BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Oktober 29, 2009
Novel : Bini aku tomboy ke? 23
Nama Pena : Angelica Risza aka Arisa Eriza

Seketika, terasa ada getaran dari poket seluarnya, kemudian mula terdengar dendangan lagu "Masih Terserlah Ayumu" nyanyian kumpulan Exists, Zack pun segera mengeluarkan telefonnya yang berbunyi begitu yang menandakan ada mesej baru yang masuk. Mungkin abang Din!

Jom keluar petang ni. Kau free tak?

Uhh, mangkuk ni lagi. Nak apa nya dia ni? Tak cukup lagi ke aku bagi expert punya 'kiss' malam semalam??

Zack mengetap bibir perlahan. Secara tiba-tiba, panas hatinya kembali membuak-buak. Sudahlah tak dapat berjumpa dengan abang Din, si mangkuk putih ni sibuk pulak nak ajak-ajak dating! Awek sendiri dah ada, nak mencari aku jugak! Ahh! Stres stres! Tekanan jiwa betul! Nak je aku belasah dia ni hidup-hidup sampai hilang nyawa! Fuh! Sabar Zack, sabar.

" Ahh!!" Zack menjerit kuat di situ dan kemudiannya mula mengangkat punggung untuk berlalu keluar dari kedai tersebut. Orang yang berada di situ cuma memandangnya hairan. Ada juga yang mencebik bibir apabila melihat ke arahnya. Dari awal sampai ke habis, ada je benda yang dibuat yang menarik perhatian orang sekeliling. Bukan nak membuat publisiti murahan, tetapi mungkin disebabkan sifat kurang malunya yang membuatkannya bertindak sebegitu.

" Woi! Cekadak kering! Apa kes kau nak ajak-ajak aku keluar pulak ni, hah? Kau dah ada awek, buat lah cara dah ada awek! Setia pada yang satu!" Zack menjerit kuat di dalam kereta selepas dia menghubungi Azim. Perasaan geramnya yang dirasai kerana tidak dapat bertemu dengan abang Din dilepaskan sepuas hati kepada Azim.

" Hak ala, yang kau sensitif sangat ni kenapa? Aku ajak kau lepak-lepak je, bukan suruh kau kiss aku pun! Lagipun, boleh apa aku tak nak setia pun, Islam bagi aku kahwin ramai. Tiga tempat lagi kosong. Kau nak isi pun boleh, sangat-sangatlah dialu-alukan!" Azim membalas dengan nada memerli. Pipi Zack terasa panas apabila secara tiba-tiba scene yang berlaku semalam menerpa di kotak fikirannya. Wajah Azim dirasakan berada begitu hampir dengan wajahnya. Haba kepanasan nafas lelaki itu yang menampar-nampar mukanya dirasakan begitu dekat. Huh! Nasib baik aku cepat sedar diri, kalau tak hilang habis lah kesucian bibir aku ni!

" Hak tuih kau! Ahh, aku tengah bengang ni, kau jangan nak cari pasal nak menambahkan kebengangan aku yang dah bermaharajalela dah ni!" Zack membalas dengan hati yang bengkak. Karut betul la budak ni!

" Uhh, takpe. Jom aku bawak kau pergi tepi laut! Kita main bot ski! Kau kan suka? Boleh hilangkan kebengangan kau yang dah berputrilela tu!" Sekali lagi Azim memerlinya. Hish! Memang menempah maut betul si Azim buaya tembaga ni!

" Kau nak tolong aku ke nak menyakitkan hati aku, hah? Kalau kau cakap baik-baik sikit, takkan tak boleh? Aku luku karang, baru kau tau!" Zack menjerit kuat di hujung talian. Baran betul aku dengan si Azim ni! Tak habis-habisnya lagi nak mencari aku apesal? Aku bakar buat cekadak BBQ baru nak puas hati kot??

" Sayang, kau siap la. Kejap je lagi aku ambik kau dekat rumah, kita pergi Port Dickson, okay? Aku drive pergi balik, tapi kau bayar untuk sewa bot ski. Amacam, beb? Okay tak planning aku?" Sayang?? Dia panggil aku sayang?? What on earth?? Gila sewel tak ingat dunia betul!

" Aku bukan sayang kau la, albino mangkuk! Kau tunggu aku fikir dulu. Kalau aku tak call kau dalam masa 8 minit setengah, kira kau pergi bawak pelampung kau je la, okay? Gotta go. Bye." Zack malas mahu melayan si buaya itu. Handphonenya dicampak ke tempat duduk sebelah pemandu dan dia mula menekan pedal minyak dan memandu laju untuk pulang ke rumah.

Ish! Macam best je pergi tepi laut. Tapi kenapa dengan si Azim tu pulak? Kenapa tak orang lain yang ajak aku? Why must him?? Si Azim tu kalau tak kena gaya, memang habis la dengan aku aku sekali digodanya! Hairan jugak aku dengan si Azim ni! Bapak punya hensem aku ni pun, boleh dia nak mengorat jugak? Haih, kes berat ni beb!

Zack memarkir keretanya di porch rumah. Kelihatan suami mak Timah sedang mencantas pokok bunga ros putih kesayangan mama. Mama memang addicted dengan bunga-bungaan, tambah lagi bunga ros. Pantang nampak nurseri atau mana-mana tempat yang ada menjual bunga ros, mesti dia nak stop and bawak balik buang dua, tiga pasu bunga. Sebab tu la rumah ni walaupun papa baru je beli lebih kurang dua bulan lalu, dah pun penuh dengan bunga-bungaan. Sebut je nak bunga ros apa, gerenti ada punya! Black rose je aku tak pasti dia ada tanam atau pun tak.

Zack masih melepak di dalam kereta, melayan lagu rock jiwang zaman 90-an dulu-dulu. Sedang asyik terangguk-angguk, terhinggaut-hinggut badannya dan mengetuk-ngetuk stereng kereta sambil mengikuti rentak lagu jiwang tersebut, matanya tertancap pada telefon bimbitnya di sebelah. Pipinya memerah secara tiba-tiba. Debaran di hati hadir bersama kerutan di dahi apabila terkenangkan Azim yang memanggilnya sayang sebentar tadi. Seketika, dia rasa terbuai oleh satu perasaan yang aneh di jiwanya.

Ahh! Tak boleh jadi, tak boleh jadi! Sedar lah kau wahai Sofi Zarill Muhammad! Jangan terpedaya dengan kata-kata manis mamat albino tu! Setakat perkataan SAYANG dia tu, aku rasa dah beribu-ribu perempuan dekat Malaysia ni dia panggil sayang! Esh, mangkuk lah! Please la otak! Kenapa dengan aku ni? Tadi beria-ia benar aku mencari abang Din, sekarang ni boleh aku dok terfikirkan Azim pulak? Aku pun dah jadi buaya tembaga jugak ke??

Novel Ini akan di terbitkan. Terus menyokong penulis dan karya ini. Selamat membaca dan semoga terhibur
posted by Penulisan2u @ 5:35 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
43 Comments:
  • At 29/10/09 8:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ptt le lmbt sngt n3 br nie...rpenye nk dtrbtkn...
    thniah...cpt2 kuar coz x sbr nk thu cter dia..

     

  • At 29/10/09 9:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hu2 baru nak feelin...lbat g kew nak terbitkan..dah lme benor aku tggu tau..pe pon novel ne best..-nk-

     

  • At 29/10/09 12:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala sapa sini je ker????cpat2 r trbitkan novel ni x sbar nk bace........pe pon novel mmng best!!!-am-

     

  • At 29/10/09 1:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu...lame sgguh aku tunggu smbungan entri ni..akhirnya dapat gak aku bace wlpn cket...cpt2 la terbitkan aku dh xsbo nk tau endingnye...best siot cite ni...congrate kat penulis ni...-farah-

     

  • At 29/10/09 2:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penat je tunggu
    last2 kena tunggu novel lagi
    cepat la ya

     

  • At 29/10/09 3:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alah...nvel ke???
    x dop duit r nak bli
    kat sni x pe r tenet free

     

  • At 29/10/09 3:50 PTG, Blogger aL-HaNis said…

    best cte ni. keep it up!

     

  • At 29/10/09 6:20 PTG, Anonymous yunix77 said…

    bila plak novel ni nak keluar?
    kena mula bajet dari sekarang
    sehari kena simpan 50 sen mulai dari esok jumaat 30/10!

     

  • At 29/10/09 10:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu..
    awat lmbat sgt wt smbgan cte nih..
    ingt kn da x kua lgi..
    nk wt novel ke?
    cantiklah..
    lgi best..kalo boring2 leh bace lagi novel nih..
    (^_^)

     

  • At 29/10/09 10:48 PTG, Anonymous aim_libragirlz88 said…

    ala..nk bukukan ker?bru nk feeling..best la citer nie...
    dh bukukan nnti leh x bgtau kat dlm blog ni..ke penulis ni ada blog x?

     

  • At 30/10/09 9:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    novel??
    wa beznyer,
    will buy it ASAP
    n hope u release ASAP too, hehehe

     

  • At 30/10/09 8:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah..akhirnya kuar novel jgk..mesti dptkan novel ni.

     

  • At 31/10/09 3:21 PTG, Anonymous nabil said…

    pndeknyerrr...hrp cpt2 la terbit novel nie...^_^

     

  • At 1/11/09 1:11 PTG, Blogger HaYisA neeRzA said…

    nk dtrbtkan eh...kn save bajet..papepon x sbr nk tggukeluar..sume novel kt penulisan2u yg nk dtrbtkan sume nk bl...misi : kumpul duit haha

     

  • At 2/11/09 4:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cmne ek cte strusnye????
    zack kawin dgn azim or abg din?????
    cptla smbong.....
    nk taw jwpnnye pe......
    excited da ni....
    huhuhuhuhu.....

    -putri_glamour-(^_~)

     

  • At 10/11/09 2:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak sabar nak tunggu ending cerita ni.. lambat lagi ke nak keluar novelnya??
    x sabar nak beli ni..

     

  • At 12/11/09 2:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam arisa..
    tahniah..wajib dibukukn..!!bes giller..
    dr 1st episode smpi pg buta dok bc lg ni..
    mmg bes la..btol2..xsabo nk tau ending nyer..
    keep on wrting..!!
    niya1501@yahoo.com

     

  • At 14/11/09 6:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu..
    bagos la citew nie..
    perngai diew sama lah..
    mcm kakak sdra aku kt kl tu..!!
    hmm..
    sambung la cpt2.
    plz..!!

     

  • At 20/11/09 4:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ..eH?? biLa kuaR noVeL nE..? sesuWai sgT Lh noVeL jD baHan LepaS sTrEs taW... .n_n.
    ...waHHH!!! cEpaT Lh saMbung...!!! hWah...!!! T_T


    -FaShANZ913-

     

  • At 25/11/09 5:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suka novel ni.......


    mama in village

     

  • At 29/11/09 4:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SALAM PLEZZZZZZZZZ KUARKN CPT NOVEL NI COZ CITER NI MCM SME DLM KHIDUPN AKU LA.......PLEZ ARISA ERIZA.I`M IQ

     

  • At 15/12/09 10:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    da kuer ke blom novel nih?
    kat mne nak carik?
    huhu

     

  • At 15/12/09 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah kuar ke lum r novelnye???
    x sabaq nak tau endingnye....
    please arisa g tau r saya kat mana nak cari novel awak nie... pleasex3... >amie<

     

  • At 28/12/09 12:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalo novel dah kuar g tahu taw !
    x saba ni!

     

  • At 8/1/10 7:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila novel nie nk kuar ekk??? ^^

     

  • At 10/1/10 7:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    law da dinovlkn pt2 gtw tw..best r cite ni..

     

  • At 21/1/10 11:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila buku n nak kluar?cepat la kluar....rasa mcm benar2 tseksa dah sbb nak tahu kesudahannya........best n bestnbestn syabas pada pnulis....

     

  • At 2/2/10 3:04 PG, Blogger ana_suraya said…

    cepat lah kuarkan novelnya...sure ramai orang nak beli

     

  • At 1/3/10 2:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ar cita ni...
    x de blog ke...
    nak..

     

  • At 9/3/10 4:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehehhehe...alah dah abis ker...huhuhu best ah citer ni...dari mula sampai abis...novel ni dah kuar kat pasaran ker...huhuh nak g cari ah

     

  • At 18/3/10 1:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alalalal,,, bile la dpt tau ending ni,,,, huahuahuahuahuahuauauaaua :((

     

  • At 10/4/10 11:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best le cite ni tak boring bila baca.yg plg best watak zack yg gila-gila tu.cpt la sambung cite ni tak sabar nak tau apa jd dkt zack.

     

  • At 28/6/10 6:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    walau dah jd nvel 6ti...harap sangat ley tau ending dye kt online..please3!!!!!!

     

  • At 24/7/10 6:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambungla lagi.

     

  • At 22/10/10 3:48 PTG, Anonymous fyqa said…

    novel ni dh de kat kedai ke??? siyes nk taw smbungan ye.. really need feedback..

     

  • At 21/11/10 1:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    isteriku tomboy agak membosan kan.. cerita terlalu panjang dan tidak ada yang berkaitan

     

  • At 10/12/10 12:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    slm..

    jln cerita yang menarik....
    tunggu apa lg....gi ar cari novel ni kat pasaran...
    mesti ada punya hihihi
    best sgt kuasa 1o kali ganda hahhaha

    -ekin-

     

  • At 15/1/11 2:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    NOVEL NIE DA KUAR KE LOM.............KAT NER NAK CARI..........

     

  • At 15/1/11 10:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez gler kooot!!!!!caya ahhh!!!!!

     

  • At 1/3/11 8:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gler r cter nie!!!!!!!!!!
    cpt2 r smbg!!!!!!!!!!!!!!
    novl da kluar ke???????kat ane nk cri?????????
    arap2 dpt la smbg ending nyer dkt pnulisn2u!!!!!!!!
    xcited nk tahu nie!!!!!!!!!!!hhuuuaaaaaaaaaaaaa
    ~atul~

     

  • At 15/4/11 8:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnye!!!!!!!!! cpt la sambung!! x sabar2 dah nih!
    buku tu boleh cari kat ne?? nk tau!!>.< xcited gile nih!!

     

  • At 6/1/12 4:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    startng ctew ok, msuk tgh..cm mngrut skit, but sokey..nk last2 dkat ngn endng bwu 64 kerancakan crita..cpt2 laa smbng, xsbar nk thu ksudhn, dn hrp akn kuar cter bwu plak 6t ye.. :)

     

  • At 29/9/12 10:26 PTG, Blogger maisya said…

    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......hbistu dah x da kat sni dah ka smbungn dia????ermmmmmm nak kna beli tjuk nih jgk ka?????kluaran bila????apa pun good luck!!!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group