BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Oktober 14, 2009
Novel : Peraturan 5 Saat 4
Nama Pena : tukang karut

SAMBUNGAN....


Namun belum sempat kakiku melangkah menuju ke pondok kecil pak cik misai tu, muncul sekujur tubuh daripada ‘seat’ belakang kereta mewah tu…tak berkelip mata aku melihat makhluk yang keluar dari kereta BMW tuh….


"Aisyeh…sekali aku pandang macam kenal je dengan budak tu…dua kali aku pandang, memang sah aku kenal dia!!! Daripada cara dia betulkan suit blueblack dengan cermin mata dia, aku dah dapat agak siapa dia!


Cis…cermin mata tu, uniform pengawas tu… la macam mana lah aku tak perasan… mamat senget tambah sengal nilah yang ajak aku join kelab mata empat dia tu…dah tu masa kat CZ kemarin ade hati nak kebas cream puff aku… haik! Hampas betol! Memang disahkan JAKIM dan dicop SIRIM, confirm mamat yang turun dari kereta mewah tu, mamat mata 4@budak galah@pengawas kerek@mawas jadian!!!!!!! Nah ambik kau… macam-macam nama gelaran aku bagi, kau tinggal pilih je mane yang berkenan dihati… HAHAHAAHAHAHAH! Tetiba je aku rasa ada sepasang tanduk muncul atas kepala ni…hohohohohoho~~~~


* * * *


"HAI, gembira terlebih kawan kita hari ni! Senyum sampai ke telinga ni… kau ada ape-ape ke???" sampuk Nani ketika aku,dia dan Zarith sedang menjamu selera di kantin pada waktu rehat.


"Yelah Nani…" Zarith mula bersuara… "Kau rasakan Nani, patut ke aku telefon abang kat wad Tampoi ni datang amik si AM ni…aku tengok makin parah ni!" tambah Zarith lagi…


"A’aha…lah..rasenyer salah satu pesakit wad Tampoi dah terlepas kat SMK Maju Bestari ni… aku baru jer terbaca Harian Metro pagi tadi, yang melaporkan seorang gadis berusia 17 tahun telah menghilangkan diri dari kawasan wad sejak dua hari yang lalu… Agaknya kan Za, budak yang terlepas tu ade kat kantin kita nih.." sakat Si Nani…


Aku yang ketika itu menikmati nasi goreng buatan ibu dengan penuh rasa terharu kerana dapat menikmati bekal makanan yang terhebat pada abad ini, mula panas punggung! Ini berkaitan maruah aku dan status diri aku yang masih waras tapi didakwa pesakit mental! Kuang hasam punya kawan!!!


"Woi..woi.. sudah..sudah la nak menyakat aku!!! Korang ni bila korang cakap cam tu…aku ade gak terpikir seminit dua…nampaknya korang dua orang ni amat berbangga lah dengan aku, sebab korang ade kawan gila eh?! Ishk..tak sangka pulak aku ada orang bangga dapat kawan gila…hihihihihi terharu pun ada gak! Bertuah rasanya dapat kawan macam korang ni…Yelah korang still mengekor aku je ke mana aku pergi…walaupun tahu aku ni pesakit Wad Tampoi kan?!"


Serentak dengan itu, pecah lah ketawa tiga orang sahabat yang takkan pernah lekang dari buat lawak-lawak bodoh menyakitkan hati…dalam pada itu, Zarith telah mengeluarkan kata-kata yang menurut aku sangat bernas dan wajar sekali. Heheheheheh~~~


"Eh, Nani, kalau macam tu kau dengan aku pun jadi orang gila lah!"


"Aikkk…apasal pulak?!" soal Nani dengan muka cemberut.


"Yelah orang gila, hanya akan berkawan dengan orang gila je… mana de orang sihat akal nak gi bertegur sapa dengan orang tiga suku…btul x?!" pantas Zarith memberikan jawapan…


"Eeeiiii… pandainyer!!! Anak sapa lah tu?! Hai..tak sangka aku bila masa pula lah si Za ni ada IQ 120 ni! Betulah teori kau tu, orang gila akan kawan dengan orang gila jer… jadi kau dengan Nani pun bakal didaftarkan di Wad Tampoi lah ye tak lama lagi…"


HAHAHAHAHAHAHA!!!! Maka dengan itu, bergegarlah tiang-tiang di kantin tersebut dek kerana gelak ketawa dari tiga orang sekawan yang kaki merapu dan mengarut!


"Eh…Za, Nani… korang pergilah balik ke kelas dulu…agak lewat dah ni… kang tak memasal kena amuk dengan Cikgu Budin@cikgu disiplin merangkap cikgu Additional Math tu…aku nak pegi beli air jap! Kang tersedak pula aku nih…" ujarku pada teman-teman.


"Ok bos! Nanti biar kau sorang je kena sounds dengan cikgu katik tu… Jom Za!"


Di kaunter minuman...


"Mak Cik, bagi segelas teh ais!" ujar seorang pengawas.

Mak aihh…pengawas pun baru nak beli air time-time tengah nazak ni… biar betul! Mmm…tak pe kot kalau dia yang beli, yelah pengawas katakan…mesti cikgu sayang! Eh.. aku pun kena cepat gak ni karang bising pulak si Budin Katik tuh…


"Mak Cik, air sirap satu!" ujarku sambil menyeluk saku mencari syilling 50 sen…


Alamak! Mana pulak duit 50 sen nih…Aku mula menjadi cemas… aku pusing kiri, aku pusing kanan… adoiiii!!! IBU….dompet alang tertinggal! Tulah, pagi tadi seronok terlebih sebab dapat bekal, terus lupa dompet buruk aku tuh…urwahhhhhh ni yang nak menangis nih…


Dalam pada tu, aku perasan ada sepasang mata yang memerhati gelagat aku yang sangat gelisah macam cacing kepanasan… arhhh…peduli sama dia…sekarang ni yang penting macam mana nak bayar duit air yang aku kira air ‘super’ murah yang ada dijual kat kantin nih…


"Nah air teh ais kamu!" ujar Mak Cik tersebut sambil memberi wang kembalian sebanyak 50 sen kepada pengawas yang aku tak nampak wajahnya sebab aku berdiri di belakang si pengawas tu…


Ting! Ting! Ting! Bergolek lah duit syilling 50 sen dihadapan aku!


"Aikkk…duit sape plak ni?! Ni, mesti duit si pengawas tu…mungkin dia nak cepat tu yang dia tak perasan duit 50 sen dia dah terjatuh" aku membuat rumusan sendiri.


"Eh…Eh… kau yang berdiri tegak, yang pakai uniform pengawas! Berhenti!!!" tika itu si pengawas masih membelakangi aku… aku terus bergegas mendapatkannya…


"Encik pengawas! Ni, duit kau 50 sen! Tadi terjatuh, masa kau kat kaunter minuman!" ujarku sambil menghulurkan sekeping syilling 50 sen ke arahnya…


Sebaik sahaja si pengawas tersebut memalingkan badanya ke arah ku, tiba-tiba aku merasakan rahang aku ni terjatuh…(means mulut aku jadi ternganga) kerana kaget melihat yang empunya diri…


Ye saya! Ada ape ermm…cik Amni Fariha?" Aikk… mana dia tau nama aku ni.. eh lupa pulak yang aku pakai tanda nama, mesti lah dia tengok kat tanda nama tu…


"Owh, Encik Ketua Pengawas rupanya… ni duit awak terjatuh tadi!"


"Ye ke??? Eh, tak pe lah, awak amik jer Amni… saya tahu awak perlukan duit tu… selamat membeli ye… Saya ada hal ni, saya pergi dulu!" ujarnya pantas sambil melambaikan tangan ke arahku dan menghadiakan aku senyuman yang paling bersinar…


"Terima kasih Encik KP! Nanti saya pulangkan balik duit tuh!" jeritku dengan harapan dia mendengarnya… aku melihat dari jauh dia sekadar mengangguk-anggukan kepala, tanda bersetuju… hai bertuahnya badan, aku dapat jumpa orang yang pemurah hari ni…


Seusai itu, aku terus bergegas ke kaunter minuman untuk menuntut air sirap yang aku pesan tadi… Tidak sampai 5 saat, aku di kaunter minuman tersebut…ada sepasang tangan yang menyambar minuman ‘super’ murah aku tu…aku bengang! Tu minuman aku pesan la zirafah oiii! Hish…ni tak boleh jadi ni, dia pun pakai "TEKNIK RAMPASAN 5 SAAT"… Aku ingat aku sorang je pakai jurus 5 saat ni…rupa-rupanya ade yang nak lawan dengan aku…


p/s: siapakah yang bakal menjadi lawan si AM dengan mengunakan jurus 5 SAAT??? nantikan part yang seterusnya.
posted by Penulisan2u @ 8:36 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
22 Comments:
  • At 14/10/09 12:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xtaw la nk komen pe...
    sbb xbce cte nie dri awl...
    alek2 trus bce part 4..ngeh3...
    ~myra~

     

  • At 14/10/09 4:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cam pernah ku bace cerita ini tp di mane itu persoalan die...
    hmmm....
    cpt2 sambung!!

     

  • At 2/11/09 12:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat ar sambung citer seronok lar

     

  • At 6/12/09 7:16 PTG, Blogger ~Siti Fatimah~ said…

    hye..mgg nak jemput sesiapa yg berminat membaca nOvel berbentuk Cinta N Suspen JUST ADD MY BLOG K..terima kasih!

     

  • At 24/12/09 12:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni best le.
    suspen gitu n cite ni mane sama dgn
    komik'putera biasa' tu pun, cume
    tulang belakang cite je yg sama tapi
    olahan tak.ada blog x? bleh bg?

     

  • At 24/12/09 1:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolong le bg blog?
    tukang karut saya
    merayu pd mu bg blog.

     

  • At 1/3/10 10:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter ni cam lam komik..
    peraturan 5 saat..
    sejibik lam komik..
    bezzz cter ni..cpat2 smbung ek.
    xbar nk taw spe rampas air 2,,
    tp,asenyew bleh tka..hehehe
    BASHA!!!

     

  • At 19/5/10 10:36 PTG, Anonymous misa said…

    memg da bley tka r
    surely bdak galah tu ek..
    bez memg bez.tp kureng sket coz saya dh cam bley agak jlan citer cne
    anyway...troskan la ek

     

  • At 30/7/10 6:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat la smbung.... cm best je.... huhuhu....
    -bella-

     

  • At 31/7/10 8:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cita ni, tak membebankan minda, menggunakan perkataan yg kita guna seharian, sambung cepat cita ni ya. Teruskan....

     

  • At 7/8/10 2:44 PTG, Anonymous ~sweet~ said…

    cpat lar smbg..bezzzz..
    byk cgat suspen..
    tingin nk tau smbgan..

     

  • At 27/8/10 8:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aihhh,,,
    xsbr nk tau kisah selanjutnya,,
    cepat la smbg citer ni...

     

  • At 18/9/10 9:09 PTG, Anonymous tukang karut said…

    assalamualaikum! dah lama ana tak melepak kat sini... alhamdullillah tak sangka ada yang mengikuti cerita karut yg ana cuba nukilkan... ana ingat nak stop je entry tapi bila buka balik entry2 lepas dan baca komen2 korang buat semangat nak post kan lagi... try my best to do the best! pray for me yeah!

     

  • At 26/11/10 8:50 PTG, Anonymous *apple* said…

    tukang karut bley bgi blOg tak??
    nanak blOg..
    plezz..

     

  • At 23/12/10 2:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe mak aih...... sambung la... kalau boleh non-stop!

     

  • At 6/6/11 12:09 PG, Anonymous jee said…

    nk smbngan!!!
    msti bdak galah tu!!
    xD

     

  • At 2/7/11 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt2 la smbng.citer nie mmg the best!

     

  • At 11/9/11 1:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes ble nk smbg. nk blog tntg ksinmbgn cte nie! :* :*

     

  • At 26/11/11 4:49 PTG, Blogger whatever gurlz.. said…

    cpt laa smbg..xsabo nk tau sambungannyew...huhuhuhu...

     

  • At 9/12/11 2:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana sambungannya??

     

  • At 31/12/11 11:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana sambungannye?? cepat lah sambung,tahun 2011 dah nak habis dah tau!

     

  • At 27/1/12 9:21 PTG, Anonymous sungkyu l0ver ♥ said…

    al0h !! ngah sy0k bce nhe . mne smbungannye ?? pless update yunx sterusnye . cpt yee =)

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group