BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, September 27, 2009
Novel : Saat terindah 3
Nama Pena : shafika

Selepas seminggu…pada pagi yang hening lagi cerah dan angin pagi menampar pipi pelajar-pelajar 4 fatanah..tiba-tiba satu suara kendengaran membuatkan satu sesi kelas 4 fatanah menjadi boring bila guru bahasa melayu masuk, pn. Azlinda. Semasa sedang sibuk membuat kerja yang diberi…

"woi hadi..ape peribahasa tu weih..sorang bantal tidur tu..camne peribahasa die??" soal fitri yang sedang kebingungan..

"kejap..aku rase disorongkan bantal..tidurlah pula.."jawab hadi

"ye ke??macam tak kene je.."soal fitri balik

"ataupun..disorongkan bantal…mengantuklah pula..ataupun.." tanpa sempat meneruskan bicara

"dah..dah..salah peribahasa kau tu..baik aku tanye cikgu.."jawab fitri sambil mengangkat tangan

"ye ade ape fitri" soal pn azlinda

"ape peribahasa yang orang disorongkan bantal tu?"soal fitri

"bagai orang mengantuk disorongkan bantal"jawab pn azlinda pendek

"ha..time kasih cikgu..nanti saye belanje cikgu minum air hundred plus..ok cikgu.."jawab fitri sambil senyum

"bukan air hundred plus..air seratus tambah"jawab pn azlinda tanpa senyuman

Satu sesi kelas ketawa terbahak-bahak..semasa rehat..fitri dan hadi tidak keluar untuk rehat kerana menemani hadi yang belum menyiapkan homework yang diberi sir semalam..selepas siap mereka berbual kosong..

"weih..minggu nie kan minggu akhir kita sekolah..lepas tu kan cuti sem "kata hadi memulakan perbualan

"habis.."jawab fitri pendek

"kita pergi taman nak..??"soal hadi sambil mengangkat keningnya

"nak buat ape?petik bunga?"jawab fitri dengan nada gurauan

"ko tak payah buat lawak bodohlah fit..aku pijak kau kang..camnie..farah kan balik minggu nie..die ajak kita jogging kat tasik titiwangsa..amacam?"soal hadi

"eh…dah baik..cepat betul.."soal fitri tersenyum

"ok dah..penat aku pujuk dia..nasib baik cair balik"jawab hadi membalas senyuman

"tak naklah aku..ko pegilah..tak nak kacau"jawab fitri selamba

"lah..mengacau abendenye..dia ajak ko skali lah..jom jelah..lepastu die cakap nak ajak kita study sekali lepas exercise..jomlah.."kata hadi dengan nada memaksa fitri

"hish kau nie..ok lah.."jawab fitri sambil mengecilkan matanya

Pada pagi sabtu yang cerah dan sejuk tu…fitri dan hadi sudah terpacak di taman tersebut untuk menunggu kedatangan farah..tiba-tiba mereka terdengar derap kaki seseorang berjalan kea rah mereka lalu perbualan mereka terhenti dan memandang kearah pemilik kaki tersebut..

"hai korang!!lama tunggu" kata farah dengan suara girang

"lame lah jugak..janji pukul 7.00 sekarang dah pukul 7.30" kata hadi

"alah sorrylah..lambat sikit..tadi kawan saya lambat sikit.." kata farah sambil melangkah duduk di sebelah hadi

"kawan??awak tak cakap pun nak bawak kawan sekali" kata hadi dengan pandangan redup

"saya tak bagi tahu yerk??lupe kot..sebenarnya kitorang dah plan dah nak jogging same-same..lupe pulak nak bagi tahu awak..sorry erk" terang farah panjang lebar

"tak ape..by the way..pompuan ke lelaki?"soal hadi curiga

"pompuanlah..kalau lelaki baik saya tak payah ajak awak.."jawab farah mengeluh

Semasa mereka sedang rancak berbual…farah ternampak kelibat sahabatnya lalu memanggil sahabatnya yang seperti sedang mencari-mari

"shila!"jerit farah spontan

"shila? Macam pernah dengar je nama tu.." soal fitri sendirian di dalam hati

Shila mula mengorak langkah menuju kea rah farah yang sedia menantinya..lalu menyapa farah

"puas aku cari kau..sory lambat sikit..kasut aku hilang pulak tadi..nasib baik jumpa balik..sorry yerk.."kata shila dengan nada perlahan

" tak pe..aku pun lambat jugak sampai tadi..owh! kenalkan..nie hadi..abang aku and nie fitri..my friend" kata farah sambil menghulurkan senyuman

" hye.."sapa fitri dan hadi

"kita pernah jumpa kan?"soal fitri

"tu lah pasal..saya pernah tengok muka awak nie..tapi kat mane yerk?"soal farah sambil berfikir sejenak

"watson.."jawan fitri pendek

"owh..baru ingat..kecik je dunia nie rupanya" kata shila

"owh..jadi mamat yang ko citer kat mid tu..si fitri nie?!" sampuk farah

Shila hanya mengangguk..pada suasana yang indah itu..mereka berempat berjogging sambil berbual kosong..setelah 30 minit berjogging..farah yang kepenatan berhenti berehat ditemani hadi..

"kau pergilah dulu dengan fitri..aku penatlah..nanti aku dengan hadi follow dari belakang" kata farah sambil meneguk air

"ha!..tak kanlah..aku.." jawab shila

"pergi je lah..aku kenal sape fitri..pergilah dulu" kata farah memotong percakapan shila yang belum sempat habis

"ok..ikut tau..jangan lama-lama rest" kata shil yang sedikit cuak

Shila dan fitri meneruskan perjalanan mereka..shila sama sekali tidak menegur fitri yang berada di sebelahnya..

"apsal?? Macam takut je?" soal fitri yang mula perasan kelainan pada wajah kekasih gelapnya

"ha..mana ada..tak biasa lah dekat dengan lelaki" jawab shila ringkas

" owh..awak jangan risaulah..saya ni bukan lelaki jenis suka ambil kesempatan" jawab
fitri menyakinkan shila

semasa sedang sibuk berbual..shila hampir tersungkur kerana terdapat lubang besar di tepi jalan tersebut..tiba-tiba satu genggaman tangan kepunyaan fitri berpaut pada pergelangan tangan shila

" astagfirullah hal azim..saya hampir jatuh.." kata shila sambil memegang dadanya yang berdegup kencang tanpa perasan tangan kanannya masih dipegang

Fitri lantas melepaskan genggaman tanganya dari pergelangan tangang shila setelah tersedar..

" sorry..kita duduk dulu" pelawa fitri kepada shila yang kelihatan kepenatan

" haus?" soal fitri memulakan perbualan

Shila sekadar mengangguk..

"nah..saya tak minum lagi.."kata fitri sambil menghulurkan botol air mineral kepada shila

"tak apelah..nanti awak tak ade air..saya tak lah haus sangat" jawab shila menolak

" ambil je lah..saya tau pompuan mudah haus berbanding lelaki" kata fitri seolah-olah mengambil berat

Shila yang sememangnya haus tidak berdaya menolak pelawaan fitri..kerana tekaknya sudah kering bagai kemarau..lalu mengambil botol air tersebut dan meneguknya..

"kata tak haus..tapi sampai setengah gelen awak teguk" perli fitri sambil melemparkan senyuman

" dah awak bagi saya ambil lah..awak nak ke?"soal shila

"nak.."jawab fitri ringkas lantas meneguk air..

Tiba-tiba semasa sedang sibuk bergurau senda..pasangan 2 sejoli hadi dan farah sampai..

" hai..mesra nampak..tadi aku nampak ko bukan main tak selesa dengan fitri..sekarang ape citer?" perli farah

shila lantas mencubit lengan farah..hadi dan fitri yang melihatnya hanya ketawa kecil..mereka habiskan masa bersama dengan membuat study group bersama-sama..fitri yang pemalas peringkat antarabangsa berasa masanya terluang bila dapat belajar bersama-sama shila yang sememangnya pandai dan bersekolah di MRSM kuala klawang..selepas tamat sesi pembelajaran bersama..mereka berdua pulang ke rumah masing-masing..semasa di rumah fitri..

"fitri..nie azreen..anak kawan papa masa papa belajar di oversea dulu.."kata tn. Mokhtar sebaik sahaja fitri memasuki pintu rumahnya..

"owh..hai..fitri…"jawab fitri mesra sambil bersalaman dengan azreen

"ok..fit..azreen akan duduk di rumah kita untuk sementara waktu..sebab ayah azreen ada hal perniagaan di luar negara dan azreen akan bersekolah satu sekolah dengan fitri.." terang tn. Mokhtar panjang lebar

Fitri masih bersikap selamba walaupun dalam hatinya sedang terkejut mendengar penjelasan ayahnya…pn.suraya yang dari tadi mendiamkan diri terus membawa azreen yang yang muda setahun dari fitri ke tingkat atas dan menunjukkan biliknya yang bersebelahan bilik fitri..

"hye abang..arin harap abang tak rasa terganggu dengan kehadiran arin kat rumah nie" kata azreen serba salah

"tak ape..abang Cuma harap arin dapat biasakan diri arin kat rumah nie..anggaplah family nie macam family arin sendiri yerk" terang fitri panjang lebar sambil menghulurkan senyuman

"thanks ye abang..arin ingat abang tak suka tengok arin masa uncle mokhtar kenalkan arin tadi.." jelas arin

"mana ada..terkejut sikit aje bila dengar papa abang cakap yang arin akan tinggal kat sini untuk sementara" jelas fitri bagi menghilangkan perasaan tidak senang hati azreen

Pada malam selepas selesai menukar pakaian…fitri keluar dri biliknya dan ingin menuju ke ruang tamu…terlintas hati fitri untuk meninjau apa yang sedang dilakukan azreen yang sudah dianggap seperti adiknya walaupun tidak sampai 1 jam mereka berkenalan..

"arin.." sambil mengetuk pintu bilik arin

"ye.."

"buat ape tu?" soal fitri..

"tak buat apa-apa..tengah study..yelah..tak lama lagikan nak exam.." jawab azreen lembut

"owh..ingat nak ajak arin jalan..release tension kejap..boringlah..uncle dengan untie ada jamuan kat rumah kawan diorang..ada mak jah aje kat sini…ok lah..belajar elok-elok" kata fitri sambil meninggalkan bilik azreen

"kejap..ermm..arin pun boring nie..arin ikut boleh?"

"emm…boleh je..jom"

Mereka berjalan kaki ke sebuah pergunungan yang berdekatan yang selalu menjadi tempat fitri melepaskan semua perasaan..

"nielah tempat yang abang selalu pergi kalau abang ada problem..semua tension boleh release kat sini..kawan baik abang adalah orang pertama yang tahu tempat nie..arin pulak orang no-2 lah.." terang fitri panjang lebar sambil melihat bangunan yang pesat membangun di bawah bangunan tersebut

Azreen yang terleka dan tergamam dengan keindahan alam ciptaan tuhan yang maha esa sehinggakan azreen melayang ke dunia fantasi tanpa menghiraukan kata-kata fitri..mereka berdua hanyut dalam dunia fantasi mereka dengan tiupan angin yang sepoi-sepoi bahasa itu.
posted by Penulisan2u @ 5:09 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
0 Comments:

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group