BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Sabtu, September 26, 2009
Novel : Lu'Lu' dan Marjan 2
Nama Pena : anarif

Kereta memasuki pekarangan rumah banglo 3 tingkat itu. Laila keluar, diikuti Marjan. Dia melambung-lambung kunci di tangan, beriringan dengan Laila yang mengerlingnya.

"hei, awak dah lupa ke ada sorang lagi dalam kereta tu?" langkah Marjan terhenti.

Dia menoleh, dan pandangannya menangkap renungan berapi Lu’lu’ menembusi cermin separa gelap kereta mewah itu. Marjan tepuk dahi lagi. Mampus! Hari first dah buat pasal. Kena pecat la aku Nampak gayanya.

Marjan kembali ke kereta. Membuka pintu. Lu’lu’ keluar dengan dengusan kasar.

"dasar driver lembab! Siap kau! Anggap jelah hari ni hari last kau kat sini!" aduh! Mampus aku! Baru nak menayang uniform aku kat budak sengal tu. Pintu kereta ditutup.

Marjan berjalan ulang-alik di situ. Nak masuk ke tak? kang masuk kena double rasengan pulak dengan dato. Dengan Datin Ifa lagi. Ish, susah ni. ah, tunggu je lah diorang jerit aku kena pecat kat sini. Kurang sikit malu. Eh, tapi, beg buruk budak sengal tu kat dalam. Alamak, macam mana ni? Marjan garu kepala serabut.

Tak pernah dia rasa berserabut seperti ini. Hidupnya senang dan tenang selama ini. Tiada gundah. Marjan mengeluh panjang. Bersandar di kereta. Matanya memandang tepat ke pintu rumah yang separuh terbuka. Menanti sesiapa keluar memberi berita buruk kepadanya.

Sesaat dua kemudian, Laila muncul di muka pintu.

"awak, papa panggil masuk, makan." Dan dia menghilang kembali.

Hah? Makan? Biar betul! Aku tak kena pecat ke? Yes! Dia bersiul-siul senang masuk ke dalam rumah. Semuanya di meja makan. Dinner ke? Wah, lagi awal dari dinner time kat tempat aku ni!

Dato’ Safwan terpandang Marjan yang baru masuk.

"hah, Marjan. Mari, minum petang." Oo, minum petang.

Eh kejap. Mana beg buruk aku? Marjan berpusing ke ruang tamu, mencari beg lusuhnya. Atas sofa tak ada, bawah kusyen? Tak ada jugak. Apa kejadahnya aku lingkupkan ruang tamu orang ni? aduh, mana beg aku pulak? Garu kepala lagi.

"Marjan, beg Marjan Mak Min dah letak dalam bilik Marjan." Beritahu Mak Min dari ruang makan.

Marjan tersengih-sengih macam kerang busuk. Oh, haha, aku ingat ada jugak orang rumah ni berkenan beg buruk aku tu. Dia kembali ke meja.

Semua kerusi sudah diduduki. Semuanya duduk minum, termasuk Mak Min dan Pak Mat.

"ha, Marjan, duduklah. Rasa bubur durian Mak Min ni. roti benggali pun ada, sedap ni. duduk tepi Lu’lu’ tu." Arah Dato’ Safwan. Muncungnya menunjuk ke arah Lu’lu’.

Marjan dan Lu’lu’ berbalas pandangan tak rela.

"papa, apa pulak nak driver ni duduk sebelah Lu’lu’? tak naklah!" protes Lu’lu’. Marjan bersiul kecil. Aku lagi rela duduk atas lantai dari duduk tepi kau.

"Lu’lu’, where is your manner? He is a member in the family starting from today. So, why can’t he sit next to you?" tegur Dato’ Safwan. Datin Ifa jadi tidak senang.

"bang, betul apa yang Lu’lu’ cakap tu. Dia kan driver baru, suruh je lah dia makan kat luar sorang-sorang." Datin Ifa membela Lu’lu’.

Lu’lu’ menghadiahkan jelingan tajam pada Datin Ifa.

"ibu jangan sibuklah! Lu’lu’ tengah cakap dengan papa!" marah Lu’lu’.

Marjan angkat kening. Aik, perempuan ni menengking mak dia depan orang lain macam tu je? Ni bukan lagi si tanggang ni, ni si tunggang-terbalik dah jadinya.

"Lu’lu’! how many times have I told you, behave!" marah Dato’ Safwan. Marjan kecut perut. Takut pulak aku tengok drama tak berbayar ni.

Lu’lu’ mendengus kasar. Laila tenang di duduknya. Tidak berkutik. Leka menyuap bubur ke dalam mulutnya. Marjan tambah hairan. Yang tu pulak macam tak ada perasaan. Pak Mat dan Mak Min juga diam. Meneruskan makan seperti biasa. Datin Ifa terkulat-kulat. Kelat wajahnya.

"Marjan, duduklah." Pelawa Dato’ Safwan lagi. Marjan angguk-angguk, teragak-agak, ingat tadi nak makan kat luar je tapi memandangkan kecut perutnya melihat Dato’ Safwan marah tadi, tak jadi dia mahu meminta izin untuk keluar.

Marjan duduk. Mangkuk buburnya yang telangkup diterbalikkan. Dia mahu mencedok bubur, tetapi mangkuk bubur itu terlalu jauh darinya. Marjan terkebil-kebil. Semua khusyuk makan, tidak menyedari tingkahnya.

Alamak, kena jugaklah aku mintak tolong minah ni.

"err, awak," Lu’lu’ mendengus kecil.

"apa?" tanyanya kasar.

"tolong tarikkan mangkuk bubur tu," pinta Marjan, bersopan di depan semua.

"ambikla sendiri. Tak ada kaki tangan ke ha?" aisey, kena lagi. Menyesal betul aku!

Pak Mat yang berada di depan Lu’lu’ yang turut mendengar dan melihat adegan itu menarik mangkuk bubur itu untuk Marjan.

"terima kasih Pak Mat." Marjan mencedok sedikit bubur itu ke dalam mangkuknya. Dirasanya. Hmm, sedap! Dia menyuap lagi, dan lagi sehingga dia betul-betul kenyang. Tak payah roti dah.

Dia tersandar kekenyangan sehingga dia sendawa kuat, cukup kuat hingga semua yang ada memandangnya dengan seribu satu riak wajah.

Marjan menutup mulut pantas.

"sorry...." Dato’ Safwan ketawa kecil.

Marjan tersengih-sengih saja.

Lu’lu’ mendengus lagi.

"dasar orang miskin tak senonoh!" Marjan jeling Lu’lu’. Orang miskin? Kalau aku tunjuk harta aku menangis tak berlagu engkau!

Dato’ Safwan bangun dari meja, diikuti Datin Ifa, Laila dan Lu’lu’.

Marjan termangu-mangu seketika. Nak buat apa pulak ni?

Mak Min sedang mengemaskan meja, dengan dibantu Pak Mat. Marjan turut berdiri.

"saya tolong Mak Min ya?" wah! Marjan kemas meja! Hehe, bangga mak aku kalau dia tau! Bukan setakat tu, bangga seisi tempat tu kalau diorang tahu!

"tak apa lah Marjan, pergilah masuk bilik, rehat." Mak Min menolak lembut. Penuh sifat keibuan.

Marjan sengih saja. Diangkat juga mangkuk dan cawannya sendiri, menurut langkah Mak Min ke dapur. Diletakkan mangkuk dan cawannya ke dalam sinki. Kemudian dia meminggir. Basuh pinggan sumpah aku tak berani. Kang tak pasal-pasal pecah pinggan mangkuk orang.

"Marjan orang mana?" Pak Mat masuk ke dapur, membuang sampah ke dalam bakul sampah di tepi sinki. Pandangannya masih seperti kali pertama mereka bertemu.

Apalah yang orang tua ni tak puas hati dengan aku?

"saya orang kedah." Mujur ingat pembohongan tadi. Kalau tak, clashing facts, susah nanti.

Mak Min angguk faham.

"oo, jauh tu. Dah lama kat KL?" Tanya Mak Min lagi.

Lama gak! Sejak lahir lagi Mak Min!

"baru je sebulan." Hehe.

"lama jugak tu. Sebelum ni kerja apa?" Marjan senyum kelat.

"err, macam-macam. Tengoklah, yang mana boleh bagi duit isi perut." Padahal sebulan sebelum ni aku bersuka ria dengan mamat sengal tu!

"oo, adik-beradik Marjan ramai ke? Marjan anak ke berapa?" Marjan diam.

Pantas mengingat drama Melayu di tv yang selalu ditontonnya. Lagi-lagi astro mustika. Selalu orang susah adik-beradik ramai kan? Ah, hentam jelah.

"10 orang, saya yang sulung."

"10 orang? ramainya! Jadi Marjan datang KL nak tolong family lah ya?"

Marjan angguk. Pak Mat sudah ke mana.

"hmm, Marjan belajar sampai tahap mana? Family tak cukup duit ya untuk Marjan belajar tinggi?"

Marjan angguk lagi.

"saya bagi peluang kat adik-adik untuk belajar Mak Min. Saya tak belajar tak apa. Asalkan diorang dapat belajar." Sayu. Huhu. Padahal satu Eropah aku dah tawaf masa aku kat Leads dulu. Ops! Umrah dah buat ya. Haji je belum. Tunggu seru.

"hmm, Marjan kerja baik-baik ya. Dato ni baik. Mak Min dah lama kerja dengan dia, sejak Lu’lu’ lahir lagi." Aik, Lu’lu’ je?

"Marjan tak nak sambung belajar lagi?" oh tidak! Tidak! Aku dah nak termuntah mengadap buku. Tak pun, buku yang meluat tengok aku, tak reti-reti nak hargai diorang.

"saya kena kumpul duit dulu Mak Min. Kalau ada rezeki saya, baru boleh saya belajar lagi."

"Marjan nak tak kalau Mak Min tanyakan pada dato?" what? Takpe, takpe, thanks but no thanks!

"hmm, malulah saya Mak Min. Saya siapa pada dia? Orang asing yang baru masuk ke sini. Tak apa lah Mak Min." Betul Mak Min! Saya merayu, jangan!

"tak apa, dato tu baik orangnya. Mak Min percaya dia boleh uruskan semuanya."

"tak pe lah Mak Min, saya..." lidah Marjan kelu. Lu’lu’ berdiri di muka pintu dapur. Merenungnya tajam

"hei driver, aku nak keluar."

So?

"cik Lu’lu’ nak ke mana?"

Lu’lu’ menjeling lagi.

"kau sibuk kenapa? Drive je lah nanti! Jom! Aku dah lambat ni!" Lu’lu’ memusingkan badannya. Ish, ikut hati aku yang waras ni, aku lesing jugak minah ni. tak reti nak cakap baik-baik ke dengan aku? Dia tak tau aku sapa!

"Mak Min, saya pergi dulu. Singa betina dah mengamuk." Seloroh Marjan. Mak Min turut senyum.

"Marjan, jangan ambil hati dengan Lu’lu’ tu. Sebenarnya dia baik, Cuma kasar sikit luarannya." Baik? Cheh. Tengok pun tau la. Judge a book by reading its preface!

"hmm, oklah, Mak Min. Saya pergi dulu." Marjan keluar dari dapur, keluar rumah.

Lu’lu’ sudah berpeluk tubuh menanti di tepi kereta.

"cepatlah sikit!"

Oit! Tak reti sabar ke? Ke tak pernah dengar perkataan sabar?

"ya cik." Marjan pantas ke pintu driver, mahu membuka pintu.

"hei! Buka pintu aku lah!" erk! Lupa lagi!

"maaf cik." Dia berlari anak, membuka pintu Lu’lu’. Lu’lu’ masuk, dan seperti tadi, tiada terima kasih. Cuma jelingan tajam. Marjan mengeluh panjang. Meluat.

Kereta dipandu Marjan diparkir masuk ke tempat letak kereta di hadapan sebuah salon kecantikan yang Nampak eksklusif.

Marjan turun dari kereta, membukakan pintu untuk Lu’lu’.

"kau tunggu sini sampai aku datang." Tak cakap pun aku tau lah. Tinggal kang menangis pulak.

Marjan menyandar di kereta. Menyeluk poketnya. Sakit mata aku tengok handphone ni. didail nombor di situ.

Perempuan ni sah lama. Baik aku bergayut dulu.

"helo,"

"helo, bro! Kau apa cerita?"

"aku ok! Believe it or not, aku dah dapat kerja!"

"ye ke? Jadi apa? Tukang angkat sampah?"

Ches. Mangkuk ayun sungguh.

"angkat sampah kepala engkau la! Aku jadi driver la, driver Dato’ Safwan."

"Dato’ Safwan? Tak pernah dengar pun. Dia tak pernah datang jemputan kita kan?"

"tak kot, aku tak pernah jumpa dia pun."

"oo, so, misi kau amacam?"

"misi aku tertangguh sekejap ar. Dato ni suruh aku jadi driver dua anak dia. Ni pun sekarang ni aku tengah tunggu sorang anak dia dalam salon."

"salon? Perempuan la? Ha, apa lagi, jalankan la misi kau tu!"

"ish, tak boleh ar, dia ni gila sikit. Kau tau, tiga suku. Dari tadi berapa puluh kali dah aku kena tempik dengan dia. Masuk kereta kena buka pintu, keluar kena buka pintu. Aku tak tau la berapa lama aku boleh tahan kat sini."

"hahaha! Memang tiga suku ar!"

"eh, bonda sihat?"

"macam tu lah. Nanti kau telefon la dia sendiri."

"ah, susahlah. Kau kirim salam je lah, dengan ayahanda sekali."

"eleh, telefon ada nak mintak kirim-kirim salam pulak. Blah la."

"wei, kau cakap bebaik sikit ar, aku ni berdaulat tau!"

"baik, tuanku!" mereka ketawa besar.

"lagi satu, kau pun nak kena ek? Yang kau bagi handphone paling cikai dalam dunia ni kat aku kenapa? Carilah yang elok sikit. Ini, dah la gedabak giler, berat lak tu. Aku baling kat kepala kau mau kau koma seminggu!"

"hahah! Handphone tu penting bro, lambang status kau. Kalau kau pakai handphone 3 ribu kau tu, kantoilah!"

"yelah, tapi ni dah parah sangat ni!"

"ala, oklah tu. Haha. Weh, oklah, mak aku panggil la. Ada orang nak datang ni. kena bersiap. Nanti call lagi ek."

"hah, ye la. Ok, ok, bye, bye, assalamualaikum."

"waalaikumussalam."

Marjan mengorek telinga dengan jari kelingkingnya. Bingit telinga aku cakap dengan mamat dengan ni.

Dikerling ke dalam salon. Hai, kalau ke salon boleh jadi cun gila macam Angelina Jolie tu tak pe gak. Ini sama je. Lama lagilah ni. bosan! Dia mengeluh panjang.
posted by Penulisan2u @ 11:00 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
4 Comments:

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group