BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Sabtu, September 12, 2009
Cerpen : Pukulan Cinta
Nama Pena : awin.awina

"Diha, cepat – cepat. Abang kau kena pukul dekat belakang kantin".

Bagaikan halilintar menembusi di gegedang telingaku akan perkhabaran yang disampaikan oleh Maimun, best friend aku yang masih termengah – mengah akibat larian pecutnya itu.

Dengan secepat kilat, aku memecut bagaikan Hussein Bolt, pelari dunia tu dalam acara larian 100m lagaknya. Cewah!

Terpandang akan sekumpulan budak yang sedang mengerumuni abangnya. Bagaikan naik hantu aksinya…

"Woi! Kurang ajar korang. iiiyaaak!!!!....satu tendangan ala - ala Bruce Lee hingap di belakang tubuh Malik. Dia jatuh tersungkur ke tanah. Malik berusaha bangun untuk melawan. Tetapi Madiha lebih cekap membuka langkah, ‘buk’ memberikan satu tumbukan tepat ke muka Malik. Berdarah hidungnya. Tidak cukup dengan itu, Madiha menerajang pula perut Malik sehingga dia kesenakkan. Malik mengerang kesakitan. Celaka! Handal juga perempuan ni. Malik masih mengerekot menahan perutnya.

Madiha puas. Mangsa sudah keletihan untuk melawan. Baru kau tau sapa aku. Tak sia – sia ilmu karate Shibukan 10 DAN yang aku praktikkan selama ni. Sapa tak kenal aku, sang Juara Karate peringkat negeri tinggal nak wakil negara jer belum sampai ke tahap tu…he..he tunggu masa la.

Bagaikan kemenangan jatuh kepadanya, Madiha mencuit hujung hidungnya ala – ala Bruce Lee selepas aksi pertarungan itu tamat. Jari telunjuk di tunding ke arah geng Malik pula. Mereka cuak lalu mengundurkan diri, jauh sedikit jaraknya dari Malik. Ketakutan…

"Berani sungguh korang ya!.. kau kenal tak sapa yang korang pukul tu. Itu abang aku tau tak. Diulang, abang aku tau tak! Korang sanggup ke nak tadah muka dengan tumbukan aku ni hah!" bentak Madiha sambil mengepal – ngepalkan tumbukan di tangan. Masih tak berpuas hati. Aku mesti kenakan mereka cukup – cukup. Ada hati pukul abang aku, dah tak sayang nyawa agaknya.

"Cepat cakap, sapa punya angkara ni. Sapa ‘chief master’ korang, cepat cakap", jeritku berang.

"Ma.. Ma..Malik…" terketar suara salah seorang dari mereka menjawab.

"Sapa Malik. Aku tak pernah dengar pun nama dia. Anak sapa. Sapa nama emak bapak dia" cewah eksen lak aku siap pi tanya nama mak bapak budak tu lagi. Tak pe kalau nak berlagak kena teruskan juga. Hu ..hu..hu

"Errr…budak baru, Diha. Baru 3 bulan kat sekolah ni. Mak bapa dia, kita orang tak kenal"

"Ewah ewah …budak mentah baru 3 bulan dah nak tunjuk taring ya…nak mampus ke apa. Yang korang tak sebut nama aku masa dia pukul abang aku tu, apsal"

Macam nama kau bagus sangat. Aku pun tak kenal la..gerutu hati Malik, yang masih terduduk menahan kesakitan.

"Dah cuba, Diha, tapi tak sempat nak halang", jawab salah seorang dari mereka.

Madiha merapatkan dirinya ke arah Malik dengan berlagaknya.

"Oooo….jadi kau la Malik ya! takde ler hebat sangat. Emm..rupa tu boleh la tahan. Kalau setakat buat niaga orang, masih laku dijual" sindir Madiha sambil ketawa ala –ala orang menang loteri membuatkan Malik bengang dan cuba membalas. Namun secepat kilat Madiha mengunci pergerakkan Malik lalu menempeleng kepalanya dan menampar beberapa kali ke pipi Malik. Aduh! merah pipinya..

"Oooo..ada hati nak melawan aku balik. Ingat! Itu amaran aku terakhir, kalau kau kacau atau pukul atau apa – apa yang sewaktu dengannya pada abang aku, nahas kau. Ingat tu!", kepala Malik ditunjal beberapa kali.

"Yang korang pun sama, jangan ingat boleh terlepas" amaran keras dilemparkan ke arah mereka yang masih kecut perut melihat aksi Madiha yang ganas tahap gaban tu.

"Dah jom blah. Mun, Sarah dan Eton. Korang bawa abang aku ke bilik rawatan dulu, nanti aku ‘follow’. Aku nak pergi pejabat sekolah kejap nak siasat ‘background’ budak Malik ni", arahanku diikuti dengan anggukkan kepala dari kawan – kawanku yang sedari tadi menjadi saksi tayangan penuh adegan pertarunganku.

**************************************************************

"Malu giler aku,wei…malu ..malu" sungut Malik berkali – kali sambil meraup – raup muka dengan tapak tangannya. Hatinya masih membengkak, sakit, pedih, pilu dan macam – macam la lagi. Ada dendam yang membara. Aku mesti tebus kegagalan dan maruah aku kembali, kalau tak jangan sekali – kali panggil aku MALIK!.

"Sudah la tu ..Malik. Tak guna kau melawan si Madiha tu. Dia tu dah tak serupa orang kau tau. Bila ‘time’ dia mengamuk aje, aku dah risau dah. Kejap tukar jadi ‘power ranger’ kejap jadi ‘gaban’ hah kejap – kejap tukar jadi ‘ultraman’..power giler minah sekor tu, garang cam rimau. Ilmu di dada toksah citer la. Tak terlawan kita orang reramai ni", ujar Iwan ingin memujuk hati Malik.

"Ha’ah la …Mal. Aku tak suka tau tengok gaduh – gaduh ni, lagi lak ngan perempuan, takut tau, ngeri..eeeiiii…auww sakit.." Sutun menambah dengan gayanya yang ala – ala nyah.

Zam dan Abib hanya mengangguk – nganggukan kepala mereka seakan setuju dan sependapat dengan Iwan dan Sutun.

"Aku tak kira. Aku mesti balas setiap tumbukan dan penerajang dia kat aku. Maruah aku dah tercalar kau tau" ungkap Malik masih berang.

"Tapi aku rasakan Malik. Kekerasan dan pergaduhan tidak memberi kesan kat minah tu. Bukan kau tak tau, minah tu juara karate tahap apa ntah, tapi semua jenis orang yang kecik, yang besar, yang sasa kesemuanya tumbang, tumpas di tangan minah rimau tu. So kau kena fikir balik cara apa nak balas atau cari kelemahan dia beb. Baru la kau boleh tewaskan minah tu kan" Abib pula mencucuk jarum.

"Ha’ah …ha’ah. Betul tu …betul tu Malik. Kalau kekerasan tak boleh, apa salah nya dibalas dengan kelembutan macam aku ni haa kan kan …"

Eeiii…geli lak aku tengok mamat lembut sekor ni , ‘excited’ semacam, terkinja – kinja macam dia pulak yang sakit hati. Aku yang tengah bengang ni pun masih boleh relax, dia pulak yang ‘overs’ gitu. Dahlah, muka aku lebam - lebam, tangan – kaki tak usah cakap lah, bengkak sana – sini. Puas aku bagi alasan macam – macam kat mama, sampai kena ceramah hingga ke pagi aku nak pergi sekolah. Kusut betul!

Emm…mungkin ada benarnya kata – kata Abib. Aku perlu cuba.


********************************************************

"Assalammualaikum….Diha" Malik senyum macam tapir dapat hadiah ‘befday’ sambil menghulurkan sekuntum ros merah sejurus melihat kelibat Madiha memasuki ruang sekolah diiringi kawan – kawannya yang setia giler tu. Kali ni mesti dia jatuh ke tanganku.

Puas sudah aku memancing hatinya. Mau berbulan – bulan duit belanja yang papa berikan habis membeli bunga semata – mata memenangi hati Madiha. Cara lembut yang dipraktikkan yang kononnya hanya kesabaran dan kelembutan mampu menewaskan minah rimau tu. Ini semua idea si Abib dengan si Sutun tu la. Tak berhasil siap korang!

"Waalaikummussalam..." salam dijawab tanpa memandang ke arahnya. Ish! Tak jemu – jemu mamat sengal ni dok bagi salam kat aku pastu siap dengan bunga pulak tu. Mak bapa dia ada kebun bunga agaknya. Tapi kalau dah berbulan dok bagi bunga kat aku, tak ke botak kebun tu dikerjakan anak bujangnya . Lantak kau la mamat.

Yang kengkawan aku ni pulak yang ‘over’ sengih dengan si mamat tu. Macam derang pulak yang dapat bunga. Aku menghulurkan bunga ros itu kepada Maimun. Mau berlonjat dia kesukaan, kegirangan dapat bunga dari Malik konon. Hah! amik kau.

"Aik! Tak sudi terima bunga dari saya ke?" soal Malik macam bunyi orang kecewa.

"Bukan tak sudi. Dah berlambak, boleh dibuat kebun tak pun buka kedai bunga tau tak. Mulai esok kau tak payah nak susah – susah bawa bunga tu lagi. Bagi salam je dah cukup. Kalau kau bagi lagi bunga ros tu atau apa – apa yang berkaitan dengannya, lebam biji mata kau" , Madiha mengajukan segumpal penumbuk ke arah Malik yang masih tersengih – sengih, menahan geram la tu. Tak pe …aku sabar lagi, desis Malik dalam hati.

Sabar…sabar..dan terus bersabar…..


***********************************************************

So dipendekkan cerita, dengan berkat kesabaran tahap dewa aku tu, dari berbulan – bulan masuk bertahun – bertahun lamanya…akhirnya Madiha tertewas juga. Tapi tewas dalam dakapanku la…he..he..he, jangan tanya macam mana..aku sendiri tak tahu.

Sememangnya rancangan dan idea si Abib dan si Sutun ni amat berhasil. Cara lembut dan berhemat disulami pula kesabaran tahap dewa pasti perempuan garang dan gagah macam bini aku ni, akan tertewas akhirnya.

Bayangkan dari alam persekolahan hingga terbawa - bawa ke alam pekerjaan, aku tak putus – putus mengekori Madiha. Melayani semua karenahnya. Memahami setiap tindak – tanduknya. Menemani setiap bicaranya. Mengakui segala pendapatnya dan segala – galanya la bersamanya. Mana tidak nya aku boleh jatuh cinta kan. Nak balas dendam konon. Nah! Ini la natijahnya. Begitu juga dengan Madiha, tahap kesabaran aku mencuit hati perempuannya.

Ini semua kerja si Abib dan si Sutun tu la. Sabar aje ..katanya. Kunci kehidupan!

"Abang…."
"Ya ..sayang". Malik berlari – lari anak mendapatkan Madiha yang masih menunggu di dalam bilik menantikan pakaian kerjanya digosok olehku.

"Cepat la sikit. Saya dah lambat ni…ada meeting penting dengan papa pagi ni. Cepat la ..sayang" jerit Madiha dari biliknya.

"Ok…ok ..abang datang ni" bergegas Malik menuju ke bilik atas. Pakaian kerja isteriku disuakan.

"Thanks …sayang. Luv U" satu kuncupan lembut hinggap di pipiku.
"Aik! Tak kan pipi je. Yang lain macam mana" pintaku. Ala saja nak minta dimanja sekali – sekala. Kalau dulu waktu belum kahwin, cuba minta macam ni..tak kan penampar di baginya.Huk..huk..huk

"Yang lain, saya bagi malam nanti ..ya sayang", ucap Madiha tersenyum sambil mengusap lembut pipiku.

Eeiii…romantisnya Madiha ni. Meremang bulu romaku. Bergelora jiwaku. Tu la korang tak kenal betul – betul dia lagi. Cuma aku aje..Ya aku Malik anak Dato\' Borhan yang penuh dendam,tu dulu, sudah mula mengenalinya, memahaminya... walau garangnya si Madiha setinggi melangit tapi kelembutannya melayani aku mengalahkan kabus di awan mahupun kabus di dalam tilam ‘Vono’ ku.

"Abang jangan lupa bagi susu kat Melissa ya nanti, pastu tolong cucikan baju dan seluar kecik saya ya ..bang. Hah! Lagi satu abang jangan lupa, potong rumput kat luar rumah kita tu, dah naik panjang. Rimas pulak pandangan nanti. Ok bang…bye sayang..take care". Lambaian isteriku tercinta di balas dengan ‘flying kiss’ dariku, dia mengapainya lalu menyimpan di dalam poket hati.

Ah! aku masih di sini. Ditemani si kecil Melissa, 4 tahun yang amat manja denganku berbanding dengan mamanya. Memasak, mengemas, mengasuh, dan macam – macam la lagi kerja rumah sudah menjadi rutinku. Aku suka melakukannya, sayang bini la katakan. Tidak pernah sekalipun aku menyalahkan Madiha walaupun habis dikutuk oleh kawan – kawanku tapi aku senang je menerimanya hanya kerana pukulan dan panahan cinta Madiha.
posted by Penulisan2u @ 3:51 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
17 Comments:
  • At 12/9/09 7:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalo yer pun xyah la sampai laki jd dayus duk umah.. pompuan lak g keje.. ketua keluarga ttp ketua keluarga.. patut hormat suami.. ni x isteri mengarah suami wat itu ini iron bj seme.. x kisah la ko nk keje ke apa, ko isteri kena siapkn mkn pakai suami... bkn suami jd hamba ko walaupun rela.. mmg ko ada hati nk mcm ni ble dh kahwin nnti erk.. yelah selalunye menulis ni dtg dr hati...

     

  • At 12/9/09 7:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erk...ade ke suami cam ni?
    cam pelik jer..huhu..
    apapun gud job..=)

     

  • At 12/9/09 7:38 PG, Blogger angel@september said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

  • At 12/9/09 7:46 PG, Blogger angel@september said…

    nice story kalau dipanjangkan sikit and ubah sikit jalan cerita.. your writing quite good.. gud job =)

     

  • At 12/9/09 9:27 PG, Blogger awin.awina said…

    Maaf kiranya ada yg tersinggung dgn citer ini.Sy menulis hanya mengikut ilusi sy saja, xde kaitan dgn sesapa. Sy cuba mempelbgikan variasi dlm penulisan, biar ada kelainan pd citer. Apapun terima kasih di atas komen dan sokongan anda, yg amat sy hargai.

     

  • At 12/9/09 9:43 PG, Blogger Rossa said…

    Kelakarnya citer nih..terhibur baca. Kengkadang citer menggambarkan kekuatan wanita bagus juga. Takde lah asyik menggambarkan kelemahan wanita, penuh air mata, very typical story. Thumbs up to penulis..!!

     

  • At 12/9/09 11:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    asal pendek jer citer ni? br je nk lyn dh hbs..

     

  • At 12/9/09 11:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cam citer mr. mama la plak...
    hahaha...best

     

  • At 13/9/09 6:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menulis memang datang dari hati.. keinginan untuk mencuba dan melihat variasi kehidupan .. kepada orang yang ats skali tu.. if awak kata dia wat citer cam ni.. cos ada hati nak jdi mcam tu.. i think you are wrong.. ye la cuba bayang kita wat citer girls kena rogol.. so that mean i ni ada citer2 nak kena cam tu ker.. sory..
    for you awin awina keep writing..

     

  • At 17/9/09 2:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ha'ahlah...sape la yg komen kat atas tuh....ntah ape2

     

  • At 25/9/09 3:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apepn..kpd pnulis ambl sgla komen tu dr sdt +ve je ek..goodjob trskn hasil karya lg

     

  • At 2/10/09 9:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbaik betul yg bg komen atas skali 2...ikut suka ati dialah nak bt cite mcm mane pun.apa2 pun cte best.

     

  • At 6/10/09 1:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    harap dalam dunia nie tak ada la kes mcm nie ya..

     

  • At 17/10/09 6:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    BEST GAK

     

  • At 19/10/09 7:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cmelmnyer cter die..kite pn diha gak..gd job..tahniah penulis..

     

  • At 24/10/09 3:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citanya......

     

  • At 9/2/11 11:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite best tapi kelakar lah suami pulak yg buat semua keje rumah..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group