BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Ogos 31, 2009
Novel : Chomelnya Chenta 2
Nama Pena : BUDAK GERIK 93

Aku termenung memandang syiling yang berwarna kuning lembut.Memang rasa selesa sungguh duduk berbaring kat dalam bilik ni.Bilik ni luas betul!Aku anggarkan,lebih luas dari ruang tamu rumah aku kat Kampung Air Panas tu!Dengan segala bendanya ada termasuklah TV,meja solek,bilik air,pendingin hawa dan bendalah yang lain.Rasa macam mimpi pula.Tak pernah aku bayangkan yang aku bakal tidur dan berlanding atas katil yang seempuk kuih bangkit mak!

Cakap pasal mak,aku teringat perbualan aku tadi kat telefon.Tu pun aku pinjam telefon rumah ni.Aku manalah ada handset.Dahlah tu,nak guna telefon rumah ni pun aku rasa cam sengal sangat.Nak kena putar-putar pula.Cubalah jadi cam telefon kat rumah aku tu,tekan jerk an senang!

“Betul ker ni Hana?Hana jangan nak kelentong mak lah."tulah ayat mak bila aku ceritakan apa yang berlaku.

"Mak...Hana bukannya dapat ayah baru pun kalau kelentong mak kan?"aku ketawa kecil.

"Ish Hana ni,kesitu pula dia.Habis tu,macam mana?"mak bertanya.Aku dapat bayangkan muka mak yang berkerut 14 tingkat tu.

"Macam mana ye.Hurm...nanti kalau mak rindu Hana,buka jer TV.Adalah muka Hana yang cun ni.Diary mingguan hari Jumaat dan penyingkiran hari Sabtu.Hana dah tak boleh buat apa dah,dah siap sain kontrak dah pon.Hana tak rugi apa-apa pun.Lepas jer Hana tersingkir nanti,Hana dapatlah kerja kat Syarikat tu.."aku menerangkan.

"Ish..buat apa nak singkir awal-awal?Biarlah lama-lama sikit.Mana tahu,ada rezeki,mak dapat menantu Tengku.Kenduri 7 hari tolak 6 harilah jawabnya Hana.."mak ketawa tapi aku cebik.Kahwin dengan Tengku mafia tu?Uh...gerun aku.

"Kahwin penyalah mak ni.Hana baru 19 tahun.Tak kuasa nak fikir benda tu semuanya.Mak suka sangat nak berfantasi.Apa kata Hana carikan tukang kebun kat Villa ni?Ada juga kan bau-bau bacang dengan keluarga Tengku kan.."aku mengekek ketawa.Nasib baiklah telefon ni kat tempat tersorok sikit,tak adalah nak jadi bahan tontonan orang.

"Tukang kebun?Baik mak ambil Pak mail,ada juga gerai nak bagi pusaka kan.."mak pula ketawa.Aku senang betul dapat cakap dengan mak,hilang rasanya beban dan rasa sengal kat dalam tangkai hati dan lubuk tu.huhu...

"Oklah mak,Hana tak boleh nak lama-lama kat sini.Ni telefon orang.Dari KL ke Gerik,caj nya mesti mahal tu..."

"Yelah...Sejak bila anak mak jadi Hagemaru yang kedekut ni?ha...ni mak nak bagi pesanan.Jaga diri elok-elok kat sana.Ingat,walaupun kita bukan orang kaya tapi kita ada adab.Jaga tu dan jangan nak ikut budaya kuning bandar.Jaga tudung Hana tu.Jangan nak jadi chipsmore,kejap ada kejap tak ada.Mak tak nampak.Hana ingat yer..."mak kalau bab nak menyampaikan amanat,memang mendayu.Yelah,naluri seorang ibu,mestilah nak anak dia jadi orang yang betul-betul orang kan..

"Yelah mak,Hana akan ingat pesanan mak tu.Mak pun,jaga reban ayam kat belakang rumah tu elok-elok.Nanti ada pula orang curi.Okey mak assalamualaikum..sayang mak..muah..."

"Baiklah Hana oi...Waalaikumussalam.Sayang juga kat Hana.."

Serentak itu talian terputus.

Aku masih lagi merenung syiling.Entah palah yang comel ada kat syiling tu,aku pun tak tahu.Yang pasti,aku rasa seronok tengok syiling tu.Dengan katil king size,memang sedap kalau tutup mata ni.

Sesaat...

Dua saat...

Tiga saat...

Dump!!Dump!!
Oit,gempa bumi ke apa ni ha?

"Cik Hana..cepat turun.Semua orang dah tunggu!"

Turun?Nak buat apa?Ya ALLAH,aku lupa!Kami ada masa 30 minit untuk mandi dan bersiap sebab lepas ni ada sesi ’TRANSFORMATION’.Entah apa yang nak ditransform,aku pun tak tahu.

Orang lain bersiap,aku pula pergi berangan.Ha...padan muka.Aku masuk kat dalam bilik air,kumur dan cuci muka.Lepas tu sepantas ayam aku pakai tudung.Nasib baiklah aku cuti,kalau tak nak solat lagi!

Terkocoh-kocoh aku turun tangga.Dari arah tangga,aku tengok semua orang dah siap menunggu.Lagilah cepat aku turun.Elok jer dah sampai ke anak tangga terakhir,kaki aku tersadung pula ala-ala Mak Cik Ronggeng dah!Cepat-cepat aku tutup mata.

Tapi,kat mana ada heroin,kat situ mestilah ada hero.Badan aku yang melayang,disambut kemas.Aku buka mata,nak tengok siapa hero aku ni.Eh...sape pula ni?Tak kenal pun.Cepat-cepat aku tolak badan dia.

"Hana!You lambat!You ingat you tuan puteri ker ha?Bukan kerja tau kalau nak kena tunggu you!"Syazira a.k.a Sya as produser menembakkan butir kata-katanya.Aku tersengeh sumbing.

"Saya minta maaf!"Itu jer lah yang aku boleh cakap kan.Muka Sya masam.Ish...lagi manis tau masak asam pedas mak aku tu.

"Dah,tak mau dengar alasan!Finalis,pergi masuk limosun!"

Demi mendengar kata-kata Sya,kami masuk keluar dan menuju kearah limosun.Mataku sempat menangkap wajah hero aku tadi.Dia tengah pegang kamera.Aku agak,dia mesti cameraman.

Duduk dalam limosun ni memanglah syok tapi rasa canggung lah bila diorang yang lain tak cakap pun dengan aku.

"Hai!Haloooooo.Kok kok kok...mana pergi semua orang?"aku membuat kepak ayam.

No respon.

"Assalamualaikum...tak jawab dosa!!!"

No respon.Diorang ni jimat air liur ke ha?Nyampahnya aku...
Akhirnya,aku ambik keputusan,diam jer lah.Dah orang tak sudi nak cakap kan.

Limosun berhenti.Kami semua keluar.Wah...tingginya bangunan ni.Kami semua diarahkan masuk.Aku jalan beriringan disebelah Milia.

"Kenapa awak semua tak mau cakap dengan saya?"aku berbisik kat telinga Milia.

"You tak tahu ker kat dalam limosun tu ada kamera?Kan Tengku Rizkin ada cakap sebelum kita tandatangan kontrak semalam."

Ha?kamera?maksudnya aksi bodoh aku tadi tu dirakam?Wah....ni malu tahap cipan ni.Kalau kena siar kat TV,mati aku!!Aku telan air liur...

Kami sampai di di sebuah kedai.Aku tak tahulah ni kedai apa tapi semua teman-teman wanita ada.Make up,baju,eksesori...wah...

Tengku Rizkin muncul.Warna hitam lagi!Cam mafia betul.
"Hello ladies.Hari ni you all semua akan di transform kan dari gaya yang kurang menarik kepada gaya yang menawan.Quira,pakar perunding imej akan beri pendapat kepada you all."Tengku Rizkin menunjukan tangannya pada gadis disebelahnya.

La....ni ker TRANSFORMATION tu?Nak ubah gaya?Tak maulah aku.Nak bangkang,diorang tengah rakam ni.Ish...susah betullah.

"Hana!"Gulp!!Dia dah seru nama aku dah....

"Mari sini,awak yang akan ditransform kan dulu!Yang lain boleh tengok baju kat sini"

Dengan muka sesen,aku datang dekat Tengku Rizkin.Mak aih...kuatnya minyak wangi dia ni.Tah-tah dalam sebulan,guna sampai 10 botol tak?

"Saya tak mau ubah imej saya!"aku bisik ketelinga Tengku Rizkin.Dia angkat kening.Apa,ingat aku kecut ka?

"Sya ada cerita kat aku pasal aksi kepak ayam kau dalam limosun tadi.Kau nak ker rakaman tu disiarkan ha?"Wo....ni satu ugutan yang tak bertauliah tau!!!!

"Awak ugut saya?"aku menentang pandangan tajam Tengku Rizkin.

"Aku bagi pilihan,bukan ugutan.Terpulang kau nak yang mana.Aku rasa budak kampung macam kau tak kisah pun kan pasal hal-hal macam tu?"Kureng ajar betullah...

Dengan hati yang sebal,aku melangkah menuju kearah Quira.Uh...bersiap sedialah muka ku yang comel...Segala coretan akan muncul...Aku tak rela...Ha,aku ada idea!!

"Aduh....aduh....tolong!!!"Quira yang baru pegang bedak jadi panik bila aku jerit.

"You kenapa ni?Sya,Rizkin!!!"serentak dengan itu,Tengku Rizkin dan Sya datang..

"Saya...sakit perut.Dari tadi lagi cirit-birit.Dah tak tahan ni...Tandas kat mana?"aku menekan-nekan perut.


Kah kah kah kah kah....
Sampai ker kat bilik,aku lepaskan gelak tawa tahap 1000 mega watt ni.Memang tak tahan rasanya.Hahaha..
Aku tak kena pun ubah imej.Lepas aku cakap sakit perut tu,terus aku masuk tandas tak keluar lagi dah..Adalah dalam 3 jam aku duduk jer kat tandas tu.Sebab tak mau kena ubah imej,aku sanggup buat macam tu tau.

Bila jer aku keluar,diorang dah nak balik.Fuh selamat....
Malam ni ada makan malam pula...
Nak buat sesi perkenalan.Wah...malasnya rasa.Nak pakai baju apa yer?



Tepat jam 8.00 malam,kami semua ada dimeja makan.Aku jer pelik antara finalis yang lain.Aku sorang jelah yang pakai baju kurung dan pakai tudung.Yang lain,semua seksi maut tu..Malas aku nak komen..

Makan malam ni ada sekali Tengku Rubiah.Tengku Mariah dan Tengku Hasful merangkap orang tua Tengku Rizkin pun ada sama.Dan yang pasti....kamera turut ada nak merakamkan.Aku menjeling hero aku yang tengah membelek kamera.Aku tak sempat lagi nak ucap terima kasih..

Acara makan dimulakan.Aku telan air liur.Er..cam nelah nak makan ni ha?Pakai garpu dengan pisau.Dahlah nama makanan yang ada kat depan aku pun aku tak tahu.Pelik sangat ni.Tak ada ker nasi ha?Sambal belacan?Petai?mak....

Dengan bertawakal,aku potong jelah bendalah ni.Sedang syok-syok potong,tah macam mana bendalah ni boleh melayang pulak...

Pussssh....
Melayang kat tempat baik punya!Atas kepala Tengku Rizkin!Muka dia dah berubah jadi merah dah...Aku betul-betul takut ni..

"Budak kampung!!!Shit!!"Tengku Rizkin meraba kepalanya dan merenung tajam padaku.

"Off kamera!!!"Tengku Rubiah menjerit.

"Nenek,see what the stupid village girl has done!Is this very good attitude?Very stupid girl!!!"Tengku Rizkin bangun dan menghempap meja makan.Aku telan air liur.

“Riz…tak baik cakap macam tu!Dia tak sengaja lah."Tengku Rubiah membela aku.

“Tak sengaja?Nenek tahu apa dia buat tadi?Turun lambat,pura-pura sakit perut dan memperbodohkan semua orang.Tah-tah ni pun dia saja buat.Nama jer budak kampung,tah-tah dia ada adegan lain.Am I not right?"pandangan mata Tengku Rizkin membakar.

Aku tertunduk.Kalau sekalipun marahkan aku,kenapa sampai nak caci aku?Memanglah aku salah tapi janganlah buat aku macam ni.Baru 2 hari aku kat sini,maruah aku dah dipijak macam ni.

“Kenapa tunduk macam tu?Malu or nak berlakon lagi?Damn!Kau pergi bungkus baju kau sekarang and get out!!!"Tengku Rizkin mengangkat tangannya.

Aku bingkas bangun.
“Saya memang budak kampung tapi awak tak ada hak langsung nak sumpah saya!Saya sedar saya budak kampung dan awak tak perlu nak ingatkan hakikat tu pada saya!Saya ingat dan akan sentiasa ingat.Awak jangan takut saya akan keluar dari rumah ni secepat mungkin.Dan....maafkan saya!"

Semua terpaku.Aku terus naik kebilik dan mengemaskan barang-barangku.Aku dah tak peduli.Menyampahnya aku pada Tengku Rizkin,memang dah ada kat tahap hiperbola ni.Sesuka suki saka dia jer kutuk aku!Aku tak peduli,aku nak balik kampung malam ni juga!!!

Lepas jer kemas semua,aku turun kebawah...
Tapi,kenapa tiba-tiba gelap ni?Apa yang terjadi?Terasa mataku ditutup dengan kain dan aku tak mampu nak melawan..
Mak....tolong Hana mak!!!!
posted by Penulisan2u @ 3:53 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
13 Comments:
  • At 31/8/09 7:01 PG, Blogger yunix77 said…

    wah....best la cerita ni
    kelakar betul buat adegan ayam berkokok
    kena rakam plak tuh
    hahahaha....malunya

    Selamat menyambut Merdeka semua :)

     

  • At 31/8/09 9:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    la....
    nape pendek jer...
    ne yg x best ne...
    happy merdeka 2 all...
    sambung cpt2 ek...

    ~akue~

     

  • At 31/8/09 9:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawak arr citer ni..
    x tahan nak gelak..
    hahaha

    -AD-

     

  • At 31/8/09 10:33 PG, Anonymous wawa said…

    lawak lah skt prut sy ktwa
    smpai kluar air mata lg 2
    ada blog x cpt2lah smbg

     

  • At 31/8/09 10:44 PG, Anonymous e-10 said…

    hahhahah..
    kelakar r..
    sambunganyer???????

     

  • At 31/8/09 11:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smpai sini jeke??smbung la lg...

     

  • At 31/8/09 11:43 PG, Anonymous wani said…

    saya suka la lau crite yang berkisarkan budak kmpung & then dia tetap kekalkan her culture whereever she go....i like this story..i hope it will be continue..please...

     

  • At 31/8/09 1:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam..
    TQ pada semua yg sudi bg komen..
    pendek ker?
    he3,sy rasa dah panjang..
    x per lain kali sy cuba panjangkan ckit..
    bole teka tak apa yang jd lepas ni?
    tekalah,he3..

    salam kemerdekaan ye..=p

    BUDAK GERIK 93

     

  • At 31/8/09 2:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala... smbung ah ari ni gak.. hahahaha... nk blek ostel da ni.. t x smpat nk bce.. hak3!!<93>

     

  • At 31/8/09 3:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmm,takde yg spesel sgt,,
    mmm,lawak je lbih,,
    hekz2 rse2 cam,,
    tg.rizkin tu tak jd hero pon last2 cite..amikla cameraman,,bknnye hina pon,,
    keep up this so-so work,,
    slamat kmbali ke skola, smua bdk2 skola........

     

  • At 31/8/09 4:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bla nk smbung cter niey

    best r

    keep up da gud work !!!

     

  • At 12/9/09 10:58 PTG, Blogger MiSs hAwA said…

    Malunye! malunye! malunye!
    malu giler kalau aku yang jadi hana.

     

  • At 4/12/09 10:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    part kepak ayam tu memang klakar habis! tp grammar si tengku tu tunggang langgang sket.. hope improve lg ye..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group