BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, September 23, 2009
Cerpen : Mahkamah Cinta
Nama Pena : Miss Unik

"Yang awak kisah sangat kenapa?"marah Adria.
"Kalau saya kisah,awak apa kisah?"marah Amal.
"Kalau awak kisah,saya nak kisah ke apa yang awak kisah?"balas Adria.
"Kalau awak tak kisah,bila saya kisah,kenapa awak kisah?"balas Amal.
"Heeeeeeee!!!!!"Adria geram.Sengal punya budak!

Amal mencebik.Adria peluk tubuh.

Amal Ilham,pelajar tingkatan 3 yang gila law.Memang taksub dengan undang-undang ni tersangatlah sengal apabila bersama Adria.
Putri Adria Qaisara,juga pelajar tingkatan 3 yang sentiasa berimpikan untu menjadi ganti kepada bapanya yang memang peguam yang disegani.

--------


Amal mencuri pandang ke arah Adria yang sedang asyik mencari buku.Bibirnya mengukir senyum.Kecantikkan Adria memang jarang ditemui.Matanya yang sentiasa bersinar memandang.Bibirnya yang sentiasa mengukir senyum kecuali marah.

"Amal!Awak gila ke senyum sorang-sorang?"soal Adria yang lalu di sebelah Amal.
AIk?Dia perasan?Malunya!

--------


Adria mengangkat sampah yang ingin dibuangnya ke belakang dewan.Telinganya menangkap bunyi piano dari dalam dewan.Bunyinya sedap.Tiba-tiba,kedengaran suara nyanyian yang sangat merdu.

"though these words i say are true
they still fail to capture you
as mere words can only do
how do i explain that smile
and how it turns my world around
keeping my feet on the ground"

Adria tersepak tin.Pemilik suara itu berpaling dan bergerak ke arah tingkap.Adria kekal di tempat persembunyiannya.
Pemilik itu kemudian berpaling dan kedengaran bunyi pintu ditutup.


------------------------

"Amal!Puan Hamidah nak jumpa!"kata Adria agak keras.
"Kenapa?"soal Amal malas.Dia baru sahaja ingin melelapkan mata di mejanya itu.
"Nak ajak awak kahwin,"kata Adria selamba.
"Ye ke?Saya tak nak..Hati saya dah terpaut dekat someone,"kata Amal selamba dan meletakkan kembali kepalanya di atas lengan.
"Eeeeeeee….Tak adanya Puan Hamidah nak dekat awak la!"kata Adria geram dan menarik telinga Amal.
"Adeyh!Sakitlah!"Amal mengaduh.
"Awak tu degil sangat!"kata Adria.
"Satu syarat…"kata Amal sambil menggosok telinganya.
Adria mengangkat keningnya.
"Nak kiss!"kata Amal tersenyum nakal.
"MENGADA!"kata Adria seperti menjerit.
"Heleh!Nak gurau pun tak boleh,"kata Amal tersengih.


----------------------------------------


Fikri dan Adria berjalan beriringan sambil diperhati oleh Amal dari celah pokok.Hujan mula mencurah.Rantai yang dipegangnya disumbat ke dalam poket.Baju sekolahnya lencun dibasahi hujan.Bagitu juga dengan hatinya.

Fikri dan Adria kini dikatakan sedang hangat bercinta.Hati Amal seperti dirobek.Dia mengaku yang dia menyimpan perasaan kepada Adria.


------------------------------------------------


Hari terakhir tingkatan 3………………..


Adria ternganga.Fikri di sebelahnya pelik memandang Adria yang memberi riaksi sebegitu.
Perlahan-lahan air mata Adria bergenang dan jatuh ke pipi mulus milik Adria.Semakin dia menghayati bait-bait lagu itu,dia sedar,Amal menyayanginya lebih dari seorang teman.

"ku punya rasa tak terungkapkan
hanya dalam memori hati dan benak ku simpan
berat menerima kau pergi
tanpa alasan juga kau buat aku bertanya
beribu senandung yang kunyanyikan
pelipur lara basuhkan dahaganya sukaku
kata termanis hanya untuk dia
kekasih sepanjang hidup
ku masih merindukannya
reff:
apakah ku amat berarti di mata engkau
telah ku ukir wajahmu lama dalam hati aku
namun kau hilang dan takkan kembali juga
ku merasa sepi, ku sendiri
beribu senandung yang kunyanyikan
pelipur lara dahaganya sukaku
kata termanis hanya untuk kekasihku
ku masih merindukannya
repeat reff
namun kau hilang dan takkan kembali juga
merasa sepi, aku sendiri"
Lagu Merelakan Kau Pergi dendangan Acha dan Irwansyah dinyanyikan oleh Amal seorang diri bersama dendangan piano.
Adria tersentak.Amal adalah lelaki piano tempoh hari.


----------------------------------------

13 tahun kemudian……
"So sorry,"Adria mengucapkan kata maaf apabila terlanggar seorang lelaki yang tampan menggayakan jubah seorang peguam.
"It’s ok…Saya salah juga,"kata peguam itu.Adria tersentak.
"Amal Ilham,"nama itu meluncur laju dari bibir Adria.
Kedua-dua mereka mengukir senyum.


--------------------------------------------------------

"It’s been a long time we not see each other,"kata Amal membuka bicara.
Perkara ini tidak boleh ditunggu lagi.Ia perlu dilakukan sekarang!

"Tunggu sekejap,"pinta Amal.
Dia berlari ke arah DJ bertugas dan meminta DJ itu memainkan satu lagu apabila dia melakukan perkara yang ingin dilakukan sejak dulu lagi.


"Adria…Saya ada benda nak cakap dengan awak,"kata Amal.
"Apa?"bergetar jantung Adria mendengar Amal memanggilnya Adria.

Amal pergi ke sebelah Adria dan melutut.

"Putri Adria Qaisara,will you marry me and be with me no matter who I am?"lamat Amal.
Jantung Adria bergegup kencang.Tidak sangka ia akan menjadi secepat ini.
"Saya….saya…."Adria teragak-agak walaupun dia juga menantikan saat ini.

"Please Adria…I’d waited for thirteen years,"kata Amal memujuk.

"Tapi,ada satu syarat,"kata Adria.Adeyh!Main syarat-syarat pula.
Bibir Amal mengukir senyum seraya mengangguk.

"Awak kena naik mahkamah cinta dulu,"kata Adria menghadiahkan senyum kepada Amal.
"Mahkamah cinta?Dekat mana?Siapa hakim?"soal Amal yang memang sudah pro dalam bidang undang-undang ini.Begitu juga dengan Adria.
"Dekat rumah saya.Parents saya jadi hakim,"kata Adria.Wajahnya ceria.
"Orait!Saksi,pendawak raya,peguam bela,semua saya bawa,"jawab Amal.
"Ok,"jawab Adria.Amal memberi isyarat dan satu lagu berkumandang…


"Bermula dengan senyuman menjadi daya tarikan..
lalu hati memaksa..
mendekati dirinya..
sedikit demi sedikit aku semakin tertarik...
hinggalah tanpa sedar..
ku dalam kawalannya..

diri ini dah tak bisa lari..
diberkas untuk dihadapkan ke mahkamah cinta..

c/o

yang arif izinkanku membuat pengakuan..
bersalah ke atas semua
tuduhan yang disabitkan

tak guna peguam bela
kerana cukup nyata kujatuh cinta dengan
niat maka hukumlah ku
bersamanya seumur hidup..

aku rela dipenjara di dalam sangkar hatinya..
walau seribu tahun pun rasanya tak cukup..
setelah lama mencari pasangan di sanubari..
kini sudah terjumpa.. dan dialah orangnya.."


Adria tergelak kecil.Seperti tahu saja si Amal ni.Kata-kata yang diucapkan memang di seludup dari lagu ini pun.


----------------------------------------------------------------


3 tahun kemudian….


"Mama!"jerit Alisya.
"Kenapa?"
"Barbie doll Cha patah,"kata Alisya.
"Hey ladies!"tegur Amal.
"Kenapa ni?"soal Amal.
"Anak abang ni,"kata Adria.
"Anak mama juga,"jawab Alisya.

Amal menariknya ke dalam dokongan dan memberi ciuman di sebelah kiri dan Adria memberi ciuman di sebelah kanan…


TAMAT….

posted by Penulisan2u @ 3:06 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
39 Comments:
  • At 23/9/09 4:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhuhu.....best......

     

  • At 23/9/09 11:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes arr..sronok ekk
    heheh

     

  • At 23/9/09 1:57 PTG, Blogger iriz said…

    best! tp cam express je..
    heh..heh..:P

    lg best klo mule2 bg si adria tu jual2 mhal ke en..
    heh..heh..btw gud job!:)

     

  • At 23/9/09 2:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    OK...cara penceritaan ni lain dr yg lain. citer ni mcm krg pghytn ckit. mcm nak cpt shhga aku xsmpt nk rs prsaan wataknya. sorry la writer, aku komen ala2 juri AF. Gud luck

    -BUdak bosan-

     

  • At 23/9/09 3:35 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    kurg pghayatan bile baca..maybe ade lost something ms awk tulis..apepun usaha lg k!!

     

  • At 23/9/09 7:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    thanks all...
    sye dak bwh umo...
    so,agak kelam kabut sikit....
    hehehe...

    ada pembetulan tajuk lagu sikit,
    tajuk yang acha n irwan nyanyi tuh..
    bukan merelakan kau pergi,
    but,Menerima Kau Pergi...

    SOrry atas kecuaian tu ye...

     

  • At 23/9/09 8:54 PTG, Blogger miz ruha said…

    hehe...
    sweet...

    keep moving..!!

     

  • At 24/9/09 9:46 PG, Anonymous eirah_eira said…

    bestnyer cite nie....
    tp pendek sngt r.....
    hehehe......
    teruskan usaha anda......

     

  • At 24/9/09 4:59 PTG, Blogger piANum said…

    best,best....
    hehehe..soo sweet....
    tp btol r, cam nak cepat abes je citer ni..
    kalau ag pjg2 cket,mst ag best..

     

  • At 25/9/09 5:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok lah not bad tpi usage of english grammar tu betulkan ye klau bleh ;)

     

  • At 25/9/09 6:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ya allah..laju bebenor..rasa cam semput je bila baca...xrasa feel time baca..

     

  • At 25/9/09 6:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    heeee:D
    Sorry kepada yg smput ble baca..hehehe...

    penulis...

     

  • At 25/9/09 7:23 PTG, Blogger zarith natasha said…

    best ar kamu...
    congrates...
    lg pnjg lg best..
    keep it up...

     

  • At 28/9/09 6:51 PTG, Anonymous nur kasih said…

    len dri yg len..
    gud job pnulis..
    truskan brkarya..

     

  • At 28/9/09 9:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    truskan brkrya..

    tp apesal pndek sgt cter nie...

    ^-^

     

  • At 30/9/09 9:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni baru criter tntg bdk2 sekolah yg da wawasan.....
    wlaupon nmpk cam laju smcm tp ada isi gak la...
    usaha lagi ek..
    chaiyo2!

     

  • At 30/9/09 11:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweeet<3

     

  • At 1/10/09 1:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    13 tahun dulu ada acha ngan irwansyah ke nyanyi?

     

  • At 2/10/09 9:59 PG, Anonymous NaJie said…

    cter yg simple..baca time santai okla..
    byk smpaikan plot cter ni melalui lirik lagu drpd pencrtaan..:)dr_g

     

  • At 2/10/09 3:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    takde...
    kiranya 13 tahun dulu tu tahun 2009 la...
    hehehe....

    Penulis...:)

     

  • At 2/10/09 4:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cute love story
    A.1

     

  • At 2/10/09 4:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emmmmmmmmmmm
    nice story
    -sue87-

     

  • At 2/10/09 8:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lar..pendek giler citer ni..
    panjang ngan lagu je..huhu..
    terbantut emosi aku jap..
    erk..tny um..ley x aku tukar course? tetiber nk jadi lawyer..huhu

    -miss_purple-

     

  • At 3/10/09 6:39 PTG, Anonymous ieza_87 said…

    for miss unik, awk mmg unik la hehe... cte ni best, sesuai utk cerpen pendek, jln crte menarik, very sweet i like it :-)

     

  • At 6/10/09 4:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    to all the readers....
    kalau saya kata saya baru 12 tahun....
    ada yang percaya tak???


    penulis...

     

  • At 9/10/09 2:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menarik cte ne ...tp cm xpress sgt jea ...

     

  • At 9/10/09 10:15 PTG, Anonymous myNurul said…

    erm..idea dh mnarik..but too simple la dik..
    xpe2..ni kire2 dpt idea ter0s taip la ni ek..leh tmbh lagi..perbaiki lagi ea..caya la dik! gud luck ea..
    \(^_^)/

     

  • At 10/10/09 5:36 PG, Blogger Anarif_88 said…

    hehehe.best!dah la skrg lagu tu tgh top.hehehe.tp tu la, x smpt nk feel, express sgt.hehehe.

    anyway, boleh diasah lagi, idea dh ada, bakat pun dah ada.
    cuma nk polish je lg.ok? gud luck!

    love,

    anarif (penulis novel Anaknya, Anakku Jua-Lu'lu' dan Marjan)

     

  • At 10/10/09 5:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bess..tp cepat sgt...keep it up..


    intansuhaila74@yahoo.com

     

  • At 11/10/09 12:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sorry..
    memang ada idea terus tulis..
    tak edit and terus pos...hehehe....
    memang agak express...ngeh3...

    and,
    maybe gaya penceritaan mungkin tak kena.
    cuz i'm just 12....


    penulis..:)

     

  • At 26/10/09 6:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah...
    biar btul pnulis bru brumur 12 thn???
    ni dh kira bagus...
    insyaALLAH,klu diasah bkat tu lgi akan jdi seorng pnulis yg brbakat pda msa akan datang...
    gud luck n tahniah kpd pnulis...

     

  • At 29/10/09 12:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    drastik sgt..tak logik rase nya..tba2 jmpa trus je ajak khwin..tak salah klu nk jdkan cter 2 lain dpd yg lai tp pastikan anda menyelitkan sedikit realiti supaya pembaca sedar akan kehidupan yang sebenar-benarnya, bukan hanya berpegang pada khayalan semata-mata..pape pun, gud job..moga dapat menyerlahkan lagi bakat anda..congrates..

     

  • At 29/10/09 8:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sangat betul...

    I'm just 12...

    terima kasih di atas komen yg diberikan..:)


    penulis..

     

  • At 1/11/09 11:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CEPAT BNGAT JTUH CINTA!!

    CINTA XPRES KER??

    UHUX...




























    ME...

     

  • At 13/11/09 7:31 PTG, Anonymous syud slumber_jer2002@yahoo.com said…

    bgusla penulis try jg menulis.. wlpun br 12 tahun.. cinta express ni biasa d ikhayalkn oleh dak2 remaja.. patutla xde konflik sgt.. xpe penulis.. cuba slow2.. cari pengetahuan mll pembacaan..nt leh garap dlm penulisan yg baru ek.. good luck

     

  • At 10/5/10 1:38 PTG, Anonymous annies said…

    best la citew ni. citew pasal mahkamah cinta pun ada kew. hebat betul la...tahniah!!!!

     

  • At 23/3/11 11:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la citer ny,,,
    tapi laju sangat n citer nyer pendek sangat
    law panjang cikit lg bes,,
    gud luck n chayok2,,

     

  • At 28/3/11 8:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet2..keep up your writing.
    ~Good Luck penulis~

     

  • At 30/4/11 12:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kelakar ar

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group