BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Ogos 17, 2009
Novel : Bini aku tomboy ke? 22
Nama Pena : Angelica Risza

Mata Zack terkelip-kelip memandang mata Azim. Azim merenung dalam muka Zack. Makin lama makin comel pulak dah budak tomboy nih! Azim berbisik perlahan di dalam hati.

" Kau cantik, Sofi." Azim berkata dengan nada berbisik.

Eh? Sejak bila nama aku bertukar jadi Sofi pulak dah nih? Adei la.

Tangan Azim perlahan-lahan memaut leher Zack. Zack menggigit bibir. Auntie Lisa pulak dah berlalu dengan senyum di bibir dan tersipu-sipu malu. Mamanya pulak yang lebih!

Zack masih blur. Entah kenapa keadaan sebegitu membuatkan dia berdebar-debar. Jarang benar dia nak berdebar-debar apabila berhadapan dengan lelaki, apatah lagi si Azim yang sudah lama dianggap seperti adik-beradiknya sendiri. Kembar tak seiras okay jugak, sebab mereka berdua sebaya kan.

Muka Azim dirapatkan lagi ke muka Zack. Zack pulak memaut leher Azim dengan kedua-dua tangannya dan..

" Aduh! Sakit lah, mangkuk!" Azim segera berdiri dan memegang dahinya perlahan selepas dihantuk kuat dengan kepala Zack.

" Mangkuk jenama Mikasa untuk kau! Heh! Ingat sikit kau tu lelaki, aku ni sebaliknya! Jangan main sentuh cium-cium macam tu je! Kalau ye pun, tunggu la kahwin! Dah lah, aku nak balik!" Zack bangun dan berjalan laju masuk ke dalam rumah Azim. Bajunya tadi ditinggalkan begitu saja.

Azim pulak menyesal 5 kilo. Free-free dapat bengkak biru! Mahu seminggu tahap kehenseman aku ni merudum jatuh! Aish! Dah sakit satu hal, malu satu hal! Macam mana aku boleh nak pergi cium budak tu?? Hai, mengucap, mengucap, Zim! Ingat Tuhan!

" Zack! Nak ke mana tu??" Mama terjerit kuat sambil mengejar perlahan Zack dari belakang yang laju berjalan dengan beg putihnya.

" Ma, Zack nak balik dulu. Babai." Zack berkata perlahan dengan wajah masam mencuka. Kemudian, dia masuk ke dalam kereta dan segera menghidupkan enjin lalu berlalu pergi begitu sahaja, meninggalkan mamanya yang terpinga-pinga sendiri. Eh? Aku dengan laki tua aku tu nak balik naik apa??

" Kenapa dengan Zack, Zim??" Auntie Lisa bertanya hairan.

Azim menggeleng sambil mengurut-urut dahinya sendiri.

" Ya Allah! Kenapa ni, sayang??" Auntie Lisa mengusap-usap dahi Azim yang bengkaknya makin membesar dan membiru.

" Penangan Zack, ma." Azim membalas selamba dan berjalan perlahan masuk ke dalam rumah. Orang lain tercengang-cengang mendengar jawapan Azim. Haih, belum kahwin lagi nih! Agak-agak dah kahwin nanti, lebam satu badan si Azim kena karate si Zack!

" Mungkin kena tangguh dulu majlis tunang diorang ni." Kata papa Azim sambil memeluk badannya sendiri. Auntie Lisa still pening-pening. Tadi bukan main romantik aku tengok, tup tup blah sekejap, dah dapat telur ayam kampung sebijik dekat dahi!

" Abangnya. Macam mana kita nak balik ni?" Mama Zack menyiku-nyiku suaminya di sebelah sambil membuat muka cover. Dari awal sampai ke habis, memang asyik kerja dok meng"cover" jela dek kerana perangai budak-budak rebina 2 orang tu! Malu betul rasanya. Entah betul tidak usulnya yang mencadangkan anak-anak mereka dinikahkan.

" Tak apa, mintak pak Abu hantarkan." Papa Azim berkata sambil memandang ke arah papa Zack.

" Menyusahkan je. Si Zack ni memang nak kena." Papa Zack membebel sendiri.

" Azim buat bebukan kot dekat dia, tu yang dia marah tu." Papa Azim cuba mempertahankan Zack.

" Em, tak tahu lah saya dengan budak-budak zaman sekarang ni. Terima kasih dinner tadi. Mintak maaf lah dengan kelakuan si Zack tu. Nanti kita bincang balik pasal ni. Kami balik dulu. Assalamualaikum." Papa Zack bersalaman dengan papa Azim dan masuk ke dalam Mercedes Benz kawan baiknya itu untuk dihantar pulang.

-----

" Mama! Janganlah tunangkan Zack dengan dia! Dia dah ada girlfriend lain la, ma!" Zack berkata kuat sambil tangannya menggoncang-goncang air tin 100 Plus. Baru lepas belasah orang, kena la tambah tenaga balik! Che, poyo pulak.

" Kenapa Zack lebamkan dia tadi?" Mama bertanya selepas duduk di sofa berhampiran.

" Dia nak.. nak.." Alamak! Terkedu sekejap, blushing pulak aku! Patut ke beritahu mama ni?? Ke tak? Esh, masalah luar negara betul la!

" Dia nak apa??" Mama bertanya laju. Geram dengan Zack yang tergagap tiba-tiba.

" Uhh! Dia nak ki.." Zack membuat gaya kissing menggunakan tangannya.

" Betul ke ni, Zack?? Dia nak kiss Zack??" Mama menjerit kuat.

" Betul la, ma! Takkan Zack sengaja nak fitnah and cederakan dia kot? Dia kan kawan baik Zack dulu, ma?" Zack berterus-terang. Huh! Malu siot! Dia segera membuka penutup tin 100 Plus tadi dengan kasar. Air 100 Plus itu diminum gelojoh sehingga tumpah dan membasahi singletnya.

Papa dan mamanya merenung antara satu sama lain. Nakal jugak si Azim tu rupanya! Dan akhirnya kedua-dua orang tua tadi pun menggeleng-gelengkan kepala mereka.

" Zack naik dulu, ma!"

-----

" Nombor yang anda dail.." Esh! Apesal dengan si operator ni?? Zack tak puas hati lalu dia mendail kembali nombor abang Din. Ni dah kali ke lapan dah ni! Mana dia? Aaa! Bang Din!

Akhirnya, Zack hampa dan dia tertidur kepenatan.

----

Esoknya, selepas bangun solat Subuh, Zack segera mencapai handphonenya dan menghubungi abang Din lagi. Hatinya gelisah. Perasaannya bercampur baur, tak dapat dibayang bagaimana lagi. Uhh! Mana orang tua nih?? Aku tak nak kahwin dengan Azim! Aku tak cintakan dia! Aku tak nak!

Setelah puas mendail, handphone pun sampai dah nak naik bengong, Zack mengambil keputusan untuk ke rumah abang Din. Dia sendiri pun hairan kenapa hatinya meronta-ronta untuk bercakap dan meluahkan perasaannya ketika itu kepada abang Din. Padahal, mama pun ada kalau setakat nak meluahkan perasaan.

Selepas bersiap, Zack ke rumah abang Din. Namun rumahnya berkunci. Selepas penat mengetuk pintu dan menjerit memanggil abang Din namun tiada siapa yang menjawab, Zack pun mula merenung-renung ke dalam rumah melalui lubang-lubang yang ada.

" Karang aku letupkan pintu rumah ni baru tau." Zack bising sendiri.

Habis ditawaf keliling rumah kerana nak meneropong ke dalam, tetapi sekali lagi dia hampa. Mana dia?? Uwaa! Abang Din!

Zack berlari-lari anak menuju ke keretanya. Dia dekat kedai kot. Zack memandu laju ke kedai makan tempat abang Din bekerja.

" Ahh! Lantak kau la kereta!" Zack menjerit kuat di dalam kereta. Semua mata memandang ke arah kereta Porshe yang dibrek mengejut di depan kedai makan tersebut.

Zack turun terkocoh-kocoh dan masuk ke dalam kedai.

" Bang Din! Bang Din!" Zack membuat kecoh di kedai tersebut.

" Bang Din mana, bang??" Dia cepat-cepat bertanya kepada seorang pekerja di situ.

" Oh, dia dah pindah, dik. Kitorang pun tak tau dia pindah ke mana." Jawab Arif selamba.

" Takkan dia tak bagi hint langsung dia pergi mana, bang??" Zack tak dapat nak mengawal suaranya lagi dah.

" Kitorang pun tak tau, dik. Dia tak nak beritahu kitorang dia nak ke mana." Arif menjawab lagi sambil menghisap rokok daun tembakaunya di situ.

Zack menggaru-garu badannya semacam beruk penuh kutu di kedai makan tersebut. Dia sendiri pun hairan kenapa dia jadi sebegitu? Dia menarik kerusi di situ dan duduk termenung.

" Kenapa adik cari dia?"

" Saya.. rindu kan dia." Zack menjawab perlahan sambil matanya merenung kosong ke lantai.

Esh, aku kena belajar dengan si Din ni! Budak laki ni pun boleh rindu kat dia, apa kes? Dah la anak orang kaya pulak tu! Arif berbisik sendiri di dalam hati sambil memandang ke arah Porshe milik Zack, kemudian kembali menghayati rokok daunnya tadi.

Zack segera mengeluarkan telefonnya yang berbunyi menandakan ada mesej masuk. Mungkin abang Din!

Jom keluar petang ni. Kau free tak?

Uhh mangkuk ni lagi. Nak apa nya dia ni? Tak cukup ke aku bagi expert punya "kiss" malam semalam??
posted by Penulisan2u @ 6:02 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
45 Comments:
  • At 17/8/09 8:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    he3..mkin teruja sy nk mbaca cerpen ni...;)

     

  • At 17/8/09 8:36 PG, Anonymous far_east said…

    waaaa abang din hilang ke mana???
    sian zack...

     

  • At 17/8/09 9:12 PG, Anonymous aNJe said…

    baru best naik cite abg din..
    azim dah jatuh cinta gan zack???
    hahahha

     

  • At 17/8/09 9:49 PG, Blogger shakirah said…

    wzahahahaha padan muka azim kena penangan zack

     

  • At 17/8/09 10:05 PG, Anonymous lyna said…

    xpasal2 azim kena lepuk...hahahahahahaha 2la gatal sgt

     

  • At 17/8/09 5:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    uish!!! abang din hilang!!! sian zack..
    teruje siot!!!

     

  • At 17/8/09 7:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhu..
    abg din gi mana plak..
    ngaj0k kot tgk si zack b'mesra dgn org gaji dia aritu...


    kpd penulis,jln cerita anda best sgt
    tp klau nak novel ni terpilih sbg novel pilihan, mgkn perkataan tu kena tgk balik ye...
    hehehe...
    keep up the good work...
    good story...

    -athikah-

     

  • At 17/8/09 8:29 PTG, Blogger Nur Fariena said…

    besh besh na agi

     

  • At 17/8/09 9:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatla sambung....tak sabar nk baca kesudahan cerita ni..ahaks..

    from :
    baycon & damiana

     

  • At 17/8/09 10:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    asal pendek sgt/???
    napew la dier pegi lari masa azim nak kiss dier..
    romantic siot..

     

  • At 18/8/09 1:45 PTG, Anonymous nabil said…

    ble la novel ni nak kuar?????
    da x sabor teman menunggu...isk3

     

  • At 18/8/09 11:42 PTG, Anonymous pulutpanggang(ieda_20388@yahoo.com) said…

    hahaha..spe sebenarnye hero cter nih???hehe..pape pun good job writer..cant wait ur next ep..huhu..

     

  • At 19/8/09 2:01 PTG, Blogger jauhariah said…

    ayt ke perkataan ke tu x kesah...ag pun dh bnyk novel ayt nye cm sama je...smpai2 leh tau dh nk kata apa...klu cm citer ni ak rasa best plak. coz mgkin ayt dy wt ak rasa nk baca n baca ag...sbb ak suka baca novel klu kt dlm web ni ssh skit...n dlm bnyk2 citer...citer ni wt ak baca dr ep 1 smpai ke skung n seterusnye...ak rase x kesah klu dlm novel ayt cmni gak...bg ak best ape...lain dr y lain...bila ag nk cari kelainan! good luck 4 u...usaha lagi ok

     

  • At 19/8/09 2:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Abg Din bwk diri sbb frust ngn zack...
    hahaha...
    kes cemburu ngn arin ar nie..
    lawak ar Abg Din nie, agak2 kalo belakon spe yg ssuai jd Abg Din eh? Fahrin Ahmad ok x?

    -manja.lara87-

     

  • At 20/8/09 9:35 PG, Anonymous syara said…

    ane pegi si arin 2??

     

  • At 20/8/09 7:20 PTG, Anonymous G said…

    cter ni mkin best lak aq ase
    ble nk kuar epsod bru?
    x sbr weh nk bcer

     

  • At 21/8/09 12:48 PG, Anonymous adoyai said…

    spe plihan ati zack ni??
    adoi..xtau la nk plih yg mn..
    azim o abg din erk??

     

  • At 23/8/09 10:27 PG, Anonymous neon_dealova said…

    ish..aq pon naek gilerr bacer citer y
    best gilerrr nie!!!
    tpi mne bang din ehk??
    (TT)

     

  • At 25/8/09 1:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la citer nie..........
    tp bile nak sambung????????????
    dah x sabar nie nak tau ending.........
    cepatla antar n3 baru
    plezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

     

  • At 25/8/09 7:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bla citer nie nk abis.???
    cde blog ker??
    cepat2lh post next story...
    citer nie bezt ah...hehehe

     

  • At 25/8/09 7:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    plezzzzzzzzzzz cptlh post citer bru byk222...xsbr nk bace next stiry...huhhuhuhu....

     

  • At 25/8/09 3:42 PTG, Blogger kurang pendengaran said…

    x sabarnya nak tunngu sambungan cite neh huhuhu...baru terjumpa site neh waaa saya dah menjadi ketagih dengan novel ini

     

  • At 26/8/09 12:30 PG, Anonymous siliey said…

    WE GILER R CITE NI...cm x percaye lak..... sakit pewot aq bace cite ni.... best giler..!!!!!!!!

     

  • At 26/8/09 3:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha..lwak tol,da gtl gt na kiz si zack 2..ta pepasal benjol dhi.p abg din g ane eh?trtnye2 la..

     

  • At 29/8/09 11:04 PG, Anonymous emilhlovate@hotmail.com said…

    x patut btol larh auntie lisa tu...
    dak nmpk mcm ade something gonna happen pun msh dpt senyum2 dr jauh wat x tau jer....wpun dorang tu nak 'dikawenkan'..
    xkan nak biarkan jer anak teruna dier m'gatal cm tu..
    cian plak kat abg din....
    pth ati punye pasal smpai bawak diri ke mane ntah... hehe..
    bile nak wat smbgn nih?
    or, dah x der smbgn coz novel ni nak dibukukan???

     

  • At 29/8/09 2:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ni makin interesting ar..
    blh plak si azim tu mnggatal gitu..
    xsabar nk tggu next part..
    chayok2!!!

     

  • At 29/8/09 4:10 PTG, Anonymous xxx said…

    waaaaaaaaaaa... tgah syok syok dah bersambunggg... iskkk

     

  • At 6/9/09 10:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung la cepat...best bebangat gitu

     

  • At 11/9/09 10:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatlh smbg next story xsbr nk tau...
    tiap2 ari buka nk check kut2 dh de yg bru..but still not...
    plz...faster2...i can't wait..
    it's nice story...huhhuhu

     

  • At 12/9/09 12:17 PG, Blogger farahlikescookies said…

    rasa macam azim je hero
    wahaha!
    mesti kena kawen paksa then terfall in love sesama mereka
    sbb tu kot tajuk die bini aku tomboy ke?

     

  • At 17/9/09 9:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaa...best nye cite ni..msti zack ngn abg din last2nye..msa tu zack dh tkar imej jd pompuan gtu..so abg din xdpt cam dia zack...

     

  • At 29/9/09 3:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt la smbg...

     

  • At 3/10/09 9:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cepatlah post yg baru plak...

     

  • At 4/10/09 5:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cita dh mula panas...cpatlh sambung

     

  • At 5/10/09 12:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alaaaa...
    mane sambungan cite ni..?
    da dkt 2 bln da tggu..
    huhuhu..
    chaiyok2 pnulis!!


    kana_nudias@yahoo.com
    (peminat setia bini aku tomboy ke?)

     

  • At 6/10/09 12:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    rasanya dah lama cerita ni tersadai..... ke dah keluar buku....tolong up-date

     

  • At 11/10/09 12:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best betul la citer nie....
    bla plak nk smbung nie????
    x sbr nk tau citer seterusnya,,,

     

  • At 11/10/09 4:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besssss gilak cita nih dowh....
    dah kuar ke buku dia...tlg la jwb soklan nih...
    huhuhuh

     

  • At 13/10/09 5:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape lme sgt nk smbung citer nie??????dh besh sgt nie...lau dh kuar,inform la kt ktorg...kn??kn??kn??

     

  • At 17/10/09 7:32 PTG, Anonymous Arisa Eriza said…

    salam.

    gomenasai coz citer ni xdapat disambung lg buat masa skrg. penulis sedang berusha keras nak menaip novel ni. tapi plak, penulis agak busy dgn stdy & final exam skrg. xdapat janji & confirm bila akan keluar buku di pasaran.
    mintak maaf byk2. hopefully korang semua akan tetap tunggu. mintak maaf sgt2 to all!

     

  • At 18/10/09 11:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hope zack jgn la becinta dgn bg din...
    sedeh siot...
    dah la penulis gambarkan bang din tu tak hensom...
    ahhhh..
    anyway citer ni mmg gempak giler!!!
    love it...

     

  • At 22/10/09 12:33 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambunglah cepat..........

     

  • At 22/10/09 12:59 PTG, Blogger ManjaLara said…

    ingt lama xbukak dah bersambung 2 3 n3 huhuhu....
    xpe...yg pnting cite nie brsambung k..
    kalo bleh next n3 uat pnjang2 sikit..hehe..

     

  • At 31/10/09 2:54 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ble nak smbong ni..da lame tggu..p, still xsmbong2...writer, cptla smbong..uhuhu..

     

  • At 9/8/10 11:27 PTG, Blogger zaini_eQ@ said…

    hahaha...ada ke cam tu...
    cian dia...
    tp gimik abg din xptut la cam tu...ptut bos kdai kna la taw...adoyai...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group