BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, September 28, 2009
Novel : Kahwin Wasiat 8
Nama Pena : serra

Bab 8
Masing-masing tertumpu pada wajah peguam itu.Termasuklah Sarah,Rayyan,Datuk Mustafa,Datin Nasibah serta ibu kepada Sarah,Puan Lily.

"Selepas sahaja Sarah Idora dan Syed Ar-Rayyan Mukhriz berkahwin,atuk mahu kamu berdua tinggal di rumah yang baru atuk belikan sempena hadiah perkahwinan kamu berdua serta sebuah kereta new mini cooper untuk cucu yang tercinta Sarah Idora.Segala hadiah ini Encik Roslan akan memberitahu dimana tempatnya..

"kata-kata encik Roslan terhenti apabila ada satu suara yang berkata

"that’s not fair!.How come this fat girl got everything good?!.Mama? did’nt you realize? They got 70% from atuk property!.Oh! I cant believe this is happening."Sarah memandang tepat kearah gadis itu. Gadis itu tinggi lampai,wajahnya putih bersih,rambutnya yang berwarna ‘blonde’itu dilepaskan sungguh cantik,tapi sayang skirt ketat yang dipakainya itu menyakitkan hati yang memandang.Siapakah gadis itu?
Datin Nasibah berjalan mendekati gadis lalu menampar pipinya yang gebu itu

"mind your language Mishael! I don’t teach you that way!"kata Datin Nasibah dengan wajah yang marah tetapi ditahannya kerana ramai yang berada di situ.Rayyan dan Datuk Mustafa menggeleng kepala,namun mereka tidak Nampak tertanya-tanya sebaliknya memandang kearah lain.Sarah masih tertanya-tanya.Dia mendekati emaknya yang kelihatan agak gerun dengan kelakuan gadis tinggi lampai itu.Suasana tiba-tiba sunyi dan di gemakan kembali oleh seorang pemuda kacak yang seumur dengan Sarah malah pemuda itu sangat serupa dengan gadis yang cantik itu.

"Assalamualaikum semua.Saya nak minta maaf sebagai wakil kembar saya atas kejadian itu tadi.Mishael terlalu penat tadi dia stress sikit"kata lelaki itu sambil tersenyum dia menarik lengan gadis yang dikatakan kembarnya itu yang digelar Mishael .Mungkin tidak mahu mengganggu pembacaan wasiat itu.Mishael sepert meronta untuk dilepaskan.Mereka keluar daripada bilik peguam itu.

"boleh saya teruskan pembacaan itu tadi?"soal Encik Roslan sambil memandang mereka semua. Dato’Mustafa mengangguk perlahan.

"baiklah saya teruskan.Atuk telah mengupah peguam yang bernama Encik Roslan unutk memerhatikan kalian berdua agar perkahwinanini bukan lah perkara yang untuk dipermainkan.Jika kamu berdua tidak bersama maka atuk terpaksa merampas kembali harta ini dan memberikannya kepada anak-anak yatim.Kepada anak ku Lily ayah mahu kamu menjadi Ketua Pengarah bagi menggantikan tempat ayah,jawatan itu boleh anaknda beri kepada Sarah Idora dengan syarat dia lulus habis belajar di university.Saham ayah ada sebanyak 70%daripada Hotel tersebut.50% ayah serahkan kepada keluarga Lily .Manakala 20% lagi ayahnya serahkan pada keluarga Mustafa.Segala harta atau apa jua yang ayahnya beri,bebas untuk diberi kepada ahli-ahli keluarga masing-masing atau yang lain-lain.Atuk berharap perkahwinan ini akan mencambahkan hasilnya.Walaupun atuk sudah tiada tetapi bukankah budak kecil itu membahagiakan keluarga?.Atuk berharap kamu berdua bahagia selamanya tanpa penceraian.Pada anak-anak ku Lily,Mustafa,Nasibah ayahnda ingin memohon maaf jika ada kesilapan serta ketidakpuas hati dengan apayang ayahnda lakukan ini.Ayahnda Cuma inginkan yang terbaik unutuk keluarga kita.Kepada Sarah Idora mungkin kamu berdendam dengan atuk setelah apa yang terjadi pada arwah ayahmu.Walaupun sukar untuk kamu melupai semua ini tetapi percayalah kamu akan mendapat sesuatu atuk betul-betul mengharap padamu.Sekali lagi atuk ingin memohon maaf pada Sarah serta cucu atuk yang lain,Nayly Naima,Ahmad Rafi,Syed Ar-Rayyan Mukhriz,cucu kembarku Syed Danish Dhakwan serta Sharifah Mishael Sofea dan juga Sharifah Intan Mellisa,atuk berharap kalian semua boleh berbaik-baik.Assalamualaikum"sekian sahaja bacaan wasiat daripada Allahyarham Tan Sri Jeffree.
Selepas pembacaan wasiat itu mereka bersama-sama keluar daripada bilik Encik Roslan dan berkumpul dia ruang tetamu.Datuk Mustafa,Datin Nasibah serta Puan Lily sedang berbual sesame mereka di atas sofa.Mungkin membincangkan tentang hotel arwah Tan Sri Jeffree.Sarah yang dari tadi hanya memerhatikan perbualan mereka.Dia mula memikir-mikirkan tentang kehidupannya sekarang.Mampukah dia hidup dengan lelaki yang bernama Rayyan ,dia mengalihkan pula wajahnya pada Rayyan yang sedang berdiri di tepi tingkap sambil memandang keluar tingkap mungkin dia juga sedang memikirkan tentang hal yang sama.Rayyan perasan dirinya sedang diperhatikan .Lantas dia memalingkan pandangannya kea rah Sarah.Sarah terus mengalihkan pandangannya ke tempat lain.Dia cukup malu degan peristiwa yang berlaku tadi.Perisiwa di mana terkantoi dengan Mellisa.’Aduh! malu sungguh!.Takut juga kalau Lisa bagi tahu orang lain’detik hatinya.

"hai!"Sarah agak terperajat dengan suara garau yang tidak begitu dia mengenali.Dia mencari wajah dari suara itu.Seorang lelaki kacak Rayyan wajahnya agak iras-iras dengan Rayyan itu tersenyum mesra memandang Sarah.Sarah terpegun sebentar’sungguh menggoda! Siapakah kamu wahai encik bidadara?’detik hatinya.

"err.. hai"kata Sarah teragak-agak .Sebenarnya dia agak malu dengan kelakuannya tadi yang memandang lama wajah lelaki itu.

"can I sit here?"kata lelaki itu yang tidak lekang dengan senyuman.

"oh! Sure"balas Sarah sambil bergerak ketepi sedikit.Dia agak malu dengan lelaki itu kerana dia tidak biasa dengan lelaki yang bergaya dan kacak itu.’aku ni apa la sangat’detik hatinya.

"I m Danish by the way. You Sarah right? Can I call you Serra?"kata lelaki itu.Dia menghulurkan tangannya.Sarah teragak-agak untuk menyambut salaman itu.Akhirnya dia menyambut juga salaman itu.
‘macam mana pulak la bidadara ni boleh tahu nama aku? ’detik hati Sarah lagi.

"macam mana awak tahu nama saya? By the way awak ni siapa?"
Pertanyaan Sarah itu menyebabkan Danish tergelak besar,ahli-ahli keluarga yang lain memandang kerah mereka berdua termasuk Rayyan dia merenung tajam kea rah mereka.Dia betul-betul menyampah dengan kelakuan Sarah itu tadi ‘orang lain boleh pulak nak sentuh dia.Ni aku yang suami dia sendiri pun nak marah-marah!.Meluat betul!.’ Namun ada suara lain pula yang bergema di hatinya’cemburu ke?. Ish! Tak ada masa la!’.

"kenapa awak gelak? Apa yang lawak sangat"Tanya Sarah tidak puas hati.

"Sorry-sorry.Takkan la Abang Ray tak pernah cakap apa-apa pasal saya? Saya ni adik dia la kak Serra.Yang tadi tu kakak kembar saya.Dia memang macam tu sikit.Sorry ye kalau dia cakap macam tu.Dia Cuma marah sangat sebab tak cakap kat kitaorang yang ada pembahagian atuk property ni"panjang lebar katanya.
‘ler.. adik Rayyan ke? Aku ingatkan Rayyan ada satu je adik.Hish! mesti ada masalah lepas ni.Terutamanya dengan minah celup tu’detik hatinya.
"oh ya ke? Saya ingat Rayyan ada seorang je adik rupanya tiga.Rayyan tak pernah mention pun.Emm that’s okay la.Awak umur berapa?"soal Sarah dia ingin beramah dengan lelaki yang bernama Danish yang juga adik Rayyan.
"I m 18.You?"

"hey! Sama lah!.awak study kat mana?"soal Sarah.

"Kent University kat UK.Awak?"soal Danish pula.
"UIA,kat Malaysia je"Sarah cuba bergurau.Mereka mula bergelak ketawa dan berbual mesra.Semua yang memandang kelihatan bersahaja tetapi Rayyan seorang sahaja yang sedang memandang meluat dengan perlakuan mereka berdua.Dia berjalan pantas kearah mereka berdua.

"Sarah! Jom ikut abang balik!."kata Rayyan yang sedang menahan api kemarahannya.Dia cukup menyampah melihat kemesraan adiknya dengan isterinya.
Perbualan mereka terhenti apabila melihat wajah Rayyan yang kian membengis.Mendegar sahaja suara Rayyan yang begitu mendatar sudah mengerunkan jiwanya ditambah lagi dengan wajah bengis Rayyan.

"Abang Ray! What so rush? Lepak la dulu"kata Danish sambil memegang bahu abangnya.
"nanti la .Abang ada hal sikit"kata Rayyan kasar sambil menarik kasar lengan Sarah yang seperti tidak mahu berganjak dari tempat duduknya dia masih tidak puas berbual dengan Danish.
Sarah cuba meronta tetapi dia tidak mahu membuat onar di hadapan keluarganya.Dia terpaksa mengorak langkah mengikuti Rayyan .

"sorry Danish nanti kita jumpa di rumah ya?"kata Sarah sambil tersenyum hambar.Danish mengangguk tanda mengeri dengan situasi itu.Dia cukup masak dengan perangai abangnya yang panas baran berbeza pula dengan dia yang seorang yang lembut hati.
"mama,papa,mak nanti kita jumpa di rumah.Ray ada hal dengan Sarah"kata Rayyan sambil berlalu pergi meninggalkan mereka yang kelihatan bingung dengan tindakan Rayyan itu.
Sebaik sahaja masuk ke dalam kereta Rayyan.

"you ni kenapa ha? Apa masalah you buat macam tadi tu? You tahu tak malu la I you buat macam tu depan family you.Argh! I benci la dengan semua ni! I tak kacau you pun!"Laung Sarah sekuat hati.Dia cukup benci dengan perlakuan Rayyan itu tadi,da betul-betul tak suka dengan cara Rayyan yang menjadikannya seperti seorang robot di hadapan keluarganya.Seperi tiada maruah!.

"you boleh senyap tak!.I tak tahu kenapa la gatal sangat tangan you tu pegang tangan lelaki lain tapi suami sendiri marah sangat"kata Rayyan sambil memandang tepat di wajahnya.

"hei! Suka hati I la nak sentuh siapa pun!,you tak boleh nak marah-marah macam ini kita dah buat perjanjian.I akan ikut syarat you so you pun kena buat perkara yang sama."kata Sarah sambil memandang keluar tingkap.Dia takut untuk menatap mata Rayyan yang membuatkannya berdebar-debar.

"oh! So you lebih ikut kan perjanjian bodoh yang kita buat tu berbanding hukum haram dalam Islam?.Hei you tahu tak derhaka kalau seorang isteri melawan cakap suami.You nak ke jadi isteri yang nusyuz? Apa you tak belajar agama ke masa tingkatan lima"panjang lebar kata Rayyan .Baginya memang patut Sarah diterima padah yang begitu.Sepatutnya dari awal lagi dia berkata begitu.
"You ingat I bodoh sangat ke? Hei! I rela tanggung dosa I ,daripada melayan suami yang macam you ni tahu tak!"kata Sarah.Peristiwa malam pertamanya begitu bermain-main di fikirannya.Sampai hati Rayyan berkata tidak akan jatuh cinta padanya.Tergores benar hatinya apabila Rayyan berkata begitu.
PANG!!!!!.. satu penampar hebat menjamah pipi Sarah.

"ini lah akibatnya melawan cakap suami"kata Rayyan.
Sarah memegang pipinya yang perit kerana ditampar oleh suaminya sendiri. Lemah longlai dirinya kerana berasa takut gerun sedih dan bermacam-macam lagi.Air mata mula bertakung di kelopak matanya.

"I nak Tanya sesuatu.Adakah you dah jatuh cinta dengan I?"Soal Sarah dengan terketar-ketar menahan rasa sebak didadanya kerana diperlakukan begitu.
Rayyan terdiam apabila ditanya begitu.Kemudia dia ketawa sekuat-kuatnya.

"Apa you ingat you ni bidadari ke I boleh nak jatuh cinta dengan you.Hello? cermin diri you tu dulu nak suruh I jatuh cinta pun.Kalau you ni cantik slim macam adik I tadi tu selera la jugak.Tapi.. ala setakat muka macam you ni bersepah la dekat KL ni.Kalau I nak dah lama I sambar tau.You sedar la diri you tu dah la gemuk tak lawa pulak tu ada hati nak suruh I jatuh cinta. Ceh!"kata Rayyan dalam gelak tawanya itu.Makin tergores la hati Sarah apabila dikatakan begitu.Iya dia sedar akan dirinya yang gemuk malah tak bergaya dan tak cantik macam adik Rayyan atau mana-mana pun wanita cantik di luar sana.Tapi apakan daya berkahwin dengan Rayyan pun bukan atas kerelaan dia.Sedangkan Rayyan yang memaksa-maksanya dulu.

"baiklah kalau macam tu.I sedar diri I ni macam mana.Tapi I ni bukan lah jenis yang suka nak perhati orang yang sedang bermesra-mesra lepas tu nak marah-marah dekat orang tu.Pendek kata cemburu.Yup! I bukannya cepat cemburu.You tahu Rayyan? Cemburu tu maknanya sayang.Tapi sayang ada orang tak pandai mengerti semua ini I rasa you kenal siapa orang tu kan?.Sebagai contoh la kan I ada cerita la seorang perempuan ni dah kawin tapi bukan kehendak dia nak berkahwin dengan lelaki tu.Pada malam pertama perkahwinan diaorang,yang suami ni dah kata dia takkan jatuh cinta dengan perempuan ni.Tapi satu hari tu kan Rayyan,suami dia ni tak lepas-lepas pandang isteri bersentuhan dengan orang lain ,suami dia ni naik berang lepas tu.."kata-kata Sarah terputus apabila Rayyan mula menjerit.

"DIAM!"

"kenapa Rayyan? Something wrong?.okay I sambung ye lepas tu kan…"soal Sarah dengan wajah yang bersahaja.Rayyan mula memandang tajam pada Sarah.

"I said SHUT UP! Enough Sarah!."jerit Rayyan.

"kenapa? You terasa ke? Dah la I nak pergi makan menyampah melayam you ni"kat Sarah sambil melangkah keluar daripada kereta mewah itu.Puas hatinya mengenakan Rayyan.
Di dalam kereta Rayyan menumpuk stereng kereta.Dia betul-betul geram dengan Sarah.
‘jaga kau Sarah!.Kita tengok siapa yang akan jatuh cinta dahulu!’

hei! terima kasih atas semua yang menykong cerita kahwin wasiat ni dan mengikuti jalan cerita ini.Saya ingin memohon maaf kerana lambat hantar bab 8 tetapi oleh kerana kesibukan dakam hari raya dan juga spm yang semakin dekat.Saya terpaksa menyibukkan diri dengan buku-buku.Insya Allah saya akan menagarang yang lain secepat mungkin.Assalamualaikum
-serra-
posted by Penulisan2u @ 3:40 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
193 Comments:
  • At 28/9/09 8:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    utamakan spm dlu dik..
    itu yg lbh pntg,lgpun berapa bulan je lg nk exam..
    lps exam blh la smbg part yg seterusnye..
    good luck 4 your exam!!!
    chayo'......

     

  • At 28/9/09 8:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt2..................
    ada blog x???????

     

  • At 28/9/09 9:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    DAH LAMA AKAK TUNGGU CITE NI TP KALAU BLEH ADIK SERRA CHECK DULU EJAAN SEBELUM NAK HANTAR SEBAB NAMPAK PELIK SIKITLAH...TP APA PUN CITE NI MMG BEST..KEEP IT UP

     

  • At 28/9/09 10:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy pun rasa adik perlu utamakan spm dlu...
    spm 2 lebih penting..
    dah abis spm adik smbungla balik...
    nice story..
    keep it up..

     

  • At 28/9/09 11:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok dik,walaupun akak baru mula baca hr ni,tp nmpk best citenya.SPM dulu ye sayang.akak tunggu cite selanjutnya.dekat sini adik dah ada peminat so jgn tergopoh gapah.wish u all the best dear.

     

  • At 28/9/09 11:11 PG, Blogger apLe dE gadiZ said…

    lepas SPM buat lebih pnjang agi k...
    x puas mmbaca...
    ngee~~
    hope buat pekse elok2..

    WISH U LUCK,,

     

  • At 28/9/09 11:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    antara laki dgn perempuan yg bukan muhrim mana boleh bersentuhan or bersalaman..ish!!jgn ikut budaya barat dik!!..pepun gud luck spm...bykkn solat hajat..apapun citer cam ni da byk di tulis...

     

  • At 28/9/09 1:04 PTG, Blogger diey_an said…

    hehe..sdap...ad klimaks n ikot turutan..gud luck spm...dan teruskan menulis..

     

  • At 28/9/09 2:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bg la blog....
    plez serra.....

     

  • At 28/9/09 3:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i say nak SPM rupenye...
    patut la tunggu lame...
    ok tp lain kali wat panjang2 sket.
    cpt2 sambung yek

     

  • At 28/9/09 6:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best mmg best...tp byk ejaan n ayat yang xbtl...check btl2 dl

     

  • At 28/9/09 7:43 PTG, Anonymous lyna said…

    sedih y sarah kena lempang
    xpatut betoi rayyan wat sarah macam 2,

     

  • At 28/9/09 8:59 PTG, Blogger Hana_aniz said…

    mesti la sarah start jatuh cinta dulu kn?? tapi.. Danish tu cam suka kat sarah je??

     

  • At 29/9/09 3:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam serra..
    gudlucks 4 ur spm..
    mmg tetgu2 cter ni..lme dok menaip mst ade y slp..so pasni b4 send..check dl..
    pe2 pn bes la..keep up a gud work..!!
    niya1501@yahoo.com

     

  • At 29/9/09 8:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam serra.....
    gudlucks 4 ur spm ok...
    cite yang best..rasa tk sabar nk tgg kesambungannye.

     

  • At 29/9/09 9:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Novel yang menarik. Tu yang buat saya tak sabar-sabar nak baca sambungannya. Tapi tak apa. Habis SPM nanti cepat-cepatlah sambung cerita tu ye. Anyway good luck with your SPM.

     

  • At 29/9/09 8:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hey,nice story,though ad kesalahan ejaan sane sini. n klo blh,prbaiki cket struktur ayat ye dik..xsbr nk bce sambungan tp fokus dulu kat spm ye.gud luck 4 spm!

     

  • At 30/9/09 9:45 PG, Anonymous zakiahkelsom@yahoo.com said…

    best citer ni..apapun tumpu pada spm dulu ea..nak dekat dah...

     

  • At 30/9/09 4:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i de blog serra..
    ni dy serrabum.blogspot.com

     

  • At 1/10/09 9:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hee..best arr..
    tp ryan jht tol..
    sure dia jth centa dlu..hee
    ~sherah~

     

  • At 2/10/09 11:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Nice job tp akak tertunngu2 cerita yg seterusnya..anyway good luck for your spm..Apa kesudahannya ??????...

     

  • At 2/10/09 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    watak citer kurang matured. asyik bertelegah dan kurang matang ayat2 yg diolah xpecially ayat dialog..cam bdk2 bergaduh..sdgkan watak dicipta dr gol. kaya & educated.
    mybe boleh diperbaiki dgn olahan ayat yg lbh baik dan nmpkkan kematangannya TQ

     

  • At 2/10/09 2:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wa....
    lamanya nak tunggu sambungan ni..
    apa pun gud luck for spm ea adik...
    next sambungan kasi panjang sket ea..huhuhu...

     

  • At 9/10/09 2:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cite ni nanti smbg lg ye.....cepat ckit dh x sabar ni menunggu

     

  • At 10/10/09 6:00 PTG, Blogger miz ruha said…

    gud luck 4 ur spm....

    cite kt blog lmbt skit eh...??

    ape2 pn...
    cpt smbg...

     

  • At 13/10/09 2:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good luck utk spm..
    anw dari segi bahase, ejaan perlu dibaiki..
    susunan ayat jugak.. perlu dititikberatkan..
    dari segi cerite, bolehlah..
    maybe you can think of a better story with a different style..
    cerite mcm ni agak common, berkahwin atas dasar terpakse, kemudian lame2 akan jatuh cinte..
    cube buat sumtin yang rare..
    cume yang saye suke, pasal sarah gemuk. selalunye novel2 lain cume bayangkan yang watak heroin cantik n menarik padahal dalam realiti, tak semue bende tu perfect..
    hmm.. okaylah..
    try harder n better k..

     

  • At 14/10/09 10:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hei kak serra citer ni best sgt . teruskan spm k. semoga berjaya. apapun lps tu cpt la buat sambungan.

     

  • At 14/10/09 1:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez bgt.......
    cpt2 c0nt. ye kak..xsbr tggu ending cter ni..
    n gud luck 4 ur SPM 2..

     

  • At 15/10/09 9:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam kak serra!!
    gud luck 4 ur spm..
    tp cpt la ckit smbg..
    xsabar tggu cter seterusnye..!!
    nad......

     

  • At 16/10/09 11:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita agak menarik hingga membuatkan ramai pembaca ternanti-nanti sambungan cerita awk ni seera.masih byk yg plu diperbaiki lg ..tp xpe akak tunggu jgk..awk bg tumpuan lh kt spm ye...lpas spm karanglh byk2 ye....gud luck seera.
    nuraziana

     

  • At 17/10/09 10:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah bagus betul smbungan nih..boleh dibukukan nih...

     

  • At 21/10/09 2:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni best la,xsbr nak tngu eps yg strusnya.

     

  • At 21/10/09 5:18 PTG, Anonymous 3ylah said…

    citer bez sgt2..
    akak..
    cpt r smbung ekk.
    tp pnting kn spm 2 dlu k..
    nice job..

     

  • At 22/10/09 2:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah adk.
    makin hari crita ni mkin menarik
    n buat org tertggu2
    study jgn lupa.

     

  • At 22/10/09 5:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    spm....
    penting tu..
    mase depan...
    lpas exam..
    nk karang novel byak3 pon xpe..
    akak nk adeq fokus dulu utk spm....!!!
    k...
    anyway..
    all the best n gud luck...
    salam...

     

  • At 23/10/09 11:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hermmm,,,
    best jgk crite ni...
    hopefully dpt bwt sambungan crite ni secpat yg mungkin..
    erm,, gud luck 4 ur spm..

     

  • At 27/10/09 12:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uhhhh bila nak buat yang ke 9

    adizah8281@yahoo.com.my

     

  • At 29/10/09 5:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kak citenye best r kak....
    klu boleh akak wat smbngannye scpt yg mgkn r...
    x sbr2 nk tau ksh slnjtnye...
    tp focus la dlu kat S.P.M...
    anyway... gudluck for S.P.M

    Yiyin_anisa@ymail.com

     

  • At 30/10/09 4:46 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la..sarah bru 18 ke?x logikla sbb mse epsd ptme die bgtau da dkt setaun x blk kg jguk mk die..ingtkan umo die 20 ke ats..sblm mnulis better wt kjian lu k...

     

  • At 11/11/09 3:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lg cantik kalau tukar "can" kepada "may"... nmpak lg polite... "may i sit here" "may i call u"

    "what so rush" tukar jd "why" ye cayang...

    tatabahasa jg sikit ye... jgn kelam kabut tulis tu...

    watak sarah nmpk childish.. cube serra bc cerpen2 lain atau novel2 lain utk tgk mcm mn dorg tunjukkan watak yg matang.. mmg la sarah dlm ni 18 tahun, tp tunjukkan kematangan die... perli yg pedas2 ke, kuat bebel ke.. tp bukan mengajuk mcm budak2... xsesuai gitu..

    tp kalau mksud serra nk tunjukkan watak sarah ni mmg kebudak-budakkan, takpe la tulis mcm tu.. tp lg cantik msukkan sikit cerita kebudak-budakkan die tu.. bende2 childish yg die buat.. main teng2 ke, suke melatah ke, suka merajuk ke... apa2 yg tonjolkan keperibadian sarah...

    gudluck ye utk spm... do ur besh... ~nia~

     

  • At 20/11/09 9:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cam pernh bace part ni kt dlm novel lain....
    tapi xper mungkn kebetulan je kot...
    pe wat tul2 spm nanti..
    semoga menjadi novelis satu ary nanti...

     

  • At 23/11/09 1:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cite nie..t jgn lupe SPM plak.hope u will success in ur SPM.gud luck..

     

  • At 27/11/09 9:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bessstttttnyee..mcm pnlis nvl yg profsional la awk ni..xsbr nk bca smbngan yg laen..good luck:)

     

  • At 3/12/09 10:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer citer nie x sabar nak tunggu yang seterusnya and buatlah panjang2 pendek sangat x syok

     

  • At 6/12/09 8:37 PTG, Blogger ~Siti Fatimah~ said…

    hye..mgg nak jemput sesiapa yg berminat membaca nOvel berbentuk Cinta N Suspen JUST ADD MY BLOG K..terima kasih!

     

  • At 6/12/09 8:38 PTG, Blogger ~Siti Fatimah~ said…

    hye..mgg nak jemput sesiapa yg berminat membaca nOvel berbentuk Cinta N Suspen JUST ADD MY BLOG K..terima kasih!

     

  • At 8/12/09 1:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xsabor nak tnuggu yang seterusnya..xpe2 leh tunggu.yang penting jawab spm dulu.jangan pikir yang lain.dah abis spm baru sambung cite lek k..

     

  • At 9/12/09 12:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jugak citer nie. hope bile dah abes exam cepat2 ar sambong citer nie.

     

  • At 12/12/09 5:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahai adik ku yng tercinta...
    cepatlah smbg...akak dah tak sabaq dah nak tau endingnyeeeee......
    tulis lah pnjg ckit ye...
    cter nie best....
    akak nak tengok ryan tunduk kat sarah...
    akak x sangka yg sarah 2 umur 18 hehee mudanye..
    ryan 2 umur bape ye???
    adik cepatlah sambung ye...
    jangan lah hampakan niat peminat adik2 nie k... :-)

     

  • At 13/12/09 12:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best kot..

     

  • At 16/12/09 4:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emmmmm wahai adikku yang novelan.....
    harap citer ni dapat disambung secepat yang mungkin....
    n agak surprise jugak yg sarah tu baru 18..mgkin x berapa sesuai dgn ryyan yg mungkin usianya lewat 20-an.....ye la....akak agak jer berdasarkan ape yg akak paham.....xkan la seorang yang memiliki jwtn mcm ryyan tu umurnya awal 20-an....x logik la kan.....apa pun jalan citer ni agak menarik n akak x sabar nak baca chapter yg seterusnya......

     

  • At 24/12/09 7:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hi adik tolong la sambung cite ni spm dah abis kan... seronok baca cite adik sangat2 menarik...

     

  • At 25/12/09 10:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kak bila nak sambung lagi...ceta nih best sangat lah..tak sabar nak baca episode seterusnya

     

  • At 27/12/09 4:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter ni best laa.lame dh tgu smbgnnyer..tp xde pon...huhu:(...cptlaaaaa smbg...

     

  • At 13/1/10 4:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble ka nk tlis yg bru r???
    brkulat ak tggu......

     

  • At 16/1/10 1:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..
    agak2nya bila nk sambung cite nie..huhu
    dah lame tunggu..
    jangan biar hamba hampa tanpa khabar berita..wawawa

     

  • At 27/1/10 9:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..
    bila nak sambung...
    best jgk citer nie...jgn hampa perasaan peminat..
    tp baiki ejaan..good luck..

     

  • At 4/2/10 10:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...serra,cpt la smbung cter ni..sweet sgt2 tau..walaupun cter dia cm nk sma je ngn cter2 ln tp rsa cm ada big diferent jgk la..sbb best gler...pls smbung cter cpt2...xsbr nk tggu ni...hehehe...

     

  • At 12/2/10 7:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cept ah smbg....x sbr nieyh...

     

  • At 14/2/10 2:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnya citer...cpatlaa sambung...x sabar nk tunggu...

     

  • At 16/2/10 7:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nk smbung bab strsnya???dh lme tgu..tlg smbung cpt ckit...xsbr lah..cte ni best sgt2...de blog x?

     

  • At 4/3/10 4:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble citer nie nk smbg............

     

  • At 6/3/10 10:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat la sambunk..... dah t'lalu lma tggu ni....

     

  • At 9/3/10 4:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lambtnye nk smbg citer nie

     

  • At 15/3/10 4:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lambat lg ke nak smbg citer nie?cpt laaa smbg..

     

  • At 18/3/10 5:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bia nak sambung novel kahwin wasiat ni??????lm x dgr khbr novekl kahwin wasit ni tau...x sbr nak bc smbungannya...

     

  • At 18/3/10 8:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak smbung ni....dah tak sabar nak tgok cerita yang selajut ny...huhu

     

  • At 24/3/10 5:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dik spm dah abis. agak2 bila leh sambung yerk....

     

  • At 27/3/10 8:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat2 lh post sambungn nya...x sabar nk bc kesinambungan nya...

     

  • At 28/3/10 5:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam dik...ejaan n ayat adk perlu d baiki..kdg2 baca 2x br fhm..tp cite agak menarik la...pe2 pom gud luck 4 spm k..dont play2

     

  • At 30/3/10 5:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...best sgt!!!cpt la smbng..x sbr nk tggu sape yg jtuh cinta kat sape dlu...hihi..gud luck!cpt smbng ea..

     

  • At 30/3/10 10:14 PTG, Blogger anis diary said…

    salam kq serra..
    smbung laa cpt cite nih..
    x saba na bce bb 9..
    gd luck!

     

  • At 1/4/10 9:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sebab apa lama sangat spm dah habis keputusan dah dapat tlg samb

     

  • At 3/4/10 12:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    serra smbung la cpt nvel nie..x sbar nak bce nie..sye pown dak spm 2009 gak :)

     

  • At 7/4/10 3:46 PG, Blogger dayZ said…

    cerite yg menarik..
    tapi jalan crite ttp klise...
    tp pe2 pown, good job!!
    syabas!

     

  • At 9/4/10 7:29 PTG, Anonymous lyana said…

    best la cita ni..gambate kudasai

     

  • At 12/4/10 8:30 PTG, Anonymous riisya said…

    mne smbgn nye .. cpt lar ..

     

  • At 20/4/10 4:53 PTG, Anonymous zetty aisya said…

    alahai..bestnye citer ney..cepat2 sambung taw..x sabar nk taw sambungan seterusnya..

     

  • At 15/5/10 5:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dh lama cter ni x bersmbung.. naper dik...

     

  • At 18/5/10 3:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes cter nie...adk kne cpt2 smbung yer...xsbr r nk tgu...
    tp ejaan kne btol taw.lam spm pon msti kne tlis btol2 jgk kan...so agp jela adk mnulis nie sbgai lthan krangan..
    akak ske cter nie...
    GUDLUCK 4 SPM!!!
    dr: lily maya

     

  • At 18/5/10 9:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpat lah sambung

     

  • At 19/5/10 1:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nk smbg citer ni....
    nk tau pe kesdhan sarah & rayyan...
    cpt2 la smbg k.....

     

  • At 24/5/10 11:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nk sambung nie....

     

  • At 25/5/10 1:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good story....
    kan best bercinta lepas kawen!!
    baru la ada feel nak dating pun x
    haram pegg tangan huhu..
    good luck yer dik

     

  • At 5/6/10 2:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good story...
    bila nak smbung
    spm dah lama habis...
    sambung eh lama dah tunggu...
    xsbr nk baca ending citer ni..
    hope...hapy ending...

     

  • At 8/6/10 5:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emmm best citerneyr,,,bile nak sambong???
    da lame tunggu ni ....huhuuuuu...

     

  • At 17/6/10 10:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer ni...mane sambungannye....dh tak sabar dh ni...

     

  • At 18/6/10 5:15 PTG, Anonymous fatin@nabil said…

    kak!..
    nk sambungn kak...
    aduh..
    nk dkat balik asrama ni...
    cpt la wat sambungn eyh??
    plzzzzzzzz!!~~

     

  • At 27/6/10 1:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya dah nak mati menunggu cter ni,kknape x kuar2 agy niee...serra plak ke yang kne paksa kawin nieee??atau gagal dlm spm smpai mogok xnk mnulis agy?cmon la serra...xxbaek wt ktorg tertunggu cmnie....kalu nk letak pena informlah kt ktorg......xdelah serra kne sumpah ngan peminat setia creta niee...adoyaiii...

     

  • At 1/7/10 4:32 PTG, Blogger yana.daniel said…

    hope you buat ler smbgan cter nie cepat2...tp mungkin u Xder idea...fikir..JGN tiru idea org lain..

     

  • At 4/7/10 12:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt cte ni,,wlupun dh byk org tlis cite mcm ni,,tapi tak penah org tulis cite yg heroin gemuk,,besa mesti heroin cntik,,kurus dan mcm bidadari,,tapi adik kreatif dengan mjdikn watak heroin len dr cte len...

     

  • At 20/7/10 9:18 PG, Blogger Diyana Amalina said…

    bila nk sambung ne...da x sabar nk tnggu episod seterusnya.. da lama tunggu x de pon lg

     

  • At 30/7/10 10:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbg..........................................................................

     

  • At 11/8/10 9:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler...!!!!cpt la cmbung....

     

  • At 21/8/10 2:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak sambung ni huk huk

     

  • At 24/8/10 6:16 PTG, Blogger harihta_eya25 said…

    mcm mne nk tau sama ada novel ni dh besambung ea..??
    saya masih bru la disini...
    btw,,nice story sis:D

     

  • At 1/9/10 3:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dik ambik spm tahun lepas kan, bla nak start wat sambungan cite nie.........
    tergantunglah

     

  • At 3/9/10 10:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..adik serra...cite nie best sgt...tapi nape x smbg cite nie???dah setahun dah masa b'lalu...spm dah sbih...ntah2 adik dah msk u...x best ar cite t'gangtung camnie...plez...smbg blk cite nie....

     

  • At 7/9/10 4:03 PTG, Blogger ~najwa~ said…

    kak serra cite nie besssss sgt!!!
    xsbrla nk tunggu next episode..
    kalo bole tros wat novel pn xpe..sure beli!!
    papepon..gudluck spm!!

     

  • At 13/9/10 8:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice work...=)

     

  • At 29/9/10 1:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    serr..... bila nak sambung citer nir

     

  • At 2/10/10 2:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice story

     

  • At 7/10/10 3:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice story...
    pandai m'garang n m'nysun ayt tp ejaan tlg baiki...
    nvel nie ad di psran x???
    klu ad b'mint nk bli nie...
    tlg up date cpt ckt..
    xsbr nk tau ksh lbh lnjut...

     

  • At 8/10/10 10:47 PTG, Anonymous ain said…

    adik..cepat ckit..akak xsabar nak bace..memang bez..i solute u dear...heheheh

     

  • At 27/10/10 1:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita menarik... tp sayang byk typing error n tatabahasa salah.. hancur bm tuk spm klu tatabahasa pun byk yg salah mcm nie..
    better check blik..

     

  • At 28/10/10 3:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam,besr r crte ni, bla nk smbung??? smbung cpt2 e, pape pn, chayookkk!!!!

     

  • At 28/10/10 5:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbg

     

  • At 1/11/10 11:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice but typing error byk sgt la....blh baiki lg kn....good work dik.........smbung ag,rmai yg tggu 2..=p

     

  • At 7/11/10 1:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Serra, dh lama akak tgu sambungan cite ni ..bila nk sambung dik....?

     

  • At 7/11/10 9:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best taw jln ceta nie....tak sbar uda, nak taw jaln ceta sterusnya...:)

     

  • At 8/11/10 2:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite nie....bila nak sambung lagi?????awak terus buat novel jer la...comfrm sya beli....

     

  • At 10/11/10 1:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana sambunganya adik....

     

  • At 11/11/10 10:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cete nie best gler..bila nak buku kan??

     

  • At 1/12/10 3:14 PTG, Anonymous mina_san said…

    arghh!!!! sye meluat btol dgn lelaki mcm Rayyan tu...dia ingt dia hbat sngt laa kott!!! apapun crita nie mmng gmpak..keep it up!!!!!

     

  • At 3/12/10 12:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lpas exm jer,,terus sambung yer..
    xsabar nk tau ending cter ni..bezzzzzzzzzzzzzzzz glerrrrrr..hee

     

  • At 3/12/10 12:44 PTG, Anonymous snhy sdi said…

    BEST SGT2..

     

  • At 3/12/10 9:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nk smbg..cpt ar smbg jgn kena tnggu setahun lg tau........

     

  • At 7/12/10 11:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnya citer ni...ok harap ada sambungannya lagi...xsbr rasanya nak baca

     

  • At 8/12/10 11:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    naper masih tiada sambungan ni...
    tak sabar nak baca....
    boleh tak nak berkenalan dengan penulis...
    nanti email ekin tau...
    ekin_cute2010@yahoo.com

    -ekin-

     

  • At 14/12/10 3:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hai adk serra..,tlis la cpt sambungn nye..,best sgt..,jgn la buat kitorang trnnti2..,plezzzzzzz..,,,,,,,,

     

  • At 19/12/10 1:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    berapa thn nk tunggu smbungn cete ni ha???????? klu x nk smbung baik x yah buat cete ni....faham!!!!!!!

     

  • At 18/1/11 12:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice story!!!!!!!keep it up yach..........!!!!!

     

  • At 18/1/11 12:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klu nk cpat...dan xsabar2 sgt...karanglarh sndiri....jgn pndai nk komen jea...egt snang ke nk hasilkan sesuatu cerita tue...hargailarh skt weyh....spatutnya bg sokongan bukan kritikan yg melampau!!!!!!!!!!!!fahammmmm!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 29/1/11 1:25 PTG, Anonymous fatin said…

    agk2 ar..
    kat cni un bole gaduh!
    ap ar..
    tggu jela cite sambong..
    x yah ar sampai nk gad0h2!..

     

  • At 7/2/11 1:54 PTG, Anonymous AIEN said…

    DAH LMR SAYA TUNGGU SMBGGANYA.........BLE NAK ADA SMBGGANYA NIE

     

  • At 15/2/11 12:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hu huuu...
    dah stahun tunggu sambgn cite ni..
    Serra dah gi sambung blajar kat OVERSEA ke???
    -Rosse

     

  • At 21/2/11 1:16 PTG, Blogger Nur Azlien said…

    dari dulu novel nie tak sambung...bila nak sambung nie saya suka citer nie..
    citer nie ibaratkan gabungan citer bicara hati..
    cinderella..dan donggeng...
    saya sebelum nie sudah baca novel nie ketika itu saya ada komem tanpa nama ....sekarang saya dah letak nama tapi tak sambung juga

     

  • At 26/2/11 10:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ayoo ble nk smbung nie................

     

  • At 1/3/11 7:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...cite tergntg..murh sgt ka tli kt kdai 2...

     

  • At 11/3/11 1:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat ar sambung...
    citer ni sweet sgt!!

     

  • At 13/3/11 6:28 PG, Blogger Nurin Sakinah said…

    masaalah-masaalah....bingung semuanya coz tergantung ceritaanya.....

     

  • At 18/3/11 12:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cita ni bla nk ada d pasaran

     

  • At 19/3/11 12:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xn smbung ke????? xkan nk bia cm nie je.... x best la...

     

  • At 20/3/11 4:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak sambung???xsbr nak tahu endingnya

     

  • At 11/4/11 10:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bler nk smbng..??
    ican't wait coz i really luv dis type of stry...
    really hope dat u can fnsh it A.S.A.P...

     

  • At 12/4/11 2:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah dekat 2 tahun sarah senyap je........ blog ni masih wujud lagi kan?????????
    ayau dah berpindah ke laman web ni www.penulisan2u.my sebab dalam wab tu semua cerita terbaru.........

     

  • At 14/4/11 8:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nk smbg nie????
    xleh nk sbr dh nk bce nvl nie smpi tamat cter...
    cpt lar kak serra smbg lg...plezzz!!!!

     

  • At 18/4/11 8:27 PTG, Anonymous iena said…

    mnarik la jln citer nie....ble nk smbung nie.....

     

  • At 10/5/11 4:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la citer nie !!.
    bley smbung cpt sket x???

     

  • At 20/5/11 5:25 PTG, Blogger suriani said…

    alamak! aku da terbaca citer ni.. tbest sgt.. tp tersngt x best sbb tataw smbungnnye..cant wait!

     

  • At 27/5/11 2:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lah citer ni......i like....smoge brjaye dlm menulis citer ni

     

  • At 30/5/11 3:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    SERRA.... BILA NAK SMBG NI.... DAH LAMA NANTI... DAH MASUK U KER..... TAK BESTLAH GAYA GINI.... CITER TERGANTUNG... HUHUHUHUHUUHUU

     

  • At 9/6/11 1:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung pleeze

     

  • At 20/6/11 8:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la citer nie,,,lama dah tunggu tp tak sambung2...

     

  • At 22/6/11 6:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbg best la ctr ni............

     

  • At 26/6/11 2:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gaya macam tak nak sambung dah je, hmm truskan usaha anda :)

     

  • At 27/6/11 12:22 PG, Blogger Cik Mira Hassan said…

    ok best tapi kena jaga grammar english ngn bm jgak.hrap cpat2 lah smbung ya..

     

  • At 29/6/11 2:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    akak, cite nie best lah pi klau sambung lge best. cepatlah sambung ye.

     

  • At 1/7/11 10:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah berkulat dah menunggu ni....

     

  • At 10/7/11 9:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah 2 tahun . mane cite nie . plese . best sngt la .

     

  • At 12/7/11 5:52 PTG, Blogger BloomSyaz said…

    bez bez bez !! nux lgi bcew . terer larh akq mengarang ctew . saia nieh BM slaloo jewk dpt B . BI plax yg memanjang A .

     

  • At 18/7/11 5:43 PTG, Anonymous aliss said…

    npew xsmbunk cter niy...xbez r law t'gntung cmni...

     

  • At 26/7/11 5:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job serra =)

     

  • At 28/7/11 3:21 PG, Blogger alice emily said…

    awat la tergantung lagu ni dik...sambung la lagi

     

  • At 2/9/11 6:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepat la sambong x saba nk bce nie....pleaze...

     

  • At 13/9/11 4:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    NAPA XSAMBUNG DH BERAPA TAHUN NE...XSUKA BACA CITE XDE PHUJUNG...CAM CINTA XDE PHUJUNG...

     

  • At 17/9/11 7:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    napa nie xdak idea ke.....
    atau you dah smbug bljr...
    pleaselah smbug..
    just a few... ok.. bagi hbz...
    byk peminat awk tunggu nie...

     

  • At 26/9/11 3:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Rasanyer dr bab 1 hingga la ke 8 nih....ejaan byk sgt salahnyer dan dah ramai pun yg tegur....berhati-hati bila menulis dik....mcm dikejar orang je.....BUT its a nice story......

     

  • At 5/10/11 10:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    k.serra......
    bile kak nak smbung citer nie....
    dah lame dah sye tunggu....
    stiap minggu sye buke novel nie...
    tp tetap x de smbgannyer...
    sedihnyer....
    huhu...

     

  • At 6/10/11 8:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak smbg crita nie.... crita nie best sgt.... please lah smbg.....

     

  • At 9/10/11 12:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smoga bjaye dlm spm...then,,cepatla send chapter berikutnya...

     

  • At 18/10/11 4:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huwaa....mane smbungannye...isk...

     

  • At 21/10/11 6:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best sgt...plzz ar sambg

     

  • At 21/10/11 6:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wahai penulis...adoi mane sambungannye...dah lame tgu nih...
    cepat le sambung...^___^

     

  • At 21/11/11 3:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter dyer nice n syer skekan cter ny.... mke sure cter ny jd jd am0ng the best ea???

     

  • At 3/12/11 12:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jangan lupa sambung eh..best juga citerny.. bittaufiq wannajah 4 spm!!=)

     

  • At 15/12/11 10:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite ni 2009 skrg 2011 still pending lg mane sambungannye.......x sabar nak bace ni....pls sherra......sambung...

     

  • At 30/12/11 11:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni best sangat cepat2 sambung tau

     

  • At 31/12/11 12:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    urm bile nak sambung nie :)

     

  • At 9/1/12 2:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ceter nie best...bila nak sambung eh? spm dah lama habis kan? so please sambung coz ramai peminat anda tgh menanti sambungan cerita nie....

     

  • At 12/1/12 1:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni best..rsa x sbr nk bca smbungan nyerrr..hehe

     

  • At 12/1/12 1:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni best....rsa x sbr nk bca smbungn nyerr.hehe

     

  • At 18/1/12 10:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    laaa x sbr la..cepat la yeeeee..geram ne xda finalnya..huhuhu..

     

  • At 25/1/12 4:50 PTG, Anonymous budark hampa said…

    nape x sambung dah lebih 3 thn 2nggu nie kak
    citer best plezzzz sambung x sabar nie
    sambung arrr.....jgn wak citer terganntung jer
    tahuu......
    sambung arrr......
    plezzzzzz.......

     

  • At 25/1/12 10:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Astaga.... best lar crita nie... nak baca sambungannya yg sterusnya...;-)

     

  • At 27/1/12 9:06 PTG, Anonymous wardah said…

    good story..best3..tapi asal sarah tu gemuk..x best la.. bila dia nk jd kurus???

     

  • At 16/2/12 1:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer nie...ble nak smbg???

     

  • At 26/2/12 12:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best.....bile nk continue

     

  • At 4/3/12 10:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mana smbungan nya?dah lama tggu ni....

     

  • At 4/3/12 10:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best tapi mana sambungannya

     

  • At 12/3/12 1:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best sgt crita ni...waiting for the sambungan =D

     

  • At 14/3/12 5:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm bestlah cite ni...cpatlh smbung...

     

  • At 18/3/12 1:04 PG, Anonymous aPple beRry said…

    pleeezz sambong tau!!! bez r cite nie..........

     

  • At 26/3/12 12:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nk smbung cite ni?????

     

  • At 26/3/12 12:43 PTG, Anonymous roza ahmad said…

    tumpang tayer..mana nk dpt novel cite ni kt jb...x sbar nk baca kisah selanjutnya..crite yg bagus...

     

  • At 6/6/12 12:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smpai skrg xd smbungnye?? alahhhh.... wahai penulis yg bestari tlg smbgkn cerita ne ..pleassseee..

     

  • At 6/6/12 3:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nk sambung lg cite nie eh...
    lame dh tunggu..

    penulis dh xde idea ke nk sambung cite nie...
    huhuhu

     

  • At 11/6/12 2:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tros smbung..x sbaq nk bca yg strosnya..

     

  • At 14/6/12 6:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Kak SErra, cepAT la SiaPKan EpisOD sETerUSnyA. sARA dAh tAK sABar dAH ni.....

     

  • At 14/6/12 6:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    seMUA ePISOD MEnarIK SaNGat laA... tak SaBAR nak bACa sETERusnYA....

     

  • At 5/7/12 11:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita dh best....tp naper lm sngat nk tggu sambungannyer....klu dh d terbitkan bg la tau blh ktorg cr novel ni.....

     

  • At 5/8/12 4:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbungla cepat ,kan spm dh abis no reason dh...hahaha k kena amik lagi?ihihih

     

  • At 13/9/12 12:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnye cite nie...dh lame xbace cite y best cmni..hehe
    TQ

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group