BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Oktober 26, 2009
Novel : My Arrogant Princess 1
Nama Pena : azeil

Bingit sekali bunyi hon kereta disertai deruan enjin kereta jenis porsche berwarna merah garang. Segarang pemiliknya. Hon kereta di bunyikan bertalu-talu walaupun enjin kereta telah sedia dimatikan. Sengaja mahu membingitkan kawasan kediaman Tan Sri Bakri. Selang beberapa minit muncul 2 wanita terkocoh-kocoh berlari ke arah kereta mewah itu. Riak wajah mereka cukup menggambarkan kegusaran serta ketakutan. Mereka cuba bergerak sepantas mungkin untuk sampai ke garaj kereta yang menempatkan kenderaan-kenderaan milik keluarga Tan Sri Bakri.

" maaf puteri.."

" hey!! Kenapa lambat? dah lama aku tunggu dalam kereta ni!!" sergah dia sebaik saja salah seorang dari wanita tadi membukakan pintu kereta. Permohonan maaf langsung tidak didengari. Dia kini boleh diibaratkan ahli sihir yang baru mendapat kuasanya dan menggunakan kuasanya kejalan salah dengan sewenang-wenangnya. Pantang salah sikit mahu dipecatnya pembantu rumah itu sesuka hatinya. Bukan sikit bilangan pembantu rumah yang telah dipecat. Hampir 20 orang kesemuanya. Kebanyakan sebab yang menyebabkan mereka menjadi mangsa pemecatan adalah kerana lambat menjemputnya masuk, lambat mengejutkanya dari tidur, lambat untuk mengadap apabila dipanggil, segala-gala perlakuan yang lambat akan menjadi satu factor pemecatan.

" korang ni memang tak guna!! "

" serba serbi lambat!"

" tepilah!!"

Tempiknya kepada dua pembantu yang sememangnya sedia membatu dan menerima saja maki hamun, teriakan serta sergahan dari majikan kecilnya itu. Sengaja di tolak kasar salah seorang dari pembantunya itu hingga hampir jatuh dibuatnya bagi melepaskan kemarahannya. Dia berjalan menghentakkan kaki sambil mengheret beg tangan terbaru keluaran jenama Gucci di atas lantai.

" Bad day "

" Bad mood la.. mak Timah" ucapnya membetulkan kata wanita tua itu sambil menggaru-garukan kepalanya yang tidak gatal. " apa kita nak buat ni?"

" macam biasa la.. tunggu tuan balik, jangan cakap apa-apa, terima saja dari dia, kalau tidak kita yang akan merana."

Sementara itu kedengaran bunyi dentuman pecahan kaca dari dalam bilik di tingkat dua villa sutera. Sesekali di sertai jeritan-jeritan maki hamun gadis itu.

" ingat. Jangan menyampuk apa-apa kalau dia sedang bercakap. Jangan sesekali melawan atau membantah kata-katanya. Ikut saja selagi termampu." Pesan mak Timah selaku orang lama yang menjaga kediaman ini merangkap tukang masak. Sara yang merupakan pembantu yang baru 2 hari memulakan tugas menggantikan pembantu lepas yang dipecat oleh gadis itu atas alasan lambat membawa akhbar untuk bacaannya. Sara hanya mengganguk tanda faham. Dalam hatinya dia cukup gentar dengan kejadian pertama disertai dengan cerita-cerita lepas dari mak Timah sebentar tadi sebelum kemunculan porshe merah itu. Bunyi dentuman serta jeritan masih lagi kedengaran, malah makin kuat bunyinya.

********************************************
" Mak Timah.. dah berapa lame tu?" soal Tan Sri Bakri yang baru pulang dari pejabat. Dia meletakkan perlahan beg bimbit di atas meja kemudian melabuhkan punggungnya di sofa sambil tangan nya merungkaikan ikatan tali yang menjerut seharian lehernya.

" sejak saya telefon tuan petang tadi."

" kali ni apa lagi barang yang dirosakkannya?"

" tak pasti tuan, saya tak berani untuk masuk ke biliknya tuan."

" pukul berapa dia sampai rumah?"

" pukul 2.30 tuan." Jawab mak Timah sambil menghulurkan segelas minuman.

" tak mengapalah, mak Timah siapkan makan malam. Saya pujuk dia." Seraya itu Tan Sri Bakri bangun mendaki ke tingkat dua.

" Puteri…."

Pintu dibuka apabila tiada jawapan dari anak kesayangannya itu. Sebaik pintu dibuka semerbak bau haruman minyak wangi.tentunya yang telah dipecahkan atau pun di baling sehingga botol2 kaca itu pecah dan bertaburan di lantai. Bilik mewah anak gadisnya telah bertukar menjadi seperti tempat pembuangan barangan rosak. Langsir yang tercabut, cermin rias yang pecah seribu, patung-patung beruang yang berselerak, baju-baju semuanya bertaburan di keluarkan dari dalam almari, serta majalah-majalah fesyen kegemarannya turut koyak rabak. Tan Sri Bakri hanya mampu mengurut lemah dadanya. Namun saat terpandang sekujur tubuh yang sedang terbaring lemah di atas katil membuatkan hatinya sayu. Cukup sayu sehingga mengingatkan beliau kepada arwah isterinya Amina. Kalau lah isterinya masih hidup, tentu anak gadisnya yang sorang ini tidak berkelakuan begini. Beliau tidak pernah menyalahkan tindakan anaknya. Malah beliau sendiri merasa bersalah kerana tidak dapat memberikan didikan sempurna buatnya. Tindakanya berkahwin lain dengan wanita yang bernama Safira menambahkan lagi kenakalan anak gadisnya. Harapan supaya Safira mendidik anaknya hanya tinggal harapan kerana safira sendiri tidak sebulu dengan anaknya yang agak degil dan keras kepala itu.

" Ibu…." panggil gadis itu sayu, seolah kanak-kanak kecil yang merengek mahu mengikut ibunya. kedua tangannya di lambai-lambai ke satu arah." jangan pergi bu.." rayu gadis itu tadi beserta sendu.

Panggilan itu menyebabkan Tan Sri Bakri tersedar dari lamunannya. Sekilas dia memandang sekujur tubuh yang terbaring di atas katil. Beliau kemudian perlahan menutup kembali pintu bilik anaknya. Tahu la beliau bahawa anak itu sedang tidur. Tidak sampai hati untuk menggangu lena anak itu. Sudah menjadi Kebiasaan Puteri Arianna memanggil ibunya apabila berada dalam tidur yang lena. Tidak dinafikan puteri itu seorang yang panas baran. Namun disebalik itu puteri merupakan anak kesayanganya.
posted by Penulisan2u @ 2:44 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
48 Comments:
  • At 26/10/09 1:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    1st kmen,,,
    ok r...
    sambungannya bia berbeza dri cite biase...
    make d new one,ok???

     

  • At 26/10/09 2:24 PTG, Blogger khaidi said…

    best.awak buat smbungan yg happening lagi taw..

    ^_^

     

  • At 27/10/09 6:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best r citenye...

     

  • At 27/10/09 7:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bolehla...arap2 bkn crita klise...

     

  • At 3/11/09 3:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    buat sad ending bleh tak?

     

  • At 3/11/09 5:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    puteri nie mesti manja...
    x hormat orang langsung

     

  • At 4/12/09 5:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    puteri 2 msti mnje n dyer jd mcm 2 sbb ibu dyer mninggalkan...........btol x?ape2 pun teruskan berkarya...aq nk tau jgak ending citer ni.

     

  • At 14/12/09 9:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow, that is good story

     

  • At 21/12/09 7:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    assalam..first ok..tp isi tgh 2 byk kn kmedi leyh?..org kn tringat pnulis n cterny skali,aw..truskn!!

     

  • At 10/2/10 11:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pnulisan kmu mmg ok blh m'buat kn p'baca m'bayangkan situasi sbnr cite nie...
    pe2 pn smbungan msti bgus ye..

     

  • At 24/3/10 10:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    carita ok cuma bleh olah jadi lebih menarik lg agar pembaca x bosan.. tambahkan lawak jenaka n nt 2 serious ok...

     

  • At 27/3/10 2:35 PTG, Anonymous aziera said…

    best la cte nie...bze dgan cte laen...anak yg b'mslah.good idea..ble nak wat smbngan dier??????????......

     

  • At 4/4/10 1:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la gak....

     

  • At 5/5/10 6:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best laa cte ni.. cpt smbung tau!!

     

  • At 6/5/10 6:34 PTG, Anonymous alis said…

    jln crita nie ok.. bila nk smbung jalan crita nie? klu bleh wat lar smbungan yg best2.. gut luck!

     

  • At 11/5/10 4:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak ending yg lg mgancam..

     

  • At 16/5/10 2:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    macam watak jun pyo dalam boys over flowers..hehehe but still okay..

     

  • At 2/6/10 7:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad.... tapi kalau jdkan flow cite nie islamik lagi bermakna... bittaufiq wan najah tuk wat yng terbaek bg tatapan umum...

     

  • At 25/6/10 3:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boring.....
    da ble agak jlan cte die cam ne..

     

  • At 8/8/10 1:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cun..kerek abs...g0od j0b!!

     

  • At 1/9/10 11:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la

     

  • At 15/9/10 4:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ank pompuan dya ni cm cta fair lady ja...hehe...tapi cra pnyampaian cita bgus...truskan berkarya.. ^^

     

  • At 17/9/10 10:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    KORANG NIE BANYAK KOMEN JE...KALO NAK LEBIH BAGUS....BUATLAH SNDIRI...

     

  • At 27/9/10 1:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klo xda yang nk komen kang penulis ss(syok sendri) plak.. apa daaa...

     

  • At 16/11/10 7:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    a-ah,,,,klau takde komen camne nak maju mak enck woi n 2 maknenye x de yg sudi baca to tak.

     

  • At 21/11/10 3:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita yang bagus...

     

  • At 22/11/10 12:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    this story will be good with umm.. the presence of something extraordinary,maybe.Make it rare and awesome.Don't do something that have been done by others..and just be fresh,ok?

     

  • At 22/11/10 5:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hurmm..
    teruskan perjuangan anda.
    never give up... :)

     

  • At 24/12/10 11:53 PG, Anonymous green said…

    hmmm..
    so bad...
    sorry 4 this coomment..
    but..
    really bad...

     

  • At 22/1/11 8:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la...=)

     

  • At 25/1/11 8:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    4 me..
    ok la..
    agk best...cpt bt sambungan nye..
    ta sbr nk cbe..

     

  • At 26/1/11 3:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni mcm cite korea "oh my lady"...
    tp ok la...
    nice try... :)

     

  • At 2/2/11 8:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cete best...=)
    cepat2 sambung ea...
    love it...

     

  • At 2/2/11 9:28 PTG, Anonymous nyss annyss said…

    good job..hrp jln cte smbungannye best!!

     

  • At 2/6/11 5:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez..
    sedeyh...
    tp wat more happening at tgh2 n ending dy...

     

  • At 25/6/11 12:05 PTG, Anonymous cinta shah said…

    well.. hye sumer.. im new here.. novel ni wat sye nk taw pe yg terjadi.. suspen.. teruja.. hope ending nyerr best.. good luck.. ^_^

     

  • At 26/6/11 4:55 PTG, Blogger Cik Mira Hassan said…

    best jgak la sbb watak pmpuan tu tak mcm pmpuan tipikal..=)

     

  • At 6/7/11 9:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Well..the story line is almost the same as one of the korean drama. Please write something else.. more variation please. Anyway, good attempt

     

  • At 8/10/11 5:27 PTG, Blogger MARNI AININ SYAHIRAH said…

    harap ada sambungan nyer
    msti best cter nie
    continued ur good work
    chaiyok

     

  • At 14/11/11 8:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    permulaan cerita ni best ar jgk... bgus2! Berusaha untuk memantapkan lagi cerita ni... :)

     

  • At 28/11/11 2:07 PTG, Blogger Nor Rafidah said…

    jalan citer best,teruskan usaha anda

     

  • At 7/12/11 11:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kesian sbnrnye kat puteri arianna coz dia rindukn ibu dia...huhuhu....hrp2 pnghujung crita ni bahagia ke akhirnye...

     

  • At 10/3/12 8:12 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    crita best....harap ada smbungannya lg erk...x puas bca lar...ap pun gd luck k.

     

  • At 17/3/12 1:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i like the story ..wish more from u after this .

     

  • At 3/4/12 12:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best laa .. =)

     

  • At 8/6/12 2:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice..keep it up.. :)

     

  • At 10/6/12 11:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok..not bad ape
    x sabar nk tunggu apa jadi seterusnya..
    lg best ke?

     

  • At 1/8/12 4:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Susunan ayat agak berterabur. Keganasan menjahanam barang walaupun milik sendiri dan walaupun sekaya manapun orang tua digambarkan agak keterlaluan bagi watak orang melayu yang tidak banyak sedikit pasti memiliki peradapan ketimuran dan hati naluri yang lembut apatah lagi masih bagi watak gadis seperti puteri. Walaubagaimanapun cubaan yang bagus

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group