BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, September 27, 2009
Novel : Lovin You 3
Nama Pena : HanaTVXQ

" KOTOMI, dah siap?" panggil Mak Cik Misa dari luar pintu.

Pintu dibuka. Kotomi keluar dari bilik itu. Seragam hitam putih tersarung di tubuh kecilnya. Mak Cik Misa tersenyum.

" Baju tu memang sesuai dengan kamu," puji Mak Cik Misa. Gaun hitam paras paha pembantu rumah itu memang sesuai dengan Kotomi. Tambahan lagi, Kotomi mengikat satu tocang di sebelah kanan kepalanya. Apron putih dipakai.

" Mak Cik Misa?"

" Ya?"

" Kenapa gaun ni paras paha? Siap ada legging hitam paras betis lagi. Saya tengok gaun pembantu rumah yang lain paras betis semuanya, tak macam saya?" tanya Kotomi. Dia merasakan pertanyaan itu sesuatu yang melucukan, namun dia tidak dapat menahan dirinya daripada bertanyakan soalan itu. Benar, kesemua pembantu rumah yang lain diperhatikannya memakai sut paras betis, tetapi kenapa dia berbeza? Ada sesuatu ke?

" Puan sendiri yang pilih baju ni. Kalau nak tahu, tanyalah puan. Tapi, mak cik tengok baju ni sesuai dengan kamu. Lagipun kamu masih lagi remaja. Payah kamu nak bergerak nanti kalau pakai labuh," kata Mak Cik Misa. Dia menggosok lembut kepala Kotomi. Kotomi dipandangnya dengan perasaan kasih. Kotomi mengangguk.

" Bila mak cik nak kenalkan saya dengan yang lain?" tanya Kotomi.

" Mari, semua dah menunggu kamu di dapur. Jom," ajak Mak Cik Misa. Tangan Kotomi ditarik. Mereka berdua menuju ke dapur. Sepanjang perjalanan, Kotomi melihat keadaan rumah agam itu. Mewah, tetapi tiada gelak ketawa penghuninya.

Mak Cik Misa telah memberitahunya, rumah agam ini dipanggil Haru Mansion. Ada 10 buah bilik, 5 buah bilik tetamu, sebuah perpustakaan, sebuah gimnasium, dua ruang tamu, sebuah galeri dan dua kolam renang di rumah ini. Itu tidak termasuk dengan taman bunga ros yang diusahakan oleh Puan Masashi. Kawasan bilik pembantu rumah terletak di bahagian South Wing rumah agam itu. Perpustakaan, gimnasium serta galeri terletak di North Wing manakala ruang tamu digabung dan terletak di ruang tengah Haru Mansion. Arca dewi kristal yang dilihatnya tempoh hari menandakan sempadan dua ruang tamu itu.

" Kotomi, selamat datang ke Haru Mansion," ucap Mak Cik Misa. Pintu berukir indah di hadapannya dibuka. Kesemua pembantu rumah sudah berkumpul di dapur. Kotomi tergamam. Dia tidak menyangka hanya seramai ini pembantu rumah di Haru Mansion. Dua orang gadis mendekati Kotomi.

" Selamat berkenalan, Kotomi. Kita sudah berjumpa semalam. Saya Miyuki. Ini adik kembar saya, Fuyuki," sapa gadis itu. Mereka berdua tunduk hormat kepada Kotomi. Begitu juga dengan Kotomi.

" Mereka berdua anak saya. Kotomi, kenalkan ini Mak Cik Nami, dia ketua tukang masak di sini. Michiko dan Seshuke merupakan pembantunya. Ini pula..." Seorang demi seorang dikenalkan kepada Kotomi. Mereka semuanya mesra dengan Kotomi, sedikit sebanyak melegakan Kotomi. Sedang mereka asyik berbual, pintu dibuka. Seorang lelaki tua masuk ke dapur. Lelaki tua itu kelihatan kemas bersut hitam.

" Kotomi, kenalkan. Ini Pak Cik Ozu, dia merupakan butler tuan muda kita. Pak Cik Ozu antara pembantu yang lama bekerja di sini, sama seperti nenek saudara kamu," terang Mak Cik Misa. Kotomi mengangguk. Dia mendekati lelaki tua itu.

" Apa khabar? Saya Kinomoto Kotomi, pembantu baru di sini. Sila beri tunjuk ajar," ujar Kotomi. Dia tunduk hormat di hadapan Pak Cik Ozu. Pak Cik Ozu tersenyum.

" Panggil pak cik, Pak Cik Ozu. Pak cik dah lama kenal dengan nenek saudara kamu. Jangan bimbang, anggap je kami semua ni macam keluarga kamu," pesan Pak Cik Ozu.

" Betul apa yang Pak Cik Ozu katakan tu. Lagipun, kami berdua ada," kata Fuyuki. Kedua-dua kembar itu memaut lengan Kotomi.

" Betullah tu. Hari-hari kamu akan kena usik dek kembar berdua tu," kata Pak Cik Ozu lagi.

Kotomi ketawa senang hati. " Terima kasih, semua."


AIR teh dituang ke dalam cawan, lantas dihulurkan kepada anak majikannya. Kira meletakkan majalah yang dibacanya di meja. Air teh yang dihulurkan oleh Pak Cik Ozu dihirup perlahan.

Kira memerhati suasana taman bunga ros ibunya. Puan Masashi memang gemar menanam bunga, terutamanya bunga ros. Jika ibunya tiada masa, ibunya akan menyuruh tukang kebun menyelanggarakan taman itu. Pelbagai warna bunga ros dapat diperhatikan. Ros merah, kuning, merah jambu serta ros putih. Setiap hari, bunga ros itu akan dipetik dan diletakkan di dalam vas di ruang tamu. Bapanya tidak menghalang minat ibunya itu.

" Tuan muda?"

" Ya?"

" Tuan muda dah jumpa dengan cucu saudara Mak Cik Ono?" tanya Pak Cik Ozu.

Kira menggeleng. " Pak cik dah jumpa dengan budak tu?"

" Tengah hari tadi. Kalau tuan muda nak jumpa dengan dia, pak cik boleh tolong panggilkan."

" Tak perlulah, pak cik. Lagipun, budak tu sama sekolah dengan saya. Pak cik tau, kan? Saya tak suka kalau perkara tu terjadi dalam rumah ni. Sudahlah di sekolah saya kena layan mereka, di rumah pun ada?" kata Kira. Dia melempar pandang kearah taman bunga. Mustahil lelaki tua itu tidak mengetahui apa yang dimaksudkan olehnya, sedangkan Pak Cik Ozu merupakan orang yang paling memahami dirinya. Bukan bapanya. Bukan juga ibunya. Hanya kepada lelaki tua itulah dia mencurah segala perasaannya.

Pak Cik Ozu mengangguk. Dia faham apa yang dimaksudkan oleh ramaja itu. Sudah beberapa kali Kira memberitahu masalah dia diganggu oleh pelajar perempuan di sekolah. Kemana sahaja Kira melangkah, pasti ada beberapa orang pelajar perempuan yang mengikutnya. Setiap hari, pasti ada surat cinta yang diselit ke dalam lokar Kira. Kadang-kadang, ada juga pelajar yang berani meluahkan perasaannya di hadapan Kira. Namun, semuanya ditolak mentah-mentah oleh Kira. Kira cukup membenci sesiapa yang menganggunya seperti itu.

" Pak cik," panggil Kira perlahan. Matanya masih tertumpu pada taman bunga.

" Ya?"

" Nampaknya, tak semua pelajar perempuan sama. Tadi, saya bertemu dengan seorang gadis yang berbeza."

" Apa maksud tuan muda?" tanya Pak Cik Ozu penuh sabar. Dia memandang wajah anak muda itu. Kira mengeluh.

" Memang pertemuan tadi menyakitkan hati, tapi dia betul-betul berbeza. Semasa saya nak kelas tadi, gadis tu terlanggar saya. Memang saya yang salah sebab tengking dia walaupun dia minta maaf, tapi saya memang tidak dapat tahan kemarahan saya tadi. Kesian dia. Teruk ditengking. Dia minta maaf beberapa kali, tapi saya tetap tengking dia. Yang lucunya, dia tujah dahi saya sebab tak tahan kena tengking. Kaki saya pula yang dipijak gadis tu. Dia pula yang marahkan saya. Ada ke dia panggil saya ‘ penyakit bongkak’?" kata Kira. Dia ketawa kecil. Pak Cik Ozu masih senyap, membiarkan Kira habis bercerita.

" Biasanya, kalau saya marah pada pelajar perempuan, mereka akan minta maaf balik pada saya. Malah, mereka tak berani nak kata apa-apa. Tapi, budak tu berani lawan saya balik. Selama tiga tahun saya belajar di situ, saya tak pernah lagi jumpa dengan gadis yang macam tu," kata Kira lagi. Ketawanya masih lagi berterusan. Wajahnya juga ceria.

" Pak cik gembira bila tengok tuan muda macam ni," kata Pak Cik Ozu.

" Apa maksud pak cik?" tanya Kira kehairanan. Dia mengangkat wajah, memandang seraut wajah tenang lelaki tua itu. Pak Cik Ozu mengukir senyum.

" Selama ini, pak cik tak pernah lihat wajah tuan muda segembira ini ketika bercerita tentang pelajar perempuan sekolah tuan muda. Biasanya, tuan muda akan mengutuk mereka, tetapi hari ini tuan muda nampak gembira sangat," terang Pak Cik Ozu. Kira tergamam.

Betul ke apa yang Pak Cik Ozu katakan? Tapi, gadis itu benar-benar berbeza. Aku harap aku akan bertemu lagi dengannya walaupun pertemuan akan datang akan menyakitkan hati.

" Pak cik masuk ke dalam dulu. Pak cik perlu ke dapur. Sekejap lagi pak cik akan datang lagi."

Kira mengangguk. Tumpuannya kini pada taman bunga ros. Namun, ada sesuatu yang sedang bermain di fikirannya ketika ini. Wajah gadis itu dan tingkah gadis itu bermain di fikirannya.


" MIYUKI, nak tanya sikit boleh?"

Miyuki bangun daripada pembaringannya. Dia melihat ke arah Kotomi. Fuyuki masih belum pulang dari dapur. Kini, hanya dia dan Kotomi sahaja yang berada dalam bilik. Asalnya, hanya dia dan Fuyuki yang tinggal dalam bilik itu. Tetapi, ibunya tidak membenarkan Kotomi tinggal seorang diri di bilik sebelah, lantas kedua-dua kembar itu menawarkan bilik mereka untuk dikongsi bersama Kotomi.

" Apa dia?"

" Tadi, Mak Cik Misa bawa saya melawat kawasan rumah ni. Ada sebuah bilik yang terletak berhadapan dengan taman bunga ros Puan Masashi. Mak Cik Misa kata bilik itu sentiasa berkunci, dan kita tidak dibenarkan mendekati bilik itu. Kenapa, Miyuki?" tanya Kotomi.

" Kita memang tak dibenarkan mendekati bilik itu. Apatah lagi memasukinya. Sebenarnya, bilik itu kepunyaan tuan muda. Hanya Pak Cik Ozu sahaja yang dibenarkan masuk. Apa yang ada dalam bilik tu, kami tak tahu. Tuan muda juga tidak membenarkan tuan dan puan masuk ke dalam bilik itu," kata Miyuki tanpa berselindung.

" Tapi, kenapa…"

" Kami tak tahu. Apa yang pasti, dulu ada seorang lelaki yang bekerja di sini sebagai tukang kebun pernah masuk ke dalam bilik itu. Selepas tuan muda dapat tahu, teruk lelaki tu kena marah. Tak lama kemudian, lelaki tu berhenti kerja," celah Fuyuki yang baru sahaja masuk ke dalam bilik. Dia memegang sepiring buah epal yang telah dipotong. Dia menghulurkan piring itu kepada Miyuki dan Kotomi.

" Lelaki tu tak beritahu ke apa yang ada dalam bilik tu?" tanya Kotomi lagi. Dia mengunyah potongan epal yang diberikan oleh Fuyuki. Fuyuki menggeleng.

" Sejak hari tu, tak ada siapa yang berani pergi dekat dengan bilik tu," kata Miyuki pula. Kotomi diam. Apa yang hebat sangat pasal bilik tu sampaikan tuan muda tak benarkan sesiapa pun mendekati bilik itu?

" Tak payah fikirkan lagi pasal bilik tu. Esok kita kena ke kolej, Kotomi pula perlu ke sekolah. Tidur, dah lewat ni," kata Fuyuki, dia melempar bantal peluknya ke arah Miyuki. Miyuki segera menepis.

" Orang nak tidur tak ada yang main lempar bantal," kata Miyuki. Sejurus kemudian, anak patung beruang Kotomi menjadi mangsa lemparan Miyuki. Anak patung itu tepat mengenai muka Fuyuki. Riuh bilik itu dengan gelak ketawa mereka bertiga.
posted by Penulisan2u @ 5:02 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
6 Comments:
  • At 27/9/09 9:51 PTG, Anonymous hiro/mika said…

    best..wt cpt2..

     

  • At 30/9/09 11:18 PTG, Blogger ~freakycuteyanime~ said…

    hehehheheeh
    mesti ade something kat dlam bilik tu kan...
    x sabar tunggu n3 setrusnya....

     

  • At 5/10/09 12:08 PG, Blogger cik lubakpink said…

    maaf kpd sesiapa yg trtunggu2 smbungn cerite CINTA X DI DUGA..saye skang da msukkn citer tue ngn smbungnnye skali dlam blog..kalau rjin,sile kunjungi blog sye tuk smbungn citer ni..

     

  • At 23/10/09 11:14 PTG, Anonymous Hana Kimi said…

    Hana sambung novel ni dlm blog Hana. www.lovinyounovella.blogspot.com

     

  • At 11/2/11 9:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez giler ...
    jdik jep ...
    chaya la ...

     

  • At 9/6/12 6:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Asslamualaikum.. bonjour/konnichiwa.. saya Siti Alifah binti Azlisham.. (haha! Nama penuh!).. nama ‘glamor’ saya, Alifa Husna.. saya budak 15 tahun, budak PMR for this year, 2012.. saya pun berhasrat menulis novel Japanese version untuk dimasukkan ke dalam blog penulisan2u.. but I’m not ready yet sebab selagi belum menduduki peperiksaan PMR, saya taknak buat benda lain yang tak ada kena mengena dengan PMR.. So saya terpaksa tangguhkan hasrat saya tu dulu buat masa ni tapi sekarang saya dah try start untuk prolog, bab1, bab2, bab3 and sekarang baru sampai bab4.. maybe saya akan mula masukkan novel saya tu kat Penulisan2u selepas saya selamat menduduki PMR.. SORRY kalau ada orang yang fikir saya nak ikut cik Hana, novelis Lovin’ You ni tapi apa yang benar, idea ni dah lama muncul dalam kepala otak saya sejak saya minat kat J-pop and J-dorama… saya jugak nak masukkan cerpen Korea saya ke dalam majalah Epop.. so saya harap ada rakan-2 lain yang boleh menjadi penyokong saya selain rakan-2 baik saya di sekolah.. Akhir kata daripada saya, peminat fanatic K-pop, J-pop and T-pop yang tiba-2 menyibuk tak tentu pasal ni, teruskan membaca novel kat Penulisan2u.. assalamualaikum… sayonara.. hehe… please pray for my PMR… <3 ^^
    My blog> eunyoungdiary.blogspot.com
    My fb> Alifa Husna
    *~ sejujurnya, saya pernah berniat menjadi pelukis komik/manga sebab saya memang J-pop crazy fan… lukisan saya memang boleh dikatakan ‘sangat’ (haha! SANGAT…) comel dan menarik tapi, melukis sangat memenatkan walaupun itu hobi ke-3 saya selepas menyanyi dan menulis… jadi saya tukarkan cerita komik/manga kepada novel… sekali lagi, harap ada orang boleh beri sokongan padu kepada saya yang still muda ni… ^_^

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group