BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Ogos 21, 2009
Cerpen : Newtons 1st Law of Motion
Nama Pena : N. A.

"Kenapa Arina dengan dia mak? Macam tak ada orang lain dalam dunia ni." Bukan niat nak kurang ajar dengan mak. Nada masih cuba di kawal. Tak mahula dapat dosa free. Tapi tiba-tiba mak bagi tau aku kena kahwin dengan dia. Tolonglah... Dia tu comel sangat. Hehehe.

"Bukan macam tu Arina. Mak dah buat solat istikharah. Dia memang sesuai untuk kamu. Lagipun dia engineer juga."

Mak tersenyum. Sungguh. Dah lama tak tegok senyuman mak semanis ini lepas ayah meninggal. Mak tampak biasa tapi seri dan senyuman manis di wajah mak sudah hilang. Sekarang semuanya seolah-olah seperti dahulu. Arina bertekad. Kebahagiaan mak, kebahagiaannya juga.

"Baiklah mak. Tapi dia betul-betul setuju ke? Arina ni kan lebih comel dari dia."

"Arina sayang. Mak serius dia main-maain plak."

Arina hanya tersengih dan mengangguk. Hatinya memang dah tekad sebentar tadi untuk bersetuju sahaja. Lagipun mak dah terima lamaran itu.

"Sebulan lagi kamu kahwin."

Arina ternganga. Sebulan!!! Biar benar. Cepat gila. Mak Arina ketawa melihat riak muka terkejut Arina. Arina terpana. Mak ketawa!! Ketawa yang memang tulus ikhlas. Arina mencubit kecil tangannya. Sakit! Sungguh mak ketawa. "Arina, benda baik lebih elok dicepatkan. Kita pahala bukan banyak mana, nak tambah dosa kehulu kehilir."

Arina hanya tersenyum. Itulah mak. Pasti ada peringatan dalam setiap kata-katanya. "Baiklah mak. Tapi sempat ke nak sedia semua?"

"Arina sayang. Kita buat yang ibadat dan kerduri sahaja. Yang adat tak perlu. Hantaran tak perlu. Cuma mas kahwin. Membazir wang je. Kenduri tu pula kan untuk memberi tahu orang ramai kamu dah kahwin untuk mengelakkan fitnah."

Arina memeluk emaknya."Yela mak. Tak kisahla mak. Asalkan segalanya mendapat keredhaan Allah."

**********

"Awak jangan risau. Kita tak akan buat apa-apa selagi awak belum bersedia."

Arina terpana. Macam mana dia tahu? Sungguh lepas akad nikah tadi, dia tiba-tiba berasa takut. Takut untuk \'itu\'. Dia memang belum bersedia. Dia ada ilmu apa ni?

"Awak jangan la risau. Saya tak ada ilmu apa-apa la. Cuma mata awak yang ceritakan semuanya. Awak tak akan boleh simpan rahsia. Mata awak senang bercerita."

Dia tersenyum. Arina terpaku. Manis. Baru aku perasan. Muka dia cerah. Berseri. Patutla orang cakap orang yang berilmu dan beramal dengan ilmunya berseri. Arina tersedar apabila suaminya menepuk pipinya perlahan.

"Eh, awak. Terima kasih sebab paham." Arina mengucup tangan suaminya. "Maafkan saya ya awak."

"Sama-sama. Biasalah tu. Perkahwinan bukan untuk sehari dua tetapi untuk selamanya. Jadi, kita perlu saling memahami untuk mengukuhkan perkahwinan ini seterusnya mendapat keredhaan Allah."

Patutlah mak suka sangat dengan Zulhilmi ni. Setiap ayatnya pasti terselit peringatan. Caranya yang prihatin dan pandai menebak juga sama macam mak. Habislah kedudukan aku sebagai anak tunggal tergugat.

**********

"Awak, saya masak special untuk awak."

Arina mencebik. "Eleh, masak betul ke? Tadi saya nampak kereta awak kat depan kedai Mak Som. Masak kat kedai ya?"

Zulhilmi tergelak. Dia memang sudah lama sukakan Arina. Sejak kali pertama emaknya menunjukkan gambar Arina lagi. Dia tahu Arina hanya main-main. Dia dapar merasakan bahawa Arina juga sudah suka akan dia. Zulhilmi segera ke dapur mengambil \'masakan specialnya\' untuk Arina.

"Nah. Nasi ayam."

Arina yang terkejut dengan perkataan nasi ayam terus tertolak pinggan yang mengandungi nasi ayam dari tangan Zulhilmi. Suasana menjadi sepi sebentar.

"Awak, kalau betul pun tak mahu makan nasi ni tak payah la tolak. Membazir je."

Zulhilmi terus melangkah ke bilik meninggalkan Arina. Arina masih lagi terkaku.

**********

Arina masih teragak-agak sama ada mahu melangkah ke dalam bot ke Langkawi atau tidak. Sebelum mereka jadi macam orang asing di rumah sendiri dulu, Zulhilmi ada mengajaknya ke Langkawi untuk Hari Keluarga syarikat tempat Zulhilmi bekerja. Zulhilmi telah pergi ke Langkawi dahulu semalam dengan hanya menampal nota di cermin.

"Baik aku pergi. Aku sayang dia. Sampai bila nak jadi orang asing." Arina bermonolog sendirian.

**********

Arina mengambil kunci pendua dari Kak Maznah. Tadi dia berjumpa dengan Kak Maznah, rakan sepejabat Zulhilmi. Kak Maznah merupakan salah seorang urusetia program Hari Keluarga ini. Dia kenal dengan Kak Maznah sewaktu menemani Zulhilmi melawat Kak Maznah di hospital.

Arina melangkah masuk ke bilik hotel suaminya. Dia meletakkan barang-barang di dalam almari. Selepas mandi, Arina segera solat jama\' maghrib dan isya\'. Arina bersiap-siap. Kalau di ikutkan Kak Maznah, semua orang termasuklah suaminya sedang berkumpul di pantai untuk makan malam dan program yang seterusnya. Arina mengenakan baju kurung bewarna hitam berbunga ungu dengan tudung bidang 60" yang juga bewarna ungu.

Arina melangkah ke pantai. Dari jauh dia sudah mendengar suara orang bergurau senda dan bergelak ketawa. Terketar-ketar juga kakinya ketika melangkah ke sisi Zulhilmi. Arina memegang tangan Zulhilmi ketika dia sudah berdiri di sisi Zulhilmi.

Zulhilmi yang terkejut lantas berpaling ke sisinya. Bulat matanya melihat Arina yang berada di sisinya. Segera di kawal riak mukanya sebelum dapat di kesan rakannya. Belum sempat Zulhilmi bersuara, rakannya sudah bersuara terlebih dahulu.

"Eh, ni ke isteri kau hil. Kata dia tak datang. Eh, cup! cup! Bukan Arina ke ni?"

Zulhilmi memandang Arina untuk meminta penjelasan. Arina hanya mengangkat bahu. Dia tidak ingat siapa lelaki di depan dia.

"Aku Zam la. Takkan kau lupa?"

"Nasi ayam!" Arina terjerit kecil.

Zamri terus ketawa. Zulhilmi pula masih diam seribu bahasa kerana tidak memahami apa yang di bualkan. Cuma bila terdengar \'nasi ayam\' dia kembali teringat peristiwa hari itu. Otaknya cuba membuat andaian. Zamri ni ex-boyfriend dia ke? Sebab tu dia tak boleh tengok nasi ayam? Dia masih kecewa lagi ke?

"Kau masih fobia dengan nasi ayam ke?"

Arina menjeling suami di sisi. Dia tahu suaminya sedang berfikir sesuatu. Pasti kaitannya dengan \'nasi ayam\'.

"Jap apa cerita ni? Tak paham la aku!" Zulhilmi mula menyoal.

"Macam ni. Dulu aku dengan Arina sama sekolah. Then, 1 hari tu, pak cik tukang kebun bagi aku nasi ayam yang dah basi and suruh aku bagi kat ayam yang sekolah jaga. Aku pun ambil la. Sebelum sampai kat reban ayam tu, aku tiba-tiba nak terkencing. Aku cari la orang nak suruh pegang nasi ayam tu kejap. Tengok-tengok Arina and sorang kawan dia yang lalu. Aku bagi kat dia. Sebab tak tahan sangat aku terlupa nak pesan kat dia. Balik je dari tandas, aku tengok Arina terbongkok-bongkok and kawan dia dok usap belakang dia. Rupa-rupanya..." Zamri berhenti seketika. Dia tidak tahan untuk ketawa.

"Wei sambungla!" Zulhilmi menolak bahu Zamri. Orang dok syok-syok dengar tiba-tiba ada iklan lak. huh.

"Rupa-rupanya Arina and kawan dia makan nasi tu. Tapi kawan dia releks je. Dia yang muntah. Kawan dia cerita, dia fobia dengan nasi ayam terus lepas tu."

Zulhilmi turut ketawa mendengar cerita Zamri. Arina sudah panas muka. Malu apabila cerita itu diungkit semula.

**********

Di bilik...

"Awak, macam mana la awak boleh pergi makan nasi tu?" Zulhilmi masih terus ketawa.

Arina memasamkan muka. "Mana la tahu nasi tu nasi basi. Memang orang dah lapar sangat. Pagi tak sempat nak makan. Pastu kantin dah habis makanan waktu kami pergi sebab kami kena bertugas dulu. Bila orang bagi, orang makan je la. Nasi tu tak berbau basi pun. Cuma bila makan rasa semacam."

Zulhilmi menekan-nekan perutnya. Senak bila banyak ketawa.

"Sayang juga awak kat saya. Sampai Langkawi awak ikut saya ya."

Arina mencebik.

"Baik awak mengaku. Kalau tak saya tak mahu cakap and kawan dengan awak."

Arina terkedu. Takkan penat-penat datang ke sini, dia masih tak mahu maafkan. Huh. Kejam.

"Jika diikutkan dari Newton\'s first law kan awak, every object continues in it state of rest or of uniform motion unless it is acted upon by an external force."

Zulhilmi \'blur\'. Memang dia orang engineering. Tapi kenapa tiba-tiba masuk prinsip inertia ni? Orang cakap pasal perasaan dia boleh plak buat lawak engineering dia.

Arina ketawa melihat muka \'blur\' suaminya. Malu la nak terang. Nak terang ke tak nak? Terang je la.

"Awak janji jangan gelak. Maksud saya ialah saya yang zero feeling terhadap awak boleh ada feeling terhadap awak bila ada external force iaitu kesabaran, keprihatinan dan nasihat-nasihat daripada awak. Paham?"

Zulhilmi sudah tersengih-sengih mendengar penjelasan Arina.

"Ha! Nak gelak la tu. Awak ni teruk tau! Tak mau la kawan awak!" Arina sudah berpaling membelakangi Zulhilmi.

"Ala awak. Saya bukan nak gelak. Saya cuma senyum sebab saya gembira. Awak sayang saya juga! Alhamdulillah. Bagus betul external force saya selama ni." Zulhilmi mengenyitkan matanya.

"Tapi apa-apa pun kita mesti ingat Allah yang mengaturkan segalanya. Boleh je DIA aturkan external force yang lain iaitu kematian."

"Good girl. Semoga Allah merahmati hubungan kita selamanya ya sayang."
posted by Penulisan2u @ 4:50 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
19 Comments:
  • At 21/8/09 10:34 PG, Anonymous baby said…

    jlan crite mnrik..
    ending besh..
    pndai mngolah crite..

     

  • At 21/8/09 1:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xdan nak berdrama pon dah abeh???

     

  • At 21/8/09 3:57 PTG, Anonymous village_gurl89@yahoo.com said…

    salam...erm menarik...bgos2....tjuk tu ad kelainan..hehe.newton 1st law pon bleh dijdkn tjuk...kreatif=)

     

  • At 21/8/09 4:20 PTG, Blogger sh@r!p0p..aku orang biasa je said…

    pendek betul cter ni

     

  • At 21/8/09 5:52 PTG, Anonymous N.A said…

    Assalamualaikum...

    ampun ya sbab cter ni pendek...
    terima kasih sebab baca dan komen...
    insyaAllah kalo ada kesempatan saya akan selitkan kisah arina dan zulhilmi dlm cerpen sya yg lain...
    ampun sekali lgi...

     

  • At 21/8/09 6:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    urmm...mcm xbpe sngt la citer ni,,,jgn mare ek...tpi kan skrng ni ramai yg wat citer kawin sbb parents suruh..so klu kita wat cerita yg sama msti kena ader kelainan ckit...tpi citer awak lebigh kurng je ngan citer len..

     

  • At 21/8/09 9:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hahah..force equals to mass multiplied by acceleration..so which is which..anyway smth yg different ;p

     

  • At 21/8/09 11:54 PTG, Blogger iManAzRaf said…

    salam.. hee.. not bad cite neh.. de selitkn unsur2 positif.. xpe, setiap org bermule dr 0.. msh ade ms nk perbaiki tuk next karya.. cayok2..!!

     

  • At 22/8/09 4:54 PTG, Blogger plum blossom said…

    interesting... tapi pendek sgt lah... nampak cam rushing jugak... well, boleh improve lagi...coz ada idea and creative... first law of motions pun boleh buat cerita...

     

  • At 25/8/09 2:30 PTG, Anonymous lavender said…

    cite yg best..suke nama watak die..haha

     

  • At 25/8/09 5:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez..ceta nie..heheh..

     

  • At 28/8/09 12:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pendek tp besh..

     

  • At 28/8/09 12:39 PTG, Anonymous N.A. said…

    assalamualaikum...
    tk sume...
    insyaAllah nanti sya post smbgn...

     

  • At 29/8/09 11:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tajuk unik.starting cam boring.ending bolehlah tahan.nice.

     

  • At 31/8/09 8:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnyer cite...

     

  • At 31/8/09 11:12 PG, Anonymous aadindaa said…

    best tahniah. cpt2 sambungan dia.

     

  • At 17/5/10 9:26 PG, Anonymous Jaguh Fizik said…

    Menakjubkan..Albert Einstein itu tidaklah lebih pandai daripada saya..Sebenarnya sayalah ahli fizik yang paling hebat di dunia...Tepukan gemuruh untuk Jaguh Fizik..(clap!clap!clap)

     

  • At 1/5/11 5:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    One word. Creative. lain dari lain. Masa tgh cari cerpen nak baca, tertarik dgn tajuk ni. Cerita best, cuma pendek sangat.

     

  • At 21/12/11 9:45 PG, Blogger Hafizatul Sufiah Yaacob said…

    boleh tahan.tapi kalau olah dan panjangkan lagi lagi bagus

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group