BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Oktober 29, 2009
Novel : My Witch Is Angel 13
Nama Pena : OkiE

Spell 13 : A Proposal to Date

"Nah!" Kata Zero sambil menghulurkan Ice-cream cone dihadapan Moon yang sedang bersandar dibadan motorsikal.Moon menyambut huluran itu.Ice-cream cone yang ada ditangan Zero dibuka.


"Thank you!" Kata Zero pula sambil memandang Moon dengan ekor mata.Moon tidak mempedulikan sindiran Zero.


"Apa kau nak cakap dengan aku?" Soal Zero.Moon memberhentikan suapan ice-cream cone dimulutnya.Moon tidak terus menjawab soalan Zero,dia berjalan menuju ke satu tempat yang terdapat bangku.Zero membuntuti Moon.


"Aku nak minta maaf sebab buat tangan kau luka,"

"Maksud kau?"


"Sebab aku,tangan kau cedera dan kau bersengkang mata untuk mencari aku,"


"Moon..aku tak perlu ucapan maaf kau..cukuplah kau ucapkan terima kasih pada aku..bukan sebab aku selamatkan kau,tapi ice-cream tu," Pantas kepala Moon berpaling kearah Zero.Zero tersenyum.


"Pasal apa pula?"


"Takdalah,aku gurau aja…kasih kau diterima,sayang kau juga diterima..maaf kau juga diterima," Sambung Zero lagi dalam nada bergurau.


"Aku takda cakap aku sayang kau,okey?But,thanks for saving me."


"Memang kau takkan cakap sekarang tapi aku akan tunggu sehinggalah kau cakap ayat itu depan aku," Bulat mata Moon mendengar ayat yang keluar dibibir Zero.


"Actually,aku selamatkan kau pun sebab sifat kemanusiaan..aku tau kau ni witch,tak takut pada apa-apa pun..tapi kau mungkin akan takut kalau kau jumpa harimaukah,singakah,beruangkah…"


"Zero,are you okey?Aku tak tanya kau pun kenapa kau selamatkan aku," Pintas Moon,ice-cream ditangannya disuapkan ke dalam mulut.


"Aku cuma tak nak kau salah faham,itu aja." Kata Zero


"Kau takut aku salah faham yang aku sukakan aku?" Suapan ice-cream dimulutnya terhenti.Zero memandang Moon dengan pandangan terkejut.


"Kenapa pula kau perlu takut kalau memang kau tak sukakan aku?" Moon memandang Zero.Pandangan mereka bertaut.

"Sebenarnya aku…"


"Oya!Kenapa kau nampak risau bila aku datang kat rumah kau?" Belum sempat Zero menghabiskan ayatnya,Moon sudah memintas.Zero melarikan matanya.Tangannya satu menyelak rambutnya kebelakang.Zero tergelak.Zero apa yang kau cuba nak cakap?Yang kau cintakan dia?Jangan jadi bodoh!


"Zero?" Zero tersentak.

"Takda apa-apa..papa,mama aku ada kat rumah..kau taukan kita tak boleh bergaul," Jawab Zero seikit kecewa.


"Yah..aku faham…"


Trit!Trit! Bunyi telefon bimbit Moon mematikan ayat mereka.Panggilan itu dijawab.



"Hello Moon?Moon di mana?" Kedengaran suara cemas milik Puan Saphiera dicorong telefon.


"Mama..Moon okey,kejap lagi balik..ya?"


"Nak mama cakap kat Uncle Adin?"


"Takpalah..masih ada teksi lagi ni.Moon akan balik sekarang." Kata Moon.Rasa sakit hatinya sudah beransur pulih.Entah kenapa dia tidak lagi sakit hati selepas berbual dengan Zero.Talian dimatikan.


"Kau nak balik?" Soal Zero.Moon mengangguk.


"Jom..aku hantar!" Zero terus berdiri.Moon kelihatan ragu-ragu.



"Dah..takpayah fikir..aku hantar kau," Moon mengeluh.Ice-cream ditangannya yang sudah tinggal cone dibuang kedalam tong sampah yang kebetulan berada disana.Zero turut membuang ice-creamnya.Lantas mereka kembali ketempat letaknya motorsikal Zero.



Topi keledar disarungkan dikepala,dalam masa yang sama Zero menghidupkan motorsikalnya.Zero membonceng diikuti dengan Moon.



"Cepat sikit!" Arah Moon.Zero menjeling kebelakang.Tidak suka diperlakukan sebagai pemandu.Nak cepat ya? Zero mengangkat kening satu,niat jahat tertera diwajahnya.Zero menukar gear dan…ZOOMM!!!


Belum sempat Moon berpegang kuat pada tempat pegangan dibelakang,motor itu sudah dipandu seperti angin kencang.Dengan spontan,kedua-dua tangan Moon memeluk pinggang Zero.Zero tergelak kecil.



"Bukan cepat beginilah,mangkuk!" kedengaran suara jeritan Moon.Zero lagi rancak ketawa setelah mendengar ayat Moon.


*****


Seperti mat rempit memberhentikan motorsikal.Badan motor belakang terangkat tinggi akibat break ditekan secara mengejut.Berhenti saja motor itu,Moon terus turun dan cepat-cepat membuka topi keledar.



"Kalau kau pandu macam tu lagi,aku bunuh kau!!" Marah Moon sambil menghulurkan topi keledar itu dengan kasar pada Zero tapi senyuman dibibir Zero semakin besar mencecah telinga.Moon yang masih mendidih terus beredar.Benci melihat senyuman mengejek Zero.



"Moon!" panggil Zero.Moon menghentikan langkahnya lalu berpaling.



"Kau betul-betul rasa bersalah dan ingin mengucapkan terima kasih?" Moon berfikir.Kenyatannya..ya,memang.


"Eya..kenapa?"


"Aku tarik balik..aku tak nak sekadar ucapan terima kasih dan maaf."


"So,kau nak apa?"


"Kalau aku bilang temu janji?"


"Temu janji??Apa tu?" Alahai..tepuk dahi.Soalan bonus betullah..


"Kau tak tau apa tu temu janji?Takapalah..aku faham.Nanti aku bagitau kau tarikhnya bila dan tempatnya dimana.Janji?" Zero menggeleng kepala.Bukan salah Moon kalau dia tak pernah keluar date..sebab dia takda pun teman lelaki..



"Okey!" Jawab Moon seperti berjanji dengan kawan baik.Zero menyarungkan topi keledar dikepalanya dan meneruskan perjalanannya balik ke rumah.Moon berpaling dan terus masuk ke banglo itu.



*****



Zero menghempap badannya kekatil.Tangan kiri menyelak rambutnya.Masih ada harapan lagikah?



"Zero?!" Kedengaran suara Lady Yuna memanggil Zero dari luar bilik.Zero menutup rapat matanya.Tapi bangkit juga membukakan pintu untuk ibunya.



"Apa lagi ma?" Mahu tak mahu saja Zero membukakan pintu untuk ibunya.Selepas mendengar suara panggilan ibunya,pertengkaran petang tadi terus menerpa di minda Zero.



"Kenapa Zero ikut kem tu tanpa bagi tahu mama?" Itulah soalan pertama yang terbit dibibir Lady Yuna sejurus Zero masuk kedalam rumah.Tuan Albumin yang sedang duduk diatas sofa dipandang Zero,wajahnya bersahaja.Zero mengeluh.Zero tidak menjawab soalan ibunya,dia terus menuju ke dapur lalu membuka peti sejuk.Sebotol air mineral kecil dibuka dan diteguk separuh dari penuh.Namun,air sejuk itu tidak mampu untuk menyejukkan hatinya yang masih panas.



"Jawab mama Zero..kau tu pewaris Syarikat IE..kau sepatutnya jaga company bukan ikut kem yang tak berfaedah tu."



"Ma..bagi Zero rehat kejap boleh..Zero penatlah.." Jawab Zero,cuba untuk menenangkan dirinya.Botol ditangannya diletakkan atas meja.Zero ingin berlalu tapi pantas dihalang oleh Lady Yuna.



"Nanti..mama nak ingatkan Zero..Zero tahu tak kat syarikat tu ada orang asing..orang asing tau tak..bila-bila masa saja syarikat itu akan dirampas." Kata Lady Yuna lagi.Zero menarik nafas lalu menghembus nafas.



"Mama..please..not now,okey?" Jawab Zero.


"Kenapa dengan Zero ni soalan simple macam ni pun tak nak jawab..mama cuma takut syarikat itu dirampas oleh orang asing,"


"Enough ma!!He’s not a stranger..he’s not!!" Bentak Zero.Perasaan marah tidak dapat dibendung lagi.Hatinya sakit disoal sedemikian rupa.Bagus kalau soalan itu melibatkan tentang keadaan dan situasinya,ini kerisauan tentang syarikat yang tidak bernyawa..hanya memberikan nyawa kepada orang lain.Fedup!!


"Mama tak boleh tengok Zero rehat kejapkah?Zero ingat,bila Zero balik mama akan tanya macam mana keadaan Zero,ini tidak..pasal company?" Sambung Zero lagi.Lady Yuna terkejut tak terkata.Pertama kali Zero meninggikan suara terhadapnya.



"Zero…" Hanya itu ayat yang terkeluar dibibir Lady Yuna.


"Cukup ma..Zero nak naik atas," Zero terus berlalu,tidak ingin mendengar ayat yang terbit dimulut Lady Yuna lagi.Tiba di ruang tamu,Zero tunduk memberi hormat kepada Tuan Albumin dan masa itulah Moon menekan lonceng.



"Mama nak soal apa lagi?Zero dah sedia untuk menjawab," Kata Zero sambil keluar dari bilik dan menutup semula pintu.



"Mama minta maaf pasal tadi..mama tak sepatutnya bersikap begitu pada Zero.Mama minta…" Belum sempat Lady Yuna menghabiskan ayatnya,Zero sudah memeluknya.Hangat.



"Mama..Zero rindukan mama…" Sebak suara Zero.Walaupun pada pandangan orang Zero sentiasa tenang,tapi Zero tetap manusia yang inginkan kasih sayang dan pelukan seorang ibu.Lady Yuna tersentak.Pelukan Zero dibalas sambil air matanya jatuh dengan sendiri.



****



"Apa??Papa aku ada kat sini??" Soal Moon lantang selepas Mine memberitahu bahawa bapa Moon,Tuan Sarandani berada di bilik pengetua bersama Trisha,Ami dan Umi.Sepantas kilat Moon keluar dari kelasnya dan menuju ke bilik pengetua.Mine mengejar Moon tapi langkah Moon lebih cepat dari sangkaannya.


Zero yang kebetulannya memandang keluar ternampak Moon berlari,dia pun segera melihat keluar kelas.Bayang Moon masih kelihatan sehinggalah dia menaiki tangga menuju ke bilik pengetua.


"Zero!" Baru saja Zero hendak meyusuri Moon kedengaran suara perempuan memanggilnya dari belakang.Zero menoleh.


"Ada apa Mine?"


Sebaik tiba di bilik pengetua,pintu segera dikuak.Mereka serentak memandang kearah pintu.Trisha,Ami dan Umi berada di sofa,manakala Tuan Sarandani duduk di hadapan meja pengetua.Moon tercungap-cungap menarik nafas.


"Moon.kenapa tak ketuk dulu?" Soal Tuan Sarandani.Moon menghampiri meja pengetua.Dia sempat memandang kearah Trisha yang sedang merenung tajam kearahnya.Biarkan saja Moon…


"Papa buat apa kat sekolah?" Soal Moon pula.


"Jangan salah faham Moon..papa cuma nak tanya ‘kawan-kawan’ Moon ni kenapa diorang merancang kehilangan Moon..itu saja," Jawab Tuan Sarandani.Moon memandang Pengetua Alfred lalu memandang kearah Trisha,Ami dan Umi.


"Papa..Moon rasa tak perlulah kita besarkan masalah ni,biar Moon yang selesaikan,ya?" Kata Moon seakan merayu.


"Tak nak besarkan konon..padahal kau memang nak aku dipenjarakan,bukan?" Sampuk Trisha.


"Trisha!" marah pengetua.Trisha mendengus kecil sambil memeluk tubuh.Moon sekadar menggeleng kecil.


"Kau sepatutnya bersyukur sebab Moon yang nak selesaikan masalah ni sendiri,kalau Uncle..Uncle dah lama letak kamu dalam penjara," Balas Tuan Sarandani pula.


"Papa dalah..jom kita keluar.Biarkan diorang..maafkan saya,cikgu!" Moon tunduk meminta maaf kepada pengetua Alfred sambil membawa papanya keluar dari bilik pengetua.


"Nanti!" Kata Pengetua cepat sebelum Tuan Sarandani dan Moon melangkah keluar.Lngkah mereka terhenti.


"Saya akan hukum Trisha,Ami dan Umi.Mereka akan cikgu hantar ke Bilik Putih!" Sambung Pengetua lagi.Bulat mata Moon.Bilik Putih hanya untuk pelajar yang bergaduh dan membuat perkara buruk dalam sekolah..kiranya bilik itu tempat hukumanlah..tapi bagi aku bilik itu lebih kepada paradise..sebab bilik itu penuh dengan peralatan,tidak pernah kurang dengan makanan,juga ada telivisyen..macam-macamlah..aku tahu sebab itu bilik persatuan kelab aku yang sudah dibubarkan lama dulu…


"Bilik Putih??" Serentak Trisha dan Ami bersuara.Terkejut beruk.


"Bilik Putih?" Soal Tuan Sarandani pula kepada Moon.


"Bilik hukuman..tapi bilik itu ada kamera yang disambungkan dalam bilik pengetua.." Jawab Moon dalam keadaan yang berbisik takut didengari oleh Trisha,nanti tak pasal-pasal dituduhnya Moon menyindir mereka.


"Ya..ada masalah?Trisha,sudah masanya papa dan juga sebagai guru bersikap lebih tegas dengan kamu..sikap kamu ni memalukan sekolah dan papa sebagai pengetua di sekolah ni," Kata pengetua dalam nada yang sungguh serius.


"Tapi papa…"


"Disekolah..cikgu bukan papa kamu..bergerak sekarang!" Arah Pengetua sambil mengeluarkan kunci dari laci mejanya.Moon memaut lengan papanya dan berjalan ketepi untuk memberi laluan kepada mereka bertiga.Sebelum keluar dari bilik itu,Trisha sempat memberikan pandangan tajam kepada Moon.Tapi bagi Moon,pandangan itu hanya seperti pandangan orang dewasa yang ingin menakut-nakutkan budak-budak.


"Moon,do you think this is a good idea?" Soal Tuan Sarandani,Moon tersenyum.


"I hope so!"



*****************
P/s: please give some comments okey?EnjoY!
posted by Penulisan2u @ 4:09 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
50 Comments:
  • At 29/10/09 8:57 PG, Anonymous cresst~~ said…

    hohohohohohoho
    best2!!!!
    cpt2 sambung k...
    laz skali bg moon ngn zero kawen k???
    dpt ank comel2...
    baru bezzzz...
    muahahahahaha
    ciayokciayok!!!!!!!!!!!!

     

  • At 4/11/09 3:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat la smbung..tak sbr nk tunggu...

     

  • At 5/11/09 11:05 PTG, Blogger hinata said…

    cepat la smbung lagi....

     

  • At 12/12/09 4:36 PTG, Anonymous penguin said…

    mm.. sbelum bgy moon n zero kawin tu en.. wat la yg kwn zero tu ske kat moon sume..
    eh, lebih2 lak.. heee~ cpat skit ye... ta sbr2 nieyh

     

  • At 16/12/09 12:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CPAT LAR SMBG..TAK SBR NIE NAK TAU TENTANG ZERO DAN MOON..OVER ALL..,CRITE NIE SGT BEST..-PUTRI NAKAL-

     

  • At 25/1/10 3:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt smbg..
    bg zero n moon sme...
    xsbr dh nie...huhu
    ngah syok nie...-gizlcute-

     

  • At 4/2/10 8:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apsal x g blog dia
    dah end pun

     

  • At 15/2/10 12:44 PG, Anonymous linda leo said…

    best juga cetir ni....sambung lagi,tapijangan lama sangat.good luck for you okiE

     

  • At 24/2/10 8:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt2 sambung ek..? best la citer nih.. hehehehe!!!!!!!

     

  • At 28/3/10 1:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt r smbung.....cite ni best r.....cpt r!!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 5/4/10 7:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer ni... x sbr nak bca smbungan dia

     

  • At 17/4/10 11:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ci ni nak tanya...novel k ni...ada dlm pasaran tak...i nak beli

     

  • At 30/4/10 1:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SERIUS BEST..BLE NK SMBG NI....KALO NK KUA NOVEL BIA CPT2 SKET...

     

  • At 4/5/10 10:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apap address blog dia? huhu.... nak tau sgt ending crta ni..

     

  • At 23/5/10 5:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    <3 this story lar!!
    awak,tolong sambung cite ni cepat2 ok..
    tak sabar nak baca..tq <3

     

  • At 2/7/10 2:22 PTG, Blogger yana.daniel said…

    ok laa tur...tapi tolong cepat bagi smbgan saya x sabar nak baca lagi..

     

  • At 4/7/10 11:12 PG, Blogger yana.daniel said…

    korang cemua yg meminati cerita nie dah ada penghujung...google jer...tp mmg hapening...but y lady yuna so mean sanggup buat anak dia mcm tur...any way good job...
    P/S: Cter nie pjg tp aku sanggup bgn smpai 2am utk bca..Ayat & gaya prcakapan perlu banyak diperbaulkkan...

     

  • At 20/8/10 8:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez r......

     

  • At 24/8/10 8:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite awk mng syok abis larh ..
    smbg blk . cpt2 k ..
    x sbr nak bca lgi nhe ..

     

  • At 12/9/10 10:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nk smbung?

    best la citer ni...

     

  • At 20/10/10 4:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat ckit sambung eh.....mls nak tunggu lame-lame...anyway..citer ni bez gak..

     

  • At 20/10/10 4:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler citer nie....bile nak sambung??? cepat la ckit..

     

  • At 2/11/10 6:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer nie, i orang indonesia, i suka baca citer nie

     

  • At 11/11/10 10:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best .... sambung lagi ^^

     

  • At 26/11/10 3:35 PTG, Blogger syaira15_17 said…

    argh...x sabar tunggu sambungan nyer.

     

  • At 26/11/10 9:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ailow okie sa x dpt pgang no.1 yg bg komen but dpt pgang ekor utk komen MY WITCH IS ANGEL ni pun dh ckup bek dah.OKIE plissssss sambung.salam lurv,cyg,kiut,bez pe gik erh,,,sume kt prince n witch.bg blog or Fb ko..tq 4 exsisting diz storyof ur version..sa suka bah itu..

    misz chai

     

  • At 1/12/10 12:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez giler...ane nk bce smbungan cite nie? td sye t'bace Okie de Blog? search kt google leh dpt kew? t'uja cgt2x nk taw ending die... plzzz...

     

  • At 8/12/10 11:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x sbr nk tggu sambungan nyer.... cpt lah smbg nyer....

     

  • At 9/12/10 1:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lh...smbung lh lgi....
    wt lh smpai moon n zero kawen k???
    klau byak konflik lagi best...

     

  • At 9/12/10 5:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x jmpe pon blog okie .. spe leyh kasi dye pnyer address??

     

  • At 10/12/10 6:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni best..xrs mcm bce novel..mcm bce komik je..relax..xbrt mcm novel..cpt2 la smbung..

     

  • At 21/12/10 6:11 PTG, Anonymous gedik gedik said…

    best best . good job writer .
    ni kalo jual msti laku . hahah ,
    btw , smbng lah oke .

     

  • At 22/1/11 2:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ~ bile nk c0ntinue??

    aby su

     

  • At 26/2/11 12:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt arr smbung .....................

     

  • At 7/4/11 10:42 PTG, Blogger OkiE a.k.a WitcH said…

    salam...sorry sgt2 lama tak masuk blog ni sbb p2u dah ada blog baru kan?hehe..sorry..
    ini blog saya

    http://bluevioletsky.blogspot.com/

     

  • At 7/4/11 10:44 PTG, Blogger OkiE a.k.a WitcH said…

    sesiapa nak add sy kat FB boleh cari email ni
    yuheewitch@yahoo.com

     

  • At 12/4/11 10:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer!! sambunglah cpt!! moon ngn zero!! the mask sape?? mungkin abg zero?? cpt sambung!! x sabor dah ni!! >.< gambateh!!

     

  • At 8/5/11 8:05 PTG, Anonymous ivy_pojie said…

    arrr...makkkk..mna smbngan nya...hehehehe....cpat arr smbng,,,,x sbar neyyy...

     

  • At 27/5/11 2:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer ni....tp,mna smbngnnya??..conRatulaTE...best la...
    -yucca violet...

     

  • At 29/6/11 2:00 PTG, Anonymous fiq adeqiz said…

    bez siot......cpat2la smbung k??

     

  • At 2/7/11 9:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg the best ahh!!cpt sambung lgi tau!

     

  • At 17/7/11 5:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm best nyo .... cpt ar smbung.... plzzzzz!!!!!
    god job writter

     

  • At 4/10/11 6:06 PTG, Blogger QuEen said…

    best laaa.....cepat2 bg sambungannya... :D

     

  • At 2/2/12 12:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la...bla nk smbg x sbr ne.

     

  • At 16/3/12 2:35 PTG, Blogger Ain said…

    bah,cpt sambung cerita ni

     

  • At 29/3/12 3:34 PG, Blogger yen said…

    da bthaun tp pnulis still x smbg lg...
    watz wrong....
    syg r da ada jln crta tp penulis sia2 knn... btw keep up cheer upz key...

     

  • At 25/5/12 10:56 PTG, Blogger yen said…

    its been 2 long...
    y writer x smbg lg...
    such a waste...

     

  • At 9/6/12 1:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat r sambung

     

  • At 16/6/12 2:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak sambung.xkan nak tunggu kucing bertanduk baru nak sambung

     

  • At 26/6/12 4:52 PTG, Blogger bea lafleur said…

    lmenye update :(

    please visit my blog --->http://bea2u.blogspot.com/

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group