BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Ogos 21, 2009
Cerpen : Sweet ruless II
Nama Pena : sang ratu

Hairan sudah 3 hari aku menunggu Farhan pulang dari Paris, kali ni aku call tak angkat, kenape eak…dia ni mentang-mentang aku terima dia,mula lah tuh nak buat perangai kerek-nak-mati dia tuh.

"Erika…call from Paris……" aku tersentak, kak Muna tersenyum nakal kea rah ku, entah kenapa aku rasa tak sedap hati ni, arrgghh..pergi jauh wahai perasaan buruk…!!!! Aku baru jerk nak pupuk rase…ntah…rase ape pun aku tak pasti, malas nak bagi tahu.

Perlahan aku memegang ganggang telefon, aku semakin hairan kenapa dia tak call aku nyer handfone jer?takut mahal ke??

"heii..cepatlah..orang call dari jauh tu meletup bill tu tahu…"dari jauh kak Muna memerhati tindak tanduk ku.

"hello?"
"hello….ha..lame aku tunggu kau……kenapa lambat….?" Soalnya. bukan..itu bukan suara Farhan, tapi Ikhwan…kenapa dia yang call? Mana Farhan??
"aku…"
"sudah la..ni..ade pesanan dari sweet boyfriends kau…" aku tergamam, kenapa dengan aku ni,??tak sihat ke?sengal betul la…..
"ape dia wan?" soalku takut-takut.
"dia cakap dia ada banyak hal kat Paris jadi rombongan meminang tu datang lewat sket, mybe dalam minggu depan ,dia mintak kau bersabar sket..." ada lirikan ketawa di akhir ayat Ikhwan. Akhirnya aku menghembus nafas lega ingat kan ape tadi.
"ooo...eh..ko bagi tahu dia,,,kalo dia tak datang pun tak pe,...and pesan lagi kalau lambat...ramai lagi nak masuk pinang aku..." gurau ku. Sejurus selepas itu kami memutuskan talian. Aku memandang cincin 109 itu, sejak dia bagi cincin ni, aku tak pernah lagi lihat wajahnya, rindu?tak jugak, aku tertanya-tanya kenapa aku??



Projek High-tech-ero, semakin banyak perkembangan, doktor saintis Albert yang merupakan pensyarah aku masa di cambridge, turut terlibat dan katanya aku perlu buat kajian yang lebih mendalam untuk menggabungkan dimensi, antara angkasa dan udara, sebab sekarang lapisan ozon semakin nipis, banyak datangkan bahaya kepada penumpang, research yang dilakukan adalah untuk menaiktarafkan sistem keselamatan high-tech-ero. Makin lama makin banyak masalah yang di hadapi tiap-tiap hari aku ,doktor albert dan kak muna serta abang Fazrill bertungkus lumus menyiapkan laporan, pejabat research and development di Russia banyak beri kami maklumat tambahan, dan kami kena selalu update kerja


Sedar atau tidak, sebulan kami dalam keadaan seperti ini, makin lama, makin ramai pekerja international datang untuk involve dalam kajian dan melabur dalam projek terbesar di asia ini, ia menggabungkan lima buah negara engineering, Farah dan Ita mula bising mengenai ’kehilangan’ diriku. Aku perlu serius dalam kerja, kata mereka aku semakin kurus dan tidak bermaya, mataku bengkak, wajahku cekung, dah lama aku tak hirup udara segar, semua ini seperti penjara bagiku, Doktor Albert bersungguh-sungguh memaksa aku supaya cepat siapkan kajian, dan pembinaan sedang di jalankan, gabungan pelbagai jurutera terhebat membuatkan pembinaan ini semakin berjalan dengan lancar.



"nah...!!"
senaskhah surat khabar di hempas di hadapan Farhan, Farhan yang sedang meneguk air kopi di starbuks tersentak, Ikhwan kemudiannya duduk di hadapannya, ada dengusnya disitu. Farhan mencapai.
"SAINTIS ANTARA BENUA BERGABUNG MENYIAPKAN HIGH-TECH-ERO"
Terpampang gambar kak Muna dan abang Fazril, sekali juga gambar Zulaikha. Gadis itu, lama di tenung gambar wajah itu, cekung,kurus dan mukannya sembap. Kuat sangat dia bekerja, otaknya tak berehat,
"ni yang aku bengang.......Family kau meminang sebulan lepas...dia tak de pun.....kau ni Farhan.....cubalah cakap dengan dia......!!!" marah Ikhwan. Dia pula yang tidak puas hati.

"hye........" sapa Ita yang memboyot dan Farah yang masih berpakian pramugari.
"ha..bagus sangatla kau berdua ada kat sini...ni...tolong nasihat sikit tunang kawan kau ni...." kata Ikhwan.. Farah mencapai surat khabar, muka depan saja sudah menjawap persoalan Ikhwan tadi,
"aku sebenarnye kasihankan si Ika ni..."kata Ita. Agak sayu, sudah lama dia perhatikan.
"kenapa?" Ikhwan berseloroh cepat. Farhan hanya tunduk. Diam. Tak tahu nak komen ape.
"doktor dari luar negara push dia punyer otak bekerja,..kau tahu kan...Ika ade otak genius....mereka ambil kesempatan untuk siapkan projek ini..." kata Ita lagi. iKhwan masih lagi tak puas hati,
"Empat tahun dia harus begini....."kata Farhan tiba-tiba.
"dia tak kan terlepas selagi kontark projek belum habis......."tambahnya lagi. Masing-masing dia, dan merenung gambar Ika yang terpampang di hadapan surat khabar. Ika............


"Ika...jom lunch dulu...dah lama Ika tak makan..."pujuk kak Muna. Aku hanya menggeleng, mataku masih tercacap pada skrin leptop maya, aku masih banyak kerta, setiap detik amat berharga, dah lama aku tak tidur, dah lama aku tak berborak-borak dah lama aku tak makan, Otak ku terus ingin berjalan dan berfungsi semaksimum yang mungkin. Entah..aku juga tak faham mengapa.. doktor Albert masih memaksa ku, jiwaku meronta ingin keluar dari sini, aku nak jumpa FARHAN.......nak balik jumpa MAK......tapi kenapa?? . kak Muna terus melangkah pergi aku tahu kak Muna bimbang. Maafkan Ika kak....Ika tak boleh kawal diri Ika..macam ada sesuatu yang mengikat aku. Tak siapa bisa tolong aku. Tiba-tiba pintu bilik di tolak, Doktor Albert.

"so...Erika...how’s your researh...and how about the power of straigh enggine?" soalnya. aku hanya mengangguk dan aku terus membuka Folder maka keluarlah gambar hologram tentang model ciptaan Enggine api yang menggunakan kuasa magnet dunia.. dia tersenyum kemudian menyentuh bahu ku.

"you so great....keep working..until it finish…" katanya, aku semakin ghairah dalam semua kajian.


Kak Muna dan abang Faz masuk ke Starbuks dan melihat empat orang sedang membisu. Di tengah meja itu ada senaskhah surat khabar berita harian.
"hey...kenapa semua diam ni??" soal kak Muna. Abang Faz segera mencapai surat khabar itu.
"na…" pnggilnya. Kak Muna melihat dan tersenyum.
"hey...happy la...tengok gambar Ika...semuanya ada..........." kata Kak Muna sedangkan dia sebenarnya dapat rasakan sesuatu yang tidak baik.

"ini akak kata kitorang nak heepy??" soal Ikhwan agak keras, Kak Muna dan semua di situ agak kaget.
"mungkin akak tak nampak,.tapi aku sedar.....ini...ini bukan Erika yang dulu....kenapa dia jadi macam ni??" soal Ikhwan lagi. Yang lain diam, dan mengiakan kata Ikhwan di dalam hati. Ada benarnya. Kak Muna dan abang Faz terdiam, mereka juga serba salah.. nampaknya bukan mereka sahaja yang sedar tapi orang yang rapat dengannya juga pasti lagi sedar.
"akak......"
"akak...boleh tak lepaskan Ika?" soal Ita. Farhan masih diam, dia kemudian bangkit dan melangkah pergi.
"akak tengok...Farhan sangat hampa....kenapa sampai begitu teruk dia bekerja...kenapa sampai tak pulang ke rumah, tak makan dan langsung tak jawap panggilan kami...kami nak melawat dia di pejabat kenapa tak benarkan........" Ita mula luahkan rasa.



Dari jauh Farhan merenung Ika yang sedang khusuk meneliti sesuatu di hadapan leptop maya. Hairan. Kenapa Ika jadi tidak perduli padanya. Kali ini dia mesti lakukan sesuatu. Dia menolak pintu kaca yang memisahkan nya dengan Ika. Tapi gagal, kunci...kuncinya pula mempunyai kod tersendiri. Ciss..dia mesti lakukan sesuatu.


Knock.....knock.....
Aneh...bunyi apa tu..tak kan la leptop maya ni yang bunyi?aku memeriksa sekeliling. Aku terkejut melihat Farhan di luar, aku segera menghampiri pintu itu. Farhan meletakkan tapak tangannya di cermin, aku juga letakkan disitu, rindunya, tapi maaf Farhan, bukan sekarang, aku ada kerja..bukan sekarang..tiba-tiba air mataku turun. Farhan masih membisu. Dia menatap aku. Pandangan yang redup. Pasti dia hampa,hampa dengan sikap aku.

"Farhan....!!" teriak aku. Tapi mustahil, pintu itu kedap bunyi.. suara manusia tidak mungkin akan dengar. Aku memandang sekeliling, kalau-kalau Doktor Albert masih ada lagi. Aku terus menekan punat Password

R.U.L.E.S.109

Pintu segera terbuka, diam, kami menatap antara satu sama lain, wajah Farhan penuh dengan ketenangan. Dia senyum.

"I miss u...."

"aku pun...." itu sahaja jawapan yang mampu aku beri. Dia menyentuh rambutku. Ternyata dia agak kaget.

"kasarnya....." katanya. Aku segera menyentuh rambutku. Aku mengusap sedikit, aku pula yang terkejut apabila ia gugur, aku memandang tangan Farhan. Ada helaian rambutku.

"Farhan....."lirihku, gelap.aku tak sedar apa yang berlaku selepas itu.


awak ingat dengan baik semua peraturan itu.....tapi ingat..kalau awak langgar..saya juga akan langgar peraturan number 24…


"ma…I need an explanation……"
"mama nak kahwin…." Gulp….apa semua ni…why it happen suddenly?
"tapi bakal husband mama kerja di UK…"
"I never know about this before…"
"sayang….maafkan mama…mama thu semua ni terburu-buru…tapi…"
"ma....papa just dua bulan baru pergi.....so fast..."
"kamu tak tahu perasaan mama...I need someone to care of us..."


"hey...forgOt to tell yOu....empat tahun lalu....Farhan bagai nak gila cari kau.....aku pun terkezut gak..tetibe je dia jadi macam tu...everytime dia tanya perkembangan kau//tapi dia marah sebut nama dia...jadi..skarang.....memandangkan kau dah ada di malayisa...boleh la....aku bocorkan///"


"saya cintakan awak..bangun lah……ingat tak peraturan number 104, jom kita langgar peraturan tu….saya janji tak kan langgar peraturan 77 lagi dengan awak…….Ika…"

Suara itu sayup-sayup dengar dari telinga aku. Aku pantas membuka mata. Aaaahhhh....beratnya mata ni, entah kenapa. HIGH-TECH-ERO....

"aaaaahhhh.....!!!!" teriakku tanpa sedar, aku tak dapat kawal diri, aku memandang sekeliling, mama, papa Irfan, abang Faz, kak Muna...Farhan...semua nya ada dan terkejut dengan reaksi pertamaku selepas ku menyedarkan diri.

"Ika....."tangis mama lalu mendakap ku. Aku semakin hairan.apa yang berlaku ni?? Rambutku nipis. Aku lupa apa yang berlaku.

"kak Muna...High-Tech-Ero..." kata ku. Kak Muna menggeleng.

"please Honey forget about the contrak…."kata mama…ahhh..no way…aku punyer suka la,,,,lagipun dah lame aku buat research tak kan nak berhenti sekrat jalan.

"tapi mama…Why?" soalku.

"sebab peraturan number 88 kata…tak boleh study sampai meyiksa diri…"Farhan mencelah. Aku tergamam. Peraturan itu.

"tapi…Ika bukan siksa diri ma…."bantahku. mama menggeleng. Dan semuanya menggeleng. Tiba-tiba mama bagi aku cermin wajah. Aku melihat wajahku.

"lookk…yoU look different honey….your face,your hair….ika nampak kurus tahu.///bukan mama je perasan…orang yang dekat dengan Ika pun….."

"mama…everyone…please understand…Ika kena siapkan high-tech-ero tahun ni jugak….kalau takk…."aku tak teruskan kata-kata. Mereka semua memandangku meminta kepastian yang nyata.

"Farhan did You still remember rules number 45, wajib menyiapkan satu program dalam masa yang singkat sebab kena tumpu pada study….": kataku. Aku Yakin Farhan faham.

Tiba-tiba beberapa orang lelaki yang berpakaian doctor masuk, termasuk doctor albert.

"sory…since Erika its Ok…now She should start her works…"kata doctor Albert. Dua orang pekerjanya menarik lengan ku sehingga kaki ku tidak mencecah tanah.
"no…Ika…..you cant go…"bantah mama, namun bukan aku tak peduli, tapi mereka terus menarik ku dan bawa ku keluar dari bilik, aku tak bisa kata apa-apa.


Sebulan lagi aku telah dikurung di dalam bilik ini, bilik ini hanya doctor Albert sahaja boleh buka. Aku tak boleh juga, aku tak tahu kodnya, dia telah tukar system password number kepada pastu deria, doctor Albert menggunakan matanya sebagai kunci. Aku ??boleh je nak tukar system..tapi ambil masa yang lama, aku kena siapkan high-tech-ero ni dulu.

"we really need her to do our next mission..mybe we can build something to destroy PALESTINE AND GAZA OR SOMEWHERE…." Perbualan itu tak sengaja ku dengar sewaktu aku ingin menyambung panggilan ke bilik doctor Albert, jiwa ku tersentak. Salah…tujuan yang aku buat ni salah…semuanya tak betul..aku tolong orang jahat…no way…aku nak keluar dari sini…KELUAR.


Farhan meneliti sebuah patung bear yang memegang Love. Cantik . pasti Ika suka. SUKA??entah la..dia mencapai satu. Dengan seribu satu harapan moga Ika terima. Tiba-tiba satu panggilan masuk.

"Farhan...I need You now....please...Now...." itu sahaja pesanan dari Ika, Farhan tergamam, sepantas kilat dia menyusuri jalan raya sehingga ke makmal KLIA. Ramai saintis di sana. Bagaimana dia mahu menyelinap masuk? Kak Muna??bagaimana nih??dia menggaru kepalanya yang tidak gatal. Idea muncul, dia lihat ada satu kot putih di situ. Yup..penyamaran. selamba sahaja di capaai dan lagaknya seorang saintis. Ahh...akupun pilot jugak yer,,,,nanti aku jugak yang bawak high-tech-ero. Dia monolog sendiri.haha... ahhh...itu, bilik yang di diami oleh Ika. Dia merapati pintu itu. Dan memberi isyarat sekejap.

Aku harus tukar semua identiti dan password ni. Yess....aku berjaya tukarkan nama si pengkaji dari pada Zulaikha kepada Farhan, dan nama itu tak sah, satu lagi Password yang aku gunakan SWEET RULESS kali ni, aku sure...tak de sape yang dapat ceroboh, sistem yang aku bina sangat canggih, satu lagi,,,aku juga tukarkan pasword bilik daripada mata Doktor Albert kepada kod mata Farhan. Haha..ini satu helah..ape doktor Albert ingat dia licik sangat ke??aku lagi licik la...cehh..bukan nak riak k......
Kali ni aku meminta Farhan membuka kod password dengan matanya, berhasil, dia agak kaget.
"kenapa ni?" soalnya.
"jom..pergi dari sini........" kataku sambil menarik hujung lengan bajunya. Dia menurut.


FINALLY......keluar jugak dari sini, sepantas kilat Farhan memandu kenderaannya. Wah macam bawak f1 la pulak. Tapi tak pe...akhirnya aku dapat jugak lepaskan diri dan duduk bersama lelaki-kerek-nak-mati ni. Farhan diam je..memang la..dia dari dulu memang tak banyak cakap.
"hey...kenapa laju sangat..."aku meyapanya. Dia serba salah dan memperlahankan pemanduannya.
"soory..."
"tak pe..."
"awak nak pergi mana?" aku diam, dah lama aku tak hirup udara segar nih..ohh...dunia..walaupun telah diancam..tetapi tetap ku kagumi kerana ianya ciptaan yang esa. Yeesss....tapi oleh kerana penat sangat aku tertidur.ahh,,,slamat malam cahaya.
"hey..masih ingat peraturan bilik darjah yang ke 21?" soalnya, baru je nak lelap. Aku mencebik.
"jangan tidur dalam kelas...bukan kereta/.//" sengaja ku usiknya. Dia tersenyum.
"soory..saje je..mesti awak penat..tidurlah..dah sampai nanti saya kejut.../" katanya. Entah kenapa rasa berat gila mata ni...tidur la...



"hey...so..camner ngan projek High-tech-ero?" soal Farah. Aku hanya mengangkat bahu. Malas la nak jawap…aku rasa ,,macam..buang masa je..dok buat ke mende tak berfaedah itu.
"hye guys….take look this……" kata Ikhwan tiba-tiba. Dia menyerahkan senaskha surat khabar.

"SAINTIS MUDA HILANGKAN DIRI DAN MENUKAR IDENTITI"

Aku tersenyum, padan muka, Farah masih lagi binggung,hah...gayanya mcam beberapa tahu yang lalu. Macam budak nerd. Nasib baik tak pakai dah cermin mata "hikmat" dia tu. Breakfast dah tersedia. Mana pula Farhan ni/?
"Cari siapa??Farhan///??" Ikhwan mula nak menyakat. Aku hanya menggagguk.
"pukul 3 pagi tadi ade urgent call,,,.pilot lama tak dapat datang sebab sakit...so dia kena ganti...."aku tersentak.
"ye ke////terbang ke mana?" soalku ingin tahu.
"penerbangan ke Russia......."katanya. Ahhh....pasti lambat lagi aku dapat bertemu dengan nya. Isy....susah betul la . time aku bz dia ada, time aku ada dy pulak bz.
"eh...Farah..macam mane keadaan Ita....first baby??" soalku. Aku sendiri tak berapa tahu keadaan Ita. Ye lah...aku ni baru je bebas dari sangkar teknologi.
"she;s rite...skarang Ikram yang jaga dia.." aku hanya mengangguk. Aku ingat nak datang sekali dengan Farhan je la..
"ehh..makan lah jom..penat-penat aku masak nih..."kata Ikhwan, aku tersenyum. Dari dulu aku tahu Ikhwan memang pandai memasak. Mari aku rasa.
"hah...Ika kau makan banyak sikit tau.......dah kurus macam rangka hidup dah..."aku tersedak. Farah tergelak. Kurang betul mamat nih...sempat lagi nak menyakat aku. Aku baru je nak suap nasi ke mulut.


Lama juga aku menanti Farhan di balai ketibaan. Aku sengaja ubah penampilan biar tidak di kesan, sebab makmal kajian high-tech-ero berdekatan dengan sini sahaja.aku berkaca mata hitam besar dan mengikat rambut kuda. Hhaaahhaa..satu penyamaran. Mana Farah dengan Ikhwan ni??kata nak jemput sekali. Aku segera menekan punat telefon bimbit...Farah...Farah...Farah,...aku membilang sendiri,
"Sory..Misss...." sapa satu suara. Aku memandang belakang. Haaa....dan mulut aku..tentunya sangat terlopong. Di hadapan ku kini, bukan Farhan ..Bukan..tapi memang dia..segaknya..beruniform rasmi dan bertopi, berbeza dengan uniformnya semasa latihan, aku masih terlongo.
"hey...tutup mulut tu...."tegurnya. Aku jadi malu sendiri, sampai tak jadik nak call Farah. Diam..tak tahu nak cakap apa.
"yang lain mana??" soalnya. Cehh..tanya yang lain, aku yang kat depan ni tak nak tanya.
"ade..dalam perjalanan......."kataku. Hampa jugak.
"so...berani pulak awak datang sini..." katanya, dia mencabut topi di kepala. Alahai....sabar duhai iman......aku diam je. Keluar dari kawasan itu. Kereta Ikhwan muncul dan, Farah di dalamnya. Kami masuk ke perut kereta itu.

Dalam kereta aku hanya diam je,. Ye la...tak caring langsung dengan aku ,,,memang dasar lelaki-kerek-nak-mati laaa...isy...aku mencebik.
"hai...cik abang dah sampai masih bermasam lagi....??" soal Farah tiba-tiba. Ikhwan memandang belakang. Cehh…nak menyakat aku lagi la tu…aaa…nak nangis..aku punyer la tunggu ko Farhan tiga hari lepas, tu je ko tanye,..tak de sense langsung la ko ni…pirrahhhh…..
"ok…jom kita pergi lawat Ita…" cadang Farhan. Semua setuju, kereta itu melencong ke Hospital besar Ampang.


Kami tak jenguk Ita sekali gus. Aku dan Farah masuk dulu, kemudian Ikhwan menyusul bersama Farhan, disana kami turut berjumpa dengan Ikram. Lama benar aku tak lihatnya, makin berseri wajahnya kerana sudah punya cahaya mata. Setelah itu , aku sendirian pergi melihat anak Ita, comel, berbanding bayi-bayi lain. Namanya...Muhammad Syafiq Zikrillah., comel nama tu.
"comel kan?" soal satu suara. Farhan. Aku hanya mengangguk.
"agaknya...anak kita nanti comel macam tu tak?" soalnya. Hah.....aku jadi tak keruan bila dia sebut perkataan ’kita’. Aku hanya diam. Tak tahu nak cakap ape.
"Ika...saya....." aku memandangnya. Apa dia nak cakap ni?kenapa separuh jalan. Dia kemudian menggaru kepalanya yang tidak gatal. Dia kemudian ketawa kecil.
"awak sihat?" soalnya. Aku senyum. Baru puas.
"kau tak nampak ke aku sihat ni?" soalku. Pastu..aku tengok balik bayi tu.comelnya.
"jom pi lunch..sudah la tengok bayi tu..nanti kita pun ada juga..." argh...sekali lagi dia mengulang ayat tu. Kau tak tahu ke betapa malunya aku bila ko cakap macam tu. siOt benar.


kami melangkah menuju ke kafe. Lapar lah pulak. Dah lama aku tak makan macam ni. Lama benar juga. Tapi hairan...mana Farah dengan Ikhwan??
"hey...Farhan..mana Farah ngan Ikhwan///??" soalku.
"mesti ke kita kacau hubungan mereka??" soalnya kembali, aku tergamam. Farah??dengan Ikhwan??ada hubungan ..benar ke ni??
"sudah la..yang penting kita lunch OK...." katanya. Aku hanya mengangguk. Malas lah nak tanya.


Sekarang, aku tak berkerja. Tapi timbul satu idea baru dan gila. Haha...aku nak bina rumah impian aku, dengan menggunakan segala teknologi High-tech-ero, aku pasti mampu bina satu rumah yang hebat. Segera aku melakar sesuatu diatas skirn maya. Walaupun rumah Farah ni kurang jaringan internet, maksudnya lemah, tapi tak kisah laaa..aku masih mampu buat tanpa internet. Ini rumah aku dengan Farhan. Cantik, pintu hanya dari laser, dan nak masuk, kena guna kod deria dan aku nak letak deria muka, bukan mata, hihi.,,seronok dan pelbagai lagi idea aku untuk buat satu rumah pintar ini, pasal pembinaan??jangan risau...semuanya, dalam tanggungan aku.banyak ape simpanan aku, sejak aku dapat kontark itu, akaun aku di bank in kan 10 000 setiap minggu. Amcam ..hebat tak/??

"ha....buat apa/.?" sergah Farah. Aku kaget, nak buat macam mana lakaran itu terapung di awangan, jelas Frah lihatnya.
"ni mesti rumah..kau dengan Farhan kan?" aku diam.
"mesti canggih...haii..beruntung...sorang jurutera, sorang lagi juruterbang, anak....tak tahu lah nanti..."bebel Farah Sendirian.aku senyum lagi. Biase je lah..semua orang pun mampu buat. Tapi..ikut tujuan laa..kalo tujuan baik aku tolong kalao tak. Entah..malas nak bagitahu korang. Memandaila korang sendiri.

Pagi tu, aku pinjam kereta Farah untuk pergi rumah mama dengan papa Irfan. Niat aku nak tanya pasal perkahwinan kami, dah lama aku taak duduk dengan mama.
"ha..baguslah Ika pulang,..mama pun tak tahu sejauh mana hubungan kamu ni...." soal mama, tiba-tiba papa Irfan datang, aku kaget, papa hanya tersenyum.
"macam mana sayang...baru terlepas dari sangkar?" soal papa. Aku senyum.
"alhamdulillah...baik paaa..." jawap ku.
"ok dah..bincang balik bila tarikh kahwin ni...." soal mama. Aku jadi malu la pulak cakap pasal kahwin ni. Aku diam.
"Ika free je bila2 ma..." kataku,,
"Alhamdulillah...syukur lah......jadi pihak lelaki memang dah lama tanya...." ye ke?hehe.


"apa.???!! Kenapa lewat sangat,,,,,??" soalku geram. Sesedap hati je mamat nih, memang dasar kerek-nak-mati. Nak kahwin pun masih memain.
"tak de lah lewat sangat kan??awak boleh bersabar tak?" soalnya. Sabar, eeeiii..geram nya...dah stuju dah bulan depan nak delay2 pulak.
"ko ni..bukan masalah aku sabar atau tak.....tapi ni dah lewat..."kataku. Aku pun tak faham lewat apa. Dia makin bingung dan hanya membatukan diri, skarang beribu batu kami jauh. Dia di UK, aku di...Malysia la...padan muka, biar meletup bil dia.
"saya tak faham...apa yang lewat...??" soalnya. Nah.....aku dah agak dia akan tanya jua. Aku diam.
"aku.....erk...." tiba-tiba, talian putus. Apa semua ni, dia..yang putuskan ke??ahh....lantak kau laaaaa...kerek-nak-mati.


"WHAT???GILA....!!!" kata Farah bangkang. Aduuhh..sakit telinga aku nih...
"siapa gila ni/..??" aku menYoal.
"kau laaa....."kata Farah lagi.
"bukan aku...dia....."
"kau ni..tak boleh ke nak sabar sikit...dia delay dua minggu je.....ko ni nak cepat2 ade ape?" soalnya. Aku sendiri pun tak tahu kenapa. Kenapa ye??
"ahhh..aku tak kira..aku nak putuskan jugak kalo bulan depan kami tak kahwin...." tiba-tiba Ikhwan datang.
"hah?? Siapa nak putus?" soalnya. Aku diam. Hhh.aaa..habis lah..bestfriend dah datang.
"ni hah...Ika nak putus dengan Farhan..." katanya. Ciss....ternyata bulat mata Ikhwan.
"tak pe lah..kalau dia rasa tak serasi dengan Farhan..nak buat macam mana...??" kali ni aku pula yang bulat mata,,Farah juga begitu. Apsal dia tak backup ni.
"Wan...ape maksud kau?" soal Farah.
"La...kalau nak putus...putus je lah,...nak buat mcam mana..tak kan aku nak paksa pulak...." kata Ikhwan sambil meneguk air kopinya. Farah menyandar, dia cuba sedaya upaya untuk selamatkan hubngan kami. Aku hanya senyum.
"see,..Farah.....aku dah cakap..aku dengan dia memang tak serasi..tak ingat ke masa skolah menengah dulu...dia musuh ketat aku....." kata ku geram. Tiba-tiba Ikhwan tersedak kecil. Musuh??Ooopsss....kantOi...
"maksud kau Ika?" soalnya. Farah hanya mengangkat bahu. Aku diam. Malas lah nak cakap lagi.


"Ika...kawan aku datang/..." kata Farah kalut, dari luar aku dengar pintu kereta di tutup, alamak aii..apasal tak cakap awal2?? Aku punyer model rumah idaman hologram dah terapung dek awangan, susah nak Off, ahh...buat2 macam hiasan, aku segera lari ke dapur.
"hei...apa kau buat ni..pi la sambut kawan aku....." kata Farah. Cehh..apsal pulak aku.
"ahhh..tak de..ko punyer kawan.....layan sendirik la....biar aku buat air eeehhh../" kataku lalu tolak dia keluar. Padan muka.

"maaf encik Kairy.....jemput lah duduk...encik Kamil...." pelawa Farah, jejaka idaman malaya tu dua2 duduk. Tapi matanya masih terpaku pada hologram model rumah Ika.
"maaf ya Cik Farah...what was this??" soalnya, Farah berkerut dahi. Kenapalah Ika tak simpan barang dia ni, sengaja nak tunjuk depan ‘kwan’ aku lah tu,
"erm..ini projek kawan saya….Erika..dia ada kontrak dengan arkitek…" bohong Farah. Ika memasang telinga di dapur. Cehh..menipu punyer minah.
"arkitek mana yep…saya berminat dengan rekaan ni.." ahh..sudah...Farah menggaru kepalanya yang tak gatal. Tiba-tiba Ika keluar dengan membawa Air.

"silakan..." lagakku sebiji macam orang gaji.
"er..encik Kairy..ni lah dia..Erika yang saya maksudkan...." ahh..sudah...Farah ni memang nak kena, Encik Kairy bangun, dia senyum, aphal pulak nih?? Dia menghulurkan tangan, aku menyambut. Hisy..lama mata kami bertentangan, dia ni senget ke apa. Lama................
"erk...Ika..encik Kairy berminat dengan rekaan kau..." kaTa Farah, seolah menyelamatkan aku. Hahaha.... Kairy terus lepaskan tangan, bila sedar dia memang dah melampau.
"ye..Cik Erika...." aku menggaru kepala yang tak gatal.
"oh...ini...ini..."tak ku duga. Seorang lelaki yang amat ku kenal masuk dengan memberi salam, wajib jawap.
"Eh...Kairy...dah lama sampai//...?" soal Farhan, lalu berjabat tangan dengan ’kawan’ nya tu. Farah mengangkat bahu.

"dah kenal dengan Ika?" soal Farhan, aku mengangkat wajah. Kairy senyum.
"tak kenal sepenuhnya lagi..." katanya, wajah Farhan berkerut.
"ok...Ika ni tunang aku...next Month....jadi isteri aku dah..." kata Farhan, Farah senyum. Aku lagi terlopong. Kairy menundukkan pandangannya. Kenapa??
"congrate Farhan...jangan lupa ajak aku dengan kamil.." katanya. Sejurus kemudian, kami berborak mesra. Rupa2nya Kairy amat berminat dengan rekaan rumah aku, tapi..Farhan......say nothing pun.......padahal...akuu buat untuk kami. Akhirnya aku bersetuju untuk buat projek dengan Kairy.

"kenapa awak stuju?" soalan Farhan yang pertama selepas Kairy dan Kamil pulang. Farah dengan segeranya masuk ke dapur.takut kami bertengkar.
"suka hati lah..ada kaitan dengan kau ke?" soalku,sambil memeluk tubuh.
"memang ada...saya tunang awak...."
"siapa kata....??" soalku. Dia diam.
"awak ni kenapa??...."
"saya kenapa atau awak kenapa?" soalku pula.dia tenang je...ceh..nak tunjuk kerek-nak-mati dia lah tue.
"Ika..jom bincang baik2..."
"nak bincang apa lagi..."
"knp awak nak putuskan tunang...?"
"sebab kau lah..."
"sebab sy lambatkan tarikh?" aku diam. Ye lahh,....
"Ika....take it easy.....jangan besar2 kan...Ikatan ni penat kita jga..."
" ha...kita ’jaga’?" soalku lagi, aku Yakin Farah memang pasang telinga.
"awak..kita kahwin bulan depan k...." aku diam.
"kenapa?"
"tanya pulak..awak nak kan/??"
"kalau saya kata saya dah tak nak...??"
"Ika..awak ni..sama je macam dulu..tak pernah nak berubah...asyik keras kepala je....."
"hey..pengawas kerek-nak-mati.....jaga sket mulut kau ye ....aku cucuk mata baru tahu...." kataku sambil menunding jari kearahnya. Tiba-tiba, dia mengenggam tanganku. Dan letak di dadanya.
"awak dah cucuk hati ini Ika......please..jangan tarik jarum tu,,,,,nanti luka tak hilang..."katanya. Aku tergamam dan diam seketika. Tak tahu nak jawap ape.
"cukup lah awak..kalau awak stuju...kita kahwin hari ni jugak.....nak??"soalnya, aku terlopong, tapi wajahnya serius.
"apa kau merepek ni..." aku terus tarik tanganku,
"cukuplah tinggalkan saya 5 tahun dulu…"
"siapa tinggalkan kau…"
"awak la…"aku diam, nak gelak pun ade, sebab muka dia serius gila, padahal bukan penting pun,
"kenapa awak gelak ni...saya........"ciss...stop bercakap lagi.
"Okey..Farhan....sory...Ok....aku ni...yang Emotional sangat..." kataku mengalah. Dia senyum.
"ok..so..tak jadi nak putus ehh..." aku menggeleng. Dia meraut wajahnya.
"Dah Habis dah??" soal Farah tiba-tiba. Ciss..kac\\au line. Tiba-tiba Farhan memeluk Farah sekuat hati.
"YESS.......tq Farah....!!!" teriaknya. Aku tergamam, apasal dia peluk Farah pulak.
"Wei..bukan peluk aku la.....ko ni..peluk la......sweet Rulesss kau tuh.."kata Farah, sambil menolak tubuh Farhan, aku hanya berpeluk tubuh. Farhan datang dekat dengan aku, aku menunding jari.
"Dont...Touch...Me.....!!" itu je aku cakap..geli la peluk2 ni. Haram tahu.
"Sory…." Katanya
"SO…dah .ready nak langgar peraturan number 109?\" aku senyum, dan menghadiahkan satu cubitan pertama.haha..

So…ending…dah pastilah korang dah tahu……sory kalau cerita ni tak memuaskan hati sebab tergesa-gesa dah nak pulang hostel, kepada pembaca terima kasih atas komen. Kalau rasa saya berbakat bagilah komen yang memberangsangkan, saya perlukan tunjuk ajar lagi. Sebab tak ada siapa yang menyokong saya dalam menceburi bidang penulisan, jadi saya kurang mahir sebab tak de yang menyokong. Terima kasih.

109:dilarang kahwin dalam umur persekolahan.
24: di larang bercumbuan dalam kawasan sekolah
35 :di larang bergaduh dalam kawasan dan di luar kawasan sekolah.

sumber
buku peraturan tahun 1998
PKG kuala Terengganu

Sang ratu:2
21:45
18 jul. 09
posted by Penulisan2u @ 5:24 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
23 Comments:
  • At 21/8/09 3:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    warghh!!!!! org petame!!!!

     

  • At 21/8/09 4:44 PTG, Blogger sh@r!p0p..aku orang biasa je said…

    best la cter ni

     

  • At 21/8/09 10:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ayt ko ni penin la nk bce..tp jgn la berangan byk sgt ekk...huhu

     

  • At 21/8/09 11:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbest!! pning kpale.. bhs ntah aper2.. kerek sgt..

     

  • At 22/8/09 1:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh!!cter nie bes kowt...
    sye skong awk dr blakang...
    YOU GO kak sang ratu..biarlh
    org nk kte pe..kn??huhuhu :D

    ``~farah97~``

     

  • At 22/8/09 5:51 PTG, Anonymous Fara said…

    cerita dia menarik.. tapi cam pening jew.. whatever keep writing!!

     

  • At 22/8/09 7:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x faham lah cite ni...agak pening baca...huhuhu

     

  • At 22/8/09 8:17 PTG, Blogger Ainish Aien said…

    b€st...
    tp buat org png nak baca

     

  • At 22/8/09 9:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penig-penig....cite apa ni....

     

  • At 22/8/09 11:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite nie leh wat novel sci-fic.


    pisces_girl....

     

  • At 23/8/09 1:42 PTG, Anonymous saffashapawi said…

    best larr!!! writer tolong email kat saye! please... sweet rulesss 1 and 2 ..i'll be waiting thank you!! saffas_94@yahoo.com

     

  • At 24/8/09 3:55 PG, Anonymous NuRiL said…

    nak tep ape ek??
    nice story.. gud job writer w'pun aku ngah pening2 lalat tp still gak ley fhm...
    unik..

     

  • At 25/8/09 3:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pening r..
    actly mmg bez..
    juz dr.albert 2 x de ksudahan kalu kne tangkap kew..
    pe2 je r..

     

  • At 26/8/09 11:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pening jgak..
    blurrr..hu3..
    cmne ngan kes saintis muda menghilngkan diri..??
    xkan cm tu jer leh lepaskan diri....
    pelik2...
    ap pun/..nice story..

     

  • At 27/8/09 11:23 PG, Anonymous kelam said…

    jalan cerita yg mnarik. tetapi ending yg tergantung. edit skit bagi cite nie panjang lagi. mesti lbh menarik. watak en khajiry dan kamil tergantung. teruskan usaha. semoga b'jaya. amin..

     

  • At 31/8/09 8:57 PTG, Blogger Daniera said…

    kenape ek ader org y ckp jgn berangan bnyk sgt tuh? bagus ape, sekurg2nyer writer nih berani gak berangan dari setengah org tuh, jgn kate nak berangan sendirik, org len berangan die y lebih2 ckp benda tuh impossible. kalo semua benda impossible tak mungkin arini ader kapal terbang and segala teknologi. tak suka la org y primitif gni. bagus gik lau die tegur nilai2 agama y tersalah ker writer nih tulis. adoiii.. (mahap yer, sy ter emo)

     

  • At 14/9/09 6:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adeiiiiiiiiii..hampei

     

  • At 14/9/09 6:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

     

  • At 22/9/09 10:48 PG, Anonymous misS_lilChenta said…

    huUh???owkEy arr..=)

     

  • At 8/8/10 5:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku pening n srabut bce cite ni..dh la kpale aku duk
    b'serabut dh..huhu..
    ntah la..,aku xfhm pun bce cite ni..

     

  • At 21/1/11 10:59 PG, Anonymous comiez said…

    cam tesekat2 je......yg pertama 2 best x memeningkan.apepun tahniah tok awak.usaha lg,sy akan sokong awk.

     

  • At 8/4/11 11:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bezz nyer !!!!
    sweet+funny+romantic= muahahaha...

     

  • At 13/7/11 5:40 PTG, Anonymous lily said…

    good job writer!! kpd sesape yg x pham, pegi la bce yg first nyer dulu.. pastu bru comment kayy

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group