BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Ogos 21, 2009
Cerpen : Jodohku
Nama Pena : farlisz binti harrisz

Hari ini genap sebulan aku bekerja.Tinggal berasingan dengan keluarga merupakan jalan yang terbaik buatku pada saat ini daripada kongkongan keluarga.Namun sesekali hatiku tercuit juga merindui mama dan papa.Aku tahu mereka terkilan dengan tidakanku ini meninggalkan mereka saat-saat mereka meniti usia tua.abanglong pula sudah berkahwin dan tinggal di rumah yang berasingan bersama isteri dan anak-anak tercinta.Aku pula mengambil tindakan drastik meninggalkan rumah setelah mama beria-ia mahu menjodohkan aku dengan anak salah seorang kenalan rapatnya.Sesungguhnya aku memang tidak suka hidupku diatu-atur orang.

"Heh berangan nampak,ko ingat siapa?Taknak kenalkan kat aku kewr?"sergah Siti dari belakangku.

Aku menjeling tajam.Aku memang sensitif dalam hal-hal yang macam ni.Bukan aku tidak mahu memiliki suami di sisi,lebih-lebih lagi umurku sudah mencecah akhir 20an.Namun orangnya hendaklah menepati ciri-ciri lelaki idamanku.

"Mana ada aku berangan.Aku hendak mengkaji nasib aku ni."

"argh,sudahlah kau.Aku nak pergi jumpa ikhwan petang ni.Kau nak ikut tak?"

Aku menggelengkan kepala.Bukan apa,aku sudah berjanji untuk pulang ke banglo mewah keluargaku.Mama sudah berkali-kali menalefon aku.Katanya sudah telalu lama aku merajuk dengannya sehingga tak igat jalan untuk pulang ke rumah.Sedikit tersentuh hatiku ketika itu.Layakkah aku merajuk lebih-lebih lagi marah kepada orang yang selama ini telah mngandungkan aku dan melahirkan aku?Lantas aku katakan bahawa aku akn pulang pada hari ini.

Aku singgah sebentar ke pasaraya,berniat membeli sedikit buah-buahan untuk mama dan papa.Aku tahu mereka sangat suka akan buah lebih-lebih lagi buah anggur dan epal merah.Aku ingin membuat pembayaran,namun tiba-tiba berlaku sesuatu yang tidak diduga.Aku terlanggar seseorang!!!Malunya,habis barangku dan barang-barangnya berteraburan di lantai.Aku bingkas meminta maaf dan mengutip buah-buahan tersebut dan aku masukannya ke dalam plastik.Soi dia juga melakukan benda yang sama.

sejenak tangan kami bersentuhan apabila kami ingin mengambil barang yang sama.Aku hanya buat tak tahu walaupun hatiku sedang melagukan irama yang tiada rentaknya.Aku juga tahu matanya tajam menikam wajahku apabila tangan kami sesekali bersentuhan.aku bingkas bangun setelah segala-galanya selesai.
ketika sedang membuat pembayaran sekali lagi kami bertembung.

Mujur juga dia berdiri di belakangku menanti untu turut membuat pembayaran.Sesekali mataku tertarik juga untuk memandang wajah kacaknya.Ada iras-iras artis korea kegemaranku iaitu kim ki bum.Kacak sungguh dengan matanya yang sepet dan bibirnya yang nipis itu.Namun pantas sahaja aku tersedar apabila terdengar dehemannya.Aku malu sendiri.Rupa-rupanya sudah sampai giliran aku untuk membuat pembayaran.Wajahku diserbu dengan rasa panas.Mnakala si dia sudah tersenyum-senyum.

Argh....maluuuunyaaaaaa...

Aku bertekad untuk melupakan hari yang memalukan ini.Aku melangkah deras ke kereta,tidak sabar rasanya untuk meninggalkan pasaraya ini.Seketika aku berasa bagaikan diriku telah dipanggil.Aku berpaling.Argh,sekali lagi aku dimalukan dan kali ini adalah kerana aku terlupa mengambil barang-barangku selapas sesi pembayaran tadi.malh aku telah mnenyorong troley yang kosong ke kereta.Aku berasakan bahawa aku sungguh malang pada hari ini.

"Barang awak tertinggal tadi.Saya tolong ambilkan."

Aku mengucapkan terima kasih dan berura-ura mahu berpaling.

Namun kata-katanya menyentap telingaku.

"Kita ni macam ada jodoh pulak."

Aku terkesima.Betulkah?Namun aku tidak mahu terlalu melayan perasaan.Ah,orang kacak sepertinya sudah tentu mempunyai ramai peminat.Hanya perlu petik jari sahaja,tentu bersusun dihadapannya gadis-gadis genit,seksi,dan lawa menantinya untuk dijadikan permasuri hati.

Aku memakirkan kereta dihalaman rumah.Datin Rozita sudah lama menanti di hadapan pintu.Aku menyalami dan mengucup tangan mama.sejenak diriku dipeluk mesra.Sesungguhnya inilah yang selalu mama lakukan kepadaku dan aku amat rindukannya.

Aku masuk ke dapur dan meletakkan buah-buahan yang aku beli tadi ke dalam mangkuk.Sejenak ingatanku terarah kepada jejaka dipasaraya tadi.Mungkin benar kami ada jodoh.Aku tersenyum sendiri.Mama hadir di ruang makan.

"Mama ada jemput kawan mama dengan anaknya datang malam ni.Kamu tengok-tengoklah dulu.Kalau tak bekenan tak apa."sejurus selepas berkata-kata mama meninggalkan aku sendirian di ruang makan.
Aku mendengus geram.Rupa-rupanya ada sebab yang tersirat ketika mama beria-ia men yuruhku pulang malam ini.

Seketika kemudian kedengaran suara orang memberi salam diruang tamu.Akal nakalku juga turut membayangkan bagaimanakah rupa calon menatu pilihan mama itu.Adakah t=rupanya seperti jejaka yang aku temui siang tadi?

Ah kenapa pula aku memikirkan dirinya sekarang.Aku septutnya membantah tidakan mama mejemput tetamu pada malam ini.

Ku turutkan juga kata mama dan pergi ke ruang tamu untuk bersalaman dengan mereka yang baru tiba.Namun sampai sahaja langkahan kakiku diruang tamu,aku berasakan yang aku sudah tidak normal lagi.Adakah aku bermimpi atau memang betul dirinya sedang berdiri diahadapanku pada saat ini?aku menggosok mataku beberapa kali.Ah memamg betul,aku seakan akan tidak percaya akan keajaiban ini.

Memang calon suamiku rupanya seperti jejaka yang aku temui siang tadi malah merupakan orang yang sama.Aku malu sendiri apabila dia membisikkan kata-kata di telingaku."kan betul saya cakap yang kita memang ada jodoh.Saya pasti itu"
Mama Aleya sayang mama!!!!Dan nama bakal suamiku ialah Tengku Shah Iskandar Herish gabungan dengan namaku Puteri Syafinaz Adalea.Nama yang sungguh unik dan sepadan.Aku gembira meniti hari-hariku bersama si dia yang tersayang disisi.
posted by Penulisan2u @ 5:40 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
31 Comments:
  • At 21/8/09 10:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    poyo tol cter ni..

     

  • At 21/8/09 10:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer da ok...tp pendek sangat...kalau dipanjangkan mesti best...

     

  • At 21/8/09 2:52 PTG, Blogger Casper a.k.a wifee en.atan said…

    simple saja yer??

     

  • At 22/8/09 1:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni jer????????????

     

  • At 22/8/09 1:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape ni...budak tadika nyer citer ke...

     

  • At 22/8/09 9:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tok hmba alllah yg ckp cepen nie cam citer bdk tadika..
    plisz r..jgn ssdp rse jew bk ktok2 citer owg...
    kalo nk bce,bce jew x yah nk ktok2...ak x emo tp pk cket r pew prasaan pnulis 2 bler bce komen yg ko tuleh tue!!!bajet cam ko bgos sgt jek!!

     

  • At 22/8/09 11:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    simple but nice!!

     

  • At 23/8/09 12:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita khayalan....
    dunia nyata x seindah yg disangka
    kalau nak buat cerita, buat la betul2

     

  • At 23/8/09 1:19 PTG, Anonymous syud slumber_jer2002@yahoo.com said…

    erm.ok je citernye. cuma kalo leh nk la panjang sket. nak bagi ada feel sket.. he heeh. sekali sekala nk jg port khayal jd anak org kaya.. he heh.. ape2 pun, nice trial. keep it up.

     

  • At 23/8/09 8:49 PTG, Anonymous ajaju said…

    erm aq bru nk berangan,tgok2 da abes da
    apeda.. tok tp tok owg yang ngutok 2 kalo nk wt r cter sendiri.....apepon penulis awk nye cter ok.keep it up..

     

  • At 24/8/09 9:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ya Allah,kan dah namenye pun cerite so org hanye wat citer je la..ape la masalah manusia skrg ni ye? tolonglah jgn nk emo sgt smp nk condemn org teruk2. slh ke kalau org nk brkongsi idea? at least komen la elok2 jgn smpai ape yg kite wat kat org dapat blk kat kite satu ari nnt. kalau dh namenye pun cite x kan la sume based on reality kalau mcm tu org akn mengate plak nnt cam x de bnde baru yg leh create.

     

  • At 24/8/09 12:39 PTG, Anonymous aNJe said…

    OK BUT TOO SHORT

     

  • At 25/8/09 12:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bleh la ta p pndek
    poyo la jugak wat yg lbih baik k

     

  • At 25/8/09 1:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    naper semau cerpen mesti nak terlanggar orang.. stereo type la.....

     

  • At 26/8/09 4:16 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    XPHM TOL AKU...

    PJG NGT KORG BISING
    PNDK NGT KORG BISING..
    ADOHAIIIII

    PE KATE, WAT CRPEN SNDRIK

    SMUA ORG ADE ATI N PRASAAN

    BKN NK EMO TP KSIAN KAT PNULIS YG USAHA U SIAPKN CRITA DIA ALIH2 CKP CRITA CM DAK TADIKA....

     

  • At 26/8/09 4:15 PTG, Anonymous far_east said…

    huhuhhu...xpayah nk gadoh2 laa pembaca sekalian...
    cerpen nie dipaparkan untuk dibaca dan dikritik so xdak laa timbul soal kutuk...
    so semua pembaca ada hak menyuarakan pendapat masing2..
    n sebagai writer harus terima laaa segala kritikan yang diberi baru boleh berjaya...
    neway writer..u ada idea cuma x dikembangkan plot jer bagi nampak menarik..apa2 pun semoga berjaya untuk hasilkan cerpen lain dan jangan berhenti menulis bila baca kritikan-kritikan yang menyentuh emosi tue...

     

  • At 4/9/09 10:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btl tu..stuju..jgn gdh2..kpd penulis..usaha lagi..
    kn ke usaha tangga kejayaan..
    n org y berjaya blaja dr kesilapan lalu..

     

  • At 7/9/09 6:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bosan

     

  • At 8/9/09 1:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter mcm nie dh bnyk la..
    watla jalan cter yg lebih thrill ckit br mantap cter nie..
    papepon bgs,coz de skp nk mencuba,,ok

     

  • At 8/9/09 2:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    permulaan cerita menarik, tapi terlaku pendek sangat.. rasa mcm mati terkejut plak crita ni.. org baru nak rasa feel, dah abis crita.. len kali hope penulis mat lebih panjang skitt.. tq.

     

  • At 9/9/09 12:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku rasa bak komen yg marah org kutuk2 cte ni mst penulis tu sndiri yg anta sbb ayatnra same je...hahaha ade ke back up cite sndiri,,poyo

     

  • At 17/9/09 4:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ntah ape2 korang nie.......lawak2....

     

  • At 19/9/09 12:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm..cerite ni simple..sory to say..tak best la..

     

  • At 26/9/09 7:31 PTG, Blogger Maryam Kamal said…

    Salam.

    Eyy!
    Ape gaduh2 ni?
    Visit link ni nak fun la..
    Jgn gaduh2..

    erm..
    cerpen?

    Skema!
    Maaf ye..
    Time baca ni tak de feel pun..
    Macam bukan realiti..
    hanya fantasi semata..

    ececece..

    Tapi dah ada semangat nak menulis.
    Tahniah!

    =D

     

  • At 21/10/09 12:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehehee..klaka plk aq rs komen korang smua neh...
    xbaik gaduh2..
    tuk penulis...
    citez neh perlu diolh lg...citez neh dh best dh...
    wlaupon cerpn neh dh biasa kita bca...ttpi jln citez neh ttp ad klainannyaaa...
    gud luck yeee untk next story....

     

  • At 14/2/10 10:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak jadi baca pas baca komen...
    thanks arr bab komen korang aq tak bazir masa baca cite nie...
    hahahaaa

     

  • At 8/8/10 4:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alahai...pndknye cite ni..
    xbest sgt pun..

     

  • At 7/7/11 3:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citenye pendek sgt...klu dipanjang dengan kisah perkahwinan diaorg pun ok jgk....

     

  • At 25/8/11 2:26 PTG, Blogger Cik Eiza said…

    xpaham!

     

  • At 27/1/12 11:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tah komen lah bagi semangat.. ckit..

     

  • At 26/5/12 4:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cita ni

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group