BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, November 15, 2009
Cerpen : Best Friend not Boy Friend, Nyah
Nama Pena : Asrul Ja'Afar

"Hai Sally, you nak kemana? Leh i tumpangkan?"

"Hello, i tak semurah tu okey, nak ikut jantan-jantan murahan macam you keluar. Kalau nak keluar, i nak dengan anak-anak dato, baru kena dengan taste i."

"Eleh, perasan. Ingat dia lawa sangat ke. Bapok!!!!"

Sally terus mengangkat kain yang dipakainya dan berlari kejar Jamal yang mengejeknya.

"Jangan kau sangka aku pondan, aku tak ada hati perut. Nahas kau, aku kerjakan. Pondan-pondan aku pun, aku ada maruah dan perasaan."

"Sabarlah nyah, mak tahu perasaan kau. Kau abaikanlah semua tu, yang penting kita tahu diri kita siapa" Ujar Melly atau nama sebenanya Mas’ud.

"Ada mak kesah"

Sally atau nama sebenarnya Saleh dan Melly jalan terkedek-kedek ditepi jalan. Ada saja jantan yang mengusik mereka tapi dibiarkan sahaja. Dalam perjalanan, tiba-tiba telefon Sally berbunyi.

"Hello, Sally speaking." tangannya melentik 90°.

"Hello, Sally, ni i Haris. You ada kat mana? Leh jumpa tak? I nak minta tolong you ni"

"I ada dekat Mid velly, Boleh aja i tolong You. You kan BF i"

"Ok, i datang jemput You. You tunggu I okey."

Talian diputuskan.

"Sape tu nyah? Mesra semacam aja. Anak ikan baru ke?" Tanya Melly.

"Hello, itu Haris la. Dia cakap nak minta tolong. Mungkin ada problem lagi lah tu"

"Haris, Haris is your BF?"

"Yup, my BF. Kenapa nyah? Kau terkejut ke?"

"Hai, setahu mak, nyah, kau ni tak suka ada relationship macam ni. Kenapa tiba-tiba dah ada BF?"

"Hello, BF means Best Friend okey, not Boy Friend. Kau gila nyah, aku nak sauk kawan sendiri. Lagipun nyah, aku dah anggap Haris tu macam adik aku. Not more than that ok. CLEAR?"

"Ya..ya..ya…" Melly sambil gelengkan kepalanya.


Tidak lama kemudian, Haris sampai di Midvelly.

"Ha Haris You kata nak jumpa i. Kenapa you kelam kabut aja? Ada probs ke?"

"Salley kenapa you pakai macam ni? I nak bawa you jumpa GF i."

"I pakai macam mana?"

"Pakai macam ni la. Ala-ala Britney Spears."

"Wow meletup mak, ada juga yang perasan mak ni macam britney. Melly kan mak dah cakap, mak ni macam britney tapi kau tak percaya."

"Ia lah tu" Balas Melly.

"Ala perasan lah pulak, dah-dah jangan nak bertekak. I nak you tukar pakaian sekarang. You pakai ala-ala lelaki."

"Ala-ala lelaki. Tapi mak kan dah vouge-vogue macam ni."

"Tolong Sally"

"Tapi kenapa?"

"I nak you jumpa Anis, GF i. I selalu cerita You kat dia, and then dia nak jumpa dengan you."

"Wow, apa you ceritakan pasal I kat dia? Mesti you cakap I ni cantik kan? Kan? Ala, tak payah nak diragukan kecantikan i. Jangan kata anak ikan, jaws, buaya malah anak itik pun cakap mak vouge. No wonder kalau ada yang cakap i ni macam datuk siti"

"Nyah, tak payah kau nak perasan. Kau ni cepat sangat perasan."

"dah...dah...i nak you pergi beli pakaian lelaki and jumpa i kat McD. I tunggu you. Melly you pun cari pakaian sekali. Nah duit 300, and beli pakaian. Cepat sikit taw. Anis kejap lagi sampai."

"Ye lah. I pergi beli."

Haris beredar dari situ. Sally dan Melly berjalan ke kedai pakaian dan mencari pakaian lelaki seperti yang diminta oleh Haris.

"Kenapa Haris nak i pakai baju lelaki ek nyah? I tak paham la, sepatutnya dia bangga i vouge dan terkenal. I jalan semua tengok i. Bukan i tak tahu, semua yang lihat i, memang suka dengan i"

"Hello nyah, jangan lah nak perasan. Haris nak kenalkan you dengan Anis. Dia tak nak kalau Anis tahu, kawan Haris itu adalah macam you, macam i."

"Maksud you macam mana? "

"Macam kita la. Nyah,nyah ni...ala bapok la..."

"Tapi apa salah kita nyah"

"ala, bukan salah kita. Tapi persepsi orang. Okey macam ni. I nak tanya you. You sayangkan Haris tak?"

"Mesti lah sayang. Dialah satu-satunya my best-best friend sejak dulu lagi. Dia kawan paling baik and tak pernah dia perkecilkan i."

"So, maknanya you harus tunaikan permintaan dia. Dia tak nak kalau GF dia tahu, kawan Haris adalah nyah-nyah macam kita."

"Maksud kau, mak kena berlakon macam lelaki ke nyah?"

"Yup, tepat sekali. Sekarang kita kena cari pakaian yang sesuai. Make up ni kita buang masa kat toilet nanti"


* * *

10 minit kemudian, baju yang dicari akhirnya jumpa. Mereka bergegas ke bilik air untuk menyalin pakaian. Anis telah tiba di Midvelly. Disampingnya ada Haris.

"Mana kawan you ni? Lambat lagi ke?"

"Dia cakap dia kat toilet. Jap lagi sampai lah tu."

"Kalau lambat lagi i nak pergi toilet la. Nanti apa-apa you mesej i okey."

"okey"

Anis meninggalkan Haris menuju ke toilet.

"Nyah, i terlupa nak bawa tisu. Macam mana i nak hilangkan make up ni." Tanya Sally.

"Ala tisu toilet kan ada. Sental aja."

"Hello, you ingat i ni apa? Lubang jamban nak sental-sental dengan tisu macam tu. Hello, i britney spears alias datuk siti. Ada faham?"

"Nyah, saat genting macam ni you still nak cakap benda tu ke? You memang tak sayangkan persahabatan you dengan Haris ke?"

"Hello nyah, i anggap Haris tu kawan terbaik dunia akhirat. Untung siapa dapat jadi isteri dia. I hargai setiap perhabatan dia. Dia hanya best friend i not my boy friend. Tapi orang lain ramai salah anggap. Tu i tak kesah, yang penting sekarang i nak bagi pandangan yang baik pada Anis terhadap Haris. I tak nak Anis tinggalkan Haris disebabkan i. Kalau Anis GF Haris, I nak jadi Best friend Anis juga."

"Wah nyah, sebodoh-bodoh kau, seperasan mana kau, kau memang class in the world"

"Siapa bodoh? Aku tak bodoh okey, Cuma sengal sikit.hahhahaha"

"Nyah, kau minta sikit tisu kat minah tu. Kalau dia bagi la."

"Cik, boleh saya minta tisu sikit. Nak hilangkan make up ni. Mak takut kalau guna tisu toilet takut ada effect pulak" Tanya Melly.

"Boleh ambil lah."

"Terima kasih ek."

"Wah cik. Cantiknya kulit cik. Cik guna apa, kalah mak. Mak nak buat pembedahan la, nak jadi vouge."

"Tak lah. Saya guna biasa-biasa aja. Jangan buat pembedahan, tak elok. Yang penting, kecantikan itu semula jadi."

"Betul tu" sambut Melly dan Sally.

"Eh nak pukul berapa ni. Kang Haris tunggu lama dengan GF dia."

"Terima kasih ya Cik."

Sally dan Melly bergegas menyalin pakaian dan berjalan menuju ke Mcd. Dan setibanya di Mcd hanya kelibat Haris sahaja yang kelihatan.

"Macam ni lah kawan i. Nampak jantan" sinis Haris.

"Mana GF you. Penat taw i tukar baju ni, habis make up i."

"Sorry ye..please. tapi kalau boleh cakap ala-ala jantan ek. Macam lelaki sejati. Tangan tu jangan nak melentik, relaks aja. Lagi satu cakap bila ditanya. Kalau cakap, jangan sekali dengan badan-badan yang gerak. Boleh tak?"

"Amboi banyaknya syarat dia. Nasib baik you ni Best Friend i. Kalau tak, i lumat-lumatkan tu."

"Ha, apa ni lentik-lentik tangan tu. Tengok macam i, nampak jantan kan?" Ujar Melly.

"Hello, jantan bukan macam tu, dia punya tangan kena lurus. Kalau jalan membidang dada." Balas Sally.

"Dada? Habis lah mak, nyah"

"Dah...dah jangan nak merepek. Buat macam biasa je. Jangan over-over. Suara tu kena garau k."

"Ya la. I tahu la. Mana ni GF you ni. Lambat macam siput la."

"Ala kejap lagi dia sampai lah. Ha..tu pun dia."

Anis berjalan dari arah belakang Sally dan Melly.

"Hye babe. Kenapa lambat sangat? Kenalkan ini kawan i, Yang ini Saleh dan yang ini Mas’ud."

"Hye" jawab Sally sambil senyum.

"Macam pernah kulihat wajahnya tapi di mana ya?" Benak Melly.

Anis kemudiannya duduk di sebelah Haris.

"Inilah kawan I, yang I selalu ceritakan kat you. Sekarang you dah jumpa orangnya." Ujar Haris.

"Lawa GF kau Haris. Pandai kau pilih" Sally dengan suara yang dibuat-buat garau. Melly dan Haris mula ketawa. Anis kehairanan.

"Kenapa ketawa ni? Anis tak lawa ke?" Tanya Anis

"Tak lah sayang. Sayang memang lawa."

"Nyah, mak macam kenal aja awek ni. Tapi kat mana ek?" Bisik Melly di telinga Sally.

"Ala, mungkin pelanduk dua serupa kot. Dah jangan nak bernyah-nyah dengan aku. Aku sekarang jantan okey."

"Cis..."

"Salleh dan Mas’ud kerja di mana?" tanya Anis.

"Saya kerja di Sa..."

"Dia kerja di Bank." Sampuk Haris.

"Aaaa..ya kerja di bank." Sally dan Mas’ud hanya mengiyakan kata-kata Haris.

"Oooo..okey."

Anis diam seketika. Dia tersenyum dan menatap kelibat dua orang di hadapannya.

"Macam nilah. Babe, i dah tahu perkara yang sebenarnya. Siapa kawan you ni dan kenapa you buat macam ni"

"You tahu apa?"

"I tahu tentang Sally dan Melly ni, masa di toilet tadi"

"Masa di toilet" Sally dan Melly berfikir sejenak.

"Baru ingat, cik tisu" Jawab Sally.

"Cik tisu. Baru i ingat nyah. Ooppsss. Alamak aku terlepas" Ujar Melly.

"Cik Tisu? I tak faham" Soal Haris.

Anis hanya tersenyum.

"I sebenarnya tak suka kalau you ada kawan-kawan pondan sebab i takut nanti you akan dipengaruhinya. Tapi sebaik sahaja i kenal Sally dan Melly ni, tak sampai satu jam, i boleh merasakan mereka ni baik. Kami berkenalan di toilet tadi. Dan i dengar segala-galanya yang Sally dan Melly bualkan."

"You dengar ke apa yang kami bualkan? Malunya!" Kata Sally.

"Ya i dengar semuanya. Sally, Melly, dalam berkawan tiada batasan atau halangan. I sedar, walaupun BF i berkawan dengan you all, akan timbul fitnah dan seumpamanya. Tapi yang penting hanya niat dan keikhlasan you berkawan dengan BF i. I sedar, orang lain akan pandang serong pada BF i, tapi semua tu sape kisah, yang penting i tahu siapa BF i. Kata-kata yang you luahkan sewaktu di dalam toilet tadi benar-benar ikhlas dan membuka hati untuk menerima orang-orang seperti you."

"I tak tahu nak cakap apa. I kagum dengan you" Kata Haris.

"Babe, i marah kat you sangat. Kenapa you tak jujur aja. I terima you dan kawan-kawan you apa adanya."

"Sorry babe. I takut you tak boleh terima I lepas you tahu siapa orang I berkawan."

"I bukan macam tu, babe"

"Betul tu, mak tak suka jadi hipokrit. Penat mak nak keraskan jari-jari ni. Mak lagi suka jadi macam ni" Jelas Sally.

"Betul cakap you tu nyah. Tak sangka rupa-rupanya, ada juga perempuan macam you, Anis. I respect you." Balas Melly.

"Anis, you kata tadi you dengar apa yang I katakan dalam toilet tadi. Sekarang I nak ulang kata-kata I. you orang paling bertuah mendapatkan Haris. I kenal dia dah lama, dia ni dungu sikit pasal awek, tapi percayalah, dia memang terlalu baik dan dia tak akan sia-sia kan you." Jelas Sally lagi.

"Betul tu nyah" Sampuk Melly.

"Ishk, jangan nak puji i lebih-lebih okey. Nanti i lupa diri pulak. Habis duit i nak kena belanja you all" Lawak Haris membuatkan semuanya ketawa.

"Sally, Melly ada lagi satu yang kamu berdua lupa" Tanya Anis.

"Apa dia?"

"Tadi kamu cakap, kamu sedia terima GF Haris sebagai BF awak, maksud saya Best Friend awak. Saya nak jadi best friend awak kerana saya suka berkawan dengan awak berdua. Awak berdua jujur" Jelas Anis.

"Mak tak kisah. Yang penting kita happy. Wah macam lagi Amy Mastura gitu. Tapi habis lah make up mak, kene setup balik. Mak tadi dh nampak macam britney taw." Sally mula mengomel.

"Dah..dah jangan nak mengada-ngada. Cepat order makanan. Hari ni, i yang belanja." Ujar Haris.

"Of course you yang kena belanja. You yang dera kami berdua" Balas Melly.

"Ok..ok i minta maaf. Lain kali i akan jujur dan tak malu jika i ada kawan macam you. i buat semua tu coz i takut kehilangan Anis."

"I faham, tak apa. I tak ambil hati." Ujar Melly dan Sally.

"Ingat babe, tak ada rahsia antara kita. Promise" Kata Anis
"I promise."

"Sekali lagi i nak bagitahu, I ni BF Haris. Best Friend not Boy Friend ok"

Mereka semua gelak sakan…
posted by Penulisan2u @ 5:57 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
295 Comments:
  • At 15/11/09 8:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite ni....
    lain dari yg lain...
    sempoi.....

     

  • At 15/11/09 8:59 PG, Anonymous ita said…

    cite ni byk msg...
    dlm hubng kena jujur...
    bgs penulis....
    usaha lagi...

     

  • At 15/11/09 9:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet giler......

     

  • At 15/11/09 11:09 PG, Anonymous nurul said…

    best....
    cite ni byk menyampaikan msj dlm berkwn....
    kita kenalah trima kwn kita seadanya...
    jgn menilai dr luaran jer....
    yg ptg hati yg ikhlas....

     

  • At 15/11/09 11:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbest pown...
    mnyampah la aku ngan nyah2 nie...!!!!!!!

     

  • At 15/11/09 12:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mak nyah pun manusia jg still ada perasaan....so ptut hormatkn mereka.tp klau mak nyak yg tergedik2 lbih dr prempuan menyampah jg kn?he3 apa2 pun tgk diri cermin diri..

     

  • At 15/11/09 12:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Betul Tu...
    bagi aku cerita ini didekasikan
    bukan untuk mengutuk atau menghina
    mereka2 ni..tapi xsalah jika kita berkawan, dalam
    berkawan boleh kita membawa mereka ke jalan yang benar,
    insyaAllah, moto hidup aku senang je...kalau kita nak hakim seseorang, kita perlu lihat diri kita sendiri.
    memang kita bukan nyah, atau seumpamanya,
    tetapi kita juga mempunyai kekurangannya,
    kita terima dia seadanya, dan dia terima kita..
    itulah keikhlasan dalam berkawan...

    aku sokong dengan penulis,
    berkawan jangan melihat rupa..
    good job...

    Amirul Ashraf

     

  • At 15/11/09 1:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i x tau pom slame ni nyah msuk tndas pompuan...
    aduh...byk aurat ku terdedah..
    hahaha...

     

  • At 15/11/09 2:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ekeleh.
    mngarut nye lah cerite nie.
    ta de isi lgsong =.=

     

  • At 15/11/09 6:26 PTG, Blogger TAN-te said…

    suke je citer ni...
    sebagai pompuan best dowh kawan ngan nyah2 ni!!!
    seronok dowh!! aku x tipu

     

  • At 15/11/09 8:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btol3....
    cter nie bes ape....
    len dri yg len...
    truskn mghsilkan karya len dri yg len yer....
    gud luck...

    ~~~syu90~~~

     

  • At 15/11/09 9:47 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    citer yg menarik..
    byk pgajaran terutama dlm memlih kwn.

     

  • At 15/11/09 10:58 PTG, Anonymous zaitackey said…

    ak xpnh ade kwn nyah,sb dorg tamau kwn dgn ak,haha..
    dgr kate, nyah2 ni,ley wat mber
    sb dorg bek & cntek gak,kiki..
    mm..pe2 pon cte ni ok la.

     

  • At 16/11/09 5:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mungkin ade sesetengah org xselesa ngan golongan nyah nih..tp kot ye pon xsuke,jgn kte sesekali memulaukan / menghina mahupun mencaci dorg...kte kene ingt, kalo ditakdirkan anak2 kte yg lelaki jd cmtuh cmner? itu mungkin balasan Tuhan cz menghina ciptaan Dia.....

    so,there shouldn't be any restrictions in friendship....

     

  • At 16/11/09 5:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    utk komen ke-8

    xde isi langsung?!! heiiii mintak tolong sket...
    dah diri tuh bodoh (no offence) xreti nak manfaatkan iktibar yg terang2 depan mate, ade hati nak salahkan criter tuh xde isi...cermin la diri tuh skettt......

     

  • At 16/11/09 12:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tiptop lahh citer nii
    good job :)

     

  • At 16/11/09 3:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu..best3..crite lain...as a gurl..memg best kwn nagn llki lembut..cume kne tahan lar mulut laser dorg tu..kikiki..mcm kwn sy..kalu ckp..huh..laser bukan main,..tp hati baik..
    yg paling syok..time usha mamat2 ensem..xmo kalah tu..dorg jer yang paling memikat..hampeh.=P...

    -cume kalu boy kawan ngn llki lembut tu yg bnyk prob sket..sy pun slalu gak pndg serong =P..lumrah manusia..kikiki..sowy..pas ni sy ubah persepsi k..

    sayang..rindu kamu...=)
    -miss_purple-

     

  • At 16/11/09 4:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad..funny :)

     

  • At 16/11/09 8:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emmm btoi tu...bf x smestinyerr boy frenz...kekadang bleh jadik bestfrenz...or bad frenz maybe...

     

  • At 16/11/09 9:22 PTG, Blogger Asrul aka YaGaMi LaiTo said…

    Assalamualaikum...

    Terima kasih kerana memberikan respon yang baik. walaupun saya menggunakan bahasa yang mudah dan simple, gaya penulisan penceritaan yang tidak kreatif, tetapi saya mahu pembaca faham mesej utama yang saya ingin sampaikan. Memang kalau kita kata lelaki lembut pasti ramai yang ada rakan seperti ini, atau terlihat seperti mereka, tapi kita kene sedar sebelum kita menghakimi seseorang kita mesti cermin diri kita dulu. As a human No one is perfect.

    Saya ada satu karya lagi, cerpen ini juga menyampaikan mesej yang tersendiri. saya ilhamkan dari mimpi saya beberapa hari yang lali. Cerpen itu bertajuk AKU TIDAK MAHU MATI.

    Novel saya, Lagenda: Persis Bidasari

    Terima kasih...Assalamualaikum

     

  • At 16/11/09 11:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    errrr...dlm Islam...b0le ker laki jdi p0mpan??sila kaji balik ye...

     

  • At 17/11/09 12:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    untuk pengomen di atas, cerita ini pasal persahabatan..kalau nk ikut agama, boleh ke orang lain perlekehkan orang lain, kutuk2 org lain, and fitnah golongan yg mcm ni. mmg dlm islam tak boleh lelaki menyerupai perempuan, tapi sedikit sebanyak kita dekati golngan ini dan cuba ubah mereka...untung2 mereka berubah dan kita juga yang dapat pahal...awak kalau nak komen, jangan ikut kata je, kelak org lain yang terasa...

    kawan saya banyak nyah2, saya dalam usaha nak ubah mereka..kata2 di atas ni benar2 membuatkan saya marah

     

  • At 17/11/09 5:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ok..
    cite ni best..sbb xmcm cte2 b4 ni..
    asyik cntan cntun je
    gdluck pnulis

     

  • At 17/11/09 6:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni memang best
    ada pengajaran
    kita tak seharusnya malu
    dengan fizikal kawan kita
    n dalam persahabatan
    harus ada kejujuran

     

  • At 17/11/09 10:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    larr.. maknyah msk toilet prmpuan?? aik.. mcm ne aurat ekk.. aduh2. kwn2 juga tp tue larr.. laki tetap laki, perempuan tetap perempuan..

     

  • At 18/11/09 4:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..well done writer! asyik love fantasy story je kan, boring gak..

     

  • At 20/11/09 1:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sgt best! xbosan bce..

     

  • At 20/11/09 4:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    don't judge the book by its cover...cter nie best,kelakar,penilaian manusia terhadap org2 yg sebegitu.x semestinya org yg mcm 2 x de pendirian n teruk.dia pun manusia juga kan...ade hati dan perasaan.dah ditakdirkan die jadi begitu...ape pun seronok juga dapat berkawan ngan org mcm 2...hepi2 nyah awww!!!

     

  • At 21/11/09 11:38 PG, Blogger syu.cute said…

    not bad...best arr cite neh...gud luck tok pnulis..

     

  • At 22/11/09 11:06 PG, Anonymous blev said…

    ctenei memg bg pengajarn tntg erti pershbtn..tp sy xde kwn nyah...hak2..xtaulah cmne...ape2 pum oklah..xnak komen byk2,kan terslh katekan ada y terasa...hak2...papepum gud job writer...

     

  • At 22/11/09 7:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    it is double triple fun..
    suke sgt!:)

     

  • At 23/11/09 2:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job . satu cerpen yg bagos . bagos untuk umum tahu tak sume nyah nih gedik , mengada-ngada . bkn semua nyah mcm tuh oke . golongan tak mintak untuk dilahirkan seperti itu , tapi itu semua ketentuan Allah . siapa korung nak menilai nyah tuh . aku ckp mcm nih sbb aku tau ape perasaan nyah . kepada lelaki - lelaki dan perempuan - perempuan diluar sane tuh , jgn lar korung nak pandang jelik kat golongan nyah mcm aku nih , sbb kiteorg pun ade hati dan perasaan .

     

  • At 24/11/09 12:45 PG, Anonymous Aka_ahmar said…

    hai..
    kenape rmai sgt yg gaduh nih..
    rilekla..
    lgipun,stiap bnda ada baik buruknya..
    korang pndai2 la pilih n mbik sndiri yg baiknya..
    yg buruk xyah mbik,xyah kutuk2..
    sejahat mna pown org tu,dia tetap ada perasaan..

     

  • At 24/11/09 11:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    congrate to writer 4 da lovely writing n 4 making controversy here~~
    hahhaha..
    well done~

     

  • At 25/11/09 11:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmmm...bace komen orng ni kt pn sendri t'pikir..masing2 ada pandangan sendiri kn? i pn dulu pnh juga ada kwn lmbut.
    But btl la penulis ckp...jgn kutuk tp cuba dekat ngan orng...but lau blh...nyah2 ni jgnlah masuk tandas perempuan lg ye..x psl2 gal dpt dose..yela takut kot2 t'buka tudung dpn dorang ke..x slh kn lau g tandas laki pn? laki pn tau dorang laki snanye..jgn mrh ye..tego je..

     

  • At 26/11/09 10:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    I nie kn menyampah giler ngan citer nie...psl orng sume wat citer best you plak wat citer ntah pape

     

  • At 26/11/09 1:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala....ko jeles sb ko xphm citer ni btl2...aku suke citer ni..lain dr yg lain..xkan asik2 cintan cintun jer..bosan gak,sekali sekala citer cmni..ok sgt..respect..teruskan usaha. :)

     

  • At 26/11/09 2:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh gak lar cite nieh
    memg kwan ngn adik2 nieh besh,,
    kwan ak pong rmai yg adik2@nyah..
    dieorg ikhlas dlm kawan..
    x lokek ilmu kecntikan
    neway,gud job 2 penulis..

     

  • At 26/11/09 4:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    minat gak..
    tp..mmg len dr yg len..
    hampeh jer sebenarnya..

     

  • At 28/11/09 5:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best crtanya ni... klakar la.. unik... good job!

     

  • At 30/11/09 9:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    leh thn..sempoi

     

  • At 1/12/09 12:00 PG, Blogger ~Siti Fatimah~ said…

    jOin mybLog :)

     

  • At 1/12/09 12:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best kawan nga nyah ....aku pun ada bf(best friends) nyah semua masalah cerita kat aku .dia ada boy toy lelaki tulin hendsome ......aku selalu cakap maco tapi hancus.

     

  • At 3/12/09 2:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    asal negara kita x wt toilet untuk pondan jep.
    maka terselamat lah aurat akuh.....huhu;))

     

  • At 4/12/09 3:38 PG, Blogger M.S. Abdullah said…

    best la citer nie....
    ske sgt...

     

  • At 4/12/09 8:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syok giler.........
    bestla cite nie.......
    muah i like it

     

  • At 7/12/09 2:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sebenarnyekan saya tak berapa paham la cite ni so
    saya menyampahhhhhhhh sangat2 cite nie.
    jangan kecik hati ekk.
    he2

     

  • At 7/12/09 5:09 PTG, Blogger ain said…

    No,
    I like it
    kalu yg kat atas 2 x pham
    pham2 kanlah
    or klu x leh fham
    jgn slahkan citer nie
    org len leh fham
    camner awak x leh fham?

     

  • At 8/12/09 8:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    beat ar.....citer ni, dlm-dlm kelakar ada jugak terselit msg2 yg baik......keep it up

     

  • At 9/12/09 7:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie menarik dan x boring.
    ada msj yang t'sndiri.
    bhsa yg dgunakan sempoi.
    lain dri yg lain.
    best!
    teruskan usaha.....

     

  • At 10/12/09 12:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...giler,lain dr yg lain ad msj t'sndiri.Nilai p'shbtan yg x kira rupa ...menarik .gud luck1!!!!.

     

  • At 10/12/09 4:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie unik ar..sy suke..jrg org wat citer2 camni..slalu cier bdk skolah bcinta n ending dier kawin bla dh keje..tp citer nie lain dari yg lain. next time,wat byk2 lg citer unik mcm nie yer..
    -aiko-

     

  • At 11/12/09 2:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes...bess
    jgn nak menilai seseorg tuh dri prs rupa
    dlm x tau lgy...
    anyway good jobs
    n thanks sbb membuka mata masyarakat

     

  • At 11/12/09 11:17 PTG, Blogger nur nina said…

    Salam,
    Good job writer!
    story and coment2 skali ade moral value.
    hehe..
    saya nk bg pendapat sikit bab2 toilet tu.
    Aurat ppn bukan setakat pada lelaki bkn muhrim dan nyah saja,tp pada wanita non-muslim juga.
    jadi pndai2 lah anda menjaga dan tidak buka segala di toilet awam.
    pasal nyah ni, xnak komen sgt la coz xtaw sgt psl gol ni.
    but i respect u ttg pndekatan utk mngubah mrk.
    Tahniah!

     

  • At 12/12/09 2:12 PTG, Blogger "starlover" said…

    pendekatan yang menarik =)

    bahasa simple, mudah difahami. oh, i got the message xD

     

  • At 14/12/09 10:07 PG, Anonymous ainanaruto said…

    hahaha..kelakar dr mula sampai akhir..
    baguslah penulis nie...
    cam ader pengalaman jer...
    ape2 pon tahniah untuk anda PENULIS!!!

     

  • At 14/12/09 3:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah penulis

     

  • At 15/12/09 9:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahahahahahahahaha......bezz gler...very naughty......hehehehehehehehehe...

     

  • At 16/12/09 12:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    fun n simple...
    ikut senario...
    terus kan penulisan anda.
    gud luck :)

     

  • At 16/12/09 4:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apahal lak ada yg nak kutok cta nih..
    best la..ayt sempoi je..
    to EnciK penulis..
    gud job..teruskn bkrya..k..
    kalo bley..wt cta camnih lg..
    mghborkan hati betollah..:)hahaha..

    --perSona AlbegbRa..--

     

  • At 16/12/09 6:18 PTG, Anonymous faralya said…

    citer ni mmg best...
    tip-top..:)
    good job penulis

    _faralya_

     

  • At 16/12/09 7:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okla..teruskan lg usaha..cerite ni ade pengajaran..lain kali cuba lg..

     

  • At 17/12/09 5:22 PTG, Anonymous syikin said…

    yesss..
    best gler..
    walaupun jalan cite dye pendek je..

     

  • At 18/12/09 6:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    simple n mudah difahami....
    fiz tyme bce cter sal golongn2 ni...
    diaorg manusia gak kn...
    ad hati n perasaan...
    sng cter...
    respect others n they will respect us back..

    -junfirda-

     

  • At 18/12/09 7:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    luv it..

     

  • At 18/12/09 11:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    how stylo is that...aku tak boring lansung baca cite ni...
    simple je...and also unique coz jarang org wat cite pondan ni secaras positif...nice...keep up the good work

     

  • At 19/12/09 12:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ERM OK AJER TERUSKAN USAHA ............

     

  • At 23/12/09 3:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha..
    sonok sgt bc cite ni..
    menarek..
    lain dr yg lain..

     

  • At 26/12/09 2:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hehe very sweet la Sally nie. Suke dorangnyer friendship yg tulus dan ikhlas dan tak mengira status seseorang tersebut.

    yeppp honestly simple n fun! kalo dok Cinta Puitis manjang penat gak otak nk interpret sebenarnya

    good job! hehe . btw betol la some of mak nyah ni mmg baekk n ikhlas kalo berkawan dan seronok tau berkawan ngan dorang. pernah gak kawan ngan sorang nyah dulu2. tp mulut laser biasala kotz

    Tuan Auz

     

  • At 7/1/10 5:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Just a rubbish story..bosan!!.sory guyz...

     

  • At 10/1/10 10:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez citer nie...

     

  • At 15/1/10 10:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerpen ni mmg best...
    kte kne trime golongan2 mcm ni...
    jgn sesekali sisih kn mereka...
    mereka pun mcm kita ade hati n prasaan...
    gud luck kpd penulis cerpen...
    terus kn berkarya...

     

  • At 26/1/10 2:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler..
    memng lain dr yang lain la..
    hehe

     

  • At 28/1/10 11:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni mmg bagus..kreatif idea penulis..cite yg bertemakan persahabatandgn pelbagai golongan mmg perlu ada..bkn kye&miskin je..sume makhluk Allah.. bnyk cite asyk cinta je.. cite ni mmg best.

     

  • At 2/2/10 12:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnye cte ni...sgt kreatif...well done to u...!!!:)

     

  • At 3/2/10 12:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak komen gakkkk...
    cter ni best sgt,simple n sng nk phm.
    msj pn smpai,teruskan berkarya.
    ^_^

     

  • At 6/2/10 10:00 PTG, Blogger Putera Fauzan said…

    Sangat menarik..
    tahniah penulis!!
    kerana anda tidak memandang golongan seperti ini...
    mereka juga manusia..
    TAHNIAH!!

     

  • At 10/2/10 5:52 PTG, Anonymous deqnamalu said…

    best..haha..

     

  • At 11/2/10 6:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i like nyah2...walaupon durank trep britney ,,,tp durank bf yg bek...suke tlg kwn..huhuhu

     

  • At 17/2/10 1:48 PG, Blogger C-I-B-O-T said…

    mngetngahkan isu2 smsa dlm pbwaan cerita adlh salh satu alternatif yg baik.golgan spt ini perlu dbntu dan bkn dihina atau dicaci.para pbaca perlu ambil mksd yg trsirat...

     

  • At 17/2/10 11:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape masyarakat kte sokong golongan nyah ni???dorng bkn naturally become maknyah...dorg nurtured 2 be among them.....mne ad nyah yang jd 4m lahir....dorg ni adlah penyakit dlm masyarakat...sori....no offence at all...but im against the nyah population....think b4 u say sumting....n i thought ad

     

  • At 19/2/10 3:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah penulis..
    kpd semua pembaca...
    mmg la golongan nyah nie x naturally...tp mgkn sebab pelbagai faktor yg menjdkan mereka sebegini..kite x bolh la nk blame diorang...x semua golongan nie nk jd cam nie..ada yg nk berubah...but they x tau mana tmpt dan orng yng boleh membantu diorang nie..kite as msyrt kena la understand...bkn nk menng kan golongn ini tp setiap ape yang ALLah lakukan pasti ada hikmahnya...so kite as human belajar la memahami golongan ini...

    Addin

     

  • At 21/2/10 9:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm...bgs la cerpn nie.ad nsht....

     

  • At 23/2/10 11:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i suka citer nie..suka kawan dgn golongan 'nyah' coz mereka nie mmg jujur dan ikhlas..good job penulis..

     

  • At 26/2/10 3:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm,.....not bad....

     

  • At 1/3/10 10:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite nie..ade pengajaran dan iktibar..
    kalo wat cite mcm nie mksdnye nak menyampaikan sesuatu bkn nak memperlekahkan agama atau menyokong sesuatu pihak..y penting mesej tu sampai kat pembaca..
    cetek sgt la pemikiran pembaca y meng'kondem' cerpen nie..ish3..g0od job penulis..=)

     

  • At 4/3/10 12:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bz..rasanya mst kwn aku nk bca gak.tp aku x cntct dia lg..0198790920 no nya..14 thn tuh..mnt nvl

     

  • At 6/3/10 7:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lain dari lain.susah nak dpat cite mcm ni skrag....cite btol ke kwan?????????????/

     

  • At 8/3/10 4:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni boley thn xde la asyk cite cnte je....

     

  • At 14/3/10 1:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best cite ni!! pntingkn psahabtn wlupon kne mnipu..

     

  • At 14/3/10 2:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    heheh...
    ye2..

    ctew yg pndek..tp mlekat di aty..
    cm kid..ade gak kwn2 dgn owg cm sally..
    gempak..

    -kid-

     

  • At 17/3/10 8:14 PTG, Blogger nanareeko said…

    hihi..best...suke sangat nyah.lain dari yg lain tapi ad msg tersendiri..teruskan usahe

     

  • At 18/3/10 7:02 PTG, Blogger miss jaja said…

    cter yang memg best
    nyah ni bagus tak hipokrit..
    so chaiyo!!2

     

  • At 19/3/10 3:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita yang begus ng mengubah persepsi masyrakat zaman skarang nih

     

  • At 20/3/10 8:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha.....bes la.x de yg ke 2 ke?

     

  • At 21/3/10 12:05 PG, Anonymous honey_dew said…

    amboi , suke mak .
    mak tergoda bace cerite nie .
    peringatan !
    korang jgn la menghina org2 pondan nie .
    kesian dorg -,-'

     

  • At 25/3/10 12:08 PTG, Anonymous Md Hasrul said…

    inginkan cerita yang terbaharu daripada saya..lawatlah www.asrul86.blogspot.com saya ada di situ

     

  • At 28/3/10 10:14 PG, Anonymous aziera said…

    byk msj dlm cte nie...ske sngt..cte nie laen dr yg laen la..

     

  • At 28/3/10 6:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    em..cerita yang menarik, kelakar, ada mesej,dan itulah realiti kehidupan..memang diakui, kebanyakkan golongan nyah sangat sensitif dengan persahabatan. memang mereka lembut, namun mereka juga ada hati dan perasaan. cuma apa kita boleh bantu mereka untuk berubah itu sahaja, dan jangan biarkan mereka terlalu ikutkan kehendak hati.

     

  • At 29/3/10 1:04 PTG, Blogger faizah@ayu said…

    tq dgn laman penulisan yg menarik...baca tajuk citer pun dh tertarik hati..kalu boleh biar tajuk citer sebagus hasil yg dikeluarkan...hmmm senang2 nti buat plak citer yang ending sedih teramat sgt...bukan utk komen citer ni k tp nk bg cdgn je.selalu wat citer hero mesti dpt kt heroin, skg tukr plak hero dpt kt wtk jhat ker...kita tgk plak kisah org ke3 plak ke...n teruskan hikayat org len plak..haha ape pnya cdgn pn xthu ler. kalu rsa ok buat lah...

     

  • At 29/3/10 2:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawak gk cter ney n byk moral yg ad..gud job..

     

  • At 30/3/10 11:09 PTG, Blogger ZieZieQ said…

    comel laa cete ni . sempoi abes !

     

  • At 1/4/10 10:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    em..bile dh brany memilih jln tok juz jadi diri cdry..so trpakse lah trime pe2 pown persepsi org..kate org org laen hanye mampu melihat dan menghina..kalaulah ALLAH menterbalekkan aty mereka yg suke mengate ni...barulah mereka2 thu....

     

  • At 8/4/10 4:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite ni,i liked....klakar pun ade..

     

  • At 13/4/10 2:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    walaupun nyah, dia jujur ngan persahabatan dia..
    respek it...
    huhuhu, teruskan usaha..

     

  • At 14/4/10 1:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah....
    berkawan lah dgn hati...
    bkan paras rupa.....
    i respect it!!

     

  • At 20/4/10 8:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sempoi gle cte ni .
    gud job . enjoy laa :)

     

  • At 21/4/10 10:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Terhibur dengan cerita di atas ini.Saya suka denagn penyusunan cerita dan bahasa melayu yang digunakan.Cerita yang bersahaja dan membuatkan diri saya berada sama dalam cerita ini.diharap kepada penulis cerita ini dapat meneruskan cerita ini menjadi satu novel.jarang kita mempertengahkan cerita mengenai dunia nyah yang sebenarnya tidak sepertimana yang kita fikirkan.harapan saya ianya menjadi satu NOVEL..Saya pasti novel ini akan MELETUP dipasaran..Tahniah kepada penulis cerita ini...

     

  • At 22/4/10 8:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    GOd j0b!!!!
    Tahniah..............
    Teruskan usaha

     

  • At 26/4/10 4:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad..simple tapi ada msg...congrats ;p

     

  • At 4/5/10 5:30 PTG, Anonymous biey said…

    hehehe........swet je cite ni.........about kape n frenship........

     

  • At 10/5/10 10:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sgt3 best
    i like u..
    huhuhuhu

     

  • At 11/5/10 1:37 PTG, Anonymous nara deyla said…

    sempoi,..best,..

     

  • At 12/5/10 4:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i luv dis story.... i pn ada kwn mcm ne.... mmg best dgt coz drg mmg bek sgt n mmhmi sgt hti prmpn... tp 2 la.... pasl llki mmg drg yg lbih dr kita... tp i suke bkwn ngn drg ne.... caring btul.... x fake mcm sstgh prmpn sjti la konon kn.... hehehe....

     

  • At 17/5/10 10:59 PG, Blogger ariel said…

    sweet, aku ada kawan pondan and they all memang sebijik macam Selly dan Melly, and perhaps among the best the best in the world...

     

  • At 19/5/10 8:48 PG, Anonymous syasya said…

    good story
    tapi bila selly n melly tu nak taubat?
    hehehe...

     

  • At 23/5/10 12:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt2..kelakar..

     

  • At 23/5/10 1:34 PTG, Anonymous misa said…

    sempoi abis maa cter ny
    byak gak mcj dia
    tp still frienship is a big matter isn't???
    tapi mang respek abis r cter ni!!!!!!!!!!!

     

  • At 24/5/10 4:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    TERBAEEEEKKKKKK!!!

     

  • At 27/5/10 9:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    andai btoi...pnulis nie...hehehh...
    cun r...
    best glew

     

  • At 10/6/10 12:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    macam lebih mengalakkan pertukaran jantina yg sah2 salah disisi agama islam....
    memglah kite harus berbaik dengan golongan sedemikian tetapi kite xbleh terus biarkan mereka hanyut....

     

  • At 13/6/10 1:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btol 2..
    kite msti tlog dorg ke jln yg lbih baek..
    egtkan diri kite n dorg psal kehidupan slps MATI..
    BERTAUBAT SBLM IANYA TERLAMBAT
    :)

     

  • At 15/6/10 8:22 PG, Blogger zaharonizal said…

    ada makna di dalam penulisan...

     

  • At 19/6/10 8:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya akui diri saya sorang lelaki yg lembut dan saya tak malu dengannya kerana saya tahu Tuhan ada sebab menjadikan saya begini....

     

  • At 24/6/10 10:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lor...............

     

  • At 26/6/10 10:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite tu sampai kt situ je ke?

     

  • At 28/6/10 9:00 PG, Anonymous hatafathery said…

    Best story ni, memang creative and jujur penceritaannya...dan memang cite ni realiti juiga since my frens sendiri pernah alami...

    i ada ramai kawan pondan, dan mereka memang baik2 dan honest...tak hypokrit dan jadi diri sendiri...

    apapun, tahniah kepada penulis...anda berjaya menyelami jiwa setiap dari insan jelita itu

     

  • At 2/7/10 9:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Saya mmg setuju yg cite ni ada msg tersendiri..Tp,kita msh x boleh abaikn hukum Allah dlm apa jua prkara dlm kehidupan kita ini.Sudah jelas bahawa haram bg lelaki menyerupai wanita..Tetapi saya setuju bhw kita tidak boleh menghukum mrk 100% kerana stiap manusia punya tanggungjawab terhadap manusia yg lain..Sekadar ingin meluahkn pendapat.Saya tidak layak utk menghukum sesiapa kerana sy juga punya kelemahan sndiri.Ingatlah,bhwa keinginan melanggar batasan syarak merupakan nafsu yg wajar kita perangi..Saya bkn nk berdakwah disini,tp saya takut kita mempunyai persepsi yg slh atau terpengaruh dgn dakyah dan idealisme yg dibawa oleh barat..Ingin saya tegaskan,Allah melarang hambanya mencerca org lain dan Allah juga melarang lelaki menyerupai wanita.Lain pula ceritanya sekiranya lelaki lembut tidak menyerupai wanita dan tidak pula melanggar hukum agama...

    Walaubagaimanapun,saya rasa cerita ini berjaya menonjolkan msg yg jelas mengenai persahabatan...Saya ingin memohon maaf sekiranya komen saya menyinggung perasaaan sesiapa yg membacanya..

     

  • At 18/7/10 2:41 PTG, Anonymous Dewidewi_sinta said…

    Lanjutkan :)

     

  • At 20/7/10 11:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memang best. cara penyampaian yg santai tp byk msg. anyway good luck

     

  • At 21/7/10 10:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    crita ni memang bagus.. ada moral values.. tp kpd org2 yg seangkatan dgn sally dgn melly tolong la jgn msuk toilet pompuan.. kna la beza yg mn hak dgn yg mn batil.. smoga Allah akn melindungi hmba2 yg mcm ni agar x t'msuk dlm golangan kaum nabi Nuh & bimbing mrk ke jln kebenaran.. AMIN..

     

  • At 24/7/10 2:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gax citer nih..len dr yg len..
    terase mcm nak de kawan nyah lax..huhu
    gud job..keep it up..

     

  • At 25/7/10 4:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    camtulah kene jujur
    tapi kalau leh jgnlah jd pondan nanti nabi x ngaku umat

     

  • At 18/8/10 11:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmm..ok la..
    mmg kte ptot jjr dlm p'shbtn...
    n seharus nyer kte sanggup b'korban utk kwn bf kte..

     

  • At 24/8/10 11:51 PG, Anonymous Rissell Rehn said…

    hmmm...xdinafikan yg kekreatifan penulis jelas mnonjol d situ....mbawakan crta dgn tema yg jarang skali diketengahkn....mgkin stail penulis dlm pnceritaan mmbuatkn crta ini tmpak menarik...jd...syabas...~

     

  • At 30/8/10 9:59 PTG, Anonymous duyung.glamour said…

    gaya penulisan yg santai...
    ada mesej yg baik tuk dikongsi & direnungkan bersama...
    ambil iktibar & jadikan sempadan pd perlakuan yg x elok...
    sy pnah gak kwn dgn golongan nyah ni, kdg2 diaorg ni lbh pompuan dr pompuan yg sebenarnya...
    so, ambil yg elok aje la...
    prinsip sy :'berkwn tanpa syarat'...

     

  • At 31/8/10 4:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memg best r cite ny....

     

  • At 31/8/10 8:34 PTG, Blogger luna said…

    best!! suke3!! hehe

     

  • At 5/9/10 11:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hurm..bgs cite n..
    wpun simple tp bnyk msg yg nk dismpaikn
    keep good work ya!

     

  • At 6/9/10 10:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni memeng best..kite harus jujur dlm prcintaan..
    utk penulis:chayok!chayok!!

     

  • At 9/9/10 7:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emg bez...
    semp0i glew a...
    nj0y glew bce..= )

     

  • At 15/9/10 3:11 PTG, Anonymous yuyu nia said…

    cter yg plg sempoi...
    d best..
    dgn sesiapa pon kita blh b'kwn bersama dgn sekeping hati yg ikhlas..

     

  • At 15/9/10 8:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bezz cter ney.. keep it up..
    WELL DONE..!!!

     

  • At 16/9/10 10:46 PTG, Anonymous damia said…

    ni mcm filem pendek..br nak syok bc dah habis..kalu panjangkan skit ok la..ada msg tertentu..good job..kepada pengulas yg lebih2 tu..ni cerpen semata2 x da kena mngena ngan sapa2..yg baik kita ambil yg buruk jg ikut..hobi semata2...tolong jaga hati dan perasaan golongan mcm ni..kita x tau apa yg mereka hadapi..cuma Allah saja yg mengetahui...

     

  • At 17/9/10 10:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah !! mmng best. sempoi.. xterlalu berat.. :) nice try dude

     

  • At 22/9/10 4:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2...terima kawan seadanya...they have a feeling like us...asalkan dorg JUJUR!..hehehhhhh (~_^)

     

  • At 24/9/10 11:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best r cter nih..

     

  • At 25/9/10 2:00 PG, Anonymous ann said…

    simple,unique n cool...

     

  • At 29/9/10 11:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter ni bez cngt33....
    bnyk msg yg dismpaikan...
    dr segi persahabatan kte kne jujur...
    bwu persahabatan 2 berkekalan cmpai ble2...

     

  • At 29/9/10 12:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade org ske kutuk2 golongan ni..
    padahal dorg jujur ble brkwn..
    mgkn org yg kutuk 2 x prasan yg kwn die ntah2 x ikhlas pn nk berkwn..
    tp stil nk kutuk psl org lain..
    kn x baik wt cm2..
    lbh baik tgk dri kte dlu sblm cter psl org lain..
    just nk share pndpt je..
    maaf kalo ade yg trase
    sy xpenah ade kwn cm2 tp sy akan hrgai sebuah pershbtn yg jujur 2 andai ditakdirkan brkwn dgn mreka..
    pape pn
    cter ni pnuh dgn nilai pershbtn
    moga mreka dibukakn ati untuk brubah mnjd lbh baik..
    insyaallah..
    daa..

     

  • At 29/9/10 4:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh sgt cte nie..penuh msj
    coz i ada kwn lke sally n mally..
    dieorg sntiasa wat geng2 kmi trsenyum n hrgai sgt kjujuran dan kesetiannya dwktu senang dan susah..
    kmi tetap mnangis bsama bgmbira bsama..
    setiap situasa sntiasa bsama..kmi xkisah bgai mna prwatakan die xkisah apa org na kata..jnji kmi knal hati budi msing2..
    tiada pnghalang na mhalang kami dr mjdi bff...

     

  • At 30/9/10 2:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gud job!! credit to the narrator for the interesting and fun story.. saya pun teringin jugak nak kawan ngan golongan ini kalau ade yg sudi.. ingin menyelami perasaan dan jiwa diorang.. kalu ade yg sudi do contact me oke..hehe.. anyway im a female k not male..t salah paham plak.. tp the narrator.. teruskan berkarya. :)

     

  • At 1/10/10 2:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jgk cite ni..

     

  • At 6/10/10 9:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jugak

     

  • At 12/10/10 3:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow..menarik

     

  • At 13/10/10 9:18 PTG, Anonymous esya said…

    I like this story..santai,klakar,jujur...persepsi org bbeza2. tpulang pd dr sndri untuk mnilai ye..WELL DONE..usha lg n trskn bekarya...

     

  • At 15/10/10 3:10 PTG, Blogger myNAME said…

    i xsokong nyah nie..
    dh leh jadi llki,jadi llki laa.
    jngan nk mngada2..

     

  • At 20/10/10 1:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice st0ry dude!~

     

  • At 22/10/10 1:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawak ar cite ne..haha...

     

  • At 23/10/10 6:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahahaha..mcm2 mnusia skunk ni.. rmbut same itam tp hati len2

     

  • At 24/10/10 12:51 PG, Blogger wani diana said…

    mmg msj y btol2 wt pmbce akn mnghayati lebeh baik...

     

  • At 25/10/10 12:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    conrats utk penulis.hsl penulisan yg cukup membuak2kn persaaan ingin tahu sy.jln cerita memng menarik.ada unsur pengajaran.klu blh jdikn cerita ini menjadi sebuah novel.anda memng berbakat.TQ

     

  • At 1/11/10 11:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni best...
    byk pengajarn...
    wlupown s'dikit b'canggah dgn agama sbb jd nyah..
    tp bleh dijadikn pengajarn...
    utk m'jadi "SAHABAT SEJATI"

     

  • At 3/11/10 3:54 PTG, Blogger syaira15_17 said…

    pergh...you're the best.susah nak dapat member yg jujur skang nie.cerite nie ringan jer tp sarat ngan msj.terBAEKla!!!!

     

  • At 9/11/10 11:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni ol la.not bad..tapi ayat aada yana berulang-ulang.

     

  • At 11/11/10 12:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..mmg best citer ne.pda sesiape yg xde kwn sperti sally n melly mereka xkn fham sbenarye kehidupan seorang nyah.lg hppy bkawan dngn orang sperti mreka.kpada pnulis anda mmg berbakat

     

  • At 12/11/10 2:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x bgos ar cter nih bb dy cam nk menggalakkn owg llaki jd nyah lak... sptotnyer kte kne krangkn cter yg cam nie bknnyer tmbhkn lg.... x bgos....

     

  • At 12/11/10 9:50 PTG, Anonymous neena said…

    syabas kepada penulis kerana cerpennya bikin provokasi antara tukang komen,masing2 ada yg suka n tak kurang yg menyampah tp pd sy cite ni mmg laen dari yg laen but...dari segi moralnya xsesuai dengan budaya dan agama kita.Yes, dont judge the book by its cover,sy tak kata nyah ni teruk tapi mereka boleh berubah utk jadi lelaki sejati kerana itulah fitrah asal mereka yg telah Allah ciptakan

     

  • At 13/11/10 2:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perghh!
    ciitee nehh giile seronokk doee ;))

     

  • At 15/11/10 6:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cter ni..aku suka..
    kita xperlu nak memilih nak kawan nga sape..even dia matnyah sekali pun..dia pun manusia gak

     

  • At 18/11/10 6:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    u/p:hati penulis:

    pehhhhhh..tbaik siot citer ni...aku mmg suka giler3x....

    best sgt2x..menarik+sgt2 cute..hahahaha

    kalu baca dialog ni mcm ikut style nyah tu ckp gak.. i like it~'

    hahahaha~

    bgus2x..utk penulis.. teruskan usaha bkarya,.

    hasilkan citer yg ada msj..pling penting kreatif..

    luv it"

    by:dejavu

     

  • At 20/11/10 11:15 PTG, Anonymous putraizz said…

    best citer ni...
    slalunya golongan mcm tu di perlekehkn...
    tp xsemuany teruk...
    aku pernah kenal sowang mcm tu...
    mmg cntk
    kagum tgk dia...
    sebb 1, dia xpnh tgl solat...
    2. xterlibt ngn aktiviti...fhm2 la...
    thnx penulis coz bg kesedaran kat smua...

     

  • At 22/11/10 3:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawak la..n bes sgt..hahaha
    nyah..mak...wuuu...

     

  • At 23/11/10 1:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawak2... bst sgt3...mnrik r criter niee..
    gud job 2 (AJ)... hehe..
    mcm der pglman jer pnulis kter nie... jgn mrh beb..lalala...
    tol2.. kdg2 kter x blh mnilai ssorg mlalui luarn...
    kjujurn 2 sgt pnting dlm stu hbungn y dibina...so jgn r hina sgt kt puak2 cmnie coz kdg3 dorg lg bgus tau.. x hipo n jujur... sy der jer sowg kwn y cmnie.. dier ok jer.. bgus tol (AJ).. bkak mata ckit msyrkt kt luar cna.. x sume puak2 cmnie truk sgt pun..

    -risya qistina-

     

  • At 24/11/10 6:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gler cter nie...
    good j0b pda pnuis..

    *lia

     

  • At 26/11/10 8:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow!! best ar citer ni.. sy tabik sape yg wat.. :) kalo lah nyah2 bce citer ni mesti dorang na jd camni gak. ye la selalu nyah2 mmg nyah. haha. congrates. teruskan berusaha. chaiyok!! chaiyok!!

     

  • At 1/12/10 4:19 PTG, Anonymous shazwani salwa said…

    huhuhu..best gak cite ni...penceritaan yang ringan dan santai..

     

  • At 1/12/10 4:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sorryla penulis..tp xbrape kick sgtla citer ni..

     

  • At 8/12/10 12:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam.tahniah asrul sb hasilkan cerpen yg mematangkan minda...jgn menilai org dr luaran saja w/p mreka "nyah"..teruskan berkerya..kami sahabat2 mu akan terus menyokong mu...

     

  • At 10/12/10 11:57 PG, Anonymous adli karim said…

    best cter nie....
    hope ad ag cter yg best..
    hehehehe...

     

  • At 12/12/10 1:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita yg mnrik..
    coz prshbtn yg ikhls amt pntng.. sllu ye golongan ini yg jujur pabila berkata2 wlupn berbisa sdkt.
    sy hrp ada lg crita yg mnrk drpd penulis.. ;D

     

  • At 13/12/10 9:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lah cerite ni......
    wlpun sape kwn kita....
    kawan tetap kawan
    tunjuklah diri sendiri, jgn jdi ore lain

     

  • At 13/12/10 2:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Gud job Asrul Ja'Afar..^_^
    -TULIP-

     

  • At 16/12/10 9:45 PTG, Anonymous ujie said…

    Salam,
    Tahniah dan syabas Asrul Ja'afar...
    Teruskan berkarya...setiap karya yg dihasilkan umpama latihan yg berulang2...cerita ini menarik dan rileks bg sy...ada msg dan info yg diperolehi...Terima kasih ;)
    -ujie-

     

  • At 20/12/10 2:32 PG, Anonymous areja said…

    best2
    heee
    :)

     

  • At 23/12/10 1:39 PTG, Anonymous cik siti said…

    xtahu nak ckp aper... ok lar...

     

  • At 2/1/11 12:15 PTG, Anonymous arifa ubaidillah said…

    Kalau ditengok dari side positif, kisah persahabatan yang ikhlas. no judgemental, no sarcasm. kalau side negatif, kisah penerimaan masyarakat tentang kehadiran mak dan nyah yang sepatutnya dielakkan, tambahan pula Salleh dan Mas'ud adalah lelaki muslim.
    yang best, dialog boleh dibaca mengikut slang mak nyah sebenar 'auwww... lembut2 gitu' hehe (*_*)

     

  • At 2/1/11 4:19 PTG, Anonymous uzma_eira98 said…

    best citer nie..
    bnyk bg msj..
    leh dpt idea dripda cite nie..

     

  • At 4/1/11 5:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la juga

     

  • At 5/1/11 12:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gler cter nie.... hihihi.. bce byk kali pon xkan bosan... huhuhu

     

  • At 6/1/11 12:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best and funny la....i like...

     

  • At 14/1/11 2:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    god job..laen dr yg laen..bes bce cte ni..xmmbsnkn..lg 1..kwn dgn mak nyah bes taw..sb dieowg ni laen ckt.xprlu mmlih kwn..glongan sprti mrka jgn dplekehkn..pe2 pn.truskn bkarya..=)

     

  • At 14/1/11 4:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yey !! sye suke cte nie,,bgus2 tros kan mengarang,,,

     

  • At 18/1/11 12:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha...
    best ar citer nie...
    + best biler bca komen2 di ats nie...
    ^^

     

  • At 19/1/11 2:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    what can i say... gud job..!!!nice =D
    actually ayt-ayt yg sempoi nie... lbih mndekatkan dunie mmbce dgn dri remaja coz remaje skang nie jnis yg straight to the point..n x ske kan ayt-ayat yg berjele2 pastu isi kosong atau 1 2 jerw..hampes.. n kbnyakan nyerw bkn suke sgt dgn ayat jiwang2 nie.. skurang2 nye aderw cerpen cam gini best gak.. but nak ckp something lbih susah wat citer camni dari wat citer cinte.. coz klo x kne pde gaye sush nak trik perhatin..

    ~day by day~

     

  • At 20/1/11 4:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jijik aku...

     

  • At 30/1/11 11:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boleh la..
    nyah pun manusia gak...

     

  • At 2/2/11 1:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    this story is really interesting. cerita ini mengajar kita tentang persahabatan yang tiada nilainya...bayangkan jika kita mempunyai rakan yang memeng lelaki sejati namun penuh dengan kejahatan....sesungguhnya bukan dosa mereka dijadikan begitu....ketulusan hati lebih penting daripada sega - galanya....

     

  • At 5/2/11 12:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emmm...bez2

     

  • At 6/2/11 11:09 PTG, Anonymous Miss Nurul Izzati Ahmad said…

    Jadi lah lelaki yang sejati bukannya menyerupai kaum hawa....coz nabi kiter x kan mengaku umatnya kelak.....

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group