BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Ogos 25, 2009
Novel : My Witch Is Angel 6
Nama Pena : OkiE

Spell 6: My Saviour


"Apa??Okey..ekori diorang dan bagitau aku mana Moon dibawa," Suara Zero benar-benar kedengaran cemas.Belum pernah dia secemas itu.Telefon di letakkan.Zero mula mundar-mandir seperti orang kehilangan anak.Di depannya pula,duduk seseorang lelaki bertopeng..The Mask.


"Apa aku nak buat ni?" Kata Zero lagi.


"Pergilah selamatkan dia..takkan kau nak mundar-mandir kat pejabat ni?" The Mask bersuara.Tenang saja tutur bicaranya.Tiba-tiba Zero berhenti dan memandang tepat ke arah The Mask.


"Mask,can i borrow your mask and white coat?"


*****




Perlahan-lahan mata Moon terbuka,pandangan masih kabur,tubuhnya terasa kebas.Mungkin kesan sampingan pada jarum penidur itu.Tengkuknya terasa pedih namun pergerakannya terbatas.Tangan dan kakinya terikat kebelakang..Mr. Tam masih tidak sedarkan diri.


Mata Moon melilau ke sekeliling tempat.Kawasan itu seperti sebuah gudang dan banyak tong-tong besar yang sudah berkarat di sekeliling itu.


"Hoho!Masih tidak sedarkan diri lagi orang tua ni," Tiba-tiba Moon didatangi sekumpulan lelaki seramai 7 orang.Wajah lelaki-lelaki itu diamati.Moon seakan pernah melihat wajah-wajah itu dan dia teringat kembali peristiwa kemarin di mana dia menyelamatkan seorang gadis.Lelaki-lelaki inilah yang aku belasah kemarin.


"Perempuan ini pula siapa?Kenap korang bawa di sekali?" Soal lelaki itu pula.Dalam fikiran Moon,lelaki itu semestinya ketua mereka kalau tidak Donny dan kawannya takkan tunduk begitu.


"Bos..perempuan inilah yang belasah kitorang," Dengan rasa malu yang menebal dia lancarkan juga ayat-ayat itu.Lelaki yang dipanggil bos itu berpaling sambil mencekak pinggang.


"Apa?Kau nak bagi tau aku yang perempuan ni yang kalahkan kamu??" Tinggi nada suaranya.. PAP!! Kepala Donny dipukul kasar.


"Maaf bos!" Pintanya sambil tertunduk.


"Maaf..maaf..anak buah tak guna!" Katanya lagi.Dia berpaling semula ke arah Moon.


"Macam mana kau boleh kalahkan diorang?"


"Aku tak kalahkan diorang...diorang yang kalah pada diri diorang sendiri," Jawab Moon lemah.Walaupun tubunya terasa lemah dan kebas sedaya-upaya dia menjawab pertanyaan itu.


"Oh..kau nak berlagak pula dengan aku?" Bos itu menghampiri Moon dengan muka bengisnya.Pipi Moon ingin disentuh.



"Jangan sentuh dia!" Tiba-tiba mereka dikejutkan dengan suara dari belakang.Semua serentak menoleh ke arah suara itu.Kelihatan seorang lelaki bertopeng dan berpakaian coat panjang berwarna putih.


"The Mask?kenapa dia boleh berada di sini?" Bisik Moon.


"Apa tercegat lagi,musnahkan dia!" Arah bos itu.Serta merta mereka menyerbu ke arah lelaki bertopeng dan cuba untuk menumpaskannya.


Namun tidak disangka pergerakkannya sungguh pantas sehinggakan Moon sendiri tidak sedar,keenam-enam lelaki itu sudah rebah ke tanah.Dalam masa sesaat,lelaki-lelaki itu tumbang.


Bos itu seakan tidak percaya.Mulutnya ternganga.Tetapi sebaik saja dia tersedar bahawa nyawanya menjadi taruhan selepas itu,cepat-cepat dia mengangkat Moon dan menghunus sebilah pisau kecil ke leher Moon.Langkah lelaki bertopeng itu terhenti.


Moon memandang lelaki bertopeng yang ada dihadapannya.Mata hitam miliknya ditenung dalam.


"Jangan dekat..kalau tidak aku akan kerat leher perempuan ni," Ugut bos itu pula.


"Easy..aku akan lepaskan kau tapi kau perlu lepaska dia.Aku tak akan halang kau,"


"Macam mana aku boleh percaya dengan kata-kata kau?"


"Sebab nyawa gadis itu lebih bermakna daripada menewaskan kau," Bos itu berfikir sejenak.Dengan segera Moon dia menolak badan lemah Moon dan melarikan diri.Lelaki bertopeng itu cepat-cepat mendapatkan Moon sebelum rebah ke tanah.


Pandangan Moon yag kabur itu menyebabkan dia seakan melihat Zero disebalik topeng silver itu.


"Zero.." Bisik Moon lalu pengsan semula.Lelaki bertopeng itu tersentak.Macam mana Moon boleh tahu ini aku?Seangkan aku memakai topeng?



Sejuru itu,bunyi kenderaan polis kedengaran.Bos itu tidak sempat melarikan diri dengan lebih jauh lagi kerana dia telah dikepung.Polis-polis itu membawa Donny dan kawan-kawannya masuk ke dalam tahanan kereta.




******




"Amni ada tengok berita semalam tak?" Soal Surizan penuh minat.Amni mengangguk-angguk.


"Ada..ada..aku tak sangka The Mask tu bukan saja penaraju IE,tapi juga seprang hero..betul tak?" Jawab Amni excited.


"Tapikan apa yang aku pelik tu,kenapa dia taknak orang tau tentang orang yang dia selamatkan?" Soal Jiji pula.Amni dan Surizan menunjukkan wajah ingin tahu.The Mask memang tidak ingin memberitahu identiti orang yang dia selamatkan kerana orang itu adalah Moon,dan kalau itu diumumkan Moon yang akan mendapat susah.


Amni,Surizan dan Jiji berjalan beriringan sambil bercerita dengan lebih lanjut lagi.Bukan mereka saja yang bercerita tentang The Mask tapi seluruh sekolah juga memperkatakan The Mask.


Moon yang berdiri tidak jau dari situ telah mendengar setiap butir kata yang dituturkan mereka.Aku juga tertanya-tanya siapa The Mask?Kenapa dia selamatkan aku?




"Hei!" Bahu Mine ditepuk dari belakang.Mine segera tersentak lalu menoleh kebelakang.


"Moon!Terkejut aku." Katanya.Moon tersenyum sambil melabuhkan punggungnya bersebelahan dengan Mine.


"Kenapa ni?Dari tadi aku panggil pun kau tak menyahut,apasal?"


"Takda...buku aku hilang," Jawab Mine ringkas.Mungkin buku yang Mine maksudkan itu buku coklat yang ketinggalan kat cafe hari tu?


"Dah cuba cari?"


"Dah..tapi takda.."


"Penting sangatkah buku tu?"



"Lebih dari segalanya.." Nasib baik aku yang jumpa buku tu kalau orang lain aku tak tau lah buku itu di buang kat mana.


"Carilah lagi..cari lagi dekat tempat yang kau pernah pergi,mana tau ada yang kembalikan balik.Jangan putus asa macam ni,aku tak suka tengok." Kata Moon sambil menepuk bahu Mine.Moon bangkit.


"Kau nak pergi mana?"



"Nak masuk kelas..kau taknak masukkah?"Mine berdiri lantas berjalan bersama Moon menuju ke kelas mereka.




Sudah 4 hari aku menjadi maid tak bergaji di rumah Zero,bermakan ada 3 hari lagi.No!Sepatutnya 4 hari..katanya untuk menggantikan hari yang aku tak jadi maid dirumahnya..can you imagien that?Dia akan membunuh aku!


"Hei!" Moon yang sudah tidak tahan ditenung begitu segera mengejutkan Zero.Zero tersentak dan segera melarikan pandangannya pad buku diyangannya.Malunya aku...


"Apasal kau tengok aku begitu?Maca nak makan aku pun ada juga," Kata Moon seakan menyindir lalu menyambung semula kerjanya.


"Aku bukan pandang kaulah..aku pandang cermin tu.Berhabuk!" Zero memberi alasan yang tidak munasabah.Sedangkan cermin itu bukan berada di sebelah Moon,tapi hanya berada didepannya.


"Laplah kalau tak puas hati!" Balas Moon pula.Orang dah berusaha jadi maid yang berguna.dia taknak hargai kerja aku pula.Memang tak patut Zero ni. Zero berdiri lalu mencapai kain putih dan penyembur yang ada di atas meja.Zero mellap semula cermin itu.Moon seakan tidak percaya.Pelik betullah makhluk asing ni.


"Kau pergi mana kemarin?" Soal Zero pura-pura tidak tahu.Sejak dari hari dia selamatkan Moon.fikirannya kusut memikirkan pasal Moon memanggil namanya dalam keadaan yang bertopeng.Moon tahukah itu aku?Tapi dia tak kata apa-apa pun?


"Aku tertanya-tanyalah..kenapa ya kau selalu saja ambil tahu pasal aku?Apa yang kau tak puas hati dengan aku sebenarnya?" Seperti biasa.Setiap pertantaan Zero akan dibalas dengan persoalan.


"Kau ni..orang tanya lain,jawab dengan pertanyaan pula..tak bolehkah stright to the point?"


"Kan aku ada bagi nota..tak bacakah,atau tak pandai baca?" Sindir Moon pula.


"Malaslah bersoal jawab dengan orang yang tak faham soalan!" Kata Zero geram.Kain lap putih itu dilempar kelantai,penyembur itu diletak kasar keatas meja.Tujuk perasaanlah tu..


Zero melangkah menaiki tangga.Bunyi tapak kakinya jelas kedengaran.Membingitkan telinga betul..kalau tak nak bersoaljawab,janganlah soal..


"Lap semua lantai,tingkap,cermin dan seluruh rumah ni!" Laung Zero sebelum masuk ke dalam biliknya.Pintu dihempap kuat.


"Stupid Zero!" Moon mencebik lalu menyambung kerjanya yang tertangguh tadi.




Selesai saja mengakhiri kerja-kerjanya,barang-barangnya pula yang dikemas.Moon menuju ke dapur.Ingin membasahkan tekaknya.Sebelum beredar,dia sempat menghantar mesej kepada Zero.

Witch: Aku balik



Zero: Ya!



Ringkas saja jawapan Zero.Jelaslah masih kesal dengan adegan pertengkaran

mereka tadi.Tapi semua orang tahu,Moon memang seorang yang takda perasaan.Sebaik saja Uncle Adin sampai di perkarangan rumah banglo Zero,Moon terus masuk dan balik ke rumahnya.Sampai saja Moon,dia terus menuju kebiliknya ingin mencari buku Mine.


"Mana pula buku tu pergi?" Sudah habis barangnya diselongkar tapi buku itu masih tidak dijumpai.Serentak itu,dahinya tiba-tiba ditepuk.Seperti dia terlupa sesuatu yang penting.Hanya satu tempat lagi yang masih belum diselongkar.Beg sandangnya sewaktu dia menyelamatkan gadis tempoh hari.


Beg sandangnya di capai lalu mengeluarkan segala isi kandung beg tersebut,sebuah buku terjatuh dan terbuka luas.Secara tidak sengaja,sebahagian dari isi buku itu telah terbaca oleh Moon dan alangkah terkejutnya Moon apabila terlihat nama seseorang jelas tertulis di buku itu.


**********************************


p/s : terima kasih sebab masih mengikuti cerita ini..enjoy your reading!
posted by Penulisan2u @ 9:38 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
7 Comments:
  • At 26/8/09 7:37 PTG, Blogger farahlikescookies said…

    nama siapa tuh??
    huish
    xsabar nak tahu nih!

     

  • At 29/8/09 12:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ney best n terlalu byak persoklan dy... best sgt la...

     

  • At 6/9/09 1:05 PG, Blogger g O,O die said…

    jgn bg persoalan bnyak sgt at 1 time..confius
    do 1 by 1 la..
    and, ejaan bnyak salh..mengganggu..
    tp citer die best, even x logik..hehehehehe :)

     

  • At 6/9/09 12:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    okie...hurry up...pls continue dis story...huhu...

     

  • At 19/1/10 3:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm cite sailormon plak...mmg ottaku la dak ni...whaeve pom...cite ni mmg fun...klakar tol...mcm fantasi pon ade gak...

     

  • At 26/5/11 1:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni best la...tp,bnyk jg la ksalahn ejaan....papun..thnx ya..citer ni best sngt.....

     

  • At 16/3/12 1:30 PTG, Blogger Ain said…

    saya rasa enjoy sngt bila baca crita ni tau

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group