut. Aku segera mengambil buku tersebut, namun dalam masa yang sama seorang lelaki juga sedang memegang buku tersebut. Mata kami bertembung. Renungan matanya membuatkan aku seperti berada diawang-awangan.. oh… asyik sekali. "handsomenye dia," bisik hati kecilku..


Sedang aku asyik berangan, aku tersentak mendengar suaranya.

"Excuse me," katanya sambil merenung tepat kemataku.

Aku tersentak. Dia tersenyum dan berlalu bersama-sama buku tersebut.

Aku kembali semula ke alam nyata. Lantas tanpa membuang masa, aku segera mencari lelaki tersebut. Mesti. Buku itu satu-satunya harapanku dan aku sangat memerlukan buku tersebut untuk menyiapkan assignment Mr Ganesh.


"Err..Saudara," panggilku . Dia yang baru sahaja ingin meletakkan punggungnya di kerusi, menoleh kearahku. Aku dapat merasakan betapa lajunya degupan jantungku.. dup dap dup dap. " Sara, kau harus berani. Ini berkaitan dengan hidup dan mati. Chayo-chayo," hatiku berbisik memberikan kata semangat.


"Yes, can I help u?" tanya lelaki itu apabila melihat aku masih lagi tidak bersuara. Aku menarik nafas panjang, dan dengan sepenuh keberanian yang ada, aku bersuara."Maafkan saya, boleh tak awak bagi buku tu kat saya. Saya sangat-sangat memerlukan buku tu. Please… kalau saya tak dapat buku tu matilah saya. Dah puas saya cari buku yang sama tapi tak jumpa.. Hanya buku ni sahaja harapan saya. Please."


"Mana boleh. Saya pun nak pakai juga buku ni. Siapa cepat dia la yang dapat."ujarnya lagi.


Aduh. Macam mana ni. Takkan aku nak melutut pula kat dia. " Ituu saya tahu, tapi tadi sepatutnya saya yang dapat buku tu dulu. Bukan tadi saya ke yang jumpa dulu buku tu?" soalku kepadanya.


"Eh, awak ni.Saya yang pegang dulu buku ni tau.. So, it’s mean this book is belong to me and not yours. Understand?" tambahnya lagi. Dia kembali menatap buku tersebut tanpa menghiraukanku. Hatiku berasa sebal melihat tingkahnya. Huh. Berlagak betul. Eiii. Geramnya. Namun kerana memikirkan assignment management yang perlu dihantar 3 hari lagi , semangat ku kembali. Aku perlu dapatkan juga buku tersebut walau apapun caranya.


"Macam ni lah. Kita sama-sama nak guna buku ni. So, apa kata awak bagi dulu buku tu kat saya, 3 hari lagi saya bagi balik kat awak. Boleh? Saya memang perlu sangat-sangat buku ni. Maklumat yang saya nak , semuanya ada kat dalam tu," uajrku sambil menunjuk buku yang sedang dipegangnya.


"Mana boleh macam tu. Buku ni saya yang punya. Lagipun boleh percaya ke awak ni. Kalau awak memang nak buku ni, nanti lepas saya dah settle, saya bagi kat awak. Okey."


"Ala.. Janganlah macam tu, saya memang betul-betul nak guna buku ni. Kalau saya tak dapat buku ni, matilah saya. Macam mana saya nak menjawab dengan mr Ganesh tu," ujarku lagi meminta simpati.

"Mr Ganesh?? Siapa tu? Ape kena mengena dengan dia dan buku ni?"

Lalu aku pun berceritalah kepadanya tentang misteri Mr Ganesh. Setelah habis aku bercerita, aku melihat dia ketawa. Apa yang lucunya pun aku tak tahu.

"Hey, kenapa awak gelak?Awak ingat saya tipu ke? " ujarku geram.

Lantas dia menerangkan kepadaku hal yang sebenarnya,aku juga turut ketawa. Rupa-rupanya, dia juga seperti ku, ingin menyiapkan assignment yang diberi oleh Mr Ganesh.Cuma dia dan aku berlainan kelas..Semua orang yang belajar dengan Mr Ganesh sudah masak dengan perangainya yang garang dan cerewet itu. Semua kerja yang diberikan hendaklah mengikut seperti arahannya. Tidak boleh silap sedikit. Pasti akan berlakulah gempa bumi.


Akhirnya dia mempelawaku untuk membuat assignment Mr Ganesh itu bersama-sama. Aku bersetuju apabila dia dengan rela hati ingin membantuku. Almaklumlah aku ni agak lemah juga dalam subjek yang satu ini.


Peristiwa diperpustakaan ini menjadi detik perkenalan kami. Kami akhirnya menjadi sahabat. Setiap kali ada masalah pelajaran, dia tidak keberatan untuk menghulurkan bantuan kepadaku. Aku mendapati bahawa dia seorang pelajar yang pintar. Kawan-kawanku yang lain sering mengatakan aku beruntung kerana dapat mendekati Zarul yang merupakan pelajar pintar dan digilai ramai terutamanya pelajar perempuan.









Hampir dua tahun aku mengenali Zarul, aku dapat merasakan bahawa ada keserasian diantara kami. Hubungan kami menjadi semakin rapat dari hari kehari. Kebanyakan masa kami habiskan bersama. Ramai yang manyangka kami adalah pasangan kekasih, namun hakikatnya tidak begitu. Jauh disudut hatiku, memang aku menyukainya.Namun kami tak mungkin akan dapat bersama. Dia sudah mempunyai kekasih hati. Kekasihnya kini berada diluar negara kerana melanjutkan pelajaran. Walaupun aku tidak pernah menemui kekasihnya itu, namun mesti dia seorang yang sangat istimewa. Zarul pernah menyatakan kepadaku bahawa dia sangat menyanyangi girlfriendnya itu. Dahulu zarul juga sering meluahkan perasaannya kepadaku.

Dan sering juga aku memberikan nasihat kepadanya. Padahal aku pun bukannya arif pun tentang cinta ni.


Namun sejak kebelakangan ini, hubungan aku dan Zarul kian hambar. Dia sering menghindarkan diri daripadaku. Aku sendiri confuse dengan apa yang telah berlaku. Aku sering tertanya-tanya apakah sebenarnya yang berlaku. Aku sangat merindui Zarul yang aku kenali dulu. Zarul yang caring, kelakar, selalu menyakat dan mengusikku.


"Hai sayang. Tengah buat apa tu?" ujarnya disana. "Hmm, mimpi apa pulak awak call saya ni cik abang oi, " kataku acuh tak acuh. Sebenarnya aku gembira menerima panggilan daripadanya, namun kerana sikapnya terhadapku sebelum ini, aku berlagak tidak mahu melayannya.

"Hmm. Keluar nak tak?"

"Aik, banyak pula masa awak hari ni nak ajak saya keluar. Selalunya tu busy je memanjang. Hari ni tak ada kerja nak buat ke?" tanyaku masih berjauh hati.

"Sorry la sayang. Hari tu memang saya betul-betul sibuk la. Tapi sekarang semua kerja saya dah settle. So saya ada la masa nak keluar dengan bestfriend saya ni. Jom la," pujuk Zarul.

"Tak nak la. Saya takde mood hari ni," ujarku masih mahu jual mahal.

"Sara jangan lah macam ni. Awak marah lagi ke dekat saya? I promise today you’ll be my princess. So whatever your wish I’ll fulfil it," pujuk Zarul lagi.

"Promise? Whatever I want?" aku meminta kepastiannya.

"Yes my dear. Whatever,"


Hari itu kami pergi ke Times Square. Sebenarnya sudah lama aku teringin untuk bermain roller coaster. Jadi kesempatan ini tidak akan kulepaskan. Kami bermain sepuas-puasnya di Cosmo’s World Thema Park. Dari satu ke satu permainan kami cuba.Taman tema ini merupakan taman tema terbesar di Malaysia. Ianya terbahagi kepada dua iaitu Fantasy Garden di aras 7 dan Galaxy Station di aras 5. Hampir lima jam kami didalam taman tema itu. Sebelum pulang, kami sempat membuat replika tangan yang dibuat dengan menggunakan lilin untuk dijadikan kenangan.


Selepas mengisi perut di restoran makanan segera McDonald, aku mengajaknya pergi menonton wayang pula. Kami bercadang untuk menonton filem yang santai dan tidak berat. Akhirnya kami memilih untuk menonton cerita kartun Cloudly With A Chance Of Meatballs. Selesai sahaja menonton , aku mengajaknya pula menemani ku bershopping. Nak tak nak, dia terpaksa juga menemaniku kerana dia sudah berjanji. Aku sengaja menyeksanya kerana ingin membalas dendam. Apa tidaknya, sebelum ini dia telah menyakiti hatiku. Apabila hari sudah semakin larut baru aku memintanya menghantarku pulang kerumah.


"I have something for you," ujar Zarul sambil menyentuh tanganku untuk menghalang aku keluar dari keretanya.

"This is for you. Happy birthday," ucapnya sambil menyuakan sebuah teddy bear yang sangat besar.

" Oh thanks. Hari ni birthday Sara ke?" tanyaku agak bodoh-bodoh.

" Sara pun lupa," tambahku lagi sambil ketawa. Alahai macam mana lah hari jadi sendiri pun aku boleh lupa. Ini semua kerana asyik memikirkan sikapnya itu.

"Anyway thanks ye Zar," ucapku lagi.

" Aik thanks sahaja ke?" ujarnya ingin mendugaku. Aku pura-pura tidak faham apabila dia menunjukkan pipinya minta dicium.

" Ei.. Gatallah awak ni Zarul. Ni nak?" ujarku sambil menunjukkan penumbuk kepadanya. " Habis mengamuk your girlfriend nanti tau,"

"Iye lah, siapa la kita ni ye. Sara tak sayang Zar ke? Sampai hati nak tumbuk muka Zar yang handsome ni,"

"Ok lah good night. Sebelum tidur jangan lupa cuci kaki. Nanti karang mengigau main roller coaster. Mimpikan Zar ye.Hahaha, " sambungnya sambil tergelak.

Aku hanya menghantar keretanya dengan pandangan. Tiba-tiba mataku jatuh pada sekeping kad yang terselit di teddy bear baru ku itu. Jantungku tiba-tiba berdegup kencang apabila membaca isi kandungan kad itu…







Ketika aku mahu keluar dari rumah, seseorang yang asing menegurku. Dia memperkenalkan dirinya sebagai Arisya, kekasih Zarul. Cantik orangnya secantik namanya. Selama ini Zarul mengelak bila aku bertanya tentang kekasihnya. Namun hari ini aku mendapat jawapannya. Arisya seorang yang mudah mesra. Selepas dia pulang, aku ke kolej untuk berjumpa Zarul. Aku ingin menyelesaikan segalanya hari ini.

Antara kami berdua tidak mungkin wujud hubungan yang lain. Dia sudah mempunyai jalan hidupnya sendiri. Begitu jua denganku.


" Zar, berilah Arisya peluang sekali lagi. Dia masih cintakan awak. Saya tahu dia mungkin telah mengecewakan awak, tapi sekarang ini dia sudah sedar segala kesilapannya. Dan barulah dia tahu betapa dalamnya cinta dia pada awak. Berilah dia peluang sekali lagi," aku cuba memujuk Zarul seperti janjiku walaupun sukar rasanya.


"Apa yang awak merepek ni?" Zarul menunjukkan muka tidak puas hati. Mungkin marah kerana hal peribadinya ku bangkitkan.


"Mungkin awak marah sebab saya masuk campur hal peribadi awak. But as a friends i just want to help. Terpulanglah.. Tapi yang pasti kita tak mungkin akan lebih daripada kawan kerana saya tidak pernah awak lebih daripada itu. Dan saya tak dapat terima awak.. " ucapku lantas berlalu pergi. Aku cuba menahan air mataku daripada mengalir. Kegembiraanku apabila membaca lamaran daripada Zarul hancur berkecai dengan kedatangan Arisya. Mana mungkin aku menjadi penghalang hubungan mereka. "Ya Allah, kuatkan hatiku ini.. Amin.."









Tiga tahun aku menyepikan diri. Berita pertunangan Zarul amat menyeksaku.Lantas kekecewaan itu membawa aku pergi jauh. Pergi untuk melupakan segala kenangan lalu.

Tetapi betapa jauh kuberlari, bayang-bayangnya tetap mengekori setiap langkahku. Dan akhirnya rinduku terubat jua.

" Tak sangka kita akan berjumpa lagi. You buat apa kat sini?" sapanya kepadaku. Aku hanya diam. Masih terkejut kerana kami ditemukan kembali.

" Sara, are you okey?" soalnya lagi.

"Hmm. Yes im okey. I ada seminar dekat sini. And today is the last day," ujarku sambil mengawal gugup.

"Oh really? Same with me. So, it’s mean kita menghadiri seminar yang sama lah kan? Tapi i tak nampak you pun sebelum ini,"

" Ya. Mungkin tak ada jodoh kot," ujarku selamba.

" Hmm, so sekarang ni kita ada jodoh la ya?" ujarnya sambil tersenyum.

"Ok lah I kena pergi dulu. Tapi kalau ada jodoh kita jumpa lagi. See you then," sambungnya dan pergi.

" Zar, " panggilku menahannya pergi.

" Boleh tak kita mulakan kembali? Sara dah tak sanggup nak tipu diri Sara sendiri. Sara cintakan Zar," luahku kepadanya. Dia kelihatan agak terkejut.

" Tapi Sara tahu kan yang Zar dah bertunang. Sara, kenapa tak dari dulu lagi. Takkan Sara nak minta Zar putuskan pertunangan Zar?" ujarnya minta kepastian.

" Bukan macam tu. Sara hanya nak Zar beri sedikit ruang dalam hati Zar untuk Sara. Itu sudah cukup. Sara dah tak sanggup lagi nak memendam rasa. Now i know that i really love you," luahku lagi.

" Sara, senangnya Sara cakap. Sara ingat Zar ni apa? Dulu Sara tolak Zar and sekarang bila Zar dah dapat lupakan Sara, Sara datang pula, " ujarnya marah.

" Sara minta maaf . Tapi Sara cuma nak minta zar benarkan Sara mencintai Zar. Itu pun dah cukup. Dan Sara akan cuba lupakan Zar," air mataku tidak mampu lagi untuk dibendung.

aku menagis tersedu-sedu. Malu rasanya kerana bertindak mengikut perasaan. Tiba-tiba aku mendengar tawanya. Aku kehairanan melihat tingkahnya. Dan aku tergamam apabila dia memelukku.

" Sara, jangan tinggalkan Zarul lagi. I cant live without you. Kita mulakan hidup baru. Kita kahwin nak?"

Aku yang masih lagi tergamam semakin hairan. Permainan apa yang sedang berlaku ini?

" Kahwin? Tapi tadi Zar cakap..." kata-kataku putus.

Rupa-rupanya, Zarul sengaja ingin mempermainkan aku. Dia ingin melihat sejauh mana perasaanku terhadapnya. Dan rupanya dia tidak pernah bertunang. Berita pertunangannya itu sengaja direka khas untukku.

Namun apa yang pasti aku tidak akan melepaskan dirinya lagi untuk kali kedua kerana hatiku hanyalah milik insan yang bernama ZARUL.....
posted by Penulisan2u @ 4:19 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
78 Comments:
  • At 25/10/09 11:12 PG, Anonymous kaoru said…

    sweet gak tpi cpt nau...

     

  • At 25/10/09 12:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alah da abis ke???
    cptnya.....
    best lah
    truskan menulis lg
    -sue87-

     

  • At 25/10/09 2:34 PTG, Blogger miz ruha said…

    sweet...

    hehe..

     

  • At 25/10/09 8:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yer lorrr...sweet la sesangat...

     

  • At 25/10/09 8:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan cerita best, tapi ada yang kekurangan lg. so terus tingkatkan usaha.

     

  • At 26/10/09 11:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memang sweets sangat,like it.congrat.

     

  • At 26/10/09 12:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pew nie beb..xsyok ar puan t`hgeh2 kt jantan..jtuh sham arr..jgn tnjuk sgt harga dri puan nie rndah........

     

  • At 26/10/09 11:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lol... sometime kita kena berjuang untuk hak kita la...
    tak salah rendahkan sikit ego if kita rasa peluang untuk kita rasa kebahagiaan tu ader,
    for me... if i think he is right person to me..
    i will do it..
    sweet citer ni..
    keep it up...

     

  • At 28/10/09 12:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ya lor, sweeet sangat2, tapi pendek sangat2.... hehehehe

    DiYaNN

     

  • At 29/10/09 4:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet story..
    pandan je zarul reka citer..
    tp knp sgt pendek..??
    sambung please??

     

  • At 29/10/09 6:26 PTG, Anonymous darkcomel said…

    hehehe...mcm pnah bace jekr..
    mgkin ade ksamaan dgn cerpen len..

    but to dania zahra:
    tahniah.. klu dipnjgkan sdikit crite n dptambhkan konflik yg berlaku, pasti sronok dgn ending yg sedia ade..
    smoga trus berjaya...

     

  • At 29/10/09 8:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet..hsil krya yg bgus..
    lau wat plngi cinta 2 pon ok gak..ehe..~~

    -dr munir-

     

  • At 29/10/09 9:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okay gak cite ney..
    menarik..
    hope ad pelangi cinta 2
    ~chentashepet~

     

  • At 30/10/09 5:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet nyer!!
    but to short laa..
    smbung..
    i really love it:)

     

  • At 30/10/09 2:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boleh tahan best gak citer dye...bnyk idea..tp nak gak tau ape yg tercatat dlm besday card tu.....great job

     

  • At 31/10/09 1:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ntah..nyampah jer aku bace..xreti nk kembangkan plot lgsg..lompat2..citer klise...amik buku same..bercinta..putus..tunang...seminar...smbung balik..haha..memang curi idea org lain jer penulis ni!! wat baru la..tp jgn curi idea lg..k.. i know u can make better than this..jus use ur own idea..make it simple but not simpler..k..think about that!!

    -blank gurl-

     

  • At 1/11/09 3:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hai adik ku yang disayangi n digerami....
    nak komen kaw2 tau...
    1)salah tulis
    2)salah eja
    3)kurang huruf
    4)cerita terlalu pendek.(hehehehehe)
    5)MENANGIS....bkn NAGIS!!!!!


    k la...2 je buat masa ni..
    tuk adikku tercyg...

     

  • At 2/11/09 11:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice..
    g0 on...
    4 stars...

     

  • At 2/11/09 11:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dania zahra..
    hihihi..
    sangat sweet.......
    pasni wat novel pulak berkisr
    cite camni ea...

    from:
    aku lar (ajuez)
    =) ur fen..mmuahhhh

     

  • At 3/11/09 1:40 PTG, Anonymous sal said…

    suka2 tp tu la cpt sgt..
    pulak tu masa yg sara mghilang 3 thun tu cptnye die nk pergi..nway good..

     

  • At 3/11/09 4:16 PTG, Anonymous dania zahra said…

    hai all..
    thaks so much 4 the comment. i really appreciate it.. ni my 1st story, so byk lg kekurangannya.. terima kasih kerana menyokong..
    lots of smile,
    Dania Zahra

     

  • At 4/11/09 11:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet story..
    tp, npew klu da kcewa 2, asyik2 lrikn dri..
    n spikn dri..
    kbykn nvel n cerpen yg syew bcew sumew cm2..
    sometimes, boring sgt..
    x bley kew klu dyew just hdpi kytaan 2..
    x yah la men lri2....
    pnt nk kjr...
    but, ctew nie mmg sweet..
    anyway, keep it up...

     

  • At 19/11/09 11:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hrmm..gud job dania..
    cerpen agak bes (thumb up)
    hehe..

     

  • At 19/11/09 9:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ntah pendek sgt cter ni...
    xtaw part mane yg bez...
    biase jer n plot krang mnarik biase2 sgt..
    byk da biase jmpe dlm cerpen2 len cter mcm ni..
    u blh prgi jauh yg pting kna bfikir lbh kreatif bkn ceduk dr mane2 karya org..btw, wish u all da bez n gud luck..

    ~~NFJ~~bERuaNg KuTuB~~

     

  • At 23/11/09 10:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best mmg best , but , cm na cpt abes jep .
    wat la pjg2 , baru syok sket na lyn ! ;p


    me ;D

     

  • At 2/12/09 4:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gile..suke2

     

  • At 2/12/09 5:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler cite nie !!! teruskan menulis !!! GUD LUCK !!!

     

  • At 12/12/09 3:56 PTG, Blogger "starlover" said…

    um. ejaan. grammar english. boleh diperbaik lagi =)

    plot agak menarik, tapi kurang perkembangan.

    teruskan usaha =)

     

  • At 14/12/09 11:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    so romantic story...len kali buat lagi ek..best..-puteri nakal-

     

  • At 22/12/09 7:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yer bes cerite nie...........
    ~best pown ade y giler ekkkk......????????????~

     

  • At 25/12/09 6:17 PTG, Anonymous eyRa said…

    cite ni pendek angat arr...
    tak puas bace...
    tapi best memang best...
    jalan cerita pon menarik...
    ada lah yang kureng sana sini sikit...
    tapi apa pun memang best(bape kali ntah nak cakap best?)
    so kepada writer...
    teruskan menulis okey?
    harap boley buat cerita yang lagi best!!!

     

  • At 16/3/10 12:42 PTG, Anonymous hilabeetle said…

    thumb up writer...

     

  • At 21/3/10 11:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ~hahahahahaha...klaka r ctew nie...plip powm dew..p, ok r..sweet!~

    >cactus violet<

     

  • At 22/3/10 4:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la citer nie..truskan brusaha..gudjob!!!!!!

     

  • At 24/3/10 3:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    crite x best coz jlan crite pendek sngt dan cerita potong2..

     

  • At 8/4/10 9:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    happy ending...tp belum habis baca dah dapat agak jln cerita seterusnya...xde suprise...
    very short story...cpt sangat beralih dari satu kisah ke satu kisah....tiba2 habis...
    tajuk ni patutnya jadi CINTA TARIK TALI..kejap nak kejap xnak..pastu nak balik...hahahaha

    anyway, good luck...

     

  • At 8/5/10 11:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm....bolelah..
    tp cerita die drastik sgt..
    xder flow...
    cam nk cpt je sume...huhu..

     

  • At 18/5/10 12:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    so aweet...
    good job...
    :)

     

  • At 18/5/10 4:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnya..sweet glerlaa..haha;D
    luv it <3

     

  • At 1/6/10 5:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt nau abih nye.... x puas bce agy....

     

  • At 16/6/10 12:47 PTG, Blogger s Y @ f ! a H said…

    best but bnyk ksalahn ejaan.... work hard for ur grammar n spelling... i'll wait for ur next story... goodluck


    chaiyok!!!! :-)

     

  • At 11/7/10 11:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambong lagi citer nie...
    bagi konflik sikit..
    n sperti biar pompuan yg pujok laki..hehe

    buat kelainan skit...
    coz,bnyak novel aku baca...
    laki yg selalu pujok pompuan..hihihihi

    citer nie best gak...
    cuma buat sambungan nya!!!

     

  • At 31/7/10 9:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    luar kotak logik...boleh ke reka crita psal tunang nie???xkan org laen xtau n xckp kat sara tu..but,,nice story..

     

  • At 1/8/10 3:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala....pndeknye..org nk bce g..huhu
    xde ke smbungannye?huhu
    tp i love this story..

     

  • At 12/8/10 9:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita yg agak ringkas.kpd penulis,sila berhati-hati dgn panggunaan bhs inggeris.ada beberapa kesalahan yg x patut dilakukan.contoh: "it's mean".penggunaan yg betul ialah "it means"...satu lg, "as a friends".knp pula perlu ada 's' utk rujukan single?ok,semoga terus berkarya & tingkatkan penguasaan bahasa anda

     

  • At 15/9/10 6:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Cerita bagus dan baik dari segi bahasa sudah memenuhi standar , enak dibaca dan dinikmati ceritanya

     

  • At 15/9/10 6:20 PTG, Anonymous sukma jonbang said…

    Dalam cerpen mengandung unsur intrinsik dan ekstrinsik, setelah saya baca ternyata karya anda sudah memenuhi kriteria tersebut,

     

  • At 23/9/10 7:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...... jalan ceita memang best... menarik.. kalau boleh saya cadangkan... boleh adakan cerpen seperti alam fantasi... berkaitan dgn sains.....ok salam

     

  • At 23/9/10 7:59 PTG, Blogger hidayah said…

    adoiyaiii...
    pink2... hik3..
    tapi bru nak feeling lama2 dah habis..
    by the way..
    best3... like3

     

  • At 30/9/10 2:59 PG, Blogger redapple said…

    x smpt nk feeling r..

     

  • At 11/10/10 6:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pendek sngt cte ni...pepun best!~

     

  • At 16/10/10 7:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerite best...lau buat novel n detail lg lg myentuh jiwe..apepun bes n i njoy read it...gud job!

     

  • At 21/10/10 10:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lalalalala. tp knp cpt sgt climate dia ?
    panjg kan lg cerita or buat sambungan ? yeahh..

     

  • At 23/10/10 4:34 PTG, Blogger ana syaza said…

    npe cpt sgt abis...:-(... pape pon, truskn mnulis k..

     

  • At 25/10/10 6:20 PTG, Anonymous NUR said…

    indahnya cinta... cerita yang menarik. teruskan menulis :)

     

  • At 11/11/10 1:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte yg mnarik....congrte wrtr

     

  • At 11/11/10 1:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    so sweet.....
    best sgt3x...
    kee writing

    >lisa vynalda<

     

  • At 25/11/10 5:34 PTG, Anonymous indah adryyana said…

    besh ! congcrat!
    tapi pendek sangat larh nnti wat larh pnjg sket...

     

  • At 23/12/10 4:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suke sgt2 ^_^..suker3

     

  • At 3/1/11 10:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita yg sgt2 best! harap2 crita ni jadi nyata pada diri saya.. huhu..

     

  • At 4/1/11 6:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet la citer nie.. tp pndek sgt l0rhhh. truskan menulis yee.

     

  • At 4/2/11 3:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pndek sgt lah!!!
    but sw3eet
    :)
    ;)

     

  • At 12/2/11 11:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala? dh abis ke?? nk lagi2..hehe
    best sngat2..

     

  • At 15/3/11 3:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..sweet..
    lg panjang lg best ni..hehe

     

  • At 23/3/11 7:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alo..dh abis ke..pndeknye...citew nie sweet sgt...good2 i like it...smbung ar pnjng ckit...

     

  • At 24/3/11 2:59 PTG, Anonymous yusha said…

    tahniah kepada penulisan2u....rasanya tk ada apa-apa yg kurang kot....

     

  • At 3/4/11 10:59 PTG, Blogger NaaS said…

    sweet sgt!~~ best!!~~

     

  • At 9/4/11 9:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i like this story..so sweet

     

  • At 11/4/11 10:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahh best wooo... congratz

     

  • At 12/4/11 1:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wat happen 2 arisya????

     

  • At 29/4/11 7:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best r jln citer nie...
    truskn mnulis lgi ye...
    TAHNIAH...

     

  • At 8/6/11 4:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    errrmmmm...interesting....simple love story...but MANTOXXX...

     

  • At 9/9/11 6:32 PTG, Anonymous akuchentakamuuu said…

    wah..sweetnyer...cerpen awak telah berjaya membuat saya mengalirkan airmata...hahahah....teruskan usaha..

     

  • At 25/9/11 11:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aoyoii!!
    enak dibaca dan dinikmati ceritanya sWeet

     

  • At 22/2/12 9:23 PG, Anonymous ungu_lavender said…

    sweeet sangat! tapi, too short la. ape pun, tetap best. tapi, tertanya-tanya la kad zarul bagi kat sara tu apa words die ye.. harap ade pelangi cinta 2. diorang dah kawen ke, boleh imbas balik isi kad tu. hahaha...

     

  • At 18/4/12 3:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sangat cerita ni, semoga terhasil cerita2 yang lebih menarik lagi.
    Tahniah......

     

  • At 20/4/12 10:26 PG, Blogger Lyiahafiza said…

    best story.. i dah mula nak kluarkan air mata bila tahu Zarul tunang. mcm i pula yg brada dtmpt Sara.. klu pnjng g mmg tumpah la air mata ni..

     

  • At 13/8/13 3:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...tp pendek sgt..heeee...btw it nice..;)

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group