BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Ogos 19, 2009
Cerpen : M.u.l.u
Nama Pena : specky gal

++HABIS KELAS++


"Man ooo.. Man!! Eee.. Mane la pulak budak sengal sorang ni.. die ingat aku ni manusia yg mempunyai tahap kesabaran yg amat tinggi ke huh?? Aik.. cam skema plak ayat aku."

"Weyh alya, sory ek.. aku pegi toilet tadi. Pundi kencing aku longgar la. Sory taw. Hee.. jangan mrh ek cik adik tawar"

"eee.. kau ni. Sengal la. Mm.. yela2. dah jom la balik. Kang mak aku bising plak balik lwt."


Aku dan Man berkawan sejak kami skolah rendah lagi.. kami da mcm adik beradik da.. hee.. di mana ade aku, di situ ade Man. Kalau korg sume nak tahu, actually aku ni suke kat Man ni dalam diam.. Tp takkan la girl nk ngaku dulu kt boy kan3? Malu wooo.. nak2 lagi klau kene reject.






++ KANTIN SKOLA++


"Alya, kau da habis study ke utk SPM? Aku cuak la nk SPM ni. Agak2 kan aku dpt tajk straight A? Ke bengkang bengkok A aku tu ek? Haha."

"Ntah la Man. Aku tengok muke kau memang xseswai dpt 10A pon. Kalau setakat 1A tu boley blah la jgk. Hee." Aku mengenakan kwn baik aku.

"sampai ati kau alya doakan aku dpt result cmtu. Xpela.. cmni la kwn. Konon best fren forever. Huh. Majok la ngan kau sebulan."

"Eee.. kau ni. Baru aku tahu yg kau ni laki tak tulen rupenye. Ade ke tu pon nk majok ngan aku.. Kau bajet aku nak pujuk ke? Maap la ye. Kau pujuk la diri sndri, xpon kau soh abang lembut yang jual air tu pujuk kau. Haha.. Aku tgk die asyik usha2 kau je.. beselera pulak die dengan kau yg mmg xhensem langsung ni kn? Haha.

"Ish.. geli aku.. rse nk gugur je sume bulu kaki aku ni hah? Xmo aku suruh die pujuk.. klau cun xpe jgk.. ni laki lembut. Xpela.. kau tak nak pujuk sudah.."

Kringggggggggggggg... (Bunyi loceng skola aku yg tak berape nk merdu. Hehe)


"Da la weyh.. jom masuk kelas.. loceng favourite kau pon da bunyi tu. Hehe.." kate Man.





++ LAST DAY SPM++

"Alyaaaaaaaaaa !!" Man menjerit nama ku apabila melihat ku dari jauh.. kami baru selesai menjawab paper fizik ( subjek paling aku bnci. Huahua). Aku datang ke arahnya dengan muka yang sedih.

"Kenapa ni cik adik ? sedih je.. muke da mcm badak sumbu kne sembelit je aku tengok"

"Eee.. man ni sengal la.. aku sedih sbb tak dapat jawab paper tadi. Susah siot.. aku rase nak koyak2 je paper tu."

"Ala alya. Rilek la.. paling kurang pon gred kau tu C la. Tak kan failed pny. Haha. Klau aku confirm2 A1. Hehe."

"Ekeleh mamat sorang ni. Prasan hebat. Blah la kau. Huh!"

"Ala, gurau2 je cyg oii. Jangan la emo sangat. Ni mesti kau tengah dtg bulan kn3? Xpon dtg matahari tak? Hehe.. Sory la weyh.. Jangan la marah2 aku.. Da la lepas ni tak dpt jumpe kau da cm selalu."

Muke aku berubah tibe2 selepas mendengar ape yg Man ckp td. " Kenapa plak tak dpt jumpe da?"

"Actually aku akan pindah ke kelantan. King of my family (bapak. Hehe) kena ditugaskn di sane. So lepas ni tak dapat la nk lepak2 dengan kau sementare nk tunggu tawaran masuk universiti."

"Ooo. Yeke? Mmm.. Kenape skrg bru bgtahu? Lain kali bgthu la awl2. Kau ni.."

"Ala, aku tak bgthu awl2 sebab takut kau sedih kne berpisah dengan laki macho cm aku ni. Kang tak pasal2 tak dpt jawab SPM. Hehe.."






++ CUTI 5 BULAN AFTER SPM++



Aku termenung teringatkan Man. Rinduku padanya hanya tuhan yang thu.. Agak2 ape la Man buat skrg... Da lame aku tak contact die.. yela setiap kali aku try kol die mst hp off.. "Die da pakai no baru ke ek?" Alya tertanye2 dlm hati.

"Alya oo.. Alya. Mari sayang kite makan. Mama da siapkan makanan."

"Ok Mama. Alya dtg." sahut aku.


******


"Adoii.. Kenyang gle. Sedap btol masakan mak aku ni." Agak2 korg kan bile la aku nk blaja masak ek? Masak nasi pon xreti lg. Klau setakat megi ngan air tu boleh la. Hehe.

"Bosan la malam ni. Nak buat ape ek.." Aku pon duduk di hadapan laptop dan on YM.

BUZZ!!

"Oo mak kau. Ish sape la yang buzz ni. Buat terkejut aku je."

Macho^man: Alyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ;)

Alya^89: Mannnnnnnnnnnnnnnnnnn. Haha.

Macho^man: Eyh, lame tak contact kau. Kau sht tak?

Alya^89: Ingatkan kau da lupe kat aku. Apsal aku col kau asyik tak dapat ek?

Macho^man: Sory sgt. No lame da tak pkai. Hilang. Aku pkai no baru. Ni no baru aku.
012-3456789.

Alya^89: ok sengal. Aku da save no kau. Hee.. nnt bile2 aku buat la supersaver kol kau
Ek. Haha.

Man^macho: ok. Bereh2. Alya oii.. Mu dok wk gapo tu? Make doh? Hehe..

Alya^89: haha. Lawak la kau kecek klate. Aku thu la skrg kau da tggl sane kn.


Sedang aku syok2 melepaskan rindu aku pada man, tbe2 intenet buat hal la plak. Alaa.... apsal terout plak YM ni. Ish.. da la. Baik aku tdo..


*****




"Mama.. Alya nak ckp skit ni.." kate aku.
" Ye sayang. Kenape?"
"Alya bosan la Mama cuti lame tak buat ape2. cuti ade 2bulan lagi. Kalau alya nk keje boleh tak ?"
" Ape ? Alya nk kje ke ? No need la sayang. Cuti je puas2. Lepas ni alya nak stat blaja da kan?"

Aku menurut saje kehendak mak aku tu. Xpe la. Baik aku teman die kat rumah. Lepas ni pon aku da nak stat blaja da.


*****


Aku on YM mane la tahu si sengal tu online jugak. Dpt aku chat ngan die. Hehe..

BUZZ!!

Macho^man: Ho Alya. Bakponyo? Haha.

Alya^89: ish bdk ni. Tak habis2 kecek klate. Knp? Da ade gewe klate ko? Hehe. Sape
Nme die? Kongsi arr cite.

Macho^man: Haha. Merepek je kau ni. Tak de la. Aku xde gewe lg. Stay single. Hee.
Eh, kau da check dpt sambung blaja kt mne?

Alya^89: Ohhh.. da blh check ek? Kau da check ke? Kau dpt mne?

Macho^man.: Adela. Rhsie. Haha. Kau check la skrg. Pastu bgthu aku taw.

Alya^89: Ish sengal la bdk ni. Ok2 da check ni. Aku dpt UTM. Alhamdulillah.
So bdk sengal dpt mne?

Macho^man: Waaa.. yeke? Aku pon dpt UTM la. Alaaaa… xbestnye. Asyik2 dpt tempat
Blaja sme dgn kau. Haha

Alya^89: ahhhh.. tak suke sudey.. kau xpyh la blaja kt UTM. Huhu…

Macho^man: Hehe. Ala syg. Gurau pon tak boleh ke?

Alya^89: takde la. Boleh sangat2. ok la weyh. Out dlu.. ade keje. Daa. M.U.L.U.

Macho^man : ok2. bye. Tp MULU tu ape ?

Alya^89 : sejenis kuih raye. Haha. Xde la. Gurau. Mulu tu adela.. xleh thu, bye !


*****



Lagi beberape hari aku akan mendaftarkan diri di UTM. Waa.. tak sabarnye. Bukan xsabar nk study. Xsabar nk jumpe Man je. Hee. Gatal gle aku ni. Xpe2 gatal dlm diam2 je. Bukan ade ade orang thu pon. Haha.

*****


"Okay dik. Ni kunci blik adik ek. Blok A tingkat 2 blik no 11."
" thanx ek. " jwb aku.

Aku menaiki tangga hingga la smpi ke blik no 11. "wah.. boleh tahan jgk bliknye."
Tbe2 datang seorang perempuan tggi lampi ke arah ku.
"hai, nama saya yasmin.. rumate awk."
"owh, hai. Nama saya alya. Slmt bekenalan.



*****


Pejam celik pejam celik, da dkt nk hbs blaja la aku kt UTM ni. Next year is my final year. Hooray.. Xsabarnye nak kje. Agak2 dpt ke aku jd engineer ek.


****

"Alya!!" panggil Man.
"Kau nak ape huh? Sibuk je panggil2 aku nie" jwb aku.
"Aku nk mintak tolong kau ni. Tolong mintak kn num hp awek yg pkai baju hijau tu boleh tak?"
"Ish.. kau ni. Klau nak ngorat pon pegi la ngorat sndri. Sbuk je mtk tolong aku. Ahh.. malas la aku."

Aku terus berlalu tanpa menghiraukan panggilan Man. Aku begitu sedih kerane dalam hatinye tidak ade rase cinta untuk diriku. "Ahh.. Alya. Kau kene ingat antare kau dan die hanya best fren forever. Tak lebih. Sedar la alya... hilangkan la rase cinta untuk man" aku berbicara sndiri. Tanpa ku sedari air mataku mengalir. (wat malu je klau orang lain nampak. Huhu)

Tbe2 ade orang menyahut namaku..

"Alya, kenape dengan awak ni? Kenape menangis? Ade ape2 boleh Am tolong?"
"Mmm.. takde ape la Am. Ok la Am, Alya ade clas ni. Bye."



*****


Amran merupekan kawan aku. Kami kenal ketika minggu orentasi di UTM. Die ni seorang yg baik. Cm blurr2 gitu. Haha. Actually si Am ni minat kat aku. Ade ke die kate die minat kt aku sebab aku ni selekeh. Eee.. ade ke patot die ckp aku selekeh. Tp mmg aku ni selekeh pon. Xreti nk make up2 mcm pompuan lain. Tp aku musykil la ade jgk laki tertarik kt pompuan disbbkn pompuan tu selekeh. Die tu alien ke ape. Plik bebenor. Haha. Macam hadiah die bg kt aku. Tapi 1 pon aku tak amik. Mls la nak amik. Nanti die prasan aku ske kat die plak. Nahas je. Dalam hati aku ade Aiman sorg je. A.k.a macho man. Hee..





++DI LIBRARY++

Aku duduk di penjuru library. Mm.. rmai orang la plak datang library ni. Sebelum aku stat blja, aku menulis sesuatu di dlm diary kesayangan tu. Hehe. Rutin harian kot tulis diary ni cz aku ni jenis pendam je ble ade ape2. tak ske nk becerita dgn orang sgt. Ehe.

11july..
My diary,
{{kenape la man tu xde hati kt aku ek.. aku ni buruk sgt ke? Ade org kate laki n pompuan xleh jd best fren c0z pasti akan ade perasaan cinta. Tp apsal man tak cintakan aku? Huhu.
Sedihnye terpkse pendam rse cinte mcm ni. Kenape la aku xske kt si Am tu je. Aduhh. Susah utk aku buang rse cinte pada mu Man. Man... M.U.L.U}}

"Oittt... Kau wat ape tu hah? Mengelamun ek? Haha" gelak Man ketika melihat muke buruk aku terkejut.

"Oitt.. Sengal la kau. Tekejut aku. Kau dtg dr ceruk mane? Apsal aku tak perasan ek?"

"Haha. Da kau tu sibuk termenung jauh. Agak2 da smpi zimbabwe kau termenung ek. Kau sibuk terbayang laki2 hot n spicy yg terbakar tu ek? Haha.

" Ahh.. sibuk je..da la aku nk pegi toilet jap."
"ok2. pegila. Aku dok kt meja ni ek. Nak study same2.
"baik bosh!"


"Lame la plak si Alya ni pegi toilet. Bosan aku dok sorg2. Haa..aku ade idea untuk hilang bosan. Tp cm seberslh plak nk bace diary minah sorang. Ahh.. xpela. Hehe."
Man mule membace diary itu.. dr sehelei ke helaian yg lain. " Waaaa.. Rupenye minah ni ade hati kt aku ke? Haha. Mcm pelik binti ajaib je minah ni ske kt aku. Hehe. Tp apsal aku excited ble die ske kt aku ek? Haha.. takkan aku ske kt die plak.. haih."


*****


Malam tu man tak dapat melelapkan matanye. "Haih. Apsal susah sangat nk tdo ni. Biase aku la orang plg senang nk tdo. Even dpn2 lecturer dlm clasp on boleh tdo. Haha."
Peristiwa siang td yg membuatkan Man sukar untuk melelapkan matenye.


"Alya2. Mcm mane la aku boleh xprasan yang kau ade hati kt aku. Yela, gaye ckp ngan aku pon ganas2. Mane la aku thu. Sory la Alya.." tp yang menjadi tnda tanya Man apekah mksd bg perkataan M.U.L.U. tu? Plik2... "takpe la nnt aku jumpe die aku tny la. Haha." tergelak Man sendirian.




****



"Alya, kjp. Aku nk tny sumting boleh?" tny Man.
"Apehal? Cpt la. Aku nk pg jumpe lecturer ni." Jwb aku.
"Takpela klau mcm tu. Nanti2 la aku tny kau bende tu."
"ok la ek. Aku blah dlu. Bye2.’’ Jwb aku sebelum berlalu dr situ.



Mlm tu tbe2 si Man tu ajak aku teman die jln2.. plik je mamat sengal tu.
Tp aku hepy sangat sebab dpt kuar ngan die.
"Alya, Man nk tny ni... "
" Haha. Kau ni pehal? Sejak ble plak kau bahasakn diri Man dengan aku?"
"Ala. Aku saje nk practise. So that, tak la kekok nnt kn syg?" jwb Man.
"Ahh.. mcm2 la kau ni. Ape yg kau nak tny ni ? cepat la... aku pon da nk balik ni. Ngantok la weyh."
"Ok2. Actually aku nk tny kau ape maksud M.U. L.U tu ek ?"


Jatung aku berdegup kencang tbe2. apehal plak mamat ni tny pasal bnde tu.
"Huh ? Takde ape la Man. Aku saje je sebut main2, takde mksd ape2 pon sbnrnye." Jwb aku dgn selamber.
"Ooo.. saje main2 ek ? Mmm.. Ok. Aku nk thu boleh ? Kau ske kt aku tak?
"Haha. Ske kat laki sengal mcm kau ? owhh.. no and never.’’

Man hanya ketawe mendengar jwpn aku. ‘’Alahai Alya, tak ske aku konon. Padahal mcm2 kau tulis pasal aku dlm diary kesayangan kau tu. Malu2 kucing plak nk ngaku. Ceh poyo je aku ni. Padahal aku pon malu nk ngaku ske kt die’’ Kate Man dlm hati.

"Ok la Alya. Biar Man terus terang ok. Actually Man da lame suke kan Alya. Cume Man xready nk terus trang. Man takut persahabatan kite terputus disebabkan rase cinte Man terhadap Alya."

Aku terkesima mendengar kate2 Man td. Alangkah gembiranye aku. Tp aku tahan je prasaan hepy ni. Klau boleh aku nk menari shuffle skrg ni. Hepy siottt.... haha. "control Alya. Control... Jangan wt malu.



"Alya... dengar tak ape yg Man ckp ni?"
"oppss. Sory. Hehe. Dgr2. ape die?"
"Eee.. budak ni. Sekeh kang. Td kate dengar. Pastu tny balik ape die. Ni dgr ke xsebenarnye?" tanya Man.
"Sory la.. terslah ckp pon nk mrh. Huhu. Eleh. Konon je kau ske aku. Hari tu yang kau suruh aku mtk no hp tu ape? Kau suke kat pompuan tu kan?"
"Haha. Tu aku main2 je la. Saje nk kenekn kau. Nak tgk reaksi kau jeles ke x. Tp xpasal2 aku kne mrh dengan kau hari tu. Apela.. cian kt aku taw." Man buat muke konon2 sedeh.


Alahai kiutnye mamat ni wt muke cm siput sedut. Hehe.. cair aku tgk die.
"Hehe. Yeke ni? Ok la. Alya pon ske kt Man jgk. Nk thu mksd M.U.L.U ek?
Mksd die is Miss U Luv U.. hehe." Jwb aku malu2.



"So sweet syg... Thx.. Man nk bgthu sumting ni. Actually Man ade curi2 bace diary Alya time kite study sme2 kt library dlu. Hehe. Jangan marah ek sayang" rayu Man.
"ooo.. pndai ek curi2 bace. Sekeh kang."
"Sekeh la. Tp jgn kuat2 taw. Nnt Man sakit siape yang susah? Sayang jgk. Nnt xpasal2 sayang hidup menjanda plak"
"Eee.. kau ni. Bab2 merepek mmg no 1. belum ape2 da panggil aku sayang laa, ckp aku menjande la. Tolong skit ek. Aku tak cakap pon nak kawin ngan laki sengal cm kau. Wekk!!"



"Yeke ni tak nak kawin ngn Man? Btol ni tak menyesal?"
"Haha. Tak pon..." jwb aku.
"Eleh malu la tu nk ngaku. Man thu Alya xsbr nk kawin ngan Man. Klau boleh skrg pon Alya nk kawin kn2?"
"Eeee... ngade la Man ni" aku memukul2 Man.


*****


Sekarang kami berdua telah mendirikn rumah dan telah dikurniakan sepasang cahaye mate kembar yang sgt comel.. semoge hubungan aku dan Aiman kekal hingge ke akhir hayat kami. Amin....AIMAN... MISS U LUV U.. Owez....

P/s: sory cerpen ntah pape. Main bantai je tulis. Huahuahua..
posted by Penulisan2u @ 5:31 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
17 Comments:
  • At 19/8/09 10:12 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best citer nie.................

     

  • At 19/8/09 10:41 PG, Blogger mady+yana said…

    ok.. not bad..

     

  • At 19/8/09 3:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gud story...soooooo sweet...hehe

     

  • At 20/8/09 12:21 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan cerita mang best tapi ada byk gak yg kureng faham,contoh gaya bahasa tak berapa jelas.

     

  • At 20/8/09 12:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Bahasa tak berapa jelas.......kalau kaum melayu aje baca takpe tapi ada kaum cina dan india pun baca...tolong fikir mereka takkan faham bahasa macam itu....thank you

     

  • At 20/8/09 2:48 PTG, Blogger ainulmardhiah said…

    jgn la buat short form...xbest nk bce..cerite dh ok, tp short form pulak...kalau buat karangan bm ni konfim byk slah, jgn terbawa-bawa bahasa sms n ym..
    bereh?

     

  • At 20/8/09 7:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jugala....

     

  • At 20/8/09 11:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie best giler ar.x kisah la short form ke x jnji bkh bace.


    pisces_girl....

     

  • At 21/8/09 7:57 PG, Anonymous Azzrinsha said…

    ejaan ada salah sikit...tapi tkpe jalan cerita yang menarik...

     

  • At 24/8/09 3:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez giler r..

     

  • At 1/9/09 3:06 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bley tahan..
    ^_^isha^_^
    ishabalqis97@gmail.com

     

  • At 10/8/10 2:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    soooo sweet cite ni..
    cute je aku bce cite ni..
    xde smbungannye ke?

     

  • At 17/8/10 4:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe. ske ke cite ni? xsngke plak ske, igt kn tjuk die wt org xbermnt nk bce pon. smbgn? tgkla dlu sbb ni cerpen pertame sy. itu pon main bantai je buat. hehe

     

  • At 16/10/10 5:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    to writer,,cte yg ko maen bntai tlis ni,,bes gak...not bad la lau ntuk crpen petama...ak ske!!=))

     

  • At 29/10/10 2:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yeke? thx sbb ske cerpen ni.. hee

     

  • At 16/3/11 6:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes

     

  • At 10/10/11 6:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    baca atas je... pastu x de mood... x fhm wo... jgn banyak sgt short form... hehehe...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group