BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Sabtu, September 12, 2009
Cerpen : Pemusnah cinta
Nama Pena : unayuna

Kata-kata memulakan ini, janji-janji kekesalan dusta yang meregang kalimat palsu. Di antara pedih dan kepalsuan, aku pilih kepalsuan kerana ia memberi nafas di antara tangisan. Tapi salah aku menipu tak memaknakan maknaku, kata-kata memulakan pedihku.


Hati wanita itu mudah tersentuh dan ianya juga sangat senang untuk dilembutkan. Begitulah yang terjadi oleh sesetengah kaum hawa. Mudah termakan dengan kata-kata sesiapa sahaja terutama kata-kata yang dilafazkan oleh kaum adam. Percaya atau tidak, itu terpulang kepada individu masing-masing. Cuba kita menyelami kisah yang dititipkan dibawah ini. Ianya merupakan kisah yang benar tetapi telah ditukarkan nama asalnya.

Lelaki...semuanya pandai berkata-kata. Mereka mempunyai adegan mereka tersendiri dalam melakukan setiap perkara yang mereka lakukan. Mungkin mereka menganggap perempuan sebagai kaum yang lemah dan mudah untuk mereka mempermainkan hati dan perasaan. Akibatnya, ramai perempuan yang teperdaya dengan kata-kata dan janji-janji manis lelaki. Mereka senang untuk mempercayai seseorang lelaki walaupun baru mengenali dan tidak mengetahui hati budi mereka. Memang benar kata orang....."yang namanya manusya itu aneh ya".




Balqis, seorang anak muda yang tidak mengetahui tentang hati dan perasaan pada usia mudanya walaupun telah mencecah usia 18tahun. Walaupun ramai lelaki yang ingin mengenalinya dan betul-betul serius untuk memikatnya, tetapi dia masih belum bercouple kerana dia masih belum mengerti akan makna disebalik istilah "couple". Walaupun dia merasakan dia begitu kejam kerana menolak mentah-mentah permintaan kesemua lelaki tetapi disebalik rasa kasihan itu, dia berasa gembira kerana dapat membalas dendam kepada lelaki. Ini kerana, dia pernah dimalukan oleh seorang budak lelaki seusianya semasa dia masih berusia setahun jagung. Kini, Balqis sedang melanjutkan pelajaranya di salah sebuah kolej matrikulasi. Walaupun result SPM Balqis tidaklah sebagus kawan-kawannya, tetapi dia berasa bersyukur dan bangga kerana dapat menjejakkan kaki selangkah untuk ke menara gading. Ramai rakannya yang jealous dengannya tetapi itulah nasib Balqis yang berjaya kerana mendapat result yang cemerlang dalam mata pelajaran matematik tambahan berbanding rakan-rakannya yang hanya mendapat "E" sahaja.

Di matrik, Balqis bernasib baik kerana mendapat roommate yang senegeri dengannya. Dengan ini, senanglah baginya untuk melakukan apa-apa sahaja bersama. Tetapi, ini memerlukan masa yang lama kerana rakan sebiliknya pun merupakan seorang yang pemalu. Walaupun Balqis seorang yang pemalu dan sukar untuk bermesra dengan orang yang baru dikenalinya, tetapi dia bersyukur kerana dia dapat mengatasinya. Itupun setelah sebulan berada di kolej tersebut. Mereka sering keluar makan bersama walaupun mereka mengambil kursus yang berlainan. Semakin hari, hubungan mereka semakin rapat seolah-olah mempunyai ikatan persaudaraan yang begitu utuh sekali sehinggakan keluar outing pun bersama.





Hari-hari yang Balqis lalui seperti biasa, sungguh membosankan. "apa ek yang aku nak buat hari nie", omongnya dalam hati. Walaupun kerja yang pensyarah bagi masih belum terusik, tetapi dia tidak peduli. Kerjanya hanya senang, just copy from her friends. Seketika kemudian, Balqis dikejutkan dengan deringan masej telefon bimbitnya.

"hai sayang, you tengah buat apa tu? Boleh I nak pinjam lab report kimia you tak?"

Balqis hanya mengiakan sahaja dan ingin berjumpa dengan boyfriendnya secepat yang mungkin kerana kebosanan terperap dan menternak lemak di dalam bilik saban hari. Khairil sememangnya boyfriend Balqis tetapi Balqis hanya menganggap Khairil sebagai tempat untuk menghilangkan kebosanannya sahaja. Ramai lagi lelaki yang menjadi mangsa Balqis untuk dipermainkan. Ramai yang terpikat dengan kecantikan semulajadi Balqis. Dia tidak menggunakan sebarang make-up dan tidak pernah menjaga kulitnya. Walaupun begitu, mukanya tidak pernah ditumbuhi oleh jerawat dan tidak pernah ada cacat celanya. So, Balqis menggunakan asset yang sedia ada untuk mengumpan lelaki supaya jatuh dan tunduk kepadanya. Akibat dendam yang tersemat kukuh dalam sanubarinya, dia memilih jalan untuk membalas dendam kepada semua lelaki yang ingin mendekatinya. Roomatenya sudah masak dengan perangai sebenar Balqis tetapi mereka membiarkannya sahaja kerana Balqis pandai menjaga diri dan tidak pernah berada rapat dan menyentuh lelaki walaupun Balqis merupakan seorang yang agak gila-gila apabila berdepan dengan orang yang sudah lama dikenalinya.






"hai Khai! Dah lama tunggu Qis? Sorry ek. Ni report yang Khai nak tu. Esok tolong hantar kat puan. Ok? Hmm…Khaaaii, Qis nak aiskrim. Belanja Qis boleh tak?", kata Balqis dengan suara manjanya. Khairil hanya mengikut segala kehendak Balqis kerana dia amat menyayangi gadis itu. Khairil bertuah kerana hanya dia yang dapat bersama dengan Balqis dan dapat melihat Balqis tersenyum manis. Khairil tahu mengenai perangai sebenar Balqis tetapi dia tidak peduli akan semua itu kerana dia tahu yang Balqis tidak pernah keluar berjumpa dengan lelaki lain dan susah untuk melemparkan senyum apabila dengan lelaki lain. Disebabkan itu, Balqis dikenali dengan perangai sombong tetapi manis. Dan Balqis juga telah berjanji dengannya untuk terus setia dan tidak mempermainkan cinta dan perasaan yang semakin mendalam itu. Disebabkan itu, Khairil terus mencintai Balqis walaupun kadang-kadang dia berasa cemburu dengan lelaki yang sentiasa cuba-cuba untuk mendekati aweknya itu. Ada juga dia merajuk dengan aweknya itu berhari-hari kerana sikap aweknya yang suka main-main dengan hati lelaki lain tapi apakan daya, kerana perasaan sayang yang menggunung dan kemanjaan Balqis, dia memutuskan untuk tidak merajuk lama-lama kerana takut Balqis melepas ke tangan orang lain.






Pada malam itu, Balqis menerima masej daripada kawan baik boyfriendnya. Dengan perasaan yang begitu malas, Balqis mencapai telefon binbitnya dan membuka masej tersebut.

"salam...best dating with your boyfriend? Don"t you have any prob? Share la dengan Did. Kalau Did boleh tolong, Did akan cuba."

"sengalnya Aidid ni. Menyampah tul r dia ni.", melolong Balqis dengan kuatnya didalam bilik. Kak Irah, roomate Balqis, mendekati Balqis dan berkata, "kenapa nie Qis? Aidid ada buat pape kat kau ke? Cuba Qis ceritakan kat kak. Maybe kak boleh tolong." "tak de pape la kak Irah. Aidid tu masej tanya pasal hubungan Qis dengan Khai je. Kadang-kadang meluat rasanya tengok dia tu. Dengar kata dia tu playboy. Dah la muka die tu macam orang gila seks je." Dengan panjang Balqis meluahkan rasa bencinya kedapa Aidid kepada kak Irah. Kebetulan, Aini merupakan classmate Aidid dan juga merupakan kawan Balqis yang selalu lepak-lepak di bilik Balqis. Dengan cepat Aini menyampuk, "Aidid tu memang macam tu. Muka dia tu bukan handsome pun tapi ada hati nak kat girl yang lawa-lawa. Dah la suka perli orang. Dia tu kan, selalu tegur budak-budak kelas kiteorang pasal agama tapi dia tu mengorat semua girl yang cun-cun tu tak pa la plak. Eee…geram tul aku dengan dia tu." "hmmm...sabar je la. Qis tak payah la layan dia tu. Orang laki nie bukannya boleh dipercayai. Semuanya ada niat jahat dalam hati tu.", kata kak Irah. "kak Irah nie. Bukan semua laki macam tu r. Khai tu baik ape. Dia tak de niat jahat pun kat Qis tau. Siap bagi duit lagi kat Qis time Qis tak der duit tapi Qis tak ambil r cos tak nak r dia ingat Qis nie mata duitan and rapat dengan die pun sebab nak duit dia je.", marahku. Kerana terdapat perasaan kesian didalam hati Balqis, dia mengambil keputusan untuk membalas masej Aidid.

"salam...sorry lambat. Saya busy sikit tadi. Saya dengan Khai ok je. Kami tak de masalah langsung. Awak kan kawan baik dia. Takkan dia tak bagitau dekat awak kot yang kitaorang happy-happy je."

"apalah yang dia akan balas nanti ek? Hmm…pandai tul aku menipu…huhuhu.", Balqis mengomel didalam hati. Seketika kemudian, masej Aidid masuk lagi.

"oo0Oo...ye ke? Tak pe la kalau macam tu. Qis, Qis tau tak yang Did suka kat Qis? Qis sombong la bila dengan orang lain tapi bila dengan Khai ok je. Kenapa Qis macam tu?"

Balqis terkejut dengan pengakuan Aidid sebentar tadi. Dia tidak memberitahu hal tersebut kepada kawan-kawannya kerana takut. Entah apa yang dia takut pun dia tidak tahu tetapi dia ingin terus menghantar masej kepada Aidid untuk mengetahui beberapa perkara. Balqis terus membalas masej Aidid.

"what? Awak suka saya? Why?"

Balqis tidak tahu ingin bertanyakan apa kepada Aidid. Hanya itu sahaja yang terlintas difikirannya.

"Qis nak tahu, Did suka kat Qis sejak Did tengok Qis happy dengan kawan-kawan Qis. Time tu Did nampak Qis senyum. Qis tau tak, Qis nampak manis sangat-sangat bila senyum. Did suka sangat tengok time Qis senyum. Did selalu curi-curi tengok Qis dalam dewan kuliah. Tapi time tengok tu, Did rasa geram sangat-sangat coz Did tau Qis selalu tengok Khai, bukan tengok Did. Qis tau tak betapa sedih dan pedih hati Did rasa? Macam tersiat-siat hati and perasaan Did nie tau"

"ya Allah, panjangnya dia balas. Aidid ni betul ke tak ni? Tak salah aku dia dah ada awek. Eee...die nie memang dah gila kot. Apa aku nak buat nie?", Balqis berbisik didalam hati. Balqis hanya membiarkan masej Aidid begitu sahaja tetapi Aidid macam tidak puas hati. Dia still menghantar masej, bukan satu tetapi banyak.

Masej 1:-
"did tau Qis takkan caya kat Did coz Did dah ada girlfriend tp tu dulu. Sekarang Did dah putus dengan dia coz Did dah jatuh hati kat Qis. Tolong r faham hati Did nie."

Masej 2:-
"qis, Did tau Qis tak happy bila dengan Khai. Did pun tau yang Qis kesunyian. Biarlah Did yang jadi peneman Qis time Qis perlukan teman. Did sanggup dengar masalah Qis. Qis, reply r masej Did nie. Jangan buat Did macam nie. Please…."

Masej 3:-
"I love you, Qis. I love you. Please consider me. I can"t live without you, Qis. I hope you"ll understand me. Qis, please la. Did tau yang Did tak patut jatuh hati pada Qis tapi Did tak boleh halang perasaan tu daripada muncul dalam hati Did nie. Did tau Qis awek kawan baik Did tapi Did tak boleh kawal dah perasaan nie. Please Qis."

Balqis kebingungan. Dia tidak tahu apa yang patut dia lakukan. Akhirnya dia mengambil keputusan untuk membalas masej Aidid.

"Aidid, Balqis mintak maaf. Balqis tak boleh terima Aidid coz Balqis sayangkan Khai. Balqis kawan dengan Aidid pun sebab Aidid tu kawan baik Khai. Balqis tak pernah anggap Aidid lebih daripada seorang kawan. Andainya Balqis tak sayang Khai pn, Aidid pun bukanlah orang yang dapat menghiburkan hati Balqis. Balqis dah lama tau yang Aidid selalu curi-curi tengok Balqis and sebab tu la Balqis tak suka kat Aidid. Sorry to say, but I really-really hate you."

"wah, pandai gak rupanya aku berkata-kata. Huhuhu. Hmmm…apalah mamat tu akan balas nanti. Tapi kalau Khai tau nanti macam mana? Aku tak nak la putus dengan Khai coz aku dah sayang gila-gila tahap cipan dah kat die nie. Ah,…pening la aku cam nie.", Balqis berkata-kata dalam hati.






Semester satu akan berakhir lagi beberapa minggu. Minggu ini merupakan study week bagi students pelajar satu tahun (PST). First day minggu tu, ramai student yang lepak-lepak dengan pasangan masing-masing dengan alasan mahu study bersama coz senang nak ajar kalau tidak faham. Lain pula ceritanya bagi Balqis dan rakan biliknya. Mereka lebih suka menghabiskan masa mereka di bilik untuk tidur.

Beberapa hari berikutnya, Balqis telah berjanji dengan classmatenya untuk pergi berjogging. Alasan yang lebih kukuh sebenarnya hanyalah untuk mengambil gambar kenang-kenangan bagi sem tersebut. Pagi itu, Balqis dan yang lainnya pergi bergambar di setiap pelusuk kolej mereka. Bermacam-macam gaya yang mereka lakukan sebagai kepuasan diri. Setelah selesai bergambar, mereka berhenti di belakang dewan untuk melepaskan hajat masing-masing.

Balqis begitu terkejut apabila melihat Aidid berada di luar tandas dengan muka yang begitu marah. Rakan-rakan Balqis memberikan ruang kepada Balqis dan Aidid untuk berbicara walaupun Balqis sebenarnya tidak mahu untuk melihat muka Aidid yang langsung tidak memikat hatinya itu. Setelah rakan-rakan Balqis pergi meninggalkan mereka berdua, Aidid memulakan bicaranya dengan menyentuh hal-hal yang berkaitan dengan hubungannya dengan Khai. Ayat Aidid begitu menyakitkan sehiggakan Balqis tidak mendengar lagi kata-kata yang dituturkan oleh Aidid dan selebihnya Balqis hanya mendengar suara tangisannya sendiri. Entah mengapa dia menangis dia sendiri tidak tahu tapi Aidid telah melukakan hatinya. Balqis mengambil keputusan untuk melarikan dirinya dari situ kerana sudah tidak tahan dengan omelan Aidid. Aidid begitu marah dengan tingkan laku Balqis tapi dia tidak boleh mengejar Balqis kerana Balqis sudah berada berdekatan dengan kawasan kolej kediaman.





Keesokan harinya, Aidid telah menghubungi Balqis beberapa kali. "apalah mamat yang sorang nie nak daripada aku? Aku tak suka dia tapi yang dia terhegeh-hegeh tu pasal apa? Menyampah tul la aku kat mamat nie.", Balqis mermonolog. Dengan perasaan benci + menyampah + marah + semua perasaan malas, dia mengangkat handphonenya setelah Aidid menghubunginya hampir 100 kali.

"salam…awak nak apa pagi-pagi nie? Tak study ke? Exam dah tinggal lagi beberapa hari je nie. Tak kan still nk berangan kot? ", Balqis Cuma berbasa-basi dengan Aidid.

"qis, boleh tak kalau Aidid nak jumpa dengan Qis. Kejap pun jadi la. Asalkan Did boleh jumpa dengan Qis. Kita perlu berbincang sekarang ni. And Did nak mintak maaf dengan Qis coz dah sakitkan hati Qis kelmarin. Did tau Qis sedih bila Did mengata kat buah hati Qis tu. Did Cuma nak mintak maaf je. Please jumpa Did kejap."

"awak, tak ada pape untuk saya maafkan awak coz awak tak buat pape pun kat saya. Kalau ada pun, saya dah lama memaafkan awak."

"please Qis, Did nak bincang sesuatu ni dengan Qis. Please la Qis. Lima minit je. Please….."

"ok la kalau macam tu."

"did tunggu Qis kat belakang dewan ek? Cepat cikit tau?"

"la…kenapa kat belakang dewan lak? Kalau kat mini shop tak leh ke?"

"did takut kalau Khai nampak kita. Tak pasal-pasal Qis kena tuduh yang bukan-bukan lak. Lagi pun kat belakang dewan tu bukannya tak de orang pun. Ramai la yang lalu kat situ."

"ok la."


************************************************************************


Setelah Balqis menyambar tudung ke kepalanya, dia terus keluar untuk berjumpa dengan Aidid tanpa pengetahuan sesiapa coz yang lain busy dengan buku-buku yang terpaksa menjadi peneman student-student yang suka study last minutes.

Apabila Balqis tiba di tempat yang dijanjikan, Aidid dengan muka yang marah and garangnya itu terus memarahi Balqis. Balqis yang mulanya hendak mencabut lari terpaksa membatalkan niatnya kerana telah disekat oleh Aidid sejak awal lagi.

"woi, apa nie? Aku nak balik la! Ko kata ko just nak mintak maaf and bincang je. Tapi ni apa? Aku nak balik la woi!"

"ko ingat aku akan lepaskan ko ke? Ko ingat ko tu milik Khai seorang je? Jangan harap la! Aku tak kan lepaskan ko! Kalau aku tak boleh dapatkan ko, Khai pun tak boleh jadi couple ko! Aku tak kan benarkan! Aku dah lama minat kat ko tapi ko buat bodoh je ek? Ko ingat aku nie apa? Aku ada hati and perasaan la wei! Aku pun nak rasa cam ner dibelai."
"ko ingat aku nie apa hah? Sedar la diri tu sikit! Ko tu kan dah ada awek. Awek ko tu tentu kuat iman macam ko kan? Tak kan la ko dah jadi tak setia kot! Ko kan ada nasihat kat budak-budak kelas ko yang lain yang kita nie mesti setia pada yang satu kalau nak sangat bercouple and yang namanya couple tu bukan ke haram disisi Islam? Ko gak kan yang bagi ceramah panjang lebar pasal tu kat sume orang? Kan3?"

"wei, ko jangan nak pandai-pandai eh! Aku tak kira…ko dah wat aku jadi tak betul macam nie. Sekarang aku nak ko layan aku!"

"ko gila kea pa weh? Ko da tak ingat ke kat agama ko?!"

"ahhh, jangan nak cakap soal agama ngan aku! Ko ingat aku tak tau ke yang ko tu da banyak buat dose. Ko tu memang selalu pakai baju kurung tapi ko tu selalu gak singsing lengan baju tu kan? Ko ingat tu bukan aurat ko ke? Hey, sedar la diri ko tu sikit!"




Dengan pantasnya Aidid menarik Balqis memasuki tandas yang berdekatan tanpa kehendak Balqis. Setiap kata yang dikeluarkan oleh Balqis akan dibalas dengan sepak terajang dan tumbukan di mukanya. Nasib baik Balqis sempat mengelak apabila Aidid mahu menumbuk mukanya yang putih pucat itu.

"wei, tolong la! Aku nak balik. Ko jangan la buat aku macam ni. Aku tak penah sakitkan hati ko! Tolong la lepaskan aku."

Balqis telah menangis semahu-mahunya tetapi Aidid tidak mengendahkan butir bicara tersebut. Kini, syaitan telah bermaharaja lela dalam diri Aidid. Hasutan syaitan tidak dapat lari lagi. Keganasan kian menjadi-jadi. Balqis telah ditolak oleh Aidid dengan sekuat hatinya sehingga menyebabkan Balqis tidak dapat membangunkan dirinya kerana kesakitan. Dengan hasutan syaitan yang penuh di kepala Aidid, dia telah menanggalkan kesemua pakaian Balqis sehinggakan Balqis kini tidak menutup badannya dengan seurat benang pun. Balqis tidak dapat melakukan apa-apa kerana kesakitan ditolak oleh Aidid sebentar tadi. Balqis hanya mampu mengalirkan air mata kesedihan apabila dirinya kini telah menjadi sehina itu.

Aidid menerkam Balqis dengan lahapnya bagaikan sang raja hutan menjumpai mangsanya di depan mata. Balqis kini lemah tidak bermaya. Kesakitan yang dilaluinya ketika itu begitu pedih. Dia tidak pernah mengalami kesakitan sebegitu sebelum ini. Hanya Tuhan sahaja yang tahu betapa sakitnya dan pedihnya kesakitan yang dialaminya saat itu. Balqis hanya mampu menangis dan Aidid semakin menyeksa Balqis yang didepan matanya kerana menangis macam budak-budak katanya.

Setelah selesai memakan mangsanya, Aidid merasa kasihan kepada Balqis. Aidid telah membasuh segala darah yang berada di badan Balqis kerana Balqis langsung tidak dapat membangunkan dirinya saat itu. Balqis masih berada dalam keadaan separuh sedar dan sedang menahan kesakitan gara-gara syaitan yang bertopengkan syaitan itu. Aidid meninggalkan Balqis di dalam tandas itu keseorangan. Balqis sedaya upaya membangunkan dirinya untuk pulang. Betapa berat dan terseksa dirinya ketika itu. Walaupun sakit, dia tetap berjalan pulang seperti biasa walaupun sakit semakin menjadi-jadi.

Balqis hamper terjatuh apabila ingin menaiki anak-anak tangga tetapi sempat berpaut. Sesampai sahaja di bilik, dia terus mengambil kesemua peralatan mandinya dan memboloskan dirinya ke bilik air. Kesakitannya bertambah apabila air mengalir di badannya. Dia merasakan dirinya begitu hina sekali sehinggakan membuat keputusan untuk membunuh dirinya sendiri tetapi tidak berjaya kerana setelah menorah tangannya, dia merasakan dia akan menjadi terlebih hina lagi.




Setelah kejadian itu, Balqis tidak mempunyai keinginan untuk belajar lagi. Dia mengambil keputusan untuk memberhenti sahaja belajar disitu. Dia kini menjadi seorang perempuan yang hidup dalam kegelapan walaupun sudah setahun kejadian tersebut berlalu. Balqis sering menangis tidak kira masa kerana memikirkan tentang dirinya yang bagaikan labu di tebuk tupai….telah ada satu titik hitam yang tidak akan dilupakan olehnya selama-lamanya.

Kini Balqis telah memasuki alam universiti. Penderitaan yang di alaminya dahulu bertambah berat apabila dia disahkan mempunyai barah payudara dan penyakit-penyakit lain yang disangkanya cuma penyakit biasa semasa dia masih dialam persekolahan dahulu tatapi merupakan penyakit yang akan membawanya untuk menghadap Pencipta sekian alam ini. Sisa-sisa hidup Balqis membuatkan dia untuk mencari peluang untuk membalas dendam walaupun dia mengetahui dia tidak dapat melakukan semua itu. Salah seorang daripada kawannya yang mengetahui tentang hal lalu berjanji untuk membalas dendam. Kini, Khai telah mengetahui perkara sebenar dan telah berjanji juga untuk membalas dendam.

Hidup terakhir Balqis berakhir setelah dia mengetahui Aidid kini telah mendapat balasan yang setimpal akibat perbuatannya dahulu.
posted by Penulisan2u @ 2:38 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
19 Comments:
  • At 13/9/09 10:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ish jahat betul la si aidid tu..
    belasah jer dia.. hahahah
    sokong balqis..
    balas je dendam dekat semua guys.. biar dia tahu rasa..
    i also hate all guys even tak kena macam si balkis ni tapi mengenangkan laki2 yang terlalu banyak menyakiti hatiku.. hanya tuhan je tahu..
    aftarfirullah halazim.. bulan puasa ni..
    whateveR...

     

  • At 14/9/09 5:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmmmm....huhuhuhuhu...2 la girl jgn suka2 nk psng spy nnt ada yg terkna sbb dendm..so...hati2 kpd smua kaum hawa bla nk berkwn dgn boy tu.. nice story utk pngjrn kpd smua..good luck

     

  • At 16/9/09 9:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tu le sbb kaum prmpuan jgn nk main2 kn prasaan orng x kira le sama ada lelaki @ pompuan kita kena bbuat baik dgn orng slgi mareka x mnyakitkn kite...klw dh lbh2 tu balas le balik...hi2...
    dendam nie mmng bahy...klw blh elkkn diri dr dendam.....
    apa2 pon citer nie mrpakn satu pngjrn....

     

  • At 16/9/09 11:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ish takut nye..sampai cm 2 skali dendam nye
    susah gak..klau xdlayan..bmasalah..klau dlayan lagi msalah
    cm mana nk atasi lelaki2 y xpham2 ble kte ckap xnk ni..
    bg ideaaa!!!
    ~pandanasiza~

     

  • At 17/9/09 3:37 PTG, Blogger nhidayah said…

    ssh jgk kalau jd org cntik ni kan.ramai sngt peminat n last2 makn dri sndri...but kalau kita pndai bw dri,mayb bnd2 cm 2 x kn brlaku...insyalah..
    congrate writer...cite ni sdkit sbyk mmbri pngajarn kpd kaum hawa spya lbh berhati2 dlm mmlih kwn xspcially boy.

     

  • At 17/9/09 9:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolg lh penulis ye..kalu nk kembangkn cer yg bnr jgn cmpr bhs mcm rojak ye..k

     

  • At 18/9/09 4:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jln citer ok tp air bahasa tu x de... bahasa kaku... perbaiki dialog... kalu bwat cam tu nanti org keliru... then ending citer cam cepat sgt abis... kalu bleh ade penyelesaian citer tu.. jgn abis mengejut... tp ok r citer ni...

     

  • At 20/9/09 10:55 PTG, Blogger armouris said…

    info tentang kanser payudara kat sini - Pengesanan Awal Kanser Payudara

     

  • At 22/9/09 9:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku bkn reti bab2 wt cerpen nie
    time skul dlu pn bkn dpt a dlm bm
    nie p sbb ade org suh wt cite 2
    watak yg mmg wujud tp nama tlh d ubah suai
    huhuhuhu
    aku bkn ske nk igt cite ni
    tp dh t'pkse
    trime je r

    PENULIS BENDA ALAH NIE

     

  • At 25/9/09 5:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    no comment!

     

  • At 4/10/09 5:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dendam?
    x elok ar dendam2 nie..
    aku pown bnci laki tp aku x brdendam cz dendam nie x brapa bgus...
    boleh bnci laki tp jgn brdendam..
    buruk pdah nya..

     

  • At 7/10/09 4:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sape suruh si balqis 2 lyn si aidid 2...
    ptt awl2 da jauhkan diri dr si aidid 2..
    llki nie xblh d lyn sgt..

     

  • At 8/10/09 12:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    senang citer, yg sebok nak bercouple ni apasal? kalo ko menggedik2 nak bercinta, ko xmungkin frust, then xmungkin ade rase nk balas dendam...so towards the end,xkan terjadi ending macam yg balqis lalui nih...mane ade couple yg di halalkan Islam...cz it's clear,couple nih mainan nafsu smate2...dgn dorongan dr syaitan,smue bende2 membawa dosa keeps on coming cz it's forbidden to begin with...

    so,laki ngn pompuan...kalo nk couple tuh,make sure dah kawen la...couple la ko bagai nak rak,xde sape berhak nak bsuare...Tuhan pon xmurka...

     

  • At 12/10/09 4:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haaa? cte pe ni? tgh2 da ok..pas2?
    laju btl nk hbis.

     

  • At 22/10/09 3:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm...aku x brp nak ok la pulak cite ni
    melopmpat2...ending plak klakar
    pepun, cuba lg k..

     

  • At 27/10/09 3:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kurang asam...pedas...btl la aidid2...dah owang x suke ko nk terhegeh2???laki x gune tol la

     

  • At 29/10/09 10:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter best..asal abeh dgn dendam lak ni..sambung la..plizzz...

     

  • At 2/11/09 9:38 PG, Anonymous farrasinclair said…

    xsuka la cite yg bkait dgn rape2 ni..
    takut laaaa...
    insaf dah ase...
    nauzubillah

     

  • At 4/11/09 5:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmmm...laki jht 2 yg pkse gurl 2.
    bkn gurl 2 nk.
    gurl 2 sedih 0o0o0.
    n klau la aku, aku nk laki 2 mati je.
    tpu fmly, tpu kwn, n tpu pnciptaNya.
    tp skrg nie, laki 2 dh insaf kot.
    tp still kcau gurl mcm dye kcau balqis.
    n sory 2 sape2 yg mrah aku wt cite nie.
    aku tak tau lak korang xske.
    aku juz taip ape yg aku igt n ape yg aku pk.
    aku mtk mf.
    n 2 kwn2, aku pnjam name ko jap.
    tp mmg 2 yg korg wt time 2 as d cite asal kn???

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group