BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Oktober 16, 2009
Novel : Hot N Cold 26
Nama Pena : zarith natasha

"AMACAM? Any idea?" Soal Bella pada lima kepala yang sedang melepak di katil dia yang bercantum dengan katil Aryana. Pintu locker diselak sebelum mencapai sikat.


"Banyak. Tapi tak tercapai di akal lorh..." Jawab Arissa seraya menggulung rambut dengan jari telunjuk sebelum ditarik sehingga mengeluarkan bunyi... pupp!!!


Mendengar bunyi letupan itu laju lima sahabat toleh memandang Arissa dengan pandangan 'buat apa tu?'.

"Awat? Luar biasa kah?" Gadis utara itu koyak sengih panjang.

Aryana, Bella, Murni, Batrisya dan Juwana mengangguk laju.

"Kau buat pe tadi?" Tanya Murni ingin tahu.

"That sound..."

"From my head." Belum sempat Aryana menghabiskan ayat, pantas Arissa kasi
jawapan.

"Sebab?" Giliran Juwana bertanya pula.

"Headache."

"Headache?" Lima pasang kening bertaut kehairanan.

"Yup. Kalau sakit kepala boleh diatasi dengan this step. Hampa tak tau ka?"

Laju gadis-gadis itu menggeleng. "How yeah?" Semua tayang muka betul-betul nak tau.

"Look... ambil sekelompok rambut. Sikit je tau. Jangan banyak sangat." Arissa tarik rambut. "Nanti tak letup tapi sakit yang dapat." Sekelompok rambut dipusing." Then, pusing dengan jari pastu... tarik." Pupp!!

"Senang je." Ujar Bella. "Mana kau dapat petua ni? Before this takde pulak kitorang nampak kau buat."

"From my grandma. Lama dah la. Aku tak pernah buat depan hampa. Lagipun aku jarang sakit kepala. Hampa buat la. Sakit kepala pun boleh hilang tau. But jangan main tarik sesedap rasa ja. Boleh tercabut rambut." Sungguh-sungguh Arissa turunkan petua pada lima sahabat dia.

"Orait! Sure buat punya la." Sahut budak berlima itu. Masing-masing tunjuk muka teruja.

"Stop talking about that petua." Sela Aryana. "Sambung discuss pasal gerai kita. Nak jual apa?"

"Aku rasa..." Bella meleretkan suara. Dia mengurut dagu. "Apa kata kalau kita bukak gerai jual love card?"

"Love card?" Murni tayang muka terpegun. "Wahh..."

"Amacam?" Bella angkat kening tiga kali. Kawan-kawannya dipandang dengan senyuman ceria.

"Macam gempak je." Juwana menyampuk. Ruang kosong di sebelah Aryana diduduk.

"Memang gempak." Kata Batrisya yang dah pun tersenyum. "Sura ramai punya la custemor kita nanti. Sekolah ni kan banyak couples."

"Aku dah dapat bayangkan macam mana padatnya gerai kita hari tu." Ujar Aryana sambil memandang siling. Dalam otaknya dah membayangkan keadaan gerai yang bakal dibuka pada Hari Kantin nanti.

Bella merapatkan muka pada Aryana. Pandangannya turut dihala pada siling yang sama. "A’ah la Put. Aku pun bayangkan apa yang kau nampak."

"Poyo ar." Perlahan kepala Bella ditolak. Enam suara pecah tawa.

"Selain tu kita boleh jugak jual benda lain." Arissa kasi cadangan.

"For example?" Juwana pandang Arissa.

"Benda-benda yang sinonim dengan card."

"Haa..." Juwana petik jari. "Flowers?"

"Good idea." Bella dan Aryana mengangguk.

"Coklat?" Cadang Batrisya.

"One more good idea." Arissa dan Murni tersenyum lebar.

"Korang..." Panggil Aryana. "One suggestion." Mata dikelip tiga kali.

Lima pasang mata bulat merenung Aryana. "What?"

"Apa kata kita jadi DJ hari tu?" Ucap Aryana sambil sengih-sengih.

"Meaning?" Arissa bertanya dengan muka puzzle.

"Lorhh." Murni tepuk dahi. Kau tak faham ke Rissa?"

Arissa menggeleng sebagai jawapan.

"Meaning... Kita boleh mainkan lagu yang custemor mintak nanti. Lagu untuk kekasih ke..."

"Oww..." Bulat mulut Arissa. "Kiranya kita kena cari segala benda yang berkaitan la eh? Mana nak cekau? Mic, CD, speaker and so on la."

"Tu la yang problemnya. Mana nak cari?" Aryana gigit bibir bawah. Berfikir sejenak.

"Pasal ni kita serahkan kat orang seberang lah. Biar diorang yang settlekan." Bella mencelah.

"Aku setuju." Sela Juwana. "Lagi pun diorang suruh kita fikir je nak jual apa. Tak ada pulak diorang suruh kita cari segala benda sekali." Sambungnya lagi dengan sengihan jahat.

"Kalau diorang tak setuju?" Soal Batrisya dengan muka risau.

"Suruh diorang pikir sendiri la." Lancar Bella menjawab.

*********************

"WHAT!???" Empat tubuh lelaki yang berbaris dipagar aspura dengan mata hampir nak terkeluar. Wajah gadis-gadis di seberang pagar direnung.

Murni peluk tubuh. "Dah agak dah respon macam ni." Muka bosan dipamer.

"Mana nak seludup semua barang tu?" Soal Epon sambil menggaru kepala yang langsung tak rasa gatal. Mana hala datang cadangan ni?

Arissa mengeluh. "Dah agak jugak soalan macam ni." Dia mencebik.

"Kalau dah agak apsal tak tukar idea?" Fizi bertanya dengan muka pelik.

"Sebab kitorang dah setuju." Enam suara bergabung.

Pidut picit pangkal hidung. "Macam ni la..." Diam tiga saat. "Tukar idea jom?" Dia mencuba nasib.

"Taknak!"

"Jual nasi ayam?" Cadang Boyot.

"Dah ada orang tempah." Jawab Aryana.

"Nasi lemak?" Sela Epon.

"No no no..." Enam jari telunjuk terpacak lalu digoyang-goyang.

Fizi tarik nafas. "Nasi kandar?"

"Tu kau buat sorang." Laju Batrisya menjawab. Ingat senang ke nak masak memasak ni? Itu bukan aku.

"Hmmm..." Boyot berfikir seketika. "Jual air? Kerja paling mudah."

Enam kepala menggeleng lagi laju.

"Ais blended?"

"Nak blended dengan apa?" Tanya Juwana. "By hand?" Macam mana tu nak hancurkan ais batu yang gila keras tu dengan tangan? Hmmm...

Pidut tayang sengih. "Ye tak ye jugak eh."

"Haa... Idea!" Jerit Epon tetiba.

"Apa?"

"Kita buat games nak?"

"Games?" Gadis-gadis menyoal dengan reaksi pelik.

"Macam... Tiup belon sampai pecah, lari dalam guni, jalan atas tempurung, cari gula-gula dalam tepung, isi air dalam botol, then..."

"Cup cup!" Potong Aryana tetiba. "Ni sukaneka budak tadika ke?"

"Serius idea tak matang langsung." Terus-terang Bella kasi kritikan. Apa punya cadangan la si Epon ni. Hailah!

Epon terpinga-pinga dengan respon yang diberi.

"Kalau betul la kau nak buat semua benda yang imposible bagi kitorang tu, kau bukak gerai lain je la." Kata Juwana dengan nada sinis.

"Tak pun kami unduq (undur) diqhi (diri)." Tegas Arissa seraya menyilang tangan didada.

"Langsung tak ada keinginan nak terpacak tengah padang tadah muka kat matahari." Protes Batrisya pula. Mau terbakar muka melus aku ni.Uih! Tak sanggup weyh!

Epon mendengus kasar. "Dah tu idea korang okey sesangat la ye? Lagi baik idea aku dari korang. Ingat senang ke nak cari semua benda alah tu? Nak jadi DJ konon." Tak puas hati bila ideanya ditolak mentah-mentah oleh enam sahabat itu. Lagi tak puas hati bila kritikan yang diterima amat memedihkan ulu hati. Idea tak matang? Huh!

"Hak alorhh... Mula ar nak tayang muka macam sardin basi." Arissa mengejek. Touching la pulak mamat ni.

"Kau sibuk apsal?" Epon menyinga bila ditegur sebegitu. Arissa yang tengah direnung dengan pandangan menikam.

"Suka hati ar!"

"Weyh weyh! Stop!" Cepat-cepat Boyot tenangkan keadaan. Epon dengan Arissa pun bukannya satu angin. Gaduh jugak kekadang. "Betul ni korang tetap dengan cadangan korang?"

"Yup!" Dengan yakin enam gadis itu menjawab.

"Betul taknak tukar?" Pidut inginkan kepastian. NAmun jauh disudut hati dia berharap agar gadis-gadis itu akan menukar cadangan.

"Hmmm!"

Dah memang sure dah ni. Nampak gaya memang dah tak boleh nak berkompromi lagi. "Okay. Kita tunggu Apit dengan Carl. Korang discuss la dengan diorang. Diorang yang bertanggungjawab pasal semua ni."

"Mana diorang, Sweetheart?" Bella menyoal lembut. Muka Boyot dipandang dengan senyuman manis. LEbih manis dari madu lebah. Heh.

"Start dah drama romantika." Perli Epon dengan muka jelik. Budak berdua ni tak habis-habis nak meloyakan tekak aku!

"Kau jealous cakap la weyh." Bella jeling Epon. "Rissa pun ada ni."

"Diam ar kau!"Lelaki itu pura-pura pandang arah lain.

"Hang jangan nak mengada-ngada, Bell!" Arissa bersuara tegas. Langsung tak setuju bila diri dia disabitkan dengan Epon. Lelaki yang kekadang dianggap musuh. Time marah je. Time lain tak. Macam tu lah jugak dengan Epon.

Boyot tersenyum dengan telatah sahabat-sahabatnya itu."Tadi diorang kata nak jumpa PK HEM."

"Lama lagi ke?" Pantas Aryana menyoal sambil mengerling jam di tangan.

Sebaris soalan itu menghasilkan sengihan nakal pada sembilan wajah.

Alamak! Lidah digigit. Terlepas pulak. "Tanya je." Sedaya upaya Aryana control muka.

"Tak salah kau tanya. Kitorang tak cakap pape pun." Bingkas Epon yang masih tersenyum nakal.

Jangan!Tolong jangan... Bisik hati Aryana bila dah terasa bahang naik ke muka. Confirm blushing ni. Mana nak sembunyi muka aku?Adeh...

"Uih!" Pidut buat-buat terkejut. "Muka kau blushing la Put."
Semua mata jatuh pada muka Aryana.

"Manade la." Sangkalnya laju. Cepat-cepat dia menundukkan wajah ke bawah.

"Ye.Sumpah tak tipu." Tekan Fizi dengan muka bersungguh-sungguh.

"Macam kena panggang je." Selit Boyot pula.

"Udang yang dipanggang pun tak merah macam muka kau sekarang." Epon turut tak mahu lepaskan peluang menyakat Aryana.

"Gila ar korang ni!" Bentak Aryana geram. Haisyh! Budak-budak ni memang nak kena hentak dengan lesung batu ni.

"Hahaha!" Sembilan suara bergabung gelakkan dia.

"Yo...yo! What’s up geng?" Sapa Apit yang muncul entah dari mana. Carl tenang berjalan disebelah dia.

"Assalamualaikum Apit, Carl." Mereka semua memberi salam serentak. Kecuali Aryana yan masih mendiamkan diri.

"Oppss!" Apit termalu sendiri."Waalaikumussalam." Hampir serentak suara dia dan Carl bergabung.

"Sorry. Heeee..." BElakang leher diurut-urut. Tahniah Apit. Kau dah terkena.

"Tauhu takpe. Tempe taknak."Selamba Juwana membalas. Salam tak kasi tetiba je bawak budaya barat dari mana hala entah. Apa punya rakyat la kau ni Apit. Sedih tokoh kita zaman dulukala. Susah-payah diorang nak keluarkan Tanah Melayu dari jajahan penjajah, macam ni yang kau balas?" Panjang gadis itu berleter. Juwana... kalau dah diberi peluang untuk bercakap...macam ni lah jadinya.

Apit pamer muka kesal. "Sorry. Aku tak ada niat pun."

"Elllehhh..." Panjang Juwana tarik. Dia mencebik.

"Korang tengah discuss pasal gerai kita ke?" Soal Carl menukar topik. MAtanya menala pada Boyot dan Epon.

"Yup!" Boyot mengangguk laju. "And... Diorang dah ada cadangan." MAta dikerling ke arah kaum hawa.

"Dah ada?" Soal Apit dengan penuh keterujaan. "Apa?"

"Sure kau gila terkejut punya la." Epon menyelit.

Muka teruja Apit serta merta berubah. Risau! "Idea yang luar biasa ka?"

"Agak la." Pidut terangguk-angguk.

"Masuk akal?"

"Sikit-sikit."

"Ceh! Tak adanya luar biasa mana pun. Korang je over-respon." Tukas Bella dengan muka tak puas hati. Sungguh la kecoh mamat-mamat ni.

"Kitorang nak buka gerai yang jual love card." Maklum Juwana.

"Okey la tu." Apit senyum lebar.

"Memang la sekarang ni kau \'okey la tu\' je. Kau dengar la pulak next idea." Ujar Epon dengan nada sinis.
"Then, kitorang nak jual chocolates and flowers." Sambung Murni.

"Nice." Apit angguk lagi.

"Next." Ucap Pidut.

"Selain tu kitorang nak jadi DJ. Konon-konon. Mainkan lagu yang custemor mintak. Somehing like that la." Terang Aryana pulak.

"Amacam bro?" Fizi pandang Apit. Tunggu respon dari ketua biro itu.

"Okey okey." Tiga kali Apit menggangguk setuju.

"Okey???" Empat lelaki depan dia tayang muka tak percaya. Mati-mati mereka sangkakan Apit akan tolak mentah-mentah cadangan tersebut.

Enam gadis itu bersorak keriangan. Kan dah cakap...

"Tarak hal kan Carl?" Apit toleh sebelah. Mendengar soalan yang dituju pada Carl itu, terus sorakan terhenti. Berdebar menantikan jawapan yang bakal diterima dari headprefect a.k.a headboy sekolah itu.

Carl diam sepuluh saat. Kemudian dia mangangguk tiga kali.

"Yeahh!!!" Lagi kuat sorakan yang diterima.

"Barang-barang yang berkaitan?" Epon renung wajah Carl dan Apit silih berganti.

"Boleh dapat ke?" Sela Boyot sama.

"Boleh. Pinjam dari Dewan Meranti. Library pun ada." Tenang Carl menjawab.

"Pejabat warden pun ada speaker. Small matter je." Sambung Apit pulak.

"How about CD?" Fizi pandang Apit.

"Ada two weeks lagi kan? Beli CD then download kat internet. Apa susah? Sekarang kan zaman globalisasi." Lancar Batrisya menjawab. Itu pun tak boleh nak fikir ke? Hak alorh...

"Betul-betul." Sokong Murni disebelah.

"Masalahnya mana nak dapat PC? Nak harap library tak dapat la. Ramai orang semedang." Epon pegang bahu Apit. Muka risau ditayang.

"Pasai tu jangan qhisau." Sampuk Arissa. "Jumaat ni aku mintak abah aku hantar notebook."

"Aku pun. Aku dah mintak abang aku hantar notebook jumaat ni. Wifi kat asrama kan dah ada." Maklum Apit sambil tersenyum senang.

"Wokeyh!" Sepuluh thumbs up tertayang.

"Nope. Tak wokeyh lagi." Kata Apit dengan senyum meleret.

"Lorhh... Tak settle lagi ke?" Soal Juwana dengan kening berkerut. Apa lagi yang ketua biro ni nak kitorang buat?

"Not yet." Apit tergeleng-geleng. "Nah ambil ni." Sekeping kertas disua pada Juwana.
"List yang korang kena sediakan untuk gerai kita."

"Brochure?" Terkejut Arissa yang membaca list tersebut.

"Banner?" Batrisya turut kasi reak yang sama.

"Semua barang western food kotorang kena sediakan ke?" Soal Bella dengan muka tak percaya.

"Jenuh la macam ni. Semua kitorang. Dah tu korang tak perlu buat pape?" Soal Aryana dengan nada tak puas hati.

"Sikit punya hal merungut je lebih."Carl bersuara dengan sindiran tetiba. Mata terpaku pada mata Aryana. Dan itu membuktikan sindiran tadi dituju tepat pada gadis panas baran itu.

Aryana terpempan. Carl direnung tajam. This mamat memang sangat suka buat aku hangin!

"Okay, okay." Cepat-cepat Apit masuk line bila Aryana dilihat ingin membuka mulut.

"Bukan kami nak kasi job ni kat hampa hundred percent. Kami pun akan bekerjasama jugak." Pujuk Apit. "Aku dengan Carl nak handle banyak hal lagi. Nama ja bukak dua gerai tapi hampir 25 gerai yang kami kena take over. PK HEM dah past tugas ni kat kami."

"Habis tu empat orang ni lagi buat apa? Bilang bintang?" Soal Murni seraya memandang sekilas Pidut, Epon, Boyot dan Fizi.

\"Tolong sikit ye.\" Selit Pidut dengan muka agak terkejut. \"Apa kau ingat kitorang tak ada kerja lain ke selain nak kira bintang?\" MAta dijegil pada Murni yang tengah tayang muka tak bersalah.

"Kitorang dititahkan untuk tolong diorang ni. Jangan nak jealous suka-suki je erk."Balas Epon cepat-cepat.

"Apsal tak mintak tolong biro aspuri? Pengawas lain ke?"

"Diorang pun banyak kerja la." Tukas Fizi sambil membongkok membetulkan kaki menanggalkan daun kering yang melekat di seluarnya.

"Ni nak tolong ke tak?" Tanya Apit.

Enam gadis itu pandang antara satu sama lain. Lima saat kemudian mereka mangangguk perlahan.

"Thanksss..." Panjang ucapan Apit itu. Dia tersenyum lega.

"Susah jugak eh nak bukak dua gerai pun. Macam-macam nak kena buat." Rungut Aryana dengan muka lesu. Dia mengeluh lemah.

"Mana ada susah mana pun. Takkan tu pun nak mengeluh?" Sekali lagi tanpa diundang Carl menyindir.

"Siapa yang mengeluh? Tak ada pun." Balas Aryana geram. Kali ini sindiran Carl tidak diabaikan.

Carl terus diam. Muka ditoleh arah lain. Malas nak layan.

"Put." Panggil Epon tetiba bila sesuatu terbit di kepala otak dia.

Aryana bawak mata pada Epon. \"Hmm.\"

"Aku ada idea. Kau tak nak susah-susah kutip duit amal macam ni kan?" Epon koyak sengih. Idea jahat main wayang kat dalam otak.

"Kalau kau kasi cadangan yang tak masuk akal, aku campak kau dalam tangki air asrama! Serious!" Kata Aryana berbaur ugutan. "Apa?"

"Apa kata Hari Kantin nanti, kau dengan Carl pakai baju pengantin then..." Epon mula melangkah tiga tapak ke belakang.

Aryana melopong. Tak terluah sebarang huruf.

"Then..." Tu dia Boyot pun nak hentam jugak. "Korang bersanding kat atas pelamin. Olok-olok je."

"Siapa nak tengok kena bayar. Sure gerai kita paling laku. Tak perlu susah-susah. Tak perlu nak perah peluh ke apa." Masuk Pidut pula. Yang lain dah pecah tawa kecuali Carl yang selamba tayang muka tak beriak. Usually...

"Lepas tu..."

"Shut up!" Jerit Aryana kuat. Tersangatlah sakit hati mendengar gurauan yang tak masuk akal dari teman-temannya itu."Gerak dulu!" Maklum dia sebelum menoleh berkira-kira hendak melangkah.

Baru je nak masuk tiga langkah, Aryana berhenti. Laju dia kalih pandang pada Carl. Muka lelaki itu direnung tajam. "Yang ni pun satu! Entah sesat dari benua mana dengan gaya macam ni. Tak habis-habis nak bajet cool! Diorang cakap pape langsung tak balas. Cool semedang! Huh!" Satu jelingan tajam dilemparkan pada Carl yang jelas tergamam disergah tetiba. Aryana melangkah laju meninggalkan mereka yang jugak terkedu dengan reak muka yang pelbagai. HAti dia puas. Jiwa dia lapang. Bila dia melepas amarah kepada lelaki itu.

"Sorry Carl." Epon tepuk bahu Carl. "Sebab mulut laser aku ni tak pasal-pasal kau kena sembur." Suara dia kedengaran kesal teramat sangat.

Carl tak keluarkan sebarang jawapan. Yang dia kasi hanyalah senyuman.

"Boleh pulak tersenyum macam tu?" Pelik Bella melihat senyuman Carl yang semakin meleret.

"Oit bai. Awek kau merajuk lorhh." Murni mengingatkan.

"Bukan setakat merajuk, marah pulak tu." Sambung Juwana.

"Alaa... Rilex ar. Awek merajuk normal case la." Ujar Apit tenang. Bahu Carl ditepuk.

"Aku masuk dorm dulu." Carl mintak diri seraya melangkah pergi dengan senyuman yang masih belum pudar.

"Okey la. Kitorang pun nak balik dorm ni." Ucap Bella sambil membetulkan lipatan tudung.

"Apapa hal inform kat kitorang. Thanks sebab tolong kami." Ucap Apit ikhlas. Lesung pipit di tayang.

"Tarak hal la. Member punya pasal." Balas Juwana juga ikhlas. "Caow dulu." Lima tubuh berpaling.

"Rissa." Perlahan suara Epon.

"Huh?" Arissa menoleh kembali.

"Tolong pujuk Put bagi pihak aku."

"Aku sama." Ujar Boyot.

"Me too." Pidut pun. Tiga lelaki itu pamer muka susah hati.

Arissa peluk tubuh. Tiga wajah depan dia direnung satu-persatu. Nafas ditarik.

"Pujuk sendiri!" Laju tiga insan itu ditinggalkan dengan mata berkelip-kelip.
posted by Penulisan2u @ 4:59 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
38 Comments:
  • At 16/10/09 3:45 PTG, Anonymous sakura said…

    best la...
    cpt smbg...

     

  • At 17/10/09 12:11 PG, Blogger Liza said…

    sgt best..leh jadikan buku....cpt smbung..

     

  • At 19/10/09 1:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah baca reapeatedly..
    but,still can't stop laughing...hahaha

     

  • At 26/10/09 1:21 PTG, Anonymous Dzilda said…

    alhamdulillah,hbs dah bce dr bab 1 smpai bab ni..
    cpt2 la smbung erk,x sbr nk tgu ending dia dh ni..
    best sesgt lar cter ni..

     

  • At 27/10/09 10:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alaa...cpt r smbg, x sbr niii

     

  • At 27/10/09 10:58 PTG, Anonymous dgshue said…

    saya dua tiga ari ni... baca citer ni dari first episode hingga abis..thumbs up to the writer...cantekkkk...........tak sabar gak nak tunggu next episode...teruskan usaha...

     

  • At 31/10/09 7:55 PTG, Anonymous ween said…

    writer... bila criter ni nak dipublishkan?

     

  • At 2/11/09 2:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apsl x upload lg ni..??? da lme sy tgu tp xde smbgan p0n lg

     

  • At 3/11/09 6:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    heheh best giler3x sambung cepat
    sweet5

     

  • At 5/11/09 9:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la..sweet sgt carl tu..put pun comel..suka sgt..bile nk sambung ni..i'm waiting...

     

  • At 20/11/09 9:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alah....cepatlah sambung..

     

  • At 30/11/09 3:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie memg bez gle...
    dr pg sy study cite nie smpai abeh....
    xsabr smbunganye.....

     

  • At 16/12/09 3:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BEST LAR CTITE NIE...SMBG LAR CEPAT...BLEH KAN?
    -PUTRI NAKAL-

     

  • At 21/12/09 3:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambungan ade kat laman web penulisan2u
    tapi sampai kat 27 baru.
    to the writer nice job
    n nice story.

     

  • At 26/1/10 7:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xnk sambung lg dh ke? :(

     

  • At 4/3/10 2:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best2 citer ni..Mana lg sambungannya??..

     

  • At 7/3/10 1:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lmbtnye nk smbg.
    xsabar dah nie.hehe

     

  • At 9/3/10 7:13 PTG, Anonymous aina said…

    citer ni smbung kt lman penulisan2u yg baru...

     

  • At 29/6/10 1:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape nama laman penulisan yg baru 2...

     

  • At 19/10/10 3:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana sambgn cite ni lagi??? best2 sgt citer ni

     

  • At 19/10/10 4:38 PTG, Anonymous suci nur khairina said…

    please sambung cepat.saya macam nak gila cari sambunganya.bab 27 saya dah bace,bab 28 and seterusnya x dak ke?kalau awak ada blog kasi saya yeeeee.saya harap awak teruskan sambunganye yaaaaaa.cerpen awak best sangat......wish you luck.

     

  • At 20/10/10 10:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suci nur khairina bc kat mn bab 27? blh share x?

     

  • At 20/10/10 3:30 PTG, Blogger Yanzbdi said…

    cite full bleh bace kat http://zarithnatasha.blogspot.com/

     

  • At 13/12/10 12:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt r smbg.smtra sy msh ada msa lpg nie. sblm crta nie jd buku baik abhkan dlu kt cnie 6t xbla nk bc

     

  • At 18/3/11 5:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt ar smbung.....xbleh nk tnggu agi niey.citer ni best gilezzzzzz......

     

  • At 17/4/11 11:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cpt smbung......crite best kt..........

     

  • At 2/5/11 4:50 PG, Anonymous lyntiger said…

    tak ade sambungan ke? lame sgt ne......

     

  • At 1/6/11 6:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Salam,...seronok baca cerita ni...bila nak sambungnya....by the way, gaya penulisan memang ada dan boleh pergi lebih jauh...mudah difahami.

     

  • At 7/6/11 7:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolong la..saya nak cari novel niey..tpi kat kulim da abiz..hurm..

     

  • At 8/7/11 11:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best nye cite ni.. cpt la sambung yer

     

  • At 23/10/11 6:24 PTG, Blogger MARNI AININ SYAHIRAH said…

    bile nak publish buku nie.....
    x da feeling la bace on9 nie
    hope dapat cari

     

  • At 23/12/11 10:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg best walaupun citer utk remaja skolah.

     

  • At 1/1/12 9:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sngt best cerita ni. cepat la sambung cite ni

     

  • At 3/1/12 4:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cita menarik and best sangat
    cepat2 la smbg ye...

     

  • At 3/1/12 4:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni dijadikan novel x
    best sngt cite ni....
    kalo diterbitkan jd novel nak beli la

     

  • At 17/2/12 5:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dh bace bab 1 sampai bab skrng tk sabar nk tunggu end dia... cpt la sambung

     

  • At 2/5/12 7:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat r cmbung nak nangis nie

     

  • At 21/6/12 5:21 PTG, Blogger kechik Bluehippo said…

    cepat2 la sambung ye..tak pun terus keluarkan novel..confirm sye g cr..huhu

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group