BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Ogos 24, 2009
Novel : Dibius Cinta 15, 16
Nama Pena : Jeje a.k.a Siti Maziah

BAB 24
Adam Shafiq terduduk di bangku hospital keseorangan. Papa, mama dan yang lain-lain dalam perjalanan ke hospital. Mindanya masih terbayang wajah Cazlin Amalina yang pucat dan tidak bermaya ketika mereka sampai ke hospital. Nafas isterinya juga semakin lemah. Kenapa dengan dia? Kenapa? Sudah hampir sejam dia menunggu.
"Ya Allah, selamatkanlah isteri dan anakku. Janganlah Engkau pisahkan kami. Sesungguhnya aku tak mampu menahan perpisahan ini. Belum puas aku mendamba kasih isteri dan anak kami yang bakal lahir. Aku bermohon pada-Mu,"
Ketika itu juga seorang doktor wanita keluar dari wad kecemasan. Adam Shafiq berlari menuju ke arah doktor tersebut.
"Doc, macam mana dengan wife saya? Is she okay?"
Doktor wanita tersebut memandang wajah lelaki di hadapannya dengan rasa sayu.
"Isteri kamu selamat. Namun, Tuhan lebih menyayangi bayi lelaki kamu. Maafkan kami. Kami dah cuba sedaya upaya."
Adam Shafiq tersandar di dinding. Dia menumbuk dinding itu berkali-kali. Anak papa….
Doktor wanita itu memegang bahu Adam Shafiq.
"Kami perlukan keterangan dari kamu selepas ini. Hal ini berkaitan dengan racun yang diambil oleh isteri kamu hingga menyebabkan kegugurannya. Sama ada isteri kamu yang mengambil racun ini atau dia telah diracun,"
Adam Shafiq terpaku mendengarkan kata-kata doktor wanita tersebut. Cazlin? Racun? Tak mungkin Cazlin akan mengambil racun. Tak mungkin!!!

Cazlin Amalina memangku bayinya perlahan-lahan. Comelnya. Dia mencium pipi bayinya berkali-kali. Dia dapat mencium bau bayinya. Bau kasih sayang. Tiba-tiba seseorang mengambil bayinya dari pangkuannya dengan kasar. Dia cuba menghalang. Namun bayinya telah diambil dan dibawa pergi darinya. Dia cuba bergerak. Namun kesakitan yang mencengkam di rahimnya menghalangnya dari berbuat demikian.
"Abang!!! Abang!!! Anak kita … Cepat, bang. Selamatkan anak kita!!!!" Cazlin Amalina cuba menjerit sekuat hatinya. Akhirnya dia terjaga dari lenanya.
Cazlin melihat sekelilingnya. Dia keliru melihat semua seisi keluarga Adam Shafiq berada di sisinya. Suaminya mengusap lembut dahinya dan mengucup dahinya. Cazlin mencuba untuk bangun. Namun gagal. Tubuhnya terasa begitu lemah dan tidak berdaya. Dia keliru melihat tubuhnya yang dicucuk dengan jarum dan berselirat dengan wayar. Apaka yang terjadi? Dia cuba memutar ingatannya kembali.
"Lin sayang. Have a rest please. Don’t think too much," Adam Shafiq menasihati isterinya. Dia tahu isterinya masih terkejut. Dia tahu isterinya sedang cuba berfikir apa yang sedang berlaku ke atas dirinya. Namun, bagaimana harus dia menjelaskan apa yang telah terjadi? Dalam keadaan Cazlin yang masih belum stabil dan dalam perhatian doktor. Dia tidak mahu menjejaskan lagi keadaan isterinya.
Cazlin menarik tangan suaminya.
"Apa yang dah jadi kat Lin? Kenapa Lin ada kat sini?" Cazlin bertanya dengan bersungguh-sungguh. Tiba-tiba wajahnya berkerut. Dia memegang perutnya.
"Anak kita? Kenapa abang diam? Kenapa semua orang diam? Lin tanya ni,"
Adam Shafiq duduk di birai katil isterinya. Dia mengusap wajah wanita pujaannya yang semakin keruh itu. Perlahan-lahan tubuh kecil itu dirangkulnya.
Cazlin cuba menolak tubuh suaminya. Berkali-kali. Namun pelukan suaminya begitu kemas hingga sukar untuk dia menolaknya. Air matanya sudah berjujuran membasahi pipinya.
"Kenapa dengan anak kita? Mana dia? Bagitahu Lin, bang. Lin tanya ni. Tolonglah jawab," Cazlin sudah teresak-esak menahan tangisnya.
Pua Sri Saleha mengesat air matanya. Tidak tahan dia melihat Cazlin dalam keadaan begitu. Musnah sudah semua impian dan harapan. Mengapa kebahagiaan anak dan menantunya diragut sedemikian rupa. Tan Sri Latiff hanya mampu memeluk bahu isterinya.
Tiba-tiba tubuh Adam Shafiq ditolak dengan kasar oleh Cazlin. Cazlin Amalina mencabut semua wayar yang berselirat di tubuhnya. Adam Shafiq cuba menghalang perbuatan Cazlin. Namun gagal. Tan Sri Latiff lantas memanggil jururawat yang bertugas.
Beberapa orang jururawat mula datang dan beberapa daripadanya cuba memegang tubuh Cazlin. Seorang jururawat mula menyuntik ubat bius bagi menenangkan Cazlin. Keadaan Cazlin semakin lemah dan tidak lagi meronta-ronta. Semakin lama semakin lemah dan akhirnya isterinya kembali lena.
Adam Shafiq mengesat air matanya. Jiwanya terseksa melihat keadaan Cazlin.
" Ya Allah, berat sungguh dugaanMu. Sesungguhnya Engkau lebih menyayangi anakku,"
Adam Shafiq jatuh terduduk di sisi katil isterinya.
Ayuni memeluk ibunya. Dia sedih melihat keadaan abang dan kakak iparnya.
Ayuna pula hanya membatu di muka pintu. Tanpa disedari, air matanya laju menuruni pipinya.

Hana Nadiah menghempaskan tubuhnya di atas katil. Bibirnya mula mengukir senyuman. Hatinya puas.
Satu dah pergi. Tinggal satu lagi. Hai, kesian dengan kau, Cazlin. Nak buat macam mana. Takde rezeki. Hana Nadiah tergelak keseorangan. Hatinya gembira tak terkata.
"Padan muka," Hana Nadiah bersuara di dalam hatinya.

------------------------------------

BAB 25
"Penggunaan racun yang berbahaya ini sememangnya sesuatu yang kejam. Puan Cazlin sememangnya bernasib baik kerana beliau terselamat. Mujurlah Encik Adam membawanya ke hospital dengan segera. Namun buat masa ini Puan Cazlin perlu diletakkan di bawah pemerhatian yang rapi kerana kami ingin memantau kesihatan beliau sepenuhnya. Kami percaya racun yang diberi mempunyai kesan sampingan ke atas tubuh beliau,"
Adam Shafiq menggenggam tangannya.
"Tapi ini perbuatan siapa? Kenapa bukan saya yang kena? Kenapa?" Adam Shafiq menumbuk meja di hadapannya.
"Pihak kami akan menjalankan siasatan ke atas kes Encik Adam dan isteri. Kita tidak boleh membuat apa-apa kesimpulan selagi kes masih lagi dalam siasatan. Terlalu banyak kemungkinan. Mungkin ianya perbuatan khianat. Malah Puan Cazlin juga boleh dijadikan suspek utama dalam kes ini," jelas pegawai polis berpangkat inspektor yang ditemani dua orang lagi pegawai polis.
Adam Shafiq merenung pegawai polis di hadapannya. Tajam renungannya.
"Apa maksud awak?"
"Mungkin sasaran sebenarnya ialah Encik Adam. Bukankah Encik Adam pernah menghadapi cubaan untuk dibunuh? Mungkin isteri Encik Adam sendiri dalang di sebalik semua ini. Dia cuba membunuh Encik Adam dengan menggunakan racun tersebut, malangnya dia sendiri yang …" belum sempat anggota polis tersebut menghabiskan kata-katanya, Adam Shafiq bangun dari kerusinya dan menumbuk muka pegawai polis tersebut.
Dua orang lagi pegawai polis cuba meleraikan Adam Shafiq yang sedang naik angin.
"Aku tak percaya isteri aku tu sanggup buat benda keji macam tu. Kau jangan cuba nak buat fitnah!!!"
Pegawai polis tersebut mengusap bibirnya yang mulai berdarah.
"Maafkan saya, Encik Adam. Ini hanyalah andaian pihak kami. Tolong maafkan sahabat saya kerana membuat tuduhan melulu," ucap salah seorang pegawai polis tersebut.
Adam Shafiq melepaskan tubuhnya yang berada dalam cengkaman dua orang anggota polis tersebut. Dia terus meninggalkan bilik siasatan dengan perasaan sebal. Dia kesal isterinya dituduh sedemikian rupa. Namun hati kecilnya mula berkata-kata. Fikirannya mula berserabut. Lin tak mungkin….tak mungkin…

Cazlin Amalina membuka matanya perlahan-lahan. Dia melihat wajah seorang wanita di hadapannya. Dia cuba mengingati wajah tersebut. Hana?
Hana Nadiah mengukirkan senyuman kepadanya.
"Hai, you kenal I kan? Hana," Hana Nadiah menyapa lembut Cazlin Amalina.
Cazlin cuba mengukir senyumannya. Sebaik mungkin.
"Saya kenal awak, Hana Nadiah. Terima kasih sudi melawat saya,"
Hana Nadiah mempamerkan raut wajah simpati. Dia menyentuh lembut tangan Cazlin Amalina.
"Sorry for the lost. Ianya sangat tragis untuk dikenang. You cannot make it anymore. I’m so sorry for what had happened to you,"
Cazlin Amalina memandang wajah gadis di hadapannya.
"What do you mean by I cannot make it anymore?"
Hana Nadiah mempamerkan wajah terkejutnya pula.
"I’m so sorry. You don’t know yet? Oh, I shouldn’t told you this,"
"Tolong teruskan dengan apa yang awak nak bagitahu tadi. It’s okay. Please, what is it?"
Hana Nadiah meneruskan lakonannya.
"You dah tak boleh mengandung lagi. Racun tu dah rosakkan organ dalaman you. Kalau you cuba untuk hamil pun, baby you takkan bertahan lama. I’m so sorry to say all these,"
Cazlin Amalina menekup mulutnya.
"I nak tanya sikit, boleh?"
Cazlin Amalina cuba menahan tangisnya. Air matanya sudah mulai membasahi pipi.
"Tanya apa?"
"You tahu tak Adam Shafiq kini dalam siasatan polis. Mungkin dia dituduh cuba meracuni you,"
Cazlin Amalina terpempan seketika. Dunianya seakan gelap seketika. Darahnya seakan berhenti mengalir.
"Saya tak faham apa yang awak cakap. Stop it,’
"You kena buka mata you besar-besar. Adam Shafiq yang plan untuk dinner dengan you malam tu. And, Cuma you yang keracunan. Tapi suami you? Dia sihat walafiat. Wake up, Cazlin. He kills your baby and you! I pun perempuan macam you. I can feel what you feel. I tak sanggup lihat you kena tipu dengan dia lagi,"
"Sudah, aku tak nak dengar lagi. Pergi!!! Pergi!!!"
Hana Nadiah cuba menenangkan Cazlin yang semakin tidak keruan. Namun, Cazlin menolak tubuhnya hingga dahinya terhantuk di bucu meja kecil di tepi katil.
Adam Shafiq yang kebetulan sampai terkejut melihat situasi tersebut. Cepat-cepat dia mendapatkan Hana Nadiah yang terjatuh.
"Are you okay? Dahi you … you’re bleeding,"
Adam Shafiq memapah Hana Nadiah untuk bangun.
"Lin, what happened to you? Look what you’ve done!"
"Kau dengan perempuan tu boleh pergi mati," Cazlin bersuara perlahan tanpa memandang wajah suaminya mahupun Hana Nadiah.
"Lin!!!, cubalah bawa mengucap. Jangan jadi macam budak-budak boleh tak?"
Cazlin Amalina mencampakkan bantalnya ke arah Adam Shafiq. Dari ekor mata dia dapat melihat bagaimana suaminya cuba melindungi Hana Nadiah. Dia sudah tidak dapat menahan perasaannya lagi. Dia ingin segera pergi dari situ. Dia tidak mahu melihat muka Adam Shafiq lagi. Dia benci!!! Cazlin cuba mencabut wayar di tangannya. Dia ingin pergi. Hana Nadiah cepat memanggil jururawat. Adam Shafiq dan Hana Nadiah hanya mampu melihat Cazlin Amalina bagaikan orang gila cuba melepaskan diri dari pegangan sekumpulan jururawat. Akhirnya Cazlin semakin lemah setelah diberi ubat penenang oleh jururawat tersebut.
Adam Shafiq hanya mampu melihat sahaja keadaan tersebut.
posted by Penulisan2u @ 5:59 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
18 Comments:
  • At 24/8/09 6:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alamak konflik la pula
    xpe2 teruskan yer

     

  • At 24/8/09 7:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala terlalu banyak dugaan yang menimpa cazlin.kesian dia tapi tak yah la sampai anak dia mati tak sempat dia nak tengok muka anak dia tu ^_^

     

  • At 24/8/09 8:16 PG, Blogger ~Faniza~ said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

  • At 24/8/09 1:08 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    adeehh...
    byknye konflik..
    sian btol..
    hurrmm..jgn la cmnieh..
    jgn smpai dorang cerai da arh...
    btol ke cazlin xbleh pregnant lgi??
    gile kejam si hana nieh..
    smbung2..

     

  • At 24/8/09 1:27 PTG, Blogger Arisa Aizawa said…

    alamak, sedihnya
    cepat sambung dah x sabar lagi dah n

     

  • At 24/8/09 2:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aduh cian lin sengal la hana tu
    cepat sambung ek

     

  • At 24/8/09 2:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer cter neh..... buat r novel untuk dipasarkan gerenti larisssss.....

     

  • At 24/8/09 2:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ceciannyer cazlin..
    tapi teruskn citer nie..
    best sgt..

     

  • At 24/8/09 4:45 PTG, Blogger ~Faniza~ said…

    kesian cazlin...
    teruskan smbgn yea...

     

  • At 24/8/09 5:25 PTG, Anonymous jeje said…

    salam ikhlas buat pembaca sekalian..
    terima kasih atas komen korg selama nih..jeje amat menghargainya..maaf sesangat tak balas komen korg selama ni..tp jauh sudut hti jeje sgt menghargai komen2 korg..teruskan membaca novel jeje k...

    mmuaaah..
    cyg korg (^_^)

     

  • At 24/8/09 6:45 PTG, Blogger khadijah said…

    waaaaaaaaaaaa.........
    bestnya cerita nie..........
    penulis tahniah yer dah wat cerita yg best............
    cepat2 lah sambung lagi cerita nie...........tak sabar lah nk tau sambungannya.............

     

  • At 24/8/09 10:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uish perang2!!!! wah bedenar ni!!! ape yg jd agknye kan kat c cazlin ngan adam 2?? x senonoh punye hana!!! busuk hati sampai bekulat kulat!!!!! warghhhh!!!!!

     

  • At 25/8/09 1:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaa..konflik da makin hangat~ kejam gle hana!! mmg ptot g mti r..esh3

     

  • At 25/8/09 2:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aduhai..ni yg buat sa tak sabar tgu smbngan ni..cepat2 sambuk ek! i like ur story

     

  • At 25/8/09 5:04 PTG, Anonymous Elayna said…

    em..
    best gilerlah citer ni..
    em..cepat lah sambung k..^.^

     

  • At 27/8/09 1:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak lgi...huhuhu
    best citer ni

     

  • At 27/8/09 6:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nanti diorng bercerai ke??????????
    cian kat lin..........
    bestla citer nie.......
    cepat2 smbg eh........
    good job writer...........
    keep it up.........

     

  • At 10/9/09 3:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    konflik! konflik! konflik!
    mencabar btul ar cite nie...
    berdebar2 je baca..
    sambung cpt! bleh tahan gak ar weh..

    -manja.lara87-

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group