BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Disember 03, 2009
Novel : Diulit Dosa Cinta 13
Nama Pena : awin awina

BAB 13

Peristiwa semalam banyak memberi kesan ke atas diriku. Aku banyak mengelamun, berkhayal, termenung … sudah menjadi hobi aku sekarang. Jiwaku benar – benar tidak tenteram. Teringatkan kata – kata Zaqrie, hatiku terguris pilu. Sungguhkah kemaafan yang dipintanya atau sengaja ingin mempermainkan perasaanku. Runsing fikiranku memikirkannya. Tak daya aku bersemuka dengannya lagi. Gusar jiwa ini yang akan merana nanti.

Aku perlu pergi jauh … jauh . Ah! sampai bila aku harus lari dari kenyatan ini. Sampai bila aku mesti mengelak sedangkan bukan aku yang bersalah. Aku tidak harus memberi peluang lagi kepada lelaki itu. Dia yang membuat dosa, aku pulak yang kena tanggung. Aduh! letih aku memikirkan hal ini. Sedangkan dia senang bersuka ria dan berfoya – foya sesuka hati, aku kat sini yang makan hati. Arrgghh! Teruk benar lamunan aku ni.

Sampaikan Salina pun perasan akan perubahan diriku. Sepatah yang ditanya, sepatah jua aku menjawab. Aku hanya berpura – pura gembira didepannya sedangkan jiwa dan rohku terseksa.

Malam tadi aku ada menyatakan hasratku untuk berhenti kerja, namun mendapat bangkangan keras dari Salina. Dia tidak mahu aku berputus asa dan mudah mengalah. Aku perlu bersemangat dan berfikiran positif. Teguran demi teguran darinya akhirnya menyedarkan aku tentang realiti kehidupan yang penuh berliku ini.

Walaupun aku tidak menceritakan hal yang sebenar, tetapi Salina amat menghormati pendirianku. Nasihatnya aku ambil iktibar. Perjalanan hidupku masih jauh katanya. Aku perlu menghargai dan menikmati setiap detik, setiap saat...setiap nafas kehidupan ini sebaik mungkin. Jangan dipersia –siakan masa yang dianugerahi tuhan kepadaku. Kata – katanya begitu meresapi ke jiwaku.

Malam itu, aku bangun dan bertahajud. Menadah tangan memohon pada Ilahi agar diberikan aku kekuatan dan dilindungi dari kejahatan orang. Aku menangis …dan terus menangis di sejadah itu.


******************************************

Pagi ini aku rasa lebih bersemangat dan segar sekali. Bersiap untuk menjalani rutin kerjaku. Mengenakan sut pejabat dan solekan tipis. Tas tangan dan kasut sedondon dengan warna seluarku , warna hitam. Kemeja lengan panjang sengaja ku pilih warna merah, agar tampak garang dan berani.

Aku ingin melupakan peristiwa semalam. Kenangan hitam yang mengugat ketenteramanku selama ini telah ku padam dari kamus hidupku. Mulai hari ini aku menjadi Adawiya yang baru dengan azam yang baru.

Langkahku kemas menuju ke bilik pejabat. Semua mata memandang ke arahku seolah makhluk asing yang sedang memasuki pejabat mereka. Lain benar ke aku hari ni? Mungkin warna baju ku kot. Jarang sekali aku memakai baju berwarna terang seperti ini. Argh! Pedulikan.

Gembira. Itulah reaksi wajahku pagi ini. Aku tak mahu sedih – sedih lagi. Tak mahu membazirkan airmataku kerana lelaki yang tak guna tu.

Melabuhkan punggung ke kerusi dan menekan butang ‘on’ pada komputer. Beberapa dokumen di atas meja di susun mengikut keutamaan.

Kelihatan Ikram melemparkan senyumannya ke arahku menerusi dinding cermin sewaktu melintasi bilik pejabatku. Ikram yang sentiasa murah dengan senyuman. Tak pernah kedekut pun!

Aku membalas senyuman itu.

Beberapa ketika Salina pula menyusul …terpacul di muka pintu bilikku. Emm…ada gosip baru la tu. Dia duduk mengadapku. Pen dan kertas berlapikkan fail diletakkan di atas meja. Konon – konon ada urusan la…nanti kata tak de kerja pulak.

"Kau pergi kerja naik apa pagi tadi" aku memulakan bicara. Pelik juga …dua – tiga hari ni, Salina tidak lagi menumpangku.

"Ala..Si Midi amik aku. Kita orang ada hal sikit". Emm…lain macam je bunyi.

"Ah!!...biarlah. Lupakan" Salina mengelak dari di soal lagi.

"Aku datang ni nak cerita pasal CEO baru kita tu". Aku pulak yang tak suka.

"Sungguh tak sangka lelaki yang hensem maut yang aku usha masa malam ‘dinner’ tempoh hari, rupanya memang anak dato’ laa.." ceritanya lagi sambil mengaru – garu kepalanya yang tidak gatal.

Aku cuma tersenyum mengangguk. Berpura – pura memberi tumpuan pada skrin komputer. Malas nak dengar cerita pasal lelaki itu.

Aku jadi pendengar aje cukup.

"Kau rasakan, dia tu okey ke tidak. Tapi nampak dari gayanya yang ‘macho’ tu macam okey je kan..tak sombong pun. Tersenyum jer…mesti ramai yang tergoda" Salina memasang angan – angan. Mata Salina berkelip – kelip bagaikan bermimpi putera kayangan yang turun dari langit.

Angau dah kawan aku ni.

"Dah la tu Sal. Layak ke kita ni nak bergandingan dengannya. Dia tu kan CEO kat syarikat ni. Entah – entah sebelah mata pun tak pandang kita" tukasku, masih menumpukan perhatian pada paparan di skrin komputer.

"hisy! Belum cuba belum tau weh. Kalau aku tu memang ler rasanya tak layak bebenor tetapi….kalau kau! aku rasa cam ada harapan lah. Kau tak nak cuba ke?"

Pecah tawaku mendengarkan cadangan Salina. Tak ingin aku!

Deringan telefon nyaring bergema di atas mejaku.

"Ya, saya"

"Sekarang…okey"
Aku bingkas bangun, mengambil beberapa fail peribadi termasuk fail diriku seperti yang dipinta oleh Zaqrie di talian sebentar tadi.

Aku mula ragu dengan permintaannya itu. Nak buat apa?. Namun segeraku tepis andaian jahat yang mula meracuni fikiranku.

Aku bergegas ke bilik pejabatnya di tingkat atas bersebelahan dengan pejabat dato’ dan meninggalkan Salina yang terpinga – pinga.

Daun pintu diketuk.

Kedengaran suara dari dalam mengarahkan aku masuk. Dengan perasaan yang bercampur – baur aku melangkah masuk, melihat dirinya sudah terpacak berdiri dengan senyuman yang cukup menawan. Wahai hati ..tenang lah dikau.

"Ini fail yang dipinta En. Zaqrie". Aku menghulurkan fail tersebut kepadanya.

"Terima kasih. Duduk"

Dia diam. Mengambil salah satu fail. Meneliti fail itu dan menyelak satu persatu isi kandungannya. Kemudian mencatat beberapa maklumat di atas kertas. Fail itu ditutup. Aik! Takkan tengok satu fail je. Buat penat aku je bawa yang lain. Tapi ragu laa…fail tu macam kenal je. Fail peribadi aku tu?

"So…setelah saya teliti dan kaji latar belakang awak. Saya rasa awak adalah calon yang sesuai untuk menjadi setiusaha saya sementara menunggu setiausaha yang baru. Kiranya awak sebagai Eksekutif HR juga memerangkap setiausaha saya. Saya akan maklumkan pada dato’ nanti" tutur Zaqrie dengan nada serius.

Oh! please… memang dia ni sengaja nak mendera aku. Aku buat – buat tenang.

"Okey" komenku spontan. Memandang wajahnya tanpa reaksi.

Mudahnya! Ingat tadi nak membantah. Zaqrie mengulum senyuman. Emm…nampaknya dia begitu tenang sekali. Baiklah … aku nak uji lagi. Tercetus idea nakal Zaqrie untuk menduga Adawiya.

Zaqrie bangun dari tempat duduk, melangkah setapak ke depan kemudian melabuhkan punggungnya di hujung meja, berhadapan denganku. Merenung wajahku sedalam – dalamnya. Aku membalas renungannya itu. Entah mengapa aku langsung tidak berperasaan ketika berhadapan dengannya. Debaran hatiku masih terkawal. Dia tersenyum mekar.

"Emm…mulai esok saya nak awak pastikan jadual mesyuarat saya dikemaskini dari masa ke semasa. Mengingatkan saya tentang laporan, kontrak, tender atau apa saja yang perlu saya semak dan tandatangani"

"Okey" balasku ringkas sambil tangan mencatat arahannya di buku nota.

"Awak juga kena pastikan bilik saya sentiasa bersih dan kemas"

"Okey"

"Jangan usik apa – apa yang ada di atas meja saya. Biarkan saja"

"Okey"

"Tolong siram bunga – bunga saya setiap pagi"

"Okey". Huh! Mat bunga rupanya. Adawiya melihat deretan bunga – bunga di dalam pot kecil yang tersusun di tepi jendela.

"Lepas tu buatkan saya kopi pekat kurang gula setiap pagi"

"Okey"

"Pastikan bilik saya di vakum seminggu 2 kali"

"Okey"

"Dan ciuman sayang dari awak setiap hari"

"Okey". Sepantas kilat Zaqrie mencium pipiku. Aku terpinga – pinga. Apa yang berlaku ni? Akalku tidak dapat memproses tindakan Zaqrie yang spontan itu.

Berderai tawanya melihatkan wajahku sudah kemerahan. Aku menahan malu. Memegang pipiku yang ada kesan ciumannya. Aku mengetap bibir. Nak marah pun dah tak guna. Memang jahat betul lelaki ni. Tak tahu malu. Suka mengambil kesempatan ke atas diriku yang lemah.

"Haa..itu lah. Khayal lagi!...bila saya tanya semuanya okey..okey ..okey. Jawab tak guna akal. Fikiran melayang entah ke mana. .sayang …sayang" ujarnya dengan tawa yang masih bersisa.

Aku bangun. Tak larat nak layan karenah Zaqrie yang macam – macam. Bergegas keluar dari biliknya, namun langkahku terhenti tatkala tanganku ditarik olehnya. Aku menyentap semula tanganku, tetapi tenaga tangannya yang sasa itu lebih kuat menggenggam tanganku. Aku memalingkan muka ke arah lain.

Zaqrie meramas jemariku. " Ingat! Jangan lupa ‘task’ yang terakhir tu ya ..sayang. Saya nak hari – hari tau". Tawanya berderai lagi.

Aku menarik tanganku dan keluar dengan tergesa – gesa. Dari jauh sayup kedengaran gelak tawa Zaqrie dan ungkapan manisnya masih bergema di gegedang telingaku. Aku menekup telinga. Tidak mahu dengar lagi.
posted by Penulisan2u @ 4:42 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
18 Comments:
  • At 3/12/09 6:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Kenapa tetiba je 13, 9 -11 mana yer, x jumpa la..

     

  • At 3/12/09 8:31 PG, Anonymous nabilah said…

    actually penulis da upload da episod 9-11 tp semenjak 2 menjak ni pnulisan2u x update kat koleksi novel...so klu xnak ktinggalan kne la bke web ni ari2...
    nampaknya pnulisan penulis smakin bagus...bnyak pningkatan dan penggunaan ksa kte yg btul...nasib bek penulis x amik mse lme nak upload novel klu x lme la kne tunggu..
    tahniah wat penulis..sy ske karya ni

     

  • At 3/12/09 8:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lately banyak sangat bab2 yg 'hilang' kan........hehehehe

     

  • At 3/12/09 9:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btol2....terkejut tetibe je diorg dh jumpe..igt sy termiss bace...hehehe...

     

  • At 3/12/09 10:17 PG, Anonymous siti fatimah said…

    Hye.,..mgg nak jemput pembaca setia nOvel jOin my blog and komen my first nOvel k ? :)

     

  • At 3/12/09 11:41 PG, Blogger ShAh said…

    ada blog tak?

     

  • At 3/12/09 12:02 PTG, Blogger Larian Mata Pena said…

    mana part 9-12?
    tetiba je hilang?
    xbest la mcm ni..
    sy minat giler novel ni
    mungkin boleh diterbitkan sebagai novel.
    sy boleh la beli nnti..
    good job

     

  • At 3/12/09 2:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Saya klik kat nama awak td tp nape keluar cite bible. Mcm2 cite PASAI BIBLE dlm blogspot 2. PLS CLARIFY.

     

  • At 3/12/09 2:24 PTG, Blogger awin.awina said…

    nmpknya bab yg byk missing tu ..kenalah rujuk pd pihak penulisan2u utk penjelasan lanjut..
    sy pun tertye2 juga mana perginya, bukan nvl nie saja turut jua nvl yg lain

     

  • At 4/12/09 12:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawak la.hahaha.Esok tolongla tulis sambunganya,tak sabar nak baca.pleassss

     

  • At 4/12/09 1:44 PG, Blogger Penulisan2u said…

    Minta maaf atas kesulitan tersebut. masalah ini disebabkan laman web sedang di naik taraf. kita dalam proses menaikkan taraf ke server baru dan juga design baru

     

  • At 4/12/09 8:54 PG, Blogger awin.awina said…

    tq penulisan2u...

     

  • At 5/12/09 6:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez novel nie

     

  • At 9/12/09 1:25 PG, Blogger ummihurairah said…

    hebatnya u ni......tapi pendek sangat .anjang2 kan la siket cite 2,,,.supaya kenyang ckit kami bace.hehehehehehe..
    ape2 pon,,novel u best sangat2.!!sungguh!!saya akan ikuti jln cerite novel ni..sambung cepat2 ek..

    BAB 9 http://penulisan2u.blogspot.com/2009/11/novel-diulit-dosa-cinta-9.html
    BAB 10 http://penulisan2u.blogspot.com/2009/11/novel-diulit-dosa-cinta-10.html
    BAB 11 http://penulisan2u.blogspot.com/2009/11/novel-diulit-dosa-cinta-11.html
    BAB 12 http://penulisan2u.blogspot.com/2009/11/novel-diulit-dosa-cinta-12.html


    2 bab yang bnyak peminat x dpt bace..TRY je...i dpt buke..huhuhu

     

  • At 9/12/09 1:31 PG, Blogger ummihurairah said…

    sory2,komen sye tulis "anjang2kan" kat atas 2,bukan anjang2kan la,PANJANG2KAN lah...hehehehhe,..
    ni,esok luse cik AWIN ni leh jadi pnulis terkenal..hebat la cite u..bile esok luse dh terkenal,jgn lupe kami ek..hehehehehe..

     

  • At 9/12/09 2:26 PTG, Blogger awin.awina said…

    insyaallah...moga makbul kata2 ummi tu..
    moga sy juga x melupai anda smua yg tlh menyokong karya sy yg x sbrape nie jika dibandingkan dgn yg lain...
    tegur sy kira terkhilaf, mybe next n3 lmbt sikit sbb sy sgt2 bz ..byk kenduri kawin pastu nak bw anak pergi holiday..cuti seminggu
    enjoy reading!!

     

  • At 23/1/11 11:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya rasa cerita ni agak bagus dari segi penulisannya di mana terdapat gambaran yang sempurna dan ianya bagi saya agak menarik. jaln cerita yang trsusun dan padat. teruskan berkarya yer~~
    - gud lUck!!-
    from,Pearl...

     

  • At 15/2/11 12:54 PTG, Blogger Nur Azlien said…

    best citer nie saya minat sangat

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group