BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, September 08, 2009
Novel : Mr. Biskutcelup dan Miss Kitten 2
Nama Pena : nick_dann

Bab 2: The worst case scenario

Amin mengeluh. Petang sudah menginjak ke malam. Buat masa ni dia terpaksa tinggal kat hotel sebelum bersedia menghadap kedua ibu-bapanya. Bijik matanya mengelilingi kawasan bilik itu. Luxury. Aku dah alang-alang kaya pilih jer bilik camni. Baru rasa kat rumah. Walaupun tak mengharap sangat nak teringat rumah kat France sana.

Hidung tercium bau tungkik. Ya Rabb! Bau ni datang dari mana ni? Jangan-jangan hotel ni berhantu, tak. Suwey. Baru hari first dah kene benda cenggini. Op..op.. macam familiar arh.. bukan bau tu… oh, no! It's me!!!!

Cepat- cepat aku buka baju lalu terkejar-kejar ke bilik mandi. Badan aku sental abis-abis guna sabun. Kalau dapat guna berus dawai pun aku rela. Asalkan bau ni hilang sampai bila-bila.

Abis jer mandi, aku lapik badan dengan bathrobe. Ha…. Leganya. Aku cium balit ketiak. Nope! Clean and clear. Mission accomplished. Hehe… skang ni, time to enjoy! Wooo hoooo!!!!!

Macam budak tak cukup bulan aku terlompat-lompat ala kangaroo atas katil. Tak puas lagi aku tikam-tikam bantal kat dinding. Enjoy puas-puas la beb. Selagi aku masih sensorang punyer tempat ni aku boleh buat apa yang aku ske! Kalau pompuan tengok aku masa ni gerenti ingat aku nak tukar jantina lah.

Tiba-tiba ada ketukan kasar kat pintu. Apa punya interruptance betul la makhluk ni. Waktu memalukan gini la dia nak kacau.

'KNOCK! KNOCK! KNOCK!'

"Ye la, ye la. I'm coming," jerit Amin sebelum sempat nak atur rambut. Depan orang mesti macho beb.

'Klak!'

"Ni apsal ketuk-ketuk pintu orang nih? Takda ke.., Aih? Kucing?" Aku terlihat tubuh Akma terlentang di atas lantai karpet. Dia ni nak main pura-pura mati ngan aku ker? Apa Akma buat kat sini agaknya. Aku jenguk kepala kat luar. Nobody outside?

Aku duduk mencangkung menghadap 'mayat' Akma. Aku cuit-cuit badannya. Takda reaksi. Aku pegang dahinya. Ya Allah! Panasnya! Patut muka merah + berpeluh-peluh= demam?

Amin panic. Otaknya tak mampu nak interpret apa-apa data. Spontan gadis itu dipapahnya masuk ke bilik. Dia cari aku ker? Apsal?

Badan Akma dilentangnya diatas katil. Kain tuala kecil diambil dari toilet lalu dibasahkan dengan air suam. Perlahan kain itu diletaknya di atas dahi Akma. Fuh…lega. Perlahan Amin duduk disisi katil untuk tidak mengejutkan Akma.

Amin terfikir tindakannya sebentar tadi. Menyesal giler pun ada gak. Sesuka ati jer nak bawa anak dara orang masuk lam bilik hotel. Tapi takkan lah nak biar jer dia kat luar tu? Ntah dirembat mana jantan lak. At least dia tahu yang dia takkan buat apa-apa kat Akma.

Aku membuka kecil mataku. Urgh… sakitnya kepala. Aku kat mana lak ni? Aku cuba mengingati peristiwa tadi. Aku… kena apa tadi, ye? Man.. apsal ngan Man? Mataku membulat tatkala memori tadi aku recall balik.

Astaghfirullah! Aku hampir kena rogol oleh Man tadi. Terus aku bangun dari pembaringan. Pusing-pusing jer rasa eyesight aku.

"Yik? Awak dah bangun?" Mr. Biskutcelup? Apa dia buat kat sini? Aku kat bilik dia ke? Oh, my God! Aku check baju. Aku check seluar. Fuh… masih ada. Aku buat muka confuse.

Amin yang baru keluar dari dapur nak pecah ketawa bila tengok Akma menggelabah tak tentu pasal bila sedar. Cawan hot chocolate diletak di atas meja lampu disebelah katil.

"Haha! Saya tak buat apa-apa lah. Awak tak ingat ke tadi? Awak pengsan kat depan bilik saya. Saya tak tau nak buat apa terus jer bawa awak masuk kat dalam. Don't worry. I won't touch you," Amin berkata selamba. Akma menghembus nafas lega yang amat.

"Saya rasa baik saya blah dulu. Lagipun bahaya kalau saya masih duduk dalam bilik ni. Nanti abah…"

'Ding, Dong!'

"Biar saya yang buka," Amin beredar meninggalkan Akma di atas katil. Baru sahaja kakiya turun dari katil, Akma terdengar bunyi riuh dari luar. Dadanya berdebar. Kalau Man cari aku camana?

Tiba-tiba Amin tersungkur masuk ke dalam diikuti beberapa lelaki separuh abad berserban putih. Oh, s***!! J A I S ?!


Akma menyepak pintu hotel kasar. Pandangannya tertumpu kearah Amin yang sedang tunduk di sisi katil. Rileknya! Sedangkan baru setengah jam tadi diorang berdua dah sah diijabkabulkan sebagai suami isteri yang sah. Mommy!! I'm still young to be a wife. Matanya mengecil memandang kearah Amin. Pandangan yang sungguh sinister.

"Awak dah plan benda ni kan? Awak sengaja bawak saya masuk kat dalam bilik awak, pastu awak call JAIS, pastu.." Akma tak tentu arah menuduh. Ololo… macam nak nagis pun ada!

"Eeeh….! Mana ada? Saya tak sengaja lah bawa awak masuk kat sini. Lagipun sapa suruh awak ter'tido' kat luar tu? Kalau saya biar jer awak kat luar tadi mesti benda ni tak jadi," Akma tersentak. Ye lah. Aku patutnya terima kasih kat dia sebab selamatkan aku. Aku sapu sisa air mata kat pipi.

"A..awak. Saya minta maaf ya? Saya sepatutnya berterima kasih kat awak bukan salahkan awak. Lagipun benda ni semua jadi diluar kawalan." Akma merenung muka Amin penuh pengertian. Amin mengangguk perlahan. Hehe… sapa tak cair beb.

"Yeah… some things are just happen out of the blue. Awak berkemas sekarang. Saya nak hantar awak balik rumah," aku menurut tanpa bantahan. Lagipun, sekarang bukan waktunya nak salahkan sesiapa. Hanya perlu fikir camna nak terangkan kat abah. Dan Abang Amin.

Apa? Ingat kahwin ni sesenang gitu jer? Kena tangkap leh JAIS lalu kahwin paksa? Cliché kan? Takpa… baca jer sampai abis. Then korang tau ni cerita pasal apa, okey?



"I would really love to hear your story back then," mata Amin meminta penerangan. Aku menikus. Terlalu malu dan takut nak ceritakan peristiwa yang menyebabkannya terpaksa meminta tolong orang dengan mengetuk pintu hotel.

"Are you okey? Nampak cam trauma jer?" Amin bingung melihat keadaan Akma yang mendiamkan diri sedari dari tadi. Akma tarik nafas dalam-dalam.

"Man… dia rakan sekuliah saya. Dia kata ada sorang chef yang minat ngan bakat memasak saya. Jadi dia bawak saya kat sini. Waktu kitorang tunggu kat restoran tu, saya rasa saya kena pil. Bangun jer dah ada kat dalam bilik dia. Saya cuba nak lari tapi dia tahan saya. Luckily I kick his belly. So, saya lari dari situ and mintak tolong kat penghuni hotel yang lain. Tapi ubat tido dia kuat sangat sampai saya leh jatuh kat depan bilik awak…," Amin mengangguk faham. Ek'eleh… masih ada gak manusia yang dapat kena tipu bulat-bulat rupanya masa ni.

But no blame to put on her,lah. She's look so naïve. Amin tersenyum lucu. Budak ni kalau diberi racun tikus pun dia bleh ingat lollipop. Apa punya dense la…

"So… you kick his belly? That must be…"

"Takyah risau. Kalau hidup lagi insya-Allah dah mandul nyer," Amin ketawa lepas. Ahaha!!! This girl's really interesting. It must be fun to get knowing her better. Akma buat derk. Lucu ker?


"Apa? Kamu ditangkap basah?" Tengku Taufik memegang kepalanya. Tak percaya dengan berita yang baru diterimanya. Idin terduduk di atas sofa.

"Yeah, actually kitorang tak buat apa-apa pun. It was a mess out there, uncle Fik. I hope you can understand this but I really can't tell you the whole story in just one night. Maybe tomorrow. Or after I met with my parents, maybe," Akma tak percaya dengan kata-kata Amin. Nak bagitau Tengku-tengku tu? No… no way. Over my dead body first.

"That's a good idea. Esok gak kita akan pergi kat rumah Amin. By the way, Idin. Siapkan guest room for both Akma and Amin," Tengku Taufik memberi arahan. Idin mengangguk perlahan. Menyediakan kamar untuk malam pertama cinta hatinya bersama orang lain bagaikan menggali kubur sendiri. Rasa macam nak nangis je. Tapi Idin tahan. Tak mungkin dia akan nangis dihadapan Akma.

"Aik? Abah, kitorang tidur asing lah. Untuk Amin sorang jer dahlah, kan? Amin? Amin!" Akma menyiku lengan Amin. Amin macam baru lepas dari mimpi. Tengah nak atur ayat depan ayah nanti.

"Ah? Tido asing? Eh… takyah lah uncle. Kitorang tido satu bilik jer cukup, ouch! Apa ni?" Amin menyinga. Bukan tu ke yang dia suruh aku cakap tadi? Dah tu cubit-cubit lak. Ke...? Alah… dah laki bini pun. Nak malu watpe?

"Dah… dah. Ha, Amin. Ada bawak baju lebih ke?"

"Ni luggage yang saya bawak ni nak bawak batu. Tu yang berat tu," Ek'eleh. Kutuk lar tu. Aku tak nampak, sorilah. Tengku Taufik membalas senyuman sinis Amin. Tau lah aku nak ajar budak sorang ni.

Akma mengurut bahu. Hyper penat. Lepas mandi kat toilet bawah tadi baru lepas penat sikit. Amin lak dari tadi mandi tak abis-abis lagi. Bila nak piker perangai Amin ni iras-iras cam anak dara baru kena pinang. Malu tak sudah. Dari tadi diam aje. Aku ketuk pintu pun dijawabnya gagap-gagap. Aish, blurr aku.

Amin membersihkan muka dengan air paip. Fuh… ni lagi sejuk. Biar la lambat-lambat sikit. Masa kat dalam toilet la masa privacy kita untuk badan betul-betul. Lagipun aku bingung bila ingatkan pasal Akma. Dia okey ke tido ngan aku ni? Arh! Lantak lah. Janji aku lom sedia.

Saat Amin melangkah keluar dari bilik mandi, matanya tertancap pada sebatang tubuh Akma yang sedang lena dibuai mimpi. Huhu… kalau aku kacau ni tahan tak?

"Akma… awak dah tidur ke? Takyah lah tido dulu. Banyak benda nak dicakap ni," bisik Amin dicuping telinga Akma. Akma buka mata. Terus kepalanya diangkat tanpa memikirkan posisi Amin ketika itu.

"Aduh… sakitnya. Woi, apa awak dah buat kat kepala saya ni? Awak nak bunuh saya yek?" Akma mengerang kesakitan sambil memegang kepalanya. Amin lak memegang hidungnya. Aduyai…. Aku nak kacau aku gak yang kena. Dah tu terjerit jerit. Aku ingat santun mana la si Akma ni.

"Apa lak, saya nak bunuh awak? Taknak arh jadi duda muda gini. I just wanna talk to you," Akma memandang Amin dengan muka bosan. Mamat celup ni tak abis-abis nak cakap omputih. Nasib baik aku punyer Literature high class. Kalau tak entah ke mana aku melayang skang ni.

"Dah tu? Apa yang urgent sangat awak nak cakap tetengah malam buta ni? Sampai takleh nak tunggu esok nyer?" Akma menguap besar. Umph! Tangan Amin menutup mulut Akma. Tapi Akma tak melawan bila melihatkan wajah Amin yang serius.

"Saya nak… kita buat perjanjian. Perjanjian pasal hidup dan mati kita dalam perkahwinan," Akma membuat muka tak faham. Aisey… susah tol nak explain lebih-lebih ni.

"Maksud awak 'that' tipikal of marriage?" Amin mengangguk.

"Op..op. Bab-bab ni lah yang saya malas nak dengar ni… ," Akma memberhentikan Amin daripada meneruskan kata-katanya.

"Looks, its simple. Kita buat macam kita ni bukan laki bini, faham? Macam….macam kita buat urusan masing-masing. Mungkin lepas 2-3 tahun, kita bercerai.After all, benda ni untuk kebaikan kita sendiri, awak sendiri faham kan?" Akma memandang Amin dalam. Dia ingat aku ni bodoh sangat ke sampai tak paham bahasa dia tu?

"Terus-terang saya cakap, kita tak akan dapat nak elak daripada jatuh cinta kat satu sama lain, satu hari nanti. So, what's the point? Plot cerita kat dalam novel selalunya cenggitulah. First- first ikut jer ego sendiri. Bla dah lama hidup bersama, gaduh itu, gaduh ini, baru nak sedar perasaan sendiri. Hello, it's cliché lah. Dah basi idea gitu, tau?" Amin ternganga. What? Biar betul minah ni? Terus terang nyer.

"Lagipun… perkahwinan camtu berdosa. Taknak arh buat dosa percuma. Pahala sekarang pun bukan banyak mana,"dagu digosok.

"Jadi, apa yang kita nak buat pasni? Kita baru je kenal semalam. Takkan awak nak kita terus…," Amin terhenti. Tak mampu nak meneruskan ayatnya. Akma menanti kata-kata yang akan meluncur dari bibir Amin.

"Terus apa?" Akma dah mula hilang sabar.

"You know… things husband and wife do… on their first night," Akma menepuk dahi. Allah! Mana aku leh lupa ni? Rilek.. rilek, Akma.

"Er… macam mana kalau kita buat bodoh jer. Er…maksud saya, sayatak kisah nak tidur sekatil. Tapi kalau lebih dari tu saya belom sedia lah…, hehe..," sengih Akma. Amin mengangguk faham. Tapi… muahaha!! Datang satu idea jahat.

"Habis tu kalau saya nak?" Amin mendekati badannya kebadan Akma. Akma blurr. Nak apa? Nak makan?

Tiba-tiba kepala Akma terasa pening. Pandangannya mula kabur. Dirinya yang sedang duduk menghadap Amin terjelopok kat pangkuan Amin.

Eh, minah ni. Kalau dah tak sabar tu cakap lah. Shy-shy cat lak. Muka Akma ditampar lembut. Pap! Pap!

Er… jangan bagitau aku yang dia dah tido? Argh! Budak ni memang ar… sengal tol! Baru jer nak bermesra-mesra, dah tido lak? Amin meluruskan posisi Akma diatas katil. Humangaih! Beratnya kaki!

Amin melepaskan keluhan berat. Memikirkan apa yang patut diterangkan kepada ayah dan adik beradiknya yang lain esok. Matanya leka memerhatikan wajah Akma yang lena diulit mimpi. Heh… kiut gak anak dara ni. I wonder where she comes from. Uncle tak cakap pun asal usul Akma ni.

Otakku memikirkan ayat Akma tadi. 'Kita tak dapat nak elak daripada jatuh cinta antara satu sama lain'. Dup! Dap! Hati aku tiba-tiba berdegup kencang. Terus terang aku mungkin mula menyukainya. Tapi mungkin juga ia hanyalah suka sebagai seorang kawan sahaja. Maybe? Tapi tak mustahil kalau aku boleh cinta kat dia kan? Ek'eleh… brapa banyak tapi da….

Aku nak nangis jer ni. Dalam satu malam jer, semuanya diragut dari hidupku. Status perkahwinan aku! Aku masih nak bujang lah! Argh!! Huhu… Si Akma ni lak dari tadi sempoi jer. Bencinya aku ngan sikap selamba dia nih! Cuba lah serius skit. Dia tak bingung ke apa?

Huargh! Ngantoknyer… blah lar ngan Akmak! Esok piker lagi bagus.
posted by Penulisan2u @ 1:00 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
14 Comments:
  • At 8/9/09 2:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best
    ade blog

     

  • At 8/9/09 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt2 sambung!!!

     

  • At 8/9/09 4:20 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    kahwin muda??
    mm..idea same spt sblm ni..
    tp still best..

     

  • At 14/9/09 9:04 PTG, Blogger anasha said…

    sian idin...wanna ur blog, pleazzzzzz...

     

  • At 16/9/09 2:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klaka gler amin ni..
    slalu tu pmpuan yg glabah..
    ni tbalik plak..
    huhuhu

     

  • At 24/9/09 10:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbg la cpt..
    xsabau nak tau what will happen next to them....

     

  • At 6/10/09 11:32 PTG, Anonymous tuliplover said…

    nick..best..
    try conflict bnyk cket antara akma n amin..huhu
    cdangan aje tau..x ikut pn x pe..
    neway..good job..
    chaiyok2!ganbate nick!!
    keep it up yeah..

     

  • At 10/10/09 9:11 PG, Blogger QiS said…

    best...smbungla cpt....ada blog tak???

     

  • At 16/10/09 9:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak sabar nak tunggu smbungngannya..

     

  • At 17/10/09 1:25 PTG, Anonymous Issabella Elaine said…

    Hye writer u hav such a nice story!!! Its different from the rest!! Keep up the good work.. Can't wait for the next chapter!! Please please update it quick!!! Cheers..

     

  • At 19/10/09 1:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Len macam je jalan citenya...
    Cepatlah sambung tak sabar nak tau
    kisah selanjutnya..

     

  • At 1/9/10 1:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lepak je si akma.. slalu nye pmpuan yg glabah,nie tebalik plak.. huhu.. pe2 hal,cte nie mmg best.. ayt pon smpoi.. jgn bwt ayt skema k,hehehe.. tak best plak jdi nye. xD peace (^_^)v

     

  • At 1/10/11 2:16 PTG, Blogger Tsukiko Sasaki said…

    hahahax! selamba gler si Akma tuh... blur2 lak tuh..ape arr..

     

  • At 29/12/11 6:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kah kah penulis nie lelaki ek .selalu nyer lelaki yg suke buat cerite sedak sedak cam nie .. hahahah kalau boleh buat novel larh terus :)

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group