BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Oktober 22, 2009
Novel : Aleeya 9 ( akhir )
Nama Pena : effy shafrizal

Aleeya merasa ada perbezaan pada dirinya. Dia dan Zackry ke hospital untuk membuat pemeriksaan. Setelah di periksa, Aleeya disahkan mengandung 2 bulan. Alangkah gembiranya hati Aleeya dan Zackry. Akhirnya penantian mereka berbaloi. "Saya nak cakap dengan puan Aleeya sebentar." Kata Doktor Fatimah. "Oo.. okey, sayang abang tunggu kat luar ya.." Kata Zackry. Dia segera keluar dan terus menelefon kedua orang tuanya untuk dikhabarkan berita gembira itu. "Puan, kandungan puan bermasalah.." Kata Doktor Fatimah. Aleeya tunduk. "Saya nasihatkan agar kandungan ini digugurkan.." Ujar Doktor itu lagi. "Apa? No Doctor.. saya tak nak.." Ujar Aleeya. "Tapi puan, ini akan membahayakan nyawa puan. Masa kelahiran nanti, salah satu terpaksa berkorban." Ujar Doktor itu lagi. "Why?" Aleeya inginkan kepastian. Doktor Fatimah menjelaskan segalanya. "So macam mana puan?" Tanya Doktor itu. "Saya nak teruskan… maaf doctor.." Kata Aleeya. Doktor Fatimah tidak boleh berkata apa-apa lagi. Dia menghormati keputusan Aleeya. Aleeya keluar dari bilik itu, Zackry di luar menyambut dengan senyuman. " Macam mana sayang.. Doktor cakap apa?" Tanya Zackry. "err.. just bagi nasihat pasal kandungan, leeya dah ok sekarang dan baby pun okey.." Aleeya menipu. Dia hanya mahu Zackry gembira. Dia seronok melihat keterujaan suaminya itu. "Abang dah call semua bagi tahu.. diorang semua say congrate." Kata Zackry. Aleeya hanya senyum. "Thanx sayang.." Zackry memeluk Aleeya.

Belajar dari kesilapan lalu, baik Aleeya mahupun Zackry, masing-masing menjaga kandungan Aleeya itu dengan sebaiknya. Setiap hari Zackry pasti mengusap perut isterinya dan bercakap dengan bayi mereka. Aleeya mengalami alahan yang teruk sejak mengandung. Dia juga kelihatan semakin kurus. Hanya Aleeya yang tahu situasi dirinya. Setiap kali temu janji bersama Doktor, Aleeya diberi kaunseling oleh Dr Fatimah. Dia juga terpaksa bergantung dengan ubat-ubat bagi memastikan kandungannya sihat. "Doktor.. jangan bagitahu sesiapa pun mengenai ini.. saya nak semua orang bahagia.. saya rela berkorban.." Kata Aleeya. "Saya faham puan.. saya kagum dengan semangat puan.." Balas Dr Fatimah.

Kini, kandungan Aleeya telah mencecah 9 bulan. Hari yang dinanti sudah semakin tiba. Semua orang begitu teruja menanti kelahiran bayi pertama Aleeya dan Zackry. "Abang.. kalau leeya tak ada nanti jaga lah anak kita baik-baik tau.." Kata Aleeya. "Apa leeya ni.. kita sama-sama akan jaga dia.." kata Zackry. Aleeya mengangguk. Hari-hari yang dilaluinya semakin bermakna dalam hidupnya. Aleeya juga telah banyak berubah. Dia rajin mengerjakan ibadah dan mengaji. Zackry perasan dengan perubahan Aleeya itu. Dia bersyukur. "Abang.. maafkan leeya atas semua salah leeya pada abang.." Ujar Aleeya. "Leeya tak buat salah pun pada abang sayang.." Balas Zackry. "Halalkan segalanya sepanjang kita bersama." Kata Aleeya lagi. Senyuman tidak pernah lokek dari wajahnya. Zackry mengangguk. "Abang.. leeya sayang abang.. terima kasih sebab sayangkan leeya.." Ujar Aleeya lagi. "Dah la sayang.. rehatlah.." kata Zackry. Aleeya lena di pangkuan suaminya.

Jam menunjukkan pukul 3 pagi. Perut Aleeya terasa sakit. Dia mengejutkan Zackry. "Abang.. baby dah nak keluar ni.." Kata Aleeya. Zackry panik. Pertama kali dia berhadapan dengan situasi itu. "Jap abang call ambulans.." Kata Zackry. " Tak payah.. naik kereta je.." Kata Aleeya. Perutnya semakin memulas-mulas. Zackry pantas memecut keretanya. Segala kelengkapan sudah tersedia. Dia tiba di unit kecemasan dan Aleeya terus diusung memasuki bilik bersalin. Zackry menghubungi keluarganya dan keluarga Aleeya. Datuk Zabidin dan Datin Syafiah tiba. Zackry pula dibenarkan masuk ke dalam bilik tersebut bagi menemani Aleeya. Aleeya meneran. Sakit yang mencucuk-cucuk melanda. "Doktor, komplikasi.." Kata Seorang jururawat. Zackry terkejut. "En Zack, maaf, Aleeya mengalami komplikasi, kami terpaksa bius dan gunakan Vacum. En Zack terpaksa keluar.. maaf" Jelas Seorang jururawat. Zackry akur. "Abang…" Suara Aleeya lemah. Zackry keluar dan diterpa kedua orang tuanya. "Ma.. komplikasi.. zack tak boleh kat dalam.." Suara Zackry risau. Keluarga Aleeya tiba tidak lama kemudian.

Sementara itu Aleeya masih di dalam bilik bersalin. "Doktor, problems.." Kata Jururawat. Dr Fatimah semakin gusar. "Doktor, save my baby please…" Aleeya merayu. Aleeya di bius. Dia semakin lemah. "Ya Allah.." Hanya itu yang keluar dari mulut Aleeya. Tidak lama kemudian bayi Aleeya berjaya dilahirkan. Dr Fatimah pantas meletakkan bayi itu di atas dada Aleeya. "Alhamdulillah.." Aleeya memeluk bayi lelakinya yang baru dilahirkan. "Maafkan mama Muhammd Zafiq Nazly" Suara Aleeya tersekat-sekat. "Doktor, danger.." Jerit seorang jururawat yang lain. Keadaan Aleeya kritikal. Aleeya tercungap-cungap. Dadanya turun naik. Bantuan kecemasan diberikan kepada Aleeya. Hanya beberapa minit kemudian, Aleeya menghembuskan nafasnya yang terakhir. Dr Fatimah tunduk. Serentak dengan itu, bayi lelaki Aleeya menangis. Dr Fatimah keluar dari bilik tersebut. Semua menerpa kearahnya. "Tahniah, Puan Aleeya melahirkan seorang bayi lelaki dan bayi itu sihat… " Kata Dr Fatimah dan disambut dengan penuh kesyukuran. "Tapi.. kami tak dapat selamatkan Puan Aleeya, kami dah cuba sebaiknya, tapi Tuhan lebih sayangkan dia.. Dia dah meninggal dunia." Jelas Dr Fatimah. Zackry terduduk. Hajah Amina terkedu. "Leeya.." Datin Syafiah lemah. Zackry bergegas masuk. Aleeya diselimuti kain putih. Bayi lelaki disebelahnya menangis. Zackry mengambil bayi itu dan mengazankannya. Dia membuka kain yang menutupi wajah Aleeya. "Ya Allah.." Hanya itu yang mampu dikatakan sewaktu melihat sekujur tubuh dan muka pucat lesi milik isteriya. "Leeya…" Raungan hajah Amina kedengaran. Semua di situ menitiskan air mata. "Sayang.. kenapa tinggalkan abang…" Zackry menangis. "Zack.. tak elok." Datuk Zabidin memujuk. "Aleeya, anak kita sayang… dia perlukan mama.." kata Zackry lagi. "Along.. adik kita…" Azman memeluk abangnya. Lemah seluruh tubuh tatkala melihat sekujur tubuh di hadapan adalah mayat adik yang mereka sayangi. "Maafkan mama leeya.." Datin Syafiah berkali-kali mencium menantunya itu. "Maaf semua, saya terpaksa bagitahu.." Dr Fatimah muncul. "Aleeya sebenarnya tahu dia akan menghadapi komplikasi ini. Pada awal usia kandungan, saya nasihatkan agar dia menggugurkan kerana akan membahayakan nyawanya. Namun dia berkeras mahu meneruskan. Dia sebenarnya menghidap masalah rahim yang serius. Salah satu nyawa akan terkorban dalam proses kelahiran. Dia kuat, dia mahu menyelamatkan nyawa anaknya dan sanggup disuntik setiap sebulan untuk kesihatan kandungannya. Dia sebenarnya tidak mengizinkan saya menceritakan perkara ini, tapi saya tak mampu lagi untuk simpan. Maafkan saya." Ujar Dr fatimah. "Astagfirullah…" Suara Haji Nazim mula kedengaran. "Leeya, kenapa buat semua ni.. jangan tinggalkan abang…" Zackry menangis. "En Zack, ini surat dari Aleeya, dia mintak saya bagikan. Dan boleh baca selepas pengebumian. Itu amanat dia." Dr Fatimah menyerahkan sepucuk surat kepada Zackry.

********************************

Aleeya selamat dikebumikan. Pemergiannya diiringi tangisan dan doa dari semua sanak saudara. Zackry masih duduk disisi pusara Aleeya. Air matanya menitis. Segala kenangan bersama Aleeya semasa hayatnya menerjah minda. "Ya Allah.. betapa besar dugaan ini.." Desis hati kecilnya. Zackry melangkah pulang. Di rumah, anaknya masih lena tidur. Nama masih belum diberikan kerana sibuk menguruskan pengebumian Aleeya. Zackry merenung wajah anaknya. Saling tak tumpah seperti Aleeya. Zackry mengeluarkan surat yang diberi Aleeya. Ahli keluarga yang lain menunggu.
Assalammualaikum,
Salam sayang dari leeya buat semua. Terima kasih kerana sudi menguruskan pengebumian leeya. Abang, maafkan leeya sebab tinggalkan abang. Leeya sayang abang, harap abang terima Muhammad Zafiq Nazli ini. Tolong letak nama tu ya.. Leeya suka sangat. Abang, ini sahaja yang leeya dapat tinggalkan pada abang. Sayangi dia, didiklah dia supaya jadi insan sempurna. Maafkan leeya tak dapat nak tunaikan amanah Tuhan ini bersama-sama abang. Maafkan leeya. Leeya tahu, Dr Fatimah pasti sudah bagitau perkara sebenar. Bukan niat leeya mahu berahsia, tapi leeya terpaksa. Harap semua orang gembira. Mama, papa, ini cucu mama ngan papa, sayangilah dia ya.. maaf kalau leeya menyusahkan. Ampunkan semua dosa leeya. Abang kalau nak kahwin lepas ni, abang kahwinla. Sekurang-kurangnya anak kita ada mama.
Ibu, Ayah.. ampunkan semua dosa leeya. Leeya banyak sangat salah dengan ibu ayah. Halalkan makan minum leeya. Ibu, halalkan setiap titis susu yang ibu berikan. Leeya tak sempat nak balas semuanya. Leeya mintak maaf. Along, abang man.. adik sayang semua. Boy, Ocu dah tunaikan janji, ocu dah bagi baby boy. Nanti kawan dengan dia tau. Jaga dia, dia tak ada mama. Harap semua orang dapat terima anak yatim ini. Sayangilah dia.
Abang.. banyak leeya nak cakap dengan abang. Leeya sayang abang, selamanya leeya sayang abang. Leeya sedih nak tinggalkan abang. Tapi.. Tuhan dah panggil Leeya balik. Leeya kena ikut. Leeya harap abang dapat hidup bahagia dengan anak kita walaupun tanpa leeya disisi. Leeya akan sentiasa bersama abang. Di hati abang. Doakan kesejahteraan leeya kat sini ye abang. Leeya pasti akan merindui abang. Terima kasih atas segalanya abang. Selamat tinggal semua.

Salam..
Aleeya
Air mata Zackry menitis. Hajah Amina, Haji Nazim, Amran serta Azman turut menangis. Datin Syafiah lemah longlai dalam pelukan suaminya Datuk Zabidin. Zackry memangku anaknya yang sedang tidur. Dikucup anak kecil itu. "Muhammad Zafiq Nazly.." Katanya.

Sekian….
posted by Penulisan2u @ 8:40 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
53 Comments:
  • At 22/10/09 9:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yaAllah,nape heroin matinyaaaaaaaaaaaaaaaaaa....tidakkkkk....sedih lah..hua67...

     

  • At 22/10/09 9:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sdey sangat............

     

  • At 22/10/09 10:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hua...menitis air mate aku...naper heroin mati....-nk-

     

  • At 22/10/09 12:05 PTG, Blogger nur said…

    aduh..sedih2....

     

  • At 22/10/09 12:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oh tdk......knp Alia mninggl....
    sdhnye......

     

  • At 22/10/09 2:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sdey gilerrrrrrrrrrrr
    air mata aku ni xnak bhenti la plak..

     

  • At 22/10/09 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kesian... liya.

     

  • At 22/10/09 3:43 PTG, Blogger Aiza said…

    ala sedihnya... menitis air mataku... congratz penulis....

     

  • At 22/10/09 4:09 PTG, Blogger queenegos said…

    npe heroin meninggal....sedih..pe2 pn...karya ni sgt best...

     

  • At 22/10/09 5:33 PTG, Blogger ♥ QaseH ♥ said…

    sedey sangat nangis oooo

     

  • At 22/10/09 5:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btol2 best n mampu mebuat seseorg yg smmg jiwa sensitif menangis...tahniah kepada penlis berjya menulis dengan jayanya...truskan lah berkarya selagi mampu...
    girl....

     

  • At 22/10/09 5:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuuuu......nape heroin matiii
    sedeyyy sngttt

     

  • At 22/10/09 8:41 PTG, Anonymous ladybiey said…

    salam.
    penulis u did a good job.
    Saya suka cerita u. Sangat best. Mula tersenyum pas tu menanggis..
    tak tahan sungguh. Demi kasih sayangkan. Untuk insan yang bermakna dalam hidup. Pengorbanan yang berat tu. Mari kita semua pikirkan mampukah kita jadi begitu ?????????
    One again. congrate writter.

     

  • At 23/10/09 2:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedihnya....huhuhuuu

     

  • At 23/10/09 10:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedihn y

     

  • At 24/10/09 8:59 PTG, Blogger ~:: Izzati ::~ said…

    sedih....
    :(
    cograte writter

     

  • At 25/10/09 9:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala nape heroin ni mati??? sedih giler..
    congrate writer krn berjaya membuat saya menangis ni....
    waaaa....T_T

     

  • At 30/10/09 11:14 PG, Anonymous tasya said…

    best story...
    congrate writer...

     

  • At 2/11/09 2:59 PG, Anonymous ~alia~ said…

    best giler..effy..awk memng pndai bwk pra pmbaca mneroka prjlanan cite nie..wlaupun last endind sad..tpi memng best..congrate writer..klau ada kaya lain khbr2 kan la..nisangulya@yahoo.com..k

     

  • At 2/11/09 6:20 PTG, Anonymous effy shafrizal said…

    karya saya seterusnya Terima Kasih Tuhan.. kat sini x masuk lagi.. klu nak baca sila ke blog saya...

     

  • At 11/11/09 1:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    2.02am
    sedih sgat n brjya buatkan sy nangis...... good writer

     

  • At 25/11/09 12:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job.... sedih siot.... nangis gua baca. nasib baik x de org kat office

     

  • At 12/12/09 2:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    minitis jgk air mata ku...
    huhuhu..

    -nuralyaa45@yahoo.com-

     

  • At 24/12/09 3:22 PTG, Anonymous nana said…

    salam..
    congrate 2 writer..
    bez gler...
    sdey..
    trmengalir air mataku...

     

  • At 1/2/10 3:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Cerita yang menarik..
    teruskan usaha.

     

  • At 5/2/10 9:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menangis aq time zackry bce surat aleeya...
    sedeyh sgt...novel yg sad ending pown ta kurang hebatnyer..
    tulis lah novel bnyk lagi tau..




    ALya RAzaLi...

     

  • At 8/2/10 11:06 PG, Anonymous yatt said…

    yaalah..npa air mata aku xnak henti nih..huhukk... sedihnye rasa... kalo la anda berada di tmpat zackry.. apa yg anda akan lakukn??? huhwaaaaa... mg filing hbs ar citer ni.. utk penulis tahniah kerana bjaya menitiskan ayaq mata smua org yg mbaca n memahami citer ni.. xmudah nk jtohkan ayaq mata ssorg.. tmbah bg lelaki... 10 bintang utk citer ni... truskan usaha.. tahniah skali lg..

     

  • At 22/3/10 11:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ya allah..sedih sgt2 cte ni..terpksa bc ckit2 sbb xnak air mata ni trun lebat sgt..lps ok ckit bc lps tu meleleh lg..aduh...jgn la buat ending mcm ni...sdh tau

     

  • At 24/3/10 3:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    inilah hakikat kehidupan

     

  • At 24/4/10 11:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huu...
    cdeynye.
    isk3...

     

  • At 19/5/10 1:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pengorbanan yang abadi dr seorang isteri thdp suami...
    semoga dikurniakan syurga di sisi suami tercinta..
    menitis juga air mata ni mengenangkan pengorbanan yg dilakukan oleh leeya.
    papepon best sangat2 citer ni
    keep on moving...ok

     

  • At 21/5/10 10:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sdih btl...
    menangis sy bce

     

  • At 21/6/10 4:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    slm..
    opening..
    klimaks..
    ending..
    not bad..
    tibe2 je bulu mate aq basah..

    otai5ss90@yahoo.com

     

  • At 21/6/10 4:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    syg cita2 aleeya x kesampaian..

     

  • At 15/7/10 12:03 PG, Blogger Balqis =) said…

    :) suatu perkara yg luarbiasa pernah sy bace
    thanks menyedarkan sy hidup ni singkat:)

     

  • At 16/7/10 9:15 PG, Anonymous ila said…

    best citer nih....sedey sgt2...

     

  • At 8/9/10 12:01 PTG, Blogger ~najwa~ said…

    besnye!!first time bc novel kat penulisan2u nie aku nanges!!
    sedeyh sioott!!!

     

  • At 14/10/10 1:32 PTG, Anonymous aleeya said…

    anti klimax arrr....asal heroinnye mati??????
    so sad ending...

     

  • At 26/10/10 2:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes la ceta nie.... sedih giler...

     

  • At 28/10/10 6:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hua....... npe heroinnya mati?? sdehnye....
    nma heroinnya 2 sama dgn nmaku....
    sdih giler crta ni...
    tahniah dah buat air mataku gugur...
    tp, tk puas atila, heroin 2 mti..
    pape pn, gud job....

     

  • At 17/12/10 11:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    seedeh nyew...
    :'(

     

  • At 14/3/11 3:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    KENAPA HEROIN NYER MATI..SEDIH GILER..KESIAN ALEEYA..KESIAN LAGI ZAFIQ&ZACKRY..huhu

     

  • At 14/3/11 8:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    serius...sdey gle...ak bce pon nangis....first time kot ak nags bce novel...taniah pegarang...teruskan usaha anda

     

  • At 28/3/11 11:15 PTG, Blogger tulipcyan said…

    sedeynye..

     

  • At 10/6/11 6:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pergh,,,sdey gle...meleleh air mata aq.....kesian kt zackry...zafiq plak membsr tanpa ibu..
    best and nice story....

     

  • At 29/6/11 5:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedih nyaaa..best cite ni..

     

  • At 11/7/11 2:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer die..sedih lor :)

     

  • At 1/8/11 11:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedihnya......

     

  • At 29/10/11 11:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedey laaaa...

     

  • At 20/2/12 5:15 PTG, Blogger mawar jingga said…

    SEDEYNYER.. APA-APA PUN CONGRAT... SEBAB BERJAYA MENAMATKAN NOVEL NI. RINGKAS PADAT DAN MENARIK TAHNIAH- MAWAR JINGGA

     

  • At 20/2/12 8:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm sedihnya terharu rasenya....

     

  • At 26/2/12 4:14 PTG, Anonymous Farahanieysz said…

    Jln cerita yg sungguh menakjubkann :)
    Awesomeee .. Suka lew dengann jln ceritanyaa :D
    Ape punn , terbaikk ! Bythway, ade part-II yg m'buadkan sy menitiskan air mataa :) Tktahu kenapa murah sgt nk kluarkan air mate neyhh .. Good Job :D

     

  • At 3/3/12 7:03 PTG, Anonymous izah said…

    jln cerita yg menarik..ringkas dan padat..good job!! suke ngn citer ni..truskn penulisan anda!!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group