BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, November 10, 2009
Novel : Aish!! Laki ke perempuan nie? 9, 10
Nama Pena : zachwan

Hembusan terakhir dilepaskan ke udara. Puntung rokok dilempar ke tanah. Cermin mata gelap yang tadi dipakai disisip ke dalam poket baju.
" Black, kau nak aku habiskan budak nie tak?" tanya seorang lelaki ke arahnya.
" Hurm....Why not?" balas Black. Mengejek.
" Urgh…Black, tolonglah. Aku rayu dekat kau. Bagi aku sekali lagi peluang. Kali nie aku akan buat betul-betul" pinta lelaki yang sudah lembik dibelasah konco-konco Black.
" Sekali lagi peluang? Kau ingat aku nie apa? Pusat kebajikan masyarakat?" soal Black. Senyuman mengejek terukir di bibir.
" Tolonglah Black. Aku…"
POW…
Satu tembakan dilepaskan. Tepat di kepala lelaki tadi.
" Aku paling benci orang yang bangkang cakap aku! Nak minta peluang kedua konon. Hurh… Snake, kau uruskan mayat nie!" arah Black ke arah seorang lelaki tegap yang dari tadi penjadi penonton setia.
" Black, Leo on the line" ujar seorang lelaki. Telefon di hulur.
" Leo my man, what’s up? Got the special things that I sent?", Glock 17 tadi disimpan kembali. Mayat yang tadinya dalam keadaan terduduk, disepak.

Black. Satu nama yang cukup digeruni dikalangan penjenayah underground. Terkenal dengan jenayah penyeludupan dadah di peringkat antarabangsa. Modus operandinya mengunakan kereta-kereta mewah yang diimport dan dieksport ke luar negara. Tersenarai dalam penjenayah yang paling dikehendaki dibeberapa buah negara kerana berpuluh-puluh kesalahan. Menyeludup. Merompak. Membunuh.

* * *

Tombol pintu dipulas. Dibuka dari luar. Illa yang hanya membuntuti dari tadi turut masuk melihat Ween melangkah ke dalam bilik persalinan perseorangan.
" Ween, kau biar betik? Bilik nie ke?" soal Illa. Tidak percaya.
" Kau ingat aku Som Tam ke nak betik-betik?" marah Ween. Baju yang dibawa tadi diletak di atas kerusi. Berhati-hati. Baju branded beb! Kang tak pasal-pasal kena bayar ganti rugi. Huhuhu…
" Tak adalah. Maksud aku, bos bagi aku guna bilik bapak besar nie? Orang lain tak jealous ke?", topi dibuka.
" Gila kau tak jealous! Aku tengok semua mata geng Danny tue macam nak tersembul keluar semalam bila bos suruh kau guna bilik nie" terang Ween.
" Yalah. Dia orang kena kongsi bilik persalinan. Macam tak aci arh", hidung digosok perlahan.
" Bukan macam, memang! Dah kau nak salin baju dengan dia orang ke? HELLO! Lelaki. Bilik persalinan. Perempuan. Get the picture?" marah Ween.
" Hahaha….frame dia pun aku dapat. Dah..dah,jangan emo pula kat sini. Aku nak tukar baju. Nanti bising Lan kalau aku lambat", cermin mata diletak di atas meja.
" Ok..ok. Aku chow dulu"
Pintu bilik ditutup. Rapat.

* * *

" Macam mana dengan kerja yang aku suruh kau buat? Dah settle?" soal Danny.
" Ditanggung beres!", kedua-dua ibu jari di naikkan ke atas. Thumbs up.
" Bagus! Clear tak?" soal Danny.
" Of course! Aku comfirm dia tak perasan" balas Zack.
" Hurh…lepas nie aku comfirm dia tak berani nak tayang muka dekat sini lagi" luah Danny. Puas.
" Danny, kenapa kita tak pergi belasah jer budak kampung tue? Ingat muka dia pun dah buat aku naik geram nak lanyak orang" luah Syuq.
" Kau gila ke? Kau ingat tak photo shoot yang kecoh hari tue? Selamba jer Si Ryu ganyang samseng-samseng tue. Kalau kita belasah dia, belum tentu kita menang. Kau nak ke buat photo shoot dengan muka lebam? That kids just a replacement! Siapa kisah kalau muka dia lebam pun?" sindir Danny.
" Kalau kita ikut planning Danny nie, aku comfirm budak Ryu tue akan berhenti kerja terus lepas dapat CD ‘ Model Terlampau’ nie. On the spot! Hahhaha…" gelak Zack.
" Kau letak videocam tue dekat mana?" tanya Shuq. Curious.
" Dekat dalam jambangan bunga dekat atas meja bilik tue. Aku jamin dia tak a…"
Bum….
Bunyi pintu bilik dihempas. Kuat.
" Zack, kau pasti ke kita bertiga jer dalam bilik nie?" soal Danny.
" Positive"
" Tadi masa aku nak masuk, aku terserempak dengan Egy tapi masa tue dia dah nak keluar" terang Shuq.
" It’s just a wind I think" ujar Zack. Menyedapkan hati. Dengupan jantung yang tadi berdegup 0.8 saat satu kitaran, mula berkocak hebat.

----------------------------------

Kaki dihayun selaju mungkin. Sudah berapa tubuh yang tidak berdosa dilanggar. Ya Allah, kenapalah jauh sangat aku rasa bilik persalinan budak Ryu nie? Kepada saintis-saintis muda dekat luar sana, tolonglah cipta lantai escalator. Senang! Aku berdiri kat atas tue jer, tup-tup sampai. Adrenal medulla aku pun tak payah nak rembeskan adrenaline banyak macam nie. Fight and fly situation! Yes. Nie bilik dia. Aik, kunci? Argh!!
" Ryu, buka pintu nie" jerit Egy. Tangan memulas tombol pintu berulang kali.
Senyap.
" Ryu, aku kira sampai tiga. Kalau kau tak buka juga aku tendang pintu nie" ugut Egy.
" Satu"
Diri mengambil tempat beberapa langkah dari pintu. Menambah impak-maksima ke atas pintu.
" Dua"
Seluar diangkat sedikit ke atas. Memudahkan pelancaran Tendangan Maut Jurus 8 ajaran Tok Penyu, Dragon Ball.
" Tiga"
Tanpa disekat-sekat, Egy meluru ke depan. Kakinya sudah terangkat ingin menendang pintu. Malangnya…
" Kau kenapa Egy?" soal Illa sambil membuka pintu dari dalam.
Buk…
Egy yang tadi seakan Hang Tuah yang ingin menyelamatkan Tun Teja terus tersembab di muka pintu.
" Aduh, kenapa kau pergi buka pintu pula?" omel Egy dengan muka masih mencium lantai. Menyesal dengan niat murninya untuk menolong minah hampeh di depannya kini..
" Tadi kau suruh buka pintukan? Kau nie kenapa baring dekat sini? Mengantuk ke?" tanya Illa kembali.
" Kambing kau mengantuk!", cepat-cepat Egy berdiri. Membetulkan style rambut.
" Aku tak ada kambing tapi kalau kucing tue ada arh" jawab Illa. Lurus.
" Kejap. Kau dah tukar baju?" soal Egy. Melihat persalinan di badan Illa mungkin dia sudah terlambat.
" A’arh. Asal? Lan suruh kau panggil aku ke? Bila masa kau buat kerja part-time jadi Finer pula nie?"- Gila tamak mamat nie! Semua kerja dia nak.
" You must be joking"- No way all the running just going to waste. Argh! Mana videocam tadi. Dekat mana dah nie. Hrm…jambang? Tak…tak. Something about flower. Pasu? No..no. Yes, jambangan.
" Eh, kau nak pergi mana pula nie?",kemeja Egy cuba dicapai.
" Nie nampak?", videocam yang tersorok dari pandangan tadi ditayang ke muka Illa.
" Whoa! Videocam? Bilik nie ada CCTV ke?", tangan Illa dah disilangkan ke dada memikirkan kandungan videocam di tangan Egy.
" I just hope it’s not live and this is just a recording" ujar Egy ingin menyedapkan hati Illa.
Egy sibuk membelek videocam di tangan. Illa pula asyik memikirkan azab yang bakal menimpanya. Penyamarannya selama sebulan ini sudah berakhir. Bye-bye Ryu!
" Ryu, guess what?", videocam tadi dilempar ke arah Illa.
" Apa? Kau perempuan juga ke?" tanya Illa.
" Wei, aku lelaki sejati arh beb!", kepala Illa disekeh.
" Dah tue apa?" tanya Illa kembali. Cuak.
" Dia orang tak ingat nak on switch videocam nie", butang on-off di belakang videocam ditunjuk.
" Harh?!" jerit Illa.


Beberapa minit yang lalu……


Lipatan kemeja di pergelangan tangan diperkemaskan. Hari nie photo shoot aku habis awal, aku nak ajak siapa erk keluar? Hrm…malaslah. Lagi pun Mummy suruh aku balik dinner hari nie. Nie dah pukul berapa? Pukul…eh,mana jam tangan aku? Dalam poket tak ada. Ooo…yelah, aku tak pakai masa photo shoot tadi. Dalam bilik persalinan kut.
Bilik pintu persalinan ditolak. Perlahan. Tidak mahu menganggu model-model lain. Mana jam aku nie? Hrm…nak tanya orang pun, tak ada orang kat sini. Baik aku tanya budak Finer dekat luar.
" Dah habis ke photo shoot hari nie?" soal Shuq di saat mereka bertembung di pintu.
" A’arh. Start awal, habis pun awallah. Okaylah, aku ada kerja sikit. See you later" ujar Egy sebelum berlalu pergi.
" Lan, Finer mana yang kemas bilik persalinan hari nie?" soal Egy.
" Entah. Kau tanya Liew", tangan dihala kea rah sekumpulan Finer yang sedang berehat.
" Liew, you ada nampak jam tangan I tak dekat bilik persalinan?"tanya Egy.
" Ada. I letak dalam drawer" jawab Liew.
" Okay. Thanks" ucap Egy sebelum berpatah balik ke bilik persalinan.
Di saat dia ingin masuk kembali ke dalam bilik, perbualan Zack dan Danny berjaya ditangkap cuping telinganya. Kalau Ryu seorang lelaki normal itu semua tidak menjadi masalah namun keadaan Ryu yang hanyalah ‘ lelaki jadian’ memaksa dia bertindak.



" Thanks"- Nasib baik ada mamat nie, kalau tak tak tahulah aku. Jadi cover majalah Playboylah jawabnya. Free show! Huhuhu…
" Thanks jer? Pengeras dia tak ada ke?"- Punyalah jauh aku lari.
" Pengeras? Harh.. nanti aku belanja kau air sirap 50 sen dekat warung depan tue"- Macam tok bomohlah pula mamat nie nak minta pengeras segala.
" Sirap?"- Ada ke patut belanja aku sirap jer? Fresh orange ke Mocca ke boleh blah gak.
" Kenapa? Tak ok erk? Tapi gaji aku tak masuk lagi arh"- Aku tengah sengkek-mengkek nie.
" Apa kata kau bayar aku dengan benda lain?"- Tanduk aku dah start tumbuh. Gigi dah mula tajam. Hati dah hitam macam tar jalan dah nie. Hehehe…
" Benda lain? A’arhlah kan. Kau suka tak key-chain nie?", key-chain bentuk kambing yang tersangkut di dompetnya dihulur. Sengih.
" I mean…", muka Egy didekatkan, rapat ke arah Illa.
" Apa?" soal Illa. Blur.
" Sini" ujar Egy. Jari telunjuk dihala ke pipi. Sebelah keningnya diangkat.
" Maksud kau…" ucap Illa penuh berhati-hati. Mulai faham.
" Kiss me" potong Egy. Sengih. Tidak sabar.
" Argh….sex maniac!!" jerit Illa.
Buk…
Satu tumbukan dilepaskan.
Tepat mengenai rahang kiri Egy.
posted by Penulisan2u @ 2:30 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
12 Comments:
  • At 10/11/09 3:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yes2!!!! org pertama komen...asal lame sgt citer ni menyepi...waaaaaaa...paper pun...thumbs up...

     

  • At 10/11/09 3:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aduhhhh...zachwan nape pendek sangat..tak puas nak baca...
    baru nak rasa feel dah habis dah...

     

  • At 10/11/09 3:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yes!!!!! akhirnya!!!!!!! klua pon!!! lame bejanggut berkulat aku tunggu citer ni klua gak akhirnya!!!
    weh zachwan sambung lagi tau! kali ni wat la panjang2 sket. berkurun lamenye aku tunggu seciput je yg ko upload. cpt2 sambungnye

     

  • At 10/11/09 3:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waduhh..lmenye cte ni nk smbg..pls writer..

     

  • At 10/11/09 4:48 PTG, Blogger nailofargurlz said…

    whoaa pendek giler.......
    dah lamer tggu r citer nih...
    skali update alamak seciput..

     

  • At 10/11/09 5:21 PTG, Anonymous ifuirafu_yusuri said…

    pendek giler...x puas la..dh la lama gile akk tngu tunggu..bg la pnjang skit zachwan..atleast kalu pnjg skit tue,trlepas skit rindu kat citer ni..huhu..but dis story is alwayz best..

     

  • At 10/11/09 5:31 PTG, Blogger Penulisan2u said…

    zachwan baru habis exam. zachwan tgh study matrik

     

  • At 10/11/09 9:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    betul3 mmg berjanggut
    geram gak lambat kuar heheh best3
    cepat sambung g.........
    semoga dpt kredit bagus

     

  • At 11/11/09 11:22 PG, Blogger Aisha @ Sara Hamza said…

    best2....smbg2....len dr yg len....

     

  • At 11/11/09 5:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alahai lambatnya.....smbg cepat sikit yea.....

     

  • At 13/11/09 12:00 PTG, Blogger aqilah said…

    thanks zakwan. gabra gak tadi. kesiankan illa. nasib baik ada hero....egy..............!!!!!!!!!! apapun. zakwan. keep it up!

     

  • At 13/11/09 1:21 PTG, Blogger ManjaLara said…

    Yah!! Akhirnya!!
    hehe..thanx 4 the n3..
    tp jgn upload lama2 sngt..
    takut lupa jalan cite je..
    mau gugur bulu kening aku dok pikiak blk..

    chayok!!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group