BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Oktober 05, 2009
Novel : Cinta, On the spot 1
Nama Pena : Fara Syafiea

Diatas bumi ini kuberpijak
Pada cinta yang indah dihatiku
Tak pernah ada garis yang terlintas
ku bahagia….

Adoyaiii.. bunyi apa ni bising je.. hatinya membebel sendiri sambil tangannya melata mencari handset yang asyik berbunyi je dari tadi. Julia!!..

Adelia memandang handset lama… err.. 7.28 minit PAGI!!.. AHAD!!..SAHUR!!.. SUBUH..!! BUKU!!.... ya ALLAH!! EXAM!!

"Hello.." belum sempat aku nak cakap dia dah sambung..

"Eh.. u kat mana!!" berdesing telinga aku.. Kuat sunguh suara minah ni pagi pagi buta ni.. err pagi ker??

"I baru je bangun.." aku bersuara kuat.. loud speaker lagi..

"Hah baru bangun.. dah tujuh setengah ni.." Julia bersuara lagak orang terkejut.. mana tidaknya betul la tu

Aku lagi la terkejut beruk.. dah la exam start kul 9.. rumah aku ke kampus ambil masa one hours.. oh tidak…

"Ha tau takpe.. eh I nak g mandi ni bye.. "

Kepala aku dah terteleng dah nak cari towel..

Dari bilik study aku pergi balik bilik tidur aku..

Tangan aku lak dok tekan tekan keypad.. nak bagitau yang aku tak dapat datang awal hari ni.. he3 lagak macam orang penting lak

7.42!!

Baju kurung aku capai.. nasib baik semalam angin rajin aku tetiba datang.. so semalam aku da gosok baju.. so tak la lewat sangat nanti.. mata aku tak habis habis lirik kat jam.. dah naik juling da kot.kul 8.04 aku da kena naik tren kat putrajaya sentral nak ke Bandar tasik selatan tapi.. sempat ker.. adoi mula la rasa nak menyesal coz tak cari pakwe kat sini.. kalau tak kan senang je.. aku push je dia suh antar aku.. adoi!! Apa ni tetiba kuar pasal pakwe lak..

03888840000

"Hello .. saya nak teksi kat 12e1t11 sekarang!!" Aku bersuara lagak mem lak sat.. nak wat cam mana kalut ni…

"Kat mana??" Operator tu Tanya lagi.. adoii nak ajak aku berbual ker.. kan aku da kata tadi…

"12e1" 12e1 takkan tak tau kot.. depan ni jew.. pelik betul la aku operator nih..err..

"Eh… presint 9 fasa 12.. 12e1" opss tak ingat lak.. kat sini banyak presint.. kan da malu.. nasib bek dia tak push aku balik.. adoiii.. aiii

Tepat kul 7.50 teksi tu datang.. hehehe… turun turun apartment je da ada orang tunggu..bahagianya rasa teksi!!

"Cepat pakcik pergi erl" aku cakap lagi sekali..

"Nak gi mana ni.."

"College kat kl.. saya ada exam ni.. dah lewat ni.." aku dengan selambanya bercerita.. sambil sambil tu aku Tanya berapa tambang teksi ni…

RM7.00!!

Ma aih.. kalau aku naik bas pun 0.50 sen jew.. memang teksi ni nak makan orang.. bulan bulan puasa ni nasib baik aku banyak duit.. tu pun aku dah selongkar segala isi tabung kucing aku tu.. Hampeh!!

-----------------------

Turun je dari Erl.. aku terus jalan laju nak ke tempat release ticket.. nasib baik sempat sampai bandar tasik selatan ni kul 8.30 kalau tidak mampus aku.. tak boleh amik test..adoi.. ni la kesan dia bila hari minggu pun rajin nak buat test.. macam la takder hari lain.. hari ahad jugak yang dia nak buat..yang aku ni lak apesal kalut sangat nih.. StOP IT Fara Adelia !! STOP IT!!.. macam nenek tua dah.. dari tadi asyik membebel…

Nafas aku tarik panjang panjang.. calm down Fara Adelia .. calm down.. yer bertenang..

"Auch!!.." adoi sakitnya.. ini boleh mendatangkan kemarahan… nafasku berdegup kencang.. baru je nak bertenang.. ni tiba tiba je langgar bahu aku.. patah kang sape nak ganti..eii…

Tapi melihatkan paper yang berterabur kat bawah tu.. membantutkan hasrat aku nak marah perempuan ni.. aku susun balik paper paper tu.. pastu aku hulur paper tu and kata kat dia " sorry" tengok betapa baiknya aku ni… siap tolong and minta maaf lagi… tapi..

Amboi.. boleh pulak dia wat muka selamba badak.. lama ku tunggu dia ambil paper tu.. 1 .. 2.. 3.. last last aku letak kat atas tempat tiket.. " nah paper awak.." aku bersuara selamba sambil menjeling.. berlagak betul la minah ni.. kaki aku lajukan.. exam.. exam..

"Hello.. u tak Nampak ker.. sesedap hati je nak blah macam tu??"

What!!.. kaki aku terhenti.. ada pulak suara dia.. "saya tak sengaja.. sory saya pergi dulu".. sory la minah aku tak der masa nak layan engkau.. aku ada test… daaa..

"Hey you.. I nak mintak ganti rugi…"

"What!!.. ganti rugi apa" aku membalas geram..

"You langgar I"

"Saya ke yang langgar awak.. bukan awak ke yang langgar saya"

"Hah.. not me.. but you.. lenkali mata tu pakai sikit.."

Amboi ni da melebih.. aku dah la nak cepat ni..

"Awak nak ganti rugi apa.."

"Huh.. if I said can U give it ??"

Ya allah sabar Fara Adelia sabar.. aku bersuara menenangkan diri sendiri.. nak speaking ngan aku pulak. Aku tau la kau anak orang kaya.. aku lak sempoi je.. hari ni bertambah tambah selekeh aku bila dah lambat macam ni.. beza cam langit and bumi!!

"Saya nak cepat ni.. saya ada test pas ni.."

"What I care.."

"Awak nak apa nih!! Nak ganti rugi?? Apa dia...!!" suara aku meninggi sikit.. orang cakap lembut lembut dia buat tak faham bahasa pulak!!

Perempuan tu senyum.. sinis!!

Nafas aku tarik perlahan lahan.. "Awak nak ganti rugi kan.. for what!! For your dress yang tak cukup kain tu.. nak suruh I tolong belikan kain ker??" Aku bersuara selamba.. aku Tanya bukannya nak jawab.. dah la pakaian ya ALLAH.. eiuuu… Seksi siot..

"Saayaaangggggggg"

Sayang!!.. err lagu ajai ngan marsha tu ker..

La la la… ku sayang kamu…
la la memang ku cinta…
la la la la…..

Ku taruh hati ku
pada bicara tentang cinta
kau mungkin pun tahu
kata hati mu

Aku cuba menghalang
tapi ku tak terdaya kasih
namun sayang yang hadir
membawa sinar

Lena aku didalam pelukanmu
ku tak pernah rasa cintamu sebegini
bisakah terus begini
pertahankan cintaku

Kata hati jangan lepaskan cinta
kerna kita seharuslah hidup bersama
biar badai datang melanda
cinta tak akan goyang

"Sayangggggggg.. please teach this girl!!\"

Mendengarkan suara itu aku kembali menoleh. Aku tengok Perempuan itu merengek kat lelaki sebelah dia. Tangan dia lingkarkan kat lengan laki tu.. eleh.. nak mengadu la tu..bulan bulan puasa ni pun berpeluk .. tak malu betul..

Tapi… al heran.. laki tu macam tersenyum sorang sorang je.. macam tahan gelak pun ader… Hensem.. tapi sayang… huh… sayang lagi…

"Saya betul betul tak de masa ni… coz saya ader test… saya pergi dulu.." aku sambung cakap bila tengok mamat tu diam jew.. ha… tak de idea la tu nak menjawab..

huhuhu…. Marah betul perempuan tak cukup kain tuh… bila pakwe dia a.k.a si hensem tu just senyap je.. aku pun aper lagi blah la……..

---------------------------

"Hah.. kenapa lewat ni.. awak group mana nih!!"

Miss suraya terus je Tanya bila aku sampai kat tingkat 5.. kat dewan Exam..

"Group 13 miss.."

"Hah cepat masuk.. orang da start dah tu.. jalan perlahan lahan.. pergi tempat belakang sekali.."

Adoiii… orang da star ker.. aku pandang miss suraya..buat muka kesian

"Err tak pe ker miss.. takut la.."

"Tak per … pergila masuk cepat.."

Hehehe aku tersengih.. malunya.. dah la lewat sempat lagi aku nak berborak ngan bekas lecturer akaun aku ni hah!!

Dengan selamba lumbernya aku duduk.. bukak soalan test maf220 a.k.a costing yang memang dah ada kat atas meja ni .. errr

QUESTION 1

Tabulation data??

Economic order quantity??.. ahh yang ni senang jew.. yang tadi tu hentam je lah!!

QUESTION 2

Calculate the gross wages for mickey and minney for week one and week two.

Ouh.. yang ni senang je nasib baik.. tapi..

1.What is idle time…

Ermm.. unproductive time of worker.. pun senang jugak..

2.what is labour turn over rate??

What is labour turnover rate??? What is?? What is??

QUESTION 3

calculate..

Re-order level??

Maximum reorder level??

Minimum reorder level??

Average reorder level??

Apa nih… tidakkkkk.. satu formula pun aku tak ingat.. ni mesti kes semua ilmu aku hilang sebab kena langgar ngan minah gedik tadi tuh..

Siap kau perempuan kalau aku tak past!!.. jangan sampai aku jumpa kau lagi!!

Hah kan ke dah berdendam.. nasib baik aku tak puasa hari ni.. opss tuhan bagi cuti ok.. kalo tak confirm dah sebakul dosa aku hari ni.. huhuhu..

----------------------------------

Seminggu kemudian..

Madam Aadni a. k. a lecturer costing aku habiskan pembelajaran untuk hari ni awal.. kata dia nak bagi we all punya result.. yer result test Maf220 hari tu..

Dup dap dup dap.. wah berdebarnya hati aku… gaya orang jatuh cinta pulak.. pewh!!

Nur Liyana.. 40 per 50..

Marzura .. 42 per 50

Sakinah ..48 per 50

Shazwani … 45 per 50

Azie … 38 per 50

Nur Fara Adelia … 15 per 50!!

Shafika…

Bila dengar je macam tu kepala Adelia dah berpusing dah.. YA ALLAH.. aku Fail!! Fail!! Malunya.. selama ni result aku tak pernah colour red.. selalunya 85% ke atas.. mana aku nak letak muka aku nih…. Ouh mama mia…
posted by Penulisan2u @ 3:10 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
31 Comments:
  • At 12/10/09 11:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pemulannye xbpe best la.
    cube cri idea y gmpk sket..spye org xsbr2 nk bce.

     

  • At 29/10/09 1:33 PTG, Blogger suterawixy said…

    ap plak x best?
    suke2 dier je ckp cam 2
    tarik blik...
    x pe...
    kalo dier x nk tarik blik, x pe..
    bg sy, cite ni menarik perhatian sy.. dr awl sampai hbs sy bc..x penah mcm ni tau.
    you r best la writer..
    keep it up
    adios

     

  • At 30/10/09 8:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best
    A.1

     

  • At 2/11/09 2:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..
    nk sambung...
    baca seterusnya..

     

  • At 14/11/09 12:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best

     

  • At 21/11/09 6:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la..

     

  • At 23/11/09 8:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    writer, u ni budak account student uitm ke??

     

  • At 26/11/09 9:44 PTG, Blogger syasya said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

  • At 7/12/09 9:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2...
    nk bce lg....
    lawak gak..hahaha...

     

  • At 7/12/09 11:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best..siap mskkn subject inventori lg..hehehe

     

  • At 8/12/09 2:48 PG, Anonymous ajoy205 said…

    penlis ni org putrajaya ker??
    same la kiter...
    saya pon dok putra gak...

     

  • At 20/12/09 9:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha,,,
    best sangt2

     

  • At 5/2/10 11:59 PTG, Anonymous an said…

    ai sbjek maf.. nie cite pglmn sendiri ka?? r u aacounting stdt?? nice writing.. ad bkt lorh. =)

     

  • At 26/3/10 12:48 PG, Blogger Quinester said…

    maf220 ye kak? haha..chomel..kurngkan sket mengarut2 menyanyi lirik panjang2 tuh..sikit2 da r..

     

  • At 28/5/10 8:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wei bez siot cter ni..
    watak die yg bapak glabah da buatkn care aq bce pn glabah gak...hisy..
    bgus2...
    xsbr nk troskn ni...
    -nurcahaya92-

     

  • At 12/7/10 11:01 PG, Anonymous iqa said…

    hmm,,best permulaan dia,,cma tak pyh pnjg2 sgt tulis lagu,,apa2 pun,,besh!!cayok..

     

  • At 25/7/10 3:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez2..smbung cpt!

     

  • At 24/9/10 4:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best tp xyah mleret sgt bab lagu tu
    keep it up

     

  • At 27/11/10 11:38 PG, Anonymous ~suhaimi~ said…

    jalan cerita dah ok dah dah tapi bab yang kat lirik lagu tak yah la panjang 2 cikit sudah .....

     

  • At 19/4/11 1:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    NOT TO BAD

     

  • At 24/4/11 10:46 PTG, Anonymous e-wan said…

    hehe...akhirnya ade jgak cerita yg best kt website nih....tahniah....citer ni menarik untuk dbaca...jln cerita tersusun n interesting....teruskn berkarya.....

     

  • At 23/5/11 3:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pelik waktu di siap mandi pukul 8.04 asal bila jumpa teksi jadi 7.30 pulak dia pakai mesin masa ker hehehehe.

     

  • At 25/5/11 8:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kpd yg komen : "pelik waktu di siap mandi pukul 8.04 asal bila jumpa teksi jadi 7.30 pulak dia pakai mesin masa ker hehehehe."
    - sebenarnyer, pukul 8.04 tu bukan wktu die suda mndi, tp waktu yg biaser die naek tren..sb tren akn begerak pukul 8.04.. lg 1, pukul 7.30 tu bkn time tggu teksi/mandi, tp die bru bangun tdo dan nk pegi mandi.! :)
    sy just coment ape yg fhm jew. pape pon tnyer writer la.. c(:

     

  • At 29/6/11 3:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kisah remaja yg menarik....

     

  • At 28/9/11 8:10 PTG, Anonymous berita terbaru said…

    seneng deh bisa baca disini makasih ya...

     

  • At 14/10/11 4:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez..keep it up!!

     

  • At 23/10/11 1:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    KEPADA TUAN PUNYA CERITA ; apa nie...ejaan pon x btol..memng lah setiap manusia ada kesilpn..tp agk2 la..bkn 1 je saya jumpa tp bnyk..contoh..org eja start dia kta star...kak..star tu bintg... lg yg sya jumpa.. pergila!! apa tu?? ermm..kepada yang buat cerita nie..lps nie jgn buat silp lg ok?? lps nie jgn buat silp tau...sya mintk maaf kalo tersinggung..hati...apa pun..cerita nie best!! saya suka...ikhlas...

     

  • At 28/12/11 11:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Cerita ni seronok sangat2~~i like~~tapi yg lirik tuh ltk sikit2 je,,,jg pnjng2 sngt..anyway trus kn brkrya..:)

     

  • At 11/4/12 1:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kira ok la.. penggunaan ayat tu membuatkan saya tercungap2 membaca....teringat time student dulu..hahha

     

  • At 16/4/12 3:02 PTG, Blogger HaTi gAdiS said…

    not bad .
    creative idea ..
    tapi , jgn letak byk sgt lirik ..
    cer letak 1 paragraph je .. much better kot ..
    i'm new follower ..
    sorry .. keep trying ...

     

  • At 21/6/12 10:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Erm sronok mcm kte ade kat stuasi 2 plak dy nk cpat kte pon bce cpat ikot tempo cite... Hehe

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group