BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, September 16, 2009
Novel : My Witch Is Angel 8
Nama Pena : OkiE

Spell 8: Heart Beat

Dari jauh mereka boleh merasa aura ungu,semakin hampir dengan mereka.Semua pelajar langsung tidak boleh berkata apa-apa apabila Moon melalui kawasan itu menuju ke kelasnya.Peluh hangat menitis didahi setiap seorang.Tidak disangka,sikapnya yang dulu telah kembali,sama seperti dulu setelah kelabnya dibubarkan.Tiada siapa pun yang boleh menghampirinya.moon bagaikan bunga berduri lagi beracun.

Sampai saja di kelasnya,dia terus meluru masuk dan duduk di tempatnya.mine yang sedang membaca tersentak,rasa takut juga tapi oleh kerana Moon adalah kawannya dia perlu berkorban.

"Welcome back,Witch!" Kata Mine.Moon membenamkan wajahnya dimeja.

"Kenapa ni?" Soal Mine pula.Mesti ada sesuatu yang teruk terjadi ni,kalau tidak masakan dia seprti ini..malah lebih teruk lagi.Mine memandang pelajar-pelajar yang ada di dalam kelas,semua melihat ke arah Moon.Mine pun memberi isyarat kepada mereka untuk keluar sebelum Moon menyuruh mereka keluar.Pelajar-pelajar itu menurut.Mereka pun keluar.Moon mengangkat wajah sambil memandang Mine dengan matanya yang boleh membunuhnya

"Aku nak tanya sesuatu,"

"Okey..tapi tolong jangan tengok aku dengan mata kau tu..boleh putus urat-urat aku ni tau,"

"Dah mata aku macam ni…"

"Okey..okey..cakaplah apa kau nak tanya?"

"Apa maknanya kalau bila kita dekat dengan seseorang,jantung kita tiba-tiba saja berdegup dengan kencang?" Mine menutup buku yang dibacanya tadi.Bersedia untuk menjawab soalan bonus Moon.

"Hemm…itu maknanya kau dah jatuh cinta,jantung kau berdegup untuk dia." Jawab Mine bersahaja.Moon mengedutkan dahi.Aku?Aku jatuh cinta dengan Zero??Palis-palis,jauh-jauh..

"Bila masa aku cakap aku?Bukan akulah..ini soalan orang yang pernah menyoal aku tapi sampai sekarang aku
tak tahu jawapannya," Moon menyembunyikan perasaannya yang sebenar.Tenang saja tutur bicaranya.

"Oo…bagi akulahkan..orang ni sebenarnya sudah jatuh cinta dengan seseorang cuma dia tidak sedar bahawa perasaan cinta itu sudah wujud," Terang Mine lagi.Glup!Moon menelan air liur.Mustahil aku boleh jatuh cinta..tidak ..jantung aku berdegup kencan sebab aku masih takut dengan Zero macam aku takut dengan kolam.Ya..itu yang betul..


******



"Hah??!Lawatan ke rumah orang tua-tua?" Soal Trisha seakan terkejut.Memang pun terkejut.Manila kad yang ditampal oleh Zero dicabut dan dibawa menuju ke sebuah kerusi.Ami dan Umi membuntutinya.

"Aku tak sangka..AJK tertinggi Persatuan Pelajar boleh fikir lawatan seperti ini," Rungut Trisha lagi.

"Dan..nama kita bertiga tersenarai," Kata Ami pula.Umi yang sedang duduk di tepinya sekadar mendengar sambil memegang gula-gula tangkainya.

"Tapi papa tak bagi tau aku pun?" Kata Trisha lagi.

"Hello?Papa kau tu pengetua kat sekolah ni..jadi semua hal sekolah,dia tidak boleh bongkarkan begitu saja," Sampuk Umi tenang.Tidak semana-mana kepalanya diketuk dengan tulang buku.Siap lagi kalau bukan kakaknya.Ami ingin menyedarkan Umi bahawa dia sudah melukai hati Trisha.Umi terdiam sambil mengusap-usap kepalanya.Kepala aku juga jadi mangsa..betullah aku cakap tadi.

"Tapi aku rasa ini adalah peluang kita untuk balas dendam dengan si perempuan sihir tu," Cadang Trisha pula.Memang impiannya membalas dendam pada Moon dan impiannya sudah hamper tercapai.

"Boleh juga..tapi apa rancangan kau?" Soal Ami setuju 100% dengan cadangan Trisha.

"Sini!" Trisha menarik Ami dan Umi dekat dengannya dan membisikkan sesuatu di telinga mereka.Tentunya rancangan jahat mereka.Ami tersenyum sinis mendengar rancangan itu.

"Mesti seronok,kan?Lepas ni kita akan tahu perempuan sihir itu tahu apa erti takut atau tidak," Kata Trisha lagi.Kagum dengan rancangan jahatnya,

"Macam mana?" Soal Umi tidak faham.Dahinya mengedut.Trisha dan Ami sama-sama memandang Umi lalu serentak menggeleng.Mereka akhirnya meninggalkan Umi denga keadaan yang terpinga-pinga.Susah nak cakap dengan orang yang lambat pickup.
Umi hanya memandang pemergian kakaknya dan Trisha.Kenapa mereka tinggalkan aku?Tanpa berlengah lagi,Umi bangkit dan mengejar kakaknya.Dalam masa yang sama,mereka tidak sedar ada sepasang telinga yang merakam segala perbualan itu.


******


"Trust me..you love me Moon Morgana Sarandani,"


Kata-kata Zero sekali lagi menerpa di gegendang telinga Moon,seakan suara Zero sudah terrakam di telinganya.Berbagai cara Moon lakukan agar suara itu hilang namun semuanya sia-sia,semakin diusir semakin kerap suara itu kedengaran.Sebab suar itu juga,jantungnya sentiasa berdegup laju mengalahkan kereta api.

"Apa masalah aku sebenarnya ni?Perlukah aku berjumpa dengan doctor?" Soal Moon senditi.


"….orang ni sebenarnya sudah jatuh cinta dengan seseorang cuma dia tidak sedar bahawa perasaan cinta itu
sudah wujud,"


Kata-kata Mine tempoh hari turut tumpang sekaki mengusutkan saraf-saraf otak Moon.Mana mungkin aku jatuh cinta..aku tak akan jatuh cinta pada sesiapa terutamanya Zero.

"Tidak!" Kata Moon seakan menjerit.Perang dihatinya terbawa-bawa sehinggaa ke luar.

"Tidak apa Moon?" Soal seseorang tiba-tiba.Moon seakan mendengar suara Zero.Dia pun berpaling.Zero Silvan Albumin.Dengan tindakan yang spontan,Moon terus menjauhkan diri.kali ini bukan sekadar 2 tapak ke belakang tapi 4 tapak ke belakang.Moon mendengus kasar.

"Kenapa kau selalu aja muncul saat aku tak nak jumap kau?" Soal Moon kasar.Zero mengeluh kecil.Bilalah kau nak sedar Moon yang sebenarnya kau juga cintakan aku?

"Moon,you’ll need me," Jawab Zero pula.

"Nonsense!Siap yang perlukan kau?I don’t need you at all!" Kata Moon lagi.Semakin menebal kebenciannya pada Zero.

"Sorry..aku tak berniat nak buat kau macam tu semalam." Luah Zero.Moon tersentak.Jantungnya berdegup kencang lagi.Mengarut betulalah semua ni!

"Back off!" Jawab Moon keras.Zero menurut tanpa bantahan.Dia berundur untuk memberi ruang kepada Moon untuk melintas.Zero hanya memandang Moon.Kenapa kau terlalu keras hati Moon?Kenapa kau tak boleh memaafkan aku langsung?

"Semua sudah kumpil?Kumpulan A?" Suara Cikgu Rohani kedengaran.

"Sudah!" Jawab Kumpulan A serentak.

"Kumpulan B?"
Sudah!" Kumpulan B pula menjawab.

"Okey..kita akn bertolak sebentar lagi..barang-barang kamu sudah dimasukkan ke dalam kereta?" Soal Cgu
Rohani lagi.Ingin memastikan semuanya sudah selesai.

"Kalau sudah..sila naik bas ini satu persatu.Bermula dengan Kumpulan A diikuti dengan Kumpulan B.Ada apa-apa soalan sebelum kita bertolak?" Soal Cikgu Rohani lagi.Tin-tiba seorang dari mereka mengangkat tangan.Semua mata memandang ke arahnya.

"Ya Milanne?"

"Kita nak menginap di mana pula cikgu?"Soal Milanne.

"Itu..sampai sana baru kami akan bagi tahu." Jawab Cikgu Rohani.

"Kalau takda apa-apa lagi..sila naik bas," Sambungnya pula.Semua pelajar pun berarak menuju ke bas panjang seperti yang dimaksudkan oleh Cikgu Rohani.Di sana,Cikgu Jhul,juga sebagai guru pengiring mencatat nama sesiapa saja yang sudah menaiki bas tersebut.

"Kenapa Moon?Risau semacam aja?" Soal Mine apabila melihat muka Moon yang berkerut.

"Mine..rantai aku hilang,"

"Rantai?kau tak pernah mention pada aku pun yang kau ada rantai?Hilang kat mana?"

"Aku ada rantai..aku tak tau mana rantai tu hilang tapi rantai tu dah takda tempat aku,"

"Laa..carilah tempat yang kau pernah pergi sebelum ni..mana tau kau akan jumpa kat sana..Macam aku,aku dah jumpa buku aku tu."

"Baguslah tu.." Jawab Moon lemah.Hanya rantai itu saja yang membuatkan Moon percaya bahawa kakaknya akan balik suatu hari nanti.
Zero yang terdengar perbualan Moon dan Mine tersentak.Rantai itu ada di tempatnya.Tercicir semasa pasukan penyelamat membawa Moon masuk kedalam kereta ambulance .

"Nad..kau jalan dulu ya?" Kata Zero lantas beredar segera.

"Kau nak pergi mana?" Soal Nadal tapi Zero hanya menjawab dengan lambaian tangan.Dan dia pun hilang.
Kini tiba masa untuk Kumpulan B untuk menaiki bas.Nadal mendekati Moon.Mine sudah pun naik ke dalam bas.Belum sempat Moon melangkah,Nadal menyentap bahunya.Moon berpaling.

"Hati-hati..bahaya ada di mana-mana saja," Pesannya.Moon memandang Nadal dengan wajah pelik.Tidak faham kenapa Nadal tiba-tiba mengambil berat tentangnya.Moon terus naik tanpa bertanya apa-apa pada Nadal.


******



"Aku tak sangka pula kita terpaksa pergi kat rumah tu,dahlah kotor," Bisik Alwa.Tapi masih mampu didengar oleh Mine yang duduk di belakangnya bersama Moon.Kelihatan Moon sedang membaca buku.

"Janganlah cakap macam tu..kau pun tak tau apa akn terjadi pada kau nanti," Tegur Mine.Dia memang pantang dengar orang lain bercakap sedemikain rupa.Alwa berpaling ke belakang,kawannya Cindy turut berpaling dengan muka sombong mereka.

"Kau tak layak cakap macam tu dengan aku.lagi pun kenapa aku mesti tinggal kat rumah tu kan aku banyak rumah," Balas Alwa angkuh.Sombong dengan kekayaan yang dimilikinya.Moon yang sedang membaca hanya sekadar menjadi pendengar.

"Kau akan cakap begitu pada hari ini,tapi kemudian hari kau juga akan menjalani kehidupan seperti itu," Kata Mine lagi.Benci mendengar kata-kata Alwa.

"Hei!!" BUK! Dengan tenang Moon menghempap buku itu di kepala Alwa..Alwa memandang bengis kearah Moon.

"Duduk diam-diam atau turun dari bas ni," Kata Moon tenang.Alwa mencebik lantas berpaling semula.Mine tergelak kecil.Ex-Vice-President Vs. Vice-President.Tentulah Moon yang menang walaupun dia bukan Vice-President sekali pun.

Alwa adalah bekas Vice-President tapi Zero melucutkan jawatannya kerana menyalah gunakan jawatannya sebagai Vice-President.Alwa suka menindas golongan yang hanya mendapat biasiswa dan itu sudah melanggar peraturan Kelab Persatuan Pelajar.Termasuk Alwa banyak lagi yang telah dilucutkan jawatan.Satu,tidak menjalankan tugas dengan sempurna.Dua,langsung tiada kesabaran.Ketiga pula,mereka sendiri yang meletak jawatan kerana tidak dapat bertahan dengan kerja yang berlambak.Persatuan pelajar yang akan melangsungkan segala kerja yang berkaitan dengan aktiviti-aktiviti sekolah dan sebagainya.Mereka juga bertanggungjawab membaiki kerosakan disekolah termasuk menjaga kebajikan sekolah.Guru-guru hanya menjadi penasihat mereka.Oleh sebab itu Zero ingin mencari Vice-President yang boleh diharap,seperti Moon.Dia percaya sepenuhnya dengan Moon walaupun hubungan dia dengan Moon tersangatlah dingin.

Tidak semana-mana,bas yang mereka naiki tiba-tiba berhenti secara mengejut membuatkan semua penumpang terjerit ketakutan.Sebuah motorsikal hitam berhenti di hadapan bas menghalang jalan.
Alangkah terkejutnya mereka apabila penunggang motorsikal itu adalah The Mask.The Mask menaiki bas tersebut.Semua penumpang memandang kearahnya termasuk Moon.Tapi pandangan The Mask hanya ada satu arah,iaitu Moon.Mata mereka bertentangan.Dengan cepat Moon melarikan matannya.


"Maafkan aku," Ucap The Mask sambil menundukkan kepala pada pemandu bas.Pemandu bas itu hanya mengangguk dengan mulut ternganga.Dia sendiri juga tergamam.The Mask,peneraju syarikat IE..siapa yang tak kenal.The Mask menuju kearah Moon.Lelaki bertopeng seakan magnet yang menarik pandangan semua penumpang.Nadal yang turut menaiki bas itu juga tergamam tapi dia seperti mengenali cara lelaki bertopeng itu berjalan.


"Aku pasti..kau perlukan ini," Kata The Mask sambil menghulurkan sesuatu kepada Moon.Bulat mata Moon memandang The Mask.Sepantas kilat Moon menyambar huluran itu dari The Mask.Rantai?Rantai itukah yang dimaksudkan Moon tadi?Hati Mine berdetik.


Setelah rantai itu sampai ke tangan Moon,The Mask pun berpaling ingin meninggalkan bas itu kerana niatnya sudah tercapai.

"Hei!" Panggil Moon saambil berdiri.The Mask berpaling.

"Thank you," Ucap Moon.Pandangan para penumpang yang tadinya pada The Mask kini beralih pada Moon dengan pandangan yang sungguh pelik.The Witch ucap terima kasih???The Mask mengangguk sekali lalu turun dari bas tersebut dan menunggang motorsikalnya menuju kearah bertentangan.Moon duduk semula.Buat seperti tiada apa-apa yang terjadi.


"Moon rantai itukah yang kau kata hilang?Kenapa ada pada The Mask?Dan macam mana kau boleh kenal The Mask,penaraju syarikat IE?" Moon disoal bertubi-tubi sebelum sempat menarik nafas panjang.Rantai itu disimpan dalam dompet lalu memandang Mine.

"Firstly..semua orang kenal The Mask.Dan..rantai ni..dah dia jumpa,mestilah dia kembalikan pada aku.Betul tak?"

"Yalah..tapi macam mana kau boleh jumpa dia?"

"Somewhere..maybe..entah..dahlah aku ngantuk.Jangan bangunkan aku," Jawab Moon sambil menutup wajahnya dengan bukunya.Mine mengeluh kecil.Takpalah…

**************************

ps : please leave some comment,ya?tQ!enjoY!
posted by Penulisan2u @ 4:50 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
12 Comments:
  • At 16/9/09 4:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...

     

  • At 18/9/09 10:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    HEHEHE.....

    cepatlah smbung.. best giler....

    n i like the word "palis2" hehehe

    nice story....

    wait for the next chapter!!!!

     

  • At 22/9/09 3:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatlah sambung....seronoknyer.........and good luck..

     

  • At 30/9/09 7:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer nie...but kesalahan ejaan sentiasa ade...smpi kan ayat tersilap pn ade juga....try baca dlu sebelum upload...takut nnt ade yg tak paham :)

    ape2 pn best citer nie...

     

  • At 5/11/09 10:35 PTG, Blogger farahsyifaa said…

    ok skang saya cofius the mask tu adalah zero atau org lain hahaha :)

     

  • At 23/11/10 10:48 PG, Anonymous melati desa said…

    salam citer nie rese macam x logik pun ade gak tp enjoy nak isi mase bowrick cuti sem... confius gak kenape nak pakai topeng segala... macam kamen rider/power rangers/anddd.. the mask..........tp best............

     

  • At 20/1/11 5:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ~ UNLOGIKAL BUT SO NICE....

     

  • At 12/3/11 6:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler citer ni......
    saya suka......
    buatlah citer lagi.....
    ^_^

     

  • At 14/3/11 9:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bagus jer!!!!

     

  • At 30/11/11 3:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    NICE story .. org sbah ka writer dya ?
    (fyezhah)

     

  • At 16/3/12 1:45 PTG, Blogger Ain said…

    hihihi

     

  • At 22/7/12 12:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group