BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, November 05, 2009
Novel : Cinta sempurna 7
Nama Pena : Rika

BAB 12
Tanpa disedari sudah tiga bulan Danial dan Sara bekerja di bawah satu bumbung,namun kedua-duanya masih keras hati.Sara dengan egonya dan Danial dengan muka selambanya.Pening kepala Dato’ Farouk dibuatnya.Bila ada mesyuarat mulalah peperangan dunia ketiga berlaku.Kadang-kadang jumpa client pun boleh bergaduh.Heii budak-budak ni…
Pagi itu,Dato’ Farouk malas mahu masuk ke pejabat.Bukan apa urusan kerja di pejabat boleh diserahkan kepada pekerjanya yang berkaliber.Dato’ Farouk kini mahu tumpukan kepada ibunya yang kini semakin teruk keadaannya.Perlahan-lahan pintu bilik wanita tua itu di dibuka.
"Mak,how are you today?"Wajah tua itu direnung dalam.Wanita itu hanya menjeling dan terus menolak kerusi rodanya menuju kea rah lain.Dato’ Farouk menggeleng.Ibunya itu sejak dahulu lagi keras kepala.Angkuh.Ibunya itu perlu menggunakan kerusi roda kerana kakinya sudah tidak dapat digunakan lagi.Ibunya itu juga sudah menjadi pendiam sejak kejadian itu.
"Mak dah breakfast,dah makan ubat?"Macam-macam soalan ditanya oleh Dato’ Farouk namun ibunya itu masih membisu.Akhirnya dia terpaksa mengalah.Dia mengatur langkah keluar dari dari bilik itu.
Tan Sri Datin Azlela,seorang wanita yang sudah berumur namun masa mudanya banyak dihabiskan dalam mengembangkan perniagaannya.Siapa tak kenal?Seorang wanita koperat yang tegas dalam perniagaan.Namun tidak disangka disebalik ketegasan,ada kezaliman.Waktu tuanya banyak dihabiskan di kerusi rodanya,dibilik bacaannya.Kemampuannya untuk berjalan yang diragut akibat kemalangan tiga tahun lalu terus menghantui dirinya.

"What the hell are you doing here?"Sara menjerit nyaring.Danial yang berada hanya dua langkah dengannya sudah tergamam.
"Heii,tak payah menjerit tak boleh ke?Saya nak bincang pasal rumah agam yang kat Wangsa Maju tu."Danial berkata perlahan.Dia masih statistic duduk di kerusi Sara.Sara sudah mula naik baran.
"Whatever,yang penting kenapa you duduk kat kerusi I.This my room okey.Jangan nak over.Bangun!"Pantas tangan Sara menarik kerusi yang diduduki Danial.Danial masih keras di situ.Ish mamat ni letak gam apa kat punggung dia ni.
"Cik Sara….,Tergamam Zira,setiusaha Sara melihat adegan di depan matanya itu.Sara yang sudah serabai dengan tangan utuh memegang kerusi dan Danial dengan muka selamba menolak-nolak kerusi itu.,………..Dato’ on call."Zira menghabiskan kata-katanya.Lupa pula dia hendak menghantar fail tadi.Ini semua kerana mendapat heart shock.
"Ini semua you punya pasal.Ish!"Sara sudah mendengus.Mukanya merah padam.Danial hanya tersenyum sebelum bangun dan menuju ke kerusi lain.
"Jom discuss."Sara masih membisu.Rambutnya yang serabai tadi disisir menggunakan jari.Klip rambut di dalam laci di ambil dan diklip di bahagian tepi rambutnya.Rambutnya dibiarkan bebas.Buat seketika Danial hanyut melihat kecantikkan ciptaan tuhan.Pada hari itu Sara hanya memakai seluar jeans bewarna putih dan baju blouse bewarna pink.Simple gayanya tetapi sudah mampu mencairkan hati mana-mana lelaki.
"Hei,apasal you pandang I macam tu?You jangan nak macam-macam,I jerit nanti."Sara sudah duduk di hadapan Danial.Lelaki itu dijeling tajam.Walaupun hatinya sedikit gentar melihat penangan mata Danial tadi.Lelaki di hadapannya itu,cukup simple tetapi smart.Danial hanya memakai kemeja bewarna hijau pucuk pisang dan seluar slack bewarna putih.Bukan gayanya suka pakai kot ke pejabat.
"Awak jangan jeling saya macam tu?Awak jangan macam-macam ,saya jerit nanti."Danial mengusik,Sara sudah memuncung.Haii,bila nak bincangnya.Asyik perang je.
"Dah cepat!Makin I layan you,makin pendek nyawa I.Buat sakit hati je."Danial hanya tersenyum.Sara,Sara.Mereka teruskan juga berbincang.Dalam berbincang pun ada juga berperang.Danial dengan A,Sara dengan B.Tak ada istilah muafakat memabawa berkat betullah.

BAB 13

Pagi itu,Sara mengambil peluang bersuka ria kerana papanya sudah bagi lampu hijau.Tak perlulah dia ke pejabat,bergusti dan berperang dengan Danial.Buat sakit hati sahaja.Sara merancang untuk bermain tennis sebelum membeli belah dan tengok wayang.Dia sudah menyediakan satu beg pakaian untuk ditukar.
"Ma,I go!"Sara menjerit.Kunci keretanya dicapai.Datin Alwiyah yang melihat gelagat anaknya itu hanya tersenyum.Anaknya itu sudah semakin berubah.Kurang keluar malam dan banyak menghabiskan masa di rumah.Walaupun masih tidak mengamalkan perkara yang diwajibkan dalam islam.

Sara bernyanyi riang.Gembira sungguh dia hari ini.Gelanggang tennis sudah tersergam di hadapannya.Pantas dia mengambil beg pakaiannya dan menukar pakaian.Dari memakai seluar jeans Levi’s paras lutut terus bertukar menjadi seluar sport adidas paras lutut dan baju tanpa lengan adidas.Rambutnya diikat satu dan dikemaskan dengan full cap.
"Hai Sara!Sorry,I late.My dad bebel pasal kahwin.You know he want I married.I’am still young."Fina yang baru tiba terus membebel.Sara memandang seperti tiada perasaan.
"Heii,Sara I talk with you.Kau ni.."Fina mua memuncung.Sara hanya tersengih.
"Alah lupakan je pasal kahwin tu,jom lepas gian.Dah lama tak main ni."Sara dan Fina mengambil port.Bola tennis melantun-lantun.sebelum,Sara memulakan service yang begitu padu sekali.

"Fuhh,penatnya.Dah lama aku tak main.Sekali main,rasa macam nak tercabut tangan."Fina melepaskan lelah.Air mineral di sebelah dicapai.Sara turut mengangguk.Dulu yelah,merekalah jaguh tennis,kini masing-masing sibuk, jarang bermain.Tu yang sekali main rasa nak tercabut skru di tangan.
"So,lepas ni nak lepak mana?"Fina bertanya.Tangannya sibuk mengelap peluh di mukanya.
"Aku ingat nak pergi makan-makan dulu,lepastu baru fikir."Sara mengeluarkan pendapat.Sedang dua orang rakan itu sibuk berbincang,tiba-tiba ada satu suara menegur.

"Hai!"Syafiq berkata ramah.Tak sangka pula dia boleh bertemu Sara dan Fina di sini.Pagi tadi tiba-tiba hatinya terdetik hendak bermain tennis.Kebetulan dia bercuti,dan lebih menarik lagi,Danial turut bercuti apalagi rakannya itulah yang diajak bermain.Nasib baik Danial tidak menolak.
"Eh,Hai!Awak pun main tennis kat sini ke?"Fina berkata ramah.Dapat dilihatnya,wajah Sara yang sudah berubah merah.Mesti gara-gara Danial yang berada di situ.Danial dengan wajah selamba mengambil tempat di sebelah Sara.Sara memandang Danial dengan penuh geram.
"Hei,you buat apa kat sini?"Sara menyinga.Danial masih dengan sikap coolnya.Pagi itu,dia hanya memakai track suit hitam dan baju t-shirt adidas bewarna hitam putih.
"Saya tengah tengok wayang."Jawapnya selamba.Sara sudah mendengus.Bibirnya dijuihkan.Danial hanya tersenyum.Gadis itu semakin mencuit hatinya.Syafiq dan Fina yang menjadi pemerhati sudah tersenyum penuh makna.
"You tak pergi office ke?"
"Dato’ bagi cuti.Dia cakap macam ni, ‘Adam,awak tak payah datang officelah.Musuh kesayangan awak pun tak datang ni.’So,saya cutilah."Sara sudah membersut.Papa,sampai hati!Siaplah balik nanti,aku siang orang tua tu.Buat BBQ.Ish berasapnya.
"Awak jangan nak panggang papa awak tu.Bukan boleh makan pun."Danial berkata seolah dia tahu apa yang diperkatakan Sara.Sara sudah terlopong,pantas dia mengambil beg galasnya dan beralu dari situ.Fina turut mengekori rakannya itu.Danial hanya tersenyum.Fina sempat mengajak Danial dan Syafiq mengikut mereka.Dua jejaka itu hanya mengangguk.

"Dam,ada benda yang aku tertinggal ke?"Syafiq bertanya penuh makna.Danial sudah memandang dengan muka yang blur.
"Eh,kau ada bawa apa-apa ke?Mana ada kau bawak apa-apa."Syafiq sudah merengus.Ish,kawan aku sekor ni,dah mulalah tu perangai bendul dia.
"Maksud aku,kau dengan Sara.Korang macam ada something-something."Danial masih mengerutkan dahinya.
"Hello,friend apa yang kau dok mengarut ni.Apa kaitan kau tinggal barang dengan aku?dengan Sara?"Syafiq sudah menepuk dahinya.YA ALLAH!Kritikal aku macam ni.Sah,esok kena tambah cuti lagi.Pantas sebelah tangannya memeluk bahu rakannya itu.
"Dam,kau ni kan…Memang suka menguji keimanan aku.Maksud aku,kau dengan Sara tu ada apa-apa ke?couple ke?Itulah maksud aku,pandai.."Perkataan pandai ditekankan.Danial sudah tersengih.
"Oh,that you mean.Tu lah kau pun,orang sekarang lalu jambatan penang bukan jambatan buruk kat belakang rumah nenek kau tu.Straight the pointlah."Danial memberi kata bidasan.
"So?"
"So what?"Syafiq sudah menggepal penumbuk.Danial masih menanti jawapan dari Syafiq.
"Whatever my friend.Lagi banyak soalan aku tanya makin bengkak hati aku.Cepat pulak kang aku masuk IJN.Ish,tak sanggup."Danial tergelak mendengar kata-kata Syafiq.
posted by Penulisan2u @ 7:00 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
4 Comments:
  • At 5/11/09 9:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best....sambung...ade blog?

     

  • At 5/11/09 10:34 PG, Blogger Aisha @ Sara Hamza said…

    best2!tp kene hati2 dgn spelling n byk sgt grammatical error...byk kesalahan tatabahasa terutama dalam bahasa inggeris. pape pun keep up the good work. n teruskn berkarya....

     

  • At 5/11/09 10:55 PG, Anonymous nurul said…

    Best cite nie....
    cuma kena hati2 ngan tatabahasa jer.........
    yang lain boleh kata dah ok.....
    teruskan berkarya...
    cept2 smbg k....

     

  • At 13/12/09 10:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nye!!!!!!smbg la lgi..tak sabar2 nak bce....smpai terglak2...klu bley wat la blog ttg novel awk...sye bagi 10 out of 10...best nye....

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group