BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, September 25, 2009
Novel : Cinta Monyet 1
Nama Pena : geng coklat

"Okey,tarik nafas dalam-dalam dan all together now.Aku tak suka kau !Lelaki semuanya tuli!!!Waaargh!Menyampahnya aku" !jerit syazana pada pagi-pagi buta sebelum nak pergi sekolah.
"Apahal ni Syazana?Sawan apa?" mak menegur.
"Bukan sawan ,nak naikkan semangat je."
"Buat donno je dengan kakak tu,mak.biasalah kane tinggal dengan pakwe lagilah tu" ..Amira memerli syazana.
"kene tinggal pakwe?Aih,bukan baru minggu lepas ke dia…?" Sebelum sempat mak menghabiskan kata-kata.
"diamlah" …dengan semangat Syazana menyambung kata-katanya,
"mulai hari ini aku adalah budak tingkatan 4.Aku dah tekad..apa nak jadi pun…aku akan" …tiba-tiba Amira menarik Syazana agar tidak tidak terlambat dan mengucapkan selamat tinggal dekat mak!!Syazana terkejut…Amira berhenti tiba-tiba apabila melihat Amir di hadapan rumahnya sambil memegang basikalnya.tanda nak gi skola la tu.Amira pergi kepada Amir lalu meletakkan Syazana di tempat duduk belakang basikal Amir sambil berkata tolong jaga kakak aku ni.bye!thanks!Syazana bingung budak ni nak suruh aku naik basikal dengan Amir ke..
"Ah,lantak lah!!"
Amir cuma mengangguk apabila Amira menyuruhnya…" erk okey!!"
Dengan suara yang teresak esak Syazana berkata.aku akan…aku akan….cari lelaki yang lebih baik malah terbaik dalam sejarah peradapan manusia!
"oi oi apa lap hingus kat baju aku ni!" !jerkah Amir
Sesampai je kat sekolah,Syazana dengan Ain yang merupakan kawan baik sejak dulu lagi pergi meneropong dekat tingkap kelas diorang.
apa ni,takde lelaki yang menarik pon,,sekor-sekor stok macam poyo je?keluh Syazana kepada ain.
ish,taste kau ni melangit sangat sangatlah Syazana,susah.balas Ain dengan nada selamber.masa sekolah rendah kau syok kat Faris ngan Hakim.masa tingkatan tiga kau suka Amirul.orang yang kau suka semuanya dasyat-dasyat.cuba kali ni …at least sekali ni.kau cari orang yang setara dengan engkau pulak?ngomel Ain kepada Syazana.tanpa menghiraukan Ain,Syazana mencebik,
ei sukahati akulah!!
ah!ada …ada satu !lelaki idaman kau kau Syazana ,ada kat sekolah nilah!bersemangat Ain memberitahu Syazana.
ye ke mana?mana?dengan gopoh Syazana mencari lelaki yang dibilang oleh Ain sat tadi..
Ain menyambung,memang hensem.
itu hensem?
hish!!bukan yang tu lah!yang kanan sekali tu,yang rambut panjang sikit tu,tinggi-tinggi sikit,tengah mengadap sebelah sana !nampak tak?ah,dia pandang sini la!

Sebelum sempat Syazana nak melayan perasaan,tiba-tiba ramai budak perempuan menyerbu ke arah tingkap .
ada budak bersuara,peh!!ei ei!aiapa dia tu?dengan nada yang menggedik plus terkejut..yang sebelah dia pula menyampuk,..
ak..aku kenal dia dengan muka yang kecoh dia bercerita,nama dia Reza budak form five.dia memang famous kat sekolah ni.almaklumlah pemain tenis la katakan !orang start kenal dia sejak tahun lepas gitulah.itulah dia Reza Hazmi.syazana hanya termenung ,sekali pandang wajahnya terus melekat kat hati aku.

*************************

Hah!nak masuk kelab tenis?amira terkejut selepas mendengar kakaknya ingin masuk ke kelab tenis.ni apa hal tiba-tiba nak main tenis pulak ni?takde lain mesti kes orang jantan jugaklah ni.amira memerli kakaknya.
erk!macammana adik tahu ni?
akak ni hai,asal jumpa laki hensem je syok…asal jumpa laki hensem je syok!padahal,banyak lagi lelaki kat luar sana yang tak jambu mana at least baiklah budi pekerti.
syazana pelik,ade ke?siapa?

assalammualikum!kelihatan amir didepan pintu,mak korang ada tak?
.eh amir…ada apa hal ?mak pergi rumah aini kejap,ada apa hal entah.dia belum balik lagi.jelas syazana kepada amir.
oh ye ke?ni haa,aku nak hantar barang kedai aku sikit.ah
thanks.
tiba-tiba amira muncul kat depan pintu,dia memanggil amir!amir!tengok kakak aku ni,naik angau lagi!padahal baru je frust menonggeng!dengan bersemangat dia bercerita..
syazana menjerit kat amira.ei,kau ni..zip sikit mulut tu boleh tak hah!
,hah,ye ke? amir menyampuk
amira menyambung lagi.iyelah!biasalah stail perigi cari timba dia tu.dia nak join kelab tenis sebab mamat tu ada kat sana.
amiiraa!!!syazana menjerit kepada amira,kali ini dia menutup mulut amira..
amir mencelah,kelab tenis?okey ke?tadi aku dengar story pasal kelab tenis daripada senior kelab besbol…kata amir yang merupakan ahli kelab besbol…
.syazana yang sedang menutup mulut amira terkejut,hah?amir menyambung dengan muka yang serius.diorang kata,kelab tenis ni zon an penderaan.
Satu,dua,satu,dua!
Oi!budak form four!mana suara korang hah?senior linda menjerit dari jauh.
20 pusingan tu.hish,dah tu kene buat latihan otot obdomenlah,latihan otot tulang belakanglah,push uplah,jalan itiklah…fuh,gile ape?arin mengeluh seniorsambil berlari.
Syss!kalau senior dengar kau cakap macam tu,masak kau kene karate..ain memberi nasihat…,
Tiba-tiba anis yang mulut murai tu menyampuk.so memang betullah kot cerita pasal budak masuk hospital sebab dehydrate tu?aku dengar kalau kau jatuh pengsan,diorang akan denda kau minum air lumpur satu baldi!
Eee,tak sanggup aku weh!
Tanpa semua pelajar form four sedari,ada mata yang sedang memandang mereka.tiba-tiba satu biji bola enis jatuh ke atas kepala arin..bhok…
Kalau tak larat keluar-takyah masuk kelab ni!senior linda datang bersama senior yang lain bersama raket ditangan..dia menenking memerahi arin..budak form four,lepas habis training pergi kutip bola!sepuluh orang cukup!dia memberi arahan tegas!dan kau!kau ingat …masuk kelab ni boleh lepak-lepaklah,duduk main Barbie semua hah?
Tak…takde.tapi…arin membalas tersekat-sekat.saya ingat kekab tenis taklah teruk macam ni!maksud saya lebih eleganlah-menarik,glamor….pakai skirt semua.
Tu kat tv bolehlah!ni real life,okey!
Huwaaarg!isk,isk…arin berlari meninggalkn gelanggang sambil menangis.dah lah saya give up..
Arin,nanti dulu.ain memanggil arin tetapi tidak diendahkan…
Orait,sorang dah belah.ada sesapa lagi?senior linda membuat muka yang menyeramkan.kalau takde..aku kene start fikirlah cara nak singkirkan korang pulak.sampai 20 oarang ahli baru.ingat ni kelab bola sepak ke apa?

****************************

Heee,menyirapnya..dasar otak udang!dah kat sekolah menengah punpu
N ada sikap nak buli junior lagi!anis mengadu tidak puas hati dengan senior2 tu…
Ish,diorang Cuma nak train kita jelah.kalau tak,lemahlah pasukan kita nanti.ain tetap menyokong seniornya itu.
Boleh belahla train!dah la Cuma boleh pegang raket selepas senior dah lepas habis main!mati-mati aku ingat boleh have fun bila masuk kelab gini!ceh
Gila melampau.ingat diorang ni sami ke apa?syazana berfikir.
Apa korang cakap?senior linda tiba-tiba je ada didepan pintu bilik persalinan.
posted by Penulisan2u @ 2:54 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
16 Comments:
  • At 25/9/09 4:14 PTG, Anonymous Nurul Aini said…

    Cerita yang menarik dan menghiburkan...(^_^)
    Saya menyukainya! Kisah untuk remaja seperti saya.
    Harap anda memperbaiki ejaan supaya kemas dan senang untuk dibaca...

     

  • At 25/9/09 5:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bkn nk kata ape...tapi cam ade dlm novel grafik je crite ni..hm..tjok dye selaut mambu coklat ke???saje tnye...asslm..

     

  • At 25/9/09 5:10 PTG, Anonymous haruhi tamaki said…

    crite ni ade dlm story novel grafik kn???!!!!tjok dye selaout mambu coklat..

     

  • At 25/9/09 7:11 PTG, Blogger iriz said…

    citer ni besh!
    tp penin ouh nak bce..

    bley buat "pembuka n penutup kata x??"
    btw! nice:)

     

  • At 20/11/09 7:16 PTG, Anonymous grape purple said…

    boleh lah....
    tp penggunaan ayat agak x pham sgat...
    cuba bwat yg terbaik lg yer!!

     

  • At 25/11/09 6:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CUBA TAMBAH AWAK LG... XBGUS SGT

     

  • At 6/12/09 6:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer 2 bolehla..
    tapi cuma pelik r......
    TAK FAHAM..

     

  • At 17/1/10 9:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahhaa~ beh gk cite ni.. ade kaitan gk aa ngn idop saye sbg remaje kan.. btw,, thx !

     

  • At 11/3/10 8:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ini tak lah best sgt tpi ape yg psti yg msih skolah tu cinta dia cinta monyet...... hehehe..... jgn mrh haaa...

     

  • At 13/5/10 1:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good

     

  • At 11/7/10 5:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    KERENlah...
    cinta monyet...

    tapi sayang na...
    knapa manusia gag ada cinta yah...

    kbanyakn yang suka pacaran sama monyet...
    lama-lama jadi momnyet lah/////

     

  • At 20/8/10 2:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni mcm dlm komik sepahit mambu coklat,kluaran gempak starz..kan3? ciplak ek.

     

  • At 10/11/10 8:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak perlu mencari cinta, ia akan hadir dengan sendiri jika masanya telah tiba.......
    hargailah masa muda anda dengan ilmu yang bermanfaat....
    sebelum menyesal di kemudian hari....!!!!!!!!!!!!

     

  • At 13/11/11 11:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni komik selaut mambu coklat ni...hehe

     

  • At 8/3/12 8:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    OK nie! just ejaan kene btulkn and kalo mcm err .. contoh : kal0 dah wat tanda seru after tuu kene huruf bsr .. tdi yg first .. second .. bile org tuu ckp something kene wat "..." okey thats all (actualy im not good comment people) Soo sori kalo marah

     

  • At 31/5/12 9:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    byk KOEM arh ...ko nieh

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group