BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Oktober 07, 2009
Novel : Tak mampu ku hindari 11
Nama Pena : sofi

Sejak peristiwa itu, Hisyam menolak setiap kali Salina mengajaknya keluar makan bersama. Dia tidak mahu isterinya cemburu lagi. Walau dia dengan Salina tidak mempunyai sebarang hubungan, dia tidak mahu mengecilkan hati Maria.

Pada suatu hari, Salina memasuki bilik pejabat Hisyam dengan wajah yang sedih.

"Apa salah I pada you, Syam? Kenapa you dah tak mahu temankan I lagi?" Soalnya.

Bila Hisyam hanya mendiamkan diri dan tidak mempedulikan soalannya, dia bertanya lagi.

"Apa yang terjadi, Syam? Takkanlah bini you cemburu pada I? Dia tu tak yakin pada you ke?"

Hisyam mengulum senyuman mendengar kata-kata Salina.

Salina sakit hati melihat senyuman itu lalu dia meneruskan soalannya.

"Dah lama kahwin pun masih tak percayakan suami? Pelik betul perangai dia! Kalau I, I tak akan meragui you sebab I tahu you jenis yang setia!"

"Dia cemburu sebab dia sayangkan I, Lin. Sebab tu I nak kita jumpa di pejabat aje. No more lunch or dinner. I tak nak dia kecewa dengan I. I tak nak dia fikir yang bukan-bukan." Hisyam berkata sambil tersenyum.

Kecewa sungguh perasaan Salina! Kata-kata Hisyam seperti menabur garam ke atas lukanya, pedih dan menyakitkan. Bencinya kepada Maria semakin bertambah.

"Ala, you tu bagi muka pada dia sangat. Ikut aje cakap bini. Syam, kita bukannya bersama sebab kita bercinta. Kita bersama sebab hal kerja. Banyak lagi yang kita kena bincangkan. Yang kita kena buat. You tak cakap pada dia ke?" Soalnya sambil menatap wajah Hisyam lama-lama.

Hisyam tersengih. "Lin, I tak nak kelahi dengan Lia sebab you. Tak berbaloi! Untuk pengetahuan you, hari tu, dia nampak kita di Carrefour. Tiga hari dia balik kampung. Sunyi betul hidup I. Boleh you bayangkan? Selama kami kahwin, kami tak pernah berenggang dalam keadaan dia marah macam tu. Tiba-tiba dia merajuk balik kampung, tinggalkan I seorang diri. I nak tidur pun tak boleh, rindukan bau rambut dia. Rindukan dia! I dah tak boleh tidur sendirian, nampaknya. Tak sanggup!"

Salina semakin marah. "Ala, macamlah you sorang aje yang ada bini?" Bentaknya.

Hisyam ketawa. "You kena kahwin, Lin. Bila you dah kahwin, baru you tahu apa yang I cakap ni. Baru you faham."

Hisyam bangun mengemaskan beberapa dokumen untuk dibawa ke bilik mesyuarat. Dia perlu membentangkan kertas kerja projek Taman Seroja kepada ahli lembaga pengarah dalam masa sepuluh minit lagi. Melihat Salina yang masih termenung, dia mengomel, "Lin, I rasa kalau you kahwin pun, you takkan mampu melayan suami you seperti Lia melayan dan memanjakan diri I ni!"

Ketawanya lepas bila dia mengelak pemadam yang Salina lemparkan kepadanya.

Salina merasa panas hati. Dia ingin menghubungi Maria.
.......................

Maria mendengus kasar. Sesiapa yang melihat dia saat ini tentu tahu bahawa dia sedang marah. Sesungguhnya, Maria tidak dapat lagi bersabar. Ketenangannya diganggu lagi. Kata-kata Salina masih terngiang-ngiang.

"Hai, Maria. Apa khabar?"

Dia ingin menghempaskan telefon demi mendengar suara itu tetapi kata-kata Salina menahannya. "Seronok balik kampung?"

"Tentulah seronok. Saya jumpa mak saya. Tapi, sekarang saya lebih bahagia. Sebab saya dah dapat suami saya semula." Fikirnya, dengan berkata begitu, Salina akan tewas. Tapi keadaan jadi sebaliknya.

"Awak dah dapat suami awak semula? Mimpilah tu! Maria, kenapa awak tak tanya Hisyam di mana dia tidur selama awak tak ada? Dengan siapa? Hmm, awak rasa dia nak berterus terang, tak? Tentu tidak, kan. Nanti, tentu dia akan tuduh awak tu cemburu sangat. Dan awak pun merajuk semula. Kelahi lagi. Siapa yang untung? Saya juga."

Maria marah. "Awak jangan nak buat cerita, Salina…."

"Wow! Awak dah tahu siapa saya, rupanya." Teriak Salina.

"Tentulah! Awak ingat saya ni bodoh? Perampas macam awak…."

Salina segera memotong, "Weh! Engkau tu yang rampas Hisyam daripada aku!"

Maria terkejut dijerkah Salina tetapi belum sempat berkata apa-apa, suara perempuan itu kedengaran lagi.

"Okey, balik ke soal tadi. Dengar sini, Maria. Kalau pun berkali-kali Hisyam kata yang dia sayangkan awak, semua tu bohong aje. Dia cakap macam tu sebab dia tak mahu gaduh-gaduh. Dia kesiankan awak. Cinta dia tak ada pada awak dah. Kehangatan cintanya, di sini, pada saya ni."

"Mengarut!" Maria menjerit.

"No, sweet heart. I’m not lying. Kalau awak nak bukti, apa kata awak datang ke apartmen saya, No 18, Bayu Suite, Seri Hartamas. Datanglah pukul enam nanti."

Setelah beberapa ketika hatinya damai, dia diserang resah dengan kata-kata Salina. Betapa dia sudah berusaha untuk melupakan tapi gadis itu mengganggu lagi. Kata-katanya bagai duri yang mencucuk hati. Pedih.

Rasa diri bagai dibahagi dua. Sebelah ingin mempercayai Hisyam. Tidak mahu meragui. Tidak juga mahu menuduh.

Hisyam menyayanginya. Sudah berkali-kali dia diberitahu.

Tapi di sebelah yang lain, dia keliru. Bingung. Kata-kata Salina begitu meyakinkan. Kecurangan, ketidaksetiaan, bukan perkara yang boleh dimain-mainkan. Salina tidak mungkin berani menuduh Hisyam jika ia bukan satu kebenaran.

Apa yang harus dia lakukan? Perlukah dia pergi? Tapi, apa nanti? Macam mana kalau Hisyam memang ada di sana? Macam mana kalau benar Hisyam menduakannya? Apa akan terjadi kepada perkahwinan mereka ini nanti? Bagaimana dia? Sanggupkah dia menghadapi?

Namun, dia perlu tahu. Dia tidak boleh membiarkan dirinya berteka teki. Dia sudah tidak dapat bertahan lagi.
....................

Maria menunggu penuh sabar di dalam kereta. Dengan debaran di dada. Dengan jantung yang berdegup kencang. Sesekali, jarum jam yang bergerak dipandang. Lambat sungguh dirasakan.

Saat dia terpandang kereta Hisyam membelok ke arah bangunan 20 tingkat itu, hati dicuit kesayuan. Kereta diparkir tidak jauh dari keretanya. Hisyam turun membuka pintu di sebelah. Tubuh Salina kelihatan. Maria terpana memerhati. Masakan tidak! Ketika itu, Hisyam memeluk Salina erat-erat. Kini mereka sedang berjalan perlahan-lahan dengan Salina menyandarkan kepala di bahu suaminya.

Bukti? Dia sudah melihatnya sendiri. Salina tidak menipu. Hanya dia yang tidak mahu percaya.

Perlukah dia balik? Tidak. Alang-alang dia sudah berada di sini, lebih baik dia teruskan niat di hati. Dia ingin bersemuka. Dengan Hisyam. Dengan Salina. Kebenaran harus diketahui.

Lama dia berdiri termangu di luar rumah. Menarik nafas panjang-panjang. Bila sudah bersedia, loceng pintu ditekan.

"Ya, nak cari siapa?"

Maria terpempan mendengar soalan itu. Dahi berkerut-kerut memerhati Salina.

"Lin, apa yang you buat? Kenapa you bangun? Kan you….." Hisyam tidak dapat meneruskan kata-kata demi terpandang Maria berdiri di muka pintu. Wajahnya jelas menunjukkan rasa tidak percaya.

"Lia, apa Lia buat di sini?" soalnya.

"Sepatutnya, Lia yang tanya abang soalan tu, tahu!" Maria membalas. Wajah suami direnungi dengan rasa marah yang tidak dapat digambarkan.

"Abang hantar Lin balik. Dia sakit." Hisyam memberitahu. Dia menyambung, "Lia belum jawab soalan abang. Apa Lia buat di sini?" Dia bertanya sekali lagi.

"Syam, maafkan I. Tapi, siapa dia ni? You kenal ke?" Salina tiba-tiba mencelah. Memandang wajah Hisyam dengan penuh tanda tanya. Sikapnya itu menyebabkan kemarahan Maria memuncak semula.

"Jangan nak berpura-pura, Salina. Jangan nak berlakon. Jangan kata awak tak kenal saya. Awak cukup…."

"Lia!" Pintas Hisyam. Bulat matanya memandang isteri. "Apa yang Lia merepek ni? Bila masanya Lia berkenalan dengan Lin? Setahu abang, Lia tak pernah jumpa dia. Tak begitu, Lin?"

Salina merenung Hisyam dengan wajah penuh hairan.

"I tak kenal dia ni, tapi bila you panggil dia, Lia, I dah boleh agak. Ini isteri you, ya, Syam? Maria?" Soalnya.

Hisyam mengangguk, "Lin, kenalkan Maria. Isteri I."

"Tak payah abang nak kenalkan dia ni pada Lia. Kami dah kenal." Maria tidak berpuas hati dengan situasi itu. Sikap Salina membingungkan dirinya.

Tiba-tiba Salina ketawa. "Hmm, memang rasanya macam saya dah kenal awak, Maria. Melalui Hisyam. Dah banyak tentang awak yang dia puji dan cerita. Akhirnya dapat juga kita jumpa, ya. Selamat berkenalan." Kata Salina sambil menghulurkan tangannya.

Maria segera menepis tangan yang dihulur. Kasar perlakuannya. "Jangan nak berlakon. Awak dah lama kenal saya. Tadi, awak yang suruh saya datang sini. Awak yang kata…."

Terhenti segala apa yang ingin diluahkan bila Salina tiba-tiba bersuara dalam nada yang sedih. Wajahnya seperti ingin menangis.

"Kenapa awak cakap macam gitu? Saya tak kenal awak langsung. Masa awak dengan Hisyam kahwin, saya di England. Saya balik sekejap, lepas tu saya balik ke Manchester semula. Ni, baru dua bulan saya balik, itu pun selepas ayah saya suruh. Sumpah, ini kali pertama kita jumpa. Sumpah, Syam!" Bisiknya lemah.

Hisyam menggelengkan kepala. Dia juga bingung dengan sikap Maria.

"Lia, apahal ni? Macam mana Lia tahu alamat rumah Lin? Siapa yang beri? Apa dia kata?" soalnya ingin tahu.

"Dia ni lah yang bagi. Abang ingat siapa? Dia ni yang suruh Lia datang tengok apa abang buat dengan dia!" Jawab Maria sedih.

Tiba-tiba Salina memaut lengan Hisyam sambil menangis. Sungguh-sungguh menangis sehingga air mata mengalir deras menuruni pipi.

"Kenapa dengan isteri you ni, Syam? I tak kenal pun dia. Ini kali pertama kami bersua muka. Macam mana dia boleh tuduh I macam tu? Apa maksud dia? Dah tu, datang aje, marah-marah. Kenapa?" rintihnya.

Maria benar-benar tidak menyangka Salina akan berkata begitu. Menangis? Pandai sungguh gadis ini berpura-pura. Di hadapan Hisyam, baiknya bukan main. Panas hati Maria. Geram betul dia. Gadis itu ditengkingnya, "Kenapa? Awak tanya kenapa? Awak tu nak rampas Hisyam dari saya!"

"Maria!" Jerit Hisyam.

Tiba-tiba Salina mencelah, "Sampai hati awak tuduh saya nak rampas Hisyam. Syam, you percaya ke? I dah lama tahu yang I dah kalah. I dah lama tahu yang you tak sayangkan I. Tapi kenapa isteri you datang tuduh-tuduh I ni?" Kepada Maria, dia merintih, "Siapa yang menghasut awak yang bukan-bukan ni? Dah lima tahun awak kahwin dengan Syam tapi awak tak percayakan dia?"

"Awak siapa nak mempertikai kepercayaan saya pada suami, hah? Pandai sungguh awak berlakon. Berpura-pura! Memang awak perempuan tak tahu malu. Perempuan…. Aduh!"

"Jom kita balik!" Hisyam menarik Maria keluar. Dia malas hendak melihat isteri yang kesakitan akibat ditamparnya tadi. Bagi dia, Maria sudah melampau. Menuduh Salina yang bukan-bukan.

"Abang, sakitlah!" Maria merintih.

Hisyam tidak peduli. Dia sedang terlalu marah saat itu!
posted by Penulisan2u @ 2:58 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
3 Comments:
  • At 7/10/09 11:37 PG, Blogger miz ruha said…

    eeii...
    kesian kt maria...
    jahat la si salina tu...
    pura2 xtau plak...

    smbg,,,..

     

  • At 5/11/09 10:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    argghh..geram giler kt salina ngn hisyam...
    nk je aku tumbuk muke salina tu...

     

  • At 14/4/10 6:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Eee...kesian dkt lia,jahat sungguh si salina ni mcm nak tampar-tampar je muka dia.Hisyam tu pun eee garamlah sanggup dia tampar si lia tu krn salina.Klu sy jadi lia saya tampar muka kedua-duanya baru puas hati.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group