BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Oktober 25, 2009
Cerpen : Cintaku Di RnR Tapah
Nama Pena : t e h a h

Tayar kereta Honda City nya itu ditendang lagi. Aiman melepaskan keluhan berat.


"Bagaimana?" Tanya Lissa dengan suara yang sedikit geram.
"Jalan kaki ke kawasan rehat Tapah, lagi 500 meter je," jawab Aiman.
"With high heels?" Tanya Lissa lagi. Dia menjerit di tepi jalan lebuhraya itu.
"Padan muka," sinis sungguh suara Aiman kedengaran. Dia meninggalkan Lissa terpinga-pinga.

2 hari sebelum itu…..


"Taknaklah yah. Aiman lebih rela hilang projek tu daripada pergi meeting dengan Lissa." Bentak Aiman tanpa mempedulikan perasaan Datuk Izzudin. Maaf yah, kali ini Aiman memang dah tak boleh sabar.
"Aiman, don’t be like that. Lissa tu anak kawan ayah, Aiman mesti pergi dengan dia. Ayah banyak terhutang budi dengan ayah Lissa masa syarikat ni dibuka,"
Aiman dah tak boleh berdalih. Dia melepaskan keluhan berat.


"Lissa dengan Aiman? Sorry papa, Lissa dah terima papa suruh Lissa jadi setiausaha dia. Tapi kali ni Lissa takkan pergi meeting tu dengan dia. Kalau setengah hari insya-Allah Lissa hidup lagi. Ini 3 hari. Papa taknak Lissa hidup lagi ke?" kata-kata Lissa disambut gelak Datin Sofea. Datuk Ahmad masih serius.
"Lissa tahukan pendirian papa cam mana? Jangan bantah!"


Hari ini….

Perjalanan 500 meter itu ibarat 3 batu lamanya dengan kasut tumit tinggi pemberian Iskandar. Iskandar, teman lelakiku yang bekerja sebagai juruterbang yang sering tiada masa untuk aku.
Sampai di situ aku segera masuk ke kedai Baskin Robbins yang berpenghawa dingin. Kasut tumit tinggiku ditanggalkan.

"Boleh saya ambil order?" Tanya gadis kecil molek yang memakai apron Baskin Robbins itu.
"Aiskrim Vanilla besar ye," jawabku seolah-olah benar-benar lapar.
Gadis kecil molek itu berlalu pergi dan datang semula dengan membawa secawan besar aiskrim vanilla.
"Thank you," ujarku. 5 minit berlalu datang Aiman yang lengkap bersut duduk di kerusi hadapanku. Aku tersentak.
"What?" Tanya Aiman ketika dirinya diperhati olehku.
"Awak ni memang betul-betul membantutkan selera saya tahu tak," hish! dahlah menyakitkan hati. Aiskrim ni dari sedap terus tawar bila dia ada. Aku letak sudu dan berpeluk tubuh.
"Oh baguslah, saya pulak lapar ni," Aiman seperti manusia yang tidak tahu adab menarik cawan aiskrimku dan menyambung menyuap aiskrim itu kemulutnya.
Hish! sengal!
"Ok..memandangkan awak yang habiskan, awak bayar ye," aku terus mencapai tas tanganku dan berlalu pergi.
Ehem-ehem! kedengaran batuk perlahan dari arah belakangku.
Aku menoleh. Aiman sedang tersenyum sinis sambil memegang kasut tumit tinggiku di tangan kirinya. Tangannya yang sebelah lagi berpeluk tubuh seolah-olah mengugut.
Hish! Aku benci dengan Muhammad Aiman Izzudin! serius!

-----------------------------------------------------------


"Oi! marah lagi ke? takkan belanja bos pun tak boleh?" tanya Aiman seakan-akan memerli. Aku yang berjalan dihadapan hanya terus meneruskan perjalanan ke gerai menjual jambu.
"Hei. Lissa?" ujar Aiman seakan-akan gelabah apabila aku tidak menjawab. selalunya akulah orang yang memang suka menjawab pertanyaannya.
"Belanja? best ke?" aku menoleh ke belakang sambil memaki hamun Aiman.
Aiman mengangguk sambil tersenyum menyindir.
tatkala aku kembali menoleh ke hadapan aku terlanggar seorang pelancong asing.
Habis kek coklat yang dibawanya itu tertindih dek kerana aku menoleh terlalu cepat. mukaku dipenuhi kek. Aiman gelak terbahak-bahak. beberapa pasang mata yang menyaksikan kejadian itu turut ketawa.
"What the hell?" ujar pelancong itu.
"sorry sir.." aku bersuara lemah sambil menoleh.
"Puas?!!!"

----------------------------------------------------------------------


Tak aku sangka perempuan sekeras Nur Lissa Areena itu bisa menangis. benarlah. sekeras mana seorang perempuan mereka tetap akan mengalirkan air mata. yang paling benar ialah, laki-laki akan cair dengan air mata. tanpa aku sangka, kaki aku terasa ringan mengejar Lissa ke bangku di hadapan gerai-gerai PLUS disitu. macam cerita hindustan pulak dah main kejar-kejar. Tapi..bukan kisah cinta ok!!!!(yeke?)

"Lis..sorry," ujarku sambil menghulurkan sapu tanganku.
Lissa menggeleng. sungguh! dia akui Lissa memang gadis yang lawa. mukanya yang putih memerah menampakkan keanggunannya yang iras-iras Heliza AF5(ceh..)
tanpa sedar aku menutur sebaris ayat yang spontan,
"Humaira.."
"Huh?" Lissa mengangkat muka memandangku.
"Nah, ambil ni," paksaku untuk menukar topik. Asallah mulut aku gatal sangat sebut nama tu? Aku duduk disebelahnya.
Lissa yang air matanya masih mengalir menarik laju sapu tangan tersebut selepas digesa berkali-kali oleh aku.
7 minit berlalu tanpa sebarang suara antara aku dan dia.
"Boleh saya tanya?" tanya Lissa tiba-tiba. Suaranya masih menampakkan kedengaran sisa-sisa tangisannya.
"Apa?" hish minah ni. 'boleh saya tanya' tu kan satu pertanyaan jugak. Takpelah, layan je.
"Kenapa tadi awak sebut Humaira?" tanya Lissa. mukanya tunduk mungkin cuba menyembunyikan matanya yang bengkak.
"err..takde pape,"
"Oh Aiman..pleaselah," Lissa mengalih pandangannya ke arahku. mata kami bertentangan. Lissa segera tunduk seperti ada sesuatu di mataku yang dia tidak berani lihat. Bagi aku, mata Lissa yang bulat benar-benar menawan.
"Humaira? its mean..kemerah-merahan, muka awak merah tadi, sorry to say..but its cute,"
Hish! aku ke yang cakap semua ni?
Lissa membulatkan matanya. mulutnya sedikit ternganga. aku tergelak kecil.
"Tutup mulut, ada yang kena cium karang," kata-kataku membuatkan Lissa gelabah.
Aku tergelak kecil lagi.
"You know what?" Lissa bersuara.
Aku memandangnya.
"Arwah datuk saya dulu pun call me with thats name, Humaira. He loves that name a lot. Dulu dia nak letak nama saya Nur Humaira Alissa. Tapi, hajat dia tak sampai. But he still call me Humaira. Dia kata muka saya kemerah-merahan," Lissa ketawa kecil. Aku menatap wajahnya yang tersenyum itu. Bagai ada satu cahaya 'humaira' yang menarik perhatianku.
"You know what, saya setuju dengan pendapat arwah datuk awak tu,"
"Ye? why?" tanya Lissa.
"Reddish girl. Red Indian." Aku ketawa. Lissa memukul badanku dengan tas tangannya.
Kami bersembang sepanjang hari hingga ke malam. Berbicara dengannya bagai meluahkan segala perasaanku.

--------------------------------------------------------------

Aku tersedar dari tidurku. Tanpa sedar yang aku tidur di bahu Aiman. Lelaki yang dahulunya aku benci. Aku tersenyum tanpa sedar. Aku melirik ke jarum jam tangan GUESS ku, 6.42 pagi.
"Aiman, subuhlah!!" jeritku.
Aiman terkejut tahap beruk. Aku hampir sahaja tergelak.
"Huh? cepat pergi surau," suruhku. aku dan aiman berjalan beriringan ke surau PLUS.

7.24 pagi.
"Macam mana? Bila Pak Mat nak sampai?" tanyaku. Aiman meletakkan telefon bimbitnya ke dalam poket.
"Petang ni," jawab Aiman.
"Err..sorry pasal semalam," ujarku laju.
"What?!" tanya Aiman tidak mengerti.
"About your car, saya marah awak tak tentu pasal,"
Aiman tersenyum lantas menggeleng.
"Boleh saya buat satu permintaan?" tanya Aiman.
"Apa?"
"Boleh saya kawan dengan awak?"
"Ermmm...of course," jawabku sambil tersenyum.
"Ok, nama saya Muhammad Aiman Izzudin, awak?" Aiman tergelak dengan kata-katanya sendiri. Dia menghulurkan tangan ingin berjabat. Aku menyambut tangannya.
"Nama saya Nur Lissa Areena or you can call me....." belum sempat aku menghabiskan kata-kataku Aiman menyambung.
"Humaira?" Aku tergelak.
"Bolehlah kot," aku menjwab.

Saat itu merupakan saat terindag aku bersama Aiman. Tanpa aku sedar terbitnya bibit-bibit kasih dan sayang yang bercambah dalam hati kami.

sehinggalah, petang itu...
"Pak Mat! Terima kasih sebab datang, macam mana kereta saya?" tutur Aiman laju sambil memeluk Pak Mat,drebar Datuk Izzudin.
"Pak Mat dah panggil tow truck, cepat naik, meeting tu malam ni,"
Aku dan Aiman menaiki kereta Honda Civic itu. Entah kenapa sepanjang perjalanan mulut kami diam seribu bahasa. Pak Mat juga pelik. selalunya ada sahja yang digaduhkan.

Di Hotel Park Avenue Sungai Petani...

"Pak Mat ini kunci Pak Mat," serah Aiman. aku hanya memandang tanpa bicara. saat aku menatap wajah Aiman dia sepertinya cuba melarikan anak matanya.
"My keys?" tanyaku.
"nah, meeting pukul 8," aku segera mengambil kunci bilikku dan mengatur langkah ke arah lif.

-----------------------------------------------------------

"Aiman! kenapa dengan kau ni! takkan kau dah ada perasaan dekat dia? Humaira?" aku berteka teki dengan diri sendiri.
"Aiman....kau dah ada Juwita..!"
"Tapi aku dah muak dengan perangai manja Juwita. Lagipun...aku tak pernah sayangkan Juwita, tapi kenapa dengan Lissa...err!"
Aku mencampak briefcase aku ke atas katil. Jam menunjukkan pukul 7.50 malam. Aku turun ke lobby. Aku terkejut melihat kehadiran Juwita di situ. Juwita tersenyum lalu memelukku.
"Bee, suprise!" ujar Juwita. Lissa hanya memerhatikan kami sambil tersenyum. Aku tahu. senyuman itu penuh keterpaksaan. Lissa! Mengaku yang kau sayang aku!
"Apa you buat dekat sini?" tanyaku hairan.
"I ada photoshot kat sini, lepas ni bolehlah kita jalan-jalan," Juwita dengan suara manja mula merayu.
"I ada meeting,"
"After meetinglah,"
"I letihlah,"
Juwita pura-pura merajuk. Dia duduk di sofa di tengah-tengah lobby. aku menghampirinya dan terus duduk di sebelahnya.
"dont be like this please," pujukku.
"Ok, kita pergi round satu Sungai Petani lepas ni," Juwita mula tersenyum manis. Aku menjeling sekilas ke arah Lissa. Muka Lissa seperti tiada apa yang berlaku, namun aku pasti, dia sedang bermain api dengan perasaannya sendiri.


Habis mesyuarat, aku menahan Lissa daripada terus keluar dari bilik mesyuarat,

"Lis..awak cemburu?" tanyaku. Lissa seakan-akan tidak mengerti.
"Cemburu..? untuk apa?" tanyanya.
"Saya,Juwita, kalau ya bagitahu jelah," aku seolah-olah mencabarnya.
"Encik Aiman Izzudin, saya tak salahkan awak kalau awak kata saya cemburu, mungkin awak yang rasa saya cemburu sebab awak ada hati dekat saya." bentak Lissa. dia tersenyum sinis cuba menahan kemarahan.
"Saya? Awak? Tolonglah..please Lis..mengaku jelah," Aku masih tidak mengalah.
"For your information, hati saya hanya untuk seorang Juruterbang FireFly yang bernama Iskandar," Lissa berlalu pergi. Entah kenapa waktu itu perasaan aku seperti bergelodak. Cemburu dengan seorang juruterbang yang berjaya mencuri hati Nur Lissa Areena?

---------------------------------------------

Seperti kisah novel yang tiada logiknya, entah kenapa Iskandar juga turut berada di situ. Katanya ada kursus penerbangang dan pelancongan. Aku juga tidak mengerti. Malam itu aku keluar bersama Iskandar, berjalan di sekitar Pasaraya kecil GIANT di situ. Tak dapatku sangka, Juwita dan Aiman turut berada di situ. Mengikut jadual, esok pagi aku dan Aiman harus berangkat pulang ke KL.
"Hai.."tergur Juwita. Aiman tunduk. diam. mungkin malu untuk memandang wajahku.
"Hai...Is, kenalkan kawan Lissa, Jue and this is my boss, Aiman," Aiman berjabat tangan dengan Iskandar.
"Ouh..awaklah Is? The pilot right?" Iskandar tersengih dan mengangguk.

Yang membencikan aku, kami berempat makan bersama di Restoran KFC di situ. Serius aku katakan, aku benci melihat Aiman bersama Juwita! Benar-benar benci!
Ketika itu Juwita meminta diri ke ladies sementara Iskandar mengambil pesanan di kaunter. Hanya aku dan Aiman di meja.

"Awak sayang dia?" tanya Aiman.
"Siapa? Is?" tanyaku.
"Yelah..takkan saya?"
Aku tergelak kecil.
"Mestilah."
"Boleh awak ucapkannya?" Aiman seakan-akan mencabar aku.
Aku serba tak kena. bagaimana aku bisa meluahkannya? padahal hati aku sendiri tidak tahu aku sayang dia atau tidak.
"Saya sayang Is,then?" aku pula seakan mencabar Aiman. Jangan bermain dengan api!
"You love him?"
Aku diam. Mulut aku terkunci."You love him or not?"
"Asal senyap?kenapa? awak tak cintakan dia? awak cinta dekat orang lain? siapa? saya? tolonglah jangan mainkan perasaan sendiri juga perasaan saya Lis..Awak jugak yang akan merana,awak jugak yang akan terseksa,"
Mainkan perasaan dia? sejak bila? siapa yang mainkan perasaan siapa sekarang ni?
"Perasaan awak? bukan perasaan saya? bukan ke selama ni awak nak saya terseksa? biarlah sekali pun kalau jiwa saya merana!" bentakku.

hampir 5 minit Aiman membatukan diri, hanya dia bersuara.

"I love you, Lis, saya tahu awak juga cintakan saya, jangan tipu hati awak, awak boleh tipu sesiapa sahaja yang awak nak, tapi jangan bohong pada diri awak sendiri." Aku berdiri. belum sempat aku melangkah pergi, Aiman menarik tanganku, dia turut berdiri.
"Saya sayang awak, memang saya akui saya benci awak pada mulanya, but..saya juga tak mampu tipu hati saya,saya akui saya dah cuba. tapi ia buat saya terseksa. saya sayang awak, saya teringin nak ada nama saya dalam hati awak,hidup awak, kalau boleh sampai bila-bila,"

tanpa aku sedar, mutiara jernih gugur dari mataku. tanpa aku sedar juga, Iskandar dan Juwita turut menyaksikan sketsa itu.

Muka Juwita sudah merah menyala. Iskandar hanya tersenum nipis. Sangat nipis! Langsung tiada keikhlasan dalam senyuman itu.

Aku berlari keluar dari restoran KFC itu. Aku berjalan kaki pulang ke Park Avenue Hotel. Aiman memandang Iskandar dan Juwita.

"Sorry Juwita. Saya sayang awak macam kawan saya. Saya tak boleh bohong perasaan sendiri." ujar Aiman. Juwita menangis. Mujurlah tiada pelanggan yang makan di bahagian atas,hanya mereka sahaja yang berada di situ.
"Takpelah Man, aku paham, aku sedar yang selama ni aku tak hargai masa aku dengan dia, aku tahu dia layak untuk kau," Iskandar menepuk perlahan bahu Aiman.

Aiman tersenyum.
"Tapi awas! sekali kau sakitkan hati dia, aku tak teragak-agak untuk kembali pada dia."

Aiman hanya tersengih.

"Aku takkan pernah benarkan. Terima kasih." Aiman menuruni tangga dan pulang ke Hotel Park Avenue.

Iskandar mendekati Juwita. Dia memaut bahu Juwita dan cuba memujuk.
"Ramai lagi yang layak untuk awak," kata Iskandar. Juwita menguntum senyuman.


---------------------------------------------


Pagi esoknya awal-awal lagi Lissa mengambil teksi pulang ke Kuala Lumpur. Namun, dia berheni sebentar di Kawasan Rehat Dan Rawat Tapah.
Dia duduk di dalam Kedai Baskin Robbins itu dan memesan aiskrim vanilla.
ketika hendak membayarnya di kaunter, dia meraba-raba kocek seluar jeansnya.

"Alamak, dompet aku!" suaranya kedengaran agak kuat.
"Dik,kejap boleh tak, dompet akak dalam teksi," ujarnya kepada penjaga kaunter di situ.
"Tapi kak,"
"Dik, kejap je.." belum sempat Lissa menghabiskan ayatnya seorang lelaki datang dan menghulurkan RM12.00 ke jurukaunter tersebut.
Aiman!
"Saya ganti yang saya makan aiskrim awak hari tu,jangan risau."
Lissa senyum nipis. Perasaan bersalah menghimpit dirinya apabila menerima SMS dari Iskandar pagi tadi.

'Maafkan saya, saya tahu saya tak menghargai awak selama ni, saya tahu Aiman cintakan awak, awak juga cintakan dia bukan? saya harapkan yang terbaik untuk awak dan dia, kasihan Aiman, sibuk dia beranya di kaunter reservation awak ambil teksi ke mana dan check out pukul berapa, lucu betul. awak di mana sebenarnya?'

Dia kemudiannya keluar beriringan dengan Aiman sambil menikmati aiskrimnya. kedua-duanya tidak bersuara. seinggalah Aiman memecahkan kesunyian,
"bak sikit," katanya. Dia cuba merampas aiskrim tersebut dari tangan Lissa.
"Oit..tak malu ke, haritu awak dah habiskan, nope." ujar Lissa.
"Ala..tak kesian ke dekat saya?" Aiman buat muka comel. Peluang keemasan!
"Ala kesiannya! nah ambik sikit," Lissa mencalit aiskrim itu ke muka Aiman.
"Hish!" Aiman cuba membalas balik, namun Lissa cepat-cepat menghabiskan aiskrim tersebut. Dia kemudiannya ketawa kecil dan duduk di bangku berdekatan dengan gerai-gerai menjual jambu.

"Lis," ujar Aiman. Lissa memaling mukanya memandang Aiman.
"Sorry pasal semalam,"
"takpe saya dah lupakan pun," Lissa cepat-cepat memotong ayat Aiman.
"tapi saya tak mahu awak lupakan saya,"
"hish awak ni," muka Lissa sudah merah. Dia tersenyum namun matanya yang sembab mengurangkan sedikit kemanisan senyumannya.
"Saya seriuslah, Lissa.."
Aiman memegang kedua-dua tangan Lissa.
"Lissa, tolong maafkan saya selama ni, saya sayangkan awak lebih dari kawan biasa, I really love you," Air mata jernih mengalir di pipi Lissa.
"Tengok, nangis lagi," Aiman mengesat air mata Lissa dengan tangan kirinya. Lissa tersenyum manis.
"Saya ada perasaanlah, sebab tu saya nangis, bukan macam awak, hati batu!" Aiman ketawa mendengar komen Lissa berkenaan dirinya.
"Hati batu? kalau hati saya batu, maknanya cinta saya pada awak sekeras batu tahu tak?"
Denagn spontannya Aiman memetik bunga orked yang ditanam di disitu dan melutut di hadapan Lissa.
"Man..janganlah," Lissa cuba menarik Aiman untuk bangun. Namun nak buat macam mana, hatinya sekeras batu belah batu bertangkup.
"Lissa...saya sayang awak, saya cinta awak, aishiteru, wo ai ni mei yi tian, I love you, 1437.." laju benar Aiman menutur ayatnya. Orang-orang yang lalu lalang tersenyum memerhati gelagat mereka. Tiba-tiba seorang lelaki asing bersuara.
"Accept him," semua yang berada di situ bersorak. Bunga orked itu diletakkan di atas paha Lissa.
Lissa berdiam agak lama. err..erm..hish..errhh..ieee...ermm
"Errm...I think aishiteru too,"
Aiman melompat gembira. Lissa malu tak terkata namun bahagia dengan pemuda di depan mata.
RnR Tapah menjadi tempat bersejarah mereka.

"Tapi jangan curik aiskrim saya lagi!"
posted by Penulisan2u @ 5:15 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
127 Comments:
  • At 25/10/09 6:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok gak citer nih....truskn mnulis..sy org 1st comment.
    ~anahraf~

     

  • At 25/10/09 10:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbung2

     

  • At 25/10/09 11:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job...
    teruskan usaha!!!!!
    ~mieorymelihatlanGit~

     

  • At 25/10/09 12:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menariknyerrrr

     

  • At 25/10/09 12:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweetnyer!!!
    suka!suka!suka!

     

  • At 25/10/09 1:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah bestnyer....
    teruskan usaha anda....

     

  • At 25/10/09 2:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweetnye..!!
    Best giler...
    Moge2 dpt bt derpen o novel yg lbh bgus dr nie..
    GUD LUCK..

     

  • At 25/10/09 4:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh33~~~hehehe

     

  • At 25/10/09 7:24 PTG, Anonymous hanisehsan said…

    bahagianya...aku skang ada kenalan ngn org baru..tpi bf aku cm ne..aku akui aku da syg yg baru n..sbb bf ak dah xpeduli ak..alangkah indahnye kalo bf ak leh jdi cm iskandar.....

     

  • At 26/10/09 12:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnye cterni....
    klau lah dipjgkan lagi ek....

     

  • At 26/10/09 12:54 PTG, Anonymous ara said…

    so sweet..... gaya penulisan yg sempoi & mudah difahami... teruskan menulis..

     

  • At 26/10/09 8:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sekarang ni dah jadi SANGAT BIASA ya jabat tangan antara MUSLIM dan MUSLIMAH yang BUKAN MUHRIM. sangat ramai penulis kat blog ni yang x peka langsung. mungkin penulis-penulis ini pun berperangai begitu, kan? maaf penulis. kebetulan saya baca cerpen anda kali ini.

     

  • At 27/10/09 3:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaaa...
    bez2...menarik sgt
    klu di pnjg kn n d bwat novel lg bez

     

  • At 27/10/09 4:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Rase cam cite biase jerk..sowi ek penulis..

     

  • At 27/10/09 9:02 PTG, Blogger ♥ QaseH ♥ said…

    hukhuk,,,,

    lawak la,,,,
    teruskanusha anda yeah,,,

     

  • At 28/10/09 12:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice st0ry..
    kdg2 syg x semestinya cinta..
    n cinta x semestinya perlu memiliki..
    h0pe u'll c0nt ur writing..

     

  • At 28/10/09 10:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmmm...best..g luck..-nk-

     

  • At 28/10/09 11:05 PG, Anonymous chocolatebear said…

    Best story..
    klakar pown de..
    indah sungguh percintaan mereka.
    teruskan usaha anda untuk terus menulis.

     

  • At 28/10/09 2:31 PTG, Anonymous nurul said…

    nice story........
    teruskan menghasilkan karya2 yang best cam ni.........
    gud luck.........

     

  • At 28/10/09 4:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BESKER????????/XPAHAM KAT MANE YANG BESNYE....XLOGIK YANG BYK

     

  • At 29/10/09 12:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice story..

     

  • At 29/10/09 3:10 PTG, Blogger Daniera said…

    cuteeee :)

     

  • At 29/10/09 7:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sape yg 'aku" dlm cter ni snanyer??
    kejap si lissa, kejap si aiman..
    hrp writer lbh peka lpas ni..
    anyway, cter ni best..

     

  • At 30/10/09 11:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best siot citer ni.harap hidup aku pun camni..hehe..pape pon,teruskan menulis.

     

  • At 31/10/09 2:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    maksiat bnyk woo dlm cerpen ni..

     

  • At 31/10/09 2:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sungai ptani megalow..park avenue..hehe~tmpat kami brseronok mase g trip..huhu..KFC 2 mst yg dkat ngan northen lodge..huhu

     

  • At 31/10/09 11:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CINTA ORG ELIT AGAKNYER...SENTUHAN ANTARA LELAKI DAN PEREMPUAN BUKAN MUHRIM TIDAK DI TITIK BERATKAN...SEPERTIMANA YANG DIKOMEN OLEH SALAH SORANG PENGULAS DI ATAS...NAMUN, JALAN CERITA MENARIK...SUKAR JUGA NAK TIMBULKAN RASA SUKA KALAU PADA DASARNYA BENCI. TERUSKAN DENGAN CERPEN BARU ANDA...TEHAH.

    SAFFIYA

     

  • At 31/10/09 4:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe..best kan

     

  • At 1/11/09 10:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    XLOGIK LGSUM!!



    PYJAH

     

  • At 1/11/09 11:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice story.....
    -fisya-

     

  • At 2/11/09 2:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice...

     

  • At 2/11/09 8:09 PG, Anonymous dina said…

    best gak citer nie...........truskn usaha anda continue........

     

  • At 3/11/09 2:38 PG, Anonymous -aiman- said…

    x sangka nama aku terkenal...
    tapi,iskandar memang baek...slumber je bagi awek sendiri kat orang baru kenal...
    kawan aku kat sabah nama iskandar pun baek.
    so, sapa2 ada baby baru,cube ler bagi nama iskandar, gerenti baeeeeek...

     

  • At 3/11/09 2:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer leh thn.. mcm prnh bc je citer ni.ending leh agak.. bolehlah.. teruskan usaha..

     

  • At 3/11/09 3:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    korang ni komen lebeh2...at least ade gak hasil...
    yg kowang ni...dok mengutuk..hasil ape yg kowang ade? habok pon tarak...

     

  • At 8/11/09 8:54 PTG, Anonymous _w@NhAR_94^ said…

    salam,
    cerpen yang ringkas tapi padat
    kte senyum je bace nie
    GOOD JOB!!!
    teruskan berkarya
    salam...;-)

     

  • At 10/11/09 2:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    stuju ngan tnpa nma-3.45pm-3/11/09
    ngutuk lebeh2,tnjuk skit cerpen yg korang dh bt??aku nk tgk bpa banyak plak yg kutuk ko..
    ~ikin~

     

  • At 10/11/09 1:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    romantik la....cter yg mnarik..very nice..gud jobs!!

     

  • At 11/11/09 3:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    romantik..tp bek antara laki ngan pmpn sepatotyer ad batasyer..

     

  • At 14/11/09 4:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Cite yg biasa je...grammar kelam kabut..huhu

     

  • At 15/11/09 1:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    teringat kisah cinta yg xksampaian di rnr tmerloh..
    huhu..
    tp not as custmer or what but as a salesgirl..
    cite ni best tp cm x tersusun ckit..
    ada yg xkene..
    but quite ok..
    kep it up..!!!

     

  • At 15/11/09 2:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nk tny ni,1347 2 stand 4 wat???

     

  • At 15/11/09 3:06 PTG, Anonymous t e h a h said…

    hye sume..
    thnx kumen cerpen sy..
    untok tanpa nama 15/11/09-2;13AM
    1437 tu I LOVE YOU FOREVER..
    sape2 nak bace cerpen sy lg pegi dkat
    www.lemonette-tea.blogspot.com ok..
    baru ade 2 cerpen,nnt sy upload lg keh..

     

  • At 18/11/09 10:19 PTG, Anonymous blev said…

    ala...klu y ad sntuhn tu,kenelah sporting sikit..ni jz cerpen jek,bkn btul pum..bukan nak mggalakkan y xbaik,tp jgn terpengaruh dahlah...overol ctenei best...

     

  • At 23/11/09 4:28 PTG, Blogger niza said…

    salam,,
    1 cerpen yg menarik,,tapi,,mgkin
    penulis kurg mengendahkan sensitiviti sstgh pihk,,,
    erm,,myb sbb dah terbiasa dgn cara hdp mcm 2,,
    sorry 2 say yeah,,
    tapi,,insya Allah,,boleh diperbaiki lg,,

    erm,,ad idea tersendiri,,
    cuma,,jalan cerita terlalu pnts,,

     

  • At 23/11/09 7:51 PTG, Anonymous intansuhaila said…

    salam...

    nangis aq bce cite nieyh...tp sweet sgt

     

  • At 28/11/09 12:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hm..ok arr citer nih..
    agk bes..
    tp jln citer dia cm kalut sket arr..
    hehe..
    sori for komen yg ntah pape..
    juz my opinion la..
    papapon..
    troskan usaha anda dlm berkarya..
    (^_^)-spu,pp-

     

  • At 3/12/09 10:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala..jangan nak mengader sangat.name pun cerpen,bace sudahla..macamla korang baek sangat sampai dalam cerpen pun nak kutuk pasal2 batas2..buka la minda sket...ape pun,cite ni memang bes n i like it!!teruskanla usaha n xyah layan yang kutuk2 tu..besela,xsume suke kite..ye x??;]

     

  • At 13/12/09 11:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hai...citer ni ok la..tp,writer ptotnye kna alert skit bab pgang2 2..sbb hero n heroin citer ni bragama islam..mmg la ni cma crpen..tp kta tetap blh bdakwah melalui pnulisan kn?? xkira la sebsr mane pn kta bka minda kta,tp klau tuhan kata haram,haram jgk smpai bla2...sory klau trasa.sya cma bg pndpt..hrap writer lbey alert lps ni..tq.

     

  • At 14/12/09 4:26 PTG, Blogger princess said…

    cemburunya..........
    sy x pernah merasai cinta walaupun skali dlm hidup sy...
    ble bca cite2 cmni rsa cmburu sngt..
    it's a nice story...
    bt lg cerite yg best2 k..
    :)

     

  • At 16/12/09 4:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la. kalo cerita mesti anak org kaya kn, nek kete mahal2, hemm kalo kte cume insan biasa?? yg cume ade kete kelisa, yg mkn aiskrim walls je, lepak hotel sekali sekala, camane eh? tp imaginasi membataskn segalanye..

    ape pn as a new author, keep it up.
    don't let me n others let u down.. Gud Luck.. (^,^)

     

  • At 18/12/09 8:24 PTG, Blogger arika said…

    besh3!!!

     

  • At 22/12/09 2:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermm.. nampak sangat korang ni budak skolah .. miang semacam!

     

  • At 25/12/09 11:59 PG, Anonymous eyRa said…

    sweet angat!!!
    suke! suke! suke!
    saya harap angat my mr. right macam aiman!!!
    kepada orang atas...
    please...
    kalau nak kata penulis ni miang...
    cermin diri kau dulu...
    yang kau MIANG sangat nak baca apehal?
    lagi nak komen-komen...
    kepada penulis...
    cerpen yang ringkas tapi padat
    buat pembaca tersenyum-senyum...
    teruskan usaha anda!!!

     

  • At 17/1/10 12:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sngt..
    senyum sowg2 ble bace..
    sweet..ehehe

     

  • At 18/1/10 12:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oyt..cakap ah aku miang..aku ta heranlah. kau jelez ke aku bley tulis ape yg aku nak? ke otak ko sempit sgt smpei ckp org yg tulis[aku] miang ? kalau aku miang, aku tanggong dose pahale aku sendiriii...jgn risau kawan, kubur asing2..kalau kau nak tegor, tegor, tapi jgn melulu mcm tu..cermin diri dulu..tgok kau uh baek sgt ke? dh cukop amal ke? okei..aku redha kau cakap aku miang, kang kau ckp ak ta leh trime qada' dan qadar plak..camne plak kau tahu aku budak sekola neh ? tapelahh...tayah heran. ingat, orang Islam, tegur ade care..sampei kalau care kite tuh menyaketkan hati org..kau tahu tak dose nye besa mane? last skali, aku nak mintak maaf kalau bahase aku telebey kasar..kalau kau tanak maapkan, tu urusan kau. urusan aku dgn kau, habis!

     

  • At 19/2/10 11:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kowg nih smua...ble sowg bkk citer pasai pgang2 tngan...smua sbok nk nyampok....dah mcm xdew idea lak nk komen pasai bnder lain..give a support lor...bg komen yg mbina...kalo betoi kte smua pminat sastra...cbe bce nvel or crpen y lain...same thing lar...adew jew adegn pgng tngn..ni jus a stowi mey....

     

  • At 25/2/10 3:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita yang biasa.. boleh improve lg.. btw tang mana miangnya dalam cerpen ni? x paham aku. takat pegang2 tgn tu biasala. dlm filem pun berlambak.

     

  • At 7/3/10 11:59 PTG, Anonymous waniey chan said…

    bowring...

     

  • At 12/3/10 3:11 PTG, Anonymous accha said…

    yang pesal bab tangan tuh, i think dis is not a big deal cgt..cuz nk diikutkan, owg skang rmai yg hipokrit..mke jew bek, tpi blakang, tak taw kan

     

  • At 13/3/10 1:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    booosaaaannnnn!
    ntah apa2.

     

  • At 15/3/10 6:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    betol la ckap beberapa pengulas di atas...sebagai seorang muslim kita ada batas dalam pergaulan...terutama bagi yang bukan muhrim tu...cerita2 macam ni la yang banyak mempengaruhi anak-anak muda sekarang...ape pon jalan cerita baik...teruskan usaha anda dengan cerita yang lebih baik dan menarik...

     

  • At 24/3/10 1:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok je cite ni..... syok gak bce... tahniah penulis....
    for isu pegang tgn, i think depends pade individu.... ni kan citer je.... kalo tu pon boleh terpengaruh tak tau la.... hihi... suke bace cerpen.... teruskan menulis...

     

  • At 3/4/10 5:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm.. agak xmsuk akal.. di awl crt leh nmpk yg hbungn antr aiman ngn 'humaira' tu xbrp baik tp tb2 lk di akhir crta aiman leh ckp 'sya anggp awk lbh dr kwn biasa?' lam masa 1 hari leh tkr dr rasa benci ke syg? cinta? pd pndpt pnulis pe mksud cinta?

     

  • At 28/4/10 9:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape tukar2 watak.. aku tu, sekejap humairah, sekejap iskandar... kalau boleh, biar 1 watak aje ek..

     

  • At 7/5/10 4:05 PG, Anonymous Aifi said…

    hsil y baik.
    truskn usha lg.

     

  • At 7/5/10 6:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    too simple..baca pun mcm bercelaru...tak kan semudah tu jatuh cinta..

     

  • At 15/5/10 3:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    honestly.....
    sy nk ckp...
    jgn marah ye writter....
    SGT2 BEST.......
    hehehe
    good idea...
    truskan berkarya....
    :)

     

  • At 15/6/10 4:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Story line ok and wording pun ok.cuma kalau dihalusi/ditapis lagi sikit,bole jadi cerpen yang dikira perfect.cuma confused sikit sekejap 'aku' is aiman and sekejap lissa.maintain 'aku' for just a person is enough.all the best and i'm enjoy your short story!-eeq-

     

  • At 20/6/10 6:42 PTG, Blogger yoonn_chee89 said…

    not bad..i like it..teruskan menulis..

     

  • At 24/8/10 8:29 PG, Blogger Wawa Zolkepli said…

    wawa rase xslh writer gune 'aku' utk kdua-dua watak. mgkin writer cube nak terangkan kata hati aiman n lis.
    isu pgg tgn, itu realiti kan? ramai jer couple kat luar sne bpegangan tangan. yg berpelok pn berlambak. writer cume menulis bdasarkan realiti. yg komen miang2 tuh knape? terasa diperli ker?
    writer, cite awk besh! xmustahil kite leyh jtoh cinta sehari. anything is possible. teruskan! gud job! siyesly!

     

  • At 27/8/10 10:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ahhh.... lwk pun ade.... lain kali bolh uat pnjg lgi n trus buat novel.... chaiyok!!!!!

     

  • At 2/9/10 9:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah kt RnR pon bleh bwt cite hndustan kan haha..
    best gak.

     

  • At 2/9/10 9:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm okay what cite nie..

     

  • At 6/9/10 9:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    romantik nyew...tak menyesal bace cerpen nie....sebijik cam
    cite hindustan....he3...anyway good job....teruskan lagi yeeee

     

  • At 1/10/10 11:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez!

     

  • At 18/10/10 4:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Aishiteru too...

     

  • At 20/10/10 9:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erghh...x brapa nk fhm lar citer nie..huhuhu sian aku

     

  • At 23/10/10 4:22 PTG, Blogger ana syaza said…

    ske story nie... (^_^)

     

  • At 30/10/10 12:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter nie best sngt2......
    smbung laa lg.....

     

  • At 3/11/10 1:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BEST sgt...smbg lg...tp xnk meleret2 sgt...plz

     

  • At 6/11/10 12:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala cite nie bkn btul pon tp yg pastinye sgt mnrik utk d bace !! n skrg ni isu pgg2 tgn da jd kbiasaan bg ank2 mude yg kat luar sne..ikot korg la nk ikot yg mne baik bruk..kpd pnulis thumbs up.. (:
    from : miss

     

  • At 8/11/10 8:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xmenarik...
    asyik guna bhsa 'aku' untuk lisa n aiman..
    kdg2 slap phm coz 'aku' tu mrujuk kpd sape...
    tp mnarik last2 cter nim.,,
    keep it up,,,
    :D

     

  • At 14/11/10 11:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best r cter ni....
    wat r sambngan...

     

  • At 22/11/10 2:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice story...slalu nya mla2 bnci kmudian rndu...btul ka??
    ~aishahkhumaira~

     

  • At 30/11/10 1:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kubur memasingkan t e h a h..
    haha..amik konsep azwan ali je..
    ada aku kesah?!!!!

    kita spttny cermin diri b4 nk cakap
    org..n if kau tu dah baik sgt pn,
    org baik2 xkn kutut..tp tegur dgn cara
    elok..just b who u r lah..jng hipokrit dn
    munafik..

    good job tehah..nice story..

     

  • At 4/12/10 11:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tah..poyo gilerr part yg pegang2 tgn lak yg di komen.geli ait lak

     

  • At 6/12/10 11:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape jadi kepada iskandar dan juwita, then?

     

  • At 18/12/10 8:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cute lar citer nih... i org last comment..

     

  • At 22/12/10 6:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita cepat sgt... kalo lmbat ckit msti lyan..
    btul gk... ape jdi kt iskandar dgn juwita...
    anyway... i org last yg komen, ya... ( stakat ni )

     

  • At 4/1/11 12:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oklah citer ni..
    tp kasihan pula pada iskandar dan juwita..
    mereka pula terpaksa melepaskan kekasih masing2
    huhuhuhuhu

     

  • At 8/1/11 11:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala,nak makan ice cream robbin kat rnr tapah la....dekat je dgn umah.....nice story.....

     

  • At 20/1/11 8:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    iyela..cerpen boleh bagi impak dan salah satu unsur untuk mentarbiah pembaca..tukar stail kepada islamic elemen next karya..good try...

     

  • At 4/2/11 3:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syabas..
    cerpen yg sgt2 best..
    tahniah..
    jgn brhnti b'karya..
    cube lg yg lg debest lain kali..p

     

  • At 4/2/11 6:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes, lucu pun ada..tpi jnglah berperang psl cerpen ni...keep up the gud work...

     

  • At 6/2/11 9:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok ngak cer niey!! gempak!! teruskan lagi ushamu...........

     

  • At 23/2/11 11:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice sory.... sempoi.... tp yg nk komen tue apsal gaduh2? ntah ape2 lar.... nie tmpat tulis cerpen la....bkn tmpat gaduh.... to writter....keep up good work....

     

  • At 27/2/11 5:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah best gleer....tapi mcm biasa je....

     

  • At 6/3/11 9:42 PTG, Anonymous Irel Wani Izzat said…

    nothing to say..
    best larh..
    cmew pe jd at iskandar n juwita??

     

  • At 16/3/11 1:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i like ! dri mula smpai habis emo bes

     

  • At 21/4/11 9:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok r...
    sy x pernah baca fall in love kt
    RNR..hehe

     

  • At 8/5/11 6:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best, sweet n nice story....
    writer, gud job n keep it up....

     

  • At 19/5/11 3:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cweet sgt cite ni..suke!suke!suke!!

     

  • At 24/5/11 4:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm.. cite die ok la.. biase2...
    by the way rasenye terlalu cepat perasaan cinta tu dtg...

     

  • At 31/5/11 3:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    malunya..ada orang suruh accept...macam pelik je citer ni.

     

  • At 10/6/11 12:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    novel ni dh klua di pasarn ke..?

     

  • At 21/6/11 3:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la.. buat si juwita tak puas hati then, cuna merampas aima kembali..mesty syok!

     

  • At 24/6/11 4:03 PTG, Anonymous FARIDAH HANI said…

    BEST MCAM PERNAH TERJADI KAT DIRI SENDIRI JER?????????

     

  • At 28/6/11 8:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Jln citer nk sama ngn novel SAMBUTLAH CINTAKU...
    huhuhuhu....

     

  • At 28/6/11 9:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lorrr sama ke??? ciplak la plak...kuikuikui

     

  • At 24/7/11 2:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    . best , keep it up oke ! alah yang bising bising pasal pegang tangan bagai uhh , cuba try usha sekeliling kau orang dulu . ade takk cam toe ? bagi lahh kau punya comment dekat dia orang . tengo lahh ape pula kau dapat lepas toe . NOBODY PERFECT lahh

     

  • At 28/8/11 6:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Jalan cerita too fast rasanya,
    tp aku suka jalan cerita cinta gaduh2 cmni pastu bcinta,
    nice one.aku harap cinta aku macam ni jgk,haha

     

  • At 15/9/11 12:33 PG, Anonymous cahaya petang said…

    utk semua pengulas.. isu brpgangan tgn tu kta kna tepuk dada tnya iman msg2.. jgn dsbbkn hal tu kta nk cetuskan kontroversi kt cni.. ia terlalu complicated utk kta huraikan.. utk penulis, truskan berkarya.. cita yg menarik wlupn terlalu rgkas.

     

  • At 30/9/11 1:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    npak cket jew..tp x logik larh citer ni,aku cndry pon x tao na kata mcm mane,to fast la, x bape clear..senang nye juwita n iskandar serahkn org y meka syg mcm tu jew..wei bat story len kl bg la org bole paham,X PHM LGSG ARH..sowi to say,tp to ape yg aku na komen..

     

  • At 27/10/11 9:24 PTG, Anonymous zu_halnizam said…

    mungkin citer ni imaginasi penulis sebelom dia masuk tdo....sbb tu suma jd dlm msa yg sama... sweat....

     

  • At 30/10/11 10:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oklh nme pn crpen..ringks x srbut kpala

     

  • At 2/12/11 6:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best sgt! Tahniah!

    -tengku liyana-

     

  • At 7/12/11 9:31 PG, Anonymous princes taurus said…

    ok je cte ni.....klau tgk kt sekeliling ramai lak couple2
    yg pgang2 tangan....ni just cerpen je.....
    pape pn cite ni best :)

     

  • At 8/12/11 3:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape la...ni citer je...sampaikn gaduh2...haha...klakar la org yg gaduh2 tu...kihkih

     

  • At 13/12/11 12:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    WOW,WOW.WOW NIYH YG LEH SY CKP.CITER YG INTERESTING SKALI.IANYA BYK TNTG HATI,PERASAAN AND PENGORBANAN YG BESTNYER SI LAKI LEH UNGKAPKN PERASAAN DY LAJU2.MMG EXCELLENT!!!

     

  • At 8/1/12 11:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    :: sOo swEeet !! ::

     

  • At 19/1/12 4:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    walau pun simple tapi best...

     

  • At 7/2/12 11:31 PTG, Blogger ~~rindu kamu~~ said…

    ntah la.. mcm x cukup feel la....

     

  • At 20/2/12 2:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cute story

     

  • At 11/4/12 1:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sori la tak best..saya dah boleh agak jln cerita dari permulaan.membosankan la....

     

  • At 9/5/12 4:56 PTG, Blogger SafaRsiS said…

    so sweet..tp klakar la pulak..4orang(2pasangan kekasih) berada ditempat yang sama tnpa disangka2..haahaha..papepun.. citer nih mmg best! =)

     

  • At 9/6/12 9:27 PTG, Anonymous love reading said…

    cta yg agk menarik!!
    keep writing!!
    jadikan mereka yg kutuk cerpen awk ni sbg 1 cabaram..biasalah org jeles sbb xda bakat menulis..
    papa pon ur cerpen is very sweet love story..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group