BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Disember 07, 2009
Novel : Pelukan Cinta 9, 10
Nama Pena : Amisha Dania

BAB 9

Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu yang mengambil masa kurang lebih enam jam itu mereka penuhi dengan pelbagai cerita dan impian. Mereka singgah di Kuantan untuk makan tengah hari. Lapang rasa hati Armand apabila hajatnya hendak membawa Zulaika bersamanya ke Kuala Terengganu direstui oleh papa Zulaika. Malah papa dan mama sempat lagi berpesan agar membelikan dua pasang batik sutera untuk mereka.

"Sayang, kita nikah gantung dulu nak?" Armand membuka bicara apabila sudah mereka menjamu selera di Kuantan. Kereta dipandu dengan kelajuan yang sederhana.

"Apa tu nikah gantung?" Zulaika bertanya.

Armand senyum. Betul-betul tidak faham ke minah ni? Hatinya bergumam.
"Nikah dulu, kenduri lepas sayang ‘grad’ nanti" Armand menjelaskan.

"Macam tu…maknanya abang duk rumah abang, Ika duk kolej? Sama macam tak kahwin gak." Zulaika menyatakan pandangannya.

"Mana ada sama sayang. Time Ika cuti, Ika balik rumah abang. Kita duk sama-sama." Armand menerangkan. Kepalanya telah membayangkan, duduk bersama-sama dengan Ika. Balik kerja Ika menunggunya dihadapan pintu. Ah…..bahagianya.

"Kata nikah gantung, macam mana lak boleh duduk sama?" zulaika bertanya lagi. Keliru dia dengan ayat-ayat Armand tadi.

"Sayang…..bila dah nikah, dah sahlah hubungan kita. Semuanya dah halal. Sayang dah jadi isteri abang." Armand cuba membuatkan Zulaika faham kehendak hatinya.

" Abis…..apanya yang digantung tu? Abang cakap nikah gantung tadi….eh tak fahamlah Ika. Kan, abang cakap dulu Ika boleh habiskan belajar?" bulat mata Zulaika merenung Armand.
Armand mengaru-garu kepalanya yang tidak gatal. Susah bercakap dengan orang lurus ni. Bagaimana dia hendak menjelaskan kepada Zulaika?
Mereka singgah di Kuala Kemaman. Armand berhenti disebuah restoran tepi laut yang ada menjual keropok dan sotong goreng. Sudah agak lama dia tidak berkunjung ke Terengganu. Sotong, keropok dan ikan goreng celup tepung merupakan makanan yang popular di Terengganu. Tiap kali berkunjung ke Pantai Timur dia tidak lupa akan menu ini.

"Tiga tahun lagi Ika habis belajar tau, tak kesian pada abang ke?" Armand cuba lagi memancing simpati Zulaika Husna.

"Apa masalah abang sebenarnya?" Zulaika makin keliru dengan kehendak Armand. Dulu Armand kata dia boleh habiskan studynya sebelum fikirkan soal kahwin, sekarang Armand minta lain pula.
Armand terdiam. Mungkin Zulaika belum bersedia lagi agaknya. Lagi pun gadis itu baru mencecah dua puluh dua tahun. Masih mentah lagi. Sanggup ke aku tunggu gadis ini habis belajar? Armand ragu-ragu dengan keupayaan hatinya sendiri.

"Forget it. Abang cuma menyatakan cadangan sahaja. Bukan abang nak paksa Ika." Armand mengalah akhirnya.



BAB 10

Armand cuba melelapkan matanya. Penat menjadi pengapit Zaki masih terasa lagi. Apa yang dilakukan oleh Zulaika agaknya ketika ini. Armand tersenyum sendiri. Masih terdengar-dengar lagi usikan rakan-rakan mereka. Ada yang gatal-gatal mulut mengatakan kedua-dua pengapit pun dah layak untuk disandingkan. Masih ternampak-nampak lagi pipi Zulaika yang merona merah apabila diusik. Pengantin dengan set pakaian berwarna oren dan mereka pula mengenakan set pakaian berona peach lembut. Paling tidak dapat Armand lupakan bila pak Imam mengusik Armand.

"Ni….pak cik nak bagitahu sikit….biasanya, lepas jadi pengapit, kena jadi pengantin pula, kalau tak, pak cik yang tangkap pengapit perempuan tu…." Usikan pak Imam disambut dengan gelak ketawa hadirin yang ada dalam masjid untuk majlis akad nikah hari itu.

"Jangan macam tu Imam. Pengapit tu memang untuk saya dah. Kalau dapat kat Imam, lenguh kepala nak bercakap dengan dia…" Armand mengusik Imam yang memang agak rendah jika dibandingkan dengan Zulaika dan dirinya sendiri.
Mengkekek-kekek Imam ketawa. Sedar dirinya dikenakan oleh Armand. Bukannya apa, Imam sekadar bergurau, hendak menghilangkan gemuruh Zaki.
Armand mencapai telefon bimbitnya. Nombor Zulaika didailnya. Agak lama barulah panggilannya bersahut.

"ermmm" Zulaika menjawab lemah.

"Sayang dah tidur ke?" Armand bertanya lembut.

"Ermmm…Ika terlelap. Letih lah abang."

"Nak keluar jalan-jalan tak?" Armand membuat cadangan. Peluang yang ada tidak ingin dibazirkan. Bukan senang dia dapat bersama Zulaika. Kesibukan kerja selalu sahaja membataskan masanya.

"Nak pergi beli baju mama dan papa ke?" Zulaika tiba-tiba teringat pesanan papanya tempuh hari.

"Tiga dalam satu lah tu." Armand menjawab.
Setelah menetapkan masa, mereka bersiap-siap untuk keluar. Mereka menuju ke pasar Payang. Tetapi tidak membeli apa-apa pun kerana hari telah petang. Banyak kedai telah ditutup. Akhirnya mereka ke Butik Arfa. Batik sutera yang begitu eksklusif rekaannya menarik minat mereka.

"Rasa nak juling mata Ika tenguk corak-corak yang menarik ni.." Bisik Zulaika ke telinga Armand. Armand tersenyum. Tipikal perempuan.

"Berkenan?" Armand bertanya kembali.
Zulaika menggangguk-angguk kepalanya. Dia mengasingkan beberapa helai sutera yang berkenan dimatanya.

"Abang, dua pasang ni tuk mama dan papa, okey tak?" Zulaika memilih warna hijau lumut dan biru firus untuk mama dan papanya. Dia meminta pandangan Armand. Armand memuji di dalam hati. Cantik corak yang dipilih oleh Zulaika. Tidak terlalu penuh.
Matanya tertancap pada sepasang sutera berwarna merah hati yang berada dilengan Zulaika. Sangat menyerlah warna itu dengan kulit Zulaika yang putih.

"Tu untuk siapa?" Armand memuncungkan mulutnya. Merujuk pada sutera yang berada dilengan Zulaika.

"Untuk kita, okey tak? Abang pakai batik kan?" bulat mata Zulaika memandang Armand. Takut Armand tidak berkenan dengan warna pilihannya.
Armand merenung Zulaika. Hatinya sangat tidak keruan ketika itu. Zulaika seolah-olah seorang isteri yang sedang mencari pakaian untuk suaminya menghadiri majlis rasmi. Armand memaut bahu Zulaika, menariknya kedalam pelukan Armand. Mata yang memandangnya didalam butik tersebut tidak dihiraukan. Armand menepuk-nepuk bahu Zulaika. Tidak terluah apa yang ingin diucapkannya.
posted by Penulisan2u @ 7:46 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
30 Comments:
  • At 7/12/09 2:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best
    smbg cpt skit yew
    :)
    _sofea96_

     

  • At 8/12/09 7:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haa betul2 best cepat laaa sambung...dah exited nak tau kisah seterusnye nie...
    buatlaa armand ngan zulaika 2 kawin...
    nurul 0_^

     

  • At 9/12/09 6:55 PTG, Blogger elya kamelia said…

    em..superb!!

     

  • At 11/12/09 2:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..romantisnyer...

     

  • At 11/12/09 7:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya rasa r...kalu armand n zulaikha tu orang islam...penulis patut jaga batas pergaulan...
    setidak2 tidaknya,,,zulakha akan kelihatan kurang selesa ngan perbuatan armand tu,,
    nampak mcm jatuhkan maruah orang pompuan pulak..sory..juz komen...but you know the best for your novel..

     

  • At 12/12/09 3:43 PG, Anonymous pesonamickey said…

    best je....smbung cpat sket.....dh excited sngt nie....

     

  • At 27/12/09 11:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala... pendek!!! x puas bace...

     

  • At 16/1/10 8:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm kurang agama je... buat la cara islam, jg batasan.. buat prcintaan islamic... bercinta tp jaga batas pergaulan dalam islam..lagi best citenye nnt,..

     

  • At 2/5/10 10:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cite ni...cume buat ar yang islamic cikit...jage batas dalam pergaulan...ape2 pown,wat yang terbaik...^_^

     

  • At 19/5/10 9:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..juz jge sket r batas2 p'gaulan tu.nme pggln pun kne ubah sket..x manis belum kawin dh pggl syg2..

     

  • At 11/6/10 11:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menarik,..tp umur armand 2 brapa?

     

  • At 11/6/10 11:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    crta y bagus tp xmanis r lau dah peluk2 sblm kawin..xelok..

     

  • At 20/7/10 1:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    betul2..ubah ckit pergaulan dye ok..tp citer ny menarik..cpt smbung ye..x sbr ny..teruskan berusaha..

     

  • At 29/10/10 12:54 PTG, Anonymous kysara said…

    a'ah..stju..t'lalu bebs..

     

  • At 3/12/10 12:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha,, sebijik mcm kisah sy n bf sy, bezanye bf sy student ag,, ehheeheh

     

  • At 9/12/10 11:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer....

     

  • At 9/12/10 11:11 PG, Anonymous minah jiwang said…

    cite nie mcm sy n bf sy.bleh kt sbjik la

     

  • At 9/12/10 9:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter dy ok.tp btas prgauln xjg

     

  • At 13/12/10 4:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm de kene mgena je...he3...exctd nk tggu smbungan..tp jgn pegang2 yeee...he3..

     

  • At 17/12/10 4:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer yg agk mnarik..tp,jgn pegang..

     

  • At 14/1/11 7:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Buatlah Armand macam nak peluk Zulaikha tapi tak jadi... masih jaga batas tambhan tu kat Trenganu.

     

  • At 20/2/11 11:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    permulaan dia ok dah..nampak cm nak halal kan hbugan dgan cpet..utk elak maksiat..tp dlm masa yg sma msih ade bab berpelukan..
    ni hnya cdgan..kalu ditruskan mengikut hukum islam...insyaallah lgi best...n menarik...
    smga smbungan cter ni bertmbah lgi menarik...

     

  • At 4/3/11 5:21 PTG, Blogger farisya said…

    part yang berpelukan tu memang boleh klu utk dijadikan pengajaran kpd pembaca

     

  • At 14/3/11 2:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dlam cerita melayu..xbanyak hubungan cinta yang sad ending..semuanya asyik happy ending..cuba kalau penulis buat satu kelainan dengan membuat sad ending mcm dlm citer korea ke jpun ker..tngok feedback dari pembca..kdang2 bg saya la..boring sangat dh nk bca yg happy ending walhal x semua hbngan akan jdi happy ending..

     

  • At 23/4/11 12:16 PTG, Blogger andai itu takdirnya said…

    bila nk smbg lagi?

     

  • At 3/5/11 1:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    terengganu??? hehehehehe tempat ku bljar

     

  • At 27/5/11 5:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nii best..x saba nak baca..ala blh dkira 80% pasangan couple semua mcm2...x pelik

     

  • At 26/10/11 11:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    at 26/11/2011 11:30
    BEST GILER.SAMBUNGLAH CEPAT TAK SABAR NAK BACA NI

     

  • At 3/1/12 12:27 PTG, Anonymous Zandra Fiqa` said…

    hahahaha...mcm2 komen yg ada...that`s amisha dania novel...best...i wish you gud luck...xkisah mcm mana novel pn nk garap asalkan kreatif...biasa la kapel zamam sekarang nikan...sentuh2 2 biasa jer...

     

  • At 24/4/12 9:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..teruskn

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group