BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Oktober 05, 2009
Novel : Cinta Gorilla 1
Nama Pena : QyranaSyMeLik

1

"Hoi ! tunggu lah kejap oi , kau tak kesian ke kat aku?" Adriana berlari-lari anak kerana ingin mendapat kan teman nya yang ingin masuk ke kelas . Adriana atau nama macho nya Ad , sedang berlari lari anak sambil mengelap peluh yang memercik keluar dari dahi .Haiz ni semua mak long timah punya pasal , kalau dia kejut kan aku tadi mesti kompom aku aku tak terlewat bangun , aku pun satu , dah tahu jenis tidur mati sampai jam alarm kat sebelah berbunyi macam nk meletup pun tak sedar . "Woi ! Ad , pehal kau lambat sangat? Ni mesti bangun lewat kan? Sampai aku call kau pun tak angkat ! kesian aku tau !".Tanya Mila sambil terjerit-jerit ala-ala gorila. Abes laa akuuuuu klon mak aku dah mula bersuara . "Woi kawan! Kalau kot ye pun kau nk bising relaks-relaks lah dulu , kau tak tau ke BFF kau ni tengah mengah campur nk mati kau tahu tak?". Balas Ad separuh geram , apabila sampai di dalam kelas terus Adriana duduk di tempat nya di bahagian belakang sekaaaaaaaliiiiiii , sebenarnya tempat duduk Adriana di bahagian hadapan , sudah beberapa kali cikgu rokiah menegurnya agar duduk di hadapan tetapi tidak juga Adriana endah kan . kata nya , kalau duduk kat depan tak boleh tidur, kalau duduk di belakang boleh lah dia melayari mimpi-mimpi yang indah. Begitu lah manusia yang bernama Nur Amalina Adriana Binti Dato’ Lutfi .


Loceng berbunyi tanda waktu rehat sudah tiba . Adriana dan Mila terus menuju ke kantin untuk menjamu selera . Mila merupakan teman rapat kepada Adriana , mereka bersahabat sejak dari alam sekolah rendah lagi ."Ad,kau nak makan apa?". Tanya mila sambil menyeluk poket untuk mengambil wang."ewmmmm, aku nak makan kau boleh? Bukan apa … kau ni tembam sangat , kalau aku makan kau kompom aku kenyang 7 hari 7 minggu 7 bulan ! nyummm2".balas Adriana lalu ketawa ala-ala rozana yang gedik atau lebih enak tak terhingga di panggil rozana si tepung gomak , rozana adalah pelajar yang satu sekolah dengan Adriana dan juga mila . rozana adalah pelajar yang perasan popular (padahal memang popular pun) . di sebab kan rozana suka memakai bedak macam tak cukup tempat pakai tepek-tepek saja . itu lah yang membuat Adriana suka memanggil rozana dengan gelaran si tepung gomak .
"kepala ayam kau tercabut ! takkan BFF sendiri pun kau sanggup telan . kata you jump I jump". Balas mila dengan suara yang di buat-buat gaya merajuk .
"ehkkkk, salah ! you jump I laugh." Balas Adriana lagi .
Mila dengan mulut yang muncung sedepa ala-ala mulut itik tak cukup makan terus membalas
"ye laaaaaa, telan lah aku , sapa lah aku ni kan?" . selepas mila berkata begitu terus mila berlalu pergi ke kaunter untuk membeli makanan. Adriana yang sedang ketawa terus mengejar mila yang sedang menuju ke kaunter makanan .
"Mila oiiii ! takkan aku bergurau sikit pun kau dah mula merajuk ! woi mila! Woi woi ! ." sampai sahaja dekat mila terus Adriana memeluk bahu mila lalu mencium pipi mila.
"ceyt ! kau ni kan , masam lah pipi aku! buat hilang selera aku je kau ni lah ad !". balas mila sambil mencubit pinggang Adriana .
"weyh periuk ! agak-agak sikit kau cubit tu , kang aku mati kang sapa nak kawan ngan kau? Nak harap kan si Elly ? Aina? Jieha? Boleh blaaahh! Sudah beberapa hari aku tak nampak diaorang."
Selepas saja Adriana berkata begitu serentak mereka menyemburkan ketawa .
begitu lah mereka ,bergaduh macam mana pun mereka tetap akan berdamai . BFF lah kata kan.


2

Fariz sedang memerhati kan seseorang dari jauh .
Ek enaaa , si ad ni kalau dah tomboy tetap tomboy ,tapi dalam tomboy-tomboy dia ,ada juga aku berkenan ngan si tomboy ni.
Fariz menuju ke kaunter makanan dimana terdapat Adriana dan mila di situ . ecececeyh , baik aku kacau dia , sekali-sekala tengok budak ni naik hantu pun syok juga . fariz sudah sampai ke kaunter makanan .
"halo adik manis , pagi ini lu banyak cantik" tegur fariz dari belakang .
Adriana yang terkejut dengan teguran yang entah dari mana .
Ni makhluk mane yang tego aku pakai terjah je , haih diaorang ni kalau nak kasi aku kena darah tinggi memang nombor satu .
Adriana & mila toleh ke belakang.laaaaa,mangkuk ni rupanya , dari mana lak dia datang? Jatuh dari langit ke? .
"kau ni apahal? Kalau sehari tak kacau aku tak boleh ke? Sekali aku tibai kau batang penyapu kang mau tak nya kau lari balik umah carik mummy kau , ye la kan ,kau tu kan anak mummy ngan daddy!".
adriana sudah mula naik hantu .
Steady fariz steady… budak ni dah naik hantu .
"hehehe , jangan lah marah adik manis . nanti cepat tua
muka berkedut-kedut . kalau dah berkedut mana boleh iron kasi tegang balik." Balas fariz mengenyit mata pada Adriana .
"hisyh ! jalan lah kau , buang masa je aku layan kau . makin aku layan makin sakit jiwa aku di buatnya . tepi lah! ." Adriana menolak tubuh tegap fariz .
YESSSS!!!! Aku dah berjaya buat dia naik angin. Bangga bangga ! .
Mila yang dari tadi hanya memerhati Cuma mampu menggeleng kan kepala . nak buat macam mana lagi? Kalau dah diaorang ni macam anjing ngan kucing ? aku hanya mampu bawa bersabau ajalah . kata mila di dalam hati .

4

Selepas Adriana pulang dari sekolah terus dia berlari menuju ke bilik . mak long timah hanya boleh menggeleng sahaja kerana itu sudah menjadi kebiasaan mak long timah . kalau aku suruh dia makan pun bukan dia dengau cakap aku , membazir kan air liur aja .
adriana yang sudah masuk ke dalam bilik . terus on komputer ribanya sambil menunggu komputernya loading dia mengendang meja di mana komputer ribanya di tempat kan . entah rentak apa-apa dia gendang kan pun dia sendiri tak tahu . sesudah komputer ribanya loading . terus dia mencari application untuk Yahoo Messenger! Selepas adriana jumpa benda yang di cari-cari . terus dia type emaile dan password nya dan terus dia klik butang sign in dan mencari kawan-kawannya yang online .
aha ! on pun kau elly . terus adriana klik chatbox untuk memulakan chatnya dengan elly .

BUZZ!!

AdMACHO!: Ohoooooooooooooi !

EllySanchi: Oik2!

AdMACHO!:apepasal kau tak pegi sekolah? Jaga anak?

EllySanchi: kepala otak kau la! Aku tak pergi ke sekolah kerana aku demam .

AdMACHO!: alerhaiiii ,abes tu? Makcik dua ekor tu pi
Mana? Honeymoon? 

EllySanchi: honeymoon kepala otak kau ! gilak pe kau umur baru 15 tahun nak honeymoon. >:[

4

AdMACHO!: relaks ahhhhh . aku bergurau sikit pun kau nak ambil hati . haih! 

EllySanchi: tarak apa-apa lah , mereka Cuma keletihan sebab hari tu kan kena cuci kolam ikan . 

AdMACHO!:hailaaaa , Takkan pasal kena cuci kolam ikan pun kena cuti sampai berhari-hari . –oo-"

EllySanchi: ehk babe ,aku nk 0ut ni . sambung tito
Esok aku pergi ke sekolah . begitu juga dengan aina dan jieha . kay byeeeeeee babe. :-h

EllySanchi has signed out. (10/2/2009 2:03PM)


Adesss!!!! , aku tak sempat nak cakap apa-apa terus si sanchik ni pi offline nasib-nasib . tak apa lah . mungkin dia tak tahan menahan mata yang sudah sangap nak tidur tu .

JiehaZ has signed in. (10/2/20092:12PM)

Aik? Lepas sorang , sorang muncul? Ajaib ajaib!
Lepas makcik ni offline mesti makcik lagi seekor tu online .

BUZZ!!!

JiehaZ: pe?

AdMACHO!: Wak elaaaa … kau dah lah tak hadir ke sekolah. Aku tegur pun kau bukan main sombong lagi.
Kau tak rindu aku ke nyah? .

JiehaZ: ecececeyhhh .ye la pompuan! Aku saja je
Buat begitu . wakakaka . so,sekolah macam mana? Ada gerek?

AdMACHO!: gerek ? tak da maknanya .



JiehaZ is typing...


Wak elaaa minah ni . lamanya budak ni type! Kau buat karangan ke nyah??. Sambil menunggu jieha menyudahkan karangan nya entah berapa perenggan adriana sempat tukar seragam sekolah yang dari tadi belum di tukar ke sehelai T- shirt yang bergambar muka Hagemaru yang sedang menjelirkan lidah , tidak lupa juga dengan sehelai seluar trek. Lengkap sudah! . dah habis ke belum dia dengan karangan dia yang panjang berjela-jela tu? .

JiehaZ: laaaa. Apepasal pulak kau kata tak gerek? Ehk , sorry lah fasal tadi , aku terlelap sekejap .

Hailaaa ! tertidur rupanya mangkuk ni. Adriana menepuk dahinya kemudian dia menggelengkan kepala .

AdMACHO!: haiyoyo kadavale! Aku igt kau buat karangan. Buat penat aku saja lah tunggu kau dengan penuh sabar. Pergi lah tidur
JiehaZ: ekekekeke , kay lah aku nak out. Sambung tito .


AdMACHO!: kau dengan si sanchik tu sama ja . aku libas kau pakai bulu ayam baru kau tahu rasa . sudah! Pergi tidur . jangan lupa mimpi aku ye? .

JiehaZ: ya lah makcik . byeeee . jumpa kat sekolah esok .

JiehaZ has signed out. (10/2/2009 2:10PM)

Dah lah. diaorang semua dah pergi ke katil sebab qada balik tidur tadi .aku nak turun ke bawah mahu sapedem (makan) . adriana terus mencari butang sign out . selepas sign out terus adriana turun kebawah . adriana sudah nampak kelibat maklong timah yang sedang menonton televisyen . tu mesti layan sinetron , aku dah agak dah tak lain tak bukan mesti cerita upik abu dan laura . sinetron yang sedang hangat sekarang .terutama sekali watak utama yang bernama cinta laura , yang tergedik-gedik dalam sinetron itu . sekali


pandang macam rozana si tepung gomak dua kali pandang macam sotong tak cukup tanah nak menggedik . agak nya rozana ngan laura ni adik beradik tiri kembar kut . lain mak lain bapak . wakakakaka!. Aku kutuk si rozana bukan si laura kalau lah si laura tu tahu aku sama kan dia ngan si tepung gomak tu mahu tak nya dia berkecil hati dan terus menangis macam bebudak yang dia tengah lakonkan sekarang.
Adriana sempat bermonolog sendiri . tanpa membuang masa terus adriana meluru ke meja makan . selepas adriana duduk terus adriana membuka tudung saji .

"alaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! Maklong!! Ooooo maklong mana makanan ana niii?" adriana sudah menjerit-jerit sambil menghentak-hentak kaki .
Maklong sudah berdiri sambil bercekak pinggang . alamak ! alamak! Maklong dah nak jadi incredible hulk! Toloooooooooooonggggg!!! Mamaaaaaaa!!!! Ni semua aku punya pasal kalau aku tak menjerit-jerit tadi mesti maklong tak bercekak pinggang . steadyyyy….steadyyyyy maklong dah nak membebel . adriana sempat mengutuk diri sendiri atas kesilapan yang dia lakukan tadi .

"kamu ni ana ! maklong kan dah banyak kali pesan, kalau kamu nak makan ambil dekat dalam mikrowave . itu lah , bila maklong pesan kamu kata maklong membebel . tapi kamu tuuuu! Sudah lah pekak, badak pulak tu . hmph! Sudah kamu tunggu sekejap , maklong tolong hidangkan untuk kamu." Balas maklong dengan panjang berjela . yayay! Ambek kau ! dapat pangkat pekak dan maklong dah bagi pangkat badak yang buat hati aku jadi lagi sensitif ! walaupun aku ni tomboy tapi aku tetap perempuan yang punya hati yang lembut bin halus. MAKLONG! Jangan lah sama kan ana dengan badak ! . *sobs . adriana hanya tersengih seperti kerang busuk . maklong dan kedua ibu bapa adriana lebih suka memanggil adriana dengan panggilan ana , katanya ada lah ciri-ciri wanita sikit . ini tidak Ad lah ! ni lah! Tu lah ! . yang sporting sikit adalah abang aliff . abang sulung kepada adriana . adriana hanya mempunyai dua beradik . dia dan abang sulung nya aliff . aliff sekarang berada di UiTM Shah Alam dan menduduki tahun yang kedua di dalam bidang graphic. Haih… abang , balik lah keRumah secepat mungkin adik miss you very stronggggg.


"Ana! Ni ape dok tenung je nasi tu? Nak tunggu maklong suap kan? MAKANNN!!!!!!!!!". Tersentak adriana dengan sergahan yang betul-betul boleh membawa maut astagabana…

kalau aku ada sakit jantung memang goodbye wave-wave lah kat maklong , papa, mama , abang aliff , elly , jieha , aina dan juga mila .

"Ye lah maklong ku sayangggg…nak sapedem lah ni ." adriana membaca doa makan dan terus sapedem. Maklong masak memanggggggggg lah very the sedap,nyummm2 .
Selepas makan terus adriana menuju ke tingkat atas untuk menunaikan solat zohor . mampus mampus aku belum solat lagi . adriana terus meluru masuk ke tandas untuk mengambil wuduk . selepas adriana menunai kan solat .
Dia berehat . apa ingat elly ngan jieha je je boleh qada tidur?

-------------------------------------------------


saya sekadar mencuba . harap harap anda suka :)
sila tinggalkan comment :D
posted by Penulisan2u @ 3:41 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
13 Comments:
  • At 5/10/09 1:18 PTG, Anonymous Mr.Amistrs said…

    Jalan cerita yang sungguh menarik !! Keep it up ~!

     

  • At 5/10/09 1:18 PTG, Anonymous qyrana said…

    srry. ni penulis dia , lupa letak nama .
    nama saya ~ qyrana :D

     

  • At 7/10/09 5:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BEST
    ADA SAMBUNGAN TAK?????????/

     

  • At 8/10/09 3:48 PTG, Anonymous qyrana said…

    sambungan ? maybe nanti lah ek? :D

     

  • At 21/10/09 9:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la...

     

  • At 15/2/10 10:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    s0ooo interesting!!!
    cpt2 la smbg ek...= p

     

  • At 27/8/10 12:01 PTG, Anonymous wanie ameruddin said…

    nper trgntung eak??? ade smbungn lg x???

     

  • At 8/9/10 5:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syok lar...smbong la lgi...

     

  • At 29/9/10 12:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolong la sambung criter ni..mcm menarik jek..xpuas bace la..
    sue =_="

     

  • At 3/10/10 1:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez citew nie,,,,smbung lar lgi...=)

     

  • At 22/12/10 10:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow! jln citerni menarik n xbosan walau satu ayat pun! okeyla tapi tolong iku formt novel...

    maksud sy, biorlah tersusun sikit skrip-skrip tu..
    sila pecahkan skrip ana dan skrip maklong and sebagainya...jgn smbungkan..bukan ape nampak kemas n tersusun

    anw, citer kamooo menarik sangat2 keep it up!

     

  • At 22/12/10 11:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hik3x
    sy suke bab YM tu....huuuuu

     

  • At 20/5/12 7:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best tp knape lambat sambg?

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group