BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Oktober 27, 2009
Novel : Cinta, On the spot 4 ( akhir )
Nama Pena : Fara Syafiea

"Hai lama tunggu" aku bertanya sebaik sahaja melihat Aiman yang segak bersandar di pintu kereta sport nya itu..memang hensem la dia ni nak nak bila pakai baju melayu cam ni.. rasa cam nak nikah pun ader... aku tersenyum lagi.. rupa rupanya Aiman ni Designer graduated dari uitm selangor.. sekarang ni dia bukak business company sendiri n abang si hitler ni la yang jadi salah satu designer dalam company dia.. wah bertuah betul la kan kalo sape sape dapat dia..

"Tak lah baru je sampai.. lawa hari ni.. sedondon pulak" dia tersengih.. padanya Adelia kelihatan comel apabila berbaju kurung beserta selendang yang melitupi kepalanya.. manis!!

"Tq.. eleh wat tak tahu pulak..padahal da rancang" hahaha sebenarya dari hari tu lagi aku suruh dia pakai baju yang sama.. biar kelihatan sepadan..

----------------------

Tangan ku memaut lengannya erat.. nasib baik berlapik kalau tidak.. huh maunya aku mati tahan nyawa bila dekat dengan Aiman.. almaklumlah jatuh cinta sudah!!

"Hai.. geng.. sory lambat" Aiman berkata sambil bersalam dengan teman temannya.

"Sape tu weyh" suara seorang lelaki yang menegur Aiman membuatkan kepalaku tertoleh ke bahagian tepi sudut meja

"Ni.. meet bakal wife aku… Adelia.."

"Adelia.. ni kawan saya.."

Aku hanya tersenyum disaat Aiman mengenalkan aku kepada teman temannya.. sambil menganguk perlahan.. tangan pula kuhulur kepada kawannya yang perempuan. Sebelum tu sempat aku cubit si Aiman ni hah.. sesuka hati je kata aku future wife dia.. aku ni belajar pun tak habis lagi tau.. aku tersenyum kecil bila dia mengaduh sakit.. hahaha padan muka awak.. lenkali pandai pandai la lagi!!

Sementara menunggu waktu berbuka.. kami berbual bual kosong.. maunya Blushing muka aku bila asyik kena usik ngan kawan kawan dia tu.. Aiman pulak aku tengok selamba badak jer ikut kawan kawan dia sakat aku… tapi tiba tiba..

"Hai sayang lama you tunggu.."

Suara itu.. aku berdiam diri.. adoii gugup la pulak.. suara tu jelas di belakang aku dan Aiman .. aii serasa tak mampu pulak diri ni nak berpaling.. Aku hanya tersenyum apabila Aiman melihatku dengan mata redupnya..

"Baru jer.." Aiman menjawab acuh tak acuh.. Kehadiran nasha dalam hidupnya sememangnya sesuatu yang merimaskan!!

"Akak boleh you pindah tak.. I nak duduk sini.."

Mendengarkan itu.. Adelia mencebik.. akak??.. woii kau tak perasan lagi ker miss hitler sape kat depan kau nie..

"Nasha.. kat tepi abang long kan ader tempat kosong ni"

Hah amik kau kan da kena marah ngan abang sendiri..

"Ala.. nasha nak duduk tepi abang Aiman.."

"Nasha please.. behave ok"

Lelaki yang dikenali sebagai Hakim itu berkata lagi.. marah betul barangkali dengan sikap mengada ngada adik nya itu.

"Tapi.."

"Nasha.."

"Ok ok fine.." nasha berkata sambil berjalan menuju ke tempat abangnya.. matanya tercari cari kelibat rupa manusia yang berada disebelah kekasihnya itu..

Adelia menghitung nafasnya sendiri.. satu… dua… tiga

"You!!" nasha menjerit kuat.. tidak menyangka perempuan kolot itu yang berada disebelah Aiman

Hah kan aku da kater.. minah ni memang trouble sungguh!! Aku memandang Aiman.. ada rasa takut yang menular dalam hati saat itu.. hampeh betul.. konon je aku ni kata nak balas dendam..

"Hah kenapa pulak.." hakim bertanya sebaik melihat reaksi adiknya terhadap gadis yang berada di sebelah Aiman..

Nasha tidak menghiraukan suara abangnya.. dia memandang Aiman "sayang.. kenapa dia dekat sini.."

" and kau.. what are you doing here.."

Terasa tangan ku di gengam erat oleh Aiman di saat itu.. Ya ALLAH.. kenapa tiba tiba aku kecut nie.. Aiman ni pun satu makin berdebarlah hati aku ni bila dia buat macam ni.. siap la awak Aiman pasni habis habisan saya ceramah kat awak.. suka suka hati awak jer pegang tangan saya.. haram tau tak!!

"This my future wife.. adelia.." Aiman berkata selamba.. apabila terasa tangannya ditekan kuat dia melepaskan gengamannya.. tak teringat la pulak yang si Adelia ni wanita melayu terakhir.. mana boleh pegang pegang ni.. Dia tersengih sendiri..

Adelia hanya tersenyum..tapi tiba tiba tangannya direntap kuat.. memaksanya bangun.. dia ditarik menuju tempat yang sedikit sepi dari kejauhan manusia..

"What the hell are you doing.."

"What.. I did`t do anything.."

"Habis apa hubungan awak dengan Aiman.."

"Like he said.. don`t you hear that!!"

"Tapi kenapa Aiman.. kenapa dia.. I love him so much.. please jangan rampas Aiman dari i.."

Adelia menelan air liurnya.. aii.. tetiba sayu je suara minah ni.. kesian la pulak..

"I`m so sory.."

"Kenapa kenapa dia.."

"Like he said to you.. because of love.. cinta.."

"Love?? Mana mungkin"

"Yupss.. cinta on the spot.. i`m so sory.. saya memang cintakan Aiman.. Aiman pun cintakan saya.. awak cari la orang yang lebih baik dari Aiman.. sebab..

Aku berhenti menarik nafas seketika.. kini aku tidak berniat untuk membalas dendam pada dia tapi lebih kepada ingin menyedarkan dia.. lagi pula.. tiba tiba aku terasa takut akan kehilangan Aiman..

"Sebab.. Aiman dan saya saling mencintai.. mungkin ada yang lebih baik untuk awak.. lupakan Aiman.. dan saya.. saya maafkan segala kesalahan awak.. assalamualaikum.."

Selesai berkata aku menuju kearah Aiman.. belum pun sempat waktu berbuka aku dan Aiman terlebih dahulu keluar dari club eustarian dan menuju ke Tasik Putrajaya.. kami berbuka puasa disana.. berdua.. wah kejamnya aku bila tingalkan nasha macam tu jer.. tapi bagus la tu at least pasni dia akan sedar… mudah mudahan.. AMIN

…………………………………………………..

Sayang.." Aiman memanggil Adelia perlahan.. khusyuk benar gadis itu melamum..

Adelia tersentap.. "err sayang.. ermm sayang yang lag……." Belum sempat dia habis bercakap kata katanya dipotong oleh Aiman

"Ha dah.. bukan.."

"Bukan?? Bukan aper??"

"Bukan.. bukan lagu yang marsha ngan ajai tu nyanyi.."

Aku ketawa perlahan.. hehehe macam tahu tahu je itu yang aku tengah fikir tadi.. Almaklumlah dulu aku pernah cerita pada dia itu yang pernah aku fikir bila nasha panggil dia sayang.. yang Aiman ni pun satu ader je idea dia nak kenakan aku balik..

"Jom kita.. kahwin.."

What.. Aiman proposed aku ker!!

Ish.. cinta pun tidak.. tiba tiba ajak kahwin..namun melihatkan wajah Aiman yang serius dia bertanya kembali

"Kenapa pulak saya kena kahwin dengan awak!!"

"Because I love you!!"

"Ye ker.. since when.."

"Entah.. for the first time kita jumpa kot.. ermm.. love love on the spot.."

Cis.. itu je yang dia ulang.. .. "kalau macam tu saya pun terima lah" aku berkata sambil tersenyum senang.. tapi..

"Kenapa awak terima.. kata bercinta pun tak!!"

Aku menjeling.. saja la tu..

"Because.. entah.. because of love.. cinta.. CINTA.. on the sport.." aku turut memberi alasan yang sama kerana sememangnya hanya itu alasan kukuh untuk perasaan kami yang teramat la pendek jangka masanya.. betul tak

"I love you Adelia.." Aiman berkata sepenuh hati. Rasa kasinya melimpah buat gadis di hadapannya itu..

"Oh.. you love me.. ermm.." aku hanya menganguk ngangukkan kepala.. senang dengan kata katanya..

"I also love you to.."

"Hah two jer" Aiman berkata sambil tersenyum nakal!!

"I love you two, three four and five..!!" Adelia berkata selamba sambil mengenyitkan sebelah matanya.. disaat mulut aiman terlopong melihat reaksinya dia ketawa lepas.. hah tau pun takut bila aku tukar jadi manusia yang nakal gitu.. hahahah… thanks love .. thank because of this love.. cinta.. CINTA on the spot!!

-TAMAT-
posted by Penulisan2u @ 3:48 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
56 Comments:
  • At 27/10/09 9:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm..pndk sgt la..kalo bleh pjgkn lg msti lg best kn2? emm..ptt tmbh lg part2 yg touching2 n romance2, not lawak n slumber yaya je all the time...anyway goog job! i'm waiting the next novel!

     

  • At 27/10/09 10:38 PG, Anonymous Fara Syafiea said…

    salam
    tq for your support.. actually ni ntah yang keberapa ntah citer/novel so takut tak sempat nak siapkan..
    anyway.. mungkin akan disambung kot if sempat..
    btw sila sila la baca my novel yang first andai itu takdir cinta...
    tq again.....
    wassalam..

     

  • At 28/10/09 10:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ehmm rase cam tergantung pon de..kin nak cpat kot 2 bt jlan syokkat..gd luck-nk-

     

  • At 30/10/09 1:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knp pendek sgttt...
    knp x smbg lg...
    knp e2 je akhirnyeee...
    smbg lah lg whi penulis yg bdmn...
    hehehe

    annelise_09@ymail.com

     

  • At 30/10/09 8:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    YEYEYE
    ENDING BEST
    A.1

     

  • At 2/11/09 11:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice..but quite sh0rt..it's ok..
    4 stars.....

     

  • At 10/11/09 11:27 PG, Anonymous zairien83 said…

    best la cerete tapi....... sy rasa kena sambung coz tergantung sangat lee.......

     

  • At 10/11/09 5:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Bestnyer cte.....penuh romantik n adegan komedi...sambng ler kesudahannyer...huuuu...

     

  • At 11/11/09 4:15 PTG, Blogger IeFaZaM said…

    best.. mmg best.. rase cam x trgntg pon..
    biase je org wat ending cam ni..
    4 1/2 bntg..

     

  • At 3/12/09 10:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm bole la skadar nak menggelikan hati....kah..kah..kah...

     

  • At 3/12/09 11:19 PG, Blogger ~Siti Fatimah~ said…

    Hye.,..mgg nak jemput pembaca setia nOvel jOin my blog and komen my first nOvel k ? :)

     

  • At 3/12/09 9:44 PTG, Anonymous .:Bukan Kaki Novel:. said…

    Hak Alorh~~ pendeknya cita...
    X puas larh...
    cita ni menarik,tp terlalu pendek.
    Kalau pnjgkn lg..boleh wat novel nih..
    Anyway,kalau nk truskn cita ni wat announcement secara besar2an K?
    Mesti tau. heheh~~
    cita ni best larh..rugi sbb pendek sgt.
    kalau nk sambung gak nnt,cuba selitkn kejutan atau debaran yg boleh mainkn emosi pembaca x b'tauliah mcm kami nih..heheh~~ biar smpai boleh terikut rasa geram,marah,smpai nangis2 pun x pa~ Asal dpt cita yg gila superb^^

     

  • At 11/12/09 3:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..
    best tapi pendeknyer...pnjgkn g leh tak?
    tak sbr nk tunggu happy ending...

     

  • At 15/12/09 12:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...
    best but if dpjgkan lg msti best citernyer...
    anyway..good luck!!!

     

  • At 15/12/09 4:21 PTG, Blogger Azlina said…

    kalau boleh sambungkan citer apa yang berlaku after this cam cth si minah gedik tuh kacau aiman balik ker atau abang si gedik tuh minat kat adelia ker then last2 diaorang kahwin gak bila adelia dah habis belajar atau bila dah keje diaorang jumpa balik.atau diaorang dijodohkan oleh orang tuh ker kan...banyak pulak idea aku nak suh sambung nih.sambunglah.....

     

  • At 25/12/09 10:26 PTG, Blogger SiLvEr SiLinDeR said…

    huhuhu..awatnyer pendek jer novelnyer...

     

  • At 20/1/10 3:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm.nice2..

     

  • At 2/2/10 10:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BESH GILER CITER NIE....

     

  • At 10/2/10 3:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    PENDEK GILE DAN KURANG MENARIK

     

  • At 1/3/10 9:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pendeknyer...
    tp best lar jgak..
    happy ending..
    BASHA!!!!

     

  • At 2/3/10 7:04 PTG, Anonymous rOzEz said…

    best

     

  • At 17/3/10 11:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wacha..best lorh citer nieh even totally short..by d way,best bngat dong..hek3..congrate 2 d writer yup..n then,leyh enjoy r read dis story..evnthough xtau pape sal account..he2..coz ana ambk sains tulen r right now..not account..papepn,wish gudluck n truskn usha anti,yep..wokeyh laar..ana nk g wt corection ppr chemist..uhibbu ur story..slm ukhwah fillah

     

  • At 4/4/10 1:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SWEET SGT..

     

  • At 7/4/10 7:39 PTG, Anonymous aziera said…

    best gler cte nie....

    tp pndk sngt loorrr.

     

  • At 11/4/10 5:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    even ade unsur2 humor, boring sket..
    coz dh dpt agak ending cite ni..
    pe2 pn, teruskan berkarya

     

  • At 7/5/10 12:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    patutnya nasha 2 dijadikan sebagai adik kepada aiman ... baru mcm best ckit cite 2..kiranya si Nasha dan si Aiman 2 berlakon semata2 nak dptkan cinta dari adelia...baru sedap ckit cite ni

     

  • At 20/5/10 10:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah...
    good try..
    saya baca dri first mmg best...
    teruskan berkarya

     

  • At 28/5/10 9:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahaha..
    adoi..
    bapak lawak...
    love u 2,3,4 n 5..
    mak aih..lawak2...
    tp kn klu dpnjgkn lg,mst lagi bez..
    by the way..
    ceh mcm ayt td la plak..hehe
    good job writer!!!
    -nurcahaya92-

     

  • At 16/6/10 12:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best beb...
    x boring

     

  • At 30/8/10 3:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    biase je... scale aku utk this novel 2.5/5...

     

  • At 3/10/10 1:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aaaahhhhhhhh....sweetnyer....suker2 sgt...comel j

     

  • At 20/10/10 6:55 PG, Anonymous aleeya said…

    cter dah best...but too short

     

  • At 1/11/10 4:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jln cerita ok, just elaborate and panjangkan..and, kalau nak guna bahasa inggeris, guna betul2 k..check grammar and proper vocabs to use.

     

  • At 22/11/10 10:22 PG, Anonymous fizanur said…

    citer yg best!
    ending pn sesuai dgn citer yg pendek..
    tp persoalan ttng abg nasha mcmner?'
    perniagaan nyer plak?
    adelia blaja smpai mne?
    mcmner penerimaan keluarga?

     

  • At 27/11/10 12:56 PTG, Anonymous suhaimi said…

    la dah abis ker...tak puas la banyak lagi persoalan dalam citer ni....??

     

  • At 22/12/10 4:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kejapnyer abs.....sweet arr citer nie...x puas agi bce....tp aper pown gud luck....and try untk wat pnjng cikit okey....



    -nurul eika sya-

     

  • At 28/12/10 12:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad ar.....

     

  • At 5/1/11 4:10 PG, Anonymous AKU said…

    BOSAN LA......

     

  • At 16/1/11 10:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bole larrrrrrrrrrrrr

     

  • At 21/5/11 10:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Fara Syafiea,jalan ceritanya amat menarik skali....sy amat meminati novel..jd sy tahu yg cerita ni memang menarik...sy tehibur membacany...cuma,ia masih boleh diperbaiki...mungkin mnambah keadaan/suasana supaya ia lebih menarik...perkataan & bahasa yg bgunakn ringkas/senang difahami...awak sorg yg sgt berbakat....teruskan berusaha...sy yakin satu hari nanti awk akn jd novelis yg terkenal...AMIN..

     

  • At 5/8/11 4:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm, your english is not so good.
    i mean your grammar and all.
    itu jela komen sy.impression psl watak jd hambar je bila time dia speaking xla hebat mana pon walaupon test suma hebat.
    maaf kalau salah cakap.assalamualaikum

     

  • At 17/9/11 2:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pendek cngt lorh.....tp bezzzz...nice....

     

  • At 27/10/11 3:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet larh ending citer nie
    wlaupun pndek, tapi menarik
    good joob 4 the writer :)

     

  • At 1/11/11 4:56 PTG, Anonymous Nur Ayla said…

    pndeknya nvel nie..tp nice..hppy ending..

     

  • At 20/11/11 11:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie best sangat2....so sweet...

     

  • At 8/12/11 1:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..
    tapi kalau lagi panjang mesti best kan..
    bolehlah carikan sambungannya..

     

  • At 28/12/11 11:48 PG, Blogger mysah said…

    Cbe kalo awak nak smbungkn,,awak buat yg nasha tu jdik jahat,,ha..bru bole pnjngkn ~~lgi pnjng lgi best,,anyway,,cerite ni hmpir mncapai kesempurnaan~teng u~

     

  • At 5/1/12 8:24 PTG, Anonymous izah said…

    not bad..good job..truskn pnulisan anda!!

     

  • At 18/1/12 5:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler

     

  • At 19/3/12 1:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez la...
    tp smbung la ag…
    cm trgntung x brtli je la cternye ny…
    btw....
    cternye mangbez…
    trsa cm ad kne mngna ngn dri sndri je...
    'CINTA ON THE SPOT'....

     

  • At 16/4/12 3:22 PTG, Blogger HaTi gAdiS said…

    terbaeekk !!
    tp pnjg laa lg ..

     

  • At 28/5/12 9:32 PTG, Blogger Chibiha said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

  • At 28/5/12 9:35 PTG, Blogger Chibiha said…

    Cinta on the spot...menarik! Seronok baca! Kalau boleh nk lagi!

     

  • At 15/6/12 10:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cite nie... bace tjuk je rsa nk bce cite mcm mne... tpi npe pendek sngt...x puas bace:(

     

  • At 27/6/12 12:53 PG, Anonymous hawa said…

    best la citer ni tp rase kasihan kt nasha pn ada...yela kekasih diambil orang..tp semua jodoh dah dtetapkan..apapun good ending,,kalau sambung citer ni bagi panjang ckit rasenye lg best..)

     

  • At 23/7/12 5:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam best jgk citer ni but dye pnya ending xgempak la...ape2pun gud job...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group