BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, September 01, 2009
Novel : Kahwin wasiat 5
Nama Pena : serra

Bab 5
"Aku terima nikahnya Sarah Idora binti Zulkifli dengan mas kahwin yang tesebut "dengan satu lafaz saja Sarah dan Rayyan telah pun diijabkabulkan sebagai suami isteri.
Di dalam bilik yang di hiasi indah dengan set cadar dan langsir yang berwarna putih.Serta ranjang mereka di penuhi dengan bunga ros berwarna putih. Bau haruman bunga ros tersebut mampu membuatkan sesiapa lena dengan haruman tersebut.Namun dengan keselesaan kamar yang dihiasi bunga ros tersebut,seorang gadis gempal sedang duduk diatas katil dia kelihatan resah gelisah.sekejap-sekejap dia bangun dari tempat duduknya kemudian dia duduk semula.pintu bilik tiba-tiba terkuak muncul seorang lelaki kacak dan kelihatan lebih segak apabila lelaki tersebut memakai baju melayu berwarna putih.Dia tersenyum melihat kelibat gadis itu diatas katil yang di hiasi indah.Sarah terkejut apabila melihat kehadiran rayyan.dia merengus kasar

"hish! Awak ni,kut ya pun ketuk la pintu tu dulu.jangan la main redah je.terkejut tau tak?"jerit Sarah sambil bangun dari katilnya tadi.Lalu dia berjalan menuju ke pintu bilik. Tiba-tiba dia ditahan oleh Rayyan.Rayyan menarik lengannya kasar lalu memandang dengan pandangannya yang tajam.Sarah berdebar-debar.


"apa awak buat ni?! Lepaskan saya!"jerit Sarah. Dia betul-betul gerun dengan Rayyan ¬.
Dia menarik kasar lengan Sarah lalu menolak tubuh Sarah di atas katil.Dia memandang tajam kearah mata Sarah yang berwarna hazel itu.Kini tubuhnya berada di atas badan Sarah. Lengan Sarah di pegang agar Sarah tidak dapat melepaskan diri.

"lepaskan saya! Apa yang awk cuba buat ni Rayyan? Lepaskan saya.Awak dah lupa ke syarat saya!.awak dilarang menyentuh saya!"jerit Sarah sambil meronta-ronta untuk melepaskan dirinya.
Rayyan mendekatkan bibirnya di telinga Sarah dia berbisik

"lupakan semua tu. I’m your husband.Aku boleh buat apa sahaja yang aku mahu.u better watch your mouth.jangan jerit-jerit like u did tadi .i really hate it.atau aku buat lagi teruk dari tadi.kau nak ke aku buat?"gertak Rayyan sambil menggigit telinga Sarah.
Sarah terkesima dengan kata-kata Rayyan. Inikah akibatnya berkahwin dengan lelaki yang bernama Rayyan?.
Rayyan akhirnya melepaskan Sarah.Dia melangkah ke bilik air.Cepat-cepat sarah bangun dari katil. Dia mengurut-ngurut lengannya yang sudah lebam akibat pegangan Rayyan yang begitu kuat.Namun ianya bukanlah kali pertama lengannya lebam begitu.
Air mata Sarah mula mengalir.Dia takut melihat perubahan Rayyan yang secara tiba-tiba.Akhirnya,dia tertidur.

"sarah bangun sayang. Apa ni tidur pakai baju pengantin ni lagi. Bangun sayang"lembut saja kata Rayyan. Sarah membuka matanya perlahan-lahan.Dia meraup mukanya.

‘ceh! Tadi bukan main garang. Sekarang dah macam ‘angel’ aku tengok’detik hatinya.

"awak nak apa? Suka hati saya lah nak tidur pakai macam mana pun"kata Sarah sambil menanggal ikatan rambut yang sudah kusut masai.Rayyan tersenyum,kemudian dia mengambil lengan Sarah yang kian membengkak dia menyapu lembut minyak angin di tangan Sarah.Sarah terkesima dia membiarkan saja lengannya di sapu lembut oleh Rayyan. Dia akui sedikit sebanyak perasaan sayang timbul dalam hatinya.Sarah bukanlah seorang gadis yang mudah jatuh cinta terhadap mana-mana lelaki .

"once I’m sorry for not controlling my temper. From the beginning didn’t I told you that I don’t like your doing just now. I’m a hot temper. Walaupun awak Nampak saya macam gentle tapi saya kadang-kadang tu agak panas baran.heh!"kata Rayyan sambil mengurut lembut lengan Sarah.

"oh! Baru saya tahu. Sorry sebab saya tak pernah sedar semua tu"kata Sarah sambil tersenyum hambar.
Rayyan tersenyum manis.

"okay! Dah siap urut. Now,pergi mandi lepas tu kita pergi sembahyang isyak sama-sama"kata Rayyan sambil meletakkan kembali lengan Sarah.
Sarah tersenyum manis sehinggakan terserlah kedua belah lesung pipitnya.Rayyan terkesima,dia tidak pernah melihat Sarah senyum begitu

‘comelnya’detik hatinya.
Lalu Sarah bangun meninggalkan Rayyan yang kelihatan termagu sorang.Sarah sempat mengambil baju tidur untuk di salin di dalam bilik air.’takkan la aku nak salin depan mamat ni’detik hatinya.Dalam masa yang sama dia tersenyum riang.entah apa la yang difikirkannya.Hatinya mula berbunga-bunga apabila mengingatkan peristiwa tadi.


"assalamuaikum warah matullah.asslamualaikum warah matullah"demikian sudah jemaah isyak mereka beribadah menghadap ilahi. Sedang Rayyan membaca doa,Sarah tersenyum dia begitu tidak menyangka bacaan surah yang dialunkan olah Rayyan tadi begitu merdu.Selama ini dia selalu berpandang rendah terhadap Rayyan yang seperti tidak melakukan ibadah islam namun dia silap besar ternyata pada malam itu dia dapat lihat sendiri Rayyan menjadi imam.
Sedang dia mengelamun dia tidak sedar bahawa doa telah pun selesai di baca.Rayyan memusingkan badannya kebelakang menghadap Sarah.Sarah pula sedang tersenyum-senyum .Berangan!

"sarah?"kata Rayyan sambil melambai-lambaikan tangannya . sarah tersedar dari lamunannya
"ha?"kata sarah dengan berwajah hairan padahal dia ingin menutup malu dengan lamunannya tadi.
Rayyan tersenyum dia menghulurkan tangannya .Sarah menyambutnya. Dia menyalam dan mencium tangan suaminya dengan ikhlas. Rayyan pula mengucup dahi Sarah dengan penuh syahdu.Beralih pula ke kedua belah pipinya kemudian ingin beralih pula ketempat yang di tunggu-tunggu olehnya sejak hari itu.Sarah hanya memejamkan matanya.Dia tidak sedar Rayyan sedang asyik memandang bibir comel itu. Rayyan mendekatkan bibirnya dengan bibir comel itu.Baru sahaja Rayyan ingin mencium bibir itu.Sarah terlebih dulu menarik wajahnya.
Rayyan membuka matanya.Dia termanggu hajatnya terbuku kembali.

"sorry,but I’m not ready for that"kata Sarah sambil melipat telekung dan sejadahnya tadi.Rayyan merengus halus.
‘cis! Terlepas lagi!’detik hati Rayyan.

"pasal syarat kita tu jangan lupa ya!"kata Sarah sambil mengukir senyuman yang begitu manis.Rayyan pula menarik muka masam.Ternyata apa yang diinginkan olehnya tidak Berjaya.
‘minah ni memang kasi aku hangin satu badan,kenapa la bila dengan minah ni aku tak boleh kawal diri aku. Cool Ray, ingat Kimi cakap,
"kalau kau dapat tackle perempuan tu, aku bet kau lelaki yan paling hebat pernah aku jumpa,but kalau kau yang jatuh cinta dengan dia.Heh! aku terpaksa kata yang kau ni lelaki yang @#$%& pernah aku jumpa, sorry kawan tapi untuk menguji macam mana cinta kau terhadap adik aku Julia"kata Hakimi sambil memeluk bahu Rayyan yang terdiam sebaik sahaja Hakimi berkata begitu.

"so? Macam mana? Kau terima cabaran aku?"soal Hakimi sambil mengangkat kening nya.
Rayyan memandang serius pada Hakimi.Linda dihadapannya kini tersenyum menggoda,dia begitu berharap agar teman lelakinya itu bersetuju dengan kata-kata abangnya itu.Dia terpaksa bersetuju dengan perkahwinan Rayyan dengan entah mana- mana wanita tu. Jika tidak sudah tentu dia tidak dapat menikmati kekayaan Rayyan .Rayyan telah pun memberitahu mereka tentang pembahagian wasiat tersebut. Terus linda memeluk lengan Rayyan sambil merengek manja

"b,you kahwin je dengan dia, I benarkan,but please don’t love her like you love me okay?"kata Julia sambil tersenyum menggoda.
Rayyan memandang teman wanitanya itu,baginya Julia terlalu sempurna untuknya dan sangat sesuai jika dijadikan isterinya,tetapi dia harus juga berkahwin dengan Sarah. Atas permintaan terakhir arwah atuknya yang banyak membantu keluarganya walaupun mereka hanyalah keluarga angkat tetapi arwah atuknya melayan dan mendidik mereka sekeluarga seperti anak mereka sediri.Rayyan bukanlah seorang yang tidak kenal budi,dia tahu menghargai bantuan orang.Jika arwah atuknya itu tidak membantunya dari dulu tak mungkin dia akan hidup mewah seperti sekarang. Baginya menjalinkan hubungan dengan perempuan yang bernama Sarah Idora itu tidak membawa masalah pada dia.Akhirnya dia mengambil keputusan juga untuk berkahwin dengan Sarah setelah beberapa kali di ugut oleh papanya untuk merampas kereta Porshe yang baru di hadiahi oleh papanya.


"rayyan ?"satu suara lunak sedang memanggilnya sambil melambai-lambai tangannya.
Lamunanya terhenti sebaik sahaja suara lunak itu memanggil. Dia terkejut apabila wajah Sarah kini berada seinci daripada wajahnya.

"oops sorry buat awak terkejut!. Awak nak tidur dekat mana? Kalau awak nak tidur dekat atas katil.awak tidur je lah.Saya nak tidur dekat bawah je.Awak ada tilam tak? Tadi saya tengok kat dalam almari tak ada.Awak boleh tolong ambil kat mana-mana tak? "kata Sarah sambil membuka lagi pintu almari.Rayyan masih lagi merenung gadis gempal itu.

"Rayyan,awak dengar tak?"kata Sarah lagi sambil membulatkan matanya.Rayyan tergamam ‘comelnya’detik hatinya.

"ya?apa awak cakap tadi?"kata Rayyan sambil mengangkat keningnya.
Sarah merengus kasar,dia agak marah apabila dia bercakap dengan orang itu tetapi tak dengar.

"awak ni kan penat je saya cakap tadi.Tapi awak langsung tak nak dengar.Menyampah la kalau macam ni,kalau saya cakap awak buat tak tahu je.Awak tahu tak saya ni letih layan saudara mara awak tu tadi. Lepas tu nak tolong dia orang ni basuh pinggan semua.lepas tu yang awak duduk berlenggang je dengan sepupu awak semua.Awak ingat saya ni apa ha? Letih la kalau selalu macam ni.Kalau lepas ni kita duduk berdua nanti entah macam mana la agaknya.Saya tak rela nak jadi orang ga……."bebelan Sarah terhenti apabila bibir mereka bersatu ‘chup’.Sarah terkejut matanya bulat memandang perbuatan Rayyan itu. Dia cuba melepaskan pelukan yang kian ketat.Tetapi tidak Berjaya juga.Rayyan semakin ghairah memainkan bibirnya dengan bibir Sarah. Sarah sesak nafas. Setelah lima minit berlalu Rayyan akhirnya melepaskan pelukan dan ciuman.
Sarah terus merengus kasar dan mengelap bibirnya.Rayyan pula tersenyum puas.Ternyata hajatnya itu terlepas juga.

"What’s that for?"kata Sarah sambil memandang tajam kearah Rayyan . Dia betul-betul tidak suka dengan tindakan Rayyan itu tadi.Sudah lupakah Rayyan pada perjanjiannya itu.
Rayyan tersenyum nakal dia mendekati Sarah.Sarah kaget! Dia berundur setapak demi setapak ke belakang. Dia cuba berundur kebelakang lagi tetapi tidak boleh dia kini melekap di dinding. Tubuh Rayyan kini berada seinci dengannya. Rayyan memeluk pinggang Sarah erat.dia membisik di telinga Sarah

"sorry for doing that.Sometimes I cant controlled my self. Saya betul-betul tak tahan dengar awak membebel macam tadi tu.so,I kiss you,maybe lepas ni kalau awak membebel lagi .I have to kiss you tak kira lah kat mana-mana pun."kata Rayyan kemudian dia meniup lembut di cuping telinga Sarah dan mencium lembut leher dan bahunya.Sarah menggeliat geli.

"malam ni awak tidur la atas katil,biar saya tidur atas sofa.Good night!"kata Rayyan sambil mencium ubun-ubun Sarah.

"wait!"kata Sarah.Rayyan memberhentikan langkahnya dia memaling ke arah Sarah.
"ada apa sayang?"soal Rayyan.

"awak sesuka hati je sentuh saya,tapi awak dah lupa ke perjanjian kita? Awak dah janji!"kata Sarah sambil memandang tajam kearah Rayyan.
Rayyan memandang sinis.Sekali lagi dia berjalan mendekati Sarah.Kali ini Sarah lebih berhati-hati.Dia tidak akan biarkan Rayyan menyentuhnya lagi.Dia tahu Rayyan dan dia bakal bercerai,dia tidak mahu ada rasa suka jauh sekali untuk jatuh cinta terhadapnya. Perlakuan Rayyan yang begitu romantis mampu membuatkan mana-mana wanita jatuh hati.Sarah sedar dirinya siapa.Sedari dia tidak cantik malah gemuk pula masakan Rayyan akan membalas cintanya.
Rayyan menarik lengan Sarah untuk di bawa ke katil.Sarah menepisnya dengan agak kasar.Rayyan kelihatan tenang.

"I just said that. Cant u realize?"kata Sarah sambil menarik muka masam.

"sarah,saya Cuma nak bincang pasal hal ni.pasal perjanjian kita tu kalau awak nak terus kan its okay w
ith me,tapi saya Cuma mintak awak tolong tarik balik syarat awak yang mula-mula tu.Susah la kalau saya nak ikut.kita ni kan dah jadi suami isteri yang sah.Saya bebas memeluk awak,menyentuh awak mahupun mencium awak"kata Rayyan sambil mendekatkan dirinya dengan Sarah.Dia merenung anak mata Sarah.
Sarah terdiam ada betulnya kata-kata Rayyan itu tapi dia takut dia bakal jatuh cinta dengan lelaki itu.dia tahu cintanya akan di tolak.

"saya takut!"


"awak takut apa Sarah?"soal Rayyan.
"saya takut perasaan tu akan timbul. Jadi bila dah timbul saya tahu ianya tak akan dibalas dan akhirnya

saya akan di tinggalkan.saya sedar diri saya ni macam mana.dan saya tahu mana-mana lelaki pun tak nak kat saya. Jadi tolong la jangan buat saya menaruh perasaan"panjang lebar kata-kata Sarah.
Rayyan tergelak besar Sarah merengus kasar!
"awak ingat saya ni buat lawak ke?"marah Sarah.
"tak tak .haha.sorry sangat! Tapi saya betul-betul tak sangka awak akan fikir sampai ke situ sekali. I mean kita baru je kahwin. Come on la Sarah dah tercatat dalam perjanjian kita tu yang awak akan saya ceraikan selepas lima tahun akan datang.Mana mungkin perasaan tu akan terbit dalam hati kita. Hard for me to say but I don’t think that I would fall in love with you.heh! sorry"kata Rayyan sambil tersengih pandangannya beralih keluar tingkap.runtun hati sarah mendengarnya. Begitu sinis sekali kata-kata Rayyan itu.Sampai hati Rayyan berkata begitu.angkuh sungguh.harap muka saja kacak tetapi hatinya… argh! Jahat!
Air mata Sarah bertakung di kelopak matanya.Dia tidak menyangka Rayyan berkata begitu. ‘jadi apa maknanya ciuman tadi? Pelukan tadi? Pegangan yang membuatku selesa? .sampai hati kau buat macam ni’detik hatinya.

"fine! Kita mulai hari ini kita akan patuhi syarat-syarat perjanjian tu. Walaupun awak halal menyentuh saya! Tetapi saya tak akan benarkan atas sebab tidak mahu menimbulkan perasaan mendalam pada awak.Setuju?"kata Sarah penjang lebar.Mulai saat itu dia benar-benar tekad tidak akan tunduk dengan lelaki yang bernama Rayyan.Rayyan terdiam akhirnya dia bersuara

"baiklah saya setuju tapi saya ingin minta sesuatu boleh?"
"apa dia?"soal Sarah serius.


"kalau depan Family saya harap awak berlakon macam awak ni isteri saya yang baik la.Maksud saya awak panggil saya abang. Saya tak nak famili dengan peguam hari tu syak apa-apa.tu je"kata Rayyan sambil tersenyum.
Sarah terdiam dia memikirkan tentang kata-kata Rayyan tadi. ‘ betul jugak tu.nanti kalau peguam tu dengan mama dengan papa tahu,susah la’detik hatinya.
"baiklah.Saya setuju. Dah la saya nak tidur"kata Sarah setelah memberitahu kata putusnya.terus dia ke katil dan tidur dia tidak mahu memikirkan apa-apa lagi.Dia cukup kecewa mendengar apa yang diperkatakan oleh Rayyan tadi.
Rayyan termanggu sorang. Lantas dia mengambil telefon bimbitnya dan keluar dari bilik dan rumah itu.

"hello? Roy? Aku nak jumpa kau kejap. Dekat rumah kau la aku datang.bye"
posted by Penulisan2u @ 5:14 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
26 Comments:
  • At 1/9/09 7:12 PG, Anonymous e-10 said…

    ader improvement....
    all da bst...
    criter yg menarik!!!!!!

     

  • At 1/9/09 7:14 PG, Anonymous pulutpanggang(ieda_20388@yahoo.com) said…

    wooo..mcm2 r rayyan tu..hmm..cnfirm die jatuh hati ngn sarah dlu kan..haha..just guess..

     

  • At 1/9/09 1:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam serra..
    mikn bc mkin nk tau pe y jd sterusnye..
    nxt time,pjg la skit..cpat la smbung..!!
    gud story..thniah..!!
    -nik-
    niya1501@yahoo.com

     

  • At 1/9/09 6:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hello. best story.. tak sabar nak tahu y seterusnya.. sepat!!
    -fara-

     

  • At 2/9/09 8:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..
    khas buat penulis, sy rasa jalan cerita menarik dan anda mmg berbakat. di hrp jgn terlalu memberi penekanan kpd perkara2 yg agak 'sexual'spt kissing etc. maaf, tp sy rasa tak perlu begitu untuk menguatkan plot cerita ini..
    wallahualam.

     

  • At 2/9/09 9:31 PG, Anonymous nana said…

    cerita dah semakin best, rasa tak sabar nak tahu kisah selanjutnya. cepat2 skit tulis yek. mesti rayyan terpikat kat budak montel ni kan. selalunya watak perempuan mesti yang lawa2, tapi ni lain skit. best

     

  • At 2/9/09 9:35 PTG, Blogger Qyn Qyna said…

    ada blog tak?

     

  • At 3/9/09 12:48 PG, Blogger cutebabys said…

    salam buat penulis..
    makin lama baca makin best..cepat la buat sambungan cite ni..rayyan confirm jatuh hati dgn sarah pasni..kalu dapat dipanjangkan lagi cite ni lg bagus..
    GUD JOB!!!

     

  • At 3/9/09 9:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...

    sy bukanlah pakar BI sgt tp boleh la tahu yg penggunaan BI awka da yg tk kena..

    my advice..read more english story book.. simple wording but understandable..

    all the best..

     

  • At 4/9/09 1:05 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xde blog ker?..
    lama lah nak tunggu u nyer next epsisod...huhuhhu..

     

  • At 5/9/09 12:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Entah la...knpe citer2 skrg nmpk mcm same je..sorry la, tp..dr pmrhatian n pmbcaan aku. dah jd trend skrg citer2 yg kuar mcm ni je jln citer die.

    -Budak bosan-

     

  • At 5/9/09 9:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ade blog tak bg lah addr blog

     

  • At 5/9/09 3:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    if im not mistaken,citer cam 79% u amik dri citer bicara ati jer...

     

  • At 6/9/09 10:03 PG, Anonymous ikanmasen said…

    cepat smbuuuuunnngg!!!!! heheh

     

  • At 6/9/09 11:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jln ceritanya best bangat c..romantik lo hehe

     

  • At 6/9/09 1:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nk smgung ni...
    lmbt nyer....

     

  • At 6/9/09 10:30 PTG, Blogger alyaazmi31 said…

    penulisan yang bagus.. gaya tulisan yang menarik dan membawa pembaca berimiginasi dalam cerita penulis. tetapi kadangkala cerita sebegini tidak sesuai kepada anak remaja bawah 18 tahun. jadi.. penulis mesti kurangkan perilaku watak cam kissing tu.. bahaya! dan bahasa inggeris plak nampak cam kacau bilau jer..

     

  • At 7/9/09 1:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best!! i like this.....
    sy kagum ngan sarah 2 sbb die berani admit that shes a fatty girl...kn best klau btol2 wujud laki cm rayyan 2..
    bkan part yg die tpi 2....part yg how he handles sarah...
    hurmmm....mst smart kn rayyan 2!
    keep going!!
    cpt ckt...
    pls....pls...pls...
    xde blog ke???

     

  • At 9/9/09 12:17 PTG, Anonymous ummi said…

    wahhhhhhh...bestnyeeeeeee....
    cepatla sambung....mesti ryan yg dlu jATuh ati...huhu

     

  • At 14/9/09 8:45 PTG, Blogger plum blossom said…

    err...kali ni ada part2 yang agak klise dan lebih kurang sama dengan novel2 yang pernah saya baca... dan mostly part dibahagian bilik tidur tu... dah jadi bosan... hope writer can find another fresh idea to create the scene more reliable but still romantic...

     

  • At 17/9/09 4:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Rayyan is sooo sweet!
    KEEP IT UP DEAR!!

     

  • At 29/1/10 1:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penulis nie x tgk ka org duk tnya ada blog ke x...

     

  • At 14/12/10 11:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy tgk cete nih cam cete full house pon ad..sket 2....bgos gabungan idea.....

     

  • At 24/10/11 9:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya rasa walaupun mengikut trend semasa tetapi penulis tetap mempunya gaya penulisan yang tersendiri..tapi gemuk sangat ka si sarah tu...bagi saya bab-bab kissing tu saya suka.saya dah baca novel sejak zaman remaja tapi rasanya tak pernah hanyut.yang penting didikan agama kita kuat dan gaya penulisan penulis yang berkarisma mampu membuatkan pembaca berfikir "disebalik" karya ini. saya suka semuanya cuma tolong jangan kalut sangat sehingga tertinggal ayat2 yang penting.teruskan penulis saya sokong anda..

     

  • At 8/4/12 11:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    u need to work more in ur english.. sorry to say.. but jalan cerite yang menarik..

     

  • At 23/4/12 3:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    just b4 careful with English!!!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group