BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, September 23, 2009
Cerpen : Cinta Seorang Pembunuh
Nama Pena : Nadia nathasha

"Wei, Azreen!! Tolong tukar ke TV3! Aku nak tengok berita ni..." kata Ayuni.
"Ok..."
"Nah..." Ayuni memberikan secawan milo panas kepada Azreen yang masih tekun menghadap bukunya.
"Thanks..." ucap Azreen.
"Reen! Reen! Kau tengok ni!"
"Kenapa dengan kau ni Ayuni? Terjerit-jerit... Ada apa?" Azreen bangun dari tempat duduknya dan duduk di sofa bersebelahan Ayuni.
"Itu... Itu Azriq, kan?"
"Haah... Tapi... Tapi dia tak... Ah! Tak mungkin itu dia... Dia tak macam tu lah Yuni... Aku tau dia tu macam mana... Dia tak kan sanggup..."
"Cuba kau call dia."
Azreen terus mengambil telefonnya dan menelefon Azriq. Nombor yang anda dail tiada dalam perkhidmatan kami. Berulang-ulang Azreen mendengar suara operator itu.
"Kenapa dia off handphone dia?? Tak mungkin Azriq yang merogol dan membunuh Shazmira dengan kejam. Remaja yang berusia 17 tahun itu didapati hilang 3 bulan yang lepas dan mayatnya di temui di tong sampah belakang deretan kedai pada minggu lepas. Dia di temui dengan kedua-dua pergelangan tangan dan kakinya dikerat. Keadaannya amat mengerikan.
Azreen terduduk. Dia mengeluh sendirian. Tak mungkin... Memang tak mungkin itu Azriq. Azriq seorang yang penyanyang, caring dan romantik. Tak mungkin dia akan membunuh dengan kejam sekali.
"Azreen... Dia dah larikan diri..." lapor Ayuni yang baru mengetahuinya melalui Buletin Utama di TV3.
----------------------------------------------

Lagu baru daripada Ana Rafali bergema. Telefon Azreen bergetar di atas meja kerana diletakkan vibrate. Azreen menjawabnya walaupun nombor tersebut tidak dikenalinya.
"Hello?"
"Assalamualaikum, sayang..."
"Waalaikumsalam... Az... Azriq??"
"Ya... Ini Azriq... I rindulah kat you... Lama kita tak jumpa kan? Jom kita keluar... I tunggu you kat luar rumah you, ok..." talian diputuskan.
Azreen menjenguk ke luar tingkap biliknya. Dilihatnya tiada satu kenderaan pun di luar. Azreen bersiap dan bersolek ala kadar. Dia menanti. Dilihatnya dari atas, sebuah kereta Honda Jazz milik Azriq berada di hadapan rumah sewanya. Telefon Azreen berbunyi lagi. Azreen menjawabnya dan turun ke tingkat bawah.
"I dah sampai..." maklum Azriq.
"Ok..."
Azreen turun ke tingkat bawah dan mengunci pintu rumahnya. Azreen masuk ke dalam kereta dan Azriq terus memandu ke Putrajaya.
"You tak nak cerita apa-apa ke Azriq?"
"About what? Shazmira? So, you think thats me is it?" tanya Azriq.
"Habis muka siapa yang terpampang dalam surat khabar? And your nama was mentioned you know?! Everyone is talking about you! And dorang semua kata I ni girlfriend kepada seorang pembunuh!"
"Jadi you percaya pada benda karut tu?"
"Mana I tak percaya... At first I don\'t believe it. But now, muka you merata tempat. Polis mencari you!" luah Azreen. Azriq menghentikan keretanya di tepi. Dia keluar dan menikmati keindahan tasik di Putrajaya itu. Azreen turut keluar.
"Nice isn\'t it? Sembilu kasih dulu shooting kat sinilah..." kata Azriq.
"Azriq... Tell me the truth..." kata Azreen. Azriq melepaskan satu keluhan berat. Dia bersandar pada tiang dan pagar jambatan Putrajaya itu.
"Ok. I\'ll tell you. But you have to promise me." pinta Azriq.
"Promise what?"
"Promise to me. Say that you percayakan I walau apa pun firnah yang orang taburkan tentang I, ok?" Azreen mengangguk.
"Yes. Thats me. I\'m the one who rape and killed her." kata Azriq perlahan.
Air mata Azreen bergenang lalu mengalir pada pipinya. Azreen terduduk, bagaikan tidak percaya. Dia menekup mukanya, malu dengan dunia. Dia menangis semahu-mahunya. Azriq terus memeluk Azreen, tetapi dibiarkannya terus menangis.
"Kenapa... Kenapa, Azriq?? How dare you..." kata Azreen tersedu-sedu. Dia membalas pelukan Azriq. Sampaikan basah baju Azriq dek air matanya.
"I tunggu you ok dulu... Baru I bagitau you... Jom, I hantar you balik..."
"I tak nak balik... I nak tau, why??" Azreen menolak tubuh Azriq dan memalingkan wajahnya.
"Because I love you so much..."
"Apa kaitannya? Apa kaitannya, Azriq?!!" raung Azreen.
"Shhh... Relax, sayang..." kata Azriq menenangkan Azreen. "Dia mengaku dia cintakan I. I pun layan dia. I mengaku I dah curang pada you. But then I dengar cerita, from her friends, that she want to get rid of you." cerita Azriq.
"Tapi dia just cemburu! Dia tu budak 17 tahun. You pun tahu kan?! Budak macam tu hany berani di mulut... But she wouldn\'t even dare to see me!!" marah Azreen.
"Tapi I tak nak dia apa-apakan you, walau sikit pun. Memang I\'m flirting with her. But I don\'t love her. Only you in my heart. And I wouldn\'t let her hurt you even by a word. I tak akan benarkan dia lukakan youy walau sikit pun, sayang..." kata Azriq. Dia mengeratkan lagi pelukannya. Azreen menangis dalam pangkuan Azriq.
--------------------------------------------

Sejak Azreen mengetahui perkara sebenar berkaitan Azriq, dia mula mengikut setiap perkembangannya. Sejauh mana pihak polis dapat menjejakinya. Azreen sedih mengenangkan Azriq.
"Azreen..." Azreen menoleh. "Ini, ada surat untuk kau. Mungkin dari Azriq."
Azreen menyambut huluran Ayuni. Perlahan-lahan dia membuka sampul surat tersebut dan membacanya.
Setelah selesai membaca, Azreen menyimpan surat itu ke dalam sampulnya semula. Air matanya bergenang lalu mengalir deras. Ayuni terus memeluk sahabatnya itu.
"Apa dia kata, Reen?"
"Dia nak bernikah dengan aku..."
"Habis? Kau nak terima ke?"
"Patut ke aku terima? Kekasih aku tu seorang pembunuh Yuni... Cubalah kau bayangkan... Tapi aku tak rela kehilangan dia..." Ayuni melepaskan pelukannya.
"Kalau aku, aku nak dia jadi suami aku. Sebab aku sayang kat dia. And aku nak habiskan masa yang ada dengan menjadi isteri yang terbaik untuk dia sebelum dia pergi meninggalkan aku..." kata Ayuni.
"Dia... Dia kan pergi? Aku tak faham..."
"Ye lah... Sampai bila dia nak larikan diri, Reen... Kalau dia salah langkah walau seinci pun, dia boleh kena tangkap. Pendapat aku, kalau kau betul-betul sayang kat dia, kau terimalah dia dan jangan bazirkan waktu terluang kau dengan dia..."
"Dan lagi satu. Klau kau bersedia untuk terima dia sekarang ni, seorang pembunuh, kau juga kena bersedia untuk kehilangan dia suatu hari nanti."
-------------------------------------------

Majlis akad nikah berlangsung dengan sederhana. Majlis itu hanya dihadiri oleh wakil wali, tok kadi, 2 orang saksi dan juga teman rapat Azreen yang dipercyai kerana takut Azriq diserbu polis. mujur saja tok kadi dan wakil wali itu tidak mengecam Azriq.
"Aku nikahkan dikau, Mohd Azriq Aizat bin Mohd Azuan dengan Siti Nur Azreen binti Yahya dengan mas kahwin RM 80 tunai."
"Aku, Mohd Azriq Aizat bin Mohd Azuan, terima nikahnya Siti Nur Azreen binti Yahya dengan mas kahwin RM 80 tunai." lafaz Azriq dengan lancar dan tenang. Selesai membaca doa, Azriq menyarungkan cincin pada jari manis Azreen.
Tanpa sedar, air mata Azreen bergenang tatkala Azriq menciumnya di dahi.
"Shhh... Jangan nangis lagi, sayang... Ini kan hari bahagia kita?" I tak nak you bersedih lagi..." bisik Azriq.
Selelsai segalanya, Azriq terus mendapatkan Azreen. Ayuni tersenyum. Memang tidak boleh dipercayai. Azriq kelihatan sangat sempurna dan sepadan dengan Azreen. Dia juga tidak kelihatan seperti seorang pembunuh. Ayuni memandang Azreen yang cantik berkebaya putih.
"Lepas ni, aku tinggal seorang diri lah, ye?" kata Ayuni. Azreen tersenyum.
"Reen, aku doakan kebahagiaan korang. Semoga korang sentiasa bersama dan kekal sehingga ke anak cucu." doa Ayuni.
"Terima kasih Yuni..."
"Ayuni, terima kasih sebab awak dah jadi kawan yang terbaik untuk Azreen." kata Azriq. Ayuni mengangguk lalu tersenyum.
-------------------------------------------------------

"Kita nak tinggal kat mana?" tanya Azreen.
"Kita akan duduk kat banglo kepunyaan arwah ayah I. Tapi tempat tu terpencil sikit. You pun tahu kan, I mana boleh tinggal kat tempat yang open. I rasa, ada bagusnya kalau you ajak Ayuni tinggal kat sini sekali dengan you..." kata Azriq.
"Kenapa?"
"I takut nanti kalau ada apa-apa jadi pada you, tak ada sesiapa nak tolong..." kata Azriq.
"Bertuah I dapat husband yang caring macam you, Ariq..." kata Azreen lalu memeluk lengan Azriq yang sedang memandu menuju ke rumah baru mereka. Azriq tersenyum.
---------------------------------------------

"Puan... Marilah saya suapkan puan makan... Puan tak sihat ni... Panas je badan puan. Oh... Puan mengandung ya?" agak bibik.
"Ish! Tak kan lah... Baru lagilah bik... Tapi kalau ya, Alhamdulillah lah..." kata Azreen tersenyum.
"Puan nak makan ke tak ni?"
"Tak apalah... Nanti ajalah." kata Azreen.
"Puan, ni ha... Saya ada buat air ni. Elok untuk baby tau..." kata bibik.
"Bik... Entah betul ke tidak saya mengandung, saya pun tak tau... Tak payahlah susah-susah..." kata Azreen merendah diri.
"Tak apa... Puan minum je. Mana tau betul-betul mengandung. minumlah puan..." desak bibik. Akhirnya Azreen mengalah dan meneguk air panas itu. Walaupun pahit, namun tetap di telannya air itu. Entah air apalah yang bibik bagi ni... Orang Indon ni memang macam-macam ubat tradisional dorang... Kata Azreen di dalam hati.
Bibik tersenyum puas hati. Minumlah... Minumlah sampai habis Cik Puan... Kata bibik di dalam hati.
-------------------------------------------

"Aduh... Azriq... Sakit..." adu Azreen. Azriq yang baru selesai mandi segera mendapatkan Azreen yang baru bangun dari tidur petangnya.
"Sayang sakit? Sakit kat mana?" tanya Azriq. Azriq mengusap rambut Azreen penuh kasih.
"Sakit perut... Sakit sangat-sangat..." adu Azreen. Azriq bangun dan mengambil minyak angin di dalam laci. Dia membaringkan Azreen dan menyapukan minyak angin pada perut Azreen. Dia mengusap rambut Azreen sehingga Azreen terlena semula. Azriq turun ke bawah.
"Mana Azreen, Riq?" tanya Ayuni.
"Kat atas. Dia tidur balik. Dia kata tadi dia sakit perut. Apa dia makan tadi?" tanya Azriq.
"Entah. Tadi ada nampak bibik bagi air kat Azreen. Itu je lah... Dari tadi dia memang tak makan. Masuk angin kot..." agak Ayuni. Azriq hanya mengangguk.
"Tuan, mana puannya? Jom lah makan sekali." ajak bibik.
"Tak apalah... Dia sakit perut. Nantilah saya makan dnegan dia. Kalau Yuni nak makan dulu, makanlah..." kata Azriq. Ayuni hanya tersenyum dan mengangguk.
Azriq ke atas dan masuk ke dalam bilik. Dia menjenguk keadaan Azreen. Dia duduk pada birai katil, mengusap bahu Azreen lembut. Azreen terjaga.
"Sayang... Are you feeling better now?" tanya Azriq.
"Hm... Sakit lagilah... Tapi much better than just now..." kata Azreen. Tiba-tiba Azreen bangun dan berlari ke arah tandas. Azreen memuntahkan segala isi perutnya. Azriq segera membuntuti Azreen.
"Sayang..." Azriq tersenyum. Dia memandang Azreen pada cermin. Azreen turut tersenyum. Azriq terus memeluk Azreen erat.
----------------------------------------------------

"Puan... Nah, minum ni... Ini air yang semalam saya bagi tu. Ni tiap-tiap hari kena minum ni..." kata bibik. Azreen terus meminumnya tanpa ragu-ragu lagi. Azriq hanya memerhati dan tersenyum. Dia mengusap tangan Azreen lembut. Azreen membalas usapan tangan Azriq dengan menggenggam tangan Azriq erat.
Petang itu, Azreen mengadu sakit perut lagi. Bibik tersenyum memerhati dari dapur. Ayuni mendapatkan Azreen.
"Kenapa ni?" tanya Ayuni.
"Entahlah, Yuni... Dari semalam dia sakit perut. Actually she\'s pregnant. Is there something that I don\'t know about pregnant woman?" tanya Azriq.
"Ya Allah... Kau mengandung? Reen... Orang mengandung mana boleh minum herba yang bibik kasi tu... Kau ni... Bahaya betul lah Reen... Lain kali jangan minum lagi tau!" marah Ayuni.
"Kalau tak what\'s going to happen?" tanya Azriq.
"Kalau tak anak tu gugur lah Riq..." maklum Ayuni. Azreen mendiamkan diri. Dia memndam rasa. Dia tahu bibik memang tidak menyukainya kerana sering dimajakan oleh Azriq. Malah bibik terpaksa menjadi bodyguard Azreen jika Ayuni tiada.
Azreen dibawa ke hospital oleh Ayuni. Azriq terpaksa menunggu di dalam kereta. Takut orang ramai akan mengesyakinya. Setelah menunggu beberapa jam, Ayuni pun menelefon Azriq. Azriq terjaga dari lenanya.
"Hello?"
"Azriq... Awak dan Azreen dah kehilangan seorang cahaya mata. Sabarlah... Mungkin bukan rezeki korang..."
"Yuni, terus jaga Azreen kat hospital tu, ya? Jngan tinggalkan dia walau sesaat pun!"
"Kau ni... Tak kan aku nak tinggalkan Azreen kot..."
"Ok, bye..." talian dimatikan. Di dalam fikiran Azriq hanya satu, BIBIK!!
Dia tidak rela orang lain mencederakan wanita kesayangannya walau apapun alasannya! Dia terus memandu laju pulang ke rumahnya.
"Bibik!" panggil Azriq. Dalam hati, nafsu amarahnya membara. Di sebabkan bibik , Azreen menderita kesakitan dan mengalami keguguran! Kesakitan Azreen tidak boleh dibiarkan tanpa berbalas!
"Ya, tuan?"
Yang kedengaran dari banglo sunyi itu hanyalah jeritan daripada pembantu rumah Azriq. Sekali lagi, Azriq membunuh seseorang yang telah menyakiti Azreen.
Darah yang mengalir pada lantai bilik kecil itu dibersihkan oleh Azriq. Mayat bibik telah pun diuruskan. Yang tinggal hanya kesan-kesan darah dan juga parang yang digunakannya, harus dibersihkan dan di buang sebelum Azreen kembali ke rumah tersebut. Azriq mencari orang lain untuk menemani Azreen sekiranya Ayuni sibuk dengan tugasannya di luar.
---------------------------------------------------------

"Kenapa kali ni I rasa lain macam bila masuk dalam rumah ni?" tanya Azreen.
"Yelah... Dah sebulan you tinggalkan rumah ni. And dah sebulan I tunggu you balik... I miss you so much..."bisik Azriq. Azreen tersenyum dan menggenggam tangan Azriq erat.
"Eh? Mana bibik?" tanay Azreen.
"Bibik kata dia nak pulang ke rumah family dia. Mak ayah dia sakit. And I pun pecat dia..." kata Azriq.
"Rina!" panggil Azriq.
"This is your new personal asistant. Tapi dia bukan orang gaji. I just nak Rina take a good care of you... Lagipun I dah lama kenal dia. Sebenarnya Rina ni adik agkat I masa I di bangku sekolah dulu..." kata Azriq. Rina tersenyum.
"Abang jangan risau... Rina akan jaga Kak Reen abang ni dengan baik sekali." janji Rina.
-------------------------------------------------------------

"Kenapa Azriq tak balik-balik lagi ni?" Azreen tertanya-tanya. Jam sudah menunjukkan pukul 12 tengah malam. Azreen ke bilik Ayuni.
"Ada apa, Reen?" tanya Ayuni.
"Maaflah ganggu kau malam-malam macam ni. Tapi aku risaulah... Azriq tak balik-balik lagi ni..."
"Apa kata kau tidur dulu... Kita tunggu sampai esok pagi. Mungkin polis ada buat road block and dia pergi escape ke? Kita tunggu esok dulu, ok?" Kalau nak call dia, tak boleh. Nanti takut pulak kot kalau dia tengah sembunyi dari pihak polis and tiba-tiba bila phone dia berbunyi kang kantoi pulak... Kita bukannya tahu apa yang dia tengah buat sekarang ni..." kata Ayuni memberi pandangannya.
"Ok..." Azreen terus melangkah perlahan ke biliknya. Malam itu, buat kali pertamanya dia tidur tanpa Azriq di sisinya.
------------------------------------------------------------

"Ya Allah... Azreen!!!" jerit Ayuni.
"Hah?! Kenapa? Ada apa Yuni? Azriq dah balik ke??" tanya Azreen. Rina yang turut terkejut juga pergi mendapatkan Ayuni.
"Azriq..."
Rina menguatkan volume TV. Mereka bertiga mendengar dengan tekun. Kelihatan Azriq dipegang oleh dua orang anggota polis dengan tanganya di gari. Klai ini kesalahannya adalah kerana telah membunuh 3 orang wanita yang lain selepas pembunuhan Shazmira iaitu Warita Rosli iaitu bibik, Azmira, salah seorang teman rapat Ayuni dan akhir sekali Tiara Razamy, seorang yang tidak dikenali mereka.
"Kenapa??" Azreen menangis teresak-esak.
"Kak... Sebenarnya Tiara tu ex-girlfriend abang Azriq semasa di bangku sekolah dulu..." kata Rina perlahan.
"Sabarlah Azreen..." pujuk Ayuni.
"Ayuni... Suami aku... Suami aku seorang pembunuh... Pembunuh bersiri, Yuni..." raung Azreen.

TAMAT.

Walau sejahat mana pun manusia itu, dalam hatinya tetap ada baiknya dan tahu menyanyangi seseorang. Faktanya, seorang pembunuh bersiri yang kejam di luar megara telah tertangkap di bumbung rumah isterinya ketika mahu berjumpa dengan isteri kesayangan setelah berbulan tidak berjumpa. (Kecualilah kalau penagih dadah. Otak mereka memang dah tak betul...)
posted by Penulisan2u @ 3:14 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
62 Comments:
  • At 23/9/09 4:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best....cute tol.....keep it up........peace...baek punyer....

     

  • At 23/9/09 10:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mak! seramnya.....

     

  • At 23/9/09 1:47 PTG, Blogger iriz said…

    best!
    len dr y len!
    :):)
    keep it up!

     

  • At 23/9/09 2:52 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    seram siot..
    cinta tu klu myakitkan blh juga skitkan org lain.

     

  • At 24/9/09 7:32 PG, Anonymous rara_kenanga said…

    besh2!!
    tp..mmg seram cite nie..
    camne la writer bley ade idea sekejam nieh...

     

  • At 24/9/09 3:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sronok gak citer ni....
    lg sronok sbb aku pon nama azreen...
    hehehe....
    tp tak nak ler aku brtemu jodoh ngan pembunuh...
    seram lorh...

    btw..keep it up..writer...

     

  • At 24/9/09 3:11 PTG, Blogger piANum said…

    cite ni best..
    sweet sgt sayang azriq kat azreen..
    tp sayangnyerr azriq pmbunuh,klo tak mst bahagia kan..?
    hehehe..memandai je aku ni..
    pe2 pn, best......

     

  • At 24/9/09 3:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam nadia..
    bes..kejam tol..cinte ni pelik erkk..??mcm2..
    keep up a gud work..!!
    niya1501@yahoo.com

     

  • At 24/9/09 6:00 PTG, Anonymous raisyah said…

    gler suami cm 2..kejam..!!!xtaw dose ke??papew pown..best siot...bru stylo citer cm nie...heheheeee

     

  • At 25/9/09 11:00 PTG, Blogger Iqa said…

    seram gle vavi, tekanan aku lau dapat laki gtu..waaaa...bes..bgs cerpen ne!

     

  • At 27/9/09 7:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wooo...psiko azriq 2...
    best gak cite ni
    sk bl dia syg gle dgn azreen 2...
    tp brtndak cam xde otak..

     

  • At 27/9/09 9:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tapi kalo orang fitnah bini dier ad affair x mustahil dier ley bnuh bni dier

     

  • At 28/9/09 10:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CONGRATZZZ...


    BEST LAAA....

     

  • At 28/9/09 11:36 PG, Blogger ♥♥FaRhAnA zALi♥♥ said…

    salam..hye nadia..
    good job..
    bez sgt cite ni..jrg de citer camni..
    krn sygkn seseorg, mnusia snggup buat ape sj..
    namun semua 2 dpt dikawal jika iman kita teguh n tetap d hati.. ;-j
    thniah...

     

  • At 28/9/09 11:40 PG, Blogger ♥♥FaRhAnA zALi♥♥ said…

    nadia de link blog x??
    ni link sy:
    lovelyvioletpurple.blogspot.com
    novelofvioletpurple.blogspot.com

     

  • At 28/9/09 4:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gile la syg bini sampai cam 2!!!

     

  • At 28/9/09 5:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer bez sgt2... harap2 ade sambungan k... teruskan menulis...

     

  • At 28/9/09 7:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    THANKS FOR ALL THE KOMEN... THANKS TO ALL... KLAU ADA YG TAK PUAS HATIE, LEY HANTAR EMAIL KE nadianathasha@yahoo.com . TRIME KASIH SEBAB MENYOKONG SY. SY BRU LAGI DLM BIDANG PENULISAN NI.. SO, HARAP BERI TUNJUK AJAR KALAU ADA KESALAHAN...

    NADIANATHASHA

     

  • At 29/9/09 2:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm de ke boy yg sngup pthan kn grl dia syg cm 2 skli??
    btuanye grl 2..
    erm mmg lh nmpk kjm tp 2 tok org yg dia syg..
    best lh cte ni..
    truskn.,..

     

  • At 29/9/09 3:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    teruskan pernulisan! :)

     

  • At 30/9/09 4:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ada part yg kurang logik, but.. citer ni sangat unik..jrg org nk wat citer lain camni..btw, tahniah writer..

    semoga dapat menghasilkan lebih banyak krya yg lebih baik and berguna..

    chaiyok!

     

  • At 30/9/09 11:50 PTG, Blogger Princess Nadia said…

    link blog saya,
    nadianathasha.blogspot.com

    -nadianathasha-witer

     

  • At 1/10/09 9:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ceys,....kalo syg pompuan tue wat pe sampai nk merogol,..bnuh dah la,...nmpak sgat la,...

     

  • At 2/10/09 2:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    macm tak percaya je citer ni

     

  • At 2/10/09 2:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lain dari yg lain..
    keep it up..

     

  • At 2/10/09 3:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg ckup bertuah andai de gadis yg mempunyai jejaka sebegitu rupe, sgt penyayang, tp die buat kptusan yg slh, yg akhirnye akn menyakitkn hati org yg die sendri syg..god jod...terlebih komen plak..hehe...

     

  • At 2/10/09 5:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    setiap manusia telah di berikan rasa cinta yg semulajadi oleh Allah..
    cinta dan kasih sayang milik semua..
    teruskan berkarya lg!!
    -sue87-

     

  • At 3/10/09 4:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dasat giler citer ni..
    opps,dasat giler si azriq tue..
    syg pompuan smpai cmtu skali..
    isk3x..tp mmg best citer ni coz len dr yg penah dbaca sblom nie..
    gud job..

    -Dzilda-

     

  • At 3/10/09 6:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pembunuh dan perogol ? org ni mmg dh x btl...

     

  • At 4/10/09 5:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aduhai..best glew ctew nih..good job pade pnls dye..slmt berkarya ag eh..betl2 mnyentuh prsaan....dah 2 kali bace ctew nih..huk3.....

     

  • At 4/10/09 8:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah...menarik..azriq tu kene refer psychiatric tu...

     

  • At 6/10/09 10:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memang seram..even bukan citer antu..
    tp nape die rape n bunuh syazmira..kalu die nk protect azreen pun nape nk rape? npe x bunuh jer..
    eh..aku ni..kire subahat nie..
    erk..salah komen..len kali jgn wat cmtu ea azriq..
    tu bru betul..

    nice story..jln citer tersusun..kalu ley wat smbungan citer ni ea.. tp biar lebey seraaaammmm..huhu..keep it up..

    -miss_purple-

     

  • At 7/10/09 8:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah memang syok giler bace...sesuai untuk wanita ....

     

  • At 9/10/09 9:55 PTG, Anonymous myNurul said…

    erm..nmpk mcm cinta agung kan? jika seorang saja yg dibunuh mungkin benar demi mempertahankan cinta. jika setiap org pun dilenyapkan? pendapat peribadi saya, lelaki ni mmg psiko.dia takut kpd kehilangan..one day jika that girl berubah hati,terpikat kt laki lain or terpaksa tinggalkan dia or everything la yg akan memisahkan mereka, mmg x mustahil lelaki tu akan bertindak untuk melukai, menyakiti or mngkin membunuh perempuan tu juga. bila amarah menguasai,perasaan diapi-api,fikiran xkn mampu bertindak dengan waras.. kpd semua wanita: hati2 mencurah kasih..lelaki pun.sape kate selembut2 wanita xkan ada hati yg kejam?

    kpd penulis: good work - satu kisah teladan diadaptasi dgn baik.. sukee sgt! \(^_^)/

     

  • At 9/10/09 11:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    azriq membunuh sbb terlampau cintakan reen..bez nye kalo ade boyz camtue..tp xnk la smpi bunuh2..



    intansuhaila74@yaho.com

     

  • At 10/10/09 12:47 PTG, Anonymous ieka 95 said…

    bgusnya klau ada laki yg mcm azriq..
    sggp prthnkan dya pnya bini..but bkan yg jnis bnuh2 la.
    pa2 pon,mmg best cita nih..

     

  • At 11/10/09 11:13 PG, Blogger iera_kimie said…

    bezlarh citer niy.....
    sngt bermanfaat.....
    setiap manusia ade juga perasaan kasih syg walaupun secebis..=)

     

  • At 13/10/09 9:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer dpt llki mcm 2!
    citer ni best!
    seram pun ada!
    congrates 4 the writer!!

    *FIZ*

     

  • At 17/10/09 12:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    for the guy/killer= x thu dosa ke ape! klu die btul2 syg pempuan tuh, he will never do the crime! he was flirting with the girl n he confessed he loved Azreen? what a fish!
    for the wife= love is blind or the better word is " shit, bnyk lg laki kot dlm dunia ni, pembunuh jgk yg nak bt husband. merogol plak tuh! what a heck!
    for the "friend in need"= same shit ngn perogol tuh! subahat ngn killer n perogol anak org!
    for the bibik= ape kes nak jeles ngn org yg xde kena mengena ngn die.
    for the author= plez use ur logical thinking while creating a story k. not tu let u down but frankly speaking, this story is suck!
    try to ask cikgu sastera ko to read this piece of word n see the reaction.
    no doubt ur imagination is wide n different but when we narrate a story, the logic must be there! lain la nak bt cter untk kanak2 kan.

     

  • At 18/10/09 6:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah... thrill btol..
    cinta seorang pembunuh...
    teringat kt novel 'MIKHAIL'
    leh cabar Ramlee Awang Murshid nih!

     

  • At 19/10/09 11:13 PG, Blogger Amirah Abd Hamid said…

    pergghh...psiko siot!

     

  • At 22/10/09 9:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best giler ar...dh mcm real beb...smpai kan aku terleka skejap...btul..x smua yg jahat itu, hatinya nya jahat juga, pasti ada sbb atau punca kenapa dia jd bgitu...

     

  • At 26/10/09 7:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jgk.....tp ada part yg x logik...

     

  • At 28/10/09 7:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best tp seram huhu

     

  • At 31/10/09 12:21 PG, Anonymous doraemon said…

    best...
    btol knyataan 2..
    sejht2 manusia, hatinya tetap ada yang baiknya......

     

  • At 31/10/09 11:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    menarik.sesuai dibaca tnpa mengira usia.amat menyentuh jiwa.

     

  • At 4/11/09 12:02 PG, Anonymous syud slumber_jer2002@yahoo.com said…

    salam.. wah,dahsyatnye citer ni.. seram gak baca.. emm.. tp hero citer ni mcm org xde agama jer. mcm x pernah tahu dosa pahala.. memang x salah mencintai seseorg sehingga mempertahankannya dr apa2 dugaan.

    namun, jika sehingga melibatkan nyawa org lain, itu luar dr tabi'i.. apa hak manusia utk meragut nyawa manusia lain sedangkan yg berhak mencabut nyawa tu hanya Allah.

    sebab itulah kasih biar berpada. dan selalulah memohon keampunan dan keredhaan Allah..

    cerita yg SANGAT MENARIK dan MENGINSAFKAN. mmg suspen. harap tiada laa watak seperti ini dlm dunia realiti..

    TAHNIAH.. buat lagi kelainan yer

     

  • At 10/11/09 2:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yup
    xspatotnye jd pembunuh bersiri
    idop kt dunia ni bukan juz for luv..
    byk lgi tggjwb len..hehehhe

     

  • At 14/3/10 9:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku rse writer saje wat cerpen yg gle2 ni sbb nk laen dr yg laen..
    agak seram la.. psiko kot laki tu.. girl yg sgup wat dye jd suami x takowt kw kawen ngn dye.. ne tau,,lau dye tercurang,,msti ne bunuh penyelah.. huhuhu.. takowt2..

    pape pun,,,ade gak ngajaran kt cni..=)

    ~A.N.A~

     

  • At 27/3/10 9:55 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..

    cerita niyh sama dgn cerita nur..:(cume dy blm thp membunuh guna tgn dy sndiri..tp dy pernah suruh ank buah dy membunuh..:( hbgn nur dgn dy sgt baik..dy pnyanyang sgt2.x rmai tahu tntg kami..sbb dy tkt musuh2 dy bjya jejak nur..kdg2 nur tkt, kdg2 nur xleh nk wt pew2.. doa nur dy dpt cuci tgn sblm terlmbat..:) tengs pd tuan punya story.. sejahat2 mna pun..dlm dri mereka msh ad rsa syg..

    E.F

     

  • At 10/5/10 1:05 PTG, Anonymous annies said…

    best... apa rasanya yek berkahawin dengan seorang pembunuh? mesti hidup diselubungi ketakutan atau disebaliknya. betul tak.... syabas kepada penulis.

     

  • At 5/7/10 1:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sory lar,,
    but nme sy azriq larh ,,
    ta ksian ker ??
    dah tu azreen mmg musuh ktat sy plak uh ,, bley plak digandingkn dlm cte niey .. haha !
    tuka nme ngn pmpn len n jgn bg azriq bunoh owg k ?
    (lbey2 plak .)

     

  • At 25/1/11 4:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez cgt2!!!!!!!!!!!

     

  • At 25/1/11 4:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    seram ah cte neh
    tkotnyer lau pakwe sy g2
    mintak jao lar~~~
    tp congrate yaa
    nice moment

     

  • At 25/1/11 4:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu
    sy ckew cinta brani gnie
    seram tp terharu lak
    ckew,ckew=)

     

  • At 25/1/11 4:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte gni xbagus untuk tontonan/bacaan umum
    tp amat menghiburkan lar~

     

  • At 5/3/11 6:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    to the writer~~~
    congret...
    semua watak lan citer nih hidup... sampai ada yg sakit aty ngn crita nih... so tandanya anda telah berjaya...
    jz kat watak bibik je unlogikal kit npe dia nk cemburu ngn azreen....
    gud work... keep it up writer....

     

  • At 11/3/11 11:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best,,,tapi agak menakutkan,,,huhu

     

  • At 28/3/11 6:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    well..klu azriq syang azreen dia msti xkn bunuh org coz sbb sikap dia tu akn buat azreen mrana..
    ~apa2 pn Good Luck penulis~

     

  • At 3/5/11 5:07 PG, Anonymous teeya said…

    agak psycho but different from the other
    keep it up writer :D

     

  • At 24/7/11 6:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    TA menarik langsung !!

     

  • At 8/10/11 4:56 PTG, Blogger MARNI AININ SYAHIRAH said…

    aku rasa writer dy pandai olah cter
    best
    very good
    ithink it is better is can be continued

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group