BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, September 03, 2009
Novel : Mr. Teddy 22
Nama Pena : Noreyn

Gaun putih yang tergantung di depan almari pakaiannya dipandang sekilas.

Kenapa mesti pakai gaun? Tak ada baju lain ke? Macam pengantin pulak. Hii cawan kopi ni nak suruh aku jadi Princess Sailormoon ke? Apa kelas? Kalau Tuxedo Mask okaylah jugak. Ni yang rasa tak nak pergi ni. Argh…

"Manja. Manja?"

"Ye mak?"

"Kenapa tak siap lagi?" Pn. Halimah yang baru masuk bertanya.

"Manja tak nak pergilah mak"

"Kenapa?"

"Mak tengoklah baju tu. Tak sesuai langsung"

"Wah.. cantiknya. Pandai Norman pilih"

"Mak. Manja bukan nak pergi kahwinlah"

"Jangan nak mengada Manja. Kalau Manja sendiri tak pergi nanti apa pula orang kata?"

"Apa pulak orang nak kata? Manja bukannya pengantin jadi orang tak akan kata apa apalah mak. Ini kan cuma majlis biasa je?"

"Memanglah bukan majlis perkahwinan Manja tapi orang akan kata anak sendiri pun tak menghadiri majlis ayah sendiri. Manja sedar tak yang Manja ni orang kanan ayah? Orang yang paling penting dalam company kita?"

"Kalau macam tu Manja pakai baju biasa je ye?" Saja je mak nak lebih lebihkan fakta supaya aku rasa bersalah kalau tak pergi.

"Tak boleh. Tak boleh. Pakai baju ni. Nanti lepas salin baju mak tolong pakaikan accessories dia"

"Mak boleh. Mana aci? Mak pakai baju kebaya je? Boleh je? Ni yang rasa tak puas hati ni" Macam kereta pula nak pakai accessories. Benci betul.

"Mak Puteri Gunung Ledang lah. Ni mak punya mask" Pn. Halimah mengeluarkan topengnya dari tas tangannya.

"Mak.. along mana?"

"Ada dalam bilik dia. Kenapa?"

"Manja nak pinjam tuxedo dia. Manja nak jadi Tuxedo Mask" Teddy yang baru melangkah beberapa tapak ditarik oleh ibunya.

"Kau jangan nak mengada ngada ye Manja. Tak kira apa pun yang terjadi hari ni Manja mesti pakai baju ni dan ikut kami ke majlis tu. Faham?"

"Mak.. Manja tak nak jadi Sailormoon mak. Manja nak jadi Tuxedo Mask. Tolonglah mak. Manja tak nak. Manja tak nak. Tak nak"

"Manja nak mak pakaikan baju ni ke atau Manja nak pakai sendiri?"

"Okay. Okay. Manja akan bertukar jadi Sailormoon. Bulan sabit Manja mana mak?"

"Bulan sabit mana pula?"

"Kan Sailormoon kena gunakan tongkat kecil dia yang atas dia ada bulan sabit tu untuk bertukar? Kalau tak ada macam mana nak bertukar?"

Budak ni. Sempat lagi nak buat lawak. Nak cari alasan ye. Tunggu kejap.

Pn. Halimah menyerahkan tongkat Sailormoon yang Teddy pinta selepas dia memperolehinya dari beg accessories yang datang bersama gaun tersebut.

"Bertukar!" Teddy menjerit dengan lantang sambil mengangkat tinggi tongkat tersebut.

Budak ni.. biar betul.

"Tak bertukar pun mak?"

Budak ni. Aku juga yang terkena balik?

"Tak pe. Tak pe. Tak ada masalah. Manja nak bertukar kan? Mak boleh tolong. Angkat tangan"

"Okay mak. Okay mak. Manja pergi tukar sekarang juga. Bertukar!" Teddy berkata sambil mengangkat sekali lagi tongkat tersebut sebelum melangkah ke dalam bilik air.

Selepas menukar baju dan didandan oleh ibunya, Teddy memerhati dirinya dihadapan cermin.

Sebijik macam Sailormoon. Rasa rasanya kalau lah pelukis cartoon Sailormoon tu nampak aku mesti dia salute lah. Bukan apa, sebab mak aku ni pandai bebenor meniru gaya heroin lukisan dia. Dengan rambut rambut lagi. Walaupun rambut palsu, nampak real betul. Rasa rasanya lah aku seorang je kot yang tak payah pakai mask sebab satu badan dah diselaputi dengan topeng. Tapi.. nasib baik si cawan kopi tu pilih baju Moon Princess, dibuatnya dia pilih baju Sailormoon yang biasa maunya terseksa orang yang menengoknya. Dengan aku aku sekali. Seksi gila baju tu. Tapi.. kenapa Moon Princess?





"Along, Manja malulah"

"Sejak bila pula adik along dah jadi pemalu ni?"

"Ni tongkat ajaib Sailormoon ni. Along tolonglah pegang. Memalukan"

"Along bukan Tuxedo Mask lah. Along Hang Tuah. Dah dah lepaskan lengan along. Tak sesuai"

Along melangkah laju menuruni tangga menuju ke dewan acara meninggalkan Teddy sendirian. Teddy yang sememangnya tidak biasa memakai gaun dan kasut bertumit tinggi menuruni tangga tersebut dengan berhati hati. Selesai sahaja menuruni anak tangga yang terakhir Teddy menerima tepukan gemuruh dari hadirin yang setia menunggu kedatangannya.

Eh apahal pula ni? Setahu akulah majlis ni untuk meraikan kemasukan project di Baling tu. Ni apasal lak nak bertepuk tangan bila aku sampai? Ke aku dah salah majlis? Atau pun mak dan ayah nak buat majlis persandingan aku dengan cawan kopi tu? Surprise. Surprise. Ah mengarutlah, nikah pun belum.

Teddy yang masih binggung meninjau ninjau mencari kelibat alongnya. Dia tidak ambil tahu langsung apa yang diperkatakan oleh juru acara majlis tersebut. Penat berdiri di sudut majlis itu Teddy melangkah ke arah meja yang menempatkan pelbagai juadah. Sepotong kek coklat menjadi pilihannya. Kemudian dia mengambil tempat yang agak tersorok tetapi berhadapan dengan tangga.

Adoi. Tension. Tension. Sampai bila aku kena duduk sini? Mana pergi mak, ayah dan along? Kenapa tinggal aku seorang kat sini? Ni yang rasa macam nak menangis ni. Argh.. handphone dahlah kena sita. Macam mana ni? Apa yang harus aku buat? Nak balik naik teksi pun tak ada duit ni. Mata dahlah macam ditarik tarik je ni.

Alunan muzik yang dipasang secara tiba tiba membuat Teddy terkejut lalu mengangkat mukanya. Sebelumnya dia menongkat dagu di atas meja. Matanya tertancap pada sesusuk tubuh yang memakai tuxedo berwarna hitam dan dihiasi oleh gambar teddy bear yang sedang memegang dadanya yang ditampal di dada kirinya. Separuh dari wajahnya pula dilindungi topeng yang juga berwarna hitam.

"Mr. Teddy" Spontan Teddy berkata. Matanya tidak berganjak dari memerhati setiap langkah jejaka misteri tersebut. Yang anehnya jejaka tersebut juga seolah olah ditarik tarik ke arah Teddy.

"Hai Sailormoon" sapa jejaka tersebut.

"Ha.. hai Mr. Teddy"

"Helloo Sailormoon.. takkan tak kenal kekasih sendiri? Saya Tuxedo Mask lah"

"Eh ye ke? Tapi tu.. teddy bear? Lagipun Tuxedo Mask pakai topeng warna putih kan? Awak pakai warna hitam"

"Sesekali Tuxedo Mask pun nak meyamar juga"

"Yelah tu. Tapi.. kalau boleh saya tau.. awak ni siapa? Dari department mana?" Saat bertentangan mata dengan jejaka misteri tersebut jantung Teddy semakin kencang berdegup.






Di laman rumah kelihatan Teddy sedang duduk di salah satu bangku di situ sambil memetik gitarnya. Sekejap sekejap dia berhenti untuk menulis sesuatu.

"Manja. Lama along tak dengar Manja main gitar kat rumah. Dah 7 tahun. Kenapa sekarang main lagi?" Along yang baru sampai duduk berhadapan dengan Manja.

"Manja dapat ilham" Dia berhenti lagi untuk mencatit sesuatu.

"Sini along tengok" Along menarik kertas yang dipegang oleh Teddy.

Saatku bertentang mata denganmu
bergetar rasa hatiku
Adakah ini bermakna berputik sudah kasihku padamu?
Dikau yang kutunggu selama ini muncul di dunia nyata
Apa yang harus aku lakukan? Apa yang harus aku katakan?
Perasaan ini tidak pernah melanda diriku sebelum ini
Tapi hadirmu membuatku tidak keruan
Siapakah dikau wahai Mr. Teddy ku?
Mengapa kau pergi tanpa sebarang pesan?
Mr. Teddy… oh Mr. Teddy..
Kau hadir sewaktu aku masih mencari cari
Tapi kau menghilang sebelum sempat aku mengenalimu
Mengapa misteri sungguh dirimu wahai Mr. Teddy ku?

"Apa semua ni Manja?"

"Along.. Manja dah jumpa Mr. Teddy dekat majlis tempoh hari. Manja tak dapat lupakan dia. Manja asyik teringatkan dia. Manja sendiri pun tak tau macam mana Manja boleh sukakan dia tapi Manja tak pernah alami perasaan macam ni sebelum ni"

"Manja.. sepatutnya Manja tak boleh ada perasaan macam ni. Tapi.. macam nilah. Manja kenalkan dia pada along. Kalau along rasa dia okay along akan tolong Manja"

"Itulah masalahnya. Manja tak kenal dia, tak tau nama dia dan tak tau siapa dia sebenarnya"

"Manja, takkan Manja sukakan orang yang Manja tak kenal langsung?"

"Ya"

"Even name?"

"Tak tau"

"Kalau macam ni sebaiknya Manja lupakan saja dia"

"Tak boleh.

"Kenapa? Sedangkan Manja tak tau asal usul dia? Even name also you don’t know"

"Kan Manja pernah cakap dengan along yang kalau Manja nampak je dia Manja dah tau dialah Mr. Teddy Manja. Dan sekarang Manja memang tak boleh lupakan dia long. Tolonglah Manja long. Along seorang je yang boleh tolong Manja sekarang ni"

"Masalahnya Manja, kita tak kenal orang tu. Sekurang kurangnya kalau Manja dapat tengok muka dia hari tu okaylah juga. Tapi.. Manja, sekarang kan Manja dah jadi tunangnya Norman? Jadi sebaiknya Manja.."

"Manja tak boleh lupakan dia. Walaupun Manja tak dapat tengok muka dia tapi Manja asyik teringat ingatkan dia. Manja rasa dia tercipta untuk Manja"

"Manja.. along tak tau nak cakap macam mana lagi tapi Manja mesti cuba lupakan dia. Ye dik?"

Teddy tidak menjawab, sebaliknya hanya memetik gitarnya.

"Manja fikirlah apa yang terbaik untuk Manja. Along masuk dulu"

Kau hadir sewaktu aku masih mencari cari
Tapi kau menghilang sebelum sempat aku mengenalimu
Bagaimana harus aku mengawal gelora hati ini
Seandainya kau berada di depanku di saat ini
Akan ku lafazkan kata azimat ini..
Aku merinduimu.. aku mencintaimu..
Mengapa kau pergi tanpa pesan?
Mungkinkah kita bertemu lagi wahai Mr. Teddy ku?
Mungkinkah?
posted by BLOGGER @ 5:39 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
2 Comments:
  • At 4/9/09 1:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahaha...
    mr.teddy tu mesti norman kan....
    heeheheh (:

     

  • At 5/9/09 9:44 PG, Blogger UCU said…

    aiseh...
    citer da jd klimaks ni...
    menarik ar part ni...
    1st time teddy fall in love...
    ngeh3...
    cepat2 sambung...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group