BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Disember 07, 2009
Novel : Inikah bahagia? 2
Nama Pena : teeh arisha

BAB 2
Suasana bingit dalam pub tidak menghalang pengunjung menikmati irama lagu yang kadang kala rancak dan slow. Apa yang peting bagi mereka adalah enjoy and release their tension with their life. Sesetengah daripada mereka berpelukan tanpa segan silu adalah perkara biasa dilakukan di pub.
"Hello bro. Long times no see. What are you doing here?"
"Eh, hi, Razif! Kau Tanya aku buat apa dekat sini? Habis tu kau lak buat apa dekat sini? As usuall la,"
"Kau kan Amir tak pernah berubah biarpun dah 3 tahun aku tak jumpa kau. Tapi apa aku nampak sekarang kau ada la juga perubahan. Perubahan apa tu kawan-kawan?"
"Anak emak.. Hahaha ..."kata-kata Razif disambut dengan gelak ketawa.
"Relax ar bro. Takkan dah nak mengamuk? Mana Syed Amir yang terkenal dengan sifat cool and playboy?" beberapa orang disitu mengangguk kepala bagi mengiakan kata-kata Razif yang lancang itu.
Syed Amir yang pada mulanya bengang, akhirnya cool semula kerana tahu Razif hanya bergurau. Selancang-lancang mulut Razif, tapi Razif la tempat dia meluahkan masalah. Mereka berkawan sejak kecil lagi. Razif merupakan anak tunggal kepada kawan papa dan mamanya. Siapa tak kenal Razif, anak pengusaha kapal yang berjaya.
"Kau kan Razif tak pernah ada insurans mulut tu. Kau apa khabar?" Syed Amir sekadar bertanya khabar selepas 3 tahun tidak jumpa. Ketika itu mereka menjauhkan sedikit daripada kawan-kawan yang lain.
"Aku macam kau lihat sekarang. Okay. Kau tak nampak perut aku ni? Dah macam orang mengandung ‘" tak habis-habis Razif dengan lawak bodohnya. Syed Amir hanya mampu tersenyum sahaja.
"Bila kau balik?" Razif bertanya sambil minum arak yang disediakan khas di pub tersebut.
"Aku dah 2 minggu balik. Sebelum kau cakap apa-apa, i’m so sorry. Bukan aku taknak call kau tapi aku busy sikit dengan hal syarikat papa aku tu. Kau kan tahu aku je harapan papa aku untuk memajukan syarikat kami. Nak harapkan Adam? Kau tahu la dia kan sekarang masih belajar lagi. Kak Alia lagi la busy dengan butiknya tu. Aini pulak mana tahu pasal bisnes. Apa yang dia tahu kau sakit apa. Sekarang pulak papa aku nak serahkan 100% hal syarikat kepada aku. So faham-faham je la. Kau pun aku dengar tengah urus syarikat family. Betul ke?" suasan yang penuh dengan muzik tidak menghalang Syed Amir explain dengan teliti mengapa dia tidak menghubungi kawan rapatnya itu setelah pulang dar luar negara.
Razif mengangguk tanda faham dengan situasi kawannya. Biasa la Syed Amir juga anak salah seorang hartawan yang disegani di Kuala Lumpur ini. Sebut sahaja nama Tan Sri Syed Azlan Bin Datuk Syed Ahmad mesti dikenali oleh golongan yang terlibat dengan perniagaan. Banyak projek yang dimiliki oleh syarikat Teguh Jaya Holdings, syarikat family Syed Amir.
"Okay la aku nak pergi menari. Jom," hanya Razif terus ke tengah pub untuk turut serta pengunjung lain menari mengikut rentak lagu kegemarannya, One and only. Syed Amir menolak dengan alasan mahu rest sekejap kerana dia baru sahaja stop from dancing just now.

***************************************
"Hello, Natasha. Lama tak jumpa," Syed Amir menegur seorang perempuan yang sedang menghayati lagu di satu penjuru pub.
"Eh, hi Mir. Ya la lama tak jumpa," Syed Amir hanya tersenyum melihat perempuan dihadapannya seperti ingin lari dari situ atau lebih tepat tidak mahu berjumpa dengannya.
"Kenapa dengan muka kau?"
"Muka aku? Kenapa?" Natasha meraba muka yang sedikit berpeluh itu.
"Muka kau pucat. Kalau toreh dengan pisau pasti tak keluar darah. Kau tak sihat ke? Kalau tak sihat buat apa dating sin," Syed Amir tersenyum sinis melihat Natasha semakin menggelabah sebaik sahaja dia habis bercakap.
"Ish tak adalah. Aku fine je. Mungkin tak cukup tidur. Busy dengan kerja."
"Oh, ya ke! Atau kau takut dengan aku. Tadi sebelum aku tegur kau okay je. Kau ada hutang dengan aku ek? Ke kau tengok muka aku ni macam hantu? Sebab tu kau takut," Syed Amir tak habis menyindir.
"Hahaha.. Mana ada. Aku lagi gembira dapat jumpa kau. Kita kan kawan," Natasha ketawa untuk menghilangkan gugup untuk berhadapan dengan lelaki ini.
"Owh.. Okay. So macam mana dengan janji kau? Aku harap kau tak mungkir janji. Lagipun aku rasa dah cukup 3 tahun masa untuk kau ready kan semua. Aku tak kisah mana satu kau pilih untuk langsaikan duit aku. Pilihan pertama atau plihan kedua," Syed Amir tidak mahu berdolak-dalih lagi. Sudah lama dia mencari Natasha semenjak duit dia dipinjam oleh perempuan ini.
Natasha menghilangkan diri bersama dengan wang yang dipinjamnya dan menyebabkan rasa geram dan panas hati dengan perempuan ini kembali. Gulp.. Natasha menelan air liur mengingati janjinya pada Syed Amir.
‘Macam mana ni?’ Natasha berkat-kata di dalam hati apabila dia merasakan tiada peluang untuk dia melarikan diri. Diat tahu yang dia bermain dengan api. Siapa tak kenal Syed Amir yang mengotakan setiap apa yang diucapkannya.
"Aku bukan apa Mir. Aku cuma tiada wang sekarang. Kau bagi masa lagi sedikit kat aku boleh?" Natasha cuba merayu pada Syed Amir jikalau Syed Amir boleh bertolak ansur dengannya.
"No excuse anymore. Kalau kau tiada wang kau pilh cara kedua. Lagi senang. Hahahaha."
"Cara kedua lagi payah. Eisya tak tinggal dengan aku dah sekarang dan aku pun tak tahu dia tinggal dekat mana. Tapi kan kenapa kau macam dendam sangat dengan Eisya? Takkan kerana perkara dulu? "Pertanyaan Natasha merubah sedikit sebanyak air muka Syed Amir. Apa yang dilihat oleh Natasha ialah wajah yang penuh denda.
"Pasal tu kau tak perlu tahu. Apa yang penting sekarang adalah kau langsaikan hutang kau tu," pekik Syed Amir pada Natasha.
‘Nasib baik suasana bising. Kalau tak dah malu aku. Dia ni agak-agak la nak marah pun,’ Natasha mencebik dengan perangai Syed Amir kerana jika sebut nama Eisya mesti melenting tak tentu pasal.
" Okay. Aku janji aku bayar. Tapi kau bagi aku sedikit masa. Please la Amir," Natasha merayu buat kali kedua.
"Alright. Aku bagi masa untuk kau langsaikan hutang tu dalam masa 3 bulan. Hanya 3 bulan dan bukan 3 tahun. Kau ingat tu. Kalau tak kau tahu la apa akan jadi nanti." Syed Amir terus beredar dari situ dengan membawa air araknya.
Natasha menarik nafas kelegaan. Memang diakui cara kedua lebih senang tapi dekat mana dia nak cari Eisya. Natasha masih ingat lagi syarat yang diberi oleh Syed Amir untuk dia membayar hutangnya, iaitu bayar balik dalam masa 5 bulan or bawa Eisya kepada Syed Amir.. Pada mulanya dia ingin membayar hutang secepat yang mungkin dengan membawa Eisya berjumpa dengan Syed Amir. Namun, Natasha terkejut apabila Eisya mengetahui rancangannnya dan terus keluar daripada rumah sewa mereka. Dan sekarang dia tidak tahu di mana Eisya berada kerana mereka terus putus hubungan sejak hari itu.
‘Nasib kau la Tasya. Mana la kau nak cari duit sampai RM30000 dalam masa 3 bulan?’ Natasha berfikir cara untuknya melangsaikan hutang Syed Amir sebelum tempoh tamat.

****************************************************
"Alahai, bajet handsome la pulak. Baru je menang dengan budak tali pinggang putih pun dah berlagak. Aku kalau menang perlawanan macam ni aku tak hairan langsung. Ya la lawan dengan budak baru setahun jagung. Betul tak kawan-kawan?hahaha"
Syed Amir terus berlalu pergi sambil menahan kemarahannya dengan perempuan dan kawan-kawan perempuan tersebut yang sedang mentertawakannya.
"Hoi, kawan-kawan!!! Dah takut la 2,"ejek perempuan tadi apabila melihat Syed Amir tergesa-gesa keluar dari situ. Dia bukan apa, dia hanya benci dengan Syed Amir yang berlagak bagus dan menipu kawan-kawannya. Siapa tak kenal playboy yang terkenal dekat kolej mereka. Sebut je nama Syed Amir bin Tan Sri Azlan mesti ramai perempuan berebut-rebut hendak keluar dengannya. Dia masih ingat kawannya pernah cuba hendak bunuh diri kerana Syed Amir minta putus dengannya dan ada sesetengah sanggup melutut, merayu supaya Syed Amir tidak meninggalkan mereka. Kalau boleh dia mahu ajar lelaki yang berhadapan dengannya sekarang supaya tahu tinggi dan rendah langit.
"Hoi, perempuan!!! Kau jangan nak cari pasal, boleh? Aku pantang kalau ada orangcari gaduh dengan aku. Jangan ingat kau tu perempuan aku takut nak gaduh dengan kau. Ni Syed Amir la," Syed Amir menepuk dadanya sambil tersenyum kepada kawan-kawannnya.
"Mir, aku rasa kau jangan cari gaduh dengan si budak Eisha tu. Dia pemegang tali pinggang hitam la dowh. Kau tu baru tali pinggang kuning. Nanti tak pasal-paal jatuh saham kau kalau kau kalaah dengan dia ," nasihat Syed Albab, sepupunya.
"Kau ingat aku takut kalau dia pegang tali pinggang hitam? Aku tak kisah la,"
"Kalau macam tu apa kata kita berlawan. Siapa kalah perlu melutut depan musuhnya. Apamacam okay?" cabar Eisha kepada Syed Amir.
"Aku setuju. Biar yang lain jadi pengadil. Dipersilakan," Syed Amir dan Eisha terus ke tengah gelanggang taekwando.
Semua orang di situ menumpu perhatian kepada perlawanan diantara Eisha dengan Syed Amir. Dan ada sesetengah daripada penonton di situ adalah pelajar dari luar pusat latihan taekwando turut tidak melepaskan peluang menonton. Sudah hamper setengah jam mereka berlawan tapi tidak ada juga yang kalah mahupun menang. Penonton di situ berdebar-debar menanti siapakah yang memenangi peertaruhan itu. Ada sebahagian daripada mereka mahu Syed Amir menang dan begitu juga sebaliknya.
"Amir, Amir. Kau memang tak nak mengaku kalah nampaknya," Eisha physco Syed Amir supaya dia bertindak melulu. Memang tepat jangkaan Eisha apabila Syed Amir terus menyerangnya tanpa berfikir dahulu. Ini memudahkannya mengalahkan Syed Amir dengan sekali tendangan dan Syed Amir jatuh tersungkur tanpa dapat bangun lagi. Kemenangan berpihak kepada Eisha akhirnya selepas berhempas pulas selama hampir sejam.
Syed Amir terus dipapah keluar dari pusat latihan taekwando sebaik sahaja Syed amir melutut di depan Eisha sambil diperhatikan oleh pengunjung di situ. Syed amir merasa malu apabila ramai yang mentertawakannya kalah ditangan Eisha dan ini menyebabkan kemacholannya merundum.
‘Kau ingat Eisha. Kau jangan fikir ia sampai disini sahaja. Kau akan menyesal nanti. Aku kan buat kau melutut tanpa dapat bangun lagi,’ dendam Syed Amir dalam hati

**************************************************
"Hoi Mir. Apasal termenung je? Ada masalah? Share la dengan aku," tepuk Razif pada bahu Syed Amir sebaik sahaja dia habis menari. Syed Amir hanya menggelengkan kepalanya.
"Habis tu kenapa muka macam ayam lepas bertelur je," gelak Razif sambil melihat ke tengah pub.
"Kenapa diam je kau ni? Takkan baru jumpa awek cantik dah masam muka. Dah la kau tak ajak aku tadi pergi jumpa awek tu,"
"Tu kau cakap cantik. Please la. Takkan kau tak kenal Natasha? Budak akauntan masa kat kolej dulu? Kalau dah bedah sana, bedah sini kau cantik cantik. Bagi aku macam hantu," Razif hanya tergelak mendengar kata-kata pedas Syed Amir.
"Dah la aku nak balik. Dah lewat sangat ni. Esok aku kerja. Kau tak kerja ke?" Razif mengangguk tanda dia kerja esok. Mereka berdua terus keluar dari pub dan menuju ke kereta masing-masing dan tidak lupa berjanji untuk jumpa lagi esok.
posted by Penulisan2u @ 6:55 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
2 Comments:

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group