BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Oktober 13, 2009
Novel : My Girl 3
Nama Pena : tierah

Sekarang ni kitorang ada kat dalam kereta nak gi rumah bos kakak aku.Aku naik kereta ngan dia,kereta aku tinggal kan rumah akak.Aku tengok rumah Datuk Azmi kosong je...Akak aku pun macam x percaya,datuk cakap ada sesuatu kan rumah dia..apa dia?Ni yang buat aku stres ni...

"Adik ingat pesanan akak?"
"Ingat."
"Bagus,jom..."
Ting Tong...
"Sapa lak ni?"
"Asalammualaikum uncle."
"Waalaikummusalam ikah...uncle ingat ikah x datang."
"Apa pulak ikah x datang."
"Masuk lah."
"Ni sapa ikah?"
"Ni adik ikah dari kampung baru habis U,Nurul Atirah."
"Uncle sihat?"
"Uncle sihat...Ni ke yang akan jadi setiausaha Arshad?"
"Dia lah uncle."
"Oh...Uncle setuju 100%percent.X tahu lah Arshad setuju ke x?"
"Papa!!!!"jerit budak perempuan.
"Ya adik."
"Sapa yang datang tu?"
"Akak ikah ngan adik dia.Mari turun jumpa akak ikah ngan adik dia."
"Kejap!."
"Panggil Arshad ngan Armsyah sekali."
"OK!!!"

Sapa lah yang akan jadi bos aku tu...Aku rasa macam nak gi keluar ambil angin kat luar kejap lah.Harap akak aku bagi aku keluar jap.

"Akak adik nak keluar jap,ambil angin."
"Gi lah tapi jangan lama ok?"
"Ok.Thanks."

Selamat akak aku bagi aku ambil angin kat luar.Aku teringin sangat nak tengok sapa yang akan jadi abang ipar aku satu hari nanti,tapi umi ngan abah setuju ke tentang persahabatan akak aku ngan anak datuk ni?Aku takut abah pilih calon untuk aku tanpa pengetahuan aku macam hari tu.X ingin aku...Aku punya umur x masuk 26 tahun lagi dah suruh aku kahwin,akak aku tu x pulak susah payah cari calon kat dia aku ni bukan main susah cari kan.TENSION GILA!!!!

"Adik,jom masuk."
"Ok."
"Korang ni adik akak,Nurul Atirah panggil tirah je."
"Hai kak.Nama adik Nurul Atira juga tapi panggil adik je.Ni abg Armsyah pak we akak ikah and ini abg Arshad yang akan jadi bos akak x lama lagi."
"ADIK!!!"
"Ya mama..."
"Sapa tu?"
"Akak ikah datang ma."
"Panggil akak ikah naik atas."
"Ok...Akak."
"Ok,adik jom."
"X pa lah akak naik lah."
"Alah akak nak bawak adik jumpa aunty,jom."
"Ok."
tok..tok..
"Masuk.Ikah sihat?"
"Ikah sihat aunty?"
"Aunty pun sihat,ni sapa?"
"Oh...ni adik ikah aunty,Nurul Atirah aunty.Tirah dia akan jadi setausaha baru Arshad."
"Oh..bagus lah macam tu.Cantik,comel,manis,semua yang aunty nak buat menjadi menantu semua ada kat tirah.Kalau aunty jadi kan tirah menantu aunty setuju x?"
Aku nak jawab apa ni,x akn nak cakap ya.Mati lah aku macam ni,ikah tolong lah adik mu ini...
"Alah aunty tirah ni masih muda lagi."
"Bukannya apa ikah aunty nak percepat kan perkahwinan Armsyah ngan ikah and si Arshad tu ngan yang akan jadi menantu aunty.Kalau boleh nak tirah jadi menantu aunty boleh lah?Kalau x aunty x nak makan sampai bila2,macam mana sanggup nak buat macam tu kat aunty?"
"Akak sini jap."
"Macam mana ni dik.Cakap je lah adik setuju tentang jodoh adik ni."
"IKAH GILA!!!Adik pun x pernah cakap ngan Arshad,terus nak perjodoh kan adik ngan Arshad.Adik x nak."
"Tolong lah adik."
"Ok tapi kena bagi tahu Arshad dulu tentang perkara ni?"
"Ok.Aunty kami nak fikir dulu,boleh x?"
"Boleh."
"Kenapa ni akak ikah?risau lak aku tengok akak ikah ngan akak tirah ni.
"Mana Arshad?"
"Kenapa kak?"apasal akak ikah cari aku ni,macam ada masalah je...
"Arshad aunty nak perjodoh kan adik akak ngan Arshad boleh x?Kalau x boleh aunty x kan makan buat selama2nya,macam mana ni Arshad?"
"WHAT!!!habis tu adik akak jawab apa?"
"X jawab lagi lah ni."
"Mana adik akak?"
"Kat luar."
"Ok,akak jangan risau.Arshad tahu apa nak buat."

Ni yang aku x suka.Suka hati je nak perjodoh kan aku ngan anak dia,dalah aku x pernah cakap ngan budak tu lepas tu nak kawin kan aku ngan budak tu.X suka!!!!Macam mana ni tirah,pikir tirah pikir...Alamak mamat tu datang lah pulak..apa aku nak buat.Ni mesti nak bincang tentang hal ni,aduh butuh ya otak aku ni....

"Awak."
"Kenapa?"apasal lah aku boleh tanya kenapa...
"Pasal perjodohan mama i tu...i setuju,u?"
WHAT!!!boleh lak mamat ni setuju.
"Awak sanggup ke buat macam tu kat mama i?"
"Ok,i setuju but i x nak kahwin sekarang."
"Ok itu senang je.X sangka selama ni my girl yang i rindu setuju jadi wife i."
"WHAT!Apa maksud u?"ni yang buat aku punya otak tertanya tanya.
"Awak dah lupa ke,kita pernah berjumpa kat U tempat dulu awak belajr.I senior u..."
"Maksud u awak adalah senior yang menjadi pilihan hati semua pelajar perempuan yang nak ngan awak.Gila betul girl zaman sekarang"
"Alah awak tu dulu bukan ke ada hati ngan saya juga kan?"
"Perasan.Dah lah saya nak masuk lah,layan awak lagi pusing otak saya ni."
"Kejap,saya ada benda nak cakap ngan awak."
"Boleh tapi boleh tolong lepaskan tangan saya x?"
"Oopss sory girl,esok teman kan i gi mad valley."
"Buat apa?"
"Tanya lagi,ikut je lah."
"X nak sebab awak x cakap kita gi mad valley buat apa?"
"Ok.Beli buku novel."
"Awak pun minat buku novel juga ke?"
"X lah sangat,takat buku novel seram ada la juga.Setuju x?"
"Yalah,setuju."
"Bagus,sekarang boleh cakap kat mama yang mama dah ada menantu and i x kan lepas kan menantu mama ni kat orang lain."
"Macam budak2.Tapi u kena ingat i x da hati pun,lansung kat u.Esok i teman kan u tu pun sebab i pun ada buku nak beli and i bukan u girl punya."
"Alah u tengok lah nanti,u akan jadi my girl i punya.Ha3..."
"Macam orang x betul pun ada.Sedih i kalau dapat suami macam u."
"Hah!kan bagus macam tu.Sejuk sikit hati mama."
"Mama kitorang dah pun setuju jadi pasangan suami isteri,bila mama nak kahwin kan kami?"
"Tengok lah tu anak awak,ngada2.Baru je kenal ngan Tirah tu terus nak kahwin.Gatal."
"Alah papa...."
"Apa?Dah,papa pun lapar jom tirah teman uncle makan."
"Baik uncle."
"X boleh pasal tirah Arshad punya and tirah yang kena makan ngan Arshad."
"Dah lah tu...Sekarang tirah x nak makan ngan sapa2 kecuali aunty.Jom aunty jangan lain uncle ngan Arshad tu..."
"Betul tu.Padan muka,bapa ngan anak sama sebulu."
"Mesti lah sebulu kalau x macam mana boleh jadi saya bapa dia anak?"
"Tu pun saya yang lahirkan anak bukan awak,sepatutnya awak yang ucapkan terima kasih kat saya."
"Dah lah tu ma,pa.X tahu malu ke bergaduh depan calon menantu mama ni."
"Alah nak pertahan kan maruah tadi tu lah."tahu sangat adik aku ni,x ubah macam dulu.
"Tengok akak tirah monyok sorang2."
"Dah lah.Akak pinjam kunci kereta."
"Nak gi mana?"
"Nak gi ambil angin."
"Ada kat atas meja."
"Thanks."
"Akak.tirah nak gi mana?"
"Entah lah.Gi lah kerja dia."
"U nak gi mana?"
"Nak gi jalan2 ambil angin,kenapa nak ikut ke?"
"Kalau u bagi?"
"Nah,drive."
"Thanks."

p/s:macam mana best ke x best?tunggu lah dua tiga hari lagi episod seterusnya keluar lah.salam.
posted by Penulisan2u @ 5:04 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
66 Comments:
  • At 13/10/09 8:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xpaham lngsong...
    ap ntah ko tulis ni..

     

  • At 13/10/09 10:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xpaham..
    terlalu stright sgt la citer nie..
    cm xde titik noktahnyer...
    xde suku sakat...sambung terus..

    xper..teruskan usaha anda..
    usaha tangga kejayaan..perbaiki kelemahan..

    _piscesgirl_

     

  • At 13/10/09 12:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    errr.....so far ok la....
    smakin sedap juga....
    tpi baiki skit k....
    truskn perjuangan k.....



    fr0m:liltle_bear

     

  • At 13/10/09 3:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    TK FHM LA !!!!
    LEPAS TU CEPAT SANGAT ASYIK DIALOG JE YG BNYK !!
    TAPI SAYA RASA semakin seronok plak cite nie @@@
    ok bye$$$$

     

  • At 13/10/09 4:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penulis nanti kemaskan lagi ek bepinau kepale membace.. rapat sgt tulisannye. so far ok. cpt2 sambung. tp gile la laki tu trus setuju.

     

  • At 13/10/09 10:57 PTG, Anonymous Nurisma said…

    ....gila apa nyer dik oiiii,lelaki tu dah usha dia masa di U lagi,bila mama dia kata gitu,apa lagi terus setuju aje la....hehehe.apa-apa pun teruskan citernya...tak sabar rasanya.

     

  • At 14/10/09 3:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adeii..x fham la...
    byk sgt dialog...

    takpe2..
    laen kli wat btol2 spaya pembce pham ape yg awk tulis..
    adess

     

  • At 14/10/09 8:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite semakin best.. cume x brape faham lah.. dialog je tp x tau sape yg cakap.. pening skit coz kena pandai2 sendri pikir sape cakap.. nasib bek aku boleh faham..

     

  • At 14/10/09 10:11 PTG, Anonymous tierah said…

    salam...sori crite ni keliru ckit...masa 2 idea datang dgn mendadak jadi buat sampai terkeluar dari tajuk pun ada dan salah buat ayat pun ada....sori yeh...thanx tentang komen korang semua....

     

  • At 15/10/09 6:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm.syah rasa citer ni smkn menarik.tp da jg ayat yang syah x fhm.tlalu byk dialog . x tau sapa yg ckp n x tau sapa yg jawab.heheh...pedk kata syah keliru babak citr ni..1 satu lg penggunaan nama yg sama mgkn akan mengeliru pembc so syah cadangkan wjdkn 1 " x faktor " untk membzkn watak tsebut..slamat maju jaya!!!gud luk...

     

  • At 16/10/09 12:36 PTG, Anonymous eisyahirash said…

    arap sgt cter nih can korean drama tu ha...
    arshad tu encem cam leedong wook erk??
    akak baiki la ckit cara menulis tu...
    pepom sy yakin akak akan maju...cz cter nih mang akan best
    cayalah!!!

     

  • At 18/10/09 9:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sori tu say..
    seriusly x paham.....
    x de elaboration...
    then.... camne lak tetibe je tirah ni boley rapat giler ngan family arsyad????
    kate x penah jumpe..........

     

  • At 19/10/09 3:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    agak fenin..
    tpi ok gak le...
    baiki cket jew ag..
    chaiyok2...

     

  • At 19/10/09 3:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    trlalu express tup2 je trus trima,trus si hero mmang memuja si gadis,si gadis plak tetiba je knal hero tu mnjadi pujaan wanita msa d U.mcm x de pngenalan,pmbaca kna reka sndiri utk bg logik.sory ek,ini kritikan mmbina bukan nk mnjatuhkn.sebabnya saya pmnat stia novel,dh bnyk yg says baca,tpkn klau usaha cuba olah lg psti crta ni jdsedap.

     

  • At 20/10/09 5:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ayat mcm kanak2..improve ur language..xsmooth nk bace
    teruskan belajar mnjadi penulis yg baik
    nway nice try

     

  • At 29/10/09 9:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni best....tapi macam terlalu cepat nak habis jer....sampaikan suma orang nak bercakap dalam satu masa...pening skit nak membacanya...

     

  • At 4/11/09 3:13 PTG, Anonymous ctz said…

    xphm brape nk phm sgt.. t'lalu byk dialog dlm 1 masa.. pas2 cite ni mcm xde kronologi... pape pun teruskan menulis cite ni smpi abis..

     

  • At 5/11/09 6:12 PTG, Blogger sYaZa said…

    erk?? cte yg cm belit2..tp best jgk la..:)

     

  • At 10/11/09 8:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nanti buat lah cerita yang lagi best! good luck

     

  • At 23/1/10 10:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter ape kah ini??msih kabor2 jlan cter pe nk diceritakan..huu

     

  • At 2/2/10 3:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syok sendiri ker?????
    ntah paper citer.....

     

  • At 8/2/10 7:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    serius x best!!
    x logik r mak die tetibe nk kawenkn ank die ngn pnpuan yg die bru knl...pas2 siap rajuk xnk mkn lak..poyo je...tolong r olah cite ni btol2 ckit..sory komen cmni,,tp juz nk awk improve je...tq~

     

  • At 17/2/10 4:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mengikut pengalaman saya membaca novel, seriusly this is the one yang stail cakapnye tunggang tebalik, n ada pengulangan ayat yang x sepatutnya membuatkan org x paham..tp ni semue boleh baiki lagi.. satu lg gaya percakapan watak utama macam budak sekolah.. try to be real .. ok..

     

  • At 23/2/10 3:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ayat yg skema...buku novel...it should only novel jer...jlan d tu mnarik..cma olahan ayat tu kna kmaskn n jgan terlmapau gnakan ayt yg skema...

     

  • At 17/3/10 2:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok..bgos jln ctew niy..tp dialog dye nie,jgn tlampau straigt sgt..sbb klu tlmpau straigt sgt.,pembaca akn rse boring n diorang ta nk baca nanti..

     

  • At 22/3/10 2:00 PG, Blogger Quinester said…

    mcm male je writer ni? stret fwd gler..make it thrill sket..ni mcm tekan butang fast fwd lak bace..

     

  • At 28/3/10 3:23 PTG, Anonymous ALisInsyirah said…

    x faham la cte ni..mcm kelam kabut je..bkn nk megutuk tp mybe blh improve lg..
    cara penulisan xbrpe dinamik mcm terus je tnpa full stop dan tdk menerangkan situasi dgn betul..
    hope u can accept my comment..i said like that coz i had read many novels and i can know which is better..
    but i'm still give ur support..go3!

     

  • At 20/4/10 11:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pe2 ntah...uuuuuuuuuu

     

  • At 31/5/10 8:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jln cerita cm kelam kabut sket.
    ayat xbest.. straight sgt...

     

  • At 1/6/10 7:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    laju giler bapak...hmm nk kejar ape nie?

     

  • At 3/6/10 3:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    macam x logik la cter nih...laju gler...senang2 je nak jodohkan org...sampai xnak makn selamanyer...mana la tau kalau2 tirah tu da ada pakwe...sengal tolllll

     

  • At 17/6/10 11:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kelaka nye cte ni....hahahahahahaha

     

  • At 12/8/10 11:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbest lgsung...byk lg yg nk kne prbaiki..

     

  • At 29/8/10 1:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbest la....mcm knak2...
    dah tu....tb2 je leh nk kwin...
    x logik st tu dik oi....
    ap2 pn....nice trys!!!!

     

  • At 31/8/10 4:07 PTG, Anonymous breatice said…

    nice try....:(

     

  • At 7/9/10 3:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada blog x???

     

  • At 9/9/10 10:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x faham lgsung..tlalu cpt ceta neh..tiba2 je nk kawin...

     

  • At 12/9/10 2:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ciusly,,krg phm..
    c0z ayt dea bblit2 lorh..
    perbaiki agy agr pmbce leh phm btoi2..

    ~madhil0ver~

     

  • At 16/10/10 11:36 PG, Anonymous weddpeace_318 said…

    jalan cerita semakin menarik..tapi cara penulisan terlalu banyak dialog.xtau saper yg bercakap..kdg2 leh confuse..
    kalo boleh, diperbaiki dengan tulis watak yang berkaitan..
    so far...i enjoy!!!!!!!
    keep up the great job!!! (^_^)

     

  • At 7/11/10 3:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    anda trlalu gemar mgguna kn ayt kasar cntoh nyer smase brsama kluarga datuk tue..
    anda jga ske mggunakn ayat mesej yg singkat..ini xsesuai untuk tulis novel..
    dn anda jge trlalu straight..
    novel anda memang xde kualiti..
    mahu mnjadi penulis yg kreatif haruslah thu kesilapan penulisan,dan ayat

     

  • At 16/11/10 10:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aishh,laju sangat lah pulak..perlahan2 yek^^...u can do better than this...insyaAllah

     

  • At 29/11/10 8:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hhhmmm... cerita yang kalam kabut.... terlalu byak orang yang berckap....

     

  • At 1/12/10 3:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x paham...pening baca..

     

  • At 3/12/10 1:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ta phm la ap y dtuleh nie . pbaiki . keep it up . smoga berjayaa . :)

     

  • At 13/12/10 9:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x brapa nk paham lh
    but stil gud

     

  • At 18/1/11 2:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    isi cerita ada. cuma cara awak mengolah ayat kurang menarik. cara awak menyampaikan dialog pun agak kelam kabut. tapi saya percaya awak boleh pergi lagi jauh sekiranya awak memperbaiki mutu tulisan awak. semoga maju jaya dan ingat bukan mudah untuk menjadi seorang penulis yang terkenal dan bukan susah untuk mencapainya :)

     

  • At 28/1/11 7:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xpham la jln citer dia..huhuhu

     

  • At 26/2/11 5:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pening r....
    xpham....blur....
    hope dpt baiki lagi ea....
    ape2 pown keep it up...
    ~ syrfa ain ~

     

  • At 17/3/11 12:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pesal citew nie cm t'llu x sbr2..xpress sgt..x mnarik sgt..pape un truskn usha anda..don't give up 2 early k..keep it up..

     

  • At 24/4/11 8:39 PTG, Anonymous e-wan said…

    maaf laa...tapi...mcm pening laa citer ni....byk sgt yg nk dsampaikan.....so, x tersusun n xde fullstop....laju sgt jln citernye, x terkesan kt hati pembaca....tapi, ok laa....penulis ade byk idea cuma x diolah dgn baik....xpe...teruskan usaha anda....saya harap smbungan cerita ni ada pningkatan

     

  • At 30/4/11 1:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm...x brape phm sgt...

     

  • At 9/6/11 12:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    awat jd camni..??? mudah2 jer nak ajak kawin.. x logik..!! ayat pun berterabur.. x berapa paham... cuba lg.. ulas lbh menarik..

     

  • At 10/6/11 7:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahahaha...aper yg ko merepek ni labuuuu...migrin aku bace..

     

  • At 15/7/11 8:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbez langsung arhhh...citer nihhh....xfhm....

     

  • At 19/7/11 4:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape bende la ni..x fhm aku..

     

  • At 23/7/11 1:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gud,,
    ble na smbung

     

  • At 3/9/11 3:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Tolong !!!! otak saye tengah berpusing !!! pening bace !!!! tolong !!!!!!

    - peminat novel cinta dan misteri -

     

  • At 26/9/11 11:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbest sangat...

     

  • At 27/10/11 4:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x pham langsung
    laju sngat citer nie

     

  • At 7/11/11 12:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak muntah aku baca , haiyaa dah la tarak faham , then cerita jenis ni dah byk dkt pasaran , naik menyampah pulak lama lama , kreatif la sket , kalau semua sama , buat apa . jalan cerita ni mcm satu novel LAGU RINDU . haihh org melayu oii org melayuu ! gentle mcm indhu .

     

  • At 28/1/12 4:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    so far ok.saya seronok membacanye..cuma ceritanye laju sgt..teruskan usaha lg ye..

     

  • At 7/2/12 4:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ne.....x kemas langsung larh....mc banyak yg perlu di perbaiki...tajuk dah okey tpie jalan cerita truz terang saya x bleh mnghayatinya......!

     

  • At 25/5/12 5:54 PTG, Anonymous cviey said…

    seriously...can't understand....
    not interested at all.....
    try to improve ur writing...

     

  • At 29/5/12 8:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbestt.. xde mood nk bce smpai hbs.. language berterabur. xterkesan dlm jiwa. hrp2 blh improve lg pasni..

     

  • At 5/7/12 1:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak ada mod nk baca. . . Tak fhm jalan cerita ne. . . . Seperti tak tersusun. . .

     

  • At 17/7/12 1:09 PTG, Blogger aNak SeMuT said…

    penyusunan ayat dlm cerita kurang paham... cuba lagi

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group