BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Sabtu, September 12, 2009
Cerpen : Di suruh Berkahwin kerana sebiji Epal
Nama Pena : Littlezanera

Seorang lelaki yang soleh bernama Tsabit bin Ibrahim sedang berjalan di pinggiran kota Kufah. Tiba-tiba dia melihat Sebiji buah epal jatuh diluar pagar sebuah kebun buah-buahan. Melihat epal yang merah ranum itu tergeletak di tanah membuat air liur Tsabit terbit, apalagi di hari yang panas dan tengah kehausan. Maka tanpa berfikir panjang dipungut dan dimakannyalah buah epal yang lazat itu, namun demikian,tatkala dia baru memakan separuh daripada buah epal itu,dia teringat bahawa buah itu bukan miliknya dan dia belum mendapat izin pemiliknya.

Maka dia segera pergi ke dalam kebun buah-buahan itu untuk menemui pemiliknya, meminta dihalalkan buah yang telah dimakannya. Di kebun itu dia bertemu dengan seorang lelaki. Lalu dia berkata, "Aku sudah makan separuh daripada buah epal ini. Aku berharap agar anda menghalalkannya". Orang itu menjawab, "Aku bukan pemilik kebun ini. Aku Khadamnya yang ditugaskan menjaga dan mengurus kebunnya".

Dengan nada menyesal Tsabit bertanya lagi, "Dimana rumah pemiliknya? Aku hendak menemuinya dan meminta agar dihalalkan epal yang telah ku makan ini." Pengurus kebun itu memberitahukan, "Apabila engkau ingin pergi kesana maka engkau harus menempuh perjalan sehari semalam".

Tsabit bin Ibrahim bertekad akan pergi menemui si pemilik kebun itu. Katanya kepada orang tua itu, "Tidak mengapa. Aku akan tetap pergi menemuinya, meskipun rumahnya jauh. Aku telah memakan epal yang tidak halal bagiku. Bukankah Rasulullah s.a.w. sudah memperingatkan kita melalui sabdanya: "Siapa yang tubuhnya tumbuh dari yang haram, maka ia lebih layak menjadi umpan api neraka"

Tsabit pergi juga ke rumah pemilik kebun itu, dan setiba di sana dia pun mengetuk pintu. Setelah si pemilik rumah membukakan pintu, Tsabit langsung memberi salam dengan sopan, seraya berkata," Wahai tuan yang pemurah, saya sudah terlanjur makan setengah daripada buah epal tuan yang jatuh ke luar kebun tuan. Kerana itu mahukah tuan menghalalkan apa yang sudah ku makan itu?"

Lelaki tua yang ada dihadapan Tsabit mengamatinya dengan cermat. Lalu dia berkata tiba-tiba, "Tidak, aku tidak boleh menghalalkannya kecuali dengan satu syarat." Tsabit merasa khawatir dengan syarat itu kerana takut ia tidak dapat memenuhinya. Maka segera ia bertanya, "Apa syarat itu tuan?" Orang itu menjawab, "Engkau harus mengahwini puteriku !"

Tsabit bin Ibrahim tidak memahami apa maksud dan tujuan lelaki itu, maka dia berkata, "Apakah kerana hanya aku makan setengah buah epal yang terjatuh di luar kebunmu, aku harus mengahwini puterimu?"

Akan tetapi pemilik kebun itu tidak memperdulikan pertanyaan Tsabit. Dia malah menambahkan, katanya, "Sebelum pernikahan dilangsungkan, engkau terlebih dahulu harus tahu akan kekurangan-kekurangan puteriku itu. Dia seorang yang buta, bisu, dan tuli. Lebih dari itu ia juga seorang yang lumpuh."

Tsabit amat terkejut dengan keterangan si pemilik kebun. Dia berfikir dalam hatinya, apakah perempuan seperti itu patut dia persunting sebagai isteri gara-gara setengah buah apel yang tidak dihalalkan kepadanya? Kemudian pemilik kebun itu menyatakan lagi, "Selain syarat itu aku tidak boleh menghalalkan apa yang telah kau makan !"

Namun Tsabit kemudian menjawab dengan mantap, "Aku akan menerima pinangannya dan perkahwinannya. Aku telah bertekad akan mengadakan transaksi dengan Allah Rabbul 'alamin. Untuk itu aku akan memenuhi kewajiban-kewajiban dan hak-hakku kepadanya kerana aku amat berharap Allah selalu meridhaiku dan mudah-mudahan aku dapat meningkatkan kebaikan-kebaikanku di sisi Allah Ta'ala".

Maka pernikahan pun dilaksanakan. Pemilik kebun itu menghadirkan dua saksi yang akan menyaksikan akad nikah mereka. Sesudah perkahwinan selesai, Tsabit dipersilahkan masuk menemui isterinya. Sewaktu Tsabit hendak masuk kamar pengantin, dia berfikir akan tetap mengucapkan salam walaupun isterinya tuli dan bisu, kerana bukankah malaikat Allah yang berkeliaran dalam rumahnya tentu tidak tuli dan bisu juga. Maka dia pun mengucapkan salam, "Assalamu"alaikum..."

Tak disangka sama sekali wanita yang ada dihadapannya dan kini resmi jadi isterinya itu menjawab salamnya dengan baik. Ketika Tsabit masuk hendak menghampiri wanita itu , dia mengulurkan tangan untuk menyambut tangannya. Sekali lagi Tsabit terkejut kerana wanita yang kini menjadi isterinya itu menyambut uluran tangannya.

Tsabit sempat terhentak menyaksikan kenyataan ini. "Kata ayahnya dia wanita tuli dan bisu tetapi ternyata dia menyambut salamnya dengan baik. Jika demikian berarti wanita yang ada dihadapanku ini dapat mendengar dan tidak bisu. Ayahnya juga mengatakan bahawa dia buta dan lumpuh tetapi ternyata dia menyambut kedatanganku dengan ramah dan mengulurkan tangan dengan mesra pula", Kata Tsabit dalam hatinya. Tsabit berfikir, mengapa ayahnya menyampaikan berita-berita yang bertentangan dengan yang sebenarnya ?

Setelah Tsabit duduk di samping isterinya, dia bertanya, "Ayahmu mengatakan kepadaku bahawa engkau buta. Mengapa?" Wanita itu kemudian berkata, "Ayahku benar, kerana aku tidak pernah melihat apa-apa yang diharamkan Allah". Tsabit bertanya lagi, "Ayahmu juga mengatakan bahawa engkau tuli, mengapa?" Wanita itu menjawab, "Ayahku benar, kerana aku tidak pernah mahu mendengar berita dan cerita orang yang tidak membuat ridha Allah.

Ayahku juga mengatakan kepadamu bahawa aku bisu dan lumpuh, bukan?" Tanya wanita itu kepada Tsabit yang kini sah menjadi suaminya. Tsabit mengangguk perlahan mengiyakan pertanyaan isterinya. Selanjutnya wanita itu berkata, "aku dikatakan bisu kerana dalam banyak hal aku hanya menggunakan lidahku untuk menyebut asma Allah Ta'ala saja. Aku juga dikatakan lumpuh kerana kakiku tidak pernah pergi ke tempat-tempat yang boleh menimbulkan kegusaran Allah Ta'ala".

Tsabit amat bahagia mendapatkan isteri yang ternyata amat soleh dan wanita yang memelihara dirinya. Dengan bangga ia berkata tentang isterinya, "Ketika kulihat wajahnya... Subhanallah, dia bagaikan bulan purnama di malam yang gelap".

Tsabit dan isterinya yang solehah dan cantik itu hidup rukun dan berbahagia. Tidak lama kemudian mereka dikurniakan seorang cahaya mata yang ilmunya memancarkan hikmah ke seluruh penjuru dunia, Beliau adalah Al Imam Abu Hanifah An Nu'man bin Tsabit.
posted by Penulisan2u @ 2:10 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
68 Comments:
  • At 12/9/09 3:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni cerpen ka cerita kanak-kanak....
    point x dak......
    langsung x dak......
    mcm tiru ja....tiru kat buku cerita knk-knk...
    x jumpa kat blog org lain.....
    sorry pedas skit

     

  • At 12/9/09 3:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ade pengajaran!!

     

  • At 12/9/09 3:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam littlezanera..
    hmmm,cter zmn nabi kn..
    pe2 pn ok la..
    keep up a gud work..
    niya1501@yahoo.com

     

  • At 12/9/09 3:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni cerpen ka cerita kanak-kanak....
    point x dak......
    langsung x dak......
    mcm tiru ja.....tiru kat buku cerita knk-knk...
    x jumpe kat blog org lain.....
    sorry pedas skit

    p/s : owg y anta komen tu bengong! tu kisah nabi! ley plak komen pedas mcm tu!!

     

  • At 12/9/09 4:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Assalamualaikum..
    da lama sy cari cte ni.
    alhamdulilah dapat jgk jmpe..
    cte ni tlalu bnyk mkna yg tsirat..
    thniah bt pnulis yer..
    -fatin

     

  • At 12/9/09 4:50 PTG, Blogger AiMaN HaDi said…

    syukran atas penulisan ini

     

  • At 12/9/09 8:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    teringat lagu dr kumpulan rabbani
    "cari2 lah pasangan hidup betul2 oh kawan bahgia berseri rumahtangga harmoni"

     

  • At 13/9/09 12:32 PG, Blogger syasya said…

    cerita ni mmg best...mesti diadaptasi dari kisah zaman nabi dulu kan? da penah bace da..

    bila bace citer ni teringat plak kat lagu rabbani(cari pasangan)

    to writer...keep it up!

     

  • At 13/9/09 1:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha.. lawak r org yg first coment to.. de ke samekan cite zaman nabi ni gan cite knk2?? ish2...jauh dah to hehe...
    sape stuju gan saya?? hahaha

     

  • At 13/9/09 1:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sy prnh dgr crita ni dlm tv tp dah lme lah...mmg best..klo xslap ustazah siti nurbahiyah yg crita..trma ksih kpd penulis sbb ingat kan blik cerita ni kat sy..crita ni mmg best sgt

     

  • At 13/9/09 1:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    org yg first anta komen tu meng bengong....
    da ka ckp xdak point...
    punya la bnyak pengajaran dlm cita tu...
    pastu leh plak ckp cita kanak2...
    xtau ka imam Abu Hanifah tu sapa...
    ckp mcm org yg lemah pegangan agama ja...

     

  • At 13/9/09 1:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pemberi komen yang pertama... tak pernah dengar pasal cerita ni ke.... apa salah nyer selit selit cerita teladan....bagi membawa kesedaran....boleh menambahkan pengetahuan...tentang tidak halal memakan sebelum mendapat restu pemilik

     

  • At 13/9/09 2:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh ct nih..
    byk pengajaran yg bleyh d ambil..
    ape la org 1st yg bg komen 2..
    ct cm nih d sme kn ngn ct knk2????
    dh 2 plk kate xd point..
    byk la de..pnye la byk point dlm ct nih..
    point baek2 lagi..
    xreti komen, bek xyh komen la weyh..huhuhu

     

  • At 13/9/09 12:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    owg first tuh mmg ntah ape2..
    cite zaman nabi pon x knl..
    knk2 pon tau..

     

  • At 13/9/09 12:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..
    best glr ctr nie..
    ade gak wujud ctr cm nie kat sini..
    alhamdulillah..

     

  • At 13/9/09 3:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la citer ni...
    so, sweet :)

     

  • At 13/9/09 9:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    maybe org yg 1st comment tu x pnh dgr kot cter ni.. sbb tu die kata cter ni cter kanak2.. maafkan la die..

     

  • At 13/9/09 9:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    maybe org yg 1st comment tu x pnh dgr kot cter ni.. sbb tu die kata cter ni cter kanak2.. maafkan la die..

     

  • At 14/9/09 12:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni cerita dipetik dari kisah seorang hamba Allah yang begitu mentaatiNya,..
    Bukan ceita untuk kanak-kanak,...

     

  • At 14/9/09 12:47 PTG, Blogger Anarif_88 said…

    salam.good job to the writer for rewriting this story.as a result, sahabat2 yg x prnh tau cerita ni pun could benefit from it.
    well, i wrote a story inspired from this real story too and i posted it here quite a long time ago.
    but if ada sesapa rasa nak baca my version, sila klik link ni.

    http://anarifartpieces.blogspot.com/2009/04/cinta-itu-buta-pekak-dan-bisu.html

    one of my readers commented and told me that Tsabit, the man in the inspiring story was actually the father of one of our great Imams, and he was al-Imam Abu Hanifah bin An-Numan at-Tsabit...

    once again, this is one great story but u have to mention it as one rewritten story so that others will know and they wont criticize u negatively, as the first commentator did and that was not good for everyone.

    may we all benefit fromt this matter, and Happy Lailatul Qadar. ;)

    love,

    anarif

     

  • At 14/9/09 12:58 PTG, Blogger Anarif_88 said…

    ops! sorry, sy x perasan writer dh mention psl imam Abu Hanifah. ;)

     

  • At 14/9/09 1:25 PTG, Blogger AzYaN said…

    bagus ceritanya.. cerita sebegini sukar dicari dalam blog ini.. harap penulis dapat menulis lebih banyak cerita seperti ini...

     

  • At 14/9/09 3:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer nie sy ada baca n dgr..tp dh lama x dgr..
    citer nie bnk pngjrnya....
    buta,pekak,bisu n lumpuh trlmpu dlm utk dmngrtkn bg sorng mslmhy baik...
    klw sape2 y x dpt point dsblk citer nie mmng rugi...
    bnyk2 le hyati citer nie yek..

     

  • At 14/9/09 9:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bodoh la sape yg komen cerita nie x best or x de point..owg yg cakap cam tue org yg x pernah bace kisah zaman2 nabi sahabat2 nabi...tahu nak bace kisah cinta manusia yg melalaikan je...

     

  • At 14/9/09 9:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg begol gler dak yg ckp cerpen ni xda point..
    bdohny ko..
    klu xpenah bljr agama, xpenah skolah agama..
    jgn bajet2 mcm tau..
    so, skrg ni smua org tau kau tu bodoh..
    x bengang ke,,smua org ckp KO BODOH..
    mmg btul n tepat skali..

    diaazz

     

  • At 15/9/09 8:04 PG, Anonymous ain hanani said…

    best cter nie, mengingatkan kita tntg kbsrn Allah S.W.T
    org yg berbuat baik akan di balas baik
    itu jnji allah kn?
    so...good luck and try do the best again

     

  • At 15/9/09 11:11 PG, Anonymous wannur_najeeba said…

    salam..before this, xpnah lg tbaca cter ni,cuma pnh dicrtakan wktu mjlis taklim..
    alhamdullilah,dpt gak cter ni yg diolah melalui lisan plak..bru bkesan utk srap dlm hati wat pedoman..dr_g

     

  • At 15/9/09 11:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    good job writer.....
    bgus jgk kalau buat citer camni...bnyk pengajaran n bg sape2 yg x pernah tau kisah teladan dulu2 like this, inilah yg patut anda cari.....

    ...qaseh...

     

  • At 16/9/09 4:57 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    ni kisah di zaman nabi dulu..
    bagus ni..buat pengjaran kpd semua..
    dpt dijadikn pedoman.

     

  • At 16/9/09 6:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    terima kasih kpd penulis...
    byk pgjaran citer ni
    sekali skla kena jgk baca citer mcm ni..
    bukan asyik citer cinta entah pe2 tu..
    teruskan usaha....

     

  • At 17/9/09 6:37 PTG, Anonymous Ilham Rusydan said…

    best tol...
    skang nie ade lg ker org yang cam2....?
    pnuh ngan pengajaran...
    5/5

     

  • At 18/9/09 1:59 PTG, Blogger iriz said…

    ary tu ustzh bru lg citer psl ni at
    satu kelas ak..
    x sngka ad plak y tulis at sni..:)

    btw..org y komen 1st skali uh..bwk2 la bertaubat ye...
    belila bnyk2 buku tntg kesah nabi..jgn main tabuk je semua benda..
    nak komen pun pki akal skit..
    x bnyk taper...skit pun jadilah...

    btw..congrates penulis...:)

     

  • At 18/9/09 11:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie ader mesej yg nk di sampaikn...
    tapi mcm pernah baca jln citer nyer....
    bagi yang bagi komen ckp penulis tu bodoh ker bengong ker...
    ader aku kesah...yang penting aku paham aper yang cuba penulis sampaikan..enth2 ko org yang kureng pandai nk ber pikir agk nyer...terlalu slow nk menilai...so lu pikir ler sendiri eik...lagi satu klu rasa bagus sgt tulis ar..klu setakat komplain je xder makner nye ooooo...
    so penulis..cuma perlu baiki jln citer nyer,biar org yang kureng tu leh paham....sayonara...
    assalamualikum....

     

  • At 19/9/09 12:07 PG, Anonymous fiza said…

    hey..ni kan citer sal imam ulama' dulu kan????
    nape cakap takde point/./tak kan tak pernah kenal kot??jahil sangat////sian//len kali nak komen biar berintelektual./....sy rasa citer ni bagus sebab ceritakan kisah reality..bukannya kisah cinta bodoh...!!!!1

     

  • At 19/9/09 1:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    patutnya pengkritik pertama itu bubuh ayat-sory,jahil cket,bkn sory pedas sket- huahuahua...tu tnda akhir zaman tu Allah nak tunjuk.

     

  • At 22/9/09 9:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    orang yg bagi komen pengkritik pertama tu' bengong' mmg tak sedar diri..semua org ada melakukan kesalahan..kenapa suka kutuk-mengutuk??

     

  • At 24/9/09 11:00 PG, Anonymous UPINIPIN said…

    btol3...citer ni even ad unsur ciplak ckit tp ok pe?
    lain dr yg len tau...
    it's better than none..
    dr cter yg len yg lbey kuang smer je
    klah 2...ingt jgn sukati kutuk owg..
    kalo btol terer try wat 1 pastu published cni..
    ADA BERANI..???

     

  • At 26/9/09 12:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni mmg penuh pengajaran.bg yg 1st comment tu, harap2 jgan la kutuk2 citer ni.buat org lain gak,xbaik tau ckp org lain lain bodoh...buat writer,keep it up..assalamualaikum

     

  • At 26/9/09 4:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Salam, saya penah dengar cite ni ustazah cite dulu. bgusla banyak pengajaran.best dapat isteri macam perempuan 2 kan.

     

  • At 28/9/09 5:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni aku baca masa umur 5 tahun....mmg menyentuh hati...rasa insaf dan sedar kpd Allah ,isteri dan keluarga

     

  • At 2/10/09 10:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cian tul ada org yg x penah dgr cite zmn nabi nie
    leh lak ckp cite nie xde point
    2lah, lain kali nk bg komen biarlah dgn bijaksana...

     

  • At 6/10/09 8:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la citer ni...p dah pernah baca n dah lama cari citer ni.alhamdullillah kat cni pun de citer yang memberi pengajaran selain citer yang bnyk bg fantasi...to writter thanks

     

  • At 6/10/09 9:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg gle bodoh bdak yg komen 1st 2.kantoi bdk kcik.hak2.cte zaman nabi pn x tau..gle sah bodoh r bdk nih...woi p tdika blek la woi..dgr cte zaman nabi blek.x pun dgr cte KISAH2 ANBIYA..HAK2..still nk ckp bdk n tsgt la bodoh...wrter..lu mmg best r post cte n..

     

  • At 9/10/09 1:04 PG, Anonymous qutey_ainz said…

    ALLHAMDULILAH SYUKUR KE HADRAT ALLAH
    ade jgk org yg menulis cerpen mengenai nabi !!!!!
    sepatutnyer tajuk nyer ( di suruh berkahwin kerana telah memakan setengah epal ) minta maaf tapi bagi pendapat je!!!
    akum......

     

  • At 10/10/09 10:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...ad pengajaran...
    huhuhu...^_^...

     

  • At 12/10/09 9:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nmpak sgt org yg firs komen 2 x tau kisah2 pd zaman nabi..huuhh len kali nak komen pikir la dulu
    x patut btoi samakan dgn cite kanak2

     

  • At 13/10/09 5:48 PTG, Anonymous najjah said…

    Salam, alhamdulillah..bt penulis terbitkan cite nie..
    same2lh kte jadikn panduan, lgpn byk pgjarankan..
    so, xyah nk gaduh2lh erk.. :)

     

  • At 15/10/09 4:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm.banyak pengajaran yang boleh kita ambil dari citer ni

     

  • At 17/10/09 3:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    macam pernah dengar je cite ni

     

  • At 24/10/09 1:52 PG, Anonymous tengku zariff said…

    citer mmg bgus tok bdk2 zmn skunk.. ak pasti rmai remaje skunk yg xtahu n xpenah nk tau psl citer2 cm ni trmasuk lah kwn2 baik ak.. ble bce citer niey, ak dpt bnyk pngajaran yg bley d jadikan panduan tok ak.. org 1st yg komen tu "SEMEMANG-MEMANGNYE JAHIL DALAM AGAMA" apatah lg dlm citer2 teladan niey.. ade ke patut smekan citer niey dgn citer kanak2.. hmmm.. xptot2..


    writer.. tros kn usahe ko utk memartabatkan lg agama islam.. gud luck..

    ikhlas dr:-
    tengku zaffuan shazzariff

    =D

     

  • At 24/10/09 10:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Salam..
    ana ske cter nie.. hpefully akn rmi lg yg mnulis cter mcm nie.. bknlah asyk cinta, cinta dan cinta.. pgulas pertama mngkin xpnah baca cter begini agknya..

     

  • At 25/10/09 1:24 PG, Anonymous azyan_hiasani said…

    skrg nie ssh kn nk jmpa wanita Islam yang begitu mnjga maruah dan tingkah laku...
    tahniah kpd writer...
    x slp sy kisah ni dah dilagukan oleh kump rabbani...
    tajuk dia cari pasangan...
    dan kisah ni adlh ksh bnar dan bkan dongengan semata2...

    wsslm...

     

  • At 25/10/09 1:40 PG, Anonymous azyan_hiasani said…

    maafkanlah org yg 1st kmen tu...
    mungkin dia lbih ska bc cter yg brunsurkn cinta...

    p/s untk org yg 1st kmen...
    len kali pstkan kta dah ckup ilmu sblm nk kmen...
    jgn hanya tau mngkritik...

     

  • At 25/10/09 9:21 PTG, Anonymous aliff said…

    hmm.. ak maafkn org yg 1st komen tu trmasuklah s zarif ni.. zarif.. ko kutuk kwn baek ko ke?? wah, sedap mlut je ckp ktowg cm tu?? siap lah ko.. jup agy ktowg g umah ko.. blasah ko ckop2..

    wlu bgaimane pun.. ak skong zarif dan yg len2 tu.. xspatutnye kite ckp cm tu kt writer.. bro.. ko xpenah dgr ke cite cmni?? ak yg trkejal ni pun penah r dgr cite niey.. malu r bro.. dh xtahu, nk smekan cite ni ngan cite knk2.. Lu bikin Wa segan r..

     

  • At 7/11/09 11:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    y 1st komen 2..
    ko nie xkn ler xpnh dgr cter nie. .
    ak y mmg bpak sgla jht pon pnh gk dgr cter nie. .
    plez la rujukk dlu kt mn2 b4 bg komen2. .
    skng nie ko jgk y skit ati tgk org komen ko pnyer komen. .
    kuakuakuakuaaa
    2writer, gud job. .i luv it!!

     

  • At 21/12/09 11:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez cite nie,,
    ustaz bru pas cite..
    x sangka dapat bace kat cni..
    bez sgt

     

  • At 8/5/10 11:30 PG, Anonymous insan_ingin_berubah said…

    salam..
    bestnye cite ni..sgt sweet~
    thanx byk kt penulis^^

     

  • At 4/6/10 5:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm..lau nk wat citer..cr la bhn len..jgn amik cter yg dh da..

     

  • At 4/8/10 3:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ceh...cite amik dr bku knak2..zaman aku kcik2 dlu aku dh bce cite ni la.. ape la.. cri la idea sndri.. xbaik tau
    duk ciplak2 karya org len..

     

  • At 1/9/10 7:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni crite mse zaman nabi kan..
    dah ingt blik ble bce crite ni..
    mmg mongop la org yg tanpa nama tu ckp..
    crite ni xde point..
    crite ni pnuh pngajaran..

    ---;'--<<@

     

  • At 7/1/11 10:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    banyak kali gak bace cte ni.rasa mcm ade yg kurang je.bukan ckit tp banyak.klu x silap b4 kawen tasbit kene keje kt kebn owg 2 tanpa upah

     

  • At 26/1/11 6:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    org first komen tu tolong pertingkatkan yer pengetahuan anda dalam cerita2 zaman nabi and cerita2 sahabat nabi...

     

  • At 8/7/11 1:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    untuk yg komen pd 4/8/10 tuh.. cite ni bukan ciplak crite lain lah... kalo true story mane ada istilah ciplak menciplak....sesape pun berhak untuk menulis, asal jln crite x lari... apara....

     

  • At 5/8/11 1:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah lama cari cerita ni...
    sebuah cerita yang bagus dan menarik..
    sesuai sgt tk di jadikan pengajaran...
    mungkin cerita ni ciplak tapi kne ingat tak semua orang tau cerita ni...kan3

     

  • At 6/9/11 10:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    slm.wahai pemberi komen yg pertama
    adakah anda seorg yg jahil ttg agama,al quran n hadis?
    klo x tau samaada ia kisah nabi/dongeng sekalipun jgn r bagi komen yg PEDAS2

     

  • At 18/12/11 2:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bravo....
    i like it very much!!!
    bravo....

     

  • At 27/4/12 2:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolong la..buat ape kite nk marah2..
    tk baek.. nti kite plak dpt dosa.. nasihat memang bole tp jgn la kite pn nk ikot mcm die

     

  • At 17/9/12 5:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita yang menarik..sesuai untuk semua lapisan umur..teruskan usaha..chaiyo2..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group